Onyttigt

Och tror ni jag har tränat idag? Nepp. Istället har jag tillbringat lite tid hos mina söta kusiner, och efter det började jag baka falsk potatiskaka. Hoppas det blev gott, för nu är jag sugen på fika. Dock påminner Elise mig hela tiden om allt som är onyttigt, men ibland måste man väl få unna sig lite. Jag lovar att hon också vill fika.

Annars har det inte hänt mycket idag. Snart ska jag handla, och efter det väntar en massa tv-tittande. Det har jag i alla fall tid för eftersom fysikprovet tydligen var flyttat en vecka framåt. Positivare överraskning hade jag nog inte kunnat få i nuläget. Jag som trodde att jag behövde plugga järnet nu i två dagar, men icke. Nu har jag flera veckor på mig.


Nu är kaffet färdigt!
/ Camilla

Biologi

Nu ska jag passa på att skriva lite på min inlämningsuppgift i biologi B medan resten av klassen är uppe i biologisalen och skär i en hare. Mer exakt vad som görs vet jag inte, och har ingen lust att ta reda på heller eftersom det äcklar mig. Jag skulle seriöst svimma om jag var med, så jag bad om att få sitta i datasalen idag istället. Som tur var gick det bra.

Resten av dagen ska efter mötet tillbringas till fysikpluggande och eventuell träning. Jag börjar vara riktigt förkyld nu, så att träna kanske inte är det bästa. Dock har jag en stark vilja till det, och får jag ledig (eller slö) tid över, så tar jag mig ut på skidorna. Kl. 20:00 är det i alla fall Navy CIS, och timmen efter Desperate housewives, så under den tiden gäller inget annat än tv. Hur Ante än försöker att påverka tiden. ;-)

För övrigt undrar jag verkligen var våren försvann. Imorse hade vi nog närmare 10 cm snö på gången upp till huset, och även på vägen. Det var minsann inte roligt att gå med ankelsockar, leggings och sneakers. Jag vill ju ha riktig vår nu, med sol!


/ Camilla

Eländiga tv

Hur jag än försöker med att hålla mig borta från tv:n när jag har tråkigt, så går det tyvärr inte vissa gånger. Ikväll har jag nog kollat på alldeles för många program, och fler lär det väl bli. Jag är inte tillräckligt trött för att somna än, och jag kommer inte direkt på annat att göra.

Imorgon väntar skola och ett studentkommitémöte efter det. När jag väl kommer hem ska jag minsann träna. Vad det blir för träning vet jag inte, men håller vädret tar jag mig en tur på skidorna efter kraftledningen. Där hade inga skogsmaskiner förstört spåren, vilket de minsann gjorde förra året när jag skulle åka skidor där strax efter Tornedalsloppet. Har jag tur kanske de inte kör med maskinerna där på en stund än, så då kan jag åka. :-)


/ Camilla


Långtråkigt

Vilken låt tycker du verkligen inte om?
"Snälla Snälla" av Caroline af Ugglas

Vad har du på dig just nu?
Underställ, löpartights och en huvtröja. Jag har åkt skidor, och nu fryser jag.


Tar du ofta tupplurar?

Nej, det händer rätt sällan.

Vem kramade du senast?
Andreas

Vad åt du till middag?
Det blir kotletter och råstekta potatisar


Vad köpte du senast?
En kofta från H&M


Vad lyssnar du på just nu?
Ingen musik, men ljudet från tv:n där uppe hörs till köket också.

Vilket väder gillar du mest?
Sol (sommar!)


Vad finns på ditt nattduksbord?
Jag har inget nattduksbord


Säg något till personen som utmanade dig:
-

Favorit-resmål?
Stockholm -06 med tjejerna har varit roligast!

Nämn några saker du inte kan leva utan:
Mat, pengar..


Om du skulle bli förvandlad till en kändis av det andra könet, vem skulle du vilja bli?
Nån multimiljonär (alt. miljardär) skulle inte sitta fel :D

Vad är ditt favorit-te?
Jag gillar inte te

Vad skulle du vilja bli av med just nu:
Finns för mycket för att börja rabbla upp här.


Om du kunde resa varsomhelst i världen inom en timme, var skulle du resa?
Dubai


Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?
Jag vill inte fastna i en hiss?


Vad ska du göra nu?
Förflytta mig till övervåningen och biologiboken


Utmanar:

Alla som vill?


