Tidsfördriv

Det visade sig att "Need for speed" inte var lika kul som det brukar vara, bl.a. eftersom det gick uruselt för mig och jag totalkraschade nästan varje gång. Istället började jag sjunga singstar med den av mina systrar som var hemma. Dock kunde vi inte sjunga länge, eftersom hon tydligen har scenskräck trots MVG i musik och att hon uppträdde igår på sporthallen för massor av människor.


/ Camilla

Ensam hemma

Återigen var jag inte trött igår när jag skulle sova, och då låg jag i min säng och spelade sudoku på mobilen i minst en timme. Jag förstår inte varför jag aldrig är trött då, fastän jag kan vara hur trött som helst före jag går och lägger mig. Därför var klockan ganska mycket när jag väl somnade, och steg upp.

Min tanke var att ta en långpromenad på dagen, men då snöade det så mycket att jag inte hade någon lust att gå ut. Nu har vädret lugnat ner sig, men eftersom jag precis ätit så orkar jag inte gå ut. Istället tänkte jag gå till övervåningen och spela lite "need for speed" på vårt x-box 360. Sådant måste jag passa på att göra när jag är ensam hemma, annars är det alltid någon, speciellt min bror, som kommer och klagar på att jag spelat länge eller på att jag är sämre än honom på att spela. Dock stämmer inte det sistnämnda, utan det är bara hans dåliga försök att själv få spela.

Det går inte att beskriva hur skönt det är när det äntligen är lite lugn och ro här i huset. Hunden för inget oväsen alls, utan den ligger bara och sover hela tiden. Jag antar att den också tycker att det är skönt när folk inte springer runt överallt hela tiden. Dock kommer nog delar av min familj hem på bara några timmar, men det är ett bra tag kvar till dess.


/ Camilla


Korsord

Denna kväll har bestått av mestadels korsordslösning, eftersom jag inte hade annat att göra då alla andra var på sporthallen. Dock fick jag besök senare på kvällen, vilket deffinitivt räddade kvällen. Dock kom det lite oväntat, så därför var vårt hus inte så välstädat, vilket det så gott som aldrig är. Eftersom vi är 7 personer i familjen blir det väldigt fort stökigt efter att man städat. Det stökigaste i huset är nog vardagsrummet, eftersom mina småsyskon oftast håller till där ett flertal timmar om dygnet.

Eftersom klockan är ganska mycket nu, så orkar jag inte stiga upp redan före kl. 7 idag, så jag väljer att stanna hemma från Luleå. Även om jag skulle åka dit, så skulle jag inte hinna vara där så länge, eftersom det finns oerhört få busstider hemåt. Därför ska jag nog åka i april någongång istället. Då är det säkert mer vår/sommarkläder i butikerna också.

Idag fyller även min kusin 5 år, men jag har ingen lust att fara på hennes kalas eftersom det nog skulle ta så länge. Själva kalaset brukar inte ta länge, men så finns det ju mer än ett ställe som vi brukar vara på där. Istället ska jag nog unna mig en skön promenad, om det är fint väder, eller så tar jag en tur på mina längdskidor. Jag vet än inte hur många familjemedlemmar som blir kvar hemma, men jag chansar på max. 2 personer.


Nu ska jag vara lite socialare med min syster..
/ Camilla

Fredagkväll

Nu har jag gräddat klart alla min bullar, och de blev faktiskt goda. Den första plåten var dock en minut för länge i ugnen, vilket resulterade i snäppet mörkare bullar än de andra, dock ej brända som min lillasyster envisades med att de var. Men hon sade åtminstone att de är som faster vill ha de, och hon vill nog inte ha brända bullar hon heller, så då kan de inte vara brända.

Planerna var att jag skulle fara till sporthallen nu kl. 21 och se på när en annan av mina lillasystrar skulle uppträda, men tiden blev knapp med mitt bakande och jag fick stå över att fara till sporthallen. Men jag hoppas att någon filmar det så jag hör och ser hur uppträdandet var. Dock hade jag helst kollat själv.

Istället för sporthallen så ska jag nog tillbringa min tid framför tv:n med någon bra film eller liknande. Besök vore oerhört kul, men dock är det inte så ofta som folk kommer hit eftersom byn är utanför Övertorneå. Men jag har ju åtminstone mamma och en lillasyster här hemma, fast de går och lägger sig mycket tidigare än mig.


/ Camilla

Vaniljbullar

Trots att klockan inte ens är fyra denna eftermiddag, så har jag faktiskt hunnit göra mycket mer än vad jag tänkt mig. Dock steg jag inte upp särskilt tidigt, men hann dock ändå med en kort promenad på förmiddagen. Eftersom jag hade med hunden och min lillasyster, så blev promenaden också väldigt kort och vi gick till en granne och hälsade på istället.

Efter detta hämtade mamma upp mig och vi for till Övertorneå för att handla. Dock blev även vistelsen i affären längre än jag tänkt mig, eftersom vi från att endast ha tänkt köpa ett fåtal varor, fyllde nästan hela vagnen. Mamma och min bror far ju till Luleå imorgon, och därför verkar mamma tro att vi inte överlever om hon inte köper hem massvis med mat.

Senare idag tänker jag äntligen baka vaniljbullarna, som jag inte hann med igår p.g.a. tidsbrist. Dock måste jag nog laga middag före. Just idag borde jag få välja fritt med vad jag ska laga, eftersom det inte är så många hemma som ska äta. Annars brukar jag alltid få en massa klagomål på allt jag funderat att laga, och istället får idéer på "vanlig" mat, som ex. pasta och något.


/ Camilla

God natt!

Tro det eller ej, men jag tänker faktiskt "redan" stänga av datorn. Om den är på sitter jag uppe alldeles för länge, samma med tv:n. Istället ska jag nog försöka att läsa en bok eller något till jag somnar. Förhoppningsvis blir det inte att vara uppe lika länge som jag råkade vara förra natten, speciellt inte då pappa skulle stiga upp redan kl. 03, då han skulle till jobbet. Det känns fel att inte ha gått och lagt sig när en annan ska till jobbet.

Angående min beslutsångest om helgen, så har jag nog bestämt mig att stanna hemma. Jag tror att det kan behövas lugna dagar för att helt enkelt känna att man är ledig och bara vila ut. Dessutom måste jag nog ta tag i några skolarbeten också, för att inte behöva stressa för fullt då skolan börjar. Jag längtar absolut inte tillbaka till själva skolan och skolarbetena, men däremot mina kompisar! Trots att vi hade planer på att ses under lovet, så har alla haft fullt upp. Det måste vi nog ta igen inom kort.


/ Camilla

Kategorier

I väntan på att bastun skulle bli ledig så passade jag på att införa diverse kategorier till min blogg. Eftersom jag nu har ca. 60 inlägg, så tyckte jag att det blev ganska mycket att ha i en kategori. Dock kommer nog de flesta inläggen fortfarande att hamna under kategorin "allmänt", men jag ska åtminstone försöka att lägga inlägg i andra kategorier också. 

Bilder, Listor och Allmänt tyckte jag beskrev mina inlägg ganska bra. Hur ofta jag kommer ihåg att byta kategori på inläggen blir en helt annan sak, men det är i alla fall värt ett försök. Nu blir det åtminstone lättare att hitta specifika blogginlägg.


Nu borde bastun vara ledig!
/ Camilla

Lista

Så återigen för att ha ett tidsfördriv före jag ska bada bastu, så lägger jag upp en lista.

Namn: Camilla
Vad drack du senast: Vatten
Vad gjorde du igår kväll: Bakade, kollade på tv och pratade i telefon.
Hur många hamstrar har du haft: Ingen alls, men däremot både hund och kanin.
Kan du gå ner i spagat: Nej, men jag tycker att jag är tillräckligt vig ändå.
Vad ska du göra i kväll: Titta på tv om inget annat dyker upp.
Vad ska du göra i morgon: Inga planer, men ska nog försöka ta mig ut på en promenad i alla fall.
Senaste inköp: En bok
Senaste film: Pretty woman
Vad har du i ditt fönster: I fönstret finns bara glas, men runt om fönstret finns gardiner och en lampa.
Tycker du om att cykla: Ja, en cykeltur är aldrig fel.
Vem sov du över hos senast: Min faster
Vem sov över hos dig senast: Lillasyster sov i mitt rum förra veckan, men om inte det räknas så vet jag inte.
Vem pussade du på senast: Lillasyster tror jag nog.
Vad ska du göra nu: Bada bastu så fort bastun blir ledig.
Vad ska du göra sen: Kolla på tv, tror jag nog.
Vem träffade du sist: Sara
Vem skulle du vilja träffa nu: Det finns många svarsalternativ.
Sjunger du i duschen: Nej, så gott som aldrig.
Vem ringde dig senast: Mamma
Vem ringde du senast: Mamma
Hur länge sov du inatt: Dock inte mer än 6 timmar kanske.
Vad gjorde du för tre timmar sen: Var hos en kompis.
Vad skulle du vilja göra nu: Umgås och kolla en bra film.
Vän du kan prata om allt med: Det finns många.
Person du kan lita på till 100%: De närmaste kompisarna.
Har du badat i år?: Inte utomhus i alla fall.
Tidsfördriv: Tv/dator
Vad heter du just nu på msn: Camilla
Hur många syskon:  4, tre lillasystrar och en lillebror.
Kär i någon just nu?: Nej
Känner du någon som heter likadant som dig?: Jag känner inte personen, men jag vet vem hon är.
Morgontrött?: Oftast
När är du född?: 22 april 1991 kl. 20:16
Var bor du?:  Korva
Nuvarande hårfärg?: Brun
Riktiga hårfärg?: Brun
Ögonfärg?: Grön
Vad läser du för bok nu?: Den sjätte "Harry Potter" boken, dock minns jag inte namnet.
Humör just nu?: Glad
Vad har du för parfym idag?: Britney Spears - midnight fantasy
Vill du ha barn?: Någongång i framtiden.
Hur stort är ditt rum?: Tillräckligt stort för mig.
Har du tv/dator i ditt rum?: Ingen tv, men däremot en/två datorer .
Piercingar?: Varsitt hål i öronen.
Tatuering?: Nej, jag vill inte ha någon heller.
Hur många converse allstarskor äger du?: Inga alls, men däremot flera andra par skor.
Brukar du vara osminkad i skolan?: Ja, ibland.
Skostorlek: 35/36

"Du är vad du äter"

Nu sitter jag här i köket, igen, och kollar på "du är vad du äter". Det programmet tycker jag är ganska bra, även om det ibland går mig på nerverna. Visst vill man själv också bli nyttigare, men flera gånger tycker jag att de går till överdrift i programmet. Jag försöker bara att äta efter tallriksmodellen så ofta som det går, istället för att hela tiden tänka på allt jag äter. Om jag skulle göra upp en lista på allt jag äter skulle det dyka upp en hel del onyttigheter, som kakor och godis. Godis är alldeles för svårt att sluta med, så jag har lagt av med att ens försöka. Dock har jag begränsat mitt godisätande till endast en gång i veckan.

