Bilder

Jag passade äntligen på att tömma kameran också. Varför känns det alltid jobbigare än det är att ta fram kameran och koppla den till datorn? Egentligen är det ju löjligt lätt. Bilderna är främst från mitt födelsedagsfirande. 


  
   
    
    
      

1. Kakfatet, och Sandra
2. Några av tjerna
3. Några till
4. Ellinor
5. Isabelle
6. Elise
7. Frans och Marina
8. Frans
9. Anders och Arvid
10. Kusin Emilia
11. Elise
12. Isabelle
13. En av blombuketterna, denna av mormor
14. En av tårtorna jag gjorde, dock hade jag bråttom
15. En bild av Theo, som någon tagit?
16. Världens godaste mat; Baconinlindad fylld fläskfilé med klyftpotatis, grönpepparsås och sallad :-D


/ Camilla

Valborgsmässoafton

Idag är det valborg, och än en gång inser jag hur fort tiden egentligen går. Det är både bra och dåligt. Bra för att jag snart åker utomlands, tar studenten, åker utomlands igen och bara njuter av sommaren och förhoppningsvis värmen. Dåligt är det för att stressen börjar komma angående skolan bl.a. Det finns fortfarande massor att göra, och eftersom jag åker utomlands får jag stressa lite extra. Håll tummarna för att jag hinner klart i tid. :-)

Vad ska man göra idag då? För många innebär nog valborg majbrasa, men jag har stått över i ett flertal år nu. Åtminstone när det gäller att grilla med familjen, oftast vid en majbrasa vid älvstranden resp. skogsbrynet. Vid älvstranden är det alltid lerigt, eftersom "vägen" dit går bredvid ett potatisland. Dessutom har inte snön smält helt än, vilket medför slask till råga på allt. Nej, tack! säger jag. Hellre umgås jag med mina vänner.

På dagen ska jag dock eventuellt följa med Elise på en cykeltur, och efter det ska jag hämta ut mitt paket från Ica, som förhoppningsvis innehåller en passande bikini. Passar den inte får jag helt enkelt leta vidare, än en gång. Att hitta en bikini är inte alltid så lätt, i alla fall inte enligt mig.


Hoppas alla får en trevlig valborg! :)
/ Camilla

Onsdag

Jag vill börja med att tacka den käre människan som snor kläder av mig. Lämna gärna tillbaka dem, tack. Du förstörde min morgon igen med att jag inte hade något att ta på mig. Kanske är det dags att shoppa igen, d.v.s. slösa pengar på kläder, som någon ändå kommer att gömma undan för mig sedan. Snart räknar jag dagarna till jag slipper allt det här. Och då menar jag verkligen allt.

Annars händer inte så mycket. Jag missade historielektionen, som håller på just nu, och om ca 1½ timme ska jag hoppa på bussen mot Övertorneå, för att gå på studentkommitémötet. Före det går jag nog och hälsar på mina söta grannar. :-)


/ Camilla

Jävla tv!

Snart blir jag verkligen sur. Som om inte min dag redan varit nog dålig, så är tv-bilden extremt dålig på kanal 5 idag. Synd att det bara är den kanalen jag kollar på på tisdagar. Jag får väl vara glad att bilden inte är blå, som den var en gång tidigare. Kanske måste jag tänka positivt - jag kan ju åtminstone se mitt favoritprogram, om än med lite sämre bildkvalitet. :-)

Någon annan som har samma problem med kanal 5?


/ Camilla


Lördag

Det här med "kalas" tar på krafterna. Efter att ha stigit upp vid nio har jag varit i full gång hela tiden. Först plockade jag undan disk i köket, flyttade tillbaka bordet på sin plats, och städade lite. Efter det hann jag bara byta om och fixa mig lite innan det var dags för lunch. Sedan har det varit gäster här i flera timmar. Nu har vi inga gäster, men efter middagen lär nog resten komma.

Ikväll har jag verkligen lust att göra något roligt, men vad är en annan fråga. Film är jag lite less på att kolla på. Om någon har något roligt förslag kan jag gärna ta del av det. Jag vill verkligen inte bara sitta hemma, som jag gör 99% av alla helger.


/ Camilla

Fredag

Idag har jag nog varit riktigt effektiv. Inte på morgonen då, men det är en annan sak. I skolan hann jag göra ett fysikprov, och ha en historialektion. Efter det handlade jag med mamma och Elise, för att sedan fortsätta baka när jag kom hem. Jag hann med en cheesecake, vitchokladmuffins med jordgubbar, chokladbiskvier och hallongrottor. Utöver det fyllde och dekorerade jag tårtan och plockade undan lite i köket.