/ Camilla


Skidåkning

Idag känner jag mig ganska duktig trots att jag låg kvar i sängen en stund på morgonen innan jag steg upp. Tanken var att stiga upp redan vid åtta, men det orkade jag absolut inte med. Vid halv tio steg jag upp, väckte lillasyster och tog med skidorna ut efter kraftledningen. Där grillade vi en stund och kollade på Tornedalsloppet, men vi hann nog bara kolla på ena klungan som kom åkandes. Efter det ville Elise fortsätta till vätskekontrollen där mamma stod, och jag åkte hem eftersom mina fingrar snarare liknade istappar vid det laget.

Inatt ställdes klockan om också. En timme framåt, vilket jag inte gillade. Att sova en timme mindre är väl aldrig bra, för jag skulle ju ändå upp hyfsat tidigt idag. Kanske måste jag ta igen mig ikväll efter alla tv-program som jag brukar kolla på söndagar. Idag kanske jag t.o.m. kollar på One tree hill, även om jag missat en hel del avsnitt. Gossip Girl blir det i alla fall! Fler som ska kolla tv ikväll?



Alla som kommit ihåg att ställa om klockan?


/ Camilla

Lördag

Nu är jag precis hemkommen från en springtur, som jag kanske borde stått över. Efterklok är det rätt att vara, och nu har jag bara mer ont i halsen än jag haft tidigare. Suck. Kan inte någon bara få alla sjukdomar att försvinna ur min kropp? Jag har seriöst inte kunnat träna på väldigt länge, och som det ser ut nu får jag nöja mig med promenader en stund till. Dock har jag väl varit lite för lat när det gäller promenader också. Nu blir det ändring!

Dagen har bestått av en massa slöande bortsett från de två gångerna jag lagat mat. Andreas har också varit här ganska länge, och eventuellt kommer han efter att han varit på hotellet. Han ska inte ut, utan han måste stå i entrén för ÖSK. Tyvärr måste han göra det ända till kl. 23:30, men är jag fortfarande vaken då så spelar det ingen roll.


Nu ska jag se på Robinson!
/ Camilla

Haparanda tur & retur

Idag efter skolan bar det av till Haparanda. Jag körde, och det gick faktiskt väldigt bra. Stundtals råkade jag nog gasa på lite rejält också, men vi skyller på att det inte var några poliser i farten. Dessutom var det bra väglag, och mamma var så trött att hon nästan somnade ett tag. Trevligt hade vi när vi väl var framme också, trots att vi inte var på något riktigt shoppinghumör. Jag kom hem med en kofta, och mamma, som inte skulle handla något annat än mat från Ica Maxi, kom hem med ett x antal saker mer. Det är väl sådant som händer ibland.

Imorgon ska jag umgås med Andreas, och kanske hinner jag ta mig en tur på skidorna också. Åtminstone skulle det vara roligt att testa på de nya skidorna, som vi hämtar imorgon. Dock nöjer jag mig med en springtur eller promenad också. Det är inte så noga för mig, bara jag slipper vara rastlös.



Såhär såg koftan ut, och den passade faktiskt väldigt bra. Dessutom var den på extrapris också, fast på H&M i Torneå kände de tydligen för att ha en extra hög kurs när det gäller valutan, så den blev snäppet dyrare än den egentligen skulle varit. Jag klagar inte, eftersom den nästan var på halva priset jämfört med nätpriserna på H&M:s hemsida. Ett bra köp helt enkelt! :-)


/ Camilla

Klänning

Idag beställde jag även en ny klänning från Style by stars. Gärna hade jag velat hitta en till utsparken, men kanske det kommer in någon passande snart. Denna klänning tyckte jag dock skulle vara fin till sommaren. Vad tycker ni?




/ Camilla

Mer skor

H&M hade fått in några nyheter idag också, och jag var inte sen med att klicka hem några innan jag åkte till skolan. Skorna föll jag för, och så även shortsen, men de lät jag bli. Åtminstone för den här gången. Jag lär nog hinna ändra mig massor av gånger. Vilken tur att leverenstiden är ganska långt fram. :-)





Jag vet även att jag har massor av skor, men vad gör det? Jag älskar skor!


/ Camilla

Torsdag

Vilken seg dag idag, igen. Jag vaknade redan vid halv 6 idag, men jag lyckades somna om och sov i ett x antal timmar till. Dock började jag ju först kl. 12:45, så det gjorde ingenting alls. Tanken var att åka och köpa mig ett par nya skidor innan skolan, men vi fick ta det efteråt istället. På lördag kommer dem, och jag hoppas att de är bra. Och jag hoppas särskilt att stavarna den här gången är precis lika långa, istället för att det ska skilja en centimeter igen. Det gjorde det sist, och då skulle jag åka inlines med stavarna, men det gick verkligen inte bra. När man åker skidor borde det ju inte vara samma sak, men ändå är det nog en fördel om skidorna är lika långa. Håll tummarna för mig nu!