På träningen kände jag verkligen att jag har haft ett litet uppehåll från det. De flesta övningarna kändes mycket jobbigare än vanligt och flera gånger orkade jag nästan inte ta i så mycket som man skulle. Nu ska jag dock verkligen skärpa mig med mitt tränande. Om jag inte kan fara på träningarna tre gånger i veckan ska jag åtminstone försöka gå ut och promenera istället. Framåt våren kan man i alla fall börja cykla, vilket jag tycker är ganska roligt. Jag hade förhoppningar på att våren skulle komma tidigt i år, eftersom det var plusgrader ett flertal dagar för ett tag sedan, men så började det snöa igen. I natt snöade och blåste det oerhört mycket, nästan så att man skulle kunna kalla det storm.


Nu ska jag fortsätta se på programmet, och sedan ska jag bada bastu!
/ Camilla


Promenad

Till slut lyckades jag faktiskt slita mig loss från spelet och gå ut på en promenad. Det var skönt väder att promenera, trots att det var lite slaskigt längs vägarna. Jag gick dock ca. 6 km med vår hund, som alltid är ivrig att fara ut på promenader. Han brukar bli halvt galen när han hör att man klär på sig i hallen, och börjar hoppa mot lådan där hans koppel finns.

Nu fick jag önskemål om att baka vaniljbullar, så jag kanske bakar det innan min träning. Om jag nu har skjuts till träningen så far jag på den. Dock skulle jag hellre sitta hemma och ta det lugnt bara, men jag behöver verkligen komma i form.

Just nu har jag beslutångest, igen, om hur jag ska göra på helgen. Jag har fått ett erbjudande att följa med min mamma och bror till Luleå över helgen, eftersom min bror har hockeycup där. Dock är inte ishockey i den åldern det roligaste man kan kolla på, men jag tänkte tillbringa en del av tiden på stan i sådana fall. Helst skulle jag stanna hemma om det fanns någon att umgås med på helgen. Eftersom det är sista helgen på lovet så har jag inte lust att bara sitta hemma och ha tråkigt själv. Dock har jag tid till imorgon att bestämma mig, vilket är tur, eftersom jag inte har en aning om hur jag ska göra för tillfället.


/ Camilla

Need for speed

Nu sitter jag här i tv-soffan, som vanligt, och spelar "Need for speed" med min bror. Jag tänkte faktiskt bara starta min dator och logga in mig på msn, men tydligen blev jag kvar ett tag. Dock ska jag bara spela en liten stund, eftersom jag tänker gå ut och promenera med hunden efter det.

Uppstigningen idag blev inte lika tidig som jag tänkt mig, men jag var ändå uppe strax efter kl. 11, vilket är betydligt tidigare än igår. Dock gick jag och lade mig alldeles för sent, men sådant gör inget när man har lov.


/ Camilla

Bakning

Idag har jag varit på humör att baka igen, vilket nog var på tiden. Efter att syskonen fyllde år har jag inte orkat  baka något alls. Dock behövdes detta inte heller då, men nu börjar allt ta slut. Därför tog jag mig i kragen och bestämde mig för att baka. Jag hann med både rull- och drömtårta, samt. en sockerkaka. Förhoppningsvis borde detta fika räcka ett tag.

För övrigt har min dag varit oerhört slö, då jag faktiskt inte orkat göra nästan någonting alls. På morgonen låg jag kvar i sängen flera timmar före jag steg upp, halvsov och löste sudokun. Inte nog med det, så tog jag en tur till bastun efter detta. Dock lyckades jag skärpa mig efter det och städade mitt rum en aning och lagade mat åt familjen. Det sistnämnda är något jag börjar bli väldigt less på nu. På det viset är det väldigt skönt att skolan börjar snart, så slipper jag åtminstone laga mat lika ofta. Dessutom får jag alltid en massa klagomål av diverse familjemedlemmar på vad jag gjort. Jag kan inte ens förklara i ord hur less jag är på detta nu.

Ikväll slapp jag i alla fall sitta och spela betapet i timtal eftersom "Grey's anatomy" var på tv. Förut har jag inte gillat serien alls, men numer har jag lärt mig att tycka om den. Dessutom har jag ingen bättre underhållning på kvällarna. Dock tycker jag att det är synd att mina favoritserier inte sänds just nu. Detta kan även ses som något positivt, eftersom jag då inte skulle ha tid för annat. Varken skolarbeten eller annat brukar bli av då.


/ Camilla

Våffeldagen

Mitt i allt funderande om vad jag skulle laga för mat, så kom jag faktiskt på att det är våffeldagen idag. Därför fick det även bli våfflor till middag. Efter flera om och men från både min och min systers sida, så blev det faktiskt fina och goda våfflor. Dock tog det en massa tid, eftersom vi stötte på flera problem. Bl.a. så gick proppen då vi skulle grädda med vårat ena våffeljärn. Vi trodde ju såklart det var strömmen som gick, men kom senare på att det var proppen. Även med detta var det sedan problem.

Jag avstod från att fara till backen idag, men det kanske jag inte borde ha gjort eftersom jag nu inte riktigt vet vad jag ska göra. Dock tror jag att jag bara ska ta det lugnt framför tv:n eller något liknande. Det vore kul med besök, men det är inte något allt för vanligt när det gäller mig. Mina syskon däremot har gäster var och varannan dag.

Det känns som att tiden går alldeles för fort nu på lovet, speciellt om man jämför med hur fort tiden går då det är skola. Det är ju fortfarande flera dagar av lovet kvar, men jag kan inte direkt påstå att jag fått allt för mycket vettigt gjort. Skolarbeten bara väntar på att göras, men till det har jag absolut ingen energi nu på lovet. Möjligtvis kan jag ta tag i dessa just före skolan börjar, om ens då. På senare tid har jag blivit väldigt lat när det gäller skola, vilket nog även syns i mina kommande betyg.


/ Camilla

Haparanda

Idag blev det senare uppstigning än vad vi tänkt oss, men tidig om man jämför med hur länge jag sover om ingen väcker mig. Dock kom vi för det inte iväg till Haparanda förrän vid tolv. Det gjorde inget eftersom det inte tog mer än 5 minuter att ansöka om ett pass. Sedan förde vi även min mobiltelefon på lagning eftersom det varit fel på den en längre tid. Något positivt med turen till Haparanda var i alla fall att jag fick övningsköra hela vägen dit och hem.


Nu ska jag snart laga mat, bara jag kommer på vad jag ska göra. Min fantasi börjar så småningom ta slut eftersom jag jämt måste laga mat. Dock tror jag att jag gör något enklare idag, eftersom mina syskon nog skulle gå hälsa på våra grannar snart. Sedan tänker jag baka efter maten också.


Ikväll får jag se om jag far och åker slalom, eller om jag tar en hemmakväll idag igen. "Gossip girl" missar jag varje vecka eftersom jag inte är hemma, men jag vet heller inte om jag gillar serien så mycket. Det finns mycket bättre serier, som ex. "Desperate housewives" och "Prison break".


/ Camilla


Pretty woman

Planerna ändrades eftersom en stor del av min familj ville se på filmen "Pretty woman", som mamma köpt för ett tag sen, istället för den andra som skulle gått på tv. Även om jag sett "Pretty woman" ett flertal gånger, så väljer jag hellre att se på den igen på en 32" tv än att se på den andra på en betydligt mindre tv.

Även morgondagens planer blev bestämda. Då åker jag till Haparanda med mamma och fixar ett pass till mig. Det är ganska länge kvar till vi tänkte åka, men för att vara säker på att jag hinner få ett pass så är det bäst att fixa det i god tid. Om vi inte skulle åka dit imorgon, så vet jag inte heller när det skulle bli av, eftersom tiden måste passa både mig och mamma.


/ Camilla


Bilder

Jag överförde mina bilder från mobiltelefonen till datorn, och hittade ett par väldigt söta bilder. Jag orkar dock inte lägga in några gamla bilder, utan visar endast några av de senaste.



 

                                                      

                                     

        




Speed 2: cruise control

Just nu sitter jag och funderar om jag ska kolla filmen i 3:an; Speed 2: cruise control. Jag såg att det var en amerikansk actionfilm, så därför tvekar jag. Action går att se på, men hellre brukar jag vilja kolla på något annat istället, som komedi, thriller eller skräck. Dock är en film ett ganska bra avslut på dagen.

Angående imorgon så har det kommit upp en hel del planer över vad jag ska göra. Just nu har jag dock beslutsångest, som vanligt, över hur jag ska göra. Jag vill umgås med kompisarna, men samtidigt så behöver jag ett pass för en framtida utlandsresa. Imorgon skulle passa utmärkt för det sistnämnda, eftersom mamma börjar jobba först kl. 16. Dessutom vet jag inte hur det blir angående slalombacken. Möjligtvis går detta att ordna så att jag far dit på kvällen, men då kan inte min lillasyster följa med, om hennes ben ens hunnit bli bra då. Vid närmare eftertanke så är det bara bra att jag far till backen om dagarna, eftersom jag på så vis är ute. De gånger jag väljer att göra annat, blir det oftast att jag sitter inomhus istället.

Jag hade mina tankar på att börja baka idag, men det tog ganska länge att laga mat eftersom att jag lagade flera olika alternativ. Därför orkade inte min syster baka, och på så vis övervägde även jag till att göra annat. I detta fall har jag inte gjort annat än suttit framför datorn och diskuterat med folk, samtidigt som jag spelat betapet och kollat bilder på pixbox. Nu börjar klockan bli så pass mycket att jag nog sparar bakandet till någon annan dag, eftersom jag nog ändå inte får några gäster som kommer och fikar idag. Och skulle jag få, så finns det alltid något att bjuda på.


/ Camilla

Annandag påsk

Idag har jag återigen varit i backen, denna gång dock med min kusin och en syster. Nu börjar jag bli måttligt less på att vara i backen, speciellt eftersom det finns så få backar. Dessutom kan man bara åka i den lilla när man åker med min kusin, eller för det mesta i alla fall. Dock var jag och åkte ett par gånger i den stora idag också. Det kändes skönt med lite omväxling också.

Imorgon hoppas jag att jag inte behöver fara till backen med småbarnen. Dock tror jag att jag blir illa tvungen om min syster inte har ont i benen då. Hon hade nämligen ramlat igår så att hon fick oerhört ont i benen, dock tror jag att det bara är en lättare stukning eller något eftersom hon kan gå bra.