Efter det kom tjejerna, och kul hade vi. Jag vet faktiskt inte när, med undantag från Björklidenresan, jag umgåtts med mina kompisar sist. Det måste vara evigheter sedan. Vi fikade i alla fall, och satt sedan och snackade. Nu har alla åkt hem, och jag känner mig lite trött. Ändå är jag sugen på att göra något roligt, men att kolla på film är inte tokigt det heller. Kanske jag rent av lägger mig i sängen och kollar klart Marley & Me, som jag började kolla på igår. :-)


/ Camilla

Meningslös dag

Torsdag idag, vilket för mig innebär en lektion i skolan. Före det kollade vi på baltyger i Överkalix, men det fanns inte, och jag kom hem med pärlor till klänningen istället. Hoppas bara att jag hittar den perfekta färgen, för annars passar nog inte pärlorna. De var inte dyra, så kanske det inte gör någonting då?

Annars har jag inte hunnit med mycket annat. Eller egentligen är hunnit fel ord, eftersom jag bara inte orkat. Slö är vad jag varit, men det är skönt ibland det också. Istället tillbringade jag flera timmar hos grannarna efter att vi ätit middag. Gott var det, eftersom jag inte ätit kycklingsallad på länge. Jag har nog ätit över hälften själv, och eftersom det blev kvar har jag tryckt i mig det nu på kvällen också. Att äta på kvällen är verkligen en ovana jag har svårt för att få bort. Eller vill jag ens det? Mat är ju så gott. :-D


Kycklingsalladen, som var god!


/ Camilla


Födelsedag

Nu är jag också äntligen 18 år, som jag längtat. Det är en ren pina att vara yngst i sin umgängeskrets. Hur som helst, så började dagen riktigt kasst, men på eftermiddagen åkte vi i alla fall till Haparanda. Mamma följde med, men vi kom inte hem med så mycket. Jag ville bara åka dit för att köpa lite kläder, och det hittade jag, så jag är nöjd. Dock fanns det massor jag velat köpa, som t.ex. en ny Peak-tröja, men tror ni inte den var slut? Och på nätet också. Snacka om att ha otur.

Lite gäster har jag också haft, även om jag bett alla komma till helgen istället. Blev några kronor och euron rikare, och även några presenter. Nöjd är jag, men dagen kunde ha fått en bättre vändning redan från morgonen. Jag får hoppas på en roligare dag imorgon, då jag bl.a. ska åka till Överkalix innan det är dags för skola.


En tårta kom mormor med. Har inte smakat, men tydligen var den god.


/ Camilla


Hemma

Imorgon fyller jag år. 18 år. Dagen lär bli ett helvete, som alla andra dagar i mitt liv är numera. Ibland känner jag mig som världens ensammaste person, och kanske är jag det också? Vem vet vem/vilka som bryr sig om mig egentligen? I andras ögon är jag inte värd något. Kanske är det därför jag bara ser fram emot att flytta hemifrån och äntligen få leva mitt liv som jag själv vill. Då får jag göra allt själv, jag vet, men det gör jag faktiskt redan. Vad är det då för skillnad? Jag kommer att klara mig!

Dagen blev snäppet bättre med Ugly Betty och Desperate Housewives i alla fall, tack och lov! Och Björkliden var inte illa det heller, utan det var riktigt roligt. Speciellt idag när jag och Jenny åkte slalom. Åker ni till Björkliden rekommenderar jag inte att åka nerför Isfallet i Svarta Björn! Det var nästan så att jag trodde att jag skulle dö. Jag hatar stup. Dessutom var det stor lavinrisk, men ner kom vi. Hela också. :-)


/Camilla

Snart färdigpackat!

Idag bär det av till Björkliden tillsammans med idrott B-gruppen. Dock är det extremt mycket saker att packa, eftersom vi ska åka både längdskidor och slalom. Jag vet inte vilken väska det kommer att rymmas i, om ens i någon väska överhuvudtaget. Slalompjäxorna är inte de minsta, och de skulle nog ta upp halva väskan eller mer om jag lade i dem. Någon som vill ställa upp och få plats med allt åt mig? Högarna med kläder etc är redan klara.

