Frisyrer



Jag vill ha precis sådant hår som Elle McPherson har på första bilden, men med sidbena istället för med mittbena. Lite längre skulle inte heller skada. Jag ska verkligen försöka spara mitt hår nu, så kanske jag kan få till hyfsade lockar till utsparken den 11 juni. Det blir inga hårförlängningar för min del inte, om jag nu absolut inte måste dra till med något sådant framåt slutet. Hoppas att mitt hår växer i ilfart nu!

Vem tyckte ni hade finast frisyr på bilden?


/ Camilla

Egoistisk

Idag har jag haft lite att göra, vilket denna gång resulterade i massor av egobilder. Kan ju alltid publicera de här om någon skulle vilja kolla på de, haha ;-)


  
  

Några är flummiga och kanske extrema "fjortisbilder", men vem bryr sig egentligen? Det är inte direkt några superseriösa bilder inte, utan bara tidsfördriv.

Ha det bra!
/ Camilla

Markus Fagervall - Steal my Melody



Vi passade på att köpa Markus Fagervalls nya album, Steal my melody, när vi var på ica. Den föll mig inte i smaken lika mycket som förra plattan, Echo Heart, men vissa låtar var helt okej på den här också. Kanske tar det bara ett litet tag att få tycke för låtarna. Genren är inte direkt min favorit heller..

Jag måste passa på att säga hur kallt det är ute också. Termometern visade inte på mer än -4 grader, men ändå håller jag på att fryser ihjäl. Kanske är jag ovan, eller så är det verkligen kallt. Att det dessutom blåser gör inte saken direkt bättre. Helst vill man bara krypa ihop framför tv:n med en filt och kanske en bit choklad. Till en bra film vore det bästa tänkbara lösningen just nu. För jag vill verkligen inte gå ut mer idag.

 
Min favorit från albumet


Ha en trevlig kväll!
/ Camilla

Fredag

Det är lite tråkigt att det blev fredag såhär fort. Efter helgen väntar åter skola i ett x antal veckor innan jullovet stundar. I och för sig har jag haft gott om tid att vila upp mig under lovet, men jag har varit på min slöare sida och inte orkat göra nästan något av det jag skulle göra. Allt skolarbete har lämnats åt sidan, så i helg får jag allt skärpa mig för att inte ha fullt upp direkt skolan sätter i gång. Jag ska ju dessutom jobba två kvällar nästa vecka också, vilket innebär mindre tid till läxor.

Jag är riktigt utvilad nu i alla fall efter närmare 16 timmars sömn i natt. Efter One tree hill lyckades jag somna på soffan igår, och vaknade inte förrän kl. 06:51 imorse. När jag märkte att det var soffan jag sov på gick jag till mitt rum, bytte om och somnade om på direkten. Tre timmar senare var jag helt klarvaken och pigg. Dock tog slöheten vid och jag visste inte vad jag skulle börja göra. Jag är sugen på att baka idag, men jag måste nog handla med mamma innan för att ha alla ingredienser hemma. Det är så jobbigt att behöva låna av grannarna.

Lunch har jag också hunnit få i mig idag, vilket faktiskt ledde till att jag blev ruskigt mätt. Jag bestämde mig för att laga något ovanligt, eftersom jag inte kände mig speciellt sugen på t.ex. köttfärssås och spagetti, så jag lagade till en riktigt god kycklingssoppa med nudlar. Dock fick jag lite klagomål av Emil för att jag lagt i paprika i soppan. Han tyckte tydligen inte riktigt om det, men ändå åt han ganska bra av det. Snart åker han till byn för att hinna vara på friåkningen innan hans träning, så då blir jag helt ensam här hemma. Förutom hunden såklart.


Nu ska jag försöka fixa mig lite. Jag ser nämligen ut som ett härk.
/ Camilla


Söta







William var lite svår att fota, eftersom han skrattade efter att man tagit bilderna. Före var han bara intresserad av att se hur själva bilden blev, haha. Nästa vecka ska jag försöka fota honom bättre när vi åker dit på kalas!

/ Camilla

Rajalla/På gränsen

Uppstigningen idag blev minst sagt tidigt. 05:00 var jag redan uppe ur sängen och i full färd med att klä på mig. Ibland har jag inte ens lagt mig vid den tiden, men nu var jag minsann vaken. Trött var jag, men skjutsen till Torneå med pappa gick vid halv sex, så jag hade inga val. På det sättet hann jag hälsa på mina söta kusiner också. De är det alltid roligt att träffa. :-)

Jag och Sandra hann bli en aning rädda när vi gick från kusinerna dock. Vi hade bråttom till bussen, men blev hindrade av en stor hund som sprang efter oss. Den såg ut som en blandning mellan schäfer och Sankt Bernard (stavning), och bara sprang emot oss och hoppade. Läskigt om inte annat! Hunden följde efter oss ända ut till stora vägen, och flera bilar fick bromsa tvärt för att inte köra på den.

Det nya köpcentret Rajalla/På gränsen var ganska bra, men det var varmt som i en bastu där. Jag fick gå runt och bära på min jacka för att inte svettas. Därför orkade jag inte heller kolla på så mycket saker, utan nöjde mig med två linnen och puder (?) till håret. Jag köpte en klänning ocså, men den passade inte så jag ska försöka lämna tillbaka den inom 14 dagar.




Nu ska jag kolla på One tree hill innan jag måste springa ut till bussen, om jag måste åka buss. Jag håller tummarna för det motsatta!
/ Camilla

Jobb

Nu har jag hunnit med massor av saker idag. Dels har jag jobbat från 10-16, men jag har också hunnit med att laga mat och städa mitt rum. Det sistnämnda bara för att Alex skulle komma på besök. Jag vill inte direkt frammana hjärtattacker hos mina gäster när de kliver in i rummet. För ja, det brukar verkligen vara så stökigt. Kläder överallt, men också en obäddad säng och massor av dammråttor.

Annars har jobbet faktiskt gått ganska bra idag. Vi var bara 6 stycken som jobbade dag idag, men ändå fick vi 99 sälj (stavning?). Själv stod jag inte för fler än 7 st, men det kan nog bero på att jag fortfarande är väldigt ny. Det var bara min tredje dag på jobbet, och dessutom ringde jag bara till norskar idag. Vissa hade på sina telefonsvarare, andra avböjde direkt jag sa vem jag var o.s.v. Det fanns dock trevliga norskar också som åtminstone lyssnade på allt man hade att säga. Extra roligt är det om man får sålt. :-)


Nu hinner jag inte skriva mer, men jag uppdaterar eventuellt igen senare ikväll.
Kram/ Camilla

Tv-kväll

Återigen sitter jag framför tv:n och bloggar. Det är faktiskt första gången på dagen jag sitter vid datorn med undantag av jobbet. Dock är det inte internet man sitter vid, utan endast programmet med alla uppgifter om kunderna. Ganska långtråkigt att ringa folk hela dagarna, men tiden går framåt då också. Idag var det faktiskt ganska kul när jag började ringa till norskarna. Det blev lite av en chock när jag helt plötsligt kastades till Tono Norge-projektet, men det gick ganska bra. Jag satsar på att försöka sälja mer imorgon! Nu har jag i alla fall lärt mig lite mer norska.

Annars har jag inte hunnit med mycket annat idag. Efter jobbet hann jag nätt och jämnt hem innan jag behövde rusa ut till bussen, som skulle ta mig till träningen. Med andra ord kanske det inte var mycket till träning, eftersom vi endast var 4 stycken. Dessutom hade vi i princip ingen tränare heller, så träningen bestod till stor del av skott-träning. Nåja, det behövs det också.

Nu blir det Desperate housewives!




/ Camilla

Prison Break

Att jobba som telefonförsäljare var inte så svårt som jag trodde att det skulle vara, men det var inte lätt för det. Folk är både sura och intresserade när man ringer de. Visserligen är jag inte mycket bättre själv när det är mig de ringer till, men jag avvisar i alla fall inte de direkt. Nåja, nytt försök imorgon.

Träningen idag var hård, men det är precis vad alla träningar borde vara. Dock har jag själv känt mig en aning förkyld idag, så det var extra tungt att springa. Jag gjorde mitt bästa hela tiden i alla fall, men imorgon siktar jag på att prestera bättre. I veckan har jag i alla fall all tid att träna på kvällarna, eftersom jag endast ska jobba dagtid.

Jag har egentligen inget att skriva nu heller, eftersom jag sitter och kollar på Prison Break. Personligen tycker jag att serien inte är lika intressant mer, men samtidigt vill jag inte sluta kolla. Synd att det är så sent också. Jag hade velat lägga mig tidigare för att orka upp i god tid imorgon. Idag blev det nämligen stressigt.


/ Camilla


Jordin Sparks - Tattoo



Jag har snart spelat sönder den här på bara några dagar. Inte musikvideon, men det är låten som räknas. Enjoy!


/ Camilla

Prestationsångest

Jag ändrade mig angående Kuiva, och stannade hemma istället. Mitt humör var redan nere i botten, och när jag slog knäet i grinden sjönk det ytterligare. Det gör inte bara ont, utan väldigt ont. Ett sår blev det också, men det är inte så farligt. Dock kan jag ha slagit någon nerv, eftersom det bara fortsätter att göra ont.

Jag tänkte att en promenad skulle hjälpa mig att rensa tankarna, och kanske få mig att glömma värken i knäet. När jag väl kom ut kände jag viljan att prestera, inte bara få motion. Därför sprang jag runt byn, men det var oerhört svårt att försöka ignorera knäet hela tiden. Hela tiden kändes det som att knäet vägde flera kilo mer än det gör, och därför inte gick att röra på lika mycket som annars. Trots att det kändes tungt tog jag mig hela vägen hem. Jag funderade t.o.m. på att springa en vända till, men sedan kom jag på att jag ville se på tv istället. Kanske är det så att jag har någon slags prestationsångest, eftersom jag hela tiden vill prestera. Jag kände pressen av att bli bra i knäet till imorgon då det är träning. Jag bara måste bli bra.

Nu är det One tree hill som står på tur, och efter det är det dags för Gossip girl. Hur som helst pågår reklampausen just nu, så jag måste ner och skala äpplen till mig och sötisen Elise.


Ha det bra!
/ Camilla

Helt slut

Nu är jag hemma från matchen, som vi återigen förlorade stort. Dock spelade vi bra halva matchen - första och sista perioden. Sedan gick det sämre, men det tar vi igen nästa gång, hoppas jag. Bara vi tränar stenhårt så borde det ju gå i alla fall. Jag är i alla fall peppad för att träna. Hela lovet ska jag träna också. Inget maskande för min del inte.

