Rensa & röja

Nu har vi en liten paus från vårt rensande och röjande i rummet. Den som bara visste hur oerhört mycket saker det finns i det där rummet. Vi har redan burit bort flera kassar med saker, men ändå är det så oerhört mycket kvar. Men fint blir det nog när det är klart i alla fall. Vi tog t.o.m. "före-bilder", så vi kan jämföra sedan. Dock missade vi att göra det i början, så vi fick fota mitt i allt stök.

Snart är "Sex and the city" slut, så då ska vi försöka fortsätta ett tag till. Imorgon tänkte vi vara och beställa in tapeterna, vilket gör att vi får ett par dagar på oss att göra allt annat som behöver göras i rummet. Riva tapeter, slipa och spackla väggarna, få ut alla saker ur rummet o.s.v. Alla möbler ska dessutom ut också.


/ Camilla

Sommarprojekt 2008

Nu har jag, och antingen en eller två av mina systrar, ett projekt att ta oss an i sommar - nämligen systrarnas rum. Det är rent av kaotiskt nu med alldeles för mycket möbler + andra saker. Rummet går dessutom helt i blandstil, så som även resten av huset för tillfället gör. Just nu håller vi på rensar där inne, och det är verkligen tungt. Men före kvällen ska det nog vara klart.

Vi har tänkt tapisera om i rummet och minimalisera alla möbler. Resultatet borde bli riktigt fint, om det nu blir som vi tänkt oss i nuläget. Åtminstone verkar det vara en väldigt bra idé som dessutom håller långsiktigt. Detaljerna tänker jag inte avslöja här, eftersom det måste fungera ihop med så mycket annat. Bl.a. måste vi få några att gå med på förslaget före det blir verklighet också. En förändring blir det i alla fall. :-)


/ Camilla


Trist väder

Igår vid den här tiden hade jag ganska nyligen stigit upp, och idag har jag hunnit göra hur mycket som helst. Visserligen inte så mycket nödvändigt, men jag har åtminstone varit social med familjen och våra gäster. Tårta har jag också hunnit få i mig, samt mat. Jag är inte så mycket för tårtor, så jag föredrog faktiskt maten.

Idag tror jag att jag ska passa på att städa så mycket jag orkar, för vädret är ändå hyfsat dåligt. Jag har i alla fall ingen lust att vara ute när det duggregnar titt som tätt. Lillasyster ville lära sig att cykla, så jag gick ut och skulle lära henne, men redan efter tio minuter var jag inne igen eftersom det började regna. Visserligen är jag inte gjord av socker, men jag är ändå hellre ute när solen skiner. Allt går nästan bra förutom regn, hagel och åska.


Nu ska jag spela lite!
/ Camilla

Grattis mamma!


Enda bilden jag hittade på henne just nu - packåsna som vanligt under midsommarfirandet i Kuivakangas.

Idag fyller mamma 42 år. Eftersom pappa jobbar på morgonen, då vi andra förmodligen sover, så gav vi presenterna åt henne nu på kvällen istället. Hon fick puder, en ögonfransböjare och en parfym av oss. Ett hemmagjort kort av Elise fick hon också.


/ Camilla


Mobilbilder

   
   


1. Frans
2. Isabelle och Elise
3. Frans
4. Arvid
5. Elise ute på promenad (5 km!)
6. Vanessa, min söta kusin <3
7. William
8. Kosse

På min pixbox finns de flesta av mobilbilderna från hösten fram till nu,
http://www.pixbox.se/alb_show_id843193_page0.html


/ Camilla

Love in Manhattan

Jag och Madde orkade inte börja baka, eller ordna huset, så vi for till Övertorneå och hyrde film istället. Hem kom vi med en påse godis också. Annars sitter man bara och har tråkigt här på kvällarna. Det här är verkligen typ det tråkigaste stället att bo på som ungdom.

Snart borde nog resten av familjen också komma hem. De får nöja sig med att vi åtminstone diskat undan en hel del disk. Städa orkade vi inte med just för dagen. Det är inte mycket vi orkat med idag egentligen, men ibland måste man få ta det lugnt också.



Ordning & reda

Nu sitter jag och Madde här i deras rum och funderar på hur vi på bästa sätt ska skapa ordning och reda här i rummet, men också i resten av huset. Hela huset svämmar i princip över av överflödiga saker, vilket leder till att det aldrig är städat och fint här. Nu vill jag typ bara städa. Slöheten gick över efter att jag kollat på tv ett tag, konstigt nog.

Jag vet inte riktigt vad jag ska orka hitta på idag, mer än eventuellt städa. Vi funderade på att baka lite till mammas födelsedag, jag och Madde. Inte för att det direkt behövs fika till det, eftersom det ändå knappt kommer gäster, men vi vill ändå baka. Det är alltid trevligt att ha fika hemma, både om det skulle komma gäster och utan.


/ Camilla


Hemmafru

Okej, denna helg kanske folk har skäl för att kalla mig "hemmafru", men annars är jag faktiskt ingen. Det är bara så att jag känt mig extremt villig att göra en massa hushållsarbeten. Visserligen kan det vara för att jag haft så lite att göra, men nu har slöheten återkommit.

Jag har hunnit med följande:

- diskat undan all disk på diskbänken (vilket var mycket eftersom familjen hatar att diska)
- planterat blommor
- bakat bröd
- lagat mat
- städat lite


/ Camilla

Mygg!

Jag blir trött på detta eviga ljud från myggen. Tur att vi har myggnät i de flesta av husets fönster, så även i mitt. Nu sitter 8 stycken på mitt myggnät och hoppas på att få suga blod, men nej! Det är det jag hatar mest med att behöva gå ut och göra något. Jag kom nämligen på att jag måste plantera resten av blommorna nu, annars kommer de säkert att torka eller något liknande.


Det blir nog att vänta med min dusch, eftersom jag nog lär behöva myggmedel.
/ Camilla

Vad ska man göra?

Även om jag igår tänkte att jag absolut inte skulle vakna före kl 11, så var jag klarvaken redan vid 10. Dock har jag legat och kollat på tv ända sen dess. Nyss försökte jag mig på att väcka Madde också, men hon ville fortsätta sova bara. Därför fick datorn bli mitt sällskap för stunden.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Drakbåtarna vore säkert kul att se på, men jag får se om jag far. Det beror helt på om jag har någon att kolla med. Nu närmast ska jag nog i alla fall gå ner för att antingen äta frukost eller baka bröd. Jag kan liksom inte bestämma mig. Jag borde baka något vi kan fika på mammas födelsedag också. Det är ju redan på måndag.


Nu ska jag i alla fall försöka komma iväg från sängen!
/ Camilla


Nattmat eller inte?

Jag har fortfarande lika trist som förra gången. Blommorna är fortfarande kvar ute på gården, men jag ska plantera de imorgon. Det är alldeles för mycket mygg nu på kvällen, och så är jag uttråkad just nu. Istället zappar jag runt, men inte hittar jag minsann någon bra kanal att se på heller.

Madde kom i alla fall hem för ett tag sedan, så nu har jag åtminstone någon att snacka med. Kanske följer jag med henne ner och äter snart. Jag var sjukt sugen på godis, men jag får köpa lite imorgon. Då ska jag dessutom vara barnvakt åt Frans och Arvid.