Annars måste jag säga att jag sovit väldigt dåligt. Det har inte blivit många timmar sömn heller eftersom jag inte kunde somna på natten. På morgonen straffar det sig alltid, för nu är jag trött. Kanske det går över om jag dricker några koppar kaffe? :-)


/ Camilla

Dessa strömavbrott

Kan inte kommunen anstränga sig så pass mycket att de åtminstone går ut och informerar om att det blir strömavbrott? Igår gick strömmen precis klockan tolv, och gissa om jag visste om det? Nej. Jag var just i full färd med att söka lillasysters anteckningsblock, som hon hade tappat bort. Som tur var hittade jag i alla fall tändstickor, och kunde tända ett ljus för att se något. Tyvärr hittade jag inte blocket.

Vad ska jag göra idag då? Ska jag vara ärlig är jag inte så trött, men däremot lat. Och för den som undrar, skolkar jag inte. Dock tänkte jag trotsa tröttheten och börja baka. Jag har en lång lista, och förhoppningsvis hinner jag med allt. Eller det mesta i alla fall. Någon som vill komma och agera hjälpreda eller sällskap åt mig? Det är faktiskt riktigt tråkigt att baka ensam.


/ Camilla

Bakdag

Eftersom jag sov bort hela eftermiddagen, och slöade i allmänt, bestämde jag mig för att baka. Idag hade jag i alla fall en hjälpreda med mig, och nog gick det undan. Vi hann baka massor av vaniljbullar (som faktiskt jäste), biscotti och kolakakor. Imorgon kommer nästa ryck, om jag orkar. Frågan är bara vad jag ska baka då. Jag har en lång lista på olika bakverk, men var är krafterna? Är det vårtröttheten som slagit till?

Annars har dagen inte för allt för mycket med sig. Jag vaknade tidigt, men lyckades ändå missa bussen till skolan. Det innebar att jag missade fysikprovet, men förhoppningsvis kan jag göra det i början av nästa vecka kanske. Imorgon har jag fullt upp i alla fall. Efter skolan alltså. Jag måste nämligen rota igenom hela förrådet för att hitta mina andra löparskor. Annars bär det av till Haparanda på lördag för att köpa nya. Faktiskt behöver jag nya också, så det handlar inte bara om vilja.

Sovmorgon har jag också imorgon, men tror ni jag får sova? Nej nej. Det blir bussåkande kl 08:10. Suck. Vad ska jag då göra i två och en halv timme? Någon som har bra förslag åt mig? :-)


/ Camilla

Ny börs?

Kolla, vad jag hittade. Visst var den söt?! :-)


249 kr hos Bettie's Galleria


/ Camilla

Jag vill sova!

Varför har jag blivit trött helt plötsligt? Inte precis nu för stunden, men idag. Vanligen brukar jag vara ganska pigg, om jag nu inte sovit alldeles för lite. Imorse fick jag stressa iväg till skolan för att jag sov lite längre än annars, men nog hann jag sova rätt länge ändå. Imorgon ska jag sova längre än så, för då har jag nämligen sovmorgon till 12:45. Då väntar tyvärr ett fysikprov. Dess värre har jag inte orkat plugga. Var är mina krafter?

Dagen bestod i alla fall av en historialektion och ett studentkommitémöte. Efter det hann jag precis till bussen. Egentligen skulle jag missat den, men nästan alla barn hade skidor med sig, så då tog det en stund längre för dem att komma in. Idag var det bra, men annars skulle jag nog tyckt att det varit jobbigt. Då tar det nämligen längre tid att komma hem också eftersom alla måste få ut skidorna när de kliver av. Hem kom jag i sinom tid i alla fall.

Nu ska jag sätta mig framför tv:n, byta dator och plugga fysik. Håll tummarna för mig imorgon, för fysik B är ganska svårt.


/ Camilla

Utsparksklänning?

Det förvånade mig inte att jag hittade en finare, helvit klänning på nätet idag. Nu är den på väg hem, men det dröjer nog några dagar innan den kommer. Jag tyckte i alla fall om den.





/ Camilla

Vad är det som går och går, men aldrig kommer fram till dörren? Tiden!

Än en gång måste jag bara påpeka hur fort tiden går egentligen. Förra veckan var det inte Desperate Housewives, men ändå känns det som om det vore igår jag kollade på det sist. Och det är ju två veckor, bortsett från avsnittet som var före detta. Dock var det inte tv jag främst tänkte på nu, faktiskt inte alls. Om åtta dagar fyller jag år, om fem dagar åker vi till Björkliden. Alldeles "nyss" var det flera månader. Skönt när tiden går, men med den kommer stressen över allt man måste göra. Inte minst alla skolarbeten.

