Rix FM-festival

Nu är jag framme i Luleå, och har hunnit äta lite också. Snart ska jag fixa mig en aning och fara in till stan sen där Rix FM-festivalen väntar. Visserligen är det inte mycket att hurra för, men det är åtminstone det roligaste man kan hitta på idag. Efter det är jag nog inte ute länge i alla fall, eftersom jag känner mig väldigt trött. Det är helt klart mer värt att vara ute imorgon och på lördag. :-)


Har mobilen på mig, så ring om det är nåt!
/ Camilla

Gäster

   
  

Arvid i randigt och Frans i enfärgat :)

Sol & bad

Äntligen var det ett perfekt sommarväder här uppe också! Jag blev så otroligt glad när jag inte såg några moln alls på himlen när jag vaknade. Därför har jag spenderat dagen på Ekobadet tillsammans med två systrar. Badade gjorde jag knappt, utan jag låg och solade uppe på kullen istället och jag fick faktiskt färg. :-)

Imorgon blir det Luleå fram till söndag.
/ Camilla

SATC

Nu sitter jag, som vanligt, och kollar på Sex and the city. Det var döroligt att kolla när Carrie körde bil. Då känner jag mig åtminstone bra på att köra bil. Samma var när vi var i Finland igår och Tero, mammas kusin, berättade hur hans fru, Carola, körde när hon började övningsköra. Jag vet inte när jag garvat så mycket senast. Jag är nog ingen trafikfara i alla fall. :-)

Annars har jag inte gjort så mycket idag. På dagen var jag med Madde till byn en sväng. Jag hittade faktiskt ett par söta, svarta pumps. Jag vet inte hur länge jag sökt efter ett par, och jag var nog väldigt nära på att börja försöka beställa hem ett par också, men så fick jag för mig att de jag sett här ändå inte var så dyra. Och tur att jag köpte de, för de passar perfekt!


/ Camilla

Släktingar


Madeleine och Emilia, snart 4 år :-)


Dagen blev räddad då mamma gick med på att fara till Finland. Det var superkul att träffa mina släktingar från Göteborg igen. Tero och barnen var upp i vintras, men nu var även Carola (mamman) med. De fyra är verkligen superhärliga. Synd att de bor så långt bort att man väldigt sällan ser dem. :-/


Snart blir det i alla fall Sex and the city.
/ Camilla

Måndag


Tervola 31/5 -08

Så var det åter igen en ny vecka. Jag förstår inte hur tiden kan gå så himla fort numera. Idag sov jag åtminstone inte så länge som jag brukar, så då kanske jag hinner få något gjort idag i alla fall. Jag hade velat fara till Tervola (Finland). Det stället saknar jag helt enkelt. Vanligen brukar jag hinna vara dit flera gånger per sommar, men inte nu inte. :-s

Less

Det här är verkligen en av mina sämre dagar. Ibland är allting bara så dåligt som det kan bli, och idag är verkligen inget undantag. Jag vet inte vilken sak som inte varit fel idag. Jag somnade och vaknade för sent. Jag har inte haft något att göra. Jag var sugen på godis, men fick inget. Och ja, listan kan göras lång. Det är inte alltid några stora saker det handlar om, men de kan ändå göra en på så himla dåligt humör.

Inte har jag fått något vettigt gjort heller, utan jag har läst i flera timmar bara. Utöver det så har jag bara gått runt och inte haft något att göra eller suttit vid datorn. Någon som vill hitta på något i veckan?


/ Camilla

Roadtrip

Äntligen en lördagkväll då jag hade något att göra. Jag for ut och övningskörde med mamma, och det blev faktiskt ett x antal mil. Ibland är det skönt att bara köra omkring och prata om allt mellan himmel och jord. Det var knappt nå folk i farten nu heller. Alla är nog på nå festivaler någonstans.

