H&M

Återigen satt jag idag och kollade på ev. kläder att inhandla från "H&M". Jag tyckte jag hittade väldigt mycket fina kläder, som nog skulle passa mig bra i vår och sommar också. Dock finns det nästan alltid något negativt med saker om det finns många positiva saker, och så var det även nu. Hälften av sakerna jag skulle beställt skulle inte kommit förrän i juli och juli. När jag såg detta blev jag less på hela alltihopa och tog bort allt. Istället ska jag nog försöka hitta kläder från "Ellos" eller nåt.

På tal om kläder, så hittade jag en fin skinnjacka idag också. Förra veckan var jag lite missnöjd med den, men inte nu inte. Dessutom hade vi en rabattcheck på 20%, så skinnjackan kostade till slut bara ca. 1500 kr, vilket jag lugnt kan lägga ut på en skinnjacka. Den kan man ju dessutom ha länge, och på så gott som alla årstider också. Visserligen kan det vara kallt på vintern, men då har man den nog bara när man är på fest eller något.

Jag hoppas att det är fint väder imorgon också för att jag ska orka vara ute. Är vädret sämre, som ex. mulet eller något liknande, orkar jag inte alltid gå ut och då gör jag absolut inget nödvändigt här inne. Från att ha varit ute endast en timme, tror jag, så har jag faktiskt fått lite färg i ansiktet. Inte sådär mycket att det precis märks, men en början åtminstone. Imorgon ska jag även försöka hinna med en promenad eller cykeltur. Om jag inte har något att göra på kvällen så blir det nog även antingen träning eller att springa.


/ Camilla

Lugn och ro

     

Trots att jag för tillfället har oerhört tråkigt, även om det är valborgsmässoafton, så har jag faktiskt haft det riktigt trevlig med min syster. Ibland behöver man helt enkelt umgås med sina syskon, och det är något jag gör alldeles för sällan. Oftast har alla egna planer att följa.

Hur som helst, så lagade vi en riktigt okej middag faktiskt; pepparstek, pommes frites samt en sås till. Det var hur trevligt och gott både att laga och äta maten. Dessutom var det lugn och ro i hela huset, eftersom alla andra var vid majbrasan, så jag verkligen njöt. Efter att vi ätit satt vi bara och samtalade om allt mellan himmel och jord. Dock blev efterrätten inte allt för glamourös, utan vi åt bara en bit glass var - vaniljglass med krossad choklad. Även om jag inte är någon glassälskare, så var det hur gott som helst. Dock kom resten av familjen och levde om senare, och även min syster for till Övertorneå.

Till min stora glädje märkte jag att "Sex and the city" är på tv. Jag hade inte tänkt på att det faktiskt var onsdag idag, så det var väldigt tur att jag började kolla på tv just lite före. Nu har jag i alla fall ett tidsfördriv, så därför borde jag nog inte klaga på min tillvaro.


/ Camilla

Trevlig valborg!

Nu är det valborg, men det betyder ändå inte att jag vet vad jag ska göra. Enda som är inplanerat är min och min systers middag, som vi snart ska laga. Vi hoppar över grillandet i år eftersom vi inte orkar börja med det. Då tar det dessutom så länge före man får sin middag också. Och korv, som så många andra grillar, är absolut inte något jag är sugen på idag. Jag vill ha kött!

Hur som helst, så är det pepparstek och pommes frites som står på menyn för vår del. Sedan vet jag inte om vi sak göra något till efterrätt, eftersom min syster ska vara med sina kompisar senare. Eventuellt kanske vi bakar någon paj eller liknande. Något som går fort helt enkelt. Gott ska det också vara. Vi har redan i och för sig köpt både godis och chips, men det är inget jag vill äta till efterrätt heller.

Det skulle vara kul att hitta på något senare idag, men jag vet inte alls vad och med vilka i sådana fall. Alla verkar ha annat för sig idag, så jag får hitta på något här i min ensamhet. Det är ju fint väder ute, så kanske tar jag en promenad. Lockande är det ju inte, men alltid ett tidsfördriv om inget annat.


Hur som helst, ha en trevlig valborg!
/ Camilla

Tårta x 2

Min träning idag tog nog ut sig med vad jag åt. Eftersom det var så mycket folk här hade mamma bakat en marängtårta, som jag givetvis åt av, och dessutom hade hon köpt en smörgåstårta också. Jag förstår inte varför jag åt av de båda, men så är fallet. Det går inte att göra något åt det nu, utan jag får helt enkelt motionera imorgon igen.

Imorgon är det dessutom valborg också, men planer för dagen existerar inte. Jag vill verkligen göra något kul, men det ser inte ut att bli av något. Därför får jag nog följa med mamma och handla på dagen, och helt enkelt tillbringa min kväll vid en majbrasa. Det är absolut inte något jag vill på något sätt, men dyker inga planer på annat upp är det väl vad som är den enda lösningen.


/ Camilla


Cykeltur

Nu har jag precis kommit från bastun, och inom kort blir det tv som gäller för mig kvällen ut. Först ska jag se på "Ugly Betty", för att sedan fortsätta med "Desperate housewives". Det sistnämnda är något jag verkligen inte tröttnar på för att det är så bra. Synd att den inte sänds oftare än en gång i veckan.

Det blev en ca. 2,5 mil lång cykeltur för mig också. Dock märkte jag efter några kilometer att jag hade hyfsat lite luft i mitt däck, men det höll hela vägen i alla fall. Det var riktigt tungt p.g.a. luften, samt att det var motvind i över en mil. Då hade jag tankarna på att vända om, men viljestyrkan övervägde och jag tog mig ett varv runt byn i Övertorneå. Jag tänkte först fara och springa eller promenera när jag kom hem också, men sen kom jag fram till att det faktiskt räckte med min cykeltur för idag.

Minnesstunden idag var tung. Hela dagen har det rådit tung stämning på skolan, men det har man ju full förståelse för. Jag tycker så oerhört synd om familjen och de närmaste. Även jag rördes till tårar. Det känns fortfarande helt ofattbart att han är borta. Det tar nog tid att verkligen förstå att han inte kommer tillbaka. Frågan man ställer sig om och om igen är varför? Det kan man fråga hur många gånger som helst, men tyvärr kommer man aldrig att få svar på det. Han var en person som nog alla i Övertorneå kände till, men alla på olika sätt. Nu lever han bara kvar i våra minnen.


/ Camilla

Lista

Som ett tidsfördriv väljer jag att återigen fylla i en lista. Snart ska jag nämligen fara ut och cykla, och ev. kolla om min vespa går igång, men det får vänta till jag känner mig mindre mätt.


13 HAR DU:
Ett förhållande;
Nej
En bästa vän; Ja, flera t.o.m.
Haft ett seriöst förhållande; Ja
Dejtat en av dina bästa kompisar; Nej
Blivit kär vid första ögonkastet; Nej
Fått ditt hjärta krossat; Ja
Haft ett one night stand; Nej
Skrikit åt en lärare; Nej
Kysst någon och sedan ångrat dig; Ja, det har väl hänt.
Ljugit för dina föräldrar om vart du är; Nej, det tror jag inte.
Några smycken som kostat över 1000 kr; Ja, det har jag.
Snusat; Nej
Rökt; Nej

12 DAGENS:
Klädsel;
Diesel-jeans och en svart tröja
Smink; Mascara, ögonskugga, foundation och rouge
Frisyr; Utsläppt
Låt; Eric Clapton - Tears in heaven
Vill ha; Sommar först och främst.
Sjuka; Idag är jag frisk
Drog; Chokladbiskvier
Saknad; Många
Köp; Har inte köpt nåt, men jag funderar på att köpa lite godis eller hyra en film.
Godis; Inget, än så länge.
Attityd; Ledsen
Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse: Jag måste sminka mig!

11 FÖRSTA:
Bästa kompis;
Tiina
Bil; Det återstår att se.
Kärlek; Jag minns inte.
Husdjur; Labradoren "Isak"
Semester; Gran Canaria - Playa del Ingles
Jobb; Sommarjobb åt kommunen i 8:an
Köpta skiva; Det minns jag inte.
Piercing; Öronen
Konsert; Kan ha varit "Fröbelin palikat"
Fylla; Valborg -06

10 SISTA:
Personen som sms:ade dig;
Jesper
Personen som du kramade; Elise
Peronen som ringde dig; Jesper
Personen som du ringde; Madeleine
Personen du sa 'jag älskar dig' till; -
Alkoholdrycken; -
Bilfärd; Hem från träningen med mamma igår.
Filmen du såg; Någon film på tv för några dagar sedan.
Gången du grät; Igår
Måltiden; Kycklingnuggets och ris

9 SKULLE DU:
Våga hoppa fallskärm;
Ja, det tror jag nog.
Våga hoppa bungyjump; Ja, det ska jag nog testa inom några år.
Dejta någon med väldigt mycket tatueringar: Tatueringarna har ingen betydelse.
Kalla dig själv lycklig; Ja
Hellre ta bilden än vara med på den; Ja, jag gillar inte att vara med på bild.
Kunna gråta över en kille; Ja
Kunna gråta över en tjej; Ja
Ljuga för någon; Det beror på situationen, möjligen vita lögner ibland.
Kunna springa 50mil; Nej, jag nöjer mig med 0,5 mil.

8 VAD:
Gör du just nu;
Skriver sms och lyssnar på musik.
Ska du göra imorgon; Skola, sedan kanske grilla.
Säger du till dig själv när allt käns svårt;
Stå ut, du klarar dig.
Har du med dig in på bio:n; Godis
Är det för färg på dina byxor; Denim
Är det för väder hos dig just nu; Soligt, men dock inte så varmt.
Är det första du lägger märke till hos det motsatta könet; Det varierar
Skulle du göra om du vann på lotto; Det beror på hur mycket jag skulle vinna, men just nu skulle jag nog resa.

7 SAKER DU HAR PÅ DIG:
1.
Jeans
2. Tröja
3. Linne
4. Sockar
5. Bh
6. Trosor
7. Örhängen

6 BLANDAT:
Är du blyg inför det motsatta könet;
Oftast inte
Hur gammal blir du nästa födelsedag; 18, om 358 dagar.
Har någon bertättat en hemlighet för dig den här veckan: Ja
Använder du huvtröjor; Sällan.
Vill du just nu har några tatueringar eller piercingar; Nej!
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta; Personer av det motsatta könet.

5 VAL:
Solnedgång eller soluppgång;
Solnedgång
Sommar eller vinter; Sommar, utan tvekan!
Vilken ålder har varit bäst hittills; 15 kanske
Sova på sida, mage eller rygg; Sida, oftast
Kramar eller kyssar; Båda

Minnesstund

Kl. 13 har vi minnesstund här på skolan, så resten av dagens lektioner är inställda. Det nationella provet flyttas nog också fram, eller åtminstone de som skulle haft idag. Jag har för mig att vi skulle bestämma en ny tid för det idag, och hoppas att det flyttas fram en vecka eller något i alla fall.

Även om jag somnade tidigt igår var jag oerhört trött imorse. Jag var seg på att stiga upp och göra mig i ordning också, vilket ledde till att jag inte hann äta någon frukost. Dock klarade jag mig fint då jag istället åt lunch, pastasoppa, för ett tag sedan. Diskussionerna kring vårt bord är alltid väldigt livliga, och samtalsämnena väldigt varierande. Oftast kommer vi på något helt sjukt att prata om, så även idag då vi av någon konstig anledning började prata om tvångsbeteenden och tankar.


/ Camilla


Tankar

Dödsfallet känns fortfarande ofattbart, och tårarna rinner. Varför? är min stora fråga. Hur illa saker och ting än är, så går det alltid att göra något åt det. Alla tankar går just nu åt familjen och de närmaste. För de kommer inte livet att bli sig likt på ett bra tag. Att tänka på de bra sakerna, de roliga minnena är svårt just nu. Från låg- och mellanstadietiden i Kuivakangas finns hel del roliga minnen att berätta. Det var roliga år med roliga människor. så

För övrigt så har jag tränat ett pass step-up på sporthallen först, för att sedan varit ute och cyklat några kilometer. Uppförsbackarna var speciellt jobbiga då jag redan tränat i en timme. Det kändes i låren till slut. Imorgon får jag se om jag hinner träna mer. Mamma skulle ha en "Tupperware-kväll" och därför skulle det komma ett flertal kvinnor till oss. Just av den anledningen vet jag inte om jag ids vara hemma. Jag får helt enkelt se.


/ Camilla


R.I.P

Döden är inget man tror händer unga människor, sådana man själv känner och har minnen tillsammans med. Dock det ofattbara så inser man till slut att det faktiskt hänt. Att man aldrig mer kommer att se, träffa eller kunna prata med personen känns overkligt just nu. Det eftersom man alltid kunnat göra detta.

För att ta livet av sig måste man verkligen ha tänkt över detta ett flertal gånger. Att han haft det svårt är nog något alla vetat, men att han lät det gå såhär pass långt är ofattbart. Konsekvenserna är nog inte något som han tänkte på. Hans familj och närmaste vänner kommer nog att lida av det en lång tid framöver. Även om jag inte stod honom nära i dagsläget har jag faktiskt minnen från tidigare år.

Att på ett flertal av mina klassfoton se en person som inte längre finns känns helt konstigt. Ett dödsfall är inget man hade räknat med förrän man är gammal, och absolut inte kunnat tänka sig. Allt kom helt plötsligt och oväntat. Ofattbart helt enkelt, men jag antar att det tar tid att verkligen förstå.