Nu håller jag och min syster på att lagar mat. Vi tänkte baka, men så kom vi på att vi faktiskt var ganska hungriga, så därför lagar vi mat före bakningen. Det kan hända att vi bakar mer än en sort också eftersom vi inte har något annat att göra. Denna kväll kommer nog se ut som alla andra kvällar nuförtiden; tv-/filmtittande eller datorn.


/ Camilla

Betapet

Betapet är verkligen en bra underhållning då man har tråkigt. De senaste dagarna har jag spelat oerhört mycket, men det beror helt enkelt på att jag inte har något att göra här hemma. Den mesta tiden sitter jag bara och funderar över vad jag ska göra, och då passar just betapet bra ett tag.

Jag känner mig helt trött och slö just nu. Det känns som att jag varken vill eller orkar göra något. Helst av allt skulle jag bara gå sova, men då skulle jag ändå inte kunna somna, så det är ingen idé. Istället ska jag tillbringa kvällen med antingen en eller flera systrar. Jag tror att det antingen blir tv/film eller singstar för oss. Det brukar det oftast bli i alla fall.


/ Camilla

Påskdagen

Jag bestämde mig för att fara till Juoksengi igår, och det blev faktiskt lyckat. Hemma skulle jag säkert inte gjort något annat än suttit vid datorn eller kollat på tv. Dessutom träffade man en massa trevliga människor där borta också. Enda problemet brukar vara att fixa skjuts hem, men även det gick fint.

Idag har jag varit i slalombacken med några syskon och en kusin. Jag lärde kusinen att åka, och hon blev faktiskt bra. Dock var vi bara två timmar, men jag tycker att det räcker. Jag känner mig trots allt lite trött efter att ha somnat efter kl. 04 igår. Dessutom ringde min mobil efter att jag lagt mig också.

Senare idag funderar jag på om jag ska orka gå ut på en promenad, eller om jag bara ska kolla en film eller något här hemma. Det sistnämnda låter faktiskt ganska lockande med lite chips. Om det inte går någon bra film på tv så kanske jag åker och hyr en. Det tar ju trots allt inte länge om man far med skoter.


/ Camilla

Påskafton

Här i vårt kök märker man av att det är påsk eftersom min lillasyster pyntat så fint med små kycklingar och påskris med fjädrar och ägg. Senare skulle hon även måla några ägg, eftersom hon inte var nöjd med de vi redan hade. En hel del godis har det även blivit, som ju hör till påsken.

Idag har jag varit i slalombacken med min lillasyster igen. Nu börjar hon verkligen bli bra, vilket bara är positivt för alla. Då blir det mycket roligare att fara med henne också. Dock blev jag otroligt less och trött efter ca. 4 timmar med henne. Hon åker inte så fort som jag skulle önska heller, men det kommer väl snart.

Senare idag vet jag inte riktigt hur eller vad jag ska göra. Först och främst ska jag i alla fall äta middag med familjen. Sedan får jag se om jag far till någon fest, eller om jag är hemma och kollar någon film och äter chips bara. Det sistnämnda är inte alltid kul, men ibland får man ta vad man har.


/ Camilla

Långfredag

Nu sitter jag hemma och har tråkigt på en fredagkväll, precis som vanligt. Nuförtiden har jag aldrig något att göra på helgerna känns det som. Idag hade jag dock inte ens några planer, men det dök inte heller upp något kul att göra.

Nyss var jag en sväng och övningskörde, eftersom mamma skulle vara till Övertorneå och tanka, samt köpa godis till min lillasysters påskägg. Dock känns det som att jag inte borde ha farit eftersom detta inte slutade lyckligt eftersom mitt "lock" till mobiltelefonens batteri föll bort någonstans. Det var inte i bilen, så jag måste ha tappat det ute någonstans.

Jag tror nästan att det är lika att gå sova snart eftersom jag måste fara och åka slalom med min lillasyster väldigt tidigt imorgon. Hon envisas med att fara precis kl. 10, eftersom det öppnar då. Dock får jag se om jag orkar upp vid den tiden.


/ Camilla


Slalomåkning

Nu har jag alldeles nyligen kommit hem från slalombacken, där jag lärt min lillasyster att åka slalom. Det gick mycket bättre än jag förväntat mig, och hon ville absolut inte fara hem därifrån. Därför måste jag nog fara dit med henne imorgon igen, om hon inte lyckas glömma bort det. Chansen för att det händer är dock minimal.

Det blev hyfsat tidig uppstigning också idag eftersom både jag och min lillasyster, som sov på en madrass i mitt rum, vaknade lite efter kl.9. Dock for vi för det inte till backen förrän kring kl. 11.


/ Camilla


Ändrade planer

Som tur var så kom jag faktiskt på att kolla i tidningen om slalombacken var öppen, och rätt som det var så var det endast stängt idag på kvällen. Alla andra lovdagar var det öppet i alla fall. Jag ska dock fara dit imorgon på förmiddagen med min lillasyster för att lära henne åka slalom. Ivrig som hon är så håller hon redan på att söka fram pjäxor etc. för att kunna fara iväg så tidigt som möjligt imorgon. Dock blev det visst framflyttat av henne till kl. 11, eftersom hon ville sova lite längre. Säkerligen kommer hon dock vakna tidigt och tjata på mig i en evighet att jag ska stiga upp.

Istället ska jag nog ikväll tillbringa min tid vid tv:n, eller så kollar jag en film. Mamma skulle visst kolla "Pretty woman", men den känner jag inget sug för att se idag. Om det är som jag tror så borde jag ha filmer jag inte sett hemma, annars får jag umgås med någon av mina systrar istället.


/ Camilla

Skärtorsdag

Min lillasyster vet att det är påsk, och att man brukar få påskägg med godis på då. Men idag så började hon fråga varför det var skärtorsdag bl.a. När jag sedan förklarade för henne, så frågade hon varför Jesus bara inte kommer ner till jorden och blir en människa. Min andra lillasyster, dock en äldre, lade sig då i diskussionen och sade att han var död. Men då sade den yngre bara "men han är ju en ängel, och änglar har vingar". Vi sade sedan att det är så långt, och att det kanske blåser så att han inte kan komma ner. Men då tyckte ju den yngre systern igen att han kan komma ner bara det blåser neråt. De gånger märker man hur annorlunda femåringars tankesätt är mot äldre människors. Dock måste jag säga att det är väldigt kul när hon talar ut om saker och ting.

Vi var ända till Ruskolabacken med skotern. Både jag och min syster trodde ju att den yngsta skulle börja skrika att det antingen gick för fort eller att hon inte ville åka redan då vi for iväg från vår gård, men detta hände inte. Hon klagade inte på något en enda gång, trots att underlaget inte alltid är världens bästa då lederna är guppiga. Tvärtemot så uppmanade hon mig att köra fortare, och skrattade så gott som hela resan. Dock är hon väldigt girig och skulle ha både fika, och senare även godis. Vi fick även två påskägg med oss, trots att vi inte köpte för 25 kronor, vilket man ska göra för att få ett påskägg. 

Vi hann även med att hämta påskris som min yngsta lillasyster ska hänga både fjädrar och målade ägg i. Dock var hon väldigt kräsen med var vi skulle ta risen ifrån, eftersom hon tydligen sett något "jättebra" ställe när hon var och körde skoter med pappa. Därför fick hon visa vägen, som hon själv kallade det. Hon trodde nog att jag kanske inte hittade i skogarna bakom vårt hus, men visst gör jag det.


/ Camilla

Morgonpromenad

Idag känner jag mig flitig. Jag steg t.o.m. upp ganska snabbt efter att jag vaknat, och bestämde mig för att ta en morgonpromenad med hunden före jag åt frukost. Det gick bra, och det blev även att springa lite. Dock kan jag inte påstå att jag för tillfället har någorlunda bra kondition, men det ska jag försöka förbättra.

Har varit och duschat ganska nyligen, och snart ska jag nog fara med två av mina systrar på en liten skotertur, igen. Dock får vi se hur det går eftersom vi då sitter tre på skotern. Dessutom är min yngsta syster lite åkrädd när det gäller just skoter, men det ska nog gå bra, hoppas jag.

Eftersom det är torsdag idag, vilket betyder att slalombacken har kvällsöppet, så tänkte jag fara dit och åka. Annars hade jag faktiskt tänkt att fara på träningen, men eftersom det är paus från det i en vecka till, så går inte det. Sedan tror jag inte att slalombacken kan ha öppet så värst länge till, eftersom vädret börjar bli varmare nu. Dock tycker jag bara att det är bra eftersom jag gillar sommar och värme mycket mer än vinter och kyla.


/ Camilla


Lista

Smeknamn: Ibland har jag blivit kallad Milla, men jag föredrar mitt namn Camilla.
Födelsedag: 22 April
Bor: I Korva
Arbete: Studerande vid Gränsälvsgymnasiet

FAVORIT...
Färg: Har ingen speciell favoritfärg, men gult är ganska fint.
Plats: Har ingen favoritplats, men kanske man hittar någon i framtiden.
Drog: Jag använder inte droger, så därför kan jag inte svara på frågan.
Fordon: Fina bilar är alltid kul.
Film: Det finns många bra, så jag kan inte välja ut en.
Djur: Jag har ingen riktig favorit, men hundar kan vara gulliga.

BRUKAR DU...
Titta på dig själv i spegeln: Ja, massor av gånger varje dag.
Gnälla: Alldeles för ofta tror jag nog.
Skrika: Det händer när jag blir riktigt sur.
Sova: Ja, varje dag.
Drömma mardrömmar: Det händer, men inte så ofta.
Drömma sexdrömmar: -
Klä dig i svart: Ja, ibland bär jag även svarta kläder.
Ha sex: -
Hata folk: "Hata" är ett väldigt starkt ord.
Lita på folk: Jag litar på många till en viss del, dock finns det bara några som jag litar helt på.

NÄR...
Åt du senast: För ca. 2 timmar sedan.
Läste du en bok senast: Om man inte räknar med skolböcker så var det nog på hösten.
Var du på konsert senast: Lulekalaset
Köpte du något senast: På måndag i Haparanda.
Kysste du någon senast: Inte så länge sedan.
Blev du kysst senast?: Inte så länge sedan.
Svor du senast: Säkerligen någongång nyligen, eftersom "fan" och "jävla" brukar uppkomma ofta.
Sjöng du senast: Någon dag sedan då jag sjöng Singstar med mina systrar.
Klagade du senast: Idag klagade jag på de guppiga skoterlederna.
Är det sommar: I maj kanske.