Om knappt en timme ska jag till Kuiva och bada bastu/saavi med laget. Jag får se om jag badar eller inte. Det blir tvister om bikini här i huset eftersom både jag och Renée vill åt en och samma. Jag beställde en ny, men den hann inte komma. Typiskt!

Det känns som att jag borde vila ett tag, men det har jag absolut inte tid med nu inte. Jag sov länge inatt, men ändå är jag helt slutkörd. Jag vaknade inte ens mycket före vi skulle åka idag, så inte har sömnbrist nu inte. Kanske är det järnet.


/ Camilla

Vintertid

Tro det eller ej, men jag tänker faktiskt lägga mig alldeles strax. Jag är helt slut, igen. Mamma började misstänka att jag har brist på järn i kroppen eller något eftersom jag jämt är trött numera. Fast idag har jag inte ens sovit så länge på natten eftersom jag vaknade redan före klockan åtta. Sedan var vi i Kalix runt 11 timmar också, vilket verkligen tog på krafterna.


Glöm inte att ställa om klockorna i natt. En timme bakåt, vilket betyder en timme mer sömn. Underbart!
/ Camilla

Helomvändning

Det blev inte högskoleprovet för min del idag. Jag mådde inte tillräckligt bra varken fysiskt eller pysikst, så jag stod över. Istället har jag tillbringat dagen i Kalix, där lillebror och gänget hade cup. Dock gick det inte bra för de idag, och imorgon spelar de därför om femte platsen. Alla bra lagen var i samma grupp, vilket gjorde det hela väldigt jämt och spännande.

Nu sitter jag i köket och ser på Stjärnor på is, tillsammans med mamma och Elise, som även agerat personlig stylist åt oss ikväll. Jag glömde allt mitt smink hemma idag, så jag har enligt mig sett ut som ett härk hela dagen. Det enda jag hade i min jackficka var två mascaror, läppglans och ett täckstift. Värre kunde det ha varit, men ack så mycket bättre också.

Först hade jag tänkt åka till byn efter vi kom hem, men mamma orkade inte föra mig. Istället ska jag följa med när vi hämtar hem lillasyster. Då får jag förhoppningsvis köra lite också. Kanske lite väl sent för sådant, men det spelar ingen roll. Det är ju inte precis så att jag är helt oerfaren när det gäller bilkörning. Jag har faktiskt övningskört i 1½ år nu. Det betyder inte att jag är jättebra på köra, men dugligt bra i alla fall.


/ Camilla

Gossip Girl

Nu är det verkligen dags för mig att lägga mig snart om jag ska orka hela dagen imorgon. Jag måste nog stiga upp redan lite efter klockan sju för att hinna göra mig i ordning och framför allt få med mig alla saker. När det dessutom tar hela dagen gör det ju inte saken bättre precis. Tur att min jacka har stora fickor i alla fall, för jag tvekar på om jag orkar bära med mig väskan hela dagen. Äsch, time will tell.

Det är i alla fall toaletten nästa som gäller för min del. Ska borsta tänderna och tvätta ansiktet. Sedan upp och kolla ett avsnitt av Gossip Girl, som jag missade i söndags.


God natt och önska mig lycka till imorgon!
Kramar/ Camilla


Betties Galleria

Eftersom jag ändå fortfarande sitter vid datorn kan jag lika gärna passa på att informera er om att det just nu är 15% rabatt på alla armband på Betties Galleria. Det finns ett relativt stort urval att välja på också. Dessa är mina favoriter i diverse färger:

 
Det här armbandet gillar jag även i svart/vitt. 84 kronor kostar det nu!


Det här finns i guld också, om än lite annorlunda. 84 kr!

Det gick ganska sakta att ladda upp bilderna, men kolla gärna in sortimentet på hemsidan här. Du hittar även dit via bannern som finns till vänster i min blogg. Obs, erbjudandet gäller bara till den 31 oktober.


/ Camilla


Tupplur

Mina planer för kvällen gick i kras. Visserligen bestämde jag mig för att stanna hemma, men när jag väl lagt mig framför tv:n vid klockan sex somnade jag och vaknade inte förrän ca. två timmar senare, när Renée och Joakim kom. Jag var inte världens socialaste person då heller, utan gick bara till sängen istället. Nu har jag dock piggnat till efter att ha missat både Idol och alla andra tänkbara program ikväll. Det är inte direkt så att jag följer något program på fredagar, men det hade varit kul att ligga och kolla på något idag. Annars är det så trist.

Med andra ord har jag alltså sovit hela kvällen. Visserligen är det bra, för jag var väldigt trött före. Tiden har även blandats av extrema anfall av sötsug utan att ha några direkta möjligheter för att köpa godis idag. Ångestattacker över allt möjligt har också uppkommit. Inte minst högskoleprovet imorgon. Jag får snart panik av att inte kunna plugga till det. Dessutom är det precis hela dagen med början kl. halv nio. Det blir alltså absolut ingen sovmorgon för min del. Bra start på lovet, verkligen.

Nu sitter jag i köket och hoppas att mamma hann till videobutiken så jag får lite godis. Länge funderade jag på om det var värt eftersom jag varit så nyttig annars, med undantag av fyra Digestive. Jag kom dock fram till att min panik för provet inte lär gå över, och vad är då bättre än godis? :-D


/ Camilla

Höstlov

Det här blev en väldigt lugn och tröttsam fredag. Innebandyturneringen var ganska rolig, och det gick rätt bra för vårt lag ändå. Förra året förlorade vi nog varje match, om jag minns rätt. Så jämfört med det gick det bra. Hur som helst så var det kul att komma igång redan från morgonen. Dock kom tröttheten sen ändå.

Nu sitter jag i köket med bärbara datorn. Jag är helt ensam hemma, så det är väldigt tyst. Nästan lite för tyst. Idag är en dag som jag bara vill umgås och prata med folk hela tiden. Samtidigt vill jag äta godis och bara mysa i soffan framför en bra film. Kanske borde jag sova för att inte vara trött, men bara för att höstlovet började idag ska jag försöka göra något roligt. Gör jag inte det kommer jag nog vara såhär hela lovet. 
 
Såhär ser mina planer ut för lovet hittills:

Lördag - Högskoleprov
Söndag - Match och bastu/saavi med laget
Måndag - Jobba på Teleconnect (provanställning) och basketträning
Tisdag - Basketträning
Onsdag - -
Torsdag - Torneå! och basketträning
Fredag - -
Lördag - -
Söndag - -

Det finns fortfarande väldigt många luckor, men samtidigt finns det massor jag borde göra också. Utöver det finns det massvis med saker jag vill göra. Helst av allt vill jag besöka något annat ställe bara för att få byta miljö ett tag. Luleå, Uleåborg/Oulu och Örnsköldsvik är alla alternativ till det, men för det brister nog tiden. Jag vet inte om jag ska jobba fler dagar under veckan, och innan jag vet planerar jag inte in något. Då slipper jag bli besviken över att behöva ändra planerna för lovet.


Ha en bra fredag allihop!
/ Camilla

Basket

Om en och en halv timme börjar basketträningen, och just nu är jag i full gång med att kolla på One three hill. Jag hinner inte göra mycket mer än så innan bussen kommer, så i reklampauserna måste jag passa på att byta om samt sköta andra små ärenden. Bussen kommer nämligen kring 17:05, och programmet slutar bara någon enstaka minut före det.

Den här dagen har gått fort, som de flesta andra också gjort ett bra tag nu. Inget gick särskilt motvilligt idag, om än flyktinginfon inte var allt för välorganiserad. Vad som var extra roligt för dagen var att mitt H&M-paket tydligen kommit. Mamma skulle hur som helst hämta ut det när hon åker till Övertorneå. Jag är lite tveksam om jag kommer att behålla allt, eller istället beställa från Gina tricot. Nåja, time will tell.

Jag har märkt att jag går på högvarv de dagar det är träning. Jag vill verkligen träna, träna och åter träna. Jag skulle inte klaga om vi skulle ha fler träningar t.o.m. Fast varje dag skulle gå bra för mig. Det är helt enkelt så himla roligt med basket!




/ Camilla

Läggdags

Nu är jag minsann klar med fysiken, men jag ska ändå kolla igenom den imorgon i skolan och se om jag gjort rätt. Det kan ju hända att jag slarvat eftersom jag är ganska trött. Utöver det har jag även en massa störningsmoment runtomkring mig, men de behövs helt enkelt för att jag inte ska somna. För jag lovar, så trött är jag. Dock funderade jag på om jag borde duscha ikväll eller om jag skjuter upp det till morgonen. Jag vet att jag är morgontrött, men jag ska försöka hinna med det då i alla fall.

Annars så var Generation Fett helt klart värt att se på idag. Det är så oerhört hjärtskärande att se alla överviktiga människor. Det handlar ju inte bara om vuxna, utan även små barn. En treårig pojke vägde 30 kg! Min bror, som är 11 år, väger nog 39 kg om det stämde som han sade. Visserligen är min bror smal som en sticka, men ändå..


Nåja, god natt!
/ Camilla

Måsten

Just som jag trodde att jag absolut inte hade några måsten idag, och när jag nästan tänkte gå lägga mig istället för att sitta uppe och vänta på att Generation fett börjar, kom jag att tänka på morgondagens lektioner. Rätt som det var kom jag även på att vi har en inlämningsuppgift i fysik B som ska lämnas in till imorgon. Det värsta är att jag inte ens börjat med den, men snart ska den saken ändras. Fysik är inte allt för svårt, faktiskt. Jobbigt är det däremot.

Annars har jag kollat på tv i några timmar, två avsnitt Vänner och ett avsnitt Roomservice. Gud vad det får mig att framstå som värsta tv-beroende människan, men jag trodde ju att jag inte hade annat att göra idag. Dessutom är det skönt att bara ligga där och känna lugnet ibland (läs: alltid). Den enda nackdelen är nog att sofforna är av skinn, och därmed väldigt varma efter ett tag.

Jag fick ett sms av min moster också, som undrade om jag inte skulle vilja komma och besöka de under höstlovet. Nu känns det verkligen som att det snart är lov, men dessvärre vet jag inte riktigt vad jag ska göra då. Visserligen har jag inga planer, men träningarna och tv-tisdagen vill jag absolut inte missa! Eller kanske måste jag offra en eller två träningar om jag vill hinna göra roliga saker, men det känns så motvilligt. Hjälp mig, tack!


Det här blir mitt sällskap ikväll.