R.I.P. Marcus "Baffen" Tapani
/ Camilla

Engelska B

Nu har vi haft den skriftliga delen av de nationella proven i engelska B. Som jag tidigare nämnt är engelska absolut inte min starkaste sida, och det lär även märkas på mitt prov. Ordförrådet är väldigt litet, så därför har jag en hel del uppdateringar vad gäller ordval. Alltid när jag kommit på något bra att skriva om kommer ett ord jag inte kan på engelska, och då blir mina meningar konstiga.

Idag ska vi tydligen inte ha några vanliga lektioner alls, eftersom vi har en föreläsning om "Don't drink and drive" på eftermiddagen, som tydligen ska hålla på ända till kl. 15:00 också. Suck, är det enda jag kan säga om den saken. Jag vet inte om jag ens orkar gå på den, men jag antar att det är det bästa man kan göra av situationen. Annars får man bara en massa förfrågningar om var man var och varför man inte kom.

Att det redan är valborg nu i veckan känns konstigt, eftersom det för bara ett tag sedan var väldigt länge kvar till valborg. Efter det rusar tiden i väg, och då är det snart sommarlov. Dock är det en rad olika saker som ska göras före detta. Det är just nackdelen av att tiden går fort. Dessutom är jag väldigt lat på att börja med skolarbeten exempelvis, vilket jag ska försöka förbättra till nästa år.


/ Camilla

Guitar hero III

Idag har jag verkligen spelat "Guitar hero III" mer än nödvändigt. Det har bara funnits folk här som velat spela med mig, så jag har suttit i vardagsrummet en hel del. Dock har jag gjort annat också, som bakat en tårta exempelvis. Lillasyster bjöd in två kompisar på fika, så då var det bara att baka. Tårtbottnen stod ju ändå bara på bordet.

Imorgon väntar ett nationellt prov i engelska B, som jag faktiskt är lite orolig för eftersom engelska inte är min starkaste sida i skolan. I vår familj är det jag som är "mattesnillet", medan min syster är bra på språk. De enda språken jag är bra på är finska och svenska. Egentligen borde man kunna bra engelska för att klara sig bättre i framtiden, men nu kan det helt enkelt inte hjälpas.

Denna dag har hur som helst varit sliten för mig, men även sådant behövs ibland. Jag har inte orkat varken fixa håret eller sminka mig. Och dessutom har jag varit klädd i mjukiskläder halva dagen, men då var jag bara ute med min lillasyster och cyklade på gården. Det är inte något jag annars sysslar med hemma, men hon ville tävla fram och tillbaka på gården och ingen annan var hemma. Tur att jag har en 5-årig lillasyster som lyser upp tillvaron ibland. Söt är hon också.


/ Camilla

Förrådsstädning

Nu har jag precis kommit in och ska snart börja hjälpa mamma med middagen. Trots att jag inte steg upp förrän lite efter kl. 12 idag har jag faktiskt hunnit med att städa ur förrådet tillsammans med mamma och min lillasyster. Dock är det de som gjort det mesta, men jag har varit med på ett hörn jag också. Det är helt sjukt hur mycket gamla saker, och speciellt kläder, vi sparat genom åren. Nu åker dock allt i majbrasan om knappt en vecka.
 
Gårkvällens planer ändrades totalt när jag fick besök, men det var bara trevligt. Vi satt bl.a. och roade oss med att kolla på en massa filmklipp med Björn Gustafsson på youtube. Den killen är ju ltie smårolig faktiskt, även om han också har sina sämre dagar, så som alla andra. Dessutom är han ju väldigt gullig också.

Senare idag blir det bara att ta det lugnt och ev. baka en till tårta eftersom jag kanske får gäster. Alla släktingar hann inte vara igår heller, så jag vet inte om det kommer någon idag. Mamma tyckte i alla fall att jag skulle göra den sista tårtan ändå. Om det inte kommer gäster får de väl äta upp den själv, vilket de nog gör med nöje eftersom de alltid är glupska när det gäller fika.


Nu blir det att göra annat!
/ Camilla

Kvällsöversikt

Nördig som jag faktiskt är enligt vissa, så satte jag mig vid datorn ganska precis efter att mina gäster farit. Jag vet inte direkt varför, men jag antar att det är för att jag faktiskt inte har något annat att göra just för tillfället. Snart ska jag nog plocka undan allt från vardagsrummet, för att sedan antingen lägga mig i sängen och kolla på en film, eller något liknande. Här i byn händer det inte mycket precis.

Hur som helst, så har kvällen varit trevlig då vi har fikat och suttit vid tv:n för ett försök med att kolla film, som sedan övergick till "Körslaget" och "Guitar hero 3". Det sistnämnda var faktiskt roligt då jag inte spelat det på länge, med undantag från igår då jag spelade en gång på byn. En nackdel med det är dock att det låter som ett enda hackande på knapparna då man spelar, antingen med eller utan ljud. Därför kan jag inte fortsätta med denna syssla eftersom min familj gick och lade sig, eller åtminstone de som är hemma. Just nu var ungefär halva familjen ute på vift.

Mitt rum blev dock hyfsat städat till slut och nu återstår bara en hög med kläder att få bort härifrån för att allt ska bli snäppet bättre. Jag hann inte föra bort högen med kläder som ska slängas härifrån, så den ligger fint bredvid mitt skrivbord. Mest troligt kommer jag nog att få bort den därifrån imorgon i alla fall, då jag faktiskt inte har något inplanerat för morgondagen. Eventuellt kan det dyka upp några gäster, men det är inte alls säkert i nuläget.


/ Camilla

Hjälpredor

Äntligen hann jag med att ta en paus från alltihop och bara sätta mig vid datorn en stund. Dock lär det komma gäster snart, så då får jag helt enkelt gå ner igen. En tårta har det blivit också, som jag hade två små hjälpredor till hands när jag gjorde. Senare blir det dock att baka och göra en till tårta. Jag har knappt orkat baka något alls i år, men det är helt enkelt för mycket saker som händer hela tiden.

Nu ska jag hur som helst passa på att bädda min säng och plocka undan lite saker i mitt rum för att undvika att det ser ut som på en soptipp här senare. Dock kommer jag nog inte att hålla uppe ordningen så länge, om det blir som det brukar. Av någon konstig anledning lyckas jag alltid börja slänga kläder på stolar eller något, vilket till slut leder till en massa stök.


/ Camilla

Tårtbakning

Nu sitter jag här en lördagmorgon o klockan är knapp 10:00. Dock har jag halvt redan varit vaken i ca. en timme, då en person skrikit på mig att jag måste komma ner och baka en tårta. Jag förstår inte varför jag måste stressa så oerhört med det. Vilken vettig människa kommer på "kalas" kl. 09?

Gårdagen var trevlig, men en oerhörd trötthet slog mig så fort jag kommit hem. Dock kom jag inte i säng förrän vid halv tre, men då var jag också så gott som halvdöd. Jag orkade nätt och jämnt gå släcka mina lampor och stänga av tv:n. Inga så sena nätter för mig mer, tack.


/ Camilla


Frippes

Nu sitter man här på "Frippes" och ödslar tid denna fredagkväll. Jag kan inte precis påstå att stället ändras mer än till utseendet under de åren man inte varit här. Inte skulle jag varit här nu heller om jag inte lovat en kompis att följa med som sällskap. Dock blir det att fara hem med bussen om ca. en halvtimme för att fortsätta göra andra saker hemma då. Mitt rum måste också bli färdigstädat, men det orkar jag nog inte med idag.


Nu ska jag vara social!
/ Camilla

Tack mamma!

Nu har jag alldeles snart skrivit klart mitt PM. Tack vare min hjälpsamma mamma har jag nu ett hyfsat städat rum,  samt ett PM. Det sistnämnda är hon bara till hjälp när det gäller smakråd, d.v.s. vilken text jag ska välja till bilden. Jag får helt enkelt alltid beslutsångest om jag har fler än ett alternativ att välja på. Allt jag får hoppas på nu är att min mail fungerar, för annars har jag svårt för att se hur jag skulle kunna lämna in mitt PM idag.

Resten av kvällen blir som planerat, med undantag för att jag måste fixa min gardinstång, som tyvärr håller på att rasa, när jag kommer hem. 23:30 är annars för sent för att göra sådant, men det måste helt enkelt göras.


/ Camilla

Stress

Trots att jag och mamma faktiskt for till byn för att köpa en skinnjacka, så kom vi hem utan. Dock ska jag gå tillbaka nästa vecka och kolla om jackan som jag skulle prova kommit in då. Om den inte passar struntar jag helt enkelt i att köpa en skinnjacka, och håller mig till andra istället.

Nu är jag återigen väldigt stressad, eftersom jag tänkte fara på "Rock the night" kl 19:00, men före det borde jag fixa en hel del saker. Jag vet inte hur jag ska hinna med någonting. Oavsett vad jag börjar med så kommer jag inte att hinna med allt, känns det som. Jag antar att jag helt enkelt måste röja undan lite kläder i mitt rum först för att slippa skämmas över det i alla fall. Sedan får det väl bli skolarbetena som ska skickas in. Enda kommentaren jag kan säga till allt är helt enkelt suck.


/ Camilla


Rimligt pris för en skinnjacka?

Nu sitter jag här hemma och funderar för fullt om jag ska köpa en skinnjacka för 1899:-, eller om det helt enkelt är för mycket. Egentligen var min favorit en dyrare, men denna fanns inte i min storlek. En skinnjacka är praktisk att ha till flera händelser, och går dessutom att använda på olika årstider också. Dessutom blir den inte "gammal" nästa år heller, utan hänger med i modet ett bra tag.

För övrigt så borde jag för tillfället städa klart mitt rum eftersom att jag får gäster imorgon. Därför borde jag göra mängder av andra saker också, men när jag har ett fullspäckat schema blir jag trött av bara tanken på att börja med något. Skolarbetena löser nog sig fint, men jag tänker först skicka in de om några timmar då jag hunnit göra lite annat. På den tiden hinner jag dessutom tänka ut ev. förbättringar till både min diskussion i rapporten, samt mitt PM.


/ Camilla

Varför?

Varför skjuter jag alltid upp alla skolarbeten till sista stund?
Varför blir jag alltid fast framför tv:n och ser på flera program då jag bara skulle kolla på ett?
Varför går jag aldrig och lägger mig i tid?

Samtliga frågor är väldigt typiska när det gäller mig, och jag har faktiskt inget bra svar på någon av de. Jag har denna termin varit mycket mer oengagerad än vanligt då det gäller ett flertal ämnen, dock av diverse orsaker. Vissa ämnen har jag först tänkt satsa på, men efter att ha pluggat mycket och ändå inte presterat bra har jag blivit less. Denna skoltrötthet leder nog till att jag istället för att plugga eller göra läxor ser på tv.

Nu är jag hur som helst snart klar med min biologirapport, som nog faktiskt blir bättre än förväntat. Jag får dock hålla tummarna fullt ut för att det inte ska uppkomma brister på varken diskussion eller något annat. Mitt PM överlämnar jag nog till imorgon, då jag tycker att det är nog med denna rapport för kvällen.


/ Camilla

18 000:-

Jag tycker att det är helt vansinnigt att slösa hela 18 000:- på Coca Cola varje år. Summan är inte direkt i minsta laget, utan för den summan skulle man kunna göra mycket annat. Inte nog med att de slösar mycket pengar på Coca Cola, det är dessutom inte ens gott. Nyttigheten ska vi inte ens tala om, då jag tycker att det är lika att äta sockerbitar direkt då det innehåller så oerhört mycket socker. Som min gamle kemilärare sade på högstadiet:
"Coca Cola är detsamma som sockervatten". Visserligen kan det någongång vara gott att dricka ibland, men även då räcker det med ett halvt glas för att jag ska bli oerhört less. Jag föredrar helt enkelt vatten.


Nu ska jag bada bastu!
/ Camilla

Lyxfällan

Ett avbrott i mitt rapportskrivande var allt som behövdes för att jag skulle orka fortsätta. Därför bestämde jag mig för att byta om till träningskläder och ta med hunden ut på en springtur. Jag hade mina tankar på att kortma distansen just för dagen eftersom jag har skolarbete att göra, men rätt som det var så sprang jag de 5 km som jag oftast springer. Nu känner jag dock att mina ständiga skavsår börjar återkomma. Denna gång beror det nog på mina skor som jag haft på i skolan nu i ett par dagar. Jag köpte de för ett tag sedan, men jag har inte börjat använda de förrän nu och därför är nog min fot lite ovan vid de än.

Jag kom ihåg rapportskrivande som något väldigt jobbigt, men denna rapport verkar gå mycket lättare att göra än alla andra jag någonsin gjort. Hela resultatet är klart, och nu väntar endast diskussion och slutsats. Sedan måste jag även kolla igenom allt en gång till efter ev. mer fakta som jag kan lägga till. Begränsningen på rapporten är 10 A4, men jag vet inte om framsidan och innehållsförteckningen räknas med i detta. Ifall de räknas med har jag nog mina 10 sidor utan några problem, eller åtminstone den större delen av de.

Eftersom jag hann komma tillbaka från min springtur före kl. 20:00 bestämde jag mig för att kolla programmet "Lyxfällan" samtidigt som jag skriver min rapport. Som jag tidigare nämnt tycker jag att programmet är väldigt bra och nödvändigt eftersom det får folk att tänka över sin egen ekonomiska situation. Dock kan jag inte påstå att jag alltid är ekonomisk, men jag kan oftast prioritera mina inköp samt. spara pengar.


/ Camilla

Biologi

Nu ska jag alldeles strax börja skriva på min biologirapport, som ju ska vara klar imorgon bitti. Delar av den är redan klara, men det finns fortfarande en hel del som ska fixas. Egentligen skulle jag gjort detta redan för några timmar sedan, men jag valde att inte stressa med att äta lunch och tog därför 13.10-bussen hem.