VEM...
Saknar du: Många
Rörde dig sist: Min syster
Kysste dig sist: Det vet nog personen själv.
Gjorde dig riktigt glad senast: Många gör mig glada jämt.
Fick du sms från senast: Janne

HAR DU...
För många vänner: Nej, vänner har man alrig för många av.
Tvångstankar: Nej
Någon annan psykisk sjukdom: Nej
Färgat håret: Ja, ett flertal gånger.
Brutit några ben: Nej, aldrig.
Några piercings: Hål i öronen
Egen dator: Ja
Gjort bort dig rejält: Det händer alltid då och då.
Bra självförtroende: Det duger.
Kysst någon: Ja
Haft sex: Ja
Köpt kondomer: Nej
Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej
Varit kär: Ja
Blivit kär i någon på nätet: Nej
Dumpat någon: Ja
Blivit dumpad: Ja
Velat vara otrogen: Nej!

HUR...
Går du: Det kan jag inte förklara.
Fördriver du tiden: Olika beroende på situationen, oftast blir det tv:n eller datorn.
Mycket pengar har du: 5-siffrigt
Tjänar du pengar: Studiebidrag + sommarjobb
Ofta diskar du: När det behövs
Ofta städar du: För sällan eftersom mitt rum ofta är stökigt.
Ofta träffar du din familj: Varje dag
Mycket äter du: Så pass mycket att jag blir mätt, vilket enligt några är lite.

ÄR DU..
Förstående: Ja, det är jag.
Öppensinnad: Ja, det tror jag nog.
Arrogant: Ja
Osäker: Ibland är jag osäker på vissa saker.
Blyg: Jag är nog inte så blyg, dock tycker vissa det.
Sentimental: Ja
Pratglad: Ja, för det mesta.

Grisar som husdjur

Nu sitter jag framför tv:n igen och ser på OC. Även fast jag sett dessa avsnitt massor av gånger, så har jag fastnat för de gamla avsnitten igen. Ibland blir jag helt tokig om jag missar ett avsnitt för att jag glömt bort det eller något liknande, som att jag har annat att göra just kl. 16.10-17.05.

Idag steg jag upp senare än jag hade tänkt mig, vilket även resulterade i att vi inte hann vara och köra skoter så länge. Dock hann vi vara och fika i Ruskolabacken i alla fall. Vädret var också väldigt bra, så det var väldigt skönt att vara ute och köra. Efter älven är det även så slätt så det går att köra fort där.

I matbordet uppkom det en rolig diskussion mellan mig och två av mina systrar. Vi började nämligen diskutera om hur grisar skulle vara att ha som husdjur, eftersom folk ofta säger "jävla gris". Vi kom fram till att det nog inte skulle vara så kul med en gris som husdjur, eftersom dessa oftast inte är rumsrena. Dock finns det ju undantag för det, som det finns för allting.


/ Camilla

Sötsug

Jag förstår egentligen inte varför jag alltid lyckas bli sötsugen, eller så bara sugen på något annat, just på kvällen då man egentligen inte borde äta. Eller visst kan man ju äta, men något nyttigt i sådana fall. För min del blev det ikväll småkakor och sedan även en macka. Från och med imorgon ska jag försöka skärpa mig angående det. Då ska jag även försöka hinna med en promenad före det blir skoterkörning.

Jag ändrade mina planer totalt gällande kvällen och for och åkte slalom. Det var faktiskt roligare än förväntat, men dock hade backen kunnat vara bättre då den var delvis isig. Sällskapet kan jag dock inte klaga på. Jag får hoppas att de ska till backen på torsdag kväll också. Jag hade tänkt att träna på torsdag, men jag fick veta att det inte är någon träning förrän nästa vecka på torsdag. Det innebär att jag nog måste försöka träna på egen hand för att inte halka efter med mitt försök att komma i form.


/ Camilla

Skotertur

Idag har det varit en relativt lugn dag för min del. Jag orkade inte stiga upp tidigt idag, så jag låg kvar i sängen till efter kl. 11. Jag vaknade dock sista gången först lite före detta, lyckades somna om alla tidigare gånger då jag skulle stiga upp. Men loven är till för att sova, enligt mig.

När klockan var närmare kl. 14, så fick jag och min syster för oss att vi skulle fara ut på en liten skotertur. Vi hann dock inte vara längre än till Övertorneå och tillbaka, eftersom syster skulle fara på sin basketträning. Imorgon ska vi nog dock fara på en något längre tur, eftersom vi nog inte kommer ha annat att göra då. Enda hindret som skulle kunna uppstå är att vädret är sämre än det är idag, t.ex. kallare eller något.

Snart ska jag gå duscha, och sedan ska jag följa med mamma och en annan av mina systrar till Övertorneå. Vi tänkte vara och kolla om vi hittar några kläder före systers basketträning. Det skulle vara kul att fortfarande spela basket, men dum man är så slutade man för flera år sen. Dock fanns det då inga möjligheter för mig att fortsätta.


/ Camilla


Haparanda

Nu är jag hemkommen från Haparanda sedan ca 2 timmar tillbaka. Jag hade planerat att fara på träningen, men det ser inte ut att bli någon träning för mig eftersom jag inte har någon skjuts. Det är det mest typiska som kan hända då man ska någonstans. Jag längtar verkligen till jag får körkort, det behövs!

Jag hittade knappt någonting i Haparanda, vilket även kan ses som något bra eftersom jag på så vis sparade pengar. Köpte dock två paket glas och en kokbok. Jag hade en tanke på att köpa ett par skor, men jag köper nog de nästa gång om jag fortfarande vill ha de då.

Jag fick även övningsköra fram och tillbaka till Haparanda. Det gick bra trots att det var ganska spårigt efter vägen, eller åtminstone vissa bitar av den. Dock blev jag oerhört trött av att köra, och därför sitter jag nästan och halvsover här framför datorn nu. Men jag tänker dock inte gå vila något, för då somnar jag alltid om och sover flera timmar. Istället kollar jag nog någon film, eller något program på tv. Jag tror även att jag ska baka något eftersom vårt fika är så gott som slut. Personligen tycker jag inte att vi för tillfället behöver fika, men det finns det andra som tycker.


/ Camilla

Morgonpigg

Trots att klockan inte ens är halv nio denna måndagmorgon, är jag faktiskt redan vaken sedan länge. På något konstigt vis lyckades jag t.o.m. vakna före jag fick sms. Och det är bra eftersom jag oftast inte hör när någon ringer eller skickar sms åt mig då jag sover. Ibland, eller oftast, har jag även problem med alarmen. Där handlar det inte om samma sak, utan motivationen är bara som bortsprängd då jag borde stiga upp och jag somnar om istället. Det finns dock undantag, men de är nog för få.

Nu sitter jag med bärbara datorn i köket och ska snart äta frukost. Eftersom ingen annan i familjen var uppe, eller av de som är hemma, så lade jag på musik här för att det inte ska råda total tystnad. Så därför sitter jag nu och lyssnar på Melodifestivalen, och nu när man hör bidragen igen så tycker jag verkligen att det var rätt låt som vann. I dagens Kuriren tyckte de samma sak, vilket framgick även i intervjun med Charlotte Perelli.

Idag ska jag kanske åka till Haparanda, eller så blir det ytterligare en hemmadag för mig idag. Igår var jag nämligen inte ens utanför dörren då vi hade gäster i flera timmar, och sedan tog singstar över. Dock tänker jag hur som helst ändra på det idag, eftersom jag inte vill få ett lov då jag bara är inomhus. Det snöar ute just nu, men det borde det nog inte så göra så länge till. Snöfallen brukar inte vara långvariga, men dock finns ju undantag även för det.

På kvällen ska jag nog träna, eftersom det känns som alldeles för länge sedan trots att det inte är det. Jag har helt enkelt inte något nödvändigare att göra på kvällen, och så har jag fikat så mycket på sistone att jag måste förbruka lite av min energi på träning också. Igår när jag och min syster testade sommakläder, och även beställde en hel del nytt stärktes min motivation ytterligare för att komma i form till sommaren.


Nu blir det frukost!
/ Camilla


Hide and seek

Även fast jag sett filmen "hide and seek" förut, så tänkte jag ta och kolla på den idag igen, denna gång med min syster. Förra gången kollade jag nog den på bio, om jag inte sett den i Finland efter det. Kommer inte ihåg om det var "hide and seek" eller "the grudge", som vi kollade en gång med min moster och hennes kompisar.

Just nu sitter jag och kollar på "singing bee". Dock hade jag hoppats på att Peter skulle vinna, eftersom han var charmigast av alla deltagare ikväll. De andra tyckte jag var lite stela i sina framträdanden. Hur som helst, så vann Anna. Det var ju kul för hennes skull att hon vann 100 000 kr. Det skulle jag absolut inte tackat nej till själv heller. Dock skulle jag nog sparat pengarna istället för att som hon, åka till New York.


Nu började filmen!
/ Camilla


Singstar

  


Singstar är verkligen bra underhållning, samt tidsfördrivning. Jag och två av mina systrar har sjungit diverse skivor i flera timmar. Vi har dock bara tre stycken skivor; Svenska hits, svenska hits schlager och rock ballads. Schlager är dock min favorit eftersom det är därifrån jag kan mest låtar, både utan- och innantill. Det är ganska mycket sådant jag lyssnar på ibland på fritiden så. Syster min föredrar dock rock ballads.

Min faster med familj var även här tidigare då mormor och morfar också var. Det var kul att umgås med pojkarna och Marina. Dock blir det alltid för mycket fika för mig i alla fall. När vi fikade upplyster jag även min faster om att fikat som jag bakat till kalasen nu var på väg att ta slut, så frågade mormor direkt om jag börjat baka till påsk ännu. I Finland är detta kanske vanligare än i Sverige, eftersom vi i vår familj i alla fall inte bakar något speciellt till påsk. Visst brukar vi ha fika, men det är inte samma sak som till jul då pepparkakor bl.a. alltid bakas.

Resten av kvällen tänker jag spendera framför tv:n eftersom det faktiskt kommer program och filmer som jag vill se på. Att jag sitter framför tv:n i flera timmar är aldrig något ovanligt, så heller inte idag. Det är oftast ett ganska perfekt avslut på helgen, tycker jag. På en söndagkväll orkar man faktiskt inte göra så mycket annat, och då menar jag inte orka för att man inte har någon energi, utan motivationen är det som saknas. Dock kommer nog denna bärbara dator få vara mitt sällskap, eftersom mina syskon för det mesta vill göra något annat än mig.


/ Camilla

Sovmorgon

Idag har det varit en riktig sovmorgon för min del. Det var väldigt skönt med en sen uppstigning, speciellt jämfört med igår då jag steg upp mycket tidigare än när jag vanligtvis stiger upp på helgerna. Det behövdes verkligen att få ligga i sängen och bara känna att man inte behöver stiga upp för något. Jag steg dock upp lite efter kl. 12, då jag gick ner och lagade lite mat med mamma.