Ha det bra!
/ Camilla

Aftonbladet

Aftonbladet är faktiskt ett bra tidsfördriv. Nu satt jag och läste diverse artiklar, och kom fram till ett stavningstest. Jag vet att jag är ganska bra på att stava, men enligt testet är jag visst för bra. Haha. Det gick inte att gå tillbaka så jag kunde inte rätta felen jag märkte att jag gjorde när jag tröck vidare, men här ser ni resultatet:




Det fick mig åtminstone på bra humör om inte annat. :-)
/ Camilla

Onsdag

Jag känner mig rastlös. Jag vet att jag har en lång lista på vad jag borde göra, med träna i spetsen, men jag orkar helt enkelt inte. Eller det är inte direkt så att jag är trött idag, men kanske en aning slö. Egentligen borde jag träna, plugga alt. göra läxor, städa rummet o.s.v. Rummet har jag lyckats stöka ner ganska rejält igen. Eller jämfört med hur det var är det städat nu, men en hel del kläder har ändå råkat hamna på golvet. De måste jag nog plocka upp snart för att överhuvudtaget orka vistas i rummet.

Annars har dagen gått fort, igen. Vad är det här egentligen? Dagarna går ju hur fort som helst, men det är inte bara negativt. Ju fortare tiden går desto fortare är det höstlov, vilket betyder 9 dagars ledighet. Härligt! Då ska jag minsann orka träna och sköta skolarbeten. Och för er som undrar så älskar jag inte direkt skolan, men när man inte har press på sig kan man göra hur mycket som helst. Det är då jag alltid har lust att plugga. Fler som har det likadant?


/ Camilla

Tisdag

Den här dagen har rusat förbi mig i ilfart. Det började med att jag försov mig på morgonen och slutade med Desperate housewives på tv. Där imellan har jag verkligen inte haft mycket tid över till annat. När jag kom hem från skolan hann jag nätt och jämnt äta, se på One three hill och springa ut till bussen. Väl hemma efter träningen hann jag bara duscha innan det var dags för tv-tittande. Och nej, jag är inte någon "tv-nörd", men på tisdagar är det två bra program efter varandra som man bara måste se på.


Idag blev det inte mycket projektarbete för vår del. På torsdag ska vi försöka ta igen oss en aning. Då har vi nog en chans att bli klara i hyfsat god tid. Det är inte precis mycket vi har att göra, men vi har drabbats av någon slöhetsattack. Bristande intresse är nog också ett skäl till varför det går långsamt framåt.


Annars har dagen varit riktigt bra. Idrottslektionen var rolig. Basketen var rolig, jobbig och givande. Tv-programmen var bra. Jag har hunnit få i mig ordentlig mat. Det enda som i princip varit, och är, dåligt är att Internet inte vill fungera på min dator. Den här gången beror det nog inte på virus i alla fall, så jag hoppas på att den blir sig själv igen snart. :-)



Kram på er!

/ Camilla


Äntligen!

Nu känner jag mig slut efter dagens träning. Såhär måste vi fortsätta tjejer! Ju hårdare vi tränar desto bättre kommer vi att bli. Hoppas jag. Är man trött ska man springa mer mer mer. Jag hoppas på en lika hård träning imorgon, för jag vill verkligen träna. Fast imorgon har vi idrott B också, så då behöver jag inte kämpa med att hinna med någon promenad innan fem-bussen kommer. Jag antar att jag måste åka buss imorgon eftersom mamma skjutsade mig idag.

Annars ska jag snart bada bastu, så fort Madde kommer ut därifrån. Efter det blir det mys framför tv:n till Prison Break. Jag och Betty som trodde att det inte var några bra program på tv idag. Tur att jag läste tidningen när jag vaknade! För jo, jag vilade i ett x antal timmar efter skolan. Eller okej, jag tvingade mig själv till att sova för att jag var så sur. That's it.


/ Camilla

Misslyckad

Idag har jag en dålig dag. En väldigt dålig dag. Jag känner mig totalt ensam och övergiven, av alla. Ingen verkar i själva verket bry sig om mig. Inte på riktigt. Det kvittar hur många människor som omger mig eftersom ingen ändå bryr sig. Kanske är det vad som är meningen? Vad vet jag? Kanske är jag i själva verket ett misslyckande som inte var meningen att bli till. Ensam är jag ändå.

Nu ligger jag i min säng och mår illa. Dels av hunger men också av annat verkar det som. Träna ska jag i alla fall. Jag slutar inte träna för någonting. Det känns som det absolut viktigaste just nu. Inget tar sig upp på den nivån på hästlängder. Det är det enda som jag får ut något av just nu. Resten får skita sig totalt!


/ Camilla


Webshop

Äntligen har Gina Tricot öppnat en webshop! Som jag längtat efter det, eftersom den närmaste butiken just nu ligger i Luleå. Snart kommer det en till Torneå också, vilket jag verkligen ser fram emot. Klädkedjan har verkligen bra kläder, vilket brukar leda till att jag köper massvis med olika plagg därifrån. I våras när jag och mamma var i Luleå gick jag nog till affären tre gånger. Om jag inte minns helt fel köpte jag två par jeans, en tunika, en t-shirt och två par leggings den gången. En vecka senare när mamma och Madde var i Luleå, bad jag även de köpa två linnen därifrån åt mig. Jag lär nog bli stammis på både hemsidan och affären i Torneå!

Nu började jag ju nästan hoppas på att kläderna jag beställt från H&M inte ska passa, för då skulle jag ju kunna beställa från Gina Tricot istället. Eller kanske Lindex. Jag hatar beslutsångest!


(klickbara bilder) från Gina Tricot 
 

/ Camilla

Söndag

Ingen kan nog gissa sig till vad jag gjort hela dagen idag. Jag har inte suttit vid datorn, inte sett på tv, inte tränat eller bråkat med folk. Jag har nämligen läst hela dagen! Nu är boken färdigläst, efter att ha läst kring 450 sidor idag. Den var ruskigt bra, men slutet hade jag till en viss del redan listat ut. När jag hade ca. 100 sidor kvar satt jag och funderade över hur slutet kunde se ut, och i och med att jag hoppades på det bästa för huvudpersonerna hade jag rätt. Nu tänker jag inte avslöja något ur boken ifall någon skulle vilja läsa den, eller kanske håller på.

Annars har jag hunnit med att äta en god middag bestående av älgskav med champinjoner tillsammans med ris. Jag har också hunnit med att baka två kladdkakor. Den första bakade jag endast för att jag själv tyckte att det var länge sedan jag bakat sist, men självklart blev det bråk om den eftersom mina systrar tydligen fick olika stora bitar. Bror min hade tydligen blivit utan också, så för att få slut på Elises lipande fick jag sätta igång med att baka en ny. Gott var det i alla fall, så det var mödan värd. :-)




/ Camilla

Match

Den här dagen har gått fort. Riktigt fort t.o.m. Halva dagen låg jag i sängen och läste Harry Potter. Det var riktigt mysigt och jag har nog snart läst halva boken. Den är faktiskt bra jämfört med de andra böckerna, som man ibland fått kämpa sig igenom delar av de. Synd att sjunde boken är den sista bara.

Klockan fem hade vi match mot Arvidsjaur, som vi förlorade. Det gick ganska bra, men i våra svackor släppte det och de drog ifrån. Slutligen tror jag att vi förlorade med omkring 20 poäng? Någon som minns resultatet? Mitt minne är bra, men kort. Haha.

Nu är jag på Frippes och håller syrran sällskap i kaféet. Jag orkade inte åka hem efter matchen, så då hade jag inte många andra val än att komma hit. Hem ska jag i alla fall med mamma som slutar kring kl. 23. Då kanske jag får övningsköra lite också, om jag har tur. Jag längtar verkligen till att få körkort och slippa mamma bredvid sig! Synd bara att det är 6 månader och 4 dagar kvar. 


Ha en trevlig kväll!
/ Camilla 

Filmen

Jag hade helt fel om filmen. Den var faktiskt väldigt bra och med ett budskap så som alla filmer har enligt mig. Speciellt komedierna. De kan man tydligt hitta budskapen ur. Den här hade nog budskapet att skönheten kommer inifrån. Ett av budskapen, för i den här filmen fanns många. Helt klart en sevärd film!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan jag somnar. Jag måste försöka vara utvilad till matchen senare idag. Det skulle nog inte vara bra om jag var trött då och inte orkade springa. Det brukar inte hända mig, men på sistone har jag faktiskt varit väldigt trött. Nåja,  på helgerna ska man sova ut.


God natt och sov gott!
Kram/ Camilla

Frippes

Jag övervägde att fara till Frippes i alla fall, men det var inte så roligt som folk fick det att låta. Hur som helst så var jag ju mer social än jag skulle varit hemma. Imorgon skulle syster min sitta i caféet, så kanske jag tar mig förbi där. Jag lär ändå inte ha något för mig när mamma jobbar kväll. Inte för att jag direkt är med henne annars heller, men det är alltid roligt att ha någon att prata med hemma också. Jag hatar verkligen att bara sitta tyst.

Nu ska jag kolla en film som Renée och de hade hyrt. The hottie & the nottie heter den. Någon som sett den? Den sägs vara "en av årets mest galna komedier", men med Paris Hilton som huvudperson tvivlar jag på det. Hennes filmer hittills har följt samma stil allihopa. Nästan i alla fall..


Det ser redan nu ut som att Paris är snobben som vanligt. Suck.


/ Camilla

Resten av kvällen

Ett tag funderade på om jag skulle åka till byn med bussen som går vid nio, men det vore faktiskt skönt med en myskväll hemma också. Om än själv, men med en bra film eller bok går det hur bra som helst. Dessutom har jag ju min mysiga film och mina värmeljus också. Det får en att inse hur roligt det är med höst.

Fast jag vet inte om jag hinner med bussen. Pappa for precis, vilket ledde till att jag blev barnvakt åt Elise. Jag kan ju inte direkt lämna henne hemma när jag far, så jag måste åtminstone vänta till det kommer någon som kan ta över om jag bestämmer mig för att åka. Hur ska jag göra?


/ Camilla

Kallt

Jag märkte att det var ruskigt kallt ute. Visserligen kan det ha berott på att det regnade, men jag frös faktiskt trots att jag hade på mig vinterjackan. På tal om jackan så insåg jag hur mycket jag egentligen gillar den. Lite varmare skulle inte skada, men den duger gott och väl. Just nu tänker jag åtminstone inte investera i någon ny jacka. Jag beställde ju en från H&M, men det var en höst-/vårjacka, så den behöver ju inte vara lika varm. Och en skidjacka kanske jag också köper. Vi får se. Såhär ser i alla fall min jacka ut:


(klickbara bilder)

Man måste ju bjuda på sig själv ibland, så här är en bild från våren. Flummig, men that's the way I am.


/ Camilla

Om att vara kär

Tidigare idag märkte jag att min lillasyster har blivit kär riktigt på ordentligt. Inte så att hon direkt tänker gifta sig med killen, men ni vet sådär kär man blir när man går på lågstadiet. Hon var så "pirrig" när hon skulle ringa och fråga chans på en kille. Väl i telefonen behövde hon dra till med något coolt tydligen, och fick för sig att säga att jag tvingat henne att ringa till killen. Haha, barn är så roliga.

