Matte

Om jag någonsin klagat på att mitt liv varit enformigt klagar jag mer nu! Dag ut och dag in är det matteplugg som gäller. Faktiskt är det inte ens skillnad på vardag och helgdag mer, utan möjligtvis på kvällarna efter att man pluggat. Nu har jag i alla fall full koll på allt vad binomialsatsen, induktionsaxiomet, Taylorpolynom, olikheter, gränsvärden och allt därefter är. Imorgon väntar en sista dags repetition innan tisdagens tenta. Håll tummarna för mig!


/ Camilla


Fredag

Första snön har fallit över Luleå idag. Jag märkte faktiskt inte av det innan jag nästan var framme vid bussen en bit ifrån skolan. När jag väl kom till smedjegatan märkte jag hur underbart det faktiskt var med snö just idag. Trots att det var fredagkväll, då det normalt är rätt livat, var det förhållandevis tyst och folktomt. Samtidigt möttes man av små snöflingor som kom emot en. Det fick mig att längta lite till vintern, även om jag inte riktigt gillar årstiden annars. Det kan dels bero på att jag alltid fryser, men också för att det blir så mycket svårare att ta sig fram överallt.

På tal om att ta sig fram, blev jag återigen påmind om att cykeln faktiskt borde befinna sig nere i cykelförrådet nu. Sist jag tänkte vara ner till förrådet fick jag annat att göra, men kanske det är dags ikväll eller ihelg då? Så vitt jag vet har jag bara planerat in matteplugg med Albin. Idag pluggade vi i ungefär fem timmar, och den här gången gick det faktiskt riktigt bra. Hoppas det bådar gott inför tisdagens tenta!


Nu ska jag plocka fram något gott till Idol, som börjar snart.
/ Camilla


Världens sämsta dag

Idag är det ingen bra dag. Precis allt som kan gå fel har typ gått det. Inte minst tentan, som jag kuggade så det bara sjöng om det. Får väl tänka positivt att jag ju faktiskt slipper leva i ovisshet över om det blir omtenta eller inte. Förutom det har jag även fått stressa olagligt mycket till alla bussar, som jag precis hunnit med. Matten gick också rakt åt helvete fel idag. Utöver det är jag bara trött, trött, trött, och jag lovar att jag har sovit rätt länge med. Håll tummarna för att morgondagen blir en bättre dag? Och att nästa tenta, som är matte, går bra.

Ikväll borde jag fortsätta mitt pluggande, men vet ni vad? Nu tar jag ledigt! En dag som den här tänker jag inte fortsätta med något pluggande alls, eftersom jag mest troligt ändå bara skulle bli sur och irriterad över att det inte går bra. Istället tänker jag se på tv eller spela dator, och lägga mig tidigt. Imorgon är det matte som gäller igen.


/ Camilla


Vad ska jag göra?

Mitt liv är nog alldeles för inrutat i vad jag ska göra varje timme, varje dag. Idag känner jag mest för en vilodag från plugget, men frågan är ju vad jag då ska göra? Min lägenhet behöver inte städas, jag har massor av mat och fika i frysen, det är halt ute o.s.v. Det sistnämnda hindrade faktiskt mig från att gå ut på en promenad, vilket jag annars kunnat göra i det härliga vädret. Det är rätt kallt, men ändå skönt på något sätt. :-)


/ Camilla

Besök

Det är inte ofta jag orkar ta fram min systemkamera från skåpet, och lika sällan har jag något att fota. Igår passade jag dock på att fota familjens senaste tillskott; Madeleines hundvalp Nelly, även kallas hennes "bebis". Igår var hon mest en gnällande, ylande, skällande hund. Eller kanske var det en tidig trotsålder eftersom hon ville in till vardagsrummet och mina mattor.