Jag är faktiskt godhjärtad, vad folk än säger.
/ Camilla

Fredag

Redan är det fredag igen. Veckorna bara flyger förbi mig, och snart är det redan juli. Före det ska vi dock ha hunnit fira mamma som fyller 42 år på måndag. Annars ska jag nog bara jobba den mesta tiden. Hur mycket och när jag jobbar på campingen vet jag inte riktigt just nu, eftersom informationen om jobb är väldigt snål. De ringer verkligen typ aldrig och ber mig komma och jobba. Skulle jag fått ett schema hade det ju varit lugnt, men så är inte fallet.

Det är väldigt tyst här hemma också nu när bara jag och pappa är hemma. Madeleine har inte heller farit till stugan, men hon är på byn just nu. Renée valde också att stå över stugan och for till Kirunafestivalen istället. Jag kände inte ens något sug till att fara till någon festival nu, utan jag far endast till Lulekalaset. Där är det kul i alla fall.

Jag har inte så mycket att syssla med idag. Rättare sagt vet jag inte alls vad jag ska hitta på. Jag har fortfarande lite blommor kvar att plantera där ute, men det tar jag lite senare. Efter en timme blev jag lite less bland alla mygg. Dessutom hade jag ingen att prata med där.


Äsch, nu ska jag leta rätt på min mobil och höra vad syster min har för sig.
/ Camilla


Födelsedagsfirande

Nu sitter jag och kollar på "Sex and the city", som vanligt. Är det verkligen typ varje kväll? Alltid när jag slår på tv:n så är det vad som visas, åtminstone på kvällarna. Hur som helst, så är det bara bra eftersom det är så himla bra. De här gamla avsnitten är visserligen snäppet sämre de lite nyare, men det duger bra det också.

Tidigare ikväll har jag varit och firat Madeleine, som fyllde år redan den tionde juni, men firade nu. Vi var i hennes farmors och farfars stuga, där vi fikade och spelade spel. Det finns nog inte högljuddare människor att spela med än mina kompisar. Det är faktiskt så att man nästan behöver hörselskydd ibland, eftersom det antingen skrattas eller skriks. Tur att jag åtminstone vant mina öron till sådant när jag jobbat på dagis.

På tal om dagis, så är det en månads uppehåll från det jobbet nu. Det känns obeskrivligt skönt, speciellt eftersom alla barnen inte kommer tillbaka efter sommarlovet. Många börjar istället på lekis, vilket är bra åtminstone för mina nerver. Det finns nämligen de som irriterar mig oerhört mycket hela tiden genom att antingen pipa, skratta eller skrika hela tiden dagarna igenom. Med tanke på åldern är personen väldigt barnslig också. Och nu vet jag att barnslighet hör hemma på dagis, men det finns en viss begränsning till åldern också, faktiskt.


/ Camilla

Ironi

Nu har jag tillbringat en hel del tid med mina syskon, eftersom de får agera smakråd åt mig när det gäller kläder. Bror min var också in hit en snabb sväng, och ibland är det riktigt lustigt. 

E:  Packar du till Lulekalaset eller?
C: Ja, jag packar till Lulekalaset. Det börjar den 31 juli.
M: 31 juni alltså.
C: Men juni har bara 30 dagar, så han skulle ju inte ha kunnat höra fel. 
E:  Men hallå, det är ju skottår i år.


För den som förstår det hela är det nog ganska roligt..
/ Camilla

Packning pågår

Äntligen pågår packning till mitt H&M-paket, som jag har väntat på det. Visserligen lär det ju dröja till nästa vecka kanske före paketet kommer, men det spelar ingen roll. Nu är det åtminstone ett steg närmare mig. Det innehåller väl mest sommarkläder, men det ser inte ut att behövas här i byn inte? Om vädret tänker vara som det är nu idag lär man ju få söka fram tjockare kläder igen. Jag höll på att frysa ihjäl när jag var ute med dagisbarnen idag.


/ Camilla

Kat De Luna ft Busta Rhymes - Run the show

http://www.youtube.com/watch?v=P-bAR7S5fiM

Nu sitter jag här, om än halsovande, i köket och försöker komma på något vettigt att göra. Först tänkte jag antingen baka eller fara ut och motionera, men båda alternativen slopades eftersom jag är trött. Idag går jag då inte och lägger mig sent. Tur att jag redan slagit in Maddes present och allt, för då slipper jag ju göra det nu i alla fall. Imorgon skulle jag säkert behöva stressa också. Jag tror att jag jobbar till 15, så kan jag ta hem Elise samtidigt.

På tal om jobb så fick jag inte min lediga dag på fredag som jag ville, utan jag ska sälja blommor i 4 timmar då. Som tur är så börjar det först kl. 14, så då hinner jag umgås med mina urgulliga kusiner i åtminstone några timmar. Förra gången hann jag nog inte ha Vanessa i famnen i mer än en halvtimme kanske.

För att hålla mig vaken åtminstone ett tag till började jag lyssna på musik. Låten, som jag även har som rubrik, är bra faktiskt och den gör mig alltid på bra humör. Det är nog rytmen i det hela tror jag. På tal om musik så kan väl någon tipsa mig om ny bra musik, tack? Det känns som att jag bara lyssnar på samma låtar jämt.


/ Camilla

Haparanda tur & retur

Tiden gick oerhört fort på jobbet idag, även om jag jobbade i 7 timmar. Hälften av tiden satt jag dock vid datorn och försökte mig på att redigera en bild med "Microsoft Publisher". Resultatet blev helt okej, även om de hade valt ganska dåliga bilder. Dessutom var vissa bilder suddiga, men inte spelar det någon roll. Huvudsaken borde väl vara att man ser vilka det är på bilderna.

Efter jobbet hann jag hem och äta en sväng före vi for till Haparanda. Meningen var att jag skulle inhandla massvis med saker, men inget fanns i min storlek. Dock hittade jag i alla fall en present till Madeleine, vilket ju var tur eftersom jag ska dit på torsdag. Det är alltid lika svårt att köpa presenter åt folk, men nu hittade jag faktiskt väldigt bra presenter. Resten av sakerna jag vill köpa får jag försöka hitta senare i sommar.

Övningsköra hann jag i alla fall göra, men jag märkte att jag verkligen skulle behöva inhandla ett par glasögon. Jag har nämligen börjat se väldigt suddigt på långt håll numera, igen. Mina glasögon är dock sönder, men det gör inte så mycket eftersom jag ändå inte såg allt för bra med dem. Nästa vecka kanske jag borde försöka hinna kolla synen i alla fall.


/ Camilla


Långpromenad

Efter jobbet bestämde jag och Elise oss för att promenera hem från jobbet, ca. 5 km. Dock lönar sig nog inte promenaden mer eftersom jag sitter här och mumsar i mig "Lillebrors kola". Elise ville att jag skulle följa med till min gammelfaster Klara också, men jag tror inte att jag gör det. När man går dit är det som att man rullar hem. Hon verkligen matar en med allt tänkbart medan man är där, jobbigt!


/ Camilla


Kladdkaka

Snart är det nog dags för mig att gå lägga mig om jag tänker orka upp i tid. Idag skulle lillasyster Elise göra mig sällskap ute i härbret, vilket ju kan vara trevligt ibland. Dock lägger hon sig mycket före mig, så jag får försöka mig på att smyga upp till loftet på kvällen. Ett plus med det hela är ju att Elise är bra mycket morgonpiggare än mig, vilket nog gör det lättare för mig att stiga upp.

För övrigt så har jag fått övningsköra ganska mycket idag. Jag körde nämligen nu på kvällen också när vi skulle hämta hem Madde och föra saker till Carro. Om jag får säga det själv så är jag nog ganska bra på att köra nu. Åtminstone får jag inga motorstopp numera.