Hon hade fått numret av killen på fritids, och självklart skulle hon skriva en likadan lapp med hennes nummer för att kunna ge honom det på måndag. Gullig som hon är skulle hon självklart lägga till ett hjärta också. Det får mig faktiskt att tänka tillbaka på hur lätt det var med kärlek när man var liten. ^^


Nu ska jag promenera några hundra meter och hämta hem sötisen.
/ Camilla

Vill ha!

Jag är verkligen hopplös. Idag skulle vi kolla om vi hittade någon fin kjol på nätet, och vad ser jag inte då om en massa tröjor jag skulle vilja ha? Jag har ett paket som nog kommer under nästa vecka, så jag skulle verkligen inte behöva hitta fler fina plagg. Nåja, hoppas att något av det jag beställde sist inte passar, för då kan jag ju byta. Om inte annat får jag väl slösa lite mer pengar. Det sistnämnda känns bara inte riktigt värt.

 
79,50 kr resp 298 kr hos H&M


/ Camilla

Möte

Det blev ingen lång träning idag inte. ÖIF hade match, så vi fick snällt avvika och ha ett möte angående laget istället. Hoppas saker och ting klaras upp ordentligt nu för att undvika samma problem om och om igen. Fast personligen är jag inte så missnöjd som många andra verkar vara. Jag försöker att alltid tänka positivt och dra lärdom av varje övning.

Jag hade planerat att kolla Du är vad du äter idag, men jag orkade inte kolla på tv. Risken är alltid stor att jag ska somna. Nästan lite för stor faktiskt. Istället ska jag tillbringa en del av min tid vid datorn, för att sedan bada bastu och lägga mig i sängen och läsa. Jag har fått upp mitt läsintresse riktigt ordentligt igen. Synd att jag inte har fler bra böcker hemma efter den här. Kanske är det dags att köpa nya, eller helt enkelt låna från biblioteket. :-)


Ha det bäst!
Kram / Camilla

Musik



Ibland kan musik få en på så himla bra humör. Tidigare var jag lite less på saker och ting, vilket gjorde att jag var trött och kanske lite irriterad till på köpet också. Nu när jag satte mig och lyssnade på musik gick det över. Att One three hill börjar snart gör inte saken sämre precis, utan snarare precis tvärtom.

Idag blir det basketträning för min del. För visst har vi väl träning? Om jag inte förstått det helt fel i alla fall. Matchen lär nog vara på de yngres träning så. Synd bara att vi inte hade match. Det hade nog kunnat peppa mig till allt ytterligare. Nåja, på lördag har vi i alla fall match mot Arvidsjaur. :-)


/ Camilla

Sista minuten

Efter ett avsnitt Gossip Girl blev jag pigg igen, men dock slö också. Nu håller jag i alla fall på med labrapporten, och förhoppningsvis blir den klar inom kort. Det borde ju inte vara allt för komplicerat att skriva mätningar, beräkningar och slutsatser. Allt tar väl sin tid, men det mesta finns ju reda nedskrivet i häftet. :-)


God natt och sov gott!
/ Camilla

Jag vill sova!

Idag räcker inte min energi till något alls. Jag hade planer på att springa eller promenera en sväng där ute, men det orkade jag helt enkelt inte med. När jag sedan lade mig ner i tv-rummet och kollade på Roomservice lyckades jag somna och vaknade inte förrän nyss. Rätt som det var tänkte jag fortsätta sova i sängen nu, men så kom jag på att vi har en rapport att göra i fysik B. Suck!

Kanske borde jag äta något för att få i mig energi. Inte mycket, men ett äpple eller något liknande. Dock är det för jobbigt att gå ner och hämta ett. Jag är så himla trött. Undrar om jag har brist på vitaminer eftersom jag var trött igår också? Eller kanske har jag bara sovit för lite? Nåja, ingen idé att slösa sin energi på att blogga.


Ha det bra!
/ Camilla

Gossip Girl

Klantig som jag är missade jag Gossip Girl i söndags, så nu när jag har tid över tänkte jag försöka få tag på avsnittet. Egentligen hade jag tänkt göra skolarbete nu, men mamma har väskan i bilen. I all hast lämnade jag dit den, och hon slutar inte förrän vid elva. Väldigt lyckat!

Annars har dagen gått som på löpande band. Jag försov mig på morgonen, vilket ledde till total tankspriddhet på historian. Att jag dessutom skulle svarat på typ varannan fråga gjorde inte saken bättre, eftersom jag inte hunnit klart med frågorna. Matten gjorde jag nästan inget på, men som tur var hade vi inga mer lektioner efter det.

Hemma märkte jag att min mat inte var kvar i kylen, så jag fick börja laga nytt. Idag blev det lasagne, och det var skapligt gott. Jag hann dock inte äta mycket innan jag for till Övertorneå, men väl hemma hann jag få i mig lite mer. Nu är jag mest sugen på godis eller något annat sött. Kanske kladdkaka skulle sitta fint? Glassen var i alla fall inte nog. Haha.


Blair, min favorit i serien!


/ Camilla


Tröttsamt

Den här dagen har varit tröttsam. Riktigt tröttsam. Jag förstår inte varför jag varit så trött egentligen. Förra natten sov jag lika länge som jag brukar göra, jag åt frukost m.m., men ändå är jag bara så himla trött. Det ska verkligen bli skönt att lägga sig ner och sova nu. Historiefrågorna gör jag imorgon i skolan. Projektarbetet får jag skjuta upp till torsdag?

På tal om skolan, så kom skolkatalogen idag. Det är alltid lika roligt att kolla på alla som blev bra och mindre bra på fotona. Jag själv tillhör den andra kategorin. Jag ser alltid ut som ett sär på fotona, men förhoppningsvis är det inte vad folk uppfattar om mig annars. Jag är bara inte fotogenisk! Dock skulle jag tacka och ta emot om jag kunde få den egenskapen.


Nu måste jag vila upp mig till imorgon. Jag har flera viktiga saker att göra då.
/ Camilla

Fika

Nu är jag precis hemkommen från Elly, där vi fikade tillsammans med de andra tjejerna. Dock hade jag och Sandra bråttom hem, men huvudsaken är väl att vi for en stund i alla fall. Hoppas att du tyckte om presenten, Elly! Fikat ditt var i alla fall gott. :-)

Snart ska jag sätta mig framför tv:n tillsammans med skolböckerna. Jag måste hinna göra historia till imorgon. Om jag inte minns helt fel har jag tre frågor kvar att göra, och med den läraren är det bäst att hinna klart. Fast medeltiden verkar inte direkt vara något favoritområde. Rättare sagt är det ganska trist.

Annars har dagen gått ruskigt fort. Vi fick skrivet lite på resultatet till projektarbetet, och sedan hade vi idrott. Idag var det innebandy som stod på schemat. Som uppvärmning hade vi bandybrännboll (?), vilket var en rolig upplevelse. Jag var bara lite dålig på att försöka få bollen över bänkarna. Haha.


/ Camilla

Sovdags

Nu är det minsann dags för mig att stänga av datorn. Mitt surfande har ändå bara lett till en massa onödigt. Allt det vanliga har jag kollat igenom flera gånger, så nu får det allt räcka. Jag känner mig inte allt för trött, men jag somnar nog ganska fort till läsning. Fast Harry Potter-boken var ganska bra. :-)


/ Camilla


Hur ska jag göra?

Nu är träningen över, och snart blir det bastu som gäller för min del. Sedan ska jag packa alla saker till imorgon för att förhoppningsvis slippa stressa, vilket jag får göra var och varannan dag. Hur som helst, så måste jag ta med alla papper och häften till projektarbetet, och sedan till idrotten. Problemet kommer inte där, men efteråt. Det är nämligen så att jag har träning, men samtidigt är bjuden till Ellinor, som fyller 18 år på fredag. Eftersom jag kommer hem rätt sent från skolan, hinner jag bara hem för att äta innan jag måste åka till träningen. Om jag inte är helt fel ute slutar den nog kl. 19. Då skulle jag behöva åka hem och duscha, för att sedan fortsätta norrut. Snacka om att ha beslutsångest!

Hur jag än vägen sakerna mot varandra är det svårt att komma fram till en vettig lösning. Det svåra är att jag vill alltihopa, men troligtvis inte har tid. Träna känns viktigt, men samtidigt vill jag ju inte svika vännerna. Hjälp mig, tack!


/ Camilla

Amy MacDonald

Idag nöter jag den här.




/ Camilla

Spel eller tv?

Nu känner jag mig verkligen mätt och belåten. Maten blev supergod! Jag blandade i vitlök i maten också för att få en hetare smak, och det fungerade verkligen. Tur att det blev en hel del över, så kan jag äta det imorgon också. :-)

Beslutsångesten kom sakta krypandes igen. Jag har lång tid innan träningen, så nu vet jag inte om jag ska ägna mig åt skolarbete, se på One three hill eller spela The sims 2. De två sistnämnda blir man lätt beroende av, men det är kul. Skolarbetena däremot är inte alltid det roligaste man kan tänka sig. Inget känns i alla fall hopplöst nu, men jag skulle vilja ha lite roligt också.

Idag ska jag försöka träna så mycket som möjligt. Jag hade ont i halsen igår, och idag har jag hostat och varit förkyld. Jag vet inte om jag borde träna, men samtidigt vill jag absolut inte sluta träna nu. Då hakar man lätt på det slöa, och dessutom vill jag försöka få bra kondition så fort som möjligt. Jag är nog hopplös som aldrig kan bestämma mig.




/ Camilla


Hjälpsam

Jag återfick min energi lagom till eftermiddagen! Nyss var jag och mamma ute och plockade isär studsmattan. Nu hänger själva mattan och skyddet för fjädrarna på tork. De var riktigt blöta, men det kan man ju förstå eftersom vädret är så omväxlande. Snart ska jag fortsätta i min hjälpsamma anda och laga mat. Köttfärssås och spagetti blir vad som står på menyn, och det är verkligen länge sedan! Köttfärssås utan tomater, morötter och lök är absolut inte samma sak, även om mamma försöker insistera på det jämt och ständigt.

Det känns så skönt att vara i rummet nu också. Inga saker eller kläder på golvet. Inga skräp eller dammtussar på golvet. Inga kuddar eller filtar på golvet, utan sängen är bäddad och fin. Högen med skolböcker är dock fortfarande lika stor som den varit länge. Natur, kemi och svenska har stått på skrivbordet väldigt länge. Dock tänker jag bara ta det lugnt ett tag och satsa mer på historia och matte ett tag. Det är trots allt de jag har tidspress på. Sedan tar jag itu med resten, inklusive finskan. Kanske lovet passar bra? Jag gör ändå inga vettiga saker då.