Nu hör jag härifrån mitt rum att mormor och morfar redan kom hit för att fira mina två småsyskon som nyligen fyllt år. Mamma hade även bakat en ny tårta, bara för gästerna som kommer idag. Även hon var väldigt less på allt som har med tårtor och fika att göra, så det ska verkligen bli skönt att slippa det flera veckor framåt nu. Nästa person i vår familj som fyller år är nämligen jag, och det är först den 22 april.


Jag måste nog gå duscha nu så jag ids visa mig överhuvudtaget.
/ Camilla

Charlotte Perelli

Det blev som jag önskade mig i Melodifestivalen; att Charlotte Perelli stod som vinnare. Jag tror stenhårt på henne och hennes låt, eftersom den enligt mig var den överdrivet bästa i finalen. Rytmen är även sådan som jag tror kan gå hem i Eurovision Song Contest, eftersom andra länder med liknande rytm på låten brukar få mycket poäng. Och eftersom Charlotte Perelli bevisat en gång att hon kan vinna ESC, så tror jag att hon kan göra detta igen.

Konstigt nog är jag inte längre trött, så därför ska jag nog hitta på något roligt nu. Kanske tar jag och kollar någon film, eller så sitter jag vid datorn vilket jag alltid annars också gör. Eller inte sitter jag alltid vid datorn, en sådan datanörd är jag faktiskt inte, men jag måste erkänna att det nog händer allt för ofta. Vissa brukar kalla mig nörd, och det finns nog skäl för det också. Dock finns det mycket värre datanördar än mig, vilket jag är glad för.

Imorgon kommer nog de sista gästerna till min brors kalas. Det ska bli oerhört skönt när det inte står fika och annat gott framme på bordet jämt och ständigt. Detta blir en ovana också, att äta en massa godsaker jämt. Nu kommer jag nog mycket bättre kunna skärpa mig och äta mindre onyttigheter, och få mer motion.


/ Camilla

Melodifestivalen

Nu är klockan 20.49, vilket betyder att Melodifestivalen är i full gång. Annars tycker jag inte om att se på melodifestivalen, speciellt alla deltävlingar, men final en är det ju i alla fall bara "bästa" som sjunger. Min favorit för kvällen är Charlotte Perelli, men det fanns andra bra också, Sanna t.ex.

Det är inte så hemskt länge sen som jag kom hem från Luleå. Jag måste dock säga att jag blev trött av att gå in och ut till en hel rad affärer, och sedan allt testande. Men det lönade sig eftersom jag faktiskt hittade ganska mycket saker. Det finns fortfarande massor som jag både behöver och vill ha, men de ska jag försöka få tag på genom postorder från H&M bl.a.

Jag lyckades som vanligt göra ett misstag. Jag fick nämligen ett nytt bankkort för någon vecka sen, men eftersom mitt gamla fortfarande funkade så orkade jag inte aktivera kortet. Tanken slog mig att göra det under gårdagen, men jag tänkte ju inte på att ett månadsskifte skett efter att jag använde kortet sist. Så idag blev jag lite fundersam varför inte jag fick ut några pengar från någon bankkomat, men så kom vi på att kolla hur länge kortet är giltigt, och rätt som det var så gick det ut i februari. Tur som det var så var min faster med och kunde låna mig pengar.

Igår kväll var det oerhört roligt att umgås med tjejerna. Det är alldeles för sällan vi umgås riktigt ordentligt. Kvällen bestod dock bara av pratande, men det blir alltid det hur som helst. Det är skönt att bara kunna prata om allt med sina kompiar också. Och vi har verkligen alltid saker att diskutera och skvallra om. Sådant tar aldrig slut helt enkelt.

Imorgon ska jag då verkligen sova längre än jag fick sova idag. Jag steg upp vid halv åtta och gick och väckte min syster som även skulle med till Luleå. Dock är jag ju, som jag tidigare nämnt, morgontrött så det tog längre tid än vanligt att göra sig i ordning samt äta frukost. Men vi hann iaf nästan klart då min faster kom, så det blev ju lyckat trots allt.


/ Camilla

Inspiration

När jag såg att H&M skickat ut ett brev där det stod att det var 10% rabatt både på hemsidan och i affärerna så blev jag oerhört glad. Det är nog min favoritaffär när det gäller kläder, och det är också där jag handlar mest tror jag. Och nu passade rabatten extra bra eftersom jag ska åka till Luleå imorgon för att shoppa. Jag tänker dock inte beställa några kläder från katalogen före jag varit i olika affärer. Det är så mycket jag behöver köpa just nu att jag nog måste prioritera vad jag allra mest behöver och vill ha. I min garderob finns nog ofta alldeles för mycket kläder som jag använder några enstaka gånger, och sedan bara låter de vara. För tillfälelt är jag väldigt förtjust i gult bl.a, så därför kommer nog en massa kläder i denna färg hamna hos mig.

Just nu sitter jag och kollar på OC, återigen, i väntan på att maten ska bli klar. Sedan följer jag nog med mamma när hon ska hämta hem min bror från hans sista ishockeyträning för denna vår. Då kan jag även passa på att köpa lite godis om jag fortfarande är sugen då. Jag och kompisarna tänker dock köra med glass och fruktsallad idag istället.


/ Camilla

Sport-/Påsklov

Nu har vi äntligen fått vårt efterlängtade lov. Det är först nu det känns skönt att det faktiskt är två veckor som vi är lediga. Dock tycker jag att separata lov är bättre än ett sammansatt, eftersom man hinner bli så pass trött och less på skolan före lovet. Det kändes bara värre när andra skolor fick lov, och man själv gick i skolan.

Dock har jag ingen som helst planering för lovet, utan jag tar nog bara dagarna som de kommer. Om någon skulle komma med några förslag för vad jag ska göra, så skulle jag nog haka på förslaget direkt för att inte bara vara hemma och inte göra något hela lovet. Eftersom jag faktiskt har ett förarbevis för terrängskoter, så lär det bli några skoterturer under lovet om vädret tillåter. Jag tycker inte om att fara ut och köra om det är dåligt underlag, mulet eller något liknande. Jag kommer nog även att fara och åka slalom några gånger, eftersom man faktiskt inte har hunnit med så mycket sådant i vinter.

Nu väntar jag på att mamma ska vakna eftersom vi skulle fara till Övertorneå då. Samtidigt skulle vi även hämta två av mina systrar som haft friluftsdag idag. Jag hoppas att vi ska fara förbi Ica också, eftersom jag vill köpa godis, igen. Det är ju trots allt fredag, vilket för oss betyder "godisdag". Detta har vi ju främst för att min yngsta lillasyster inte ska äta godis för ofta och få dåliga tänder. Fast det är inte bra med för mycket godis för någon, men när man är äldre än 5 år förstår man ju detta lite bättre.

Senare på kvällen blir det som jag tidigare nämnt att umgås med mina kompisar. Det var länge sedan jag umgicks med de faktiskt. Jag har inte ens hunnit ge en av de sin present, och det är över två veckor sedan hon fyllde år. Men bättre sent än aldrig, som det faktiskt heter.


/ Camilla


Beteendeekologi

Nu sitter man här i datasalen på skolan efter att ha haft prov i biologi om beteendeekologi. Det gick faktiskt bättre än jag förväntat mig, men hade jag orkat läsa lite mer igår och även nu på morgonen så hade jag nog kunnat prestera bättre. Dock tror jag inte att jag skulle kunna höja mitt betyg utan några mirakel hur som helst, så då spelar det inte så stor roll bara jag får VG på provet. Men och andra sidan så har jag faktiskt inte sett resultatet på det förra biologiprovet, så jag vet inte alls vad jag fått på det. Jag kanske tar och påminner om detta efter lovet, och får förhoppningsvis se resultatet då. Vissa lärare börjar nog bara bli glömska.

Igår blev det inte mycket alls gjort för mig. Jag kollade filmen "Ratatouille" med en av mina systrar. Den var faktiskt bra även om det var en barnfilm. Lillasyster vill verkligen alltid se på en massa barnfilmer med både mig och mina andra syskon. Det är dock inte ofta som jag har tid för detta eftersom vi har en hel del att göra i skolan, och sedan vill jag göra annat också, som träna exempelvis.

Idag ska jag nog hur som helst vara med mina kompisar på kvällen. Om jag inte är med de så lär jag bara kolla film eller något. Jag planerar dock inte att vara uppe alldeles för länge, då jag ska till Luleå imorgon. Jag har en tendens att vara väldigt morgontrött, så därför vill jag försöka ändra på det för imorgon i alla fall så att jag hinner gå i affärer.


Nu har vi snart engelska.
/ Camilla

Längtan

Nu är det torsdag, vilket betyder att det bara är en dag kvar till vårt sport-/påsklov. Det känns oerhört skönt, men det är inte det enda som det är en dag kvar till, utan vi har nämligen ett prov i biologi imorgon klockan 8. Jag väljer dock att inte plugga särskilt mycket till det eftersom jag tror att jag ändå inte kommer att kunna höja mitt betyg längre.

Jag vet inte varför jag känner mig så trött numera, kan det bero på denna "vårtrötthet" som folk brukar prata om? Oavsett hur länge jag sover så känner jag mig trött, men och andra sidan så känner jag mig ibland piggare då jag faktiskt inte alls sover lika längre som andra gånger. Dock tror jag att jag behöver sova mycket mer för att funka ordentligt, men det kan jag nog förhoppningsvis ta igen på lovet.

Denna kväll kommer nog därför att bestå av delvis pluggande, samt tv- eller filmtittande. Jag har några filmer jag inte sett än, så antingen kan jag passa på att kolla de nu, eller spara de till helgen, lovet eller något annat tillfälle. Eftersom bror min även fyller år idag så blir det nog att äta lite tårta också. Jag misstänker att denna ovana kommer att hålla i sig åtminstone hela helgen, eftersom alla gäster inte kommer samtidigt.

Idag ska jag nog även skippa min träning, fastän jag borde träna. Jag känner mig lite förkyld och jag har en huvudvärk som återkommer nästan varje dag. Det skulle vara ganska intressant att få reda på orsaken, men jag misstänker att en av ev. orsaker kan vara sömnbrist.


/ Camilla

Slöhet

Även denna dag går mot sitt slut nu, och jag har inte fått något nödvändigt gjort överhuvudtaget. Det finns många saker jag egentligen borde ha gjort, men jag vet inte varför jag bara inte orkar med dessa. Jag får dock se om jag gör bort något av mina skolarbeten framåt kvällen. För jag antar att jag bara kommer att kolla på tv eller något liknande. Jag hade en tanke av att baka muffins eller något annat till min brors kalas. Han fyller år redan imorgon, men vad jag vet så tänker han inte ha kalas förrän framåt helgen.