Det nationella provet gick nog bra, tror jag. Dock blev jag klar redan efter drygt en timme, trots att man får sitta där i5 timmar. Det resulterade i ca. 5½ sida. Min handstil är dock väldigt liten, så detta borde vara ungefär lika mycket som alla andra skrivit. Angående handstilen, så får jag oerhört ofta klagomål på just storleken. Av vissa har jag hört att man borde behöva förstoringsglas för att se vad jag skriver o.s.v.

Det blev ingen träning idag, och jag tvivlar på om jag ens hinner ut för att springa idag. Det tar endast en halvtimme, men allt beror på hur snabb jag är på att skriva biologi, som inte precis är intressant om man frågar mig. Mycket hellre skulle jag gått samhällsprogrammet, eftersom de ämnena intresserar mig betydligt mer än alla NO-ämnen.


/ Camilla

Nationellt prov

Under kan faktiskt ske, då jag faktiskt är klarvaken redan trots att klockan inte ens är 07:00. Jag måste säga att detta synnerligen är ovanligt, men idag var jag helt enkelt tvungen att vakna tidigt då jag måste hinna äta en rejäl frukost före jag far till skolan, var jag endast har ett nationellt prov i svenska B på 5 timmar idag. Tanken var att träna efteråt, men igår kom jag på att jag faktiskt inte har tid. Jag får försöka att göra så mycket som möjligt efter skolan, och förhoppningsvis hinna träna hemma på kvällen.

Att ha en tv på sitt rum är verkligen bra, då jag t.ex. bara tröck på tv:n då jag kände att jag hade kunnat somna. Datorn tar alltid för länge att starta, och ska man lyssna på musik på denna tar det än längre. Utöver tv:n hade jag tre som väckte mig imorse också, vilket verkligen behövdes. Vakna tidigt borde jag göra oftare, men jag har helt enkelt ingen självdisciplin för detta.


Nu blir det frukost!
/ Camilla

Konditionsträning

Nu har jag precis kommit hem från en ca. 5 kilometer lång springtur. Efter att endast ha sprungit denna sträcka i några veckor börjar det faktiskt kännas riktigt bra. Jag märker själv hur jag utvecklat min kondition till det bättre redan. Dock krävs det mycket mer träning före jag får upp min kondition mer, men att det redan börjar bli bättre var något som förgyllde min dag. Eftersom jag nog ska träna på gymmet imorgon far jag nog ut och cyklar på kvällen, om jag har tid. Annars hade jag tänkt att jag skulle fara på muskel-/konditionspasset på sporthallen imorgon, men jag fick veta att detta var inställt.

Snart ska jag gå duscha, men först ska jag äta lite frukt. Idag har jag kommit på några riktigt bra idéer till mina skolarbeten också. Även nu när jag var ute och sprang hann jag tänka ut saker som nog kommer göra både mitt PM samt. rapport mycket bättre. Förhoppningsvis får jag ner mina tankar på papper också, så att dessa inte bara förblir tankar. Ofta har jag problem med att just skriva ner mina tankar och få de att låta bra. Jag intalar nog mig själv för ofta att de inte alls funkar, och ändrar det till något annat.


/ Camilla

50-öringen, nödvändig eller inte?

Som ett tidsfördriv började jag kolla runt på "Aftonbladets" hemsida efter intressanta nyheter. Mitt i allt märkte jag att det fanns en artikel om huruvida svenskar gillar 50-öringen, och att den snart kan komma att försvinna. Detta för ett tappat intresse hos alla för detta mynt.

Själv tycker jag absolut inte att man ska ta bort myntet eftersom den faktiskt skull medföra betydligt dyrare priser överallt, eftersom 50-öringen idag är ett utjämningsmynt. Priser skulle knappast avrundas till det lägre, utan precis tvärtom. Myntet ska helt klart finnas, tycker jag! Tar man bort detta mynt måste man hitta ett nytt utjämningsmynt, vilket bara skulle kosta att tillverka.

Samtidigt måste jag hålla med om argumenten emot 50-öringen, eftersom dessa faktiskt inte har någon värde för någon. 50-öringar är de vanligaste mynten man hittar på gatorna. Om man tappar en tia tar man givetvis upp den utan att ens tänka något annat, men 50-öringar är man faktiskt inte alltid lika noga med. Oftast tar jag dock upp mynt jag tappar, oavsett värdet.

Här nedan finns länken till artikeln:
http://www.e24.se/kvinna/efterborsen/klacksparkar/artikel_421497.e24



/ Camilla


Curriculum Vitae

Trots att jag faktiskt skulle vara duktig och göra massor av saker idag, så är resultatet ett cv samt en cykeltur. Jag tror dock att jag ska fara ut och springa på en timme eller något, så fort jag spjälkt maten i alla fall. Att fara ut och springa med mätt mage är inget att rekommendera då man faktiskt känner sig som om man hade en tung sten i magen.

Lite otur hade jag också då jag skulle gå lämna in mitt cv. Chefen på stället hade precis gått till bussen, men jag får väl försöka hinna föra det imorgon efter skolan. Då står även träning på schemat. Nu känner jag mig återigen väldigt motiverad till att träna, och det tänker jag minnsann ta vara på. Så länge det inte går ut över mina skolarbeten är det lugnt. Mina betyg har redan rasat rejält från förut, och nu finns nog inte tid för att försöka höja de. Jag får helt enkelt sänka mina krav på vad som är ett bra betyg och inte. Ett VG är trots allt väl godkänt, vilket inte kan vara dåligt. Och speciellt då det gäller Kemi B känns det totalt omöjligt, så därför satsar jag endast på att klara ett G i den kursen.

Idag är det även "Sex and the city" igen, vilket faktiskt är väldigt roligt att kolla på. Jag måste försöka hinna byta batterier i min fjärrkontroll också. Min tv var nämligen på hela natten nu då jag bara somnade helt plötsligt igår. Eftersom fjärrkontrollen inte hade några batterier kunde jag inte ställa in timern på den heller. Det blir det ändring på idag, då jag faktiskt tänker försöka vara duktig kvällen ut.

Angående bakning får jag flytta detta till fredag, eftersom jag har en hel drös med skolarbeten, vilket jag nämnt tidigare också. Då jag satt och väntade på pappa och min lillasyster på sporthallen satt jag faktiskt och funderade ut lite detaljer till mitt PM samt. biologirapporten. Bara jag nu orkar fullt ut så blir de nog bra båda två.


/ Camilla


Cykelpremiär

Gårdagen blev lyckad trots att jag blev så oerhört less på det mesta igår kväll. Jag somnade så fort jag hade duschat, och nu på morgonen ångrar man sig rejält att man inte torkade håret samt tog bort täcket från påslakanet. Det var nämligen oerhört varmt i mitt rum då jag vaknade, men nu ska jag vädra hela dagen igen.

Eftersom det är fint väder ska jag strax gå ner och äta frukost för att sedan fara ut och cykla. Jag tror att jag ska cykla till Övertorneå och uträtta en del ärenden. Och blir jag less på att cykla kan jag alltid ta cykeln och åka hem med mamma. Det är konstigt nog en fördel med vår fula bil att den har ett så stort bagageutrymme. Jag kan dock inte komma på fler fördelar, även om en del tycker att antalet platser är det. Min pappa vill t.ex. inte byta till en mindre bil då faktiskt "alla måste rymmas". Detta är dock inget att bry sig om då vi faktiskt så gott som aldrig åker hela familjen något mer utan endast ca. två-tre gånger om året.

Det var faktiskt otroligt skönt att vara ledig mitt i veckan, speciellt då jag på onsdagar skulle sluta först kl. 14. Idag tänker jag dock bry mig om skolarbetet och faktiskt göra bort en hel del saker för att inte drabbas av panik imorgon. Vi har nämligen nationella prov i svenska B imorgon, och ett PM och en biologirapport att lämna in på fredag. Inget av de sistnämnda är jag klar med, men det kommer nog efter ett tag, hoppas jag.


/ Camila

Födelsedagsfika

Även om jag inte skulle få några gäster idag, så kom plötsligt mormor och morfar på besök. Jag vet verkligen inte vad min släkt har för problem med att komma samma dag, speciellt då mamma faktiskt ringt mormor idag och  sagt att de skulle komma på lördag, precis som alla andra. Hur som helst så lär de nog inte vara på besök allt för länge. Oftast är de bara en timme ungefär, eftersom de av någon konstig anledning har "bråttom".

Dagen i skolan gick ovanligt fort. Dock missade jag ju första lektionen, men det gör ingenting eftersom jag ändå inte låg efter i vår planering, vilket känns otroligt skönt. Att haka efter är otroligt jobbigt då man har mycket att göra i alla andra ämnen också. Nu närmast väntar nationella prov i svenska och engelska nu på torsdag, måndag och nästa onsdag. Jag misstänker att proven i engelska inte kommer att gå bra, men svenskan borde nog inte vara något problem. Ett MVG kommer jag nog inte att uppnå, men jag är nöjd redan med ett VG.


Nu blir det tårta!
/ Camilla

Hata busskort!

Imorse orkade jag äntligen upp i tid och jag hann göra allt jag skulle, men så missar jag bussen p.g.a. att mina busskort tydligen var i en helt annan jackficka idag. Jag hann rota igenom fickorna på tre av mina jackor, och när jag väl hittade de i den tredje åkte bussen iväg. Och inte nog med det, så har ingen av mina föräldrar tid att föra mig till skolan heller så jag får antingen vänta in nästa buss eller åka med mamma då hon ska föra min lillasyster. Det sistnämnda låter mer lockande även om jag då missar hela fysiklektionen, igen.

Jag antar att det är lika att jag tar min fysikbok och sätter mig vid köksbordet för att läsa igenom hela kapitlet samt lösa så många uppgifter som jag hinner. Gör jag inte detta idag eller senare kommer jag att hamna oerhört efter, vilket jag absolut inte vill då det tar tid att komma igen.


/ Camilla

17 år

Förra inlägget hade tydligen sparats som utkast istället för att bli publicerat. Därför står det att jag skulle kolla "Prison break", som för övrigt är väldigt bra igen. Jag tycker att serien är väldigt långtråkig då de är inne i fängelset, men nu när de rymt igen uppkom spänningen. Nästa måndag lär jag åtminstone kunna kolla det här i mitt rum eftersom jag förhoppningsvis har fått tag på en längre antennkabel då. Pappa skulle fixat det redan idag, men tydligen hade han för kort kabel, vilket är typiskt min otur.

Idag är det den 22:a april, vilket är min födelsedag. Dock känns det lite småtrist att jag bara fyller 17 år, medan alla i klassen fyller 18 år. Det är en av nackdelarna med att vara ett år yngre. Förut har det inte märkts av, men att fylla 18 år har ju sina fördelar, vilka även jag får ta del av nästa år. Dock kommer det bli ett långt år för min del. Fördelarna med att gå en klass högre än man egentligen ska väger dock mycket tyngre än nackdelarna. Annars skulle jag nog inte ens hoppat över tredje klass.

Nu ska jag lägga mig så att jag orkar stiga upp i tid imorgon. Jag måste dessutom duscha också, eftersom jag inte vill reservera halva min tid på morgonen till att fixa mitt hår, vilket jag måste göra om jag lägger mig med blött hår. Frisyren man vaknar upp med är inte den vackraste precis.


/ Camilla


Ordning och reda

Det blev aldrig någon vila under dagen, eftersom jag kom på att jag hade oerhört mycket att göra då jag låg på sängen med datorn i famnen, så därför började jag städa istället. Dock kan jag inte påstå att jag städat aktivt hela tiden, men jag har verkligen sorterat och placerat ut allt noga. Mitt rum är väldigt stort, så därför tar det väldigt lång tid att få ordning på alltsammans också. Nu har jag dock fått tv:n uppsatt, men den upptog plats från småsaker jag haft uppe på hyllan, ex. solglasögon. En del kan ju tycka att solglasögon inte borde vara svåra att omplacera, men problemet är att jag nog har 7 par, vilka inte får plats i en och samma låda.

Jag känner mig väldigt onyttig också då jag åt en väldigt fet lunch idag, samt en liten chokladkaka. På förmiddagen kände jag mig helt kraftlös, så därför orkade jag heller inte laga mat och värmde vår middag från lördag. Inte nog med det, utan jag åt även pommes frites och korv till middag. Från och med imorgon tänker jag dock börja tänka lite mer på vad jag äter då det faktiskt är sommar snart och då vill man vara i form.

Skolarbetena får jag helt enkelt ta tag i en annan dag, men jag lär inte hinna offra nog mycket tid till dessa eftersom jag måste baka också. Vad jag vet så borde jag inte få några gäster imorgon, utan alla kommer nog framåt helgen.


Nu ska jag städa lite mer före "Prison break"!
/ Camilla

Feber

Så ligger jag återigen hemma och har feber, suck. Jag förstår inte hur mitt immunförsvar kan vara så oerhört dåligt, dock misstänker jag att gårdagen orsakade febern denna gång. Som sagt så frös jag otroligt mycket då vi var ute. Sedan somnade jag även i bilen, vilket sannerligen är ovanligt. Jag antar att jag höll på att bli sjuk redan då.

Hur som helst, så säger optimisten i mig att jag ska ta tillfället i akt och koncentrera mig på skolarbeten idag. Jag borde ha ganska mycket av de här hemma, så får väl ta itu med ett och annat. Fysik måste jag verkligen läsa, och förmodligen lösa en hel del uppgifter också eftersom jag kom på att jag missat det oerhört mycket på sistone. Även biologin måste göras klar nu i veckan, men den lär nog inte bli något problem att hinna med. 