/ Camilla

Kyckling på fredag

Ibland är det verkligen de små sakerna i livet som kan göra en hur glad som helst. Det här är nog bästa dagen på länge. Inte ens stressen inför tentorna stör mig idag. Vad beror nu glädjen på? Min klänning jag beställde var jättefin, dock tänker jag ändå ändra på den lite så fort jag får tag på en symaskin. Mamma, vill du ta med den hit på fredag? Sedan fick jag även med en supersnygg mössa jag faktiskt velat ha helt gratis! Dessutom får jag gäster idag, vilket betyder att jag slipper äta själv. Sedan har jag hunnit räkna massor (för mig!) matte, så jag känner mig nöjd på det planet med. Och som pricken över i har Lulebo fixat mina element, och även handdukstorken. Nu slipper jag frysa mer! :-D

Annars händer inte överdrivet mycket. Mina gäster; pappa, Renée och Madeleine, borde dyka upp om ca en timme. Då blir det kyckling, ris och currysås som gäller. Är de snälla kan de få några kanelbullar till efterrätt också. Fast jag är nog så snäll att jag kan bjuda på de i vilket fall som helst. :-)


/ Camilla


Torsdag

Idag är det torsdag, vilket innebär att jag ska plugga lite, och sedan vara med Marina, som kommer och sover hos mig. Före jag åker till skolan ska jag dock försöka snabbstäda här hemma. Ihelg lär jag inte hinna, så det är lika bra att passa på nu. Frågan är bara hur bra det var att passa på att sova ut idag? Jag är ju visserligen piggare nu, men tiden bara rinner iväg.

Här har ni en bra låt! :)




/ Camilla

Kanelbullar!

Idag känner jag mig rätt duktig. Bortsett från onödiga saker jag också gjort har jag även räknat massor av matte med Albin och Kristoffer (och Adam), bakat kanelbullar och diskat undan mitt Mount Everest som än en gång visat sig existera i min diskho. Berget brukar ibland även bre ut vissa delar efter diskbänken. En diskmaskin skulle jag verkligen inte tacka nej till!

Kanelbullarna blev farligt goda, och rätt många till antalet med. Nästa problem blir att rymma alla i frysen. Utrymmet där ska man inte underskatta, för jag har märkt att det visst går att trycka in ganska många saker där. Dock måste man ibland plocka ut hur mycket som helst för att få ut något specifikt. Inget världsproblem, men ibland måste man då klaga!





/ Camilla

Matte är mitt liv!

Igår räknade jag massor av matte, idag med, och vet ni vad? Imorgon ska jag också räkna! Lite smartare börjar jag känna mig, men ofta är den känslan bara kortvarig, d.v.s. till man kommer till nästa tal eller det därefter. Dessutom är den kära matteboken på engelska, vilket bara försvårar alltihop. Tur att jag kommer åt Lexin från min mobil, för annars skulle jag behöva gå runt och dumma mig med att jag inte förstår vissa ord.

Har jag tur kommer jag hem innan 18 imorgon och kan hämta ut mitt paket från Nelly som kom redan igår. Säkerligen hinner jag få påminnelseavin innan jag tar mig hela vägen till Coop Forum i tid. Varför kan inte posten vara öppen längre när affären ändå har öppet till elva? Imorse hade jag i och för sig kunnat hämta det innan jag åkte till skolan, men då råkade jag sova ända till jag fick stressa. Ovanligt? Nej!


/ Camilla

Britney Spears

Den här var faktiskt ruskigt bra. Helt klart värd att lyssna på! :)




/ Camilla

Tentaplugg

Kan någon stoppa tiden åt mig en stund, åtminstone några timmar? Jag hinner inte med i pluggandet, och dessutom är jag så trött att jag skulle kunna somna just nu. Synd att man inte har tid att lägga sig nu. Istället är det snart matteboken som gäller igen, följt av industriell miljö- och processteknik. Jag insåg idag att mitt liv kommer att se ut såhär i två veckor nu. Kan ingen skänka mig ens en gnutta extra energi? Snälla!


/ Camilla

Vinter?

Det är lite komiskt hur annorlunda det kan vara i Luleå och Övertorneå trots att de faktiskt bara befinner sig ca 16(?) mil ifrån varandra. Hemma åker man skidor, och här finns inga spår av snö någonstans. Dock tycker jag att det är ruskigt skönt, eftersom jag tycker att perioden med snö alltid är för lång. Visserligen är det roligt att köra skoter t.ex., men annars är det mest i vägen bara.

Om än snön inte kommit, så har åtminstone kylan hittat hit. Jag har ingen termometer, så jag vet inte hur kallt det är ute, men inatt när jag cyklade hem från Porsön var det verkligen kallt. Jag kan även tillägga att jag inte hade för lite kläder på mig heller, utan det var vinterjacka, vantar och halsduk som gällde. Kanske får cykelsäsongen börja vara över för i år, eller åtminstone på nätterna.