/ Camilla


Rummet

Jag är riktigt nöjd. Helst vill jag ju ha nya möbler, men mamma stenvägar. Och jag kan faktiskt hålla med om att det är onödigt att lägga några tusenlappar på det nu när jag faktiskt inte kommer att bo hemma så länge till. Vad tycker ni om rummet?


Min arbetshörna


Lilla fönstret. Mörk bild, men jag orkar inte ta en ny..


Sängen med tre sneda speglar ovanför. Haha, vi hängde upp de i nian..


Hm, ser stökigt ut, men någonstans måste jag ju förvara saker.


/ Camilla

God natt!

Nu är det verkligen dags för mig att sova. Ögonen kändes torra redan för några timmar sedan, så jag fick lägga mina ögondroppar. Det blev bättre för stunden och allt som varit suddigt tidigare blev skarpt igen, men det påverkade inte min trötthet. Jag blev helt enkelt slut efter allt städande. Det var faktiskt jobbigt, jag lovar.

Imorgon väntar en kort skoldag, följt av några timmar hemma med mamma innan träningen. Jag är lite sugen på att baka faktiskt, dock vet jag inte om jag har tid? Och på tal om skolan, skulle vi göra klart frågot till imorgon på historian? Hoppas inte, för då har jag inte hunnit. Kanske jag borde göra några nu istället för att läsa. Svårt val!


God natt i alla fall!
/ Camilla

Tidsfördriv


Risig tjej, men man måste ju bjuda på sig själv? Eller? (tagen med webkameran, därav kvalitén)

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Nöjd och glad
Är det nåt du absolut inte äter: Ja, massor. Allt som har med blod och lever att göra t.ex.
Kläder just nu: Mjukisbyxor och en röd ÖIF-t-shirt.
Musik just nu: Akon - Right now
Vad sa du senast: Men kom och kolla på rummet då!
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Ingen aning i dagsläget..
Längd och vikt: 162-163 cm
Hur många kuddar sover du med: Två
Favoritväder: Sommar och sol. Vindstilla ska det vara också. :-)
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: En kompis, sololja och något skydd mot insekter
Spelar du nåt instrument: Har spelat gitarr.
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska!!
Sparare eller slösare: Ibland slösa, ibland spara.
Vem är viktigast för dig: Jag själv! Och Elise!  Sedan kommer en hel drös med andra människor.
Bästa film: Mamma Mia, Sex and the city, Catch & Release m.fl.
Tror på liv på andra planeter: Det gör jag nog.
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Har du några homosexuella vänner: Kanske?
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, det tror jag.
Hur många barn har du/vill du ha: Max tre st.
Bio eller promenad: Bio och promenad!
Snarkar du? Nej, bara ibland om jag är riktigt förkyld.
Rädd för insekter? Nej, men jag tycker verkligen att de är äckliga. Jag skriker alltid väldigt högt om jag ser en.
Äckligaste insekten: Alla är äckliga!
Bästa bok? Ingen aning, det finns så många.
Vad vill du jobba som? Allt och lite till. Just nu är jag mest inne på civilingenjör eller arkitekt. (Det senare kommer jag aldrig in på, men vilja kan man ju)
Pizza eller hamburgare? Det varierar
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Helst vill jag alltid ha välstädat, men det är nästan alltid stökigt. Dock har jag städat idag, så nu är det minsann rent och fint.
Gungar du på stolen? Ibland
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Faktiskt, kanske :-)
Hur många syskon har du? Fyra småsyskon
Vad är du mest rädd för? Att förlora någon av mina närmaste
Är du rädd för blod? Nej, men det är äckligt. Jag kan t.o.m. svimma. ;-)
Saltar du på maten? Om det är riktigt smaklöst.
Gillar du att sjunga? Ja, men helst inte inför andra.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Jag går naturvetenskapliga programmet, NV.
Anser du att du är stark? Ja!
Brukar du sola? Ja, men inte solarium än så länge.
Vad gör du om du får hicka? Dricker vatten eller håller andan.
Röker du? Nej!
Snusar du? Nej!
Kaffe, te eller inget? Kaffe är godare än te i alla fall, men helst dricker jag vatten eller mjölk.


/ Camilla

Färdigstädat!

Jag vet inte vad som tog åt mig, men på dagen fick jag plötsligt en massa energi från ingenstans och började städa för fullt. Det resulterade i ett mycket finare rum. Nu trivs jag verkligen här, och skulle kunna spendera nästan all tid här. En tv fattas, men det tänker jag inte bära in hit igen. Så länge jag pluggar tänker jag inte ha en tv i sovrummet. Det stör en bara i skolarbetet. Eller det stör i alla fall mig, för jag rycks alltid med i alla tv-program och lämnar skolan till nr. 2. Haha.

Nu har jag bara kvar att sortera alla mina prydnadssaker. Jag har lite problem med vad jag ska ha kvar och vad jag ska slänga. Man vill ju gärna ha kvar saker man fått av andra, men när man har så mycket som jag går det helt enkelt inte. Alla ljus stannar i alla fall, för det använder jag. Mamma måste jag tro att jag funderar på att bli pyroman eller något, eftersom jag alltid har ljus tända i rummet. Själv tycker jag att det är så mysigt att jag vill ha det.


Jag lägger upp bilder på rummet imorgon! :-)
/ Camilla


Söndag

Idag känner jag mig väldigt rastlös. Jag vet inte alls vad jag ska hitta på att göra. Nu har jag precis fått i mig frukost, och sitter i soffan och kollar Gilmore girls. Det är ganska roligt att se på ibland, faktiskt. Speciellt när jag inte är på allt för bra humör själv. Gårdagen smittade nog av sig väldigt bra på mig.

Kanske borde jag ägna mig åt skolarbete idag, men samtidigt känns det som att jag har evigheter på mig att göra varje arbete, så varför ska jag då stressa? Och andra sidan är det skönt att göra klart något i tid för att slippa få panik i slutet. Suck. Städa borde jag också göra, eftersom det aldrig blev av igår. Svårt det här.


/ Camilla

Surhetens dag

Idag verkar alla bli sura, av olika orsaker dock. Jag tillhör nog kategorin jag också nu. Det är otroligt hur mycket ryten man får höra om sig själv. Ofta skrattar man bara åt alla olika saker man får höra, men till slut gör det bara en sur. RIktigt sur. Folk som inte har några liv själva behöver ju faktiskt inte ge sig på mig. Låt mig vara helt enkelt.

Planerna för kvällen ändrades drastiskt. Här är jag kvar hemma framför tv:n. Först var det Stjärnor på is som stod på tur, men nu är det någon halvtaskig film. Egentligen kollar jag inte ens på den så mycket, utan har mer läst olika bloggar jag inte följt på några dagar. Jag har knappt suttit vid datorn, vilket sannerligen är konstigt. Men samtidigt är det bara bra. Datorn borde jag börja försöka klara mig utan. Det går ibland, men andra gånger är jag helt fast.

Snart ska jag nog lägga mig i min säng och läsa den sista Harry Potter-boken. Eftersom jag inte har prov på ett tag kom jag på att jag kunde läsa böcker igen. Oj så roligt det kan vara! Förut älskade jag att läsa och läste därför varje kväll. Numera läser jag nästan bara på somrarna. Tråkigt, men sant. Jag har helt enkelt inte tid.


/ Camilla

Upptagen

Igår hade jag inte tid att blogga överhuvudtaget. Jag startade datorn efter middagen, men då behövde jag rusa ut till bussen, så jag hann inte då heller. Hur som helst, så bestod dagen av en massa olika saker. Först var jag i skolan till halv tre, sedan på byn med mamma och syster ett bra tag. Hem och äta middag, för att sedan åka till Jenny för fika med tjejerna. Därifrån skulle jag hem och vara barnvakt, men de planerna ändrades, så jag åkte med till byn igen när mamma började jobba. Väl på byn var jag på Frippes ett tag, var med Emelie och även en sväng till discot. Det sistnämnda var inte precis roligt, men vi var inte där så länge heller. Efter det var jag med Tony, Emelie och Kristoffer ett tag före de skjutsade hem mig. När jag väl höll på att somna fick jag besök, vilket ledde till att jag inte somnade förrän väldigt sent.

Idag ska visst mormor och morfar komma till oss. Egentligen skulle de nog kommit redan för en timme sedan, men än har de inte dykt upp hos oss. Sedan ska jag städa mitt rum också för att undvika att få panik när folk kommer till mig. Jag har inte den blekaste aningen om hur jag vill ha mitt rum som det är nu, så det lär ta länge innan det är helt städat och fint.


/ Camilla

I tankarnas värld

Här har jag suttit i min egen lilla värld i flera timmar. Först kollade jag på tv, beställde kläder från H&M och nu sitter jag och läser diverse bloggar samt kollar på mer kläder. Egentligen är det så mycket jag behöver, men jag ids ju inte direkt köpa allt på samma gång. Då skulle jag nog bli ruinerad plus att jag ändå skulle ändra mig angående kläderna efter ett tag. Nu beställde jag i alla fall jackan jag spanat efter så länge, och jag hoppas verkligen att den passar. Annars är det riktigt illa. Då måste jag börja leta efter en ny, och det mina vänner, orkar jag inte med.

 
 

Vilken färg tycker du att t-shirten gör sig bäst i på mig, vitt eller svart? :-S
/ Camilla

Första snön

Idag föll den första snön ner också. Dock försvann den lika fort som den kom ner på marken, men snö var det i alla fall. Antingen vill jag ha en varm höst eller riktigt vinter med mycket snö, inget mellanting. Idag var det kallt och jävligt annars. När jag gick till träningen hade jag på mig vinterjackan, men det var blött så jag såg ut som ett härk när jag väl kom fram. Tack och lov för speglar!

Visste ni förresten att samerna har hundra ord för olika sorters snö? Fatta hur mycket hundra ord är egentligen. Visst kanske vi också säger nysnö, tösnö, pulversnö m.m., men hundra ord! Sjukt!


/ Camilla

Katrin Schulman



Just nu sitter jag och kollar på Du är vad du äter. Idag är det Katrin Schulman som ska ändra sina kostvanor helt, och det var riktigt kul att kolla nu. Gud vilken grym tjej hon är! Hon har svar på allt och har coola svar om det mesta. Det är nog en underskattad person i kändisvärlden, absolut!