Imorgon ska jag försöka komma upp i tid, och förhoppningsvis komma ut på morgonpromenaden jag så ofta tänker på också. När man har sovmorgon borde man ju "hinna" i alla fall. Dock återstår att se om jag är morgontrött eller -pigg imorgon. Eller snarare beror det nog på hur jag mår. Idag kom jag verkligen inte upp tack vare det. Håll tummarna för mig, tack. :-)


/ Camilla

Tv:n är min bästa vän

Dagen fick en mindre lyckad start idag. På natten kunde jag nämligen inte sova eftersom jag hela tiden tyckte att det var för varmt eller kallt, samt för att jag hade väldigt ont i både magen och halsen. Somnade gjorde jag nog kring fyra, och det är på tok för sent. På morgonen mådde jag ungefär lika dåligt, och stannade därför hemma på förmiddagen. På eftermiddagen skulle vi däremot leda en idrottslektion, så jag fick helt enkelt knapra tabletter här hemma innan jag for. Nu är bara huvudvärken kvar. Åtminstone är det bara vad jag känner av nu.

Ikväll är det inget snack om saken vad jag ska göra. Efter att ha sett tv-tablån är tv:n min bästa vän idag. Ugly Betty, och dubbelavsnitt av Desperate Housewives. Vem vill missa det? Inte jag i alla fall, och det är då ett som är säkert. Den som vågar störa mig är det synd om. Även om det nu råkar vara fysikboken, som säkerligen står på tur. Suck, säger jag.


Från kl 20 sitter jag framför tv:n!


/ Camilla

Måndag

Idag gjorde jag i princip ingenting som jag skulle, förutom planerade idrottslektionen, som vi har imorgon. Det var helt enkelt så fint väder att jag kände mig tvungen att gå ut. Dock tänkte jag gå över till grannarna, men eftersom de var ute passade jag på att skotta upp en gång till dem. Jag sjönk nämligen i snödrivorna på vår gård när jag skulle gå dit, men nu borde det inte vara något problem längre. Dock lär väl gången bli full av vatten snart.

Annars har jag inte gjort så mycket. På dagen lagade jag mat, och när mamma kom hem från jobbet åkte vi till Finland och planerade balklänningen. Jag tror att min klänning blir gul, faktiskt. :-)


/ Camilla

Sista lovdagen

Idag är det sista dagen av påsklovet, och så är det strålande sol. Illa, säger jag bara. Jag borde göra bort alla skolarbeten idag, men tror ni jag har lust? Inte det minsta! Kanske hinner jag med allt ändå. Det mesta borde ju ändå gå att göra ute, men där får jag nog ingen ro, så jag tvingas nog att vara inne ändå. Jag får kompensera det med att vara ute lite senare.

Mitt rum börjar verkligen se hemskt ut, så det borde jag också göra något åt. Frågan är bara när i alla världen jag ska idas göra det? Jag höll på att skriva orka, men jag är full av energi efter att ha sovit närmare 10 timmar i natt. Dock vaknar jag alltid av att det blir otroligt varmt när solen skiner rakt mot min säng.


Nu måste jag nog laga något till lunch, eftersom jag har en känsla av att Elise är hungrig.
/ Camilla

Tv-kväll

Jag lyckades komma iväg på en promenad idag, även om jag från början hade tänkt sätta mig framför datorn istället. Ångesten kom när jag såg att andra var ute, och att temperaturen steg lite. Då kan man bara inte sitta inne, men det gör jag däremot ikväll. Söndagkvällar är fullt tillägnade tv:n, åtminstone för mig. One tree hill missade jag några avsnitt av, så det följer jag inte mer på söndagar. Däremot står Gossip Girl, Wipeout och ev. Sanningens ögonblick, eller "Dina mina och våra". Jag tror att jag sett filmen, men det spelar nog ingen roll.