Kladdkaka har jag också hunnit äta idag. Bror min är helt galen i det, så han tog och bakade nu på kvällen. Jag kan ju inte påstå att han precis är bra på att baka, men övning ger nog färdighet? Dock önskar jag att han kanske skulle kunna variera sina bakningar lite, och inte baka kladdkaka vareviga gång.


/ Camilla

R.I.P.

Klockan är redan nästan halv fem, men det känns inte alls som det. Jag jobbade nämligen från 10-15, och efter det hann jag bara komma hem och vända innan jag for och övningskörde. Snart väntar middag, tack och lov. Jag är nämligen vrålhungrig efter att bara ha ätit frukost på morgonen.

När jag kom hem väntade en mindre trevlig nyhet. En av våra grannar har nämligen tagit livet av sig. Hon måste verkligen ha mått dåligt eftersom hon gjorde något sådant. Det känns som att fler och fler tar livet av sig numer. Förra veckan gick nämligen 4 av min farbrors frus släktingar bort. Då handlade det också om självmord och mord. Pappan i familjen tog nämligen livet av sig själv och skjöt frun och sina två grovt utvecklingsstörda döttrar.


Nu är maten klar!
/ Camilla


Tjejkväll

Nu har jag kommit hem från en trevlig kväll med mina en aning perversa tjejkompisar. Och nu menar jag inte alla, utan endast några utvalda som faktiskt tänker perversa tankar om allting först. Det framkom extra tydligt då vi spelade "Med andra ord".

"Ekorrar gillar det.. Killar har också det" - Kukar! (Svaret var ollon)
"Många män är det.. Killar föds ofta med det" - Stånd! (Svaret var färgblind)

Hur som helst, så var det riktigt trevligt att umgås med kompisarna igen. Det har blivit väldigt lite sådant nu när jag jobbat så mycket. Kolla film hann vi också med, och denna gång var det skräckisen "The eye" som stod på tur. Den var faktiskt ganska bra, även om den inte precis var läskig enligt mig i alla fall. Vissa i mitt sällskap tyckte dock det.


Om 8½ timme väntar jobb, så jag ska försöka avsluta här.
/ Camilla

Midsommardagen

Gårdagen blev väldigt sen trots att jag bara var hemma, vilket i sin tur ledde till att jag vaknade vid ca. 13:30 idag. Jag brukar verkligen aldrig sova så länge mer, men nu behövde jag ta igen en massa sömn. När jag jobbar sover jag inte mycket alls, eftersom jag är en sådan nattmänniska att jag sällan lägger mig före tolv.

Idag blir det att fara till Sara på kvällen. Om en stund ska jag nog även följa med mamma och Renée till Övertorneå, eftersom jag faktiskt är lite less på att se miljön här hemma igen. Igår blev det att sitta vid datorn väldigt länge, och när jag stängde den här datorn här nere bytte jag bara till den i mitt rum. Ibland är jag helt enkelt en datanörd.


Nu ska vi åka!
/ Camilla

Kanariefågel i nordisk miljö

Ja, jag har faktiskt ganska tråkigt.


Hur naturlig är du?

(alla tjejer måste göra det här)

Du har....
( ) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x) Mascara över 100 kr
( ) Fondation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
(x) Använder kajal varje dag
(x) Avänder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
(x) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på Gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( )
Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen


Totalt: 17

0-10 yeey ! Naturligtvis naturliga tjejen !
10-15 konstgjord behandlad blomma
15 - 20 Kanariefågel i nordisk miljö.

20-25 Fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast


Lista

DIG:
1. Hur lång är du?  163 cm, vilket faktiskt inte är särskilt långt.
2. Vad vill du bli när du bli stor? När jag blir äldre vill jag bli rik.
3. Vad pluggar du?  Natur på gymnasiet
4. Har du långt hår? Medellångt skulle jag väl kalla det.
5. Vilken hårfärg har du?  Brunett är jag.
6. Sminkar du dig? Går jag på gaypride?
7. Har du haft sex senaste månaden?  Självklart inte har jag haft det, vad skulle min mamma tro om mig?
9. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Svart och vitt
10. Har du kysst någon idag? Nej

FAMILJEN:
1. Bor dina föräldrar ihop?  Ja
2. Vem är bäst, mamma eller pappa?  Ingen av de är bäst.
3. Hur många syskon har du? 4 småsyskon.
4. Vad är det senaste du sa till din pappa?  God natt!
5. Vilken mat lagade din pappa senast?  Han grillade flintastek idag.
6. Hur många ställen har du bott på? 2, men på det ena bodde jag bara en kort stund då jag var bebis.
7. Vem i din familj stör du dig mest på? Jag stör mig på allihop.
8. Vilken familjemedlem är snällast? Alla har väl sina stunder.
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Jag fikade med Renée för ett tag sedan.

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis? Igår på jobbet.
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Tiina, om hon nu räknas som kompis. Annars minns jag inte.
3. Har du kysst nån kompis? Ja
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Nej
5. Vem har du varit kompis med längst?  Tiina
6. Vem känner dig bäst?  Ingen aning.
7. Längsta tid du varit osams med en kompis? Oj oj, det är länge.
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det?  Inte i nyktert tillstånd i alla fall.
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? Nej, jag är med kompisarna frivilligt.

KLÄDER:
1. Vad har du på dig idag?  Jeans, t-shirt, linne och underkläder.
2. Har du bytt om idag? Ja, flera gånger.
3. Favorittröja? Det finns många.
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? Alla bär upp kläderna på olika sätt.
5. Har du gett bort kläder nån gång? Ja, flera gånger.
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång?  Ja, massvis med gånger.
7. Har du handlat kläder genom internet?  Ja, det gör jag väldigt ofta
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång?  Jag skulle inte minnas någon sådan stund i alla fall.
9. Fulaste plagget andra könet kan ha?  Som sagt bär alla upp kläderna på olika sätt.
10. Vad använder du för skor? Jag har väl minst 5 par som är i användning nu.

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar?  Ja, jag vågar vad jag vill.
2. Klä dig annorlunda? Ja
3. Vara dig själv?  Ja, varför låtsas vara något man inte är?
4. Tatuera dig? Ja, men jag vill inte vara märkt för livet.
5. Pierca dig? Ja, men hål i öronen räcker för mig.
6. Gråta? Ja.
7. Säga vad du tycker? Ja, det vågar jag.
8. Fråga efter vägbeskrivningar osv?  Ja, om jag inte vet vägen så.
9. Visa dig i badkläder? Ja
10. Sova med dörren stängd och kolsvart i rummet?  Ja, det är ganska skönt att sova så faktiskt.

TRE BEKÄNNELSER:
1.  Jag har faktiskt ganska kass humor.
2.  Jag är inte lika snäll som jag ser ut, utan bråkar väldigt ofta.
3.  Jag lever inte som jag lär.

Grattis Petter!



Jag har glömt att gratulera Petter, som fyller 18 år idag. Jag hade kvar ett nummer på simkortet, men jag vet inte om det är rätt nummer. Därför kan jag ju skriva grattis här, om han nu av en slump skulle råka läsa min blogg. Jag råkade ha gamla bilder kvar på datorn också, så en av de får åka upp här. Observera att den är minst tre år gammal.

Petter, om du nu misstycker att jag har bilden här så säg till. Då raderar jag.


/ Camilla


Trevlig midsommar!

Snart är midsommarafton slut, men inte har jag gjort något speciellt ändå. Enda lite mer speciella vi gjorde här hemma var att grilla, men även det fick ju ett lite tristare slut. Efter att vi ätit tänkte jag föra resterna åt hunden, men då upptäckte vi vatten på köksgolvet, igen. Vår diskmaskin är helt sönder. Varje gång man diskar läcker det ut flera liter vatten på golvet, och vad är inte trevligare än att börja skura golvet på midsommar? Allt.