Idag är det inget direkt sevärt på tv, men orkar jag så kanske jag kollar på Lyxfällan kl. 21. Visserligen var det mycket bättre när Charlie och Mattias var programledare, men i brist på annat att göra kanske jag kollar idag i alla fall. När det gäller skolarbeten har jag bara en fråga kvar att göra på historian. Den borde gå relativt fort att göra, och därför skjuter jag upp den till morgonen. Ikväll har jag ingen lust att ta fram några skolböcker överhuvudtaget. Istället kanske jag tittar på en film. Min förkylning har nämligen inte gått över än, och därför står jag över promenader och liknande, som jag egentligen skulle vilja sysselsätta mig med.


/ Camilla

Onsdag

Snart är klockan redan 18:00. Tiden har verkligen gått oerhört fort idag! Det tackar jag dock för, eftersom jag inte har något att göra idag. Jag skippade friluftsdagen vi hade idag egentligen, eftersom jag inte ville åka dit som nästan ensam trea. Istället tillbringade jag delar av för- och eftermiddagen med att plugga historia, eftersom jag gjorde ett prov klockan tre. Jag hoppas att det gick bra, för det kändes i alla fall som det.

Andreas var också förbi på dagen, och efter hans träning på kvällen ska han också komma. Det är minsann alldeles för länge sedan som jag inte hade akuta skolarbeten att göra, men ju mindre skolarbeten desto bättre. Dock tänker jag nog ändå försöka göra lite av något skolarbete, eftersom jag inte vill skjuta upp allt. Det värsta som finns är nog att ha panik dagen före inlämings- eller provdatum. Oftast är det då jag gör mina skolarbeten, men nu ska det bli ändring på det.

På tv kommer det nog inga bra program idag. Tråkigt, tycker jag, eftersom jag just idag skulle ha tid att kolla på tv. Det är ju våffeldagen idag, så kanske jag bakar våfflor istället. För visst låter det väl gott med våfflor, med sylt och grädde? Jag tycker i alla fall det! :-)


/ Camilla

Tisdag

Veckorna går helt sjukt fort. Tyvärr lever jag nog efter tv-programmen, igen. Det har hänt tidigare, och det lär inte vara sista gången. Ikväll blir det i alla fall Desperate Housewives. Finns det ens något bättre program på tv just nu? Hur som helst, så känns det som att det var igår jag kollade på det förra avsnittet, och det var ju faktiskt redan en vecka sedan. Att tiden går fort tycker jag sedan bara är bra, för ju fortare tiden går desto fortare stundar sommaren, studenten och allt vad det innebär. :-)

Sedan vill jag gärna ha höst också, så jag slipper att bo här mer och äntligen får min lugn och ro, som jag längtat efter så länge. Här får jag verkligen aldrig känna lugnet när många är hemma. T.ex. skulle jag plugga igår kväll, vilket jag även gjorde i ett X antal timmar, men blev då otroligt störd av musik, som spelades på en relativt hög nivå. Det är inte lätt att koncentrera sig i det oljudet, och på resultatet kommer det nog att märkas. Dock känner jag att huvudsaken är att klara ett godkänt resultat, eftersom man alltid kan förbättra sig senare.


Nu ska jag försöka mig på annat en stund!
Ha en bra tisdag! / Camilla

If you seek Amy

Ganska bra låt, faktiskt. Lyssna!





/ Camilla

Om världen ändå vore annorlunda.

Jag blir så less på hur folk kan bete sig. Om det t.ex. finns regler, ska de väl gälla för allihopa och inte bara för enstaka personer? Jag tycker att precis alla ska behandlas lika. Det finns inga skillnader på hur regler tillämpas oavsett personer. Inte ens om det skulle gälla någon högre ställd person.

Orättvisor finns det gott om i världen, och skulle jag få bestämma skulle det inte ens finnas något som heter orättvisa. Alla ska vara lika mycket värda som människor. Ska man ständigt få mottaga kritik, ska man väl även få kritisera? Om en måste kunna tåla kritik ska väl alla måsta göra det. Det är inte okej att kritisera en enstaka person hela tiden, utan att människan i fråga inte ska få uttrycka sig själv alls. Det är inte acceptabelt!

Människor borde istället ta mer hänsyn till andra, respektera deras handlingar och även peppa folk. På så vis skulle inte orättvisor uppstå lika lätt som de gör idag. Orättvisor kan man sedan definiera på olika sätt, men jag reflekterar främst i det jag skrivit tidigare i inlägget.