Det känns helt sjukt att vi redan har lov om två dagar. Det känns som att det var alldeles nyss som det var flera veckor kvar. Tiden bara rusar iväg, men det är nog bara bra. Dock känns det delvis som att man inte hinner med det man ska göra, men det har man nog även sig själv att skylla på. Skulle jag påstå att jag alltid sitter och gör skolarbete hemma så vore det lögn. Sanningen är att jag nästan aldrig orkar ta tag i något förrän i sista stund, och inte alltid ens då.


Nu ska jag och syster fara till en granne på besök!
/ Camilla


Störtkär

Nu befinner jag mig återigen i tv-soffan, denna gång tillsammans med min syster. Jag har nog suttit här större delen av kvällen, men jag har ju åtminstone fått något vettigt gjort - d.v.s. min argumentationsanalys. Dock får jag nog finslipa den ytterligare, men detta gör jag antingen då jag går och lägger mig eller imorgon bitti.

Jag och lillasyster har även sett på filmen "Störtkär". Även fast jag sett den ett x antal gånger förut, så var den faktiskt rolig att kolla på än en gång. Dock kan jag inte påstå att jag inte visste vad som skulle hända vid olika situatuioner, men nu kunde man ju åtminstone fokusera på andra saker.


Nog för idag!
/ Camilla

Argumentationsanalys

Det är vad vi har att göra, eller vad som egentligen skulle vara klart till idag. Dock förstår jag mig inte på uppgiften riktigt då jag varit borta under några svenskalektioner. Men och andra sidan så verkar inte flertalet av de andra i klassen heller fullt förstå sig på uppgiften, hur denna ska göras och vad som ska tas med.

Idag har skoldagen gått oerhört trögt fram, tycker jag. Jag har känt mig helt trött och kraftlös igen. Dock börjar energin komma fram mer än igår åtminstone, och med tanke på fredagens prov så får man hoppas att detta fortsätter i rätt riktning.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på framåt kvällen, mer än att göra svenskan. Det står mellan att antingen fara till slalombacken eller ta en lugn hemmakväll med tv/filmtittande. Sällskapet verkar bli osäkert om jag väljer det första alternativet, så därför lutar det för tillfället mot det andra alternativet.


/ Camilla

Skärpning

Nu sitter jag här sent, återigen. Hur jag än försöker att börja lägga mig tidigare, så funkar detta aldrig någon längre tid av diverse orsaker. Oftast beror dock detta på att jag fastnar för pågående tv-program, att jag har skolarbete att göra eller liknande. Idag är det nog både och.

Träningen gick hyfsat. Förra måndagen hade de börjat med ett nytt program, vilket medförde att jag inte hängde med lika mycket som jag brukar idag. Men nu har jag i alla fall bestämt mig för att bli mycket seriösare med att fara till träningarna, samt att inte äta för mycket onyttigheter, vilket jag gör alldeles för ofta. Exempelvis så har jag nu ihelg ätit mycket mer än jag brukar eftersom vi hade både tårta och fika från lillasysters kalas. Hur länge jag lyckas skärpa mig återstår att se, men jag hoppas att det blir längre än det brukar. Jag behöver det verkligen.

 
/ Camilla

Snöbrännboll

Morgonen började inte direkt perfekt idag, eftersom jag försov mig av diverse orsaker. Det medförde att jag och Betty inte kunde planera då, men allt löste sig i alla fall. Vi hann kolla upp att sakerna fanns att tillhandahålla på lunchrasten, och sedan fick vi sluta kemin tidigare så att vi skulle hinna göra i ordning allt.

Att vi valde just snöbrännboll beror på att vi alltid annars har snörugby då snölekar står på schemat. Dock vet jag inte hur snöbrännboll upplevdes, men det är åtminstone omväxling från de vanliga snölekarna. Dessutom var det nog ganska bra att det var tösnö idag, eftersom planen fort blev upptrampat på så vis.

För övrigt så har jag känt mig oerhört lat idag då jag faktiskt inte orkat jobba desto mer på någon lektion. Rättare sagt så har jag nog inte jobbat seriöst på någon lektion, om idrotten inte räknas. På samhällskunskapen satt jag och gjorde annat på datorn, som spelade betapet och kollade pixbox och bloggar. Jag kände helt enkelt att jag inte hade någon energi till att fortsätta skriva om FN just då. Istället ska jag nog göra det någon dag nu i veckan, onsdag möjligtvis.


Nu ska jag fortsätta se på Simpsons och sedan blir det att fara till träningen.
/ Camilla

"The perfect man"

Nu började jag ganska nyligen kolla på filmen, "the perfect man" i tv3. Denna kväll har inte bestått av mycket annat än filmtittande och frossande, men ibland måste man ju faktiskt få göra sådant också. Jag får ta igen annat imorgon istället, som ex. skolarbete. Idag har jag verkligen inte haft någon energi över till det. Jag har fått anstränga mig hela kvällen för att inte somna hit i soffan.

Filmen har jag dock sett fler gånger tidigare, men jag tycker att den är ganska bra så därför ser jag den igen. Och dessutom så orkar jag inte börja kolla någon film jag har på datorn något mer. Jag är faktiskt ganska less på allt som har med datorn att göra just nu eftersom den faktiskt hängt med mig så gott som hela dagen.

Imorgon har jag sovmorgon till 09.15, men jag ska nog ändå åka till skolan efter kl 8 så att jag och Betty hinner planera lite till idrotten. Vi måste nog kolla så att alla saker finns att tillhandahålla också. Skulle dessa inte finnas till hands skapar det nog ett väldigt stort problem för oss, och vi tvingas planera om.


/ Camilla


Morgonpigg

Idag är nog en av mina mer morgonpigga dagar då jag faktiskt inte är trött fastän klockan inte ens är elva. Jag har dock stigit upp redan vid halv nio eftersom jag sov hos mina kusiner, och dessa kom och väckte mig. För mig är det dock bara bra att stiga upp lite tidigare ibland, då jag faktiskt kan sova väldigt sent ibland då ingen väcker mig eller då jag inte har något annat att göra.

Jag får se om jag har någon möjlighet att fara och kolla på matchen då pappa och Elise farit på skidtävling. En möjlighet är ju att promenera, men jag har ingen lust att promenera själv idag igen. Så därför kanske jag antingen stannar hemma och gör något eller åker dit senare, då lillasyster ska fara på basket.

Idag borde jag även ta tag i lite skolarbete, men motivationen för detta är oftast som bortblåst. Om fem skoldagar är det dock lov, vilket jag verkligen ser framemot!


/ Camilla

Filmkväll

Denna kväll blev en filmkväll för vår del här. Jag och Marina hyrde två filmer och kollade på dessa och åt lite chips. Dock minns jag inte namnen på filmerna, men ingen av de var i alla fall speciellt bra. Vi hann även med att just se slutet av andra chansen av melodifestivalen. Personligen tycker jag att det var bra att just dessa två låtar tog sig vidare då jag inte önskade att någon annan, ex. Carola, skulle ta sig vidare. Sedan tyckte jag att vissa låtar som tog sig till andra chansen var ruskigt dåliga.

Nu ska jag snart sova. Imorgon blir det tidig uppstigning här, och sedan ska jag fara och kolla på ishockey vid halv ett. Trots att jag gillar att kolla på ishockey så har det inte blivit mycket sådant i vinter. Jag har helt enkelt haft en massa annat för mig så jag inte hunnit. Och andra gånger, då jag haft tid, har matcherna varit för sent.

För övrigt så kommer mamma hem imorgon, vilket jag tycker är väldigt bra då jag anser att det råder kaos i så gott som hela huset där hemma när hon är borta. Jag kan inte påstå att det inte råder kaos då även hon är hemma, men då är det i alla fall mer kontroll över det hela.


/ Camilla

Promenad

Nu befinner jag mig några kilometer hemifrån, hos mina kusiner. Den senaste tiden har jag varit väldigt slö, så därför promenerade jag hit. Det var inte så farligt kalls även fast termometern visade -9,8 när jag gick hemifrån. Dock fick jag skavsår som jag alltid får när jag promenerar längre sträckor. Jag förstår inte hurdana skor jag skulle behöva ha för att inte få skavsår.

Senare idag blir det att tillbringa tiden här. Jag och min faster tänkte fara och hyra film lite senare, då barnen gått och lagt sig, eller de två yngsta i alla fall. De var även väldigt blyga då jag kom. Även fast de är tvillingar så är de då inte lika till sättet, men dock en del till utseendet.


Nu ska vi äta!
/ Camilla

Namnsdag

Först senare idag kom jag på att det faktiskt är den 7 mars idag, vilket är min namnsdag. Alltid annars brukar jag minnas, men imorse hade ingen hämtat in dagens tidningar så då fanns det inget som påminde om det. Mamma brukar också vara snabb med det, eftersom faktiskt hon också har namnsdag, men i Finland.

Denna kväll blev precis som jag förutspådde, tråkig. Jag har verkligen inte haft något att göra och mer lär det inte heller bli. Kollade upp vad som kommer på tv idag, och inte kommer det något jag vill se heller. Jag får väl gå lägga mig eller något om det blir alldeles för trist här.


/ Camilla


Friluftsdag

Idag hade vår skola friluftsdag i Svanstein ski. Dock kommer jag nog alltid att kalla det Pullinki i alla fall, eller åtminstone några år.  Hur som helst, så var det faktiskt kul trots kylan. I början kändes det inte som att det var kallt, men efter ett tag kände man det verkligen. Det slutade dock med att vi först satt i grillstugan (?) och sedan i huvudbyggnaden ganska länge. Dock blev det varmare just då vi skulle fara, vilket ju var ganska synd. Om det är varmt väder på sport/påsklovet så ska vi fara dit då istället.

 

Idag kommer det nog mer gäster hit eftersom de inte kunde komma igår, mina kusiner bl.a. Därför måste jag snart ta och baka den andra tårtan, eftersom det inte är mycket kvar av den första. Sedan antar jag att jag måste laga till någon middag också så att mina syskon inte behöver äta kakor till middag. Jag har dock lust att gå ut på en liten promenad, vilket jag nog även gör om jag hinner.

Idag har jag i alla fall varit ute betydligt mer än jag annars brukar vara. Jag var konstigt nog även morgonpigg imorse så därför fick jag stå och vänta på bussen en halv timme då denna var beställd till en senare tid än vad som var angivet. Sedan hann vi åka ner för några backar också. Som vanligt så hann jag även med att klanta mig, men det berodde nog faktiskt på att skidorna är felinställda denna gång. Det tror jag nämligen att de är för att de jämt flyger av vid gupp.