Nyss for Renée till byn igen, så där försvann mitt sällskap för kvällen. Jag var dit med henne och köpte godis en sväng, men när hon for andra gången dög jag inte som sällskap. Här hemma lär jag ju bara sitta vid min dator, eftersom det inte finns något annat att göra här. Halva familjen befinner sig i stugan, men dit hade jag ingen större lust att fara. Visserligen tycker jag om att vara där, men absolut inte med familjen.


Nu ska jag avnjuta mer godsaker, och sedan ska jag nog gå upp.
/ Camilla

Jag vill sola!

Nu är jag ganska så slut, men jag kom fram till att det nog är lika att gå sova på ett tag i alla fall. Vanligtvis tycker jag att jag missar mycket om jag går och sover, men nu är jag ju faktiskt ledig imorgon så då kan jag passa på att sova ut. Annars kan jag bara hitta på saker på kvällarna, eftersom dagarna som sagt går åt till att jobba. Imorgon hoppas jag på sol, eftersom jag vill sola. Visserligen har jag blivit lite brun redan, men det räcker inte på långa vägar. Min sololja väntar så fint på mig också. :)


/ C

Bildöverföring

Äsch, eftersom jag ändå är halvt osocial här är det lika att jag lägger upp en bild på Vanessa från min mobil. Tyvärr hann jag inte med att ta några kort på William, men det får duga med en från några veckor tillbaka. Han ser ju trots allt likadan ut som då. Jag försökte mig på att ta kort på mig och Vanessa, men de blev tyvärr inte så lyckade så de publicerar jag absolut inte. Om jag ändå vore fotogenisk skulle det vara fint, istället får jag skämmas för så gott som varje bild jag är med på. Jag lyckas nämligen alltid se ut som ett miffo på de.

 


/ Camilla

Sötkusiner

Denna dag har gått oerhört fort, även om jag kände mig oerhört uttråkad några timmar på jobbet eftersom det knappt kom några kunder. Det ordnade sig dock efter kl. 16, och då fick jag sälja en hel del blommor. Skönt att det var sista dagen, tror jag, på det jobbet i alla fall. Jag börjar fakiskt att lessna. Det positiva är att man faktiskt lärt sig en hel del om blommor, så nu kan jag.

Före jobbet hann jag göra en hel del, om än inte sova så länge jag ville. Mamma kom in till mitt rum vid 09:15, så efter det kunde jag inte sova. Det gjorde dock inget eftersom mina söta kusiner kom till oss lite efter det, och jag hann faktiskt vara med de lite grann. Jag hann även vara till Ica en sväng och inhandla saker till min lunch. Jordgubbar övertalades jag också till att köpa, och imorgon ska jag orka baka mina jordgubbspajer.


Nu kollar jag på "Eurotrip", så jag hinner inte skriva desto mer.
/ Camilla

SonyEricsson C905



Jag har börjat kolla enormt mycket på nya mobiltelefoner, för jag är verkligen less på min nuvarande, k800i. Visst är kameran duglig, men jag vill gärna kunna ta bättre bilder, och även ha vissa andra specifikationer. Jag har kommit fram till att det är bättre att på en gång köpa en ordentlig mobiltelefon istället för att ha flera tillfälliga. Jag vet inte riktigt om C905 vore bra, men det är värt ett försök. Vill jag sedan inte ha den kan jag ju sälja. 8,1 megapixlars mobilkamera kommer man ändå ganska långt på.

Satc-maraton

Nu sitter jag och kollar på "Sex and the city". Jag hann inte riktigt med att se alla avsnitten, som jag hade tänkt, men till de ca. 4-5 sista hann jag ju i alla fall. Det är de två sista som dessutom är viktigast att kolla på. Annars har jag haft en massa för mig under dagen och kvällen. Dagen bestod av 10 timmars arbete, för att sedan bara komma hem och vända innan vi for och handlade. Min middag fick jag inte i mig förrän närmare kl. 21. Morgondagen blir förhoppningsvis bättre.

För övrigt är det faktiskt väldigt kul att sälja blommor. Jag trodde att jag skulle ha lust att slänga blommorna i väggen, men med sällskap av Jocke och Zebbe går dagarna riktigt fort. Det är faktiskt riktigt kul hela tiden. Hur mycket mer jag kommer att stå utanför Ica och sälja är oklart, men t.o.m. fredag blir det nog. Resten av juni blir eventuellt bara åt campingen eller kommunen då. Jag måste försöka kolla upp allt till helgen, annars kommer jag bli helt tokig nästa vecka. Allt tjorvande fram och tillbaka går mig på nerverna. Jag är en människa som vill ha ordning och reda på precis allt i min omgivning.

Imorgon börjar jag inte förrän kl. 13, vilket är väldigt bra eftersom mina söta kusiner kommer hit på morgonen. William och Vanessa är obeskrivligt söta båda två, och det ska bli jättekul att de kommer hit. Mamma skulle sitta barnvakt åt de båda i några timmar. Under de timmarna måste jag tyvärr försöka göra mängder av andra saker också, köpa en present bl.a. Jag kommer nämligen inte att ha tid senare i veckan.


/ Camilla

Uppe med tuppen

Tro det eller ej, men jag orkade faktiskt upp i hyfsad tid. Nu har jag precis ätit frukost, och före det var jag och badade bastu. Jag hinner nog göra ett och annat före jag far till jobbet också, eftersom det först börjar kl. 9. Visserligen vet jag att man måste komma i tid till det jobbet, eftersom folk är så petiga och ringer om man inte är där precis då det står att man ska vara där. Vissa dagar står de t.o.m. och köar med sina kassar. Igår fick jag också höra att jag hade haft en massa kunder om jag kommit tidigare, men vad spelar det för roll? Om det ska öppna kl. 9, så får det göra det också.

Nu vet jag inte riktigt om jag borde laga någon mat att ta med mig eller om jag bara ska ta med lite pengar och köpa något om jag blir hungrig. Även om jag precis fått i mig en skål med flingor känner jag fortfarande lite hunger. Istället kanske jag borde offra min tid till att packa med mig saker, eftersom det faktiskt inte ser ut som något lovande väder för sol inte. Likadant var det igår, men då började solen steka dit var jag stod. Svårt det här!

Jag är fortfarande helt förvirrad när det gäller veckodagarna. Igår när jag precis skickat min beställning till Hietalas skulle jag skriva datum, men tror ni inte att jag trodde att det var tisdagen den 17 juni idag? Haha! Jag t.o.m. frågade syrran om det var dagens datum, men hon måste ha tyckt att jag var dum eller något som ens frågade. Snällt fick jag dock svaret att det är onsdag den 18 juni idag. Varje dag ser jag på tv-programmen som ska vara då, men ändå tror jag att det är en helt annan dag, skumt.


Nu ska jag hur som helst inte ödsla min tid här!
/ Camilla


Typiskt mig

Som vanligt kom jag självklart på en massa saker jag skulle göra före jag gick och lade mig. Jag var redan på väg att borsta tänderna då jag plötsligt kom på att jag inte beställt in några blommor till imorgon, och det skulle leda till en ren katastrof om det inte kom någon leverans imorgon. Påsarna höll nästan på att ta slut idag, just när vi fick in massor av nya blommor. Hoppas att det helt enkelt finns av allting imorgon.