/ Camilla

Bakdag

Pluggandet går fortfarande segt. Riktigt segt faktiskt. Imorse vaknade jag tidigt också, men efter det har jag gjort en massa annat den mesta tiden. Jag har t.ex. hunnit med att baka både en bärpaj och en kladdkaka. Den sistnämnda ska jag snart gå över till grannen med. Hoppas lilltjejen också är vaken, så jag hinner busa med henne. :-)

Senare ikväll kommer en av veckans höjdpunkter - Gossip Girl på tv! Dock måste jag ha hunnit läsa igenom minst halva biologin innan det. Och lagat middag såklart. Mamma är i Sunderbyn och kollar på Emils final, som börjar kl. 16, så det är återigen jag som får stå för allt hushållsarbete. Ibland är det roligt, men idag skulle jag ha en massa viktigare saker att göra. Nåväl, håll tummarna för mig så kanske jag hinner!


/ Camilla

Typiskt

Robinson 2009 snodde min uppmärksamhet från pluggandet ett bra tag, men nu tog det i alla fall slut. Lite konstigt system de hade när det gällde ankomsten till ön. Att vandra en halv dag genom en massa träsk jämfört med att flyga och åka båt är ju inte direkt på samma nivå. Jag skulle då inte vilja vandra genom ett träsk i alla fall. Det tredje alternativet var inte heller direkt bättre. De filmade ju dessutom flera gånger ormar, som minst sagt såg giftiga ut. Jag skulle nog inte klara mig länge på den ön.

Nu blir det i alla fall biologi som gäller i minst två timmar. Efter det kollar jag en film, om jag fortfarande orkar. Om inte, så kan jag ju njuta av en längre natts sömn istället. Kanske jag hinner med en promenad imorgon. Någon som vill följa med? Min hund är inte världens roligaste sällskap, utan man lämnar gärna honom hemma när man ska ut.



/ Camilla

Pluggning nästa!

Nu är jag väldigt mätt efter min inte allt för glamourösa middag. Efter flera om och men blev det klyftpotatis, kyckling och bearnaisesås. Det hann slinka ner en nötchokladruta i efterrätt också. Nu tänkte jag egentligen gå över till grannarna, men jag överväger nog att plugga istället. Jag misstänker nämligen att det inte skulle bli av senare, så då är det väl bäst att tvinga sig till att läsa nu. Kanske det kommer något bra på tv senare?


/ Camilla


Slöhet

Jag borde verkligen plugga biologi, men tror ni jag orkar? Nej. Istället får jag väl försöka ta mig i kragen och åtminstone laga mat, så kanske jag orkar efter middagen. Det är dock inte roligt att alltid behöva laga mat själv, och speciellt inte när det bara är jag som är hemma och äter maten. Mamma lovade mig på dagen att hon skulle laga middag, men här stod inget ätbart på spisen inte. Typiska lögner hon vräker ur sig.

Jag hittade en rätt gullig video på youtube. Kolla!





/ Camilla

Fredag

Äntligen är det fredag! Det måste vara veckans bästa dag, eftersom man vet att man sedan får sova hur länge man vill på  morgnarna. Igår kom vi ju som sagt hem från Luleå väldigt sent, och då var det nog tur att jag hade sovmorgon imorse. Dock steg jag upp rätt tidigt första gången, eftersom jag hade tänkt att promenera till skolan som en skön start på dagen. Efter att ha upptäckt att det blåste ganska rejält ändrade jag mig och sov en timme extra istället. Det kunde inte ha kommit lägligare, eftersom jag var ruskigt trött.

Nu är klockan redan halv tolv, och jag kan inte precis påstå att jag känner mig piggare nu. Under dagen har jag dock uträttat ganska mycket, så det är helt okej att vara trött. Jag tog mig t.o.m. i kragen och ansökte till LTU i tid. Annars hade jag nog suttit och haft panik på kvällen den 14 april. Huruvida jag nu ändrar mig om mina val eller inte återstår att se. Just nu känns det som att det jag valde tilltalade mig mest. Nu gäller det bara att hoppas på att betygen kommer att räcka till. Gör dem inte det har jag inga planer på vad jag ska göra.

Den stora frågan är bara om jag ska se filmen jag hyrde ikväll (då jag förmodligen kommer att sova mig igenom filmen), eller spara den till imorgon. Dock skulle jag nog kanske följa med mamma och lillasyster till byn på förmiddagen, så kanske jag får försöka orka kolla den idag. Jag tycker att den verkar ganska rolig. Patrik 1,5. Någon som sett den?