/ Camilla

Om att vara perfekt

Somliga av oss har tydligen blivit välsignade till att vara perfekta i livet. Ingen är perfekt, så är det bara. Alla har både bra och dåliga sidor. Helt enkelt olika mycket av de. Jag får jämt höra att jag inte ska tro att jag är perfekt, men det är inte vad jag tror. Jag vet vilka mina dåliga sidor är, men de behöver man inte alltid visa.

Nu är det så att jag, och många andra, faktiskt samtycker gällande en sak. Alla kan väl inte ha fel, eller? Vill man sända ut ett budskap åt folk kan man väl åtminstone försöka att acceptera allas synvinklar. Jag börjar bara bli så less. Förlåt.


/ Camilla


Torsdag

Här sitter jag i soffan, som vanligt, och ser på One three hill. Fast jag fryser, så jag hämtade min filt som sällskap. Snart är det reklampaus, och då måste jag nog sluta kolla för att hinna med bussen till träningen. Det är svinkallt ute, så jag ser verkligen inte fram emot att vänta på bussen samt promenera från busstationen till sporthallen. Inom 7 månader borde jag nog ha klarat körkortet i alla fall, hoppas jag!

Dagen i skolan var lång. Håltimmen gick segt, vilket även två av lektionerna gjorde. Fysiken gick för första gången hyfsat fort. Jag fick nog en kick efter att ha sett provet, som resulterade i ett MVG. Jag har nog aldrig fått det på ett fysikprov förut, och det här är B-kursen. Chockerande, men ack så roligt. :-)


Nu blev det reklam!
/ Camilla

Lista

Fler än jag som inte har något att göra?

Ditt namn? Camilla
Hur Lång är du? 162-163 cm
Spelar du något instrument? Nej, men jag har spelat gitarr på mellanstadiet. (Jag kan för det inte spela)
Dina första tankar när du vaknar? En stund till!
Vart befinner du dig just nu? Hemma i soffan. Ovanligt, host ;-)
Biter du på naglarna? Ibland, faktiskt.
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Vit
Har du några husdjur? En hund
Vem är snyggast? Jag, såklart. (skämt)
Vem vet mest om dig? Jag själv kanske?
Vad vill du ha just nu? Vinter, tro det eler ej. Jag vill köra skoter! :-D
Ditt mål i livet? Leva livet fullt ut
Rädd för? Inget :-)
Hur gammal är den äldsta person du kysst? 19, tror jag.
McDonalds eller Burgerking? Max!
Sjunger du? Javisst, men gärna inte inför folk.
Vad har du för skostorlek? 35-36
Vill du gifta dig? Klart jag vill!
Kommer du överens med dina föräldrar? Nja, ibland.
Din hårfärg? Brunett
Skor du hade på dig idag? Lacoste och bruna stövlarna :-)
Vad sover du i? Shorts och t-shirt
Kläder du har på dig? Nudie jeans o Lee t-shirt
Favoritårstid? Sommar
Favoritmat och dryck? Någon form av pasta eller kyckling kanske.
Hur svarar du i telefonen hemma? Mattila alt. Camilla
Hur svarar du i mobil? Oftast blir det nog ett simpelt hallå
Sov du ensam inatt? Jodå
Vad gjorde du kl 08 imorse? Sminkade mig för att sedan ränna ut till bussen i full fart.
Vad var det senaste någon sa till dig? Hon, den feta med rött.
Druckit idag? Mjölk och vatten
Vad är det för väder hos dig nu? Kallt!
Godaste glassmaken? Gammeldags vanilj från Hemglass
Drömmer du mardrömmar? Nej, väldigt sällan
Favoritklädsel? Jeans
Favoritgodis? Det finns massor
Hur många kuddar sover du med? 2
Längtar du mest efter just nu? Jadu?
Vad luktar det nu om du sniffar lite? Parfym
Saknar du någon just nu? Japp
Vill du ha barn? Jodå, senare.
Längtar du till din nästa födelsedag? Om jag gör! Jag längtar sjukt mycket!
Är du blyg? Nej nej
Tycker du att du har fin dialekt? Nja, kanske inte.
Tycker du om fester? Det kan vara roligt ibland.
Tycker folk du är snygg? Vem vet?
Har du använt någon hårprodukt idag? Nej, inte på flera dagar nu faktiskt.
Vad har du för planer till helgen? Ta det lugnt
Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på systembolaget? 20 är ganska bra.
En bra film? Mamma Mia!
Vem får en kram? Vem vill ha en?
Vem får en puss? Finns väl en som skulle kunna få en ;-)
Sprit, cider, vin eller öl? Cider kanske, faktiskt.
Hund, katt eller råtta? Hund


/ Camilla


Beslutsångest, igen.

Jag hatar att inte kunna bestämma mig för nästan någonting. Nu funderar jag mest över engelskan, men också om jag ska följa med till Haparanda imorgon eller inte. På ett sätt vill jag fara, men på det andra måste jag verkligen vara i skolan. Jag har varit sjuk och på så vis samlat på mig frånvaro. Inte för att det direkt är i riskzonen för att inte få studiebidrag, men ändå. Hjälp mig att bestämma?


/ Camilla


Grattis Jenny!

Idag fyller söta Jenny 18 år! Jag har dock inga nya bilder på henne, så jag publicerar några gamla istället. Det är alltid kul att kolla på bilder, gamla som nya.

  
  

Jag tänkte precis uttala mig om att Jenny inte är villig att vara med på foton så ofta, men vid närmare eftertanke märker jag att det är jag som fattas ur "gänget" på nästan alla foton. Nåja, det var tider! Love you girls <3


/ Camilla

Engelska C

Den här kvällen ska jag nog ägna min tid till att göra några uppgifter jag ligger efter med i engelskan. Men allvarligt talat har jag faktiskt börjat fundera på att hoppa av kursen. Den är inte obligatorisk och jag har massvis med poäng, men samtidigt skulle jag få en håltimme på 4 timmar på torsdagar. Hur ska jag göra? Någon som har några synpunkter? Engelskan börjar bli jobbigare nu så, eller inte direkt svårare, men när man har mycket annat blir uppgifterna alltid extra arbete att göra. Suck. Jag hatar att ha beslutsångest!

Annars har jag hunnit med en hel del sen sist. Jag har övningskört lite i byn när mamma levererade New Body produkter till byborna. Det gick bra, men trist att man inte kunde köra så fort på grusvägarna. Jag gillar verkligen att gasa! Mamma säger alltid att jag kommer bli en fartdåre och bli av med körkortet jämt när det väl gäller, men kanske jag lyckas hålla mig ändå. Åtminstone till prövotiden är slut.

Senare ikväll blir det även Generation Fett. Det ger nog en massvis med motivation till att träna också. Inte för att det direkt är brist på det nu heller, men en extra kick åt rätt håll behöver man nog ibland.




/ Camilla


Avklarat

Nu har jag gjort alla måsten för dagen, så det känns helt konstigt att inte ha något att göra nu. Jag funderade på att simma idag, men jag hinner absolut inte med eftersom jag skulle behöva vara klar inom några minuter då. Däremot ska jag följa med till byn i alla fall. Kanske finns det något roligt där i alla fall.

Historieprovet sket nog sig totalt idag. Jag får nog max G på provet, men jag nöjer mig med det. Jag hade inte tid att plugga hur mycket som helst, och när jag var sjuk orkade jag absolut inte göra någonting. Fysiken satsade jag mycket mindre på, men det gick turligt nog bättre. Det var bara en uppgift jag inte riktigt kunde, men sedan får man nog räkna med några slarvfel när man heter Camilla. Haha.


Nu är det bråttom!
/ Camilla

Färdigpluggat

Nu ska jag sova i några timmar för att plugga in det sista på morgonen. Eller ja, då nöter jag verkligen in allt på riktigt. Jag vet nämligen inte vad som fastnat under kvällen. För jag har faktiskt pluggat, mycket. Om jag orkar ska jag läsa lite i sänge också, men då lär jag nog somna. Nåja, tack och lov att vi har sovmorgon till 09.40 (?).

God natt!
/ Camilla

Blå tv?

Jag blir bara så himla irriterad. Varför är kanal 5 blå hos oss? Det är inte fel på tv:n jag kollar på eftersom det ser precis likadant ut på den andra. Är det någon annan som har samma problem? Det skulle vara kul att veta vad det beror på. Det är absolut inte kul att se sitt favoritprogram när alla ansikten är blå. Det var likadant under Ugly Betty också. Suck.



Ser det ut såhär hos er?


/ Camilla

Tv-kväll

Mina stunder då jag egentligen skulle pluggat har skitit sig totalt. Jag läste bara fyra sidor före träningen, med undantag för sidorna jag läste i bussen. Efter träningen var pappa en halv timme sen, så det blev inget pluggande då heller. Nu sitter jag här och pluggar, äter och ser på tv. Ingen bra kombination, men tyvärr är det bara att acceptera läget.



Snart slutar Ugly Betty och mitt absolut favoritprogram börjar. Då blir det mindre pluggande, men jag fixar nog det här ändå. Hoppas jag.


/ Camilla

Djungelgolf

Nu har jag precis ätit igen. Snacka om att man kan få för sig att jag alltid äter, haha. Nu värmde jag i alla fall maten jag lagade åt mig och mamma tidigare idag. Kryddstarkt var nog bara förnamnet på vad det var. Jag råkade nog hälla i en aning för mycket cayennepeppar, men jag skyller på att det inte luktade vanligt annars. Haha, sånt händer väl alla ibland.

Idrotten var ganska rolig. Vi spelade djungelgolf halva lektionen och sedan beachvolleyboll andra halvan. På det sistnämnda skulle det förlorande laget springa ett varv runt sporthallen efter varje set, och vi sprang alla gånger utom den sista. Det var minst sagt jobbigt! Man tror att det inte ska vara det, men med lite uppförsbacar blev det tungt.

Nu har jag ca. en timme på mig att plugga och se på One three hill före träningen. Det blir nog att ta med historieboken dit idag, men imorgon slipper jag ju antiken i alla fall. Det blev även att göra fysikprov imorgon kl. 15, men då ska jag nog hem i mellan i alla fall. Jag orkar då inte vänta i tre timmar på att få göra prov!


/ Camilla


Sovmorgon

Jag ändrade mina planer och tog ut en del av min sovmorgon istället. Nu sitter jag här och har precis fått i mig frukost. Snart är det dags att plugga historia i ca. en timme innan bussen kommer. Hellre skulle jag äta hemma och på så vis kunna plugga lite mer, men jag antar att mamma inte vill köra till Övertorneå en gång till strax efter att hon kommit hem. Hon är nog och handlar på Ica nu efter att ha skjutsat Renée till skolan.