 
Nu ska jag i alla fall vila!
/ Camilla

Trötthet

Min trötthet gick inte över, även om jag blev mycket piggare efter att jag ätit lite middag. Dock blev inte denna middag särskilt nyttig idag, men det var åtminstone mycket godare än maten på begravningen, som var totalt vidrig med äckliga köttbitar och vattnig sås. Jag hatar verkligen att äta kött där såsen i princip är vatten, men det kunde man inte visa där. I Finland har man helt enkelt ett annat sätt att laga mat på än i Sverige.

Resten av kvällen har jag tillbringat vid datorn, som vanligt. Jag kände inte att det var lägligt att börja kolla på tv, eftersom jag sannerligen skulle somnat i tv-soffan då, och säkert sovit långt in på småtimmarna. Dessutom är det absolut inte skönt att sova på soffan, då de två större sofforna är av skinn, som gör att man till slut börjar svettas om man ligger där. Den tredje soffan är lite för kort och mjuk, så man hamnar oftast på golvet efter ett tag. Om inte detta händer har man nog väldigt ont i både nacke och rygg när man vaknar. Kort sagt är det bättre att lägga sig i sängen direkt, och faktiskt försöka sova. Snart har jag nog en tv i mitt rum, vilket gör att jag kan kolla på tv på kvällarna utan att oroa mig för dessa soffor.

Skolan imorgon känns inte särskilt tilldragande, speciellt inte då jag råkar vara oerhört trött. Nu ska jag dock gå sova för att orka stiga upp imorgon. Jag vill absolut inte ha någon repris av denna morgon!


/ Camilla

Begravning

Nu är jag oerhört trött efter att ha varit i farten sen ca. 08:45 imorse. Jag var trött redan då jag skulle stiga upp strax före kl. 8, men det är inget mot vad jag är nu. Jag t.o.m. somnade i bilen på väg hem, vilket sannerligen är ovanligt. Just nu känns det som att jag inte skulle vilja göra något annat än sova, men tyvärr måste jag göra annat. Dessutom är jag väldigt hungrig också, men mamma hade visst inte tid att laga mat. Att göra det själv känns väldigt motvilligt då jag faktiskt inte orkar.

Begravningen tog väldigt länge även om det kom mindre folk än man förväntat sig. Det var nog försenat redan från första början, men sedaj kändes det som att de bara drog ut på allt så länge som möjligt. Utomhus var det riktigt kallt då jag bara hade en vårjacka på mig, men det hade många andra också, så jag var inte ensam om att frysa. Något positivt med det hela var i alla fall att jag träffade några släktingar som jag träffar allt för sällan numera.

Efter att vi varit på begravningen bestämde vi oss för att fara till Haparanda eftersom min farbror fyllde år idag. Där blev jag dock oerhört trött, och det kändes som att jag skulle somna i soffan när jag kollade på tv. När man tänker efter så är detta inte något konstigt, eftersom jag faktiskt somnade mycket senare än jag borde gjort. Så sent som jag lade mig har jag inte lagt mig på evigheter, men jag hade helt enkelt för trevligt sällskap långt in på småtimmarna. Dock på msn, där vi faktiskt skrev i ca. 5 timmar. Så länge brukar jag så gott som aldrig orka sitta vid datorn, men tiden går helt enkelt fort när man har roligt.


Nu ska jag försöka hitta något att äta!
/ Camilla


Helens små underverk

Nu sitter jag här i köket och kollar på filmen "Helens små underverk" som går på tv. Tv:n här har varit på i några timmar, medan jag bakat och allt. Därför har jag hela tiden följt med lite i filmen, så nu är det lika att se klart den. Dock har jag sett den förut, men jag har ju ändå inget bättre för mig just nu.

Om ca. 40 minuter borde min lillasyster komma hem, och då ska vi bada bastu. Visst är det lite sent för bastu vid denna tidpunkt på dygnet, men det hjälps inte eftersom vi ska på begravning på morgonen. Tiden för avfärd blev ändrad, och just nu ser det ut att bli lite före kl. 9, vilket visserligen gjorde det hela lite bättre. Jag tycker fortfarande att det är tidigt, men hellre far jag då än kl. 8.

Ikväll har jag bakat, vilket jag nog måste fortsätta med antingen imorgon eller på måndag. Jag har bara inte haft någon energi till det riktigt, vilket sannerligen är ovanligt eftersom jag bakar jämt enligt vissa. Baka är helt enkelt ett roligt tidsfördriv, tycker jag.


/ Camilla

Nya inköp

Idag var jag verkligen morgonpigg. Trots att jag satt uppe och pratade med min syster ganska sent inatt, så vaknade jag redan kl. 09:20. Det är oerhört tidigt för att vara jag, och speciellt då det faktiskt är lördag. Nu i efterhand har jag kommit fram till att det bara var bra att jag vaknade tidigt, eftersom jag måste upp väldigt tidigt imorgon också. Då ska vi på begravningen som sagt, och tydligen måste vi vara på väg senast kl. 8. Därför lär det råda total kaos i vårt hus på morgonen, speciellt då många av oss är väldigt sega på att stiga upp. Utöver det ska vi ju även fixa oss allihopa. 7 stycken som vill in på samma toalett är inget att leka med precis.

Hur som helst, så for jag med mamma och lillebror för att handla idag. Först var vi och köpte kläder åt min bror, eftersom han tydligen inte hade något passande att ta på sig imorgon. Jag måste säga att han verkligen blev stilig i hans nya inköp, trots att de finaste kläderna inte fanns i hans storlek. Sedan begav vi oss mot "Modehuset", där jag hittade två koftor. Dock är det inget jag tänker ha på mig imorgon, men de passar fint till våren och sommaren. Eftersom vi denna lördag hade mycket tid på oss for vi även till "Sportmagasinet", där vi köpte skor till min bror. Just när vi tänkte att vi var klara i affären och tänkte fara hemåt, så lade jag märke till en jacka. Denna visade sig passa oerhört bra, så jag köpte den. Tänka sig att jag hittar något hemma i byn, då jag inte ens hittat i Haparanda där det finns ett betydligt större urval. Kanske är det helt enkelt så att man hittar bättre kläder då man har mindre att välja på.

Hur det blir med mitt bakande idag vet jag inte riktigt, eftersom vi ska laga middag nu alldeles snart. Sedan måste jag även hänga in kläder i min garderob, samt plocka undan lite kläder från mitt rum. Den andra tacopajen måste jag också göra, eftersom köttfärsröran nog blir dålig om jag låter den stå i kylskåpet än idag. Men kanske hinner jag baka efter detta. Trots att min tanke var att baka många olika sorters fika, så väljer jag nog bort några av de nu eftersom det snart råder tidsbrist angående den saken.

Vädret idag är verkligen kanon, men jag lär inte hinna vara ute mer. Möjligtvis har jag tid senare om jag sköter alla andra ärenden fort. Detta är dock inte allt för troligt då jag oftast blir lat framåt dagen, och speciellt om jag har mycket att göra, som nu. Dock tänker jag ta mig i kragen nu och gå hänga undan kläderna som har varit på tork nu så att mamma ska kunna hänga upp de nya.


/ Camilla

Bilder

Eftersom digitalkameran fanns till hands passar jag på att lägga in några av de nyaste bilderna här. Bilderna på mig är inte världens bästa, men lite måste man väl bjuda på. En bättre bild på min nya frisyr uppkommer nog senare då jag har lyckan med mig och blir bättre på bild.



Lillasyster och kusin

 
Jag i min nya frisyr,
samt lillasyster



Jag i min gamla frisyr


Nattgäster

Nu fick jag veta att jag får två små nattgäster; min lillasyster och en kusin som är jämnårig med henne. Det fanns tydligen inte plats i något annat rum, så då får jag två madrasser hit på mitt golv. Huvudsaken är att de somnat när jag ska sova bara, och att de inte vaknar allt för tidigt. Jag antar att jag blir väckt om de börjar tissla och tassla på morgonen. Inte för att jag precis hör mycket när jag sover, men man vet aldrig.

Snart ska jag i alla fall börjar kolla på film. Jag hyrde två komedier från "videobutiken", men jag får se om jag ser på dessa två eller "1408", som vi borde ha hemma någonstans. Dock får jag sitta och kolla på film själv eftersom planerna för dagen ändrades totalt. Imorgon blir det mest troligt att fara till byn med mamma på dagen bara. Jag vill kolla vad det finns för kläder där så. Dock är det inget jag har panik med att köpa, eftersom jag nog har kläder att ha på begravningen på söndag också.


Nu ska småflickorna sova, så jag får byta dator!
/ Camilla

Städning

Återigen tog min slöhet vid efter att jag ätit min middag. Jag hade tankar på att både baka och städa rummet, men än så länge har jag inte uppfyllt något av detta. Dock tror jag att städningen är att prioritera i det här läget då jag faktiskt får besök idag och rummet ser ut som ett mindre bombnedslag. Dessutom är det dammigt också.

Just nu kollar jag på kläder på internet, som vanligt. Jag måste helt enkelt beställa en massa nya, annars kommer jag väl till slut inte ha något att ha på mig. Visst har jag en hel del kläder, men vilka som är i rätt storlek är det värre med. De flesta är stora och då har jag bara på de hemma några enstaka gånger om ingen av mina systrar vill ha de. Jag har sådan tur att min yngsta lillasyster redan kan börja ta ex. t-shirtar av mig. På så vis samlas inte alla kläder i mitt rum.

Nu ska jag skärpa mig och ta itu  med mitt rum för att undvika att behöva skämmas när folk kommer hit. Även min syster som varit i Berlin borde komma hem snart, vilket är väldigt kul. Jag har saknat henne!


/ Camilla

Tacopaj

Mitt i all hast och fundering om vad jag ska laga för middag kom jag på att jag inte ätit tacopaj på länge, så det fick det bli. Nu är den snart klar, men jag ska nog göra en till idag eftersom det blev över så mycket köttfärs. Det är ju alltid bra att ha några bitar paj i frysen då man blir sugen, eller bara då man inte orkar laga någon mat själv. Dessutom kan jag bjuda mina gäster på det idag, om de vill ha såklart. 

För övrigt så har jag varit och klippt mig idag. Dock att jag tidigare nämnde att jag inte ville klippa upp mitt hår, så var det precis vad jag gjorde. Nu ångrar jag mig inte heller, eftersom det nog blir jättefint när det växer ut mer också. Mitt hår växer ju trots allt väldigt fort, långt över medel skulle jag tro. Här näst tror jag dock att jag ska slinga mitt hår eftersom det är skönt att ha ljusare hår till sommaren. Nu har jag min naturliga hårfärg, vilken faktiskt inte är så tokig som jag tidigare tyckt.

Senare idag blir det att boka resa till Sunny Beach, Bulgarien. Det ska verkligen bli skönt att fara dit och man börjar längta redan nu trots att det är ca. en månad kvar till vi åker. Till dess måste jag ha hunnit beställa en massa nya kläder, eftersom jag märkt att det brister på flera ställen bland mina sommarkläder. Jag ska även försöka med att hinna till Luleå och shoppa, men detta brukar jag oftast inte ha tid med. Någon helg här framöver borde jag nog ha tid, eftersom det inte är allt för mycket planerat än. Jag orkar verkligen inte med att bara vara hemma varje helg.


Nu är pajen klar!
/ Camilla


Chokladbiskvier

Idag har jag varit betydligt latare än jag hade tänkt mig, vilket i och för sig inte är något ovanligt när det gäller mig. Dock har jag i alla fall bakat chokladbiskvier, vilket tog sin tid då jag gjorde annat under tiden också. Imorgon ska jag fortsätta att baka något, för att inte behöva stressa med det. Oftast blir det så att jag måste baka det mesta under en dag, vilket oftast är dagen före den aktuella händelsen.

Under helgen ska jag även ut och springa, om jag har tid till detta. Jag planerar att åka till Haparanda antingen imorgon eller på lördag, men dessa planer är ännu väldigt osäkra. Säkerligen blir det inte ens av, då jag har annat för mig. På söndag är det ju som sagt begravning, annars hade jag kunnat fara dit då. Nästa onsdag då vi är lediga ska jag nog fara antingen till Haparanda eller Luleå, om jag inte har gäster då. Jag antar att jag bara måste ha en bestämd dag då alla får komma, istället för att alla kommer på olika dagar. Det sistnämnda brukar vara väldigt vanligt när det gäller mina släktingar. Mormor och morfar kommer t.ex. aldrig samma dag som alla andra, dock vet jag inte varför.


/ Camilla

Trigonometri

Nu har jag precis kommit hem. Jag har bara hunnit med att börja laga mat, samt läsa morgonens tidning. Det är verkligen skönt att sluta redan kl. 12 två gånger i veckan. Man behöver helt enkelt de dagarna för att orka. Det är bra med omväxlingar.

Jag hann med nöd och näppe till bussen idag, då jag fick springa dit. I skolan hände inget speciellt, som vanligt. Vi hann sitta och kolla på en del resor före jag började, sedan var det trigonometri som gällde på matten. Sinus, cosinus och tangens är verkligen inte svårt.

På samhällskunskapen pratade vi om försvaret så gott som hela lektionen. Det mesta var sådan man redan visste, men det fanns även saker som var helt nya. Dock är jag inte alls intresserad av något som har med försvaret att göra, så därför var det inte så kul att sitta där och lyssna. Det blev inte direkt bättre av att man var hungrig, samt ville sluta tidigare för att hinna till bussen hem. 
 