/ Camilla


Lundbohmdagen

Idag är jag nästan tröttare än jag varit på riktigt länge. Det är absolut inte frivilligt jag ställer klockan på 06:00, alt. före. Idag snoozade jag till det förstnämnda, och fick sedan stressa för att hinna till Övertorneå lagom till bussen skulle åka. Vi har varit på Lundbohmdagen på LTU, vilket faktiskt var rätt intressant. Det handlade om programmet Industriell miljö- och processteknik, och faktiskt känns det som ett alternativ för hösten. Trots kemin.

Hur som helst, så var vi på ett x antal olika demonstrationer. Roligare har man varit med om, men annars var det faktiskt ganska roligt. Dock verkade det, som Jenny uttryckte sig, som om LTU ville göda oss. När vi kom dit fick vi nämligen frukost, och bara ca. en halvtimme efteråt var det dags för fika igen (mackor). Vid lunchtid blev vi bjudna på kinamat, och mellan lunch och middag bjöd de på fika. Slutligen blev vi sedan bjudna på tre rätters middag, och den klagar jag inte på. Kanske lite på min efterrätt som var missbildad jämfört med andras, men den föll mig ändå inte helt i smaken. Likheten är IKEAs kladdkaka.

Jag tog inga bilder idag, trots att det fanns en tävling där man kunde vinna en Ipod touch om man tog den bästa bilden, men jag orkade inte vara med. Dessutom är min mobilkamera inte världens bästa. Trots att jag inte tog bilder fick jag med mig en massa annat. IMPs (industriell miljö- och processteknik) fadderföretag hade nämligen sponsrat oss med diverse saker. Bl.a. en huvtröja, vattenflaska, mössa, isskrapa m.m. Alltid kul med saker. ;-)


Nu är det i alla fall sängen som gäller!
/ Camilla


Vårkänslor

Äntligen är det för varmt att ha på min vinterjacka. Jag gick med jackan öppen hela vägen från skolan till mamma, men det kändes verkligen som att jag hade för mycket kläder på mig. Senare måste jag nog leta fram mina sommarjackor. Inte alla, men någon i alla fall. Jag vet att mamma blev lite rädd där, eftersom jag äger ett x antal jackor. ;-)

Det ser inte ut att bli speciellt kallt i veckan heller, men SMHI är nog ute och cyklar när det gäller temperaturer. Visserligen är det medelvärden, men det var ändå lite väl kallt enligt dem.




/ Camilla

Klagomål

Jag ber och hoppas att det inte är vinterkräksjukan som orsakat mitt illamående. På kvällen började jag att må illa, och fick en riktigt äcklig känsla i halsen utöver min förkylning. Suck. Aldrig kan något gå vägen för mig. Jag som vill bli helt frisk och kunna träna för fullt. Sova kan jag inte heller just för att jag mår illa. Går det inte över snart, så vet jag inte vad jag gör. Galen lär jag ju bli i alla fall.

P-uppgiften är i alla fall så gott som klar, tack och lov. Filmen hann jag kolla på igår, och idag har jag hunnit skriva det mesta av den. Lite finjusteringar återstår, men det hinner jag faktiskt göra under dagen. :-)


God natt, och hoppas att alla kan sova.
/ Camilla

Tingeling

Nu har jag kämpat med historian i flera timmar, och snart hoppas jag på att middagen är klar. Jag är måttligt slut i huvudet efter en massa sittande vid datorn. Det är faktiskt jobbigt att sitta och glo på en skärm i flera timmar samtidigt som man försöker hitta trovärdiga och bra källor från Google. Suck. Varför kan inte biblioteket vara öppet varje dag? Jag ids då inte skjuta upp något till imorgon.

Jag har lyssnat på en hel del musik under de här timmarna också, och "Tingeling"-låten från Melodifestivalen är ju faktiskt ganska cool. Den fastnar i huvudet också.





/ Camilla

Söndag

Idag är det söndag. Det har jag lite blandade känslor för. Hela min helg har gått åt till lite vad som helst, mer onödiga saker än andra. Jag hade gärna tränat, men det har det inte funnits möjligheter eller tid för. Imorse försökte jag mig på en springtur, men jag fick vända redan efter en liten bit. Istället får jag försöka hitta tid att ägna till p-uppgiften i historia, som ska in imorgon.