Imorgon ska jag försöka mig på att stiga upp kl. 7, hur det än kommer att gå. Jag har i alla fall den turen på min sida att mamma är här och väcker mig på morgonen. Jag och väckarklockor av alla slag går helt enkelt inte ihop. Visserligen vaknar jag, men jag somnar om direkt. Jag har ingen som helst pli på att stiga upp när den ringer, utan jag snoozar alldeles för länge. Som tur är så har jag åtminstone hunnit till jobbet varje dag.


Ett nytt försök!
/ Camilla

Moulin Rouge



Jag började se på "Moulin Rouge", men jag tvivlar på att jag orkar se hela filmen. Den är för det första ganska lång, och för det andra är jag ganska trött. Dessutom borde jag nog gå bada bastu eller åtminstone duscha. Jag har nämligen insett att jag inte hinner göra det på morgonen numer, som jag ofta tänker. Jag måste dessutom hinna packa med mig flera olika sorts kläder på morgonen eftersom jag jobbar ända till 18.


/ Camilla

Billig?

Idag har jag stått och sålt blommor hela långa dagen, men fort gick det. Idag hade jag nämligen sällskap av två killar som sålde jordgubbar för Icas del. Lite kul var det allt när en gubbe kom och kollade på jordgubbarna:

- Vad kostar jordgubbarna?
- 30 kr för 0,5 liter
- Nej, men oj vad dyrt! Tjejen här är säkert billigare.

Nu till frågan, ser jag billig ut? Visserligen menade han att jag säkert säljer billigare, men frågan var ställd på ett så dumt sätt att ingen av oss kunde hålla oss. Visst försökte men lite diskret dölja det, men när han gick skrattade vi för fullt.

Till min stora besvikelse var det inte "Desperate housewives" idag, men tur att det ändå fanns program man kunde kolla på här. Och kanske är det bara bättre att det inte går många bra program på tv under samma kväll, för då sitter jag som fastklistrad här. Visserligen sitter jag bara vid datorn om det inte är några sevärda program på tv, men ändå.


Jag har egentligen inget vettigt att skriva, så det är lika bra att jag gör annat ett tag.
/ Camilla

Trötter

Det känns dumt att klockan redan har hunnit bli åtta på kvällen, eftersom jag just hunnit äta middag samt. fika. Jag slutade jobba vid halv sju, och då var jag trött efter att ha jobbat sen klockan nio. Trött är jag nu också. Idag blir det en tidig kväll i alla fall, för jag orkar verkligen inte vara vaken länge. Jag är alldeles för morgontrött också.

Tiden går faktiskt ganska fort när man står och säljer blommor. Visserligen är det mindre kul de stunder då det inte kommer några kunder, men det brukar inte vara så långa pauser. Idag fick jag dock stå och frysa när det spöregnade. Det var verkligen inget toppenväder för att sälja blommor. Att blommorna dessutom minskade stort i antal gjorde inte saken bättre, men imorgon ska det komma in massor av blommor. Det skulle det egentligen redan göra igår, men på något sätt kom de bara inte. Idag verkade de dessutom ovetande om det.

Går det något bra på tv på måndagar? Förut kollade jag alltid på "Prison Break", men det går ju inte för tillfället. Terminator-serien är inte riktigt i min smak, då jag hellre ser på "verkligare" program. Egentligen skulle jag kunna kolla på film, men det är nog ingen idé eftersom jag ändå bara kommer att somna.


/ Camilla

Blomförsäljare

Jag har inte orkat blogga alls nu på senare tid. Det är faktiskt så att jag ibland måste tvinga mig själv att gå hit för att skriva några rader. Jag vet helt enkelt inte vart min energi till det försvunnit, kanske är det jobben som gör mig orkeslös, eller så är det helt enkelt bara något annat.

Hur som helst, så lyckades jag återigen försova mig imorse. Denna gång berodde det faktiskt på att jag råkade tappa min mobil i golvet efter att alarmet ringt första gången, och vad tror ni inte händer om inte batteriet hoppar ut och jag sover vidare? Självklart märkte jag inte det hela, utan vaknade upp av att mamma kom och sade att klockan redan var halv tio. I natt ska jag banne mig lägga den någonstans där den inte kan ramla ner, för jag tänker inte försova mig imorgon.

Dagen har gått relativt fort. Jag stod utanför Ica och sålde blommor i 6 timmar, dock utan någon större dagsinkomst. Kunderna kommer helt enkelt efter vädret - är det soligt säljer vi mycket och tvärtom. Idag var det mulet den största delen av dagen, vilket gjorde sitt. Det hela blev inte bättre av att de 8 vagnar med blommor som skulle kommit inte kom. Antingen måste gubben ha kört riktigt sakta, eller så for han någonstans längre bort. Om inte någon av de två alternativen orsakade händelsen måste han helt enkelt ha glömt bort. Jag lär ju märka imorgon om blommorna kommit eller inte, för jag ska nämligen sälja blommor åtminstone till fredag nu.


/ Camilla

Fredagen den 13

Om man nu skulle vara vidskeplig skulle man väl inte vågat gå ut genom dörren eller något idag, men så är det inte. Däremot så har det väl inte varit världens mest tursamma dag för mig idag, men sådant får man räkna med om man är som jag. Morgontrött är något jag säkert alltid kommer att vara, vilket idag resulterade i att jag faktiskt råkade försova mig. På något konstigt vis lyckades jag ställa väckarklockan på en timme senare än jag skulle ha den på, men jag vaknade ändå före den. Visserligen var det inte i tid nog för att hinna till jobbet, men det gjorde som tur var inget.

Väl på jobbet hade jag lust att säga upp mig redan första dagen. Instruktionerna för saker och ting var väldigt otydliga, och sysslorna står i princip helt oklara för mig. Hur i alla världen ska jag veta vad jag ska göra utan att någon talat om det för mig? Jag tycker faktiskt att den som redan kan jobbet kan förklara grundligt för mig så jag inte behöver fråga folk hela tiden. Imorgon är jag nog själv, om ingen annan kommer, så då får jag väl springa och fråga Magnus hela tiden. Annars lär jag ju göra fel saker, eller bara göra de rätta sakerna fel. Hyfsad koll har jag väl ändå, men mängden på sysslorna har jag ingen aning om. Jag får väl försöka komma i god tid till jobbet imorgon så hinner jag fråga på morgonen.

Jag hann med att sälja blommor utanför Ica också, och det gick däremot bra. Jag träffade en massa människor, men det var inte allt för roligt idag då jag faktiskt inte hann sminka mig på morgonen. Att det sedan var tonvis med mygg där ute gjorde inte hela saken bättre, utan resulterade helt enkelt i en massa myggbett, främst i pannan.


Nu håller jag på dör p.g.a. värmen i mitt rum, så jag ska leta reda på min fläkt.
Ha det bra!
/ Camilla


Förvirring

Idag blev det inget jobb för min del inte. Jag vaknade upp med en himla huvudvärk, som nog har massor med orsaker. Frös gjorde jag också, vilket inte är så ovanligt. Som jag tidigare berättade igår sover jag nog för lite, men sedan tror jag också att jag inte haft på mig tillräckligt med kläder på jobbet eftersom jag alltid fryser där ute i skogen. Hur som helst, så blev det faktiskt bättre efter ett mål mat och en massa timmars sömn. Nu vet jag bara inte om jag ska våga mig ut i solen, eller om jag helt enkelt ska tillbringa min tid inomhus.

Imorgon blir det i alla fall att jobba på campingen, bara de nu ringer och informerar mig om arbetstiderna idag. De lovade att ringa mig före fredag, så idag är ju sista chansen att ringa liksom. Annars får jag väl helt enkelt ringa dit själv. Jag kan ju inte precis veta när jag ska komma annars. Visserligen sade han att det nog blir att börja kring kl. 8, men osäkerheten i det var stor.