Nu ska jag försöka få mycket saker gjort efter jag ätit. Dock tror jag att jag börjar med att baka, trots det fina vädret, eftersom jag för det inte orkar gå ut och göra något när jag är mätt. Om jag bestämmer mig för att fara ut och springa lär inte detta bli förrän framåt kvällen då vägarna är mindre trafikerade.


/ Camilla

Sex and the city

Nu har jag precis spelat "Smarta skator" med min syster ett flertal gånger. Mamma hade köpt spelet åt henne som en överraskning, så därför blev det jag som fick spela det med henne. Konstigt nog är det för det mesta jag som får göra allt med henne. Tidigare under kvällen var jag och promenerade med henne också före vi for till pappas faster och hälsade på.

Det gick inte precis framåt med mina skolarbeten och allt ligger ogjort här hemma. Dock har jag nätt och jämt börjat med en av de i alla fall, men jag lär inte fortsätta med det ikväll ändå. Jag får försöka att ta tag i skolan mer under morgondagen, om jag nu har tid då. Jag måste nämligen baka och eventuellt träna imorgon efter skolan. Jag borde hinna med det mesta eftersom jag slutar redan kl. 12:00.

Snart ska jag nog bege mig upp mot vardagsrummet, för att sedan kolla på "Sex and the city", som ju skulle börja idag. Jag kan inte säga att jag direkt tycker att serien är allt för bra, men det är åtminstone ett tidsfördriv om inte annat. Dock borde jag inte börja kolla på tv så sent som klockan tio, men jag går ändå inte och lägger mig förrän om några timmar.


/ Camilla

Mardrömmar

Idag lyckades jag äntligen vakna i tid och hann till skolan i lagom tid. Dock drömde jag om att jag somnat på soffan och inte vaknade förrän långt in på eftermiddagen. Drömmar om att jag försovit mig eller liknande brukar uppkomma lite då o då, men det beror nog på all stress i skolan, men om ca. 7-8 veckor är det sommarlov.

I och med sommaren måste jag börja tänka bättre på sommarjobb. Visserligen har jag sökt jobb, men det är inte allt för säkert att jag får något av jobben jag sökt. Åt kommunen vill jag hur som helst inte jobba eftersom man får alldeles för dålig lön. Jobben man gör är dessutom näst intill slavarbete, då vi ex. fick tvätta hela staketet till fritidsgården med skurtrasor förra året. Något sådant vill jag absolut inte göra i år igen.

För övrigt känns det som att dagen gått oerhört fort. Till och med lektionen i kemi gick mycket fortare än vanligt, då jag brukar vara less redan efter halva tiden. Då brukar resten av tiden gå åt till en massa annat, som ex. att kolla på folk som går förbi fönstret eller så brukar jag rita saker i mitt block. Idag fick jag dock halva min labrapport gjord. Resten av den får jag göra en annan gång.


/ Camilla


What does't kill you makes you stronger

I slutet av programmet hörde jag dessa smarta ord: "What ´doesn´t kill you makes you stronger", vilka faktiskt kom ganska lägligt just nu eftersom jag stött på ganska många motgångar på sistone. Skolan är bara ett exempel på dessa, varav det i och för sig finns flera olika saker i skolan som brister, men dessa ska jag försöka att förändra inom kort. Så fort jag får mer motivation för skolan helt enkelt.

Nu har jag även beställt tid till frisören, eftersom jag märkt att mina toppar börjar bli slitna nu. Detta är inget oväntat eller konstigt eftersom jag trots allt klippt mig förra året i slutet av maj eller i början av juni, jag minns inte vilket. Hur som helst så är det väldigt länge sedan. Just nu vet jag bara inte hur jag vill klippa mig eftersom jag delvis vill klippa ut mitt hår, medan jag ändå inte vill det eftersom jag sparar till långt hår, och vill att detta ska vara tjockt. Som tur är så är tiden först på lördag, så jag hinner fortfarande tänka ut något. Dock blir det ingen direkt sovmorgon för mig på lördag, eftersom tiden redan var kl. 9:00. Det finns en möjlighet att klippa sig på fredag också, men jag vet inte vilken dag jag väljer än så länge.


/ Camilla

Utvecklingssamtal

Jag har kommit fram till att det är mycket bättre för mig att inte planera mina dagar, utan att bara ta dagarna som de kommer. Idag kände jag mig oerhört trött, vilket ledde till att jag sov flera timmar nu på eftermiddagen och kvällen. Dock lyckades jag vakna precis lagom till "Desperate housewives". Om jag inte hade vaknat hade jag blivit extremt sur, eftersom jag ofta missar repriser till alla program jag vill se.

För övrigt så har jag nästan inte gjort något alls sedan jag kom hem. Jag var till klädaffären med min mamma och en av mina systrar, men på den korta tiden vi var där hann jag inte hitta något jag ville ha. Enligt mamma tar det alltid så länge om jag ska börja kolla eller prova något, vilket visserligen inte stämmer. Någon dag ska jag dock försöka hinna gå dit och kolla lite kläder för mig själv. Om jag inte hittar kläder där så blir det att beställa kläder igen, eftersom jag verkligen är i behov av nya. Jag håller på rensar i min garderob, och det är mer än ett plagg jag inte tänker ha något mer. Alla "vanliga" kläder är de som jag allra mest har brist för eftersom de flesta tröjor antingen är stora eller för små, d.v.s. korta.

Idag hade jag även utvecklingssamtal på dagen, vilket nog gick bra trots allt. Jag fick en hel del klagomål på min bristande närvaro, men för tillfället är jag skoltrött och orkar helt enkelt inte komma vissa dagar. Jag tycker inte att min närvaro spelar någon roll så länge jag klarar mig i alla ämnen. Visserligen har jag nätt och jämt godkänt i kemi, men just nu är det det enda ämnet som ligger på det betyget. Jag hade på något konstigt vis lyckats sänka mig i de flesta ämnen, vilket jag anser är helt utan orsak i vissa av dem.

Matteprovet idag gick nog bättre än förväntan, men man ska inte ropa hej förrän man är över ån, som det ju sägs. Flera prov har känts som att de gått bra, medan de inte alls gjort det betygsmässigt. Denna gång hoppas jag dock att det ska vara annorlunda. Jag sänkte mig till VG i matte C, så jag hoppas att D går bättre för att inte sänka mina betyg helt och hållet. Dessutom är inte matte något jag har svårt för heller, utan däremot tvärtom.


/ Camilla

Prov

Dagen idag började utan förvåning precis som många andra dagar nu för tiden. Denna gång hade jag dock inga problem med att stiga upp, men lyckades missa bussen i alla fall. Jag orkar dock inte gå på fysiken, och komma sent, utan börjar istället min dag med ett matteprov, som förhoppningsvis går bra. När jag kollade igenom kapitlet igår upplevde jag inget som svårt, men det kan nog komma svåra uppgifter ändå.

Till min stora glädje börjar äntligen "Desperate housewives" sändas idag igen. Det är den serien jag tycker är allra bäst just nu, eftersom man inte lessnar på den på samma sätt som med ex. "Gossip girl". Serien sänds också på en bra tid, inte för sent, men inte heller för tidigt. Då hinner man sköta sina andra ärenden före programmet, istället för att behöva sitta uppe väldigt länge. Dock går jag inte och lägger mig tidigt i alla fall, utan ofta
somnar jag först efter midnatt.


Nu ska jag bege mig mot skolan!
/ Camilla

Envis som en åsna

För att dämpa min ångest över träningen och glassen som jag åt, så tog jag mig ut för att springa med hunden. Jag tyckte att det var läge för en förändring, så därför valde jag en annan väg än jag annars brukar springa. Dock var även denna väg ett flertal kilometer lång, vilket är det ungefärliga för vad jag brukar orka springa. Vägen som jag denna gång valde går runt en skog här en bit bort från oss, men dock upptäckte jag efter halva vägen att denna bara var plogad till en viss del. Envis som jag är, så fortsatte jag springa ändå. Dessutom hör det till mitt stjärntecken, oxen, att vara envis. Att springa med snö en bit över vristerna borde ju trots allt vara bättre träning än att springa på bar väg.

För övrigt så är jag oerhört less på denna snö nu. Jag önskar att allt bara skulle försvinna och att våren, sommaren och värmen äntligen skulle komma. Jag bor verkligen på fel ställe, eftersom jag inte alls gillar vintern. Visst är det roligt i några veckor, tre kanske, men sedan blir man less. Varje gång det blir varmare går jag i förhoppningarna om att snön ska smälta bort, men som det ser ut nu så snöar det bara nytt varje gång. Jag vill verkligen börja använda mina vår/sommarkläder samt kunna gå i ballerinaskor.


/ Camilla

Ovanor

Så for jag har lite eller alldeles för mycket att göra börjar detta småätande. Jag kom på mig själv med att gå ner till köket och kolla in vad som fanns i kylen då jag blev uttråkad på att sitta här uppe. Denna gång kunde jag dock hindra ovanorna med att istället äta en banan. Dock kom detta sötsug återigen efter en stund, då jag faktiskt unnade mig något mer ovanligt för min del, nämligen vaniljglass med kolasås. Jag måste medge att fastän jag inte gillar glass allt för mycket så var det himmelskt gott.

En annan ovana jag har är att jag skjuter upp allt så länge det bara går, inte minst skolarbeten. Nu har jag dock bestämt mig för att endast ta tag i matematiken idag, eftersom jag prioriterar morgondagens prov högst för tillfället. Fler prov finns inte inplanerade nu i veckan, så därför kan jag ta tag i allt annat efteråt. Jag tror att jag presterar bäst då jag faktiskt tar en sak i taget, istället för att ha ett flertal saker, men ödsla mindre tid på dessa.

Förutom att jag måste räkna några tal och kolla igenom kapitlet i matematik idag så tänker jag även kolla på "Prison break" kl. 22. Trots att jag inte tycker att serien är så bra, utan däremot långdragen, så dras jag ändå alltid till att kolla på det. Serien skulle få mindre klagomål om den för det första var placerad tidigare på kvällen. Bara en timme tidigare, d.v.s. kl. 21, skulle göra underverk. Istället för att gå sova kl. 23 då programmet slutar, så fastnar jag framför tv:n och fler program. Dock brukar jag göra mycket annat på kvällarna också. Bl.a. är mobiltelefonen en stor favorit då jag oftast smsar eller pratar med någon. Jag känner inte att detta är något att ta tag i och försöka skärpa sig med något mer i år, utan jag får helt enkelt försöka förbättra mig till efter sommarlovet om problem med denna ovana skulle dyka upp.


/ Camilla


Ellära

I mitt huvud råder just nu total idétorka om diverse saker, bl.a. biologirapporten, som nämligen ska in redan nästa vecka på fredag. Jag har inte kommit längre än till själva idén om vad jag ska skriva om, som nu borde utvecklas. Dock kommer jag nog inte att börja med detta förrän tidigast imorgon efter skolan, eftersom vi har ett prov i matematik imorgon på morgonen.

Denna morgon började precis som så många andra uselt. Jag hade huvudvärk, som tur var gick över efter att jag tagit en huvudvärkstablett. Morgonen fortsatte knappast bättre då jag för det första kom för sent till skolan, för att sedan behöva göra ett prov i fysik som jag egentligen först skulle göra på onsdag. Jag har fokuserat endast på matematiken nu, istället för att plugga till fysiken och elläran. Resultatet kommer nog nätt och jämt bli godkänt, om ens det. Om jag inte klarar provet så får jag väl bara ställa in mig på att göra omprov.

Nu tänker jag roa mig med att spela "Need for speed" ett tag, eftersom "Singstar" inte är roligt då min ena syster inte är hemma. Jag tröttnar oftast ganska fort på att sjunga själv. Annars skulle jag kunna göra något skolarbete nu, men jag behöver helt enkelt göra annat ett tag för att orka.


/ Camilla

Veckoslut

Så var det åter söndag, vilket betyder att veckan närmar sig sitt slut och skolan väntar imorgon igen. Idag borde jag verkligen göra något skolarbete, men till detta har jag inte motivationen som krävs. Dock tror jag att jag ska försöka tvinga mig till att börja med något i alla fall för att inte hamna efter i något ämne. I veckan har jag dessutom två prov; matematik och fysik. Jag tror inte att något av proven är särskilt svårt, men ändå måste jag nog kolla igenom kapitlen idag eller imorgon.

Det ser ut att vara väldigt fint väder ute, så därför kanske jag går ut på en promenad eller något senare idag. Om jag orkar far jag nog ut och springer några kilometer, dock på kvällen i sådana fall. Jag tycker inte om att springa efter stora vägen när man möter massvis med bilar, så därför går jag helst inte ut förrän om några timmar. Hade jag vaknat tidigare idag hade jag kunnat följa med på skidtävling med lillasyster och mamma, men dock bara som åskådare. Snart borde de nog komma hem därifrån, så då får jag höra hur det gick.

På kvällen ska jag nog kolla någon film, igen, eftersom det inte brukar komma några allt för bra filmer på tv. Dessutom är det väldigt billigt att hyra film denna månad och nästa; 9 kr/dygn. Därför kommer vi nog att hyra mer filmer än vi vanligtvis gör.


Nu ska jag äta lunch!
/ Camilla


Middag

Nu kom jag precis hem från Haparanda. Turen dit resulterade inte i speciellt mycket saker eftersom jag nämligen bara köpte två rullar med presentpapper. Egentligen finns det mycket jag skulle behöva och vilja ha, men inget är så hemskt akut, så det får vänta. För tillfället känns det inte speciellt värt att börja köpa heller eftersom jag ändå inte kommer att bli kvar här i byn länge till. Nästa år väntar studenten, vilket kommer att betyda att jag flyttar någon annanstans under sommaren eller hösten.