/ Camilla


Nya skor!

Idag hittade jag mig ett par skor på stan också. Blev rätt nöjd, faktiskt! :)



De är mycket finare i verkligheten!


/ Camilla

Fredagsmys

Idag är det fredag, vilket betyder att jag får sova hur länge jag vill imorgon! Det underbaraste i världen måste vara att känna att man inte är tvungen att ställa sin klocka på 06:00 dagen efter. Dock ställde jag alarmet på klockan nio istället, eftersom jag och Renée ska gå en till runda på stan då. Hon är på premiärbesök hos mig, och jag måste säga att jag faktiskt saknat henne! Det är rätt många jag verkligen skulle vilja träffa oftare, däribland den sötaste tjejen på jorden - Vanessa. Jag längtar snart ihjäl mig till "höstlovet", även om det nog mest troligt bara blir en snabbvisit hemma då med.

Åter till fredagen, så har jag haft en riktigt skön dag idag. Möjligen hade morgonen kunnat börja med att jag gått ut 2 minuter tidigare och sluppit cykla till skolan, men annars är jag nöjd med helheten. I skolan räknade jag på rätt flitigt, och efteråt har jag hunnit vara på stan med syrran, äta kinamat och tjocka i mig massor av chips och godis. Fredagsmys helt enkelt!


/ Camilla


Rastlös

Numera är jag så van vid att alltid ha "måsten" att göra att jag känner mig helt dum när jag för en gångs skull inte har det. Jag vet inte ens vad jag vill göra. Ska jag baka, plugga, se på tv, slösa pengar på stan eller bara ta det lugnt? Jag hittade rätt mycket jag kunde köpa på stan, så kanske det vore ett alternativ. Annars är det ju alltid gott med kanelbullar också. Svårt val den här gången, faktiskt.


/ Camilla


Regn och rusk

Det finns betydligt roligare sätt att vakna upp på än spöregn mot fönsterbrädorna (heter det så på utsidan?) och taket. I Luleå är det inte direkt solsken, utan vädret kan snart liknas vid storm. Det här får mig nästan att längta till vintern, snön och kylan. Allt istället för det här. Går man ut idag får man väl akta sig för att inte blåsa bort, plus att man till på köpet blir helt blöt och jävlig. Med andra ord längtar jag inte efter att gå ut idag.

Annars ska dagen tillägnas matteplugg, om det är någon idé då duggan (provet) är imorgon? På de gamla duggorna kan jag nästan inte en enda uppgift. Håll tummarna för att vi får en lättare! Om inte, får jag istället plugga som en tok inför tentan som är om 20 dagar.


/ Camilla

GratisMode.Se

En bild säger väl mer än tusen ord? Bli medlem, och få t.ex. trisslotter, biobiljetter eller presentkort till bl.a. Nelly.com. Det är dessutom förvånansvärt lätt att samla poäng gratis. Prova t.ex. Lovefilm i två veckor, och få 80 poäng! :)

Du kan bli medlem här.




/ Camilla

Världens undergång

Kl. 21:00 kommer min värld gå under. Jag älskar verkligen Desperate Housewives, men nu har jag inte femman. Snart måste jag börja tröstäta bara för att jag inte kommer att kunna kolla på det. Jag kollade igenom tv-tablån på en föreläsning idag, och det ser verkligen inte roligt ut för de kanaler jag har. Nyheter och tråkiga program bara. Med lite tur hade det ju fast kunnat gå en film eller något, men inte nu inte. Inte ens Idol går andra dagar än fredag mer. Åh!

För att försöka se det hela från den ljusa sidan har jag ju mycket mer "tid" för att plugga då, men tror ni jag orkar? Nej, idag orkar jag ingenting. Egentligen tänkte jag plugga innan skolan, som började kl 13 idag, men jag låg i sängen till halv elva istället. Kan även tillägga att jag första gången vaknade halv åtta, men tvingade mig själv att somna om för att jag sovit för lite (läs: mycket mer än jag vanligtvis gör). Kanske är det dagen som är hopplös.