Numera glömmer jag bort vilken dag det är jämt. Idag t.ex. visste jag att det var fredag imorgon, men ändå blev jag smått chockad över att det stod torsdag på dagens tidning. Tv-programmen jag följer är jag alltid rädd att jag missat eftersom jag glömt bort vilken dag det är. På tisdag missade jag helt omedvetet "Desperate housewives", som jag annars följer strikt. När jag låg och sov började jag tänka på att jag minsann inte sett på "Lyxfällan" igår, men så märkte jag ju ifrån tidningen att det är idag. Hur glömsk och förvirrad kan jag egentligen bli på en skala? Det måste vara jobben som orsakar det i alla fall.


Nu ska jag hitta på något roligare!
/ Camilla

Sömnbrist ?

Om ca. 7 timmar börjar jag jobba. Det känns rent ut sagt förjävligt, eftersom jag knappt kommer hinna sova. Jag är redan nu van vid att sova lite efter skolåret som gått, men det är jobbigt ändå. För att samtidigt hinna med andra saker, ex. promenader, funderar jag på att promenera hem från jobbet imorgon. Annars skulle jag gärna springa, men jag har pollenallergi så det är nog jobbigt att vara ute ändå. Cykeln duger också bra, men jag orkar knappast dra med den på morgonen. Dessutom har vi så gott som alltid väldigt bråttom.

Resterande dagen efter jobbet har varit trevlig. Till middag lagade jag kycklingwok med nudlar, vilket verkligen var gott. Det är nog en maträtt jag skulle kunna äta hur mycket som helst av, men som tur är tar det ju stopp någongång i alla fall. Hur som helst så har kvällen varit ganska enformig efter det. Jag har nämligen nästan bara kollat på tv, illa!


Nu ska jag försöka hinna med lite sömn före jobbet!
/ Camilla

Skogsutflykt

Nu sitter jag återigen på rast här på dagiset. Tiden i skogen börjar gå lite fortare, men jag tycker fortfarande att det är trist där. Jag är helt enkelt inte typen som gillar att vara ute i skogen. Nu är vi dessutom väldigt mycket personal också, så vissa stunder känns det som att man inte har något att göra. Gårdagen var dock rolig. Jag var kvar på jobbet ända till kl. 17, och vi hade väldigt trevligt där på slutet. Då var det inte så många barn heller, men vi satt och snackade istället medan ungarna lekte.

Kvällen blev däremot inte riktigt lika kul som man hade förväntat sig. Klassfesten var faktiskt ganska tråkig eftersom de flesta for till muckfesten istället, med diverse lång varsel där. Dock var det självklart inte kul nå mer då vi kom till muckfesten, utan då var det bara ett fåtal människor kvar där. Ändå dröjde det nog till strax före två före jag kom hem.

Nu har jag bara drygt 10 minuter rast kvar, vilket är trist. Det är så kallt ute också att man fryser efter några timmar ute i skogen. Jag slutar i alla fall kl. 16, så till dess ska jag nog klara mig. Mamma råkade försova sig imorse så vi först kom hit ca. en timme efter att vi egentligen skulle kommit. Lyckligtvis gör det inget på ett sådant här ställe där man så gott som själv får bestämma när man börjar.


Nu ska jag kolla om pojkarna vaknat!
/ Camilla

Jäktig tisdag

Nu är det nog dags att gå lägga sig för dagen i hopp om att morgondagen kanske löser sig då. Just nu står allt fast vid ett enda stort frågetecken - hur ska allt fungera ihop? Jag måste nämligen till jobbet kl. 06:30, för att sedan kl. 9 fara till skolavslutningen. Inte nog med det, så måste jag tillbaka senast kl. 11 för att hinna få ihop mina timmar. Vad som orsakar problemet där är att jag tydligen inte har någon skjuts varken från eller tillbaka till jobbet. Självklart har min mor inte tid att köra bil när det är mig det gäller, som vanligt. Jag får tydligen alltid klara mig själv utan att jag har körkort.

Det känns konstigt att sommarlovet officiellt först börjar imorgon eftersom jag inte haft riktig skola på länge. Det enda jag gjorde i skolan förra veckan var ett matteprov. Sammanlagt var jag på skolan i ungefär 1,5 timmar. All resterande tid har jag spenderat på mina diverse jobb, dagtid alltså. På kvällarna är jag så trött att jag inte orkar göra något alls, förutom att äta tydligen. När det gäller mat verkar jag inte ha någon självdisciplin på mig alls, utan äter helt enkelt jämt och för mycket. Suck.


Imorgon kväll är det klassfest som väntar, hoppas det blir kul!
/ Camilla

Rast

Nu sitter jag på dagis och har rast. Frans och Arvid ligger och sover, så jag ska ha rast ända till de vaknar. Efter det ska vi gå tillbaka till Gryms-skogen igen. Jag kan då säga att vädret inte är precis passande för att vara ute idag, men med lite extra kläder klarar man sig. Det är lä på några ställen också, som tur är.

Uppstigningen gick trögare än vanligt idag, och p.g.a. vädret avstod jag från att köra vespa och åkte in till kl. 8 med mamma istället. Det blir nog att jobba till halv fem idag, tror jag. Jag har insett att jag nog inte kommer få ihop mina timmar på något sätt, men jag får väl nöja mig med antalet timmar jag kommer upp till. Hittills har jag inte mer än ca. 22,5 h efter den här dagen. Här har jag sämst lön också, så därför överväger jag ofta att jobba på de två andra jobben istället.

Imorgon får jag se om jag antingen jobbar två timmar på morgonen, eller om jag börjar först när jag kommer från avslutningen. Skulle jag göra det förstnämnda skulle jag få mer timmar, men och andra sidan är det jobbigt att stiga upp på morgonen. Extremt jobbigt är det faktiskt. Speciellt om man ska skynda sig till jobbet till kl. 07. Tro det eller ej, men idag vaknade jag faktiskt redan vid halv 7 och var helt pigg. Dock var mitt fönster öppet, så det var väldigt kallt i rummet. Just det fick mig att ligga kvar ganska länge. Typiskt att det alltid ska vara något som hindrar min uppstigning.


/ Camilla

Mulet och regn?

Om ca. 7 timmar ska jag börja jobba. Oddsen för att jag orkar stiga upp är faktiskt minimala, och jag har insett att jag kanske ändå borde börja halv 8. Jag får ju trots allt bestämma själv.

Nu ska jag hur som helst packa ihop lite saker till imorgon. Vädret kommer enligt SMHI inte bli varken soligt eller varmt, så jag får väl reservera mig för det. Lite jobbigt att behöva ta med kläder för alla väder bara. Vi är nämligen ute hela veckan så, och det lockar inte precis att tillbringa tiden i skogen från 9-17 varje dag.


/ Camilla


Maid in Manhattan

Nu har jag varit oerhört slö på att uppdatera bloggen, men faktum är att den faktiskt krånglat + att jag inte har tålamod med att vänta på att det ska börja fungera idag. Jag är väldigt trött efter jobbet också, verkligen helt sjukt trött. Efter skolan är jag inte lika trött, men vet inte vad som är så mycket "jobbigare" med jobbet? Jag tycker faktiskt att det är roligare.