/ Camilla

Ändrade planer

Trots att ingen av mina syskon skulle till slalombacken just för dagen så for jag faktiskt själv. Detta hann jag dock ångra ett x antal gånger då jag först inte hade några kompisar att åka med. Men detta ordnade sig till slut när jag faktiskt fick syn på mina trogna vänner som suttit i fiket i evigheter. Kort sagt så blev turen till slalombacken lyckad. Dock vet jag inte varför det kändes så kallt även fast det bara var några minusgrader? Förra gången jag åkte slalom var det -9 om jag vill minnas det rätt, och då kändes det minsann inte lika kallt.

Hur som helst så fick jag min tårtbit sen också, och god var den, tårtan! Dock mättade det ju som vanligt inte min mage utan jag fick ta fram annat att äta, vilket just denna gång bara resulterade i en macka. Det är egentligen ganska konstigt varför man alltid blir både hungrig och sugen på mat på kvällen även fast man vet att det inte är bra att äta då.

Imorgon är det friluftsdag, vilket hela skolan ska tilbringa i Pullinki. Till en början hade jag tänkt köra skoter eftersom jag faktiskt äger ett förarbevis för terrängskoter nu, till skillnad från förra årets friluftsdag. Dock hade jag en aning bråttom imorse så jag glömde både kortet och intyget från min mamma att jag faktiskt fick lov att köra skoter, så då blir det slalom/snowboard med Hanna istället. Det sistnämnda tror jag dessutom är mycket roligare än att köra skoter.

Till helgen har jag inga som helst planer för övrigt, vilket nog resulterar i en likartad helg som annars också. D.v.s. att jag sitter hemma (oftast ensam) och kollar antingen på tv/film eller sitter vid min käre dator. Mamma och bror min ska åka till Skellefteå för en hockey-cup så jag lär inte komma iväg här hemifrån på något vis om jag inte promenerar. Men och andra sidan är det "bara" torsdag och jag hinner nog, förhoppningsvis, komma på roligare saker att göra, eller åtminstone någon att vara med.


God natt!
/ Camilla


Grattis

image6

Idag fyller min äldsta lillasyster, Renée, 15 år. Jag och två andra systrar passade på att blåsa upp en massa ballonger som mamma köpt dagen till ära. Dock kan jag säga att det verkligen känns i mina lungor då jag blåst upp ca 90% av ballongerna. Och bara för att ha kul så knäppte vi kort på Renée och ballongerna, precis som vi gjort några gånger då vi var riktigt små.

Jag och Madeleine var även på byn efter att hon slutat skolan och hittade två presenter. Dock hade ingen av oss någon bra fantasi för vad man kunde köpa i present så vi köpte en Noblesse-ask samt en dusch-creme som doftade gott. Renée blev i alla fall glad för presenterna, vilket ju är huvudsaken.

Senare nu på kvällen, eller rättare sagt alldeles snart, ska jag nog fara till slalombacken igen då jag anser att vädret är ganska bra för slalom. Det borde hur som helst inte vara någon isig backe eftersom det snöat några centimeter idag. Jag kan dock inte säga att snö är någon favorit för mig, men ibland är det faktiskt kul.

Jag ska även passa på att äta tårta senare på kvällen. Sedan måste jag ju även provsmaka det jag själv bakat till både lillasysters och lillebrors kalas. Renée och hennes kompisar hade redan fikat då vi kom hem med två familjepizzor så jag orkade inte ta fram fikat efter maten.


/ Camilla

Chokladmuffins

Nu är jag oerhört trött för dagen, och ska nog faktiskt gå och lägga mig på ett tag. Först väntar jag nog att mamma kommer hem från jobbet så att jag kan säga några saker åt henne. Sedan blir det nog att ta med någon bra bok eller bra musik till sängen och försöka sova.

Blev dock inte riktigt som jag tänkt mig idag, då jag faktiskt helt missade Roomservice på tv. Jag brukar tycka att det är ganska roligt att kolla på, även fast vissa av designerna nu för tiden är rätt konstiga. Hur som helst så hade vi, eller rättare sagt min syster, gäster så jag passade på att umgås med de lite.

Jag har även hunnit med att baka choklad-/kladdmuffins. Nu tror jag hur som helst att det är färdigbakat för min del till de båda kalasen, om nu min bror inte kommer med fler önskemål. Till hans födelsedag är det fortfarande drygt en vecka, vilket skapar fler problem då jag faktiskt inte har en aning om vad han heller vill ha i present. Eller oftast vill han ha på tok för dyra saker för min ekonomi, men sådant får han faktiskt önska sig av antingen mamma, pappa eller någon annan.

Jag kom även nyss på att jag har sovmorgon imorgon igen. Dock till halv 10 denna gång, men jag tror att jag ändå måste fara kring 9 om lillasyster ska på dagis. Men då borde jag åtminstone inte vara lika seg på att stiga upp som jag var imorse eftersom jag förhoppningsvis inte somnar lika sent. Igår kom det upp en massa hinder för mig. Hann inte med att duscha/basta heller så då fick jag göra det på morgonen. Det är dock inte alltid jag hinner med allt jag sparar till morgonen. Oftast får jag prioritera, vilket resulterar i ytterligare "slitna" dagar för min del.


/ Camilla

Reklam

Denna dag började inte lika bra som jag faktiskt förväntat mig då jag försov mig, eller rättare sagt inte orkade stiga upp, imorse. Det resulterade i att jag hann till skolan rätt så precis då vi började. Men huvudsaken är i alla fall att jag hann då lärarna ibland kan vara irriterade om man inte passar tiderna. Dock har ju jag andra än mig själv att ta hänsyn till då jag ska till skolan eftersom min lillasyster alltid måste föras till dagis före jag far till skolan, och det kan ta rejält med tid ibland, medan det andra gånger går hur fort som helst.

Sedan förstår jag inte riktigt hur lärarna tänker ibland då de faktiskt verkar tro att man kommer till skolan för att få mer läxor? Just nu verkar det i alla fall vara så då vi bara får mer och mer att göra hemma, medan vi inte alltid gör så märkvärdiga saker i skolan. Vissa kurser kanske är mer omfattande än andra, men de borde väl fortfarande hinnas göra i skolan? Åtminstone det mesta av de.

Efter skolan försökte jag även leta efter en present åt min syster som fyller år imorgon tillsammans med mamma, men dock fann vi ingen idag i alla fall. Jag tror att jag måste vara förbi några affärer efter skolan imorgon för att min syster inte ska bli utan present från min del. I mitt huvud är det dock tomt på idéer just nu, men jag kanske kommer på något inom kort.

Idag blir det i alla fall en lugn hemmakväll för min del då jag ska kolla på Roomservice och Grey´s Anatomy. Förut har jag inte alls tyckt att det sistnämnda är bra, men på något vis har jag ändå lyckats fastna för serien nu. Jag antar att det är för att jag så ofta tar med bärbara datorn samt skolarbete framför tv:n.

Sedan ska jag även försöka hinna baka något mer så att jag inte behöver göra det under nästa vecka då min bror fyller år. Nästa fredag har vi även ett biologiprov, vilket jag måste plugga till, samt läxa och en inlämningsuppgift i svenska. Dock är inte inlämningsuppgiften så omfattande denna gång, men den tar nog sin tid i alla fall.

Kolla även in denna tävling som http://xpresscoco.blogg.se/ har i sin blogg:

image2


/ Camilla


Lista 2

Okej, fastnade framför tv:n så det är lika att fylla i en lista till.

Allmänt
Namn: Camilla Elina Mattila 
Födelsedag: 22 April
Hemstad: "Staden" Övertorneå
Ögonfärg: Grön
Hårfärg: Brun
Längd: 162-163 cm
Höger/vänsterhänt: Högerhänt
Värsta ovana: Är nog alla onyttigheter.
Stjärntecken: Oxen
Skostorlek: 36
Är dina föräldrar skilda?: Nej
Skor idag: Gick endast ut då jag skulle till slalombacken, så slalompjäxor.
Värsta rädslor: Ingen aning
Mål för det här året: Att bli seriösare i skolan, vilket nog inte kommer att lyckas särskilt bra.
Mest använda fras på msn: "Haha"
Det första du tänker på när du vaknar: Undrar vad klockan är..
Dina bästa kännetecken: Det är nog en smaksak.
När går du och lägger dig: Senare än jag borde, oftast kring 24.
Mest saknade minne: Finns många, basketen bl.a.

Favorit
Färg: Har nog ingen direkt favorit, finns många fina.
Sport: Om det gäller att spela själv så basket. Gäller det att kolla på är det nog friidrott eller ishockey.
Djur: Hund
Glass: Jag gillar inte glass speciellt mycket, men gammeldags vanilj eller chokladglass kan gå ibland.
Godis: Det mesta är gott.
Affär: H&M kanske..
Sallad: Kycklingsallad
Skådespelare: -
Bokstav: C ?
Nummer: 9 ?
Tuggummi: Just nu är nya Stimorol - Apple and apricot favoriten :)
Helgdag: Gäller det veckodagar så fredag, storhelger så är det kanske nyår.
Årstid: Sommar
Tandkrämssmak: -
Radiostation: NRJ
Doft: Britney Spears - Midnight fantasy
Kroppsdel på motsatta könet: Pass

Vänner och livet
Vad vill du bli när du blir stor: Ingen aning
Hur vill du dö: Vill man dö?
Vem av dina vänner är mest lik dig: Olika beroende på olika saker.
Vem är högljuddast: Olika
Vem får dig mest att skratta:De flesta vännerna kan nog få mig att skratta.
Vem har du känt längst: Madeleine
När grät du mest: Ingen aning.
Vad är den bästa känslan i världen: Bästa vet jag inte, men när saker går bra är ju alltid en bra känsla.
Värsta känslan: Ångest kanske
Vart vill du bo i framtiden: I en storstad ett tag i alla fall.
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara: -
Hur länge tror du att du kommer leva: Förhoppningsvis till man hunnit göra allt man velat göra i livet.