Jag känner mig alldeles för trött för att kunna koncentrera mig på skolarbeten idag, men nu har jag aboslut inget val. Gör jag inte det här nu kommer det resultera i ett mindre bra betyg på provet, vilket jag absolut inte strävar efter. Angående fysikprovet vet jag inte alls när jag ska göra det. Jag måste nog kolla om jag hittar L-G på skolan, så får jag fråga om antingen onsdag eller torsdag går bra för honom.


/ Camilla

Panik

Snart somnar jag. Jag är så himla trött. Det känns som att jag sulle kunna lägga mig ner och sova i en evighet, eller okej, ett bra tag i alla fall. Hur ska det nu gå med mitt pluggande? Jag hade tankarna på att skjuta upp allt till imorgon och satsa järnet då, men så kom jag på att det lär uppstå en del hinder mot mitt pluggande;

Idrott B 13:20-14:50
Hem, duscha, äta och träning kl. 17:45 (Bussen åker redan kl. 17)
Träningen slutar 19:00?
Hem, duscha, plugga järnet.
Ugly betty 20:00
Desperate housewives 21:00

Plus att man faktiskt inte kan räkna med att jag pluggar hela tiden annars heller. En del pauser måste man faktiskt ha enligt mig. För vem orkar plugga nonstop i flera timmar? Inte då jag!


Nåja, önska mig lycka till.
/ Camilla


Plugga och sova

Nu sitter jag fastklistrad framför tv:n, igen. Och det roligaste är fatiskt att det inte ens är något bra program ikväll. Jag kollar egentligen inte ens så mycket på den, utan surfar mest runt på internet. Bloggar, pixbox, lunarstorm, bilddagboken m.m. är exempel på allt som kommit i min väg. Och det när jag egentligen borde plugga historia. Nåja, snart!

Imorgon har jag bara idrott B kl. 13.20, men jag ska minsann försöka ta mig upp på morgonen och sitta på skolan och plugga. Det borde vara snäppet effektivare än att plugga hemma i alla fall. Idag gick det verkligen inte bra, så jag tvivlar på att det skulle gå bättre imorgon. 

Nåja, nu ska jag snart lägga mig. Det blir pluggande och ev. en film före jag somnar, men hoppas det är värt. Imorgon är det ju nämligen sista chansen att plugga förutom sovmorgonen på onsdag före historian.


 / Camilla

One three hill

Nu hade jag tänkt råplugga historia i en timme, före jag ska till träningen, men just när jag kollade på klockan kom jag på att One three hill börjar snart. Det har jag missat ett flertal gånger nu, så idag tänker jag minsann kolla. Och plugga. Det går att göra samtidigt bara man vill det nog mycket. I reklampauserna har man gott om tid att plugga, plus att man kan plugga lite halvseriöst under programmet också.

Idag var det ganska varmt ute. Jag tog på mig vinterjackan när jag skulle ut och hämta posten, eftersom jag har som vana att frysa, och jag måste faktiskt säga att jag frös lite. Det är inte långt till brevlådan, men det blåste nog en aning ändå. Det var lite fuktigt i luften också. Just då regnade det inte, men det började regna lite efter. Jag var nog ute i rätt tid i alla fall eftersom jag inte blev blöt.

 
James "Nathan" Lafferty, är han inte snygg så säg!


/ Camilla


/ Camilla

Gratiskläder.se

Är du intresserad av att kunna få hem presentkort till bl.a. H&M eller Ginatricot helt gratis? Registrera dig då på Gratiskläder.se genom länken. Du samlar poäng genom att besöka hemsidor, ta del av erbjudanden samt genom att värva vänner. Nu finns mängder av nya erbjudanden, vilket lätt gör att man kan samla massvis med poäng.



http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=28549 


/ Camilla

Plugga

Idag är allt dåligt. Jag är inte på humör alls och allt skiter sig. Droppen var nästan när jag märkte att min tandborste var upp och nedvänd i vår mugg med tandborstar. Det gjorde verkligen inte min dag bättre! Hur som helst, så stannade jag hemma idag. Imorgon blir det skola, jag lovar!

Dagen ska spenderas till pluggande. På kvällen ska jag träna. Nu har jag bestämt mig för att inget ska hindra mig från att träna. Så länge jag inte har ont i halsen eller är på väg att stupa ska jag minsann träna. Det är dags att sluta med mesandet och lurandet att jag ska plugga istället. För tro mig, det går nästan aldrig. Inte ens en bråkdel av gångerna har jag motivationen uppe för att plugga, utan det är endast en tvångstanke.

Äsch, nu är det lika att börja ta tag i historian. Prov om antiken på onsdag. Eventuellt fysikprov samma dag? Jag var sjuk i fredags, och i och med att jag är hemma nu måste det nog bli onsdag jag gör provet på. Det får gå som det går. Jag är nöjd med ett G redan, för det är faktiskt huvudsaken. Att klara provet.


/ Camilla

Lipgloss


Strawberry, Chocolate, Creme Swirl & Raspberry
Precis vad jag behöver nu! 79 kr/st hos Bettie's Galleria


/ Camilla

Förlust

Nu är seriepremiären över, och det blev en stor förlust mot Vråken. 30-97. Det var första gången laget spelade ihop, så på det sättet var det bra. Jag gjorde i alla fall mitt bästa, och om det inte räcker får jag ta det. Nu får vi ladda om till nästa match, som nog är om två veckor (?). Jag kommer inte ihåg vilka vi möter, men förhoppningsvis är de inte lika hårt motstånd som Vråken var. 

Jag måste passa på att tacka Madde, som påminde mig om att Gossip Girl börjar. Det är verkligen bäst, så jag bänkade mig framför tv:n direkt jag kom hem. Här kommer jag nog sitta en timme efter GG också, eftersom jag vill se på Gordon Ramsay's the F word. 


/ Camilla  

Brunch

Mamma väckte mig vid tio idag, men klantig (läs: trött) som jag var somnade jag om och vaknade inte förrän för en stund sedan. Allt berodde nog på att det blev tyst när de andra for. Dock känner jag mig inte helt kry än heller. Febern sitter nog kvar till viss del, men spela idag ska jag minsann. Första seriematchen kan jag ju inte missa!

Nu sitter jag i alla fall här och kämpar med att få i mig min frukost/lunch. Jag hade beslutångest om vad jag skulle äta, men till slut bestämde jag mig för att försöka få i mig en rejäl frukost. Det blev en skål med flingor, en ostmacka och nu försöker jag få i mig äpplet också. Dock var det surt, så det går inge vidare. Men äter jag allt borde jag åtminstone stå ut till middagen, som jag nog lagar till kl. 15, eftersom matchen är kl. 17.


/ Camilla

God natt!

Avslutningsvis en lista. Sen ska jag minsann sova.

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
Tro det eller ej, men det har nog hänt.
Titta på dig själv i spegeln: Ja, alldeles för många gånger enligt många.
Gnälla: Ja, jag gnäller nog t.o.m. för mycket?
Skrika: Det brukar jag verkligen göra, varje dag. Haha
Sova: Ja, jag älskar att sova.
Ha ångest: Ja, jag brukar ha ångest över en rad olika saker. Skolan m.m.
Skada dig själv med flit: Nej
Ta mediciner du inte borde ta: Nepp
Vilja dö: Nej
Drömma mardrömmar: Inte allt för ofta faktiskt. Nästan aldrig rättare sagt.
Drömma sexdrömmar: Det har väl hänt.
Ta droger: Nej, absolut inte!
Försöka vara annorlunda: Nej? Jag är mig själv.
Klä dig i svart: Ja, men jag försöker alltid ha någon annan färg på mig i alla fall. Annars blir det tråkigt.
Gå till kyrkan: Vid speciella tillfällen, ja.
Gå i skolan: Jodå
Röka: Nej, jag har aldrig testat och kommer inte att göra det heller!
Ha sex: Det har väl hänt.
Ljuga: Alla ljuger nog ibland? Även jag.
Hata folk: Ja, faktiskt.
Lita på folk: Ja, men inte på så många.

VEM:
Saknar du:
Jag saknar ganska många människor.. Vanessa bl.a.
Vill du döda: Ingen
Rörde dig sist: Säkerligen Elise
Vill du slå: Haha, det finns personer jag vill slå också. Hårt.
Kysste dig sist: Minns inte
Vill du kittla: Någon som vill bli kittlad? Eller?
Kramade du sist: Elise, tror jag nog.
Vill du prata med: Någon rolig person.
Skrek du på sist: Mamma
Vill du vara som: Mig själv
Sårade dig sist: Folk sårar mig jämt, men nu har jag ingen aning om vem som var sist.
Vill du bli galet full med: Helst blir man väl inte galet full.
Gjorde dig riktigt glad senast: Måste nog ha varit mamma, som lagade så god mat.
Fick du sms från senast: Mamma
Ringde dig senast: Mamma
Är snyggast på jorden: Jude Law

HAR DU:
För många vänner:
Nej
Förföljelsemani: Nej
Tvångstankar: Nej
Någon annan psykisk sjukdom: Nej
Någon fysisk sjukdom: Nej
Någon skada: Nej
Färgat håret: Ja, men det är över ett år sedan. Nu har jag min naturliga hårfärg.
Brutit några ben: Nej, inte det.
Några piercings: Hål i öronen
Egen dator: Två st kan man nog säga. En bärbar och en stationär.
Bra självförtroende: Dugligt bra
Kysst någon: Ja
Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej
Bjudit ut någon: Nej, inte vad jag minns.
Varit kär: Ja
Dumpat någon: Japp, det har jag.
Stulit någonting: Nej, det skulle jag aldrig få för mig.
Lämnat landet: Bara för semesterresor.
Tuttat eld på nått: Nej
Gjort något olagligt: Ja, vem har inte det?

HUR:
Går du: Jag lyfter fötterna turvis framåt.
Svarar du i telefonen: Hallå?
Fördriver du tiden: Det blir nog ganska mycket tv och dator för min del.
Mycket pengar har du: För lite
Tjänar du pengar: Sommarjobb, studiebidrag
Ofta diskar du: Lite då och då
Ofta städar du: Alldeles för sällan.
Många stör du dig på: Väldigt många.
Ofta träffar du din familj: Varje dag.

TROR DU:

Att du kommer bli något: Ja, jag hoppas i alla fall det.
På gud: Jag är nog mer en agnostiker.
På rymdvarelser: Kanske, jag vet inte riktigt.
Att folk tycker om dig: Några gör väl det i alla fall.
På ett liv efter detta: Den frågan var svår. Det blir ett kanske på den med.
Att fiskar kan tänka: Det kan de säkert göra.
Att du kommer leva länge: Ja, det tror jag nog.


/ Camilla

Tänk på de döva

När jag såg Apotekets reklam i pausen för ett tag sedan kom jag att tänka på mina inte allt för intelligenta tankar här om dagen. Då upplyste jag Renée om att prickarna på burkarna är blindskrift, vilket hon självklart inte visste. Hon började då undra hur de egentligen läser blindskrift, och helt plötsligt tänkte jag på de döva, och utbrast:
- Men hur ska de döva höra vad det står då?