Snart ska jag duscha, och sedan kommer mina kusiner hit. Då blir det mera tjockande. Suck. Imorgon ska jag börja skärpa mig rejält. Såhär kan jag ju faktiskt inte fortsätta. :-s


/ Camilla

Melodifestivalen

Kvällen tog en oväntad vändning, och jag hamnade i grannarnas soffa i full färd med att kolla på Melodifestivalen. Det är ett av programmen jag gärna inte ser på, men finalen är helt okej jämfört med deltävlingarna. Ofta är det fullständigt kassa bidrag i deltävlingarna, ibland även i finalen (läs: Caroline Af Ugglas), men denna gång fanns många bra bidrag med i finalen. Jag satt och hoppades på att Måns Zelmerlöv skulle vinna, men Malena Ernman som vann var faktiskt helt okej hon med. Dessutom skiljer sig låten från de andra bidragen, så har Sverige tur kommer den långt. Om inte Eurovision Song Contest är som det brukar - alla länder i södra Europa röstar på varandra, och ofta hamnar helt tokiga bidrag högt upp på topplistan. Vi får helt enkelt hålla tummarna för Sverige i år!





/ Camilla

Snart åker vi!

Nu har jag precis fått i mig middag, och snart ska vi åka mot Haparanda. Jag kör den här gången. Emil har match mot Asplöven, och medan ska jag gå i några affärer. Visserligen hinner jag inte gå i många affärer, eftersom vi troligen först är på plats lite före klockan sex. Det kommer nog bli så att jag kollar så gott som hela Emils match. Hoppas att det inte är kallt där.

Utöver middagen jag åt har jag inte haft mycket för mig. I skolan hade jag en redovisning, som gick bra med tanke på att vi hade riktigt bråttom för att Eliza skulle jobba. Nu är den i alla fall bortgjord. Ihelg väntar skrivande på p-uppgiften, som jag fick skjuta upp till måndag för att jag fick filmen så pass sent. Jag klagar inte.


/ Camilla


Studenten närmar sig



Idag fick jag min studentmössa också! Tur som det var så passade den fint, även om den ser lite skrynklig ut nu. Det är nog bara för att man tagit ut den från lådan lite för många gånger idag. Dock glömde jag att lägga till några dekorationer på den, men den duger som den är också. Nu längtar man i alla fall mer till studenten. Suck. Om det ändå vore juni.


/ Camilla

Ett prov mindre

Idag är det exakt tre månader till utsparken. Hoppas att tiden börjar rinna iväg lite snabbare nu, och att min energi inte försvinner samtidigt. Jag har fortfarande inte fixat varken bal- eller utsparksklänning. Inte heller några skor. Jag litar helt enkelt på att det även ska finnas något jag gillar lite senare. Alla vita klänningar jag hittills kollat på har varit slut i min storlek också. Kanske är det otur, kanske är det meningen. Hoppas inte det sistnämnda.

Nu har jag ett prov mindre att göra också. Jag gjorde nämligen bort mitt prov i religion idag, och det gick nog inte allt för bra för mig. Att en timme kunde vara lite tid till ett prov hade jag ingen aning om, eftersom jag vanligtvis är bland de första som lämnar klassrummet. En sensation var väl även att jag hämtade ett extra papper att skriva på. Det måste vara första gången. Dock hann jag i princip bara med halva provet. Jag skrev allt jag kunde komma på, som hade något samband till vad som krävdes, om hinduismen. Naturfolkens religioner hann jag däremot precis börja på, men jag får hoppas på att helhetsbetyget på provet blir bättre. Annars kommer det ju fler prov. Det här blev jag ju tillsagd att ta med en klackspark också, så kanske det gick bra om man tänker från den synvinkeln. Den som lever får helt enkelt se.

Imorgon väntar en lång sovmorgon, men jag tänkte faktiskt inte utnyttja den fullt ut. På morgonen ska jag försöka räkna de sista fysikuppgifterna och ringa några samtal. Har jag tur kanske hemtelefonen börjat fungera till dess också, annars får jag väl helt enkelt ringa från min mobiltelefon. Jag fick ju trots allt mer pengar på den idag.

Nu ska jag försöka sova i alla fall.
God natt!
 

/ Camilla


Tisdag

Ibland är bara allt fel. Imorse steg jag upp trots att jag var hur trött som helst, och hann med allt utom att packa klart mina idrottskläder. Med andra ord hade jag det mesta i väskan redan, men när jag sedan gick ner för att få med resten gick bussen utanför. Och ändå ska bussen komma vid halv åtta, men tydligen får jag sikta på några minuter innan från och med nu. Suck. Allt vore mycket enklare om jag hade ett körkort, bodde närmare skolan eller hade en förälder hemma som kunde skjutsa mig.

Igår kände jag mig riktigt duktig, faktiskt. Jag hann städa nästan hela mitt rum, tränade ett pass och gjorde klart min rest i svenska B. Det sistnämnda var helt klart mer jobb än vad som var tänkt, för det hela skulle hinnas med inom 2 x 75 minuter, men längre tid än så tog det. Själva filmen var dessutom också över en och en halv timme lång. Nåväl, nu är jag ju klar i alla fall.