Imorgon ska jag planera min balklänning med sömmerskan som ska sy upp den. Jag har hittat en enligt mig fin klänning, och nu är det bara färgen som är oklar. Jag har ändrat mig miljontals gånger snart, men nu har jag stått fast vid en färg de senaste veckorna. Hittar jag ett perfekt tyg med färgen, så slår jag till. :-)


/ Camilla

Vårväder

Vem hade kunnat ana att vårens väder skulle vara såhär omväxlande som det nu är? Idag skiner skolen på bra och det är varmt, men det blåser på riktigt ordentligt. Nu har det minskat lite, men snart blåser det nog till mer igen. Jag som ville ut och promenera. I värsta fall får det nog vänta till ikväll, efter alla tv-progam, som jag ska kolla på. Gossip Girl får man inte missa!

Kanske hälsar jag på mina kusiner, igen. Snart är de nog riktigt less på mig eftersom jag ibland kan vara där flera gånger om dagen, medan jag inte går dit alls vissa dagar. Dock är det ju så roligt att busa med Vanessa. Hon är bara för söt. :-)


/ Camilla


Söndag

Jag förstår inte riktigt vad det är med mig och min sömn. Förut kunde jag sova hur kort tid som helst utan att vara allt för trött sedan. Ofta var det t.o.m. så att ju mindre jag sov desto piggare var jag efteråt. Nu däremot måste jag tydligen sova minst åtta timmar för att överhuvudtaget orka stiga upp och vara vaken. Inatt blev det sju timmar, och nu gäspar jag oavbrutet. Trots det tänkte jag äta lunch snart, och gå promenera med Elise efter det. Om hon orkar, går vi nog runt Övre Kuiva.

Jag har en hel drös med skolarbeten som borde göras också, men på lovet har jag helt enkelt inte orkat. Det enda jag gjort är biologin, och den är nästan klar. Finskaboken behövde jag lämna tillbaka, så det lär väl inte bli något av det heller. Åtminstone inte just nu. Fysik ska jag däremot plugga för att överhuvudtaget kunna få ett bättre betyg än G. På något vis har jag sänkt mig så mycket i ämnet. Suck.


/ Camilla

Kvällsmänniska?

Tro det eller ej, men jag orkade faktiskt gå ut idag. Och jag sprang! Dock kan jag ju nämna att klockan närmade sig halv elva när jag väl fick tid över, men skönt var det. Jag hade tänkt mig att gå ut redan tidigare, men när mamma gick över till grannen följde jag med henne. Riktigt trevligt var det att sitta där en stund.

Jag har kommit fram till att jag nog är en kvällsmänniska. Jag pluggar och tränar gärna på kvällen, och allt annat verkar också fungera bättre då. Dock håller jag på att träna upp morgonrutiner bl.a., så kanske jämnar det ut sig snart. Det skulle i alla fall behövas, så morgontrött som jag är.


Nu ska jag dock inte vara uppe allt för sent idag, åtminstone inte mycket senare än det redan är.
God natt! / Camilla


Kvällen



Min kväll kommer nog att bestå av tittande på Robinson först, och efter det ska jag ut på en promenad. Jag hade hoppats på att kunna gå ut tidigare redan, men vi åt middag ganska sent, och efter det var det oklarheter om vad jag skulle göra. Trött är jag, men om jag inte håller på att somna innan halv tio, så ska jag ut och promenera.

Jag måste bara säga att middagen vi åt idag var den godaste på länge. Baconinlindad fylld fläskfilé med klyftpotatis och grönpepparsås. Till efterrätt åt vi pannacotta med bärsås. Nu är jag riktigt mätt. Hoppas att det går över snart, för annars orkar jag nog inte göra något alls.


/ Camilla

Spontantripp

Idag vaknade jag lite senare än jag brukar, hade inga planer för dagen och steg upp för att äta lunch. När jag väl satt mig ner för att äta började jag fundera på vad jag ska göra, och hann planera in en promenad bl.a. Så kommer det plötsligt ett förslag om att köra en vända till Korpilombolo för att leverera potatis till Ica-butiken. Sagt och gjort. Det tog sin tid, men då slapp jag klaga på att jag inte hade något att göra.

Senare idag väntar en fin middag hemma, och efter det vet jag inte vad jag hittar på att göra. Kanske är det något på tv idag? Jag har inte hunnit läsa någon tidning idag, och har inte tänkt på att kolla tv-tablån heller. Nåväl, jag hade inte tänkt kolla på tv vid fyra hur som helst, så det hinner nog vänta.