Snart ska jag börja laga mat, som vanligt. Denna gång hade jag dock enorm tur och behöver inte laga mat till fler än mig själv. Då får jag för en gångs skull bestämma helt själv vad jag vill äta, samt lägga i vilka grönsaker jag än vill. De gånger hela familjen, eller bara några syskon ska äta blir alla ingredienser väldigt begränsade eftersom det bl.a. finns de som klagar på lök, tomater och dylikt.

Senare idag blir det bara att vara hemma för min del. Förhoppningsvis visar de någon bättre film än igår. Jag kan inte direkt påstå att "Sin city" är bland det bästa man kan titta på, och inte heller de andra som visades. Jag får se hur det blir med mitt bakande, eftersom klockan nog kommer att vara närmare 18 då jag fått i mig mat, och ens orkar börja göra något annat. Bullar är det väldigt osäkert med om jag orkar, men om jag inte orkar baka det så bakar jag nog något annat istället.


/ Camilla

Planer

Idag blir det att fara till Haparanda tillsammans med min faster. Först var mina planer att fara ut och springa idag, samt baka bullar, men detta får jag göra när jag kommer hem, om det finns tid för det då. Snart ska jag hur som helst duscha och göra mig klar.

Trots att jag inte lade mig speciellt tidigt igår, så vaknade jag redan vid halv elva. Detta kan uppfattas som sent, men för att vara helg är det hyfsat tidigt för mig. I veckan har jag varit väldigt trött, vilket jag trodde skulle resultera i att jag sov långt in på eftermiddagen. 

Nu ska jag fika med mamma, för att sedan duscha.


/ Camilla


Sovmorgon

Denna dag fick en oväntad start, då jag försov mig och vaknade mycket senare än jag skulle. Då missade jag även bussen, men det gör inget eftersom jag hann till skolan i alla fall. Vi håller på med rapporten på biologin, så därför har vi inte några lektioner förrän om två veckor igen. Därför började jag först 09.25 idag. Detta medförde även att jag bara hade två lektioner idag; engelska och matematik.

Efter skolan for jag och handlade med mamma och en lillasyster, och nu har jag nyligen kommit hem. Snart ska jag sjunga "Singstar" med min lillasyster, för att sedan baka bullar eller något. Snart måste jag även börja baka något till min födelsedag, men detta är ingen idé att börja med redan nu eftersom dessa glupska människor säkerligen skulle hinna äta upp hälften då.


Nu har min syster redan bråttom att sjunga!
/ Camilla


Torsdagkväll

Nu har jag precis kommit från bastun. Mitt bastubadande flyttades fram något oerhört eftersom jag hade besök i några timmar. Dock är det bara trevligt när folk kommer och hälsar på. Denna gång kom det bara oerhört oväntat, och rummet mitt såg ut som ett bombnedslag 5 minuter före de kom. Jag är en av de med tur idag eftersom jag hade en snäll lillasyster som hjälpte mig att få ordning i rummet på bara några minuter.

För övrigt så har min kväll bestått av tv-tittande. Jag var alldeles för slö för att orka börja med något skolarbete, men detta kan jag ännu flytta fram. Möjligen börjar jag med min biologirapport på helgen, och då ska jag även repetera kapitlet i matematik. Vi har nämligen prov i det på tisdag.


Nu ska jag sova!
/ Camilla


Lyxfällan

Jag var precis ute och sprang ca. 5-6 km med hunden. Dock var nog inte det särskilt smart gjort, eftersom jag verkligen kände av att jag varit sjuk. Min tanke var att fara på träningen först, men eftersom jag inte varit ute idag så tyckte jag att det var läge för att fara ut och springa. Nu ska jag inte slarva med träningen mer, eller åtminstone ska jag försöka att inte göra det. Jag missade en hel del träningstillfällen förra helgen samt. när jag var sjuk.

Nu sitter jag och väntar på att "Lyxfällan" ska börja i tv3. Det programmet tycker jag är väldigt bra på flera sätt. Bl.a. eftersom det får en själv att tänka över sin ekonomi mer. Dock skulle jag personligen kunna göra det mycker mer än jag gör i nuläget. Huvudsaken är i alla fall att jag kan spara pengar, vilket verkar vara ett stort problem för några som medverkar i programmet. Flera gånger har man tänkt efter hur människorna där egentligen tänker som försätter sig i en sådan situation. Det är inget jag precis skulle vilja vara med om.

Efter programmet blir det att bada bastu för min del. Tanken var att hinna göra detta redan före programmet, men jag for ut och sprang för sent för att hinna med det.


/ Camilla


Vårstädning

Äntligen är jag frisk! Därför har jag idag varit i skolan, och till min stora glädje så hade jag inte alls hamnat efter. Det kändes väldigt skönt eftersom jag för tillfället har ganska mycket annat att göra också, en biologirapport t.ex. Dock har jag fortfarande inte kommit på vad jag ska skriva om, men jag har några idéer som jag nog ska försöka arbeta mig vidare på.

Att det redan är fredag imorgon känns overkligt, eftersom veckan gått väldigt fort. Dock tror jag att dagarna är i oordning för mig eftersom jag var sjuk två dagar mitt i veckan. Hur som helst, så klagar jag inte på att det är helg. Då får jag äntligen sova hur länge jag vill, såvida ingen kommer och väcker mig tidigt, som mamma gjorde förra helgen. I helg har jag inte heller något planerat, vilket faktiskt känns som det rätta just nu. Helgen efter är det begravning, och två dagar efter den fyller jag år.

Igår skärpte jag mig äntligen med att städa mitt rum. Jag har bara skjutit upp det hela tiden, men då äntligen tog jag mig tid att plocka undan alla kläder jag hade utanför garderoben. Lite senare idag ska jag dock dammtorka och dammsuga, om jag orkar. Det vore skönt att äntligen ha ett städat rum, vilket på senare tid är något väldigt ovanligt. Att jag inte orkar städa och hålla rummet i ordning beror nog på att jag nästan aldrig befinner mig här. Nu har jag dock börjat sitta vid min stationära dator igen, vilket betyder att jag spenderar mer tid i mitt rum. Annars brukar jag alltid bara sova och byta kläder här. Läxor blir oftast gjorda antingen i vardagsrummet eller köket för min del. Dock ska jag försöka att få plats med alla mina saker som nu befinner sig på skrivbordet och bokhyllan till något annat ställe, så att jag återigen kan börja använda skrivbordet som något annat än ett förvaringsställe.


/ Camilla

Tillfrisknande

Nu känner jag att jag inte har långt till ett tillfrisknande eftersom jag faktiskt inte fryser lika mycket nu som jag gjort tidigare. Jag testade hur det gick med att sova bort min feber, och till min stora förvåning så verkade det faktiskt fungera lite grann. Dock tror jag inte att man blir helt frisk hur länge man än sover, men lite hjälper ju i alla fall.

Just nu är det bara jag och mamma hemma, vilket gör att det är väldigt lugnt och skönt här. Dock dyker nog mina syskon upp om bara några timmar. Det är skönt det också, eftersom man då har någon att prata med. Till att de kommer tänker jag dock spela lite "the sims" och förmodligen göra lite skolarbete i alla fall. Det sistnämnda får jag oftast tvinga mig själv till, men i detta läge är det nödvändigt.


/ Camilla


Förhoppningar

Nu ska jag alldeles strax stänga av min dator och gå lägga mig. Som det ser ut nu kommer inte min feber att försvinna till imorgon, eftersom jag fortfarande fryser väldigt mycket trots att jag t.o.m. har på mig yllesockar. Jag håller dock tummarna för att jag ska vara frisk imorgon, annars kommer jag att missa en hel del i skolan igen. Detta går ju att ta igen, men det är alltid enklare om man får lära sig det i skolan istället för att försöka förstå sig på saker och ting hemma.

Dagen blev mycket slöare än jag tänkt mig. Det enda nödvändiga jag gjort idag var att jag lagade mat på eftermiddagen. För övrigt har jag bara spelat en hel del "The sims 2" med en av mina lillasystrar som också var hemma idag. Sedan har jag bara suttit ner och tagit det lugnt den större delan av dagen då jag faktiskt inte haft krafter till att göra annat.

Imorgon kommer även min lillasyster som varit borta i Kanarieöarna tillsammans med min fasters familj hem. Dock hinner hon nätt och jämt packa upp sin väska före nästa lillasyster ska bort på konfirmationsläger där hon är ledare, för att sedan åka vidare till Tyskland direkt efter detta. Jag är oerhört avundsjuk på de som faktiskt kommer iväg från Övertorneå ett tag, men förhoppningsvis far jag själv bort i maj.


/ Camilla


Feber

När jag väl pluggat en hel del till dagens fysikprov, blev jag sjuk. Frysa brukar jag alltid göra, men imorse var det något extremt och jag behövde söka fram termometern för att sedan märka att jag har feber. Fysikprovet får jag försöka göra när jag åter kommer till skolan, om det nu blir imorgon eller på torsdag vet jag inte. Jag får helt enkelt se hur jag mår senare under dagen, och även ikväll.

Under dagen ska jag försöka göra något skolarbete i alla fall. Några tal borde jag åtminstone räkna i min mattebok så att jag inte åter hamnar efter planeringen. Det brukar vara oehört lätthänt då jag ibland inte räknar när jag är frånvarande från skolan. Oftast brukar jag inte förstå kapitlet, vilket brukar leda till det sistnämnda.


/ Camilla


Blåsigt

Jag ställde in min springtur för dagen eftersom det blåste så pass mycket utomhus. Endast efter några hundra meters promenad kändes det som att man skulle frysa ihjäl eller något liknande. Jag får helt enkelt hoppas att vädret är mer passande under morgondagen. Då slutar jag dock först kl. 15, men då har jag åtminstone inget att göra under kvällen. Dessutom har jag redan deltagit på idrottslektionen i skolan, så jag har nog fått nog med motion för dagen. Mer motion skadar ju inte, men det får jag ta en annan dag helt enkelt.

Idag ska jag kolla "Prison break" och försöka att plugga lite fysik. Dock vet jag att jag redan i nuläget skulle klara godkänt på provet, men jag försöker att sträva efter mer än så. Ett MVG är nog inget jag lyckas uppnå under detta år, men ett VG borde jag klara av. Fysik är inget ämne jag annars har svårt för, men jag upplever frågorna på provet som en aning svåra och otydliga.


Snart ska jag nog sjunga singstar med min syster i brist på annat att göra.
/ Camilla


Efter solsken kommer regn

"Efter solsken kommer regn" stämmer verkligen in på en beskrivning av min dag. På morgonen blev jag väldigt glad då jag faktiskt förstod de uppgifter jag räknade på fysiken, vilket är väldigt positivit med tanke på att vi har prov i det imorgon på morgonen. Dock stod besvikelsen mig rakt upp i ansiktet då vi hade en lektion i kemi efter lunch. Denna gång var det med förvåning jag såg mitt resultat, eftersom jag verkligen trodde att jag hade ett godkänt resultat. Gränsen för detta brukar vara relativt låg med tanke på den totala poängen, men för mig är den alltid väldigt hög eftersom jag med nöd och näppe brukar lyckas klara detta. Istället väntar nu ett omprov inom en snar framtid.

För övrigt känns det som att min motivation för skolarbeten sjönk ytterligare av provet. Den har inte varit hög alls nu på senare tid, utan snarare tvärtom. Förra veckan kändes det som att jag återigen skulle orka ta mig tid till just skolan, men icke. Nu kommer jag få kämpa för att överhuvudtaget ens ta mig igenom uppgifter.

Ikväll skulle jag egentligen ha träning, men jag väljer nog att istället själv vara ut och springa eftersom de jag brukar umgås med inte tränar idag. Att vara själv på den träningen är inget jag föredrar. Dock tänker jag fara och hälsa på en granne tillsammans med mina systrar, som redan gick i förväg, före jag eventuellt far ut och springer. Det beror helt och hållet på hur jag upplever fysiken, som jag för övrigt tänker börja med först efter att jag kommer hem.


/ Camilla

Haparanda

Som vanligt upptog datorn min uppmärksamhet när jag kom hem från Haparanda. Dock var anledningen till detta denna gång att jag och mamma skulle kolla på resor på diverse hemsidor. Detta uppgick dock till en massa annat för min del efter ett tag, vilket resulterade i att mamma lessnade och gick.

Idag har jag spenderat ett flertal timmar i Haparanda med mamma och en av mina systrar. Trots att mamma ogillar att gå i affärer, har vi strosat runt i en och annan affär hur länge som helst. Jag hittade dock ingen jacka trots att jag provat många. De jag gillade fanns antingen inte i min storlek, eller så var de för dyra. En jag speciellt fastnade för, som dessutom satt perfekt på mig, kostade 2499 kr. Det är inte riktigt så mycket jag tänkt lägga ut för en vårjacka, så jag avstod. En jacka får jag helt enkelt försöka hitta någon annanstans ifrån.

Jag har även fått övningsköra både till och från Haparanda, vilket gick hur bra som helst. Nu märker jag verkligen hur jag utvecklats sen jag började köra bil, vilket är snart 1 år sedan. Jag har inga som helst svårigheter med nästan något numer, men trots det finns det brister i mitt körande så som det finns i allt annat också.

Vi hann även med en visit till min farbror och hans familj, som bor strax utanför Haparanda. Min kusin är verkligen hur gullig som helst. Han ville leka med mig nästan hela tiden och kom och visade mig hans olika leksaker. Dock förstår jag inte riktigt alltid vad han säger, eftersom han bara är ca. 1½ år gammal. Det som gör att man förstår är att han brukar peka på saker, t.ex. om en fågel flyger utanför huset så pekar han på den och säger något. Jag hinner dock inte träffa honom speciellt ofta, eftersom det inte är så nära till honom precis. Sedan har jag ofta en massa annat att göra på min fritid, t.ex. träningar och skolarbeten att göra.