Nu tänkte jag nästan börja bege mig mot min säng och boken jag håller på läser. Här finns ändå inget vettigt att göra, och jag börjar faktiskt bli trött. Nu är det inte så varmt i mitt rum heller, så idag borde jag kunna somna. Annars har jag legat och vänt mig till tre-fyra på natten varje dag nu. Idag somnade jag framför tv:n en halvtimme också, så trött är jag. Vart mina krafter försvunnit vet jag inte, men just nu är det ganska slut på den fronten i alla fall.


Ha det bra!
/ Camilla


Glass

Som vanligt har jag spenderat min dag med lillasyster Elise. Gud så söt hon är! Man kan inte tänka sig att hon bara är 5 år med tanke på längden, attityden och stilen. Hur som helst, så bestämde vi oss för att fara till Övertorneå med cykel idag. Först var jag lite tveksam på om hon verkligen skulle orka, trots att hon är en kämpe, men det gick hur bra som helst. Vi fick stanna och vila några gånger, men att cykla 12 km när man är 5 år är ändå bra. Det tog inte så jättelänge heller. Fast vissa gånger var det nog glassen som lockade henne framåt. ;-)

Nu har jag ätit både middag och dessert, men jag är lite tom på idéer om vad jag ska göra resten av dagen. När det är lördag vill jag inte bara ligga hemma framför tv:n resp. datorn. Det är nästan det enda jag gör numera. Utöver det slöar jag bara med en bok, eller så är jag på min duktiga sida och tränar eller städar. Rolig sommar då!


/ Camilla


Cykeltur

Igår kände jag mig riktigt duktig när jag cyklade hela vägen till Övertorneå och tillbaka. Tur att jag fick bror min med mig i alla fall, så slapp jag cykla själv. Dock blev det väl dyrare på det viset, men det spelar ingen roll. Vi var till videobutiken och hyrde film, dock minns jag inte vad filmen hette, men den var väl hyfsad.

Idag har jag lust att fara ut på en långpromenad, men ensam vill jag inte gå. Systrarna verkade inte särskilt villiga till att följa med i alla fall, så kanske måste jag hitta på något annat istället. Det vore underbart att fara till vår stuga i Vyöni, men eftersom de sett björn på vår gård säger ena halvan av mig emot. För vem vill träffa på en björn? Inte då jag.


/ Camilla

Fredag

Nu har jag slopat bara tanken på att jag ska försöka stiga upp tidigt. Det går helt enkelt inte om jag tänkt sova. Men sommaren är väl till för att man ska vila upp sig inför skolan igen, så det är lika att jag sover på. Idag vaknade jag inte heller förrän vid tolv, men efter det har jag kommit på en massa saker att göra i mitt rum så jag har inte ens varit ner en sväng.

Läsintresset har börjat komma upp igen, och på natten fick jag för mig att börja läsa den 6:e Harry Potter-boken; Harry Potter och halvblodsprinsen. Jag vet inte direkt om jag tycker att serien är bra, men jag läser för att jag läst de 5 föregående böckerna. Och eftersom jag ändå har hela serien så är det väl lika att läsa.

Idag vet jag inte alls vad man ska hitta på att göra, rättare sagt inte på hela helgen. Någon som vill hitta på något? :-)


/ Camilla


"När den här dagen blir förragår"

Här om dagen fick jag mig ett gott skratt när min lillasyster skulle förklara när det skulle bli bra väder. Hon hade varit hos grannen, som pratar finska, och hade hört av henne att torsdagens väder skulle bli fint. Hemma skulle hon berätta det för oss, eftersom hon ville fara och bada. Så hon sa helt enkelt att "när den här dagen blir förragår ska det bli fint väder". :-)


/ Camilla


Tv-kväll

Jag ids inte börja med något vettigt mer idag, eftersom vissa aldrig vill börja städa, så därför tänkte jag sätta mig framför tv:n. Till min stora förvåning var det bra program hela kvällen med Sex and the city som avslutning - perfekt! På så vis går t.o.m. tiden fortare här hemma.