Idag har jag också massor att göra, men det är främst skolarbeten som står på tur. Den här veckan måste jag göra klart en inlämningsuppgift i fysik, som jag kommit halvvägs med, och en i historia. Den har jag nätt och jämnt börjat på. På något vis var det så svårt att hitta fakta att jag nästan gav upp, eller ja, jag skjöt åtminstone upp det.



/ Camilla


Tårtbakning

Nu är jag trött. Jag har stigit upp redan före halv nio idag, och efter det har jag hunnit göra hela tre tårtor. Mina syskon har sitt släktingkalas idag, så det blir en hel del gäster under dagens lopp. Fika har vi i alla fall tillräckligt av, och det är min förtjänst. Allt har jag bakat.

Här är två av mina skapelser för dagen: 

  


/ Camilla

Jag har inget att göra

Idag är jag sådär typiskt rastlös att jag absolut inte kan komma på något roligt att göra. En promenad skulle jag ju kunna gå ut på, men jag har inget sällskap så jag ids inte. På tv är det inget bra, som vanligt. Filmer har jag inga förutom på datorn, där några stycken väntar på mig. Kanske får jag tjocka mig till jag rullar fram eller något. Efter att ha fyllt i en lista kanske jag kommit på något bättre.


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Gagne med en flippassning från ena sarghörnet. Pucken

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Närmaste stol

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Vänner

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
20.05 (20.01)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Syster och hennes kompisar nere i köket

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Imorse när jag bar ut en byrå på trappan.

7. Vad tittade du på, innan du började svara på den här undersökningen?
Andra bloggar och på kläder.

8. Vad har du på dig?
Leggings och en randig långtröja

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Ja, men hur jag ska förklara drömmen är tjorvigare. Det hoppade från händelse till händelse, men det började i alla fall med att vi hade uppvisning i pardans tillsammans med Finland. Otippat nog kunde jag inte dansa.

10. När skrattade du senast?
På morgonen när jag och mamma rensade bland hennes kläder.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Hyllor, två affischer, en lampa och ett foto av Emils hockeylag.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Nja, här hemma finns nog inget så konstigt.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Tidsfördriv

14. Vilken var den senaste film du såg?
The women, men den orkade jag aldrig kolla klart. Har nog 20 minuter kvar.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Jag skulle spara mina pengar tills vidare i alla fall, men sedan skulle det köpas en fin lägenhet alt. ett hus, en bil och allt man kan tänka sig behöva. Resa skulle jag nog också göra.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag berättar nog saker om mig själv hela tiden, så jag har svårt för att komma på något folk inte känner till nu.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Skapa fred på jorden.

18. Tycker du om att dansa?
Nej, dessutom är jag väldigt dålig på det också.

19. George Bush?
Han var pappa till George W Bush.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Så långt har jag inte planerat min framtid.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Ja, men var vet jag inte riktigt. Varmt måste det i alla fall vara.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
?

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Alla som vill kan svara på frågorna. Kanske någon har lika tråkigt som jag har nu.


/ Camilla

Idag är jag snäll


Idag blir lillasyster 16 år!

Det är nog inte ofta jag är såhär snäll som jag är idag. Jag steg upp före åtta imorse, och sen dess har jag hunnit baka två olika slags muffins, lagat både lunch och middag, städat och ordnat i huset samt gjort en tårta, som faktiskt blev fin! Det måste ha varit all sömn som gjort mig snäll. Jag sov nämligen hela 14 timmar, d.v.s. jag slocknade vid 18 igår. Det är inte ofta det händer, men sova är alltid skönt. Stackars Ante fick tillbringa hela kvällen själv här hos oss, om man inte räknar med mina apor till syskon som nog också var vakna.

Skolarbeten har jag inte orkat göra mycket av, och det lär jag få sota för senare. Kanske måste jag ägna hela morgondagen till dem, och jag längtar inte. Suck. Nu ska jag i alla fall läsa lite bloggar. :-)


/ Camilla

Onsdag

Mina matvanor har blivit lite omtumlade nu på lovet. Jag äter i princip aldrig frukost, utan det finns alltid lunch när jag stiger upp. Ändå stiger jag inte upp senare än halv tio-tio. Idag hade vi tidig lunch för att mina syskon ska åka till Svantein Ski. Själv har jag inte ens tagit på mig min slalomutrustning i år. Kanske hinner jag framåt helgen.