Du...?
Svär: För mycket
Sjunger bra: Det,är nog en smaksak.
Vill gå på högskola/universitet: Jadå, man vill ju få ett bra arbete med hög lön.
Vill gifta dig: Med rätt person så.
Tror på dig själv: För det mesta
Kommer du bra överens med dina föräldrar: Vissa gånger, då med mamma.
Gillar åska: Hellre solsken 24/7
Spelar något instrument: Nej, har dock spelat gitarr några år då jag var yngre.
Äger en iPod: Nej, men jag ska nog skaffa en då min mp3-spelare är sönder sen länge.
Ber: Nej
Går i kyrkan: När det är något speciellt, ex. bröllop, dop, konfirmation. Inte till vardags helt enkelt.
Sover med gosedjur: Nej
För dagbok: Bloggen är väl en typ av dagbok?
Dansar i regn: Nej
Sjunger i duschen: Nej

This or that
Pepsi/cola: Cola
Mcdonalds/Burger king: Har aldrig ätit på Burger king.
Singel/gruppdate: ?
Choklad/vanilj: Choklad
Jordgubbar/blåbär: Blåbär.
Kött/veg: Allätare
Tv/film: Både och, dock är tv-program inte alltid världens bästa, medan det finns bra som Desperate housewives
Gitarr/trummor: Gitarr
Adidas/nike: Nike
Kinamat/mexikanskt: Kinamat
Kakor/paj: Kakor
Blind/döv: Inget av de? Skulle jag ha oturen att vara något av dessa skulle nog döv vara "bättre".

Vem var den senaste personen
Du nuddade: ?
Du pratade i telefon med: Renée
Msnade med: Madeleine
Du kramade: Elise
Du skällde på: Någon i familjen skulle jag tro.
Sportade med: Om slalom räknas så Emil x 2 och Paulus, annars simmade jag med Jenny igår.

Senast du?
Skrattade: I backen..
Grät: Det är nog ett bra tag sen sist.
Filmen du såg: ?
Tuggade tuggummi: Efter middagen tror jag.
Drog ett skämt: Finns ju många saker man kan tolka som skämt.
Sång du sjöng: Minns inte.

Övrigt
Var är du: Hemma
Vad ser man utanför ditt fönster: Just nu är det helt svart. Annars skulle man nog se snö och träd.
Lyssnar du på musik nu: Nej, jag ser på tv.
Om ja, vad: -
Vad har du på dig: Mjukisbyxor + fleecejacka
Vad är det på din musmatta: Datormusen, dock sitter jag vid bärbara datorn nu.


Nu SKA jag sova.


/ Camilla


Lista

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1. Är du singel?: Jadå
2. Är du lycklig?: Är väl tillräckligt lycklig för stunden i alla fall.
3. Är du uttråkad?: Ganska
4. Är du ledsen?: Nej
5. Är du italienare?: Nej, jag är svensk/finsk
6. Är du cool?: Det är väl en smaksak.
7. Är du från Irland?: Nej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Ja


ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Ingen aning
2. Har du någon gång blivit sårad?: Ja
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt?: På natten sover jag.
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Det har väl hänt.
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Hemliga beundrare är inte hemliga om de kommer fram.
7. Är du kär?: Nej, inte för tillfället.
8. Vill du gifta dej när du blir stor? Med rätt person så.


10 TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar?: Bilddagboken
2. Hår eller ögon?: Olika
3. Katter eller hundar?: Hundar
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: Några få bästa vänner
6. Coca-Cola eller Pepsi?: Coca-Cola
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll? Utekväll
8. Pengar eller lycka?: Lycka
9. Dag eller natt?: Natt
10. Msn eller mobil?: Msn


TIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?: Jag har inte försökt smita hemifrån.
2. Brutit ett ben?:  Nejdå
3. Gjort nåt du ångrar?: Ja, många gånger.
4. Hoppat Bungee Jump?: Nej, men tänker nog testa i framtiden.
5. Ljugit för någon du tycker om?: ja
6. Ätit en hel tårta?: Nej, jag nöjer mig med en bit.
7. Gjort bort dig offentligt?: Jadå, flera gånger.
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: -
9. Gråtit när ett husdjur dog?: Ja, när vår förra hund dog.
10. Velat försvinna?: Ja, när saker och ting blir för jobbiga.


SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde: Renée
3. Personen du var med: Emil x 2 och Paulus
4. Roligaste grejen som hänt: Flera grejer har varit roliga, dock inget på senare tid.
5. Personen du smsade: Madeleine
7. Du skrev till på myspace: Ingen
8. Du kommenterade: Kommenterade ett av "Stina-Lees" inlägg.
9. Du tillbringade natten med: Ingen
10. Du kramade: Elise


Otur

Eftersom jag inte hade några spår av huvudvärk eller liknande senare på eftermiddagen så bestämde jag mig för att fara till slalombacken. Dock var det nog inte min dag där idag då jag faktiskt råkade göra bort mig totalt en gång. Tänker inte skriva här vad jag råkade göra, men de som var där vet. Testade även återigen på att åka snowboard. Jag och min bror bytte så att han åkte twintips och jag snowboard. Dock kan jag säga att det gick mycket bättre med att åka det man vanligtvis åker så därför bytte vi ganska fort tillbaka.

Snart är det dags för bastu och sedan ska jag sova.


/ Camilla


Huvudvärk

Idag stod jag över att fara till skolan eftersom jag hade ont i huvudet på morgonen och mådde lite sämre på annat vis också. Ett tag trodde jag att jag höll på att få feber igen, men så blev det inte i alla fall. Och tur är väl det, för jag skulle inte orka vara sjuk igen. Sist jag hade feber varade det i tre dagar.

Så min dag har inte bestått av så mycket annat än att jag legat och vilat, samt sett lite på tv och läst dagens tidningar. Jag lär inte göra så mycket mer annars idag heller, utan jag tar nog det bara lugnt och ser på Gossip girl senare ikväll. Dock kan jag inte säga att jag fastnat för serien än, men jag ger det en chans trots allt.


/ Camilla

1000 m

Nu sitter jag hemma och tar det lugnt bara efter skolan med lite OC och datorn. Även fast jag nog sett de flesta avsnitten från de första säsongerna av OC så är det faktiskt lika roligt att kolla än. Andra program kan man däremot ibland bli less på om man ser avsnitt igen.



Skoldagen idag gick oväntat fort även om vi hade ämnen jag inte gillar alls. Dock kan jag inte säga säga att jag fortfarande är insatt i ämnet kemi. Trots att det sägs att detta är i stort sett matte av olika slag förstår jag det oftast inte. Att det sedan inte resulterar lika bra som i de andra ämnena gör inte att min motivation stiger, däremot tvärtom.

På idrotten idag hade vår klass simning, vilket jag oftast tycker är ganska långtråkigt speciellt då man måste simma minst 40 längder, 1000 m. Idag gick det trots både lättare och snabbare än vanligtvis, trots att jag kände av att jag inte simmat på länge. På sistone har det bara blivit promenader och step up för mig. Ska på ett pass step up senare idag också.

--

Blev ingen träning för min del ikväll, vilket nog berodde på ett missförstånd. Men det gör väl inget just för dagen för att jag och lillasyster ska baka något mer. Om jag får bestämma så bakar vi nog både vanilj- och chokladmuffins, men vill hon baka något annat idag så blir det väl det.


/ Camilla


Singing Bee

Min slöhet från tidigare under dagen gick över och nu känner jag mig faktiskt duktig. Jag gick ut på en promenad några kilometer norrut och hann precis hem före det kom gäster. Dock inte till mig utan till min syster. Jag har däremot bakat både morotskaka och nötchokladrutor, och nu sitter jag här och kollar på "Singing bee".

Svenska inlämningsuppgiften har jag däremot inte börjat med än, utan jag gör nog det imorgon istället då vi faktiskt inte har några prov vi behöver plugga till i veckan. Eller egentligen skulle vi haft ett kemiprov om jag minns rätt, men vi flyttade fram det till efter lovet, skönt!


Nu ska jag fortsätta se på tv och sedan ska jag nog fika.

/Camilla


Söndag

Gårdagen blev helt okej trots alls. Dock blev min hemkomst en aning sen eftersom jag och syster for och åkte bil på byn, vilket faktiskt var ganska kul eftersom det inte händer för ofta. Det är inte så ofta som jag umgås med just dessa människor heller.

Idag tänker inte jag göra något speciellt alls, utan jag funderar på att göra bort en inlämningsuppgift som vi har i svenska och sedan bara ta det lugnt. Om jag får sällskap tar jag mig kanske ut på en promenad eller något, men det är inte allt för troligt att någon annan än vår promenadtokige hund vill följa med. Inom kort fyller även två av mina småsyskon år, så jag bakar nog möjligtvis något så att jag inte behöver baka allt i sista stund.

Det är inte ofta jag sitter vid min stationära dator något mer, vilket jag deffinitivt märkte då jag knappt hade någon musik på denna. Även bilder var en bristvara här eftersom att de flesta av de försvann då jag fick virus eller liknande under hösten/vintern. Sedan brukar jag inte ta med min kamera till ställen jag far till heller så ofta, utan jag tar mest bilder med mobilen ifall jag skulle vilja ta några. Kameran på den är ju inte fullt lika bra som på en digitalkamera, men 3.2 megapixlar räcker gott och väl ibland. Dock funderar jag på att investera i en bättre, då det faktiskt är lättare att ha en bra kamera på mobilen än att börja dra med sin digitalkamera jämt. Fast det är ju itne så pass länge kvar till jag fyller år heller så jag kanske önskar mig en då.


/ Camilla

Lördag

Jag kom just att tänka på att jag skulle läsa bloggar som tidsfördrivelse denna lördag. Jag hade helt glömt bort att jag hade en blogg, eller inte för att det fanns andra inlägg än "välkommen till min nya blogg" sen augusti om jag minns rätt.

Denna helg ser ut precis som de flesta helger gör för mig; är hemma och gör diverse (tråkiga) saker som kollar film/ser tv eller är vid datorn. Planerna höll på att ändras, men i sista stund blev det inte så ändå. Jag får dock se om jag senare under kvällens gång far någonstans, eller helt enkelt åker bil med någon.
Om inte så får jag och en av mina lillasystrar hitta på något här hemma, som ex. spela något roligt spel eller liknande.

Det känns i alla fall väldigt skönt med helg nu eftersom att sova är något jag gillar att göra. På veckorna blir det inte så mycket sovande eftersom vi har så mycket prov och andra inlämningsuppgifter så ofta. Men nu är det bara 2 skolveckor kvar till lovet!

--

Nu har man haft besök här också, vilket alltid är trevligt. Dock blev det bara smått panik över att mitt rum såg ut som ett bombnedslag eller liknande, men det fixade jag på nolltid före de hann komma. Alltid roligt att prata med folk som man inte pratat med på länge också.

Antingen kommer min kväll/natt fortsätta i att jag far och åker bil en stund på byn eller att jag helt enkelt går och sover. Det brukar ju inte vara speciellt bra tv-program heller numera, eller så är de programmen man vill se på olämpliga tider då man har träningar eller något.


Nog för mig, ha det bra!

// Camilla


RSS 2.0