/ Camilla

Wrong Turn 2

Denna kväll blev precis som jag tänkt mig. Här sitter jag och kollar på en film, "Wrong Turn 2". I brist på annat att göra så for jag och mamma och hyrde två filmer. Den andra var dock en komedi som jag för tillfället inte minns namnet på. Filmfodralet ligger inte heller särskilt nära mig just nu, så jag orkar inte kolla.

Hur som helst, så har det varit en relativt lugn dag. Jag har hållit till här hemma bara; lagat mat åt mig och min syster, badat bastu och underhållit mig med hjälp av datorn. Jag försökte hitta bra musik som jag kan lyssna på imorgon i bilen, men tyvärr skulle det uppkommit en massa hinder för att få ner musiken på en cd-skiva, så jag får stå ut med att antingen lyssna på radion eller någon av pappas bra skivor.

Det krävdes inte särskilt mycket övertalning för att få med mamma till Haparanda imorgon, men däremot så lär vi ha en begränsning vad gäller tid. Hon och jag är raka motsatsen till varandra när det gäller att shoppa och att gå i affärer. Mamma vill helst komma ut från affären så fort som möjligt, medan jag kan strosa runt och kolla på diverse saker hur länge som helst.


/ Camilla


w910i

image29

Eftersom att jag är så oerhört less på min nuvarande telefon, k800i, så tänker jag nog köpa en sådan här istället. Jag har ingen mp3 eller ipod heller, men denna skulle nog ersätta de fint. Visst är kameran mycket sämre på denna, men vi har ju ett flertal fungernade digitalkameror, vilka jag skulle kunna använda istället. Dock måste jag fundera lite till över denna och hur jag ska göra.


/ Camilla

Ändrade planer

Idag var det meningen att jag skulle följa med till Finland, men istället sitter jag nu här hemma. På morgonen hade jag tänkt fara ut och springa, men eftersom det snöade så mycket avstod jag. Istället tänkte jag passa på att sova lite längre, men då fick mamma plötsligt för sig att jag inte alls fick följa med för att jag inte steg upp. Dock att klockan var så lite, så är det visst inte mänskligt att sova. Hur som helst, så steg jag upp vid halv elva. Då var de fortfarande kvar här, men jag orkar inte tränga mig på andra när de tydligen inte vill ha med mig.

Om vädret lugnar ner sig lite senare så far jag ut och springer eller promenerar då istället. Nu är jag dock väldigt trött, men det borde gå över. Under dagen kanske jag även passar på att göra bort lite skolarbete, eller plugga lite till vårt fysikprov som vi har på tisdag. Chansen för att jag ska orka göra sådant på helgerna brukar vara oerhört liten, men om inget annat dyker upp så får jag helt enkelt orka idag.

Imorgon blir det nog troligen att fara till Haparanda för att inhandla några saker, t.ex. en vårjacka som jag kollat på. Sedan ska vi nog även vara och hälsa på min farbror och hans familj, om vi har tid. Oftast när vi åker till Haparanda så har vi enligt mamma "bråttom" hem för diverse orsaker, vilka aldrig är särskilt viktiga om man frågar mig.


/  Camilla

Two weeks notice

Länge funderade jag på att faktiskt hoppa över promenaden som jag tänkte gå ut på, men så slog det mig att det är mycket bättre att göra nytta än att sitta hemma och göra en massa onödigt, ex. äta sötsaker. Trots mörkret och tiden så tog jag mig runt Övre Kuivakangas, vilket är ca. 6 km från oss. Jag kände mig pigg nog att springa, men det var ganska halt på många ställen så istället fick jag mig en rask promenad. Dock kunde jag springa ca. 1km på raken där det var bättre underlag.

Nu sitter jag och kollar på filmen i kanal 5; "Two weeks notice". Den har jag sett ett flertal gånger förut, men jag har ju inte direkt bättre saker för mig. Dock kommer jag nog inte att kolla hela filmen, eftersom jag tänkte bada bastu alt. duscha, och sedan lägga hårinpackning. Det känns som den rätta avslutningen för den här dagen. Inte för att jag kommer att lägga mig direkt efter, men jag ska bara sitta och ta det lugnt.

Imorgon blir det eventuellt en tur till Finland med mamma och min lillasyster. Jag vet inte om min bror tänker följa med, men oftast vägrar han, så det blir säkert så nu också. Jag vill dock träffa min moster eftersom hon inte hade åkt hem än idag eftersom min gammelfarmor dog. Det ska hur som helst bli kul att träffa henne, och jag hoppas att jag orkar stiga upp så att jag kan fara.


/ Camilla

Färgglatt

Jag tänkte gå ut på en riktig långpromenad efter middagen, men nu känner jag mig alldeles för mätt för att göra något sådant åtminstone för någon timme. Jag har ju trots allt åkt skidor några kilometer redan. Dock tänker jag gå ut med hunden sen senare någongång, kanske om en timme eller två.

För att fördriva min tid med annat än tv:n så bestämde jag mig för att kika in bl.a. Halens hemsida, och jag hittade en massa skor och kläder som skulle vara coola nu framåt sommaren. Dock har jag precis beställt från H&M, så jag vet inte om jag ska beställa igen. Jag borde ju trots allt spara pengar till utlandsresan, även om jag har lyckats spara ihop en ganska rejäl summa redan. Dessutom fyller jag ju år om 18 dagar också, så jag borde inte gå back på något i alla fall. Här nedan följer bilder på två par coola skor, dock skulle jag nog inte ha någon användning för de. Istället tänker jag nog köpa gula skor, om jag köper något i denna stil.


 


Nu ska jag kika vidare!
/ Camilla

Lista

   

SKULLE
Skulle du vilja vara längre?
Ja, hemskt gärna. Min längd uppkommer bara till ca. 162-163 cm just nu.
Skulle du vilja väga mer?
Nej, jag väger nog mycket.
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Om jag hade någon skulle jag nog bli besviken/ledsen i alla fall.
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Nej, just nu känner jag inte för det.

KAN

Kan du röra på öronen?

Det tror jag inte.

Kan du slicka dig på näsan?

Ja, det kan jag.

Kan du kolla i kors med ögonen?

Ja, det med.

Kan dina föräldrar lita på dig?

Ja, det tycker jag.

Kan du låta bli att prata på 4 timmar?

Ja, det är inget svårt. När jag sover pratar jag ju aldrig, och det är oftast mer än 4 timmar.

Kan du vara på fest utan att dricka?

Ja, det har hänt flera gånger.

Kan dina vänner lita på dig?

Ja, jag är en pålitlig person.

Kan du tänka dig att pierca naveln?

Nej, det räcker med hål i öronen.
Kan du suga?
?

Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Ja, det händer ofta. Ibland är jag väldigt sparsam, medan jag andra gånger slösar i massor.

HAR

Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?

Ja, det har jag. Dock inga större lögner.

Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?

Inte så att jag kommer ihåg det i alla fall.

Har du ett syskon?

Ja, 4 småsyskon.

Har dina föräldrar ljugit för dig?

Ja, det har de. Mest då jag var yngre.

Har du redan tröttnat på dom här frågorna?

Nej, det kallas tidsfördriv.

Har du borstat tänderna den senaste timmen?

Nej, men på morgonen.

Har du pussat någon som är fyra år äldre?

Nej, inte vad jag skulle komma på just nu i alla fall.

Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?

Nej, jag tycker att sådant är onödigt.


VEM
Vem är din bäste vän?

Jag har flera bäste vänner.
Vem älskar du?

Just nu älskar jag ingen, men det är många jag gillar, som kompisarna etc. 

Vem är den bästa artisten?
Det finns många bra, dock vet jag inte vem den bästa är.

Vem pratade du senast i telefon med?

Mamma ringde mig på lunchrasten.

Vem har du en liten crush i?

Ingen

Vem är snyggast i världen?

Jude Law

Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?

Till någon som verkligen behöver den.

Vem är snällast i världen?

Det finns många snälla.

Vem är din bästa kompis?

Återigen har jag många bästa kompisar.
Vem vill du prata med?

Helst skulle jag väl prata med någon kompis just nu.

Vem sov du med senast?

Säkert min lillasyster.

Vem såg du full senast?

Det var nog ganska många på den senaste festen jag var på.

Vem vet allt om dig?

Ingen vet nog precis allt, men de bästa kompisarna vet nog mest.

Vem kysste du senast?

-

Vem kramade du senast?

Min lillasyster, tror jag nog. Hon pussar och kramar mig så gott som varje dag.

Vem kan berätta allt för dig?

Som sagt så är jag pålitlig, samt en bra lyssnare.

Vem kan du berätta allt för?

De bästa kompisarna.
Vem hatar du?
Jag hatar ingen, men det finns många jag ogillar.


/ Camilla

Skidåkning

Till min stora förvåning så var det inte så dåliga leder på vissa ställen, andra var helt sönderkörda av skotrar och annat. Dock träffade jag inte på annat än en massa renar och en skogsmaskin. Hur som helst, så kändes det ganska tungt eftersom det faktiskt var tösnö, men det borde bara vara bättre träning. Åkte ett par kilometer norrut i alla fall.

Nu sitter jag och väntar på att middagen ska bli klar, skinksktek och potatis tror jag. Men det lär dröja i minst en halvtimme till i alla fall, så jag hinner sätta mig och kolla på "OC" medan jag väntar. "Gilmore girls" har inte fallit mig i smaken, än i alla fall, så det orkar jag inte gå kolla på nu. Istället tänkte jag spendera min tid vid datorn, som vanligt. Bloggar är alltid en bra underhållning, samt pixbox.

Ikväll ska jag nog kanske räkna några tal i matematikboken, eller göra annat skolarbete. Just nu känns i alla fall matematik som något jag prioriterar eftersom jag äntligen börjar förstå mig på allt lite bättre, mycket tack vare gårdagens mattestuga. Dock tänker jag inte hålla på med skolarbete hela kvällen, utan lite senare sätter jag nog mig i tv-soffan och ser på någon bra film. Jag chansar på att mina systrar nämligen tänker fara ut på byn båda två.


/ Camilla

Fredagsgodis

Min tanke var att fara ut och springa när jag kom hem, men så ändrade jag mig, och kom på att jag istälelt skulla åka några kilometer skidor. Säsongen är ju snart slut, så jag måste passa på medan det går att åka. Dessutom har vi ett ganska bra skidspår här väldigt nära oss.

Jag slapp åka buss hem från skolan idag också, eftersom mamma hade ärenden att utföra i Övertorneå. Det var tur det, eftersom jag faktiskt inte gillar att åka buss. Om jag har chansen att åka bil så brukar jag göra det 90% av gångerna.

Vi var även på Konsum och handlade, och så passade jag på att köpa "fredagsgodis". Min lillasyster ville ha sin godisdag på en fredag, så då får vi alla göra likadant. När helgen kommer är det som att man bara frossar i sig sötsaker. Och det bara för att det är helg. Jag finner ingen mening i det, men ändå fortsätter jag bara göra likadant. Oftast är det någon i vår familj som vill ha chips, läsk eller något liknande utöver godis på helgerna, så då har vi en massa sådant i alla skåp.


Nu ska jag gå byta om, så jag inte sitter här hela dagen.
/ Camilla


Hörförståelse

Nu har vi precis haft en lektion i engelska. Denna gång övade vi på hörförståelse inför de kommande nationella proven. Resultatet blev precis som väntat; uselt. Det var hörförståelsen på nationella provet som sänkte mitt betyg från ett MVG till ett VG förra året. Detta år lär det bli precis likadant, men nu har jag åtminstone sänkt mina förväntningar till VG.

Jag känner mig fortfarande trött, trots att jag sovit lite mer än jag brukar görapå veckorna inatt. Dock är inte detta heller tillräckligt, eftersom jag återigen inte orkade stiga upp tidigt på morgonen, och försov mig. Denna gång stannade jag dock hemma den första lektionen och for först till nästa. Nu har jag bara en lektion kvar, matematik. Jag hoppas verkligen att provet inte kommer redan nästa vecka, utan gärna i början av veckan där på. Om det hamnar nästa vecka kommer jag få stressa med det som vanligt. Oftast slutar det med att jag får räkna halva kapitlet dagen före provet, vilket inte alltid är allt för bra att göra.


/ Camilla

Elina

Mormor, gammelfarmor och mamma
Mormor, gammelfarmor och mamma 2007-11-23

Imorse fick jag veta att min gammelfarmor, Elina, avlidit. Mamma hann aldrig med att fara dit en andra gång nu i veckan, vilket hon tänkt. Eftersom hon fick veta denna vecka att Elina blivit sämre, tänkte hon spendera sin helg där. Dock kom inte döden som något plötsligt, eftersom hon trots allt redan uppnåt en ålder på 98 år. Den 14:e maj hade hon fyllt 99 år.

Ett flertal gånger har man hört Elina fråga om hon blivit bortglömd av Gud, eftersom hon fortfarande levde, medan 5 av hennes barn redan dött. Dock var detta inte ens hälften av hennes barnaskara, utan hon har fortfande 8 barn vid liv.

Inom kort lär det då bli begravning för vår del. Eftersom släkten är så pass stor kommer nog begravningen att vara ungefär lika stor. Jag minns när hon fyllde 90 år, vilket inte var någon liten fest precis. Då träffade jag släktingar som jag inte ens vetat om att jag hade. Om jag minns rätt så har jag från denna sida ca. 81 andra kusiner, vilket inte är konstigt eftersom mamma har över 50 kusiner.