Nu måste jag hjälpa till med maten, som vanligt. Alltid jag.
/ Camilla

Långtråkigt

Dagen är verkligen långdragen idag, känns det som. Jag har inte haft någonting att göra, förutom när jag var och hälsade på grannarna tidigare i eftermiddag. Nu har jag precis ätit middag - kycklinggryta och ris. Vi bestämde oss för att prova på något nytt gällande kycklingen idag, och det blev riktigt gott. Det blev ananas och banan som stod på tur, tillsammans med kryddor och grädde. Riktigt gott. Det ska jag deffinitivt äta fler gånger.

Vädret har blivit mycket finare nu, men var är solen? Jag hade sett fram emot en riktigt solig påsk, men istället har det snöat. Visserligen har det varit fint väder också under veckan, men då har jag haft annat att göra. Ikväll tänkte jag ändå försöka mig på att orka gå ut på en promenad. På tv är det inget bra idag heller. Förut fanns det alltid massor att kolla på, men inte nu längre. Kanske kollar jag på någon film istället. Någon borde ju vara sevärd som vi har hemma.


/ Camilla

Långfredag

Idag är det långfredag, och jag har ingenting att göra. För många i min familj innebär långfredag pimpeltävling i Soukolojärvi, men jag hatar att pimpla. Jag tycker verkligen att det är bland det tråkigaste som finns att sitta på isen, utan att få fisk. För det händer verkligen sällan att man får upp fisk. Visst får man småfiskar ibland, men ofta är de verkligen så små att jag hellre låter bli att pimpla överhuvudtaget. Dessutom är det inget fint väder idag, utan det snöar och är mulet.

Här hemma har jag egentligen saker att göra, men jag orkar helt enkelt inte börja. Baka orkar jag inte, plugga orkar jag inte, städa orkar jag inte o.s.v. Listan kan göras lång. Kanske går jag och hälsar på min söta kusin, som tyvärr blivit sjuk igen. Så länge hon inte smittar mig kan jag gärna gulla med henne. :-)


/ Camilla

En dålig dag

Snar är denna skärtorsdag slut, och det tackar jag för. Dagen har inte bestått av något nödvändigt. Det snöade på morgonen, vilket medförde att jag inte orkade ta mig ut för en långpromenad, och låg kvar i sängen längre istället. Efter det har jag bara handlat med mamma på Ica, och efter det har jag inte gjort mycket annat än suttit vid datorn. Slö dag helt enkelt.

Jag har även hunnit med att äta, både bra och dåliga saker, som vanligt. Dagen blev snäppet sämre av att det uppståt en massa bråk och tjafs hela dagen, men vissa dagar kanske är sådana helt enkelt. Jag står dock fast vid mina åsikter om att orättvisor borde utrotas, och att alla borde bete sig regelrätt istället.  Istället kommer jag väl att få stå ut med eländet i några månader till. Sedan bor jag förhoppningsvis inte här mer.

På tal om framtiden, så är jag sugen på att trotsa resten och bara vara hela sommaren. En tid att koppla av tror jag behövs om man direkt ska orka fortsätta med sina studier. Jag tror inte att jag skulle orka fokusera på pluggandet särskilt mycket ifall jag inte får någon tid att ta det lugnt på. Förra sommaren jobbade jag konstant i en månad ungefär, och även efteråt, men med mer ledighet mellan arbetsdagarna. Det tog på krafterna, eftersom det dessutom var tre olika jobb. I sommar vill jag bara ta det lugnt!


Hoppas andra haft en trevlig dag i alla fall!
/ Camilla

Ny design

Jag som trodde jag tagit mig vatten över huvudet när jag bestämde mig för att göra om bloggen, men icke. Vad tycker ni om den? Själv tyckte jag det blev bättre än förra gången i alla fall. Nu när jag kommit på hur man gör igen kanske designen förändras lite oftare. Om jag inte glömmer bort hur man gör, igen.

Snart väntar sängen, och håll tummarna för att jag kommer upp i tid till promenaden!


God natt!
/ Camilla

Chokladmuffins

Idag har det varit en ganska bra dag ändå. Jag orkade upp hyfsat tidigt - vid nio. Efter det har jag hunnit med att laga mat två gånger, bakat chokladmuffins, som har en svag smak av daim, och suttit vid datorn och spelat. Mycket annat har det inte funnits att göra, tråkigt nog. Andreas åkte hem när mamma åkte till jobbet, och nu har jag tråkigt. Det var meningen att jag skulle göra lite skolarbeten, men frågan är om det kommer att bli av. Håll tummarna för mig! Jag behöver det.