Imorgon hoppas jag på att kunna lägga mig ute och sola. Idag var det visserligen varmt, men alldeles för molnigt för att jag ska lägga mig på gården i bikini. Jag hatar verkligen att ligga där när solen går i moln. Då blir det så himla kallt, och när man väl går in - då blir det varmt.


/ Camilla

Matfixerad

Jag som är så matfixerad och bara pratar om mat måste tydligen ta och ändra mina vanor. Därför ska jag nog börja mitt nya liv utan mat nu, för att reducera räkningarna som går åt till mat och andra livsmedel. Eftersom min mamma är så snål och tydligen fattig som en kyrkråtta också är det väl vad som krävs av barnen.

Det komiska med vissa människor är att de går runt och inbillar sig saker. Min mor är ett bra exempel på en sådan. Hon går runt här hemma och inbillar sig att hon gör så mycket, och att hon därför måste vila jämt och ständigt. Skitsnack säger jag bara! Det här kommer att bli ett långt år.


Brytningsfel

Nu har jag varit och kollat min syn, och den var det inga större problem på, konstigt nog. Ibland ser jag verkligen ingenting, allt är bara suddigt och jag får gissa mig fram. Andra gånger ser jag dock hur bra som helst. Nu hade jag åtminstone bara brytningsfel och något försämrad syn sen förra gången.

Jag vet inte riktigt vad som händer resten av dagen. Eventuellt flyttas vår Ikea-tripp fram en aning, möjligen till nästa vecka. Då blir det dock ganska stressigt att få ihop alla möbler eftersom Lulekalaset stundar. Nåja, vi får se hur det blir. Dagen är fortfarande lång.


/ Camilla

What happens in Vegas



Nu har jag blivit tokig i filmer igen. Jag har mina perioder då jag ser massor av filmer, och andra gånger ser jag knappt på film överhuvudtaget. Hur som helst, så blir man så glad av att se på komedier ibland. Även om de är förutsägbara som bara den, så blir man på bra humör av att se dem. Så även med "What happens in Vegas". Den kan jag rekommendera. :-)

Nu börjar det andra avsnittet av Sex and the city, och efter det går jag nog och lägger mig. Jag måste orka upp imorgon så att jag hinner motionera en timme före jag ska på synundersökning. Jag har verkligen slöat med träningen i sommar, och nu börjar det märkas. Jag måste skärpa mig!


/ Camilla

Färskpotatis

Jag fick en chock imorse när jag vaknade och insåg att klockan inte ens var 06! Jag var helt pigg trots att jag bara sovit ett fåtal timmar, så jag tvingade mig själv att somna om igen. Det borde jag inte gjort, eftersom jag somnade in i en djup sömn och vaknade flera timmar senare. Imorgon blir det dock tidig uppstigning eftersom jag ska på synundersökning i Finland kl. 10. Efter det blir det Haparanda - Ikea bl.a. med familjen. :-)

Nu är systrarnas rum nästan tapiserat. Renée och Madeleine tapiserar tillsammans med morfar, och det blir faktiskt fint. Ännu bättre blir det när vi får dit alla möbler. Dock lär det dröja ett tag eftersom pappa så sällan "orkar" hjälpa till med saker. Jag vågar mig inte på att lägga en 2,4 m lång bänkskiva i väggen.


Nu blir det mat - färskpotatis och lax, mums!
/ Camilla


1408



På något konstigt vis känns det som att dagen varit väldigt lång. Varje gång jag kollar vad klockan är får jag kolla två gånger, bara för att jag tror att klockan egentligen ska vara mer. Ändå har jag inte gjort nästan något alls. Istället för att börja städa övervåningen, som för övrigt är som en bastu dygnet runt, gick jag ner och diskade undan all disk i köket. Efter middagen gick jag upp till mitt rum och kollade 1408, eftersom jag inte ides börja med något annat.