Eftersom min gammelfarmor var hemskt omtyckt av min mamma, så ville hon att jag skulle döpas efter henne, vilket gjorde henne rörd. Dock är Elina mitt andra namn.


/ Camilla


Navy CIS

Precis som vanligt sitter jag här i vardagsrummet och kollar på tv, "Navy CIS". Det blev inget av att göra skolarbete ikväll, så jag får ta det en annan dag helt enkelt. Idag har jag ju trots allt redan räknat matte, vilket räcker gott och väl. Dessutom har jag ju en hel helg framför mig att kanske orka göra något skolarbete i alla fall.

Det känns skönt att veckan har gått fort. Dock är det imorgon som vi skulle börja med vår rapport i biologin. Det verkar som att det är total idétorka om just det i mitt huvud, dock har jag en massa andra tankar och funderingar på helt andra saker. Möjligtvis kanske jag kommer på något att skriva om på biologin också.

För övrigt så tänker jag nog inte göra något speciellt alls i helg. Detta lär bli en av mina helger då jag bara är för mig själv och kollar film etc. Mamma skulle kanske åka till Finland imorgon igen, men jag har ingen lust att spendera min tid på sjukhus så därför väljer jag att inte fara. Dock skulle jag vilja fara någon annanstans, men jag vet inte riktigt var. Eftersom det endast är tankar idag, så kommer det sannerligen inte att bli av.


Nu ska jag kolla lite på programmet, sedan ska jag gå sova.
/ Camilla


5000 m

Återigen så fanns det någon sorts dragningskraft mellan mig och datorn. Dock tänker jag inte sitta här länge nu, eftersom jag snart ska gå bada bastu. Jag tänkte bara kolla vilka som var online på msn.

Vi kom just hem från dagens springtur, och det gick faktiskt bra. Dock klagade bror min på träningsvärk från gårdagen, men sådant går över med mer träning. Idag ökade vi sträckan till 5 km också. Sista sträckan var det verkligen tungt att springa, dock inget jämfört med vår spurt. Att spurta i slutet är som en perfekt avslutning.

Senare, före "Du är vad du äter", tänkte jag kanske ta itu med lite skolarbete. Dock väljer jag nog att göra annat än räkna matematik, eftersom jag faktiskt for till mattestugan och räknade 1,5 timmar efter skolan. Att sitta där och räkna är mycket bättre än att sitta hemma och slöa, vilket jag väldigt ofta gör när jag kommer hem tidigt. Idag skulle dock min mamma och lillasyster fara till Övertorneå, så då passade jag på att återigen fara till skolan. Nästa vecka har vi eventuellt även ett prov i matematik D, så det är bäst att börja räkna lite redan nu för att undvika panik i slutet.


Nu ska jag spela en låt på "Guitar hero" med min bror, sen blir det bastu.
/ Camilla


Redovisning

Nu sitter jag i tv-soffan och tar det lugnt samtidigt som jag kollar på OC. Det har blivit lite av en vana att kolla på det på vardagar, åtminstone så ofta jag kan. Dock känner jag igen många avsnitt, som den här exempelvis. Hur som helst, så är det underhållande i alla fall.

Idag tänkte jag vara flitig igen, och faktiskt fara och springa med min bror. Dock tänker vi försöka orka med att springa några kilometer längre idag. Hur det går lär vi se senare, men jag hoppas i alla fall på det bästa. Annars skulle jag hemskt gärna fara på min träning, men mamma jobbar kväll, så det lär bli problem med skjuts som vanligt.

Samhällsredovisningen gick hyfsat idag. Jag kan inte direkt påstå att gruppens engagemang var bra, men jag är åtminstone lite nöjd med min egen prestation. Jag hade inte precis mycket tid att träna på min text, men samtidigt så fick jag en massa tillägg som jag fick ställa upp på.


Nu ska jag fortsätta kolla på OC!
/ Camilla

Premiär

Idag, äntligen, var det premiär för min springtur för i år. Bror min visade sig orka springa ungefär lika fort som mig hela vägen. Min kondition kanske inte är så dålig trots allt. Min bror har ju tränat ishockey hela vintern, så han borde ju ha ganska bra kondition. Hur som helst, så avverkade vi ca. 2,2 km, vilket är nog för mig för den här gången. Sedan när jag byggt på min kondition lite mer ska jag ta med bror min på längre turer. För nu tänker jag verkligen börja att springa oftare än jag hittills gjort, och eftersom bror min tänker göra samma sak så betyder det att jag alltid har sällskap. Perfekt!

Efter att jag ätit mitt äpple ska jag gå bada bastu för att bli lite fräschare. Just nu kan jag inte påstå att jag är vid det fräschaste laget, utan däremot ganska svettig efter vår spurt.


/ Camilla


"How I met your mother"

Nu sitter jag i köket och ser på "How I met your mother" på vår nya tv. Om jag hade velat hade jag kunnat få den till mitt rum, men jag föredrar större tv-apparater än 13,3". Dock fick vi den gratis tror jag, så då kanske det var värt. Det är åtminstone en lcd tv, till skillnad från vår förra som vi hade i köket. En tv är något jag vill ha i mitt rum, men jag ska nog kanske önska mig en betydligt större när jag fyller år.

Efter programmet ska jag och min lillebror fara ut och springa. Han tänkte fara själv först, men eftersom jag ändå tänkte gå ut snart så följer jag med honom. Enligt hans prat springer han inte hela vägen, vilket bara är bra för mig. Att fara ut och springa med någon som springer väldigt fort är inte något jag hemskt gärna gör, åtminstone nu när jag har kass kondition. Dock måste jag nog träna ganska mycket till vårt Cooper-test v.20.


/ Camilla

Prov

Kemiprovet borde nog resultera i ett G, åtminstone om gränsen inte är allt för hög. Till min stora fördel kunde man kolla alla svar till några frågor i vår formelsamling. Denna blev även min räddning och utan den hade jag nog säkerligen inte kunnat skrapa ihop mer än ca. 2-3 poäng. Men som sagt, man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken. Jag får vänta till måndag och se om jag blev godkänd då.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska laga till middag. Mamma hade åkt till Finland för att besöka hennes gamla farmor, som tydligen var ganska dålig nu. Döden kan nog komma snart, eftersom hon dock allt är ca. 98 år. Jag minns inte exakta åldern, men kring 98 år i alla fall. Dock var det synd att hon hade hunnit åka när jag kom hem, eftersom jag skulle viljat hälsa på min moster.

Senare idag blir det att göra klart alla förberelser inför morgondagens redovisning i samhällskunskap. Dock verkar det utan tvekan som att bara 2/6 måste göra allt jobb, medan de andra bara behöver tänka på sin egen text. Att vara en av de 2 är inte alltid kul, men jag strävar efter ett högt betyg så får jag väl göra klart resten. En inledning samt. ett avslut borde vara på ingång inom kort, ifall det blir vår grupp som redovisar imorgon.


/ Camilla


Aprilskämt

Nu får det vara nogpluggat för min del eftersom jag faktiskt inte förstår desto mer hur mycket jag än läser. Jag har försökt förstå mig på kemi i timtal, men jag tror på ett IG i alla fall. Det här kapitlet verkar vara det svåraste hittills, vilket inte är bra eftersom jag upplevt alla tidigare kapitel som svåra. Jag är helt enkelt nöjd med ett G i betyget.

Även om det är den 1 april idag så har jag inte utsätts för ett enda aprilskämt, vilket är konstigt. Det brukar alltid vara någon som försöker få mig att tro på en rad olika saker. Idag har jag heller inte försökt mig på att lura någon, även om jag brukar vara ganska bra på det och få folk att tro på mig. Dock trodde jag att min lillasyster skulle komma med något av sina skämt, för att sedan säga "April, april, din dumma sill! Jag kan lura dig vart jag vill!", vilket både hon och min bror brukar roa sig med.

Om precis tre veckor är det även min födelsedag. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Det känns som att det var alldeles nyligen då det var flera veckor kvar till min systers födelsedag, och det var trots allt den 6 mars hon fyllde år. Men att tiden går fort kan ju vara till en fördel också, eftersom det blir sommar fortare då. Jag längtar verkligen!


/ Camilla


Kemi

Nu var det dags för en till paus, tyckte jag. Jag har läst ca. hälften av kapitlet redan. Det var oerhört långt med ungefär 50 sidor att läsa. Dessutom är det inte något lätt kapitel precis, utan man får verkligen tänka till hela tiden. Det finns fortfarande en rad olika saker jag absolut inte förstår, men jag siktar inte på mer än ett G denna gång. Jag tror heller inte att det är mer än så jag har möjlighet att uppnå.

Då jag stötte på mina första problem kom jag på att jag kunde kolla i mina kemipapper från förra året. Och rätt som det var så fanns några lösningar till problem där, men även det slog ner som en besvikelse över mig själv. Förra året gjorde jag nästan alltid så gott som alla uppgifter i boken, och fick bra resultat på proven. Endast ett prov hade jag G på, medan det är det högsta jag lyckas få i år. Vad som gjorde att jag helt plötsligt inte förstår mig på kemi nå mer har jag ingen aning om, men jag tycker inte att lärarens insats i det hela är bra överhuvudtaget. Rättare sagt så tycker inte jag att man får tillräckligt bra förklaringar till saker, utan bara säger svaret. Det är verkligen tur att det inte finns någon kemi C kurs på gymnasiet.

Om jag hinner klart till kl. 21 med mitt pluggande ska jag kolla på film med min lillasyster, som ju blir borta en vecka fr.o.m. imorgon. Då förtjänar jag även lite popcorn tycker jag, eftersom jag faktiskt lyckats skärpa mig när jag suttit här och pluggat. Jag har faktiskt bara ätit två äpplen, till skillnad från andra gånger då jag frossar sötsaker för att orka med något.


/ Camilla

Vilopaus

För att överhuvudtaget orka läsa kemin, så tog jag en vilopaus och gick till min systers rum för att hjälpa henne att packa och samtidigt vara smakråd över diverse saker. Imorgon åker hon utomlands tillsammans med min faster och hennes familj. Trots att jag avböjde över att själv åka med, så är jag faktiskt sjukt avundsjuk på de alla. Jag vill också ha sol och värme! Och så vill jag bli brun.

Senare på året, nämligen i maj, kanske det bär av utomlands för mig också, så jag får se framemot det. Dock känns det som att det är en evighet till det. När jag kollade på andras bilder från Thailand idag blev jag sugen att åka dit. Det är dock inte dit det bär av om jag åker, utan kanske till Bulgarien eller något sådant.

Nu ska jag göra ett nytt försök med att läsa kemi, dock vill jag mycket hellre gå ut på en promenad. Helst en väldigt lång också, men det har jag inte tid med idag. Jag får nog helt enkelt skärpa mig om jag ska ha ett godkänt resultat på provet imorgon, och flytta fram min promenad till en annan dag.


/ Camilla


Pluggande

Nu sitter jag här hemma i köket och väntar på att middagen ska bli klar. Efter det ska jag nog se på OC, samtidigt som jag börjar läsa lite kemi. Dessutom måste jag göra en analys i svenska också. Utöver det borde jag färdigställa allt för våran redovisning i samhällskunskap, men det sparar jag nog till imorgon. Vår ordning i planeringen till biologin blev också omkastad idag, och istället för att göra en stor fördjupningsuppgift i slutet av terminen, så ska vi börja med den nästa vecka. Det skapade stora problem för mig, eftersom jag inte alls vet vad jag ska fördjupa mig i. Biologi är inget som jag är intresserad av heller.

Till min stora besvikelse kommer det inga allt för bra tv-program idag. Dock ska jag nog kolla på någon film kl. 21, om jag hunnit läsa kemi till dess. Med tanke på att kapitlet var ganska långt, så kan det nog ta ett bra tag före det är färdigläst. Och så kommer jag nog att kolla på en massa program längs kvällen också. Visst går det att stå över, men då känner jag mig totalt uttråkad när jag bara sitter och läser. Istället för att gå runt och småäta under pluggandet, så ser jag istället på tv eller lyssnar på musik.


/ Camilla


Äntligen

Äntligen fungerar bloggen igen! Under dessa ca. två dagar som den har varit ur funktion, har jag haft tankar på att uppdatera flera gånger, men eftersom detta inte gått har jag fått fördriva tiden med en massa annat istället. Jag har t.ex. sjungit "singstar" men min syster ett flertal gånger, samt sett en rad olika tv-program.

Igår t.ex. så borde jag verkligen ha pluggat kemi, eftersom vi har ett ganska omfattande prov imorgon. Kemi är inte mitt starkaste ämne precis, däremot det absolut sämsta. Alla mina andra betyg ligger på ca VG/MVG, medan jag i kemi ligger på ett G. Jag förstår helt enkelt ingenting av ämnet, och hur jag än läser så verkar detta inte gå in i mitt huvud heller. Dock ska jag försöka mig på att läsa igenom kapitlet åtminstone en gång idag. Detta kommer knappast att förbättra mitt kommande provresultat, men det är värt ett försök.

Numer är jag alldeles för lat när det gäller att göra skolarbeten samt plugga till prov. Vissa ämnen har jag mer motivation i än andra, och de "viktigaste" för linjen tillhör nog inte de där jag har motivation. Ex. så orkar jag så gott som aldrig ta mig tid till att plugga varken fysik eller kemi. Därför vet jag faktiskt inte varför jag har valt att gå natur, eftersom det som sagt inte intresserar mig.


Nu har vi engelska!
/ Camilla

RSS 2.0