Imorgon ska jag försöka orka promenera till Övertorneå på morgonen, för att kunna handla med mamma. Efter det ska jag nog försöka mig på bakning igen. Idag gick det riktigt bra jämfört med igår, då bullarna blev otroligt misslyckade. Dock tänkte jag nog inte baka muffins imorgon, utan eventuellt banankaka och vaniljbullar. Fast nog låter vaniljmuffins med vitchoklad också gott. Morgondagen får avgöra vad det blir! :-)


/ Camilla

Tisdag

Jag orkade inte upp så tidigt som det var tänkt från början, men upp kom jag i sinom tid ändå. Nu på kvällen verkar jag istället ha mycket mer energi. Vid 18 kom jag på att jag ska börja baka vaniljbullar, och nu är de snart klara. Anledningen till att det tagit såhär länge är att det blev väldigt många bullar. Visserligen gjorde jag de riktigt små änkomt, men antalet bullar blev ändå större än jag trott. Hoppas de smakar gott i alla fall. :-)

Senare ska jag inte göra något särskilt, utan bara vara med Andreas. Dock vill jag inte se fotboll, så jag får väl spela dator eller något under tiden han kollar på matchen. Jag hade gärna sett på Desperate Housewives idag, men så var det inte. Det är seriöst vad jag ser fram emot varje vecka, och nu blev det istället en ganska tråkig kväll istället.


/ Camilla


Måndag

Min morgontrötthet börjar arta sig. Med andra ord börjar det faktiskt sakta, men säkert, övergå till morgonpigghet. Idag steg jag upp vid åtta, och imorgon planerar jag att orka upp tidigare än så redan. Om det händer, ska jag nämligen ut och springa eller promenera innan jag måste iväg och göra några ärenden i byn.

Idag var jag i Haparanda med Marina, men återigen kom hon hem med många fler saker än jag. Det enda jag hade med mig var en ny kajalpenna och en klänning, som jag kanske ska ha på utsparken. Jag måste bara fundera på om den kommer att vara fin eller inte, annars kanske jag lämnar tillbaka den. Dock kan den ju vara bra att behålla ifall jag inte hittar någon bättre. Hur svårt ska det vara att hitta en vit klänning? :-S

Kvällen bestod hur som helst av fruktsallad och filmtittande. Grease 2 stod på tur, och det var riktigt kul att se den eftersom jag inte sett den på ett x antal år. Om jag inte minns helt fel kollade jag nog den med Therése när vi gick på mellanstadiet, och det är ju väldigt länge sedan.


Nu väntar sängen, jag är trött.
/ Camilla

Glass

Jag vet förresten inte vad det tog åt mig, men när vi skulle åka hem idag köpte jag glass. Och inte vilken glass som helst, utan Magnum Temptation Chocolate. Vanligen köper jag bara glassar om jag vet att de är goda, men den här gången kände jag för att chansa. Och faktiskt var den inte särskilt god. Alldeles för mycket choklad, och så var den för mättande. Det blir inga fler sådana för mig inte. Fler som smakat?




/ Camilla

Helgen

Efter om och men åkte jag äntligen till Tervola igår, dock några timmar senare än det var tänkt från början. Jag hann i alla fall med att umgås med Tiina ordentligt, men vi hade inte särskilt mycket att göra. Hon är nyinflyttad i sin lägenhet, och hade därför t.ex. ingen tv eller dator. Idag fick hon dock en dator, men inget internet.

Hennes lägenhet var ganska fin, men väldigt liten. Jag skulle inte trivas länge just p.g.a. det lilla utrymmet. Stora minus var även hennes lilla kokvrå, och att det inte fanns något fönster att öppna. Hon hade nämligen ett väldigt stort fönster ut mot bakgården, och när det var soligt ute blev det riktigt varmt där inne. Hon hade dock en dörr ut till terassen, men den ville inte hålla sig öppen.

Nu börjar snart Gossip Girl, och det tänker jag inte missa. Jag fasade redan igår över att jag skulle missa det, men som tur var kom mamma rätt tidigt. Igår missade jag Robinson, som jag brukar följa. Dock prioriterade jag att hinna umgås med min moster istället för att kolla på programmet. Det är ändå inte viktiga avsnitt än eftersom de är så många kvar i programmet. Det blir mer spännande längre fram.