Snart ska vi i alla fall åka till Övertorneå. Mamma ska sköta några ärenden på banken, och samtidigt tänkte jag kolla om jag hittar några jeans på Modehuset. Det var riktigt länge sen jag ens var in dit, så risken finns att jag hittar för mycket saker, igen. Jag får hoppas på det bästa. :-)


/ Camilla

Lista

Historian går segt, men jag är glad över att jag i alla fall har orkat börja. Det brukar ibland vara det svåraste. I hopp om att få mer lust till historian snart, vilket jag dock inte tror, fyller jag i en lista jag snappade upp bland alla bloggar.

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[ ] Du vet hur man byter olja i bilen
[ ] Du tvättar dina egna kläder
[ ]Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[ ] Du tycker att politik är intressant

[ ] Du kommer till skolan tidigt varje dag
[x] Du har alltid en penna på dig
[x] Du har aldrig fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[ ] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[x] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[x] När du säger att du ska göra något så gör du det (fast ibland tar det väl en stund)
[x] Dina föräldrar litar på dig
[x] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig.
[x] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[ ] Du pluggar när du måste
[ ] Du slöar inte i skolan/på jobbet
[x] Du kommer ihåg att mata dina husdjur

[x] Du kan stava till "erfarenhet" utan att kolla upp det
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ ] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig coffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[x] Du har varit på ett tupperwear party
[ ] Du har förstått att ingen tar dig seriöst sålänge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[x] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta

Oj, så oansvarig jag verkade. Jag slöar inte med mening, men när man inte förstår saker och ting på lektionerna sitter jag faktiskt och gör annat. Ritar, klottrar och andra slöa saker. Oops.


/ Camilla

Morgondagens planer

Imorgon hade jag planerat att börja med mina skolarbeten,  men jag känner för att skjuta upp det och istället försöka göra bort lite i sändern när jag får tid över. Som nu till exempel. Däremot ska jag försöka hinna med följande imorgon:

- Stiga upp vid 09:00 (senast!) och följa med mamma till Övertorneå
- Ta mig ut på en långpromenad, minst 6 km.
- Baka toscakaka och sockerkaka. Helst mer om jag bara hinner och orkar.
- Fortsätta på min p-uppgift efter förhoppningsvis ett besök på biblioteket
- Städa, först och främst i hallen där ett skåp även måste monteras ned.

Utöver det vill jag gärna få tid över att umgås med min pojkvän, och mina söta grannar. :-)


Ha det bra!
/ Camilla


Helomvändning

Idag har jag inte bakat eller gjort något annat vettigt, men det känns inte sämre för det. Att ha lov är obeskrivligt skönt, och det borde verkligen vara lugnare perioder i livet oftare. Visserligen har jag skolarbeten att göra under lovet också, inte minst för att jag varit borta mycket, men det känns skönare ändå. På morgnarna slipper man stiga upp tidigt under stor press på att hinna till bussen eftersom skolan ligger över en mil härifrån. Inte heller behöver man kolla på klockan var och varannan sekund för att se hur mycket tid man har på sig, utan tvärtom. Nu får man njuta av tiden och lovet, och göra allt i den takt man själv önskar. Tyvärr bidrar det ofta till att jag går runt i mina sovkläder halva dagarna, men de gångerna det inte är gäster här gör det ju faktiskt ingenting.

Hur som helst, så kom jag på bättre tankar efter säsongspremiären av Desperate housewives, jag började nämligen sakta men säkert leta fakta till p-uppgiften vi ska göra i historia. Jag ska försöka få ihop något om varför mayariket gick under så fort, och känner någon sig som en expert på området får man gärna kontakta mig. Det verkar gå väldigt trögt för mig. Har vi, jag och mamma, tid över imorgon ska jag nog försöka få med henne en snabb sväng till biblioteket. På internet finns nog inte tillräckligt trovärdiga källor för vår historielärare. I alla fall inte om det är jag som anger de som källor. Önska mig lycka till i alla fall, det lär jag behöva! :-)


/ Camilla

Jag är duktig

Trots att jag känt mig oerhört trött idag, och det gör jag i och för sig fortfarande, har jag hunnit med en hel del saker idag. Dels har jag lagat mat två gånger, men sedan har jag också hunnit med att baka. Huruvida kakorna blev goda eller inte får nog gästerna på syskonens kalas avgöra. Visserligen var de snäppet speciellare än vanliga bakverk vi brukar bjuda på, men man måste ju variera sig. Jag tyckte de var helt okej i alla fall.

Imorgon är det förhoppningsvis varmare ute så även jag får lust att göra saker utomhus. Nu på kvällen tänkte jag få med mig Ante ut på en promenad, men jag övervägde det hela efter en titt på termometern. Nu är det redan -21 grader, och jag skulle verkligen frysa. Under täcket är det i alla fall varmare, så snart väntar en film i sängen innan jag somnar.


God natt!
/ Camilla

RSS 2.0