Haha, jag är faktiskt inte alltid smart. Om nu någon trodde det. Rättare sagt så är nog mina smartare stunder i minoritet mot de dumma. Många gånger får jag chansen att spela smart jämfört med andra, men bakslagen kommer verkligen alltid.


/ Camilla

Mätt och belåten

Nu har jag fått i mig massor av god mat och även en massa mat, lagom till Stjärnor på is. Idag var det fläskfilé, pommes frites och sås som stod på menyn. Och självklart en stor skål med grönsallad. Jag åt nog mest av det sistnämnda, men gott var det i alla fall. Dock känner jag mig faktiskt lite väl mätt nu. Kanske blev det för mycket, igen.

Nåja, nu ska jag i alla fall kolla om Stjärnor på is är värt att följa varje lördagkväll. Jag har inte gillat t.ex. Let's dance, men det här kan ju bli annorlunda. Om inte annat kan jag ju kolla för att heja på Markus Fagervall i alla fall. Fast jag måste säga att jag inte gillade färgen på deras utstyrsel, lila. Och svart, men det är fint.


Maten och en bländad kniv.

/ Camilla

The Cocoo Candy Collection

 

Dessa smycken ovan är några exempel på Cocoos nya kollektion smycken som snart kommer in på hemsidan. De ser verkligen ut som riktiga godisar, inte minst den längst till höger på första bilden. Jag skulle nog bli oerhört sötsugen om jag gick runt med ett sådant halsband, eller vem vet om det skulle bli precis tvärtom? Att man inte skulle vara så sugen jämt. Kanske värt att testa, de var ju söta i alla fall.  :-)


/ Camilla

Kanelbullens dag

Tro det eller ej, men jag började faktiskt sortera och tänka vad jag ska kasta för saker från mitt rum. Det är så stökigt och överfullt vid dagsläget att jag inte vet var jag ska börja. Allt måste göras, men jag vet absolut inte vad jag ska prioritera. Kanske fortsätter jag en stund ikväll, om jag orkar, men annars får det vänta till imorgon. Då har jag match kl. 17, men före det borde jag ju ha gott om tid till annat.

När jag satt här nere och åt kanelbullar dagen till ära, kom jag på att jag inte spelat betapet på länge. Det gjorde jag alltid förra året när jag inte hade något att göra, och även när jag hade saker att göra, men inte orkade. Sagt och gjort, och jag nötte det spelet i några timmar. Två kanske. Det är faktiskt ganska roligt.


Snart ska vi äta middag, så jag ska lämna bloggandet till senare.
/ Camilla


Lördag

Eftersom jag var sjuk och sov hela dagen igår kändes det som att det var söndag idag, haha. Jag vet inte ens vad jag ska göra idag, så dagen kommer att bli lång. Jag hade velat fara till Haparanda, men kanske är det lika att vänta ca. en månad till det nya köpcentret i Torneå öppnar? Fast det är egentligen främst sportaffärerna jag vill till.

Det är ganska kallt ute idag. Termometern visar 0.3 grader, så jag ids nog inte gå ut. Inte än i alla fall. Kanske vore det bra att passa på att städa här hemma, inte minst i mitt rum. Men jag är så less på det att det nog inte skulle gå i alla fall. Jag hittar absolut ingen bra lösning till hur det skulle kunna fungera ihop. :-S


Äsch, jag ska äta frukost istället.
/ Camilla


Kanelbullar



Här är en icke proffessionell bild på kanelbullarna som mamma bakade. Egentligen skulle vi baka båda två, men hon sade att hon kunde baka de själv för att det nog går fortare då. Dock fick hon en liten hjälpreda i form av Elise, haha. Hon brukar inte fråga om hon får vara med på något, utan hon bara tränger sig på. Nu envisades hon med att få sova med mig i systrarnas säng, men nu stod jag minsann på mig. Det är inte kul att behöva vara knäpptyst så att hon inte vaknar. Och misstolka mig inte, jag låger inte speciellt mycket annars, men jag brukar kolla film före jag somnar. Och det låter.

Jag känner mig lite väl mätt efter kanelbullarna nu. Elise försökte med att tvinga i mig flera bullar, men vid två sade jag minsann stopp. Det var redan för mycket egentligen, men Elise kom med en andra bulle så. Nåja, det var ju gott i alla fall.


/ Camilla

Frossa

Jag fick deffinitivt tillbaka aptiten efer att jag badat bastu, vilket ledde till att jag frossade i mig allt som fanns att få tag på. Okej, en överdrivelse var det, men mycket frossade jag i mig i alla fall. Lösgodis, Kina snacks, en kaka och två ost/skinkmackor. Bulldeg hann jag också med att äta, men bara lite.

Ångest över att jag inte har tränat idag hann jag också få. Egentligen skulle jag ju fara på cirkelträningen på morgonen, men det går inte för sig när man är sjuk. Jag fryser nu också, men det är inte så farligt. Jag tror nästan att jag har feber eftersom jag turvis både frusit och svettats idag.

Nu väntar jag i princip på att jag ska komma på något roligt att göra. Mamma, pappa och Elise lär nog sova inom en timme eller två, och medan de är vakna är de inget vidare bra sällskap ändå. Fika färska kanelbullar ska jag väl göra med de i alla fall, men mer än så blir det nog inte. Mest troligt lutar det mot att jag tar datorn med mig i sängen och kollar film till jag somnar. För på tv lär det knappast vara någon bra film, eller?


/ Camilla

Sjukling

Idag har jag spenderat hela min dag i sängen. Och jag lovar, hela dagen. Jag vaknade upp på morgonen efter några timmars sömn och hade extremt ont i både huvudet och magen. Som om inte det vore nog frös jag också. Hur många gånger mamma än bad mig stiga upp så gick det inte. När hon väl sjukanmält mig somnade jag om direkt och vaknade inte förrän hon ringde och kollade hur jag mådde vid ett ungefär. Det förklarar redan hur jag mådde.

De enda avvikelserna jag gjort härifrån idag är när jag gått ut med hunden två gånger. Eller i själva verket går jag inte ut med den utan släpper ut den genom framdörren och ber den komma in genom bakdörren. Fast jag var i alla fall och hämtade posten. Ingen direkt lång vistelse utomhus, utan endast ca. 1 minut. Och för den som tycker tiden är konstig, så kan jag säga att jag försökte skynda mig, men när det kom bilar fick jag sakta ner så de inte skulle se mig. Jag vill verkligen inte att folk ser mig i pyjamas på eftermiddagen med extremt omatchande outfit annars också. Jag tog verkligen bara på mig det första jag fick tag på nere i hallen.

Nu har jag börjat bli lite hungrig också. I och för sig är det inte konstigt eftersom jag endast ätit en skål med flingor efter att jag hämtat posten. Egentligen gör bara tanken på mat mig illamående. Jag var ner och skulle försöka kolla om jag hittade något att äta tidigare, men det gick inte. Jag mår så illa. Fast jag hoppas verkligen att det går över till senare, för jag och mamma tänkte nämligen baka kanelbullar. Det är ju trots allt kanelbullens dag imorgon.


/ Camilla


Pluggdags

Imorgon stundar det fruktade fysikprovet, så snart ska jag börja plugga. I och för sig var det meningen att jag skulle göra det redan på morgonen, men på något konstigt vis orkakade jag inte och sedan kollade jag klart Hancock. Helt klart en sevärd film!

Nu ska jag i alla fall läsa på om vågor och ljus. MVG känns totalt omöjligt för mig, men ett VG borde jag klara av i alla fall. Dock vet jag inte hur mycket jag kommer att orka läsa, eftersom det minst sagt är tråkigt. Jag är inte ett dugg intresserad, vilket bara gör det hela svårare. Suck.


/ Camilla


Vår sjuka värld

Efter att ha kollat på Generation Fett i tv3 blev jag nästan sur. Mexiko är ett av världens "fetaste" länder, och där är verkligen majoriteten av befolkningen överviktiga. Jag minns inte procentantalet, men mycket var det i alla fall. Där har man inte all den kunskap man borde ha om vad som är nyttigt och inte. De dricker t.ex. Coca Cola och tror att det är bra att dricka det, varianten utan socker är i princip det bästa de kan tänka sig när det gäller dricka. Där är det inte självklart att ha rent dricksvatten, vilket vi i Sverige faktiskt har, och ändå köper vatten i flaskor. Det är verkligen onödigt!

Hur som helst, så var det inte vatten i dess olika former jag ville diskutera. Det uppkom en tanke på hur olika ideal man har i olika delar av världen. I Sverige råder ett skönhetsideal som är närmast sjukt. Alla borde vara smala och fina, vilket nog leder till bl.a. anorexia. I Mexiko däremot verkar det som att man är finare ju fetare man är(?) och några vill t.o.m. bli fetare än de redan är, helt utan några vettiga orsaker. Nästa vecka visas ett program om väldigt överviktiga kvinnor som har som hobby (?) att sätta sig på män. Hur sjukt är inte det på en skala? Och Manuel, som var kvällens huvudperson i programmet, tjänade massvis med pengar på att vara fet. :-S

För två år sedan vägde Manuel nästan 600 kg. Det är mer än 10 gånger så mycket som jag väger idag! Helt sjukt att en människa kan väga så mycket. Tänk er att ligga 7 år i sin säng för att man är så fet? Inget drömliv precis.

 
Manuel Solis, världens fetaste man, Mexiko


/ Camilla

En lång dag

Nu känner jag mig oerhört trött. Jag antar att energinivån sjönk otroligt mycket när jag pressade i mig godis nyss. Det var ju så billigt på Videobutiken idag, men jag kan däremot inte säga att det var gott godis som fanns där. Kanske är det så att de säljer de äckligaste godisarna nu när det är billigt? Haha.

Hur som helst, så har jag hunnit med mycket idag. I skolan gjorde jag lite historia, och efteråt har jag hunnit med att baka en kladdkaka, laga mat och kolla en ishockeymatch. Ett par snyggingar hann jag också se på ishallen, så nog var det allt värt att följa med. Matchen var rätt långtråkig att se på eftersom ÖHF vann så överlägset. 14 eller 15-2 var det.

Nu på kvällen tänker jag minsann inte sätta mig framför tv:n, utan jag ska plugga fysik och eventuellt kolla på en film innan jag lägger mig. Provet är redan om två dagar, så nu måste jag allt lägga i en högre växel när det gäller det ämnet. Fast nu ska jag gå grilla en macka i smörgåsgrillen, och sen gäller det.


/ Camilla

RSS 2.0