Nu däremot känner jag ett sug efter att städa och göra fint här igen. Toaletten/bastun ser verkligen hemsk ut, så kanske är det det som står på tur efter att jag och Elise varit till Klara. Vi måste gå dit och lämna tillbaka en tidning, och sedan skulle vi tydligen fika också, åtminstone om syster min får bestämma.


/ Camilla


Tisdag

Jag har insett att det faktiskt knappast är någon idé att jag lägger på alarm när jag ska vakna själv, eftersom jag ändå bara stänger av de. Imorse vaknade jag dock första gången redan halv åtta, men då insåg jag att jag måste sova mer eftersom jag först somnade kl 3. Därför hade jag alarmet på halv nio, men det slutade med att jag steg upp först efter kl. 11.

Jag orkade inte ta fram varken frukost eller lunch, så jag åt kladdkaka som lillasyster hade bakat. Snart ska jag dock ta mig i kragen och fortsätta storstädningen i vardagsrummet. Det lär bara bli stökigare om jag inte tar tag i det nu. Syskonen kan jag knappast förvänta mig någon hjälp av, men mamma kanske hinner hjälpa mig ett tag när hon kommer från jobbet.



/ Camilla


Bilder

   
 

Riva tapeter

Dagen har gått oerhört fort, men ändå har jag inte fått något nödvändigt gjort. Visserligen bar vi ut resten av sakerna från rummet, men mer än så gjorde vi inte. Snart ska vi dock riva ner tapeterna, Madde och jag. Då kan vi ägna vår tid till annat imorgon, eftersom morfar kommer och tapiserar på onsdag.


Senare ikväll blir det Sex and the city. :-)
/ Camilla

Snart snart

Nu har jag hamnat i min onda cirkel igen. Väckarklockan var på 09:10 idag, men jag steg inte upp förrän tre timmar senare. Min självdisciplin är som bortblåst igen när jag inte jobbar, och jag kommer på massor av anledningar till att inte stiga upp hela tiden. Idag var det ex. regnet utanför.

Snart ska jag börja ta itu med städandet igen. Mamma kommer hem om ca. två timmar, och då ska vi nog ha hunnit komma en bit på vägen i alla fall. Huvudsaken är nog att vi tömmer klart systrarnas rum så att det kan börja tapiseras. Det är bara skrivbordet och dataskåpet som är kvar där, och det är verkligen tomt. Nu kan man tydligt se hur stort rummet är egentligen. :-)


/ Camilla

Storstädning

Idag tog jag mig i kragen och började ta itu med övervåningen hemma hos oss. Visserligen är jag långt ifrån klar, men åtminstone en bit på vägen. Jag har i princip bara burit ut saker samt vädrat alla sängkläder och madrasser härifrån. Jag förstår inte hur vi har kunnat ha så himla mycket möbler och andra saker här. Det har verkligen sett ut som en soptipp här. Nu hoppas jag att det ska bli en rejäl förbättring över hela våningen. Hittills har jag åtminstone hunnit med att bära ut en säng, en bäddsoffa, en tv-bänk, en byrå, ett mindre skåp och ett soffbord. Utöver det har jag burit ut våran VHS samt alla våra videofilmer, vilket vi verkligen hade mycket av. Vi hade en hel stor Ikea-kasse och tre plastpåsar fulla - sjukt mycket!

Imorgon ska vi fortsätta med storstädandet här uppe för att vi ska komma en bit på vägen. Då lägger vi nog även ut en hel del möbler på blocket, eftersom vi inte har plats för de helt enkelt. I veckan ska systrarnas rum tapiseras och förhoppningsvis ska vi även fara till Ikea och köpa möbler också. Det är nämligen inga möbler som blir kvar där, utan vi köper nytt.

Mitt rum har jag också hunnit med att städa idag. Jag tänkte börja möblera om också, men det