/ Camilla


Kvällsunderhållning

Den här kvällen ska tillägnas bl.a. följande "kompis":



Om någon känner sig riktigt sugen på att komma och hjälpa mig med matten, är den personen hjärtligt välkommen. Emellenåt går det nämligen segt fram för mig. Tack på förhand! ;-)


/ Camilla

Måndag

Igår var jag som sagt väldigt trött, men vad händer inte då på kvällen om jag inte blir pigg helt plötsligt? Jag chansar på att jag blev övertrött, men drog ändå nytta av situationen och tänkte att jag lika väl kunde kolla filmen, som gick på tv4. I pauserna räknade jag dessutom matte. I efterhand kan det tyckas vara väldigt dumt, eftersom jag försov mig så det bara sjöng om det på morgonen. Som tur var hann jag till skolan ändå.

Skoldagen gick riktigt segt med två föreläsningar och en mattelektion. De sistnämnda är inga favoriter, och nästa gång överväger jag att stanna hemma och räkna alt. sitta i biblioteket istället. Jag får t.o.m. mer gjort då, och det går mycket lättare också. Nu hoppas jag att jag inte sagt för mycket, för efter maten är det matte som gäller igen!


/ Camilla


Söndag

Idag är det söndag, och jag känner mig tröttast i världen. Tur att jag inte hade något viktigt att stiga upp till, för min säng fick göra mig sällskap långt in på förmiddagen. Efter att jag vaknat låg jag kvar minst en timme och kollade tv på internet. Ibland känner jag mig som en nörd, men vad gör man när man är trött (läs: lat)? Tv:n är på i vardagsrummet nu också, medan jag sitter vid datorn. Det är alldeles för tyst annars.


/ Camilla


Virrpanna

Varför är det alltid så att man kan vakna upp tidigt och vara hur pigg som helst när man är ledig, men man är fruktansvärt trött då man ska upp till t.ex. skolan? Imorse var jag någonstans mittemellan. Jag visste verkligen inte vilken dag det var, och förutsåg att det var vardag, och att jag varit så dumt och glömt att ställa alarm på mobilen. Jag steg t.o.m. upp innan jag insåg att det var lördag. Självklart var det riktigt svårt att somna om sen, men efter lite läsande gick det.

Nu har jag precis ätit frukost, och fryser som vanligt. Min lägenhet är verkligen skum, för ibland är det jättevarmt, men ibland fryser man. Idag fryser man nästan bara man kollar ut. På gården är det frost, och solen har inte helt kommit fram än. Om den ens gör det. Jag som hade tänkt promenera och vara till stan skippar nog det första, och tar bussen till stan istället. Dock måste jag ju försöka vänja mig vid kyla igen, men idag känner jag inte för att börja. Jag kan lika väl skjuta upp det till t.ex. imorgon. :-)


/ Camilla


Camilla ♥ H&M = Sant!

Det är länge sedan jag blev riktigt nöjd med något klädesplagg jag köpt, men t-shirten nedan tyckte jag verkligen om! Bilden är orättvis, för den är mycket finare på.




/ Camilla


Snart vinter

Idag är det fredagen den 2:a oktober. Vart försvann september månad egentligen? Det kändes verkligen som att månaden började lika fort som den slutade. Jag lär aldrig vänja mig vid hur fort tiden går, utan fortsätter att förvånas över det gång på gång. Oktober innebär hur som helst att vintern närmar sig, och det börjar verkligen kännas. Vinterjackan väntar på att börja användas i skåpet, och det dröjer nog inte länge innan den faktiskt åker fram "på riktigt". Någon sommar är det verkligen inte tal om mer, så jag vet inte ens varför jag envisas med att ha sommarjackor på mig. Jag antar att man väl lär sig den hårda vägen om inte annat.

Eftersom det snart är den 5 oktober innebär det att jag bott i Luleå i snart två månader. Tragiskt nog fick jag inte upp taklampor, speglar och klockor förrän idag. Pappa får ta åt sig äran för att det blev gjort, men vad gör man inte när man själv inte vet hur man gör? Visst vet jag hur man hanterar en borrmaskin, men när det kommer till pluggar och betongväggar tillhör jag den dummare skaran av människor. För att inte verka som den minst händiga människan i världen, kan jag nämna att jag faktiskt skruvat ihop de flesta möblerna själv. Det kan jag minsann! Antar att allt bara bygger på att övning ger färdighet.

Nu ska jag städa lite i vardagsrummet, så jag slipper göra det imorgon.


/ Camilla


RSS 2.0