I brist på annat att göra satte jag mig och kollade på en film på tv, "Maid in Manhattan (Kärleken checkar in)". Jag har sett den ett flertal gånger förut, men som sagt har jag inte annat för mig nu så. Söndagar är faktiskt ganska tråkiga dagar,  men idag åt vi i alla fall en riktig söndagsmiddag, vilket gör det hela lite bättre. Klyftpotatis, älgstek o gräddsås stod på menyn, och det var ganska gott faktiskt. Lite för saltigt för min smak, men med lite vatten gick det bra.

Idag ska jag även försöka att lägga mig lite tidigare eftersom jag tänkte börja kl. 07 imorgon. Jag måste verkligen få ihop mycket timmar i veckan för att undvika allt för långa dagar framöver. Oddsen för att jag ska orka kliva upp i tid och faktiskt hinna till Kuivakangas före kl. 07 är minimala, men det är åtminstone värt ett försök. Jag kommer att missa två fredagar nu och nästa vecka, vilket betyder mindre timmar på två av mina jobb. Och nej, jag är ingen arbetsnarkoman även om jag i sommar kommer att ha tre olika jobb. Jag kanske bara är girig.


/ Camilla


Bilder

När jag ändå sitter här vid datorn är det lika att jag laddar upp en massa bilder från sistone. Jag är inte fotografen på alla, men jag plockade bara ihop de bästa från digitalkameran. Bilderna kommer från min mosters student, studenten i Övertorneå och från gårdagen.

       
       
       
       
     

       
       
      
   

Lördag

Nu är jag oerhört trött igen, somnar nog alldeles snart. Dagen blev oerhört lyckad och rolig till slut, även om starten var otroligt seg. Jag kände mig alldeles för trött för att orka fara till jobbet, och även på jobbet var jag trött ett bra tag. Väl hemma tog det säkerligen nästan en timme före jag ens orkade duscha.

Hur som helst, så kom det en massa gäster till oss idag. Jag fick se min kusin Vanessa också, och ack så söt hon är. Hon är en månad gammal, men ändå så himla liten. Hon måste verkligen ha varit minimal när hon föddes. Hennes storebror William ligger inte direkt efter med att vara söt. Kul att folk vill busa med mig ibland också.


Det känns inte alls som lördag, kanske är det så för att jag jobbar nästan varje dag.
/ Camilla

Utekväll

Nu är jag uppe igen efter några timmars sömn. Om en halvtimme blir det jobb för mig, och förmodligen hela dagen. Växthuset stänger alltid senare än de egentligen ska, men äsch, jag klagar inte. Det enda jobbiga är att behöva stiga upp på morgonen. Efter det flyter allt på hur bra som helst. Jag är helt enkelt morgontrött.

Gårdagen blev ganska rolig ändå. Planerna ändrades, som de gör varje dag, men nu träffade jag ju en massa folk i alla fall. Hemkomsten blev mycket senare än jag tänkt mig, efter kl. 3. Sedan somnade jag inte förrän halv fem kanske, men jag får ta igen det senare i sommar. Jag jobbar nog varje dag åtminstone till den 27 juni. Dessutom börjar jag ganska tidigt också. På dagis börjar jag redan vid 7-halv 8.

Bloggen krånglade igår. Jag vet inte hur många gånger jag försökte logga in här, men det gick bara inte. Nu borde allt fungera fint igen, hoppas jag. Jag känner mig handikappad eller något när jag inte kan uppdatera.


Synd att jag jobbar idag, det ser ut att bli sol.
/ Camilla


Sova

Nu ska jag börja ge upp allt annat förutom sovandet för kvällen. Trots att klockan är halv elva så är jag oerhört trött. Ögonlocken blir bara tyngre och jag orkar inte göra något mer. Därför tänker jag bara lägga mig i sängen och kolla på tv till jag somnar. Oftast tar det inte länge alls, och det lär det verkligen inte göra idag heller. Igår hann jag inte ens kolla klart "Navy CIS" före jag somnade. Det här jobbandet tär på mig helt enkelt, och även värmen gör nog sitt. På dagis är man ju dessutom ute en stor del av dagen + att jag måste sitta och rita hela tiden då vi är inne. Eftersom det blev ändringar angående jobbveckorna så kommer jag tillbringa min tid på dagis även nästa vecka, och då är det skogen som gäller hela veckan. Jag kan inte precis påstå att det är något jag gillar, men då får jag åtminstone en massa timmar = pengar.


Nu ska jag sova, börjar jobba kl. 09 imorgon!
/ Camilla


Jag ser ut som ett lapptäcke?

Äntligen har jag tid för att sitta vid datorn ett tag. Det visade sig att tv inte sänder några allt för bra program idag, åtminstone inte sådana jag vill se på, så därför tänkte jag spela dator istället. Det händer ganska sällan numera. En dag blev jag helt plötsligt sugen på att spela "Backpacker 3", så det ska jag nog göra härnäst.

Nu är det verkligen skönt när sommaren kommit även hit upp i norr. Solen stekte på hela dagen, så nu har jag blivit mycket brunare. Dock inte på magen samt början av låren, så därför ser jag nog ut som ett lapptäcke eller något i bikini. Som om inte det vore nog, så syns fortfarande min solbränna på nacken lite. Om jag har tur så hinner jag lägga mig och sola någon dag, helst före tisdag.

Att jobba på dagis är faktiskt roligare än jag kom ihåg det som. Idag flöt allt på riktigt bra, och ungarna tycker om att ha mig där. Lite jobbigt är det bara då man ska äta eftersom så gott som alla barnen ropar "Camilla ska sitta i mitt bort idag!" eller något liknande. Alla vill dessutom att jag ska rita en massa saker åt dem, vilket ju kan ses ur två olika synvinklar. Visst är det kul att rita ibland, men jag är verkligen inte bra på det. Att flera sedan vill ha teckningar etc. samtidigt gör ju inte saken bättre. Som tur är så har de i alla fall respekt för mig och gnäller inte allt för mycket om jag avstår.


Nu ska jag spela lite!
/ Camilla

Carte d'or

Konstigt nog blev jag sugen på glass nu på kvällen. Jag smakade en av Carte d'or glassarna, Crema di Mascarpone. Till min stora besvikelse så var den inte alls lika god som man tror att den är. Visserligen är det så att jag inte ens gillar glass så mycket, men godare än sådär brukar det vara.

Det uppkommer en känsla av konstighet när jag inte behöver sitta och göra skolarbete nu på kvällen. Matteprovet gjorde jag idag, och det gick mycket sämre än jag trodde att det skulle gå. Jag får väl ändra min tankegång lite och intala mig att det viktigaste är att man klarar proven. Halva kursen återstår än, och man ser ju hur det går.


Nu ska jag fortsätta kolla på tv i brist på annat.
/ Camilla


Jobb

Nu har jag hunnit sätta mig till ro en stund efter maten. Jag hann inte jobba mer än 6,5 timmar på dagis idag, men imorgon blir det nog ev. ett längre pass. Det tär på en att vara ute med barnen när det är värsta hettan. Självklart finns det även en positiv sak med hettan - man blir brun. Nu syns det knappt att jag brände mig igår, utan istället har jag bara blivit mycket brunare. Synd bara att man inte ids jobba i bikini.

Nu har jag även jobb hela helgen. Då blir det att jobba hela dagarna på växthuset istället för utanför Ica. Det är skönare med tanke på avståndet till jobbet, men det är allt bra kvavt där inne. Folk lär det komma också när det är så varmt. Det borde vara sommar året om, det är så skönt med värme.