Hoppas alla haft en bra helg, för det har jag. :-)
/ Camilla


Finland över helgen

Imorgon bär det mest troligt av till Finland. Ingen sovmorgon på första lovdagen, utan ska jag ha en möjlighet att åka dit under helgen, måste jag åka riktigt tidigt på morgonen. Efter det ska nämligen mamma sitta i badhuskassan, och det börjar redan före kl. 11. Jag kan tillägga att det tar ungefär en timme att köra till Tervola. Den som räknade ut hur tidigt vi måste åka märkte nog att jag stiger upp kring sju imorgon. Troligtvis redan innan för att hinna packa. Suck. Hoppas det blir roligt där, så slipper jag ångra uppstigningen särskilt mycket.

Dock måste jag skippa skidåkandet, och ev. skoteråkanden under helgen också, men kanske hinner jag ta igen mig på lovet. Hittills har jag bara en enda inplanerad händelse utöver tv-programmen, så jag lär ha gott om tid till allt möjligt. :-)


/ Camilla


Så ska det låta

Jag fick dämpa mina otroliga sötsug idag med att sätta mig framför tv:n, utan något ätbart, och se på Så ska det låta. Faktiskt var det riktigt roligt att kolla idag, speciellt eftersom Markus Fagervall är en av de medverkande idag. Han var faktiskt riktigt bra i den tävlingen. Han och hans medtävlande, Sara Löfgren. De leder redan överlägset, och hoppas att de vinner också! :-)

Nu är frågan vad jag ska underhålla mig med senare. Äta? Kolla film? Städa? Plugga fysik? Läsa en finsk roman?



/ Camilla


Friluftsdag

Nu är jag hemkommen från friluftsdagen sedan en stund tillbaka, och det var faktiskt roligt. Jag åkte slalom med Jenna och Jenny, och vi åkte nog i ganska många backar. Blåa, röda, och svarta. Ingen drog några vurpor heller, så allt gick bra. Dock var det lite kallt att åka ner för backarna ibland. Ni vet säkert när det blåser kallt i ansiktet när man åker? Jag kan inte förklara. :-D

Slut på friluftsdagen innebär början på påsklovet, och lägligare kunde det nog inte komma. Visserligen har jag orkat bra med skolarbetena de senaste veckorna, men det är ändå skönt att få ta igen sig med annat. Man hinner inte direkt ha långa sovmorgnar, träna eller bara få vara ute och njuta särskilt mycket när det är skola. Även om vi har relativt korta skoldagar, så har vi nog väldigt mycket hemarbeten ändå. Inlämningsuppgifter, pluggning till prov o.s.v. Det är oftast inte allt för roligt.

Så vad ska man göra på lovet då? För första gången på länge har jag faktiskt inte planerat in något alls. Jag ska ta dagarna som de kommer, allihopa. Om det är soligt och fint väder lär jag nog vara ute en hel del. Skoterlederna går inte många hundra meter från vårt hus, dock bakom skogen, så kanske håller jag till där. För den som inte fattade så ska jag köra skoter eller åka skidor bara vädret håller. Inte bara sitta och mögla ute på lederna.


Nu hoppas jag att mina kusiner är vakna, för jag tänkte hälsa på dem en sväng.


Svanstein Ski


/ Camilla


Torsdag

En dag kvar till lovet, en friluftsdag. Kan det bli bättre nu? Jag tror knappast det. Bara vädret blir som jag önskar - varmt och soligt.

Idag har jag haft massor att göra, fast jag egentligen inte gjort så mycket vettiga saker.
- Varit i skolan; fysiklektion och planerat en idrottslektion
- Fikat med Mats
- Hjälpt lillasyster med hennes matteläxor
- Varit ute med Elise
- Fikat hos Klara (jag vet, fika är inte bra)
- Skickat in biologin
- Tv, tv och åter tv.

Nu är frågan vad jag gör på friluftsdagen. Längdskidor eller slalom?


/ Camilla

Otur?

Idag verkar jag ha riktigt otur. Först lyckades jag komma lite sent till skolan, och sedan var ingen av klänningarna jag beställde bra. Dessutom var de naturvita allihop, och en sådan vill jag minsann inte ha. Nu får jag försöka hitta en helvit klänning till utsparken, och inte lär det bli lätt. Själva färgen kanske inte är svår att hitta, men sedan ska man ju tycka om klänningen också.

Såhär såg en av klänningarna ut:

White Perfect Dress SEK 549, Elise Ryan - NELLY.COM


/ Camilla

RSS 2.0