Nu ska jag sola!
/ Camilla

Misslyckat försök

Det blev ett misslyckat försök med att hålla mig uppe, både när det gäller tv och pluggande. Jag hade tänkt ta mig tid att ringa ett samtal, men jag lär somna om jag ens försöker. Därför är det lika att bara stänga av allt här och lägga sig. Då kanske jag orkar upp lite tidigiare än idag också. Jag har verkligen ingen energi över till att packa mina saker nu ikväll.


God natt!
/ Camilla

Trötter

Jag sitter här och gäspar till filmen "Cake" som går i tv3 just nu. Jag har sett den förut, men ändå började jag se på den i brist på annat. Inte kan jag påstå att den är så bra precis, men alltid ett tidsfördriv i alla fall. Helst av allt skulle jag gå sova, men då blir saker ogjorda, som vanligt. Till imorgon måste jag ha kollat kläder jag kan ha på dagis också. Dit tar man ju absolut inte några särskilt fina kläder, eftersom man förmodligen är ute så gott som hela dagen.


Jag ska försöka mig på att kolla igenom matten en sista gång nu.
/ Camilla


Sommar och sol

Nu verkar det äntligen bli riktig sommar! Solen har stekt på så underbart idag på jobbet. Dock brände jag mig lite, men det blir ju brunt det med. Det brukar bara vara rött i några timmar på mig. Egentligen hade jag planerat att fara hem vid 13, då jag skulle sluta, för att byta om till bikini och ligga och sola resten av dagen, men Hanna behövde förstärkning på jobbet så då stannade jag där i princip hela eftermiddagen. Jag hann göra några andra ärenden också under eftermiddagen, så jag är nöjd. Färg fick jag ju hur som helst så.

Imorgon blir det att göra matteprovet, som jag tyvärr försov mig från att hinna göra idag. Jag hade tänkt åka in till skolan till kl. 8, men tyvärr steg jag först upp då. Det gick bra att flytta till förmiddagen imorgon så det är lugnt. Efter det blir det att jobba på dagis. Jag kommer att missa två-tre dagar därifrån nästa vecka, så då hinner jag ju komma igen lite. Dock blir det nog inte så många timmar imorgon, men 7 kanske jag hinner med.

Jag är så inne i jobbet så jag t.o.m. glömde att det var tisdag idag. Rätt som det var så slog jag bara på tv:n strax före åtta, och märkte då att det var "Gossip girl".


/ Camilla

God natt!

Nu ska jag överge datorn för denna kväll, och ägna min tid åt viktigare saker. Bl.a. matteprovet samt. lite finska, som måste vara klart till imorgon. Sedan är jag oerhört trött, igen. Antar att min sömnbrist inte helt tagits igen, men det ska jag nog göra i veckan i alla fall. Imorgon ska jag nog eventuellt hinna träna också, åtminstone hoppas jag det. Träningen har brustit något enormt nu på senare tid, vilket är riktigt illa. Jag får väl fasta + träna i veckan så jag tar igen mig.


God natt!
/ Camilla


Matteprov

Imorgon stundar det sista matteprovet för i år, skönt! Dock vet jag inte om jag hinner göra det eller inte. Allt beror lite på om jag får göra det kl. 8 eller inte, eftersom jag börjar jobba kl. 9. Jag jobbar bara till kl. 13 imorgon, men jag vet inte riktigt om jag ska ta mig tid att fara på svenskalektionen sen eller om jag ska göra svenskan hemma istället. Jag borde som fara förbi dagis och fråga om jag kan flytta mina arbetsdagar en aning. Eftersom jag missar i princip hela nästa vecka så vore det perfekt om jag skulle kunna ta igen lite på mina lediga dagar - torsdag och fredag.

För mig känns det redan som sommarlov eftersom jag inte alls är i skolan. Nu börjar man som sjunka in i jobbet också, och det känns som att man jobbat med blommorna i evigheter. I själva verket är det bara från fredag. Vissa stunder blir man less på att stå där, speciellt om det bara kommer snåla människor, eller om det är dåligt väder. Tiden går i alla fall ofta fort.


Nu ska jag hjälpa några (läs: Hanna) lite före jag pluggar!
/ Camilla

Måndag

Nu har jag äntligen tagit igen min sömnbrist lite grann. Det var inte meningen att gå lägga sig så tidigt som kl. 18 igår, men jag orkade helt enkelt inte upp efter att jag vilat ett tag. Jag hade alarmet på en timme efter att jag lade mig, men jag stängde av det bara. Det var så otroligt skönt att sova ända till strax före halv åtta imorse. Mamma skulle inte väcka mig, men det bara blev så när hon behövde hämta saker från mitt rum.

Hur som helst, så är jag uppe mycket tidigare än jag planerat. Därför vet jag nu inte vad jag riktigt ska göra. Som vanligt har jag en hel drös med saker som jag borde göra, bl.a. räkna matte. Angående matten så kanske jag går förbi skolan och räknar ett tag. Jag måste även gå dit för att fråga om jag får göra matteprovet tidigare imorgon, eftersom jag börjar jobba kl. 9. Samhällsbetyget vill jag också få reda på.

Jag har blivit helt sjukt trött numera när jag jobbar och sover för lite. Maten hoppar jag ofta över, vilket inte är bra. Efter en dag utan mat känner jag inte ens någon hunger, och därför glömmer jag lätt att äta. Idag åt jag åtminstone en bra frukost, vilket jag inte gjort på länge. Kanske plockar jag även med frukt eller något att äta under dagen. Jag slutar nämligen inte jobba förrän kl. 18.


Nu ska jag kanske gå ut en sväng!
/ Camilla


Veckoslut

Nu är jag så himla trött. Det känns som att skallen väger 10 kg mer än den gör, och jag orkar knappt tänka. Ögonlocken känns lite halvtunga och håller på att gå igen lite då och då. Såhär få sovtimmar börjar helt enkelt att märkas vid det här laget.

Det var inget direkt fint sommarväder idag, åtminstone inte till en början. Det kändes som ren pest och pina att behöva vara på jobbet. Ett tag var det som att vi bara satt av tiden där. När solen sedan började titta fram kom även kunderna, vilket var skönt. Tiden går så mycket fortare om man har någon att serva.


Nu ska jag vila lite och kanske kolla på en film!
/ Camilla

Beroende?

Nu har jag hunnit komma hem från Finland, och snart ska jag fixa klart mig för jobbet. Idag jobbar jag kl.10-15, och det kommer nog att bli hårda timmar eftersom jag är så oerhört trött. Från att endast ha sovit 3,5 timmar natten mot lördag, p.g.a. diverse orsaker, kan jag inte påstå att jag sovit så många fler inatt. Jag har inte full koll på när vi kom "hem", men nog var klockan ganska mycket då i alla fall. Dessutom steg jag upp kl. 7 idag, sjukt!

Det var sjukt mycket folk på studentbjudningen igår, säkerligen uppåt 200 personer. Släktingar, vänner och bekanta i massor. Trött blev jag i alla fall. Gästerna var sega på att fara hem också. Vi skulle på festen efteråt, och vi kom inte iväg dit förrän vid nio. Dock var det inte värt eftersom hälften av de som skulle komma inte kom, men vi hade kul ändå. Vi for till byn och hängde ett tag så.

Jag måste säga att jag känner mig socialt handikappad när jag inte har tillgång till en dator. Eller nu finns det ju faktiskt en hos mormor och morfar, men den kunde man ju inte precis starta igår då det var fullt med folk. Hemma läser jag bloggar flera gånger per dag, + att jag även gör en massa annat vid datorn också. Jag är nog kanske beroende av datorn på ett eller annat sätt.


Nu ska jag fixa klart allt så jag hinner!
/ Camilla

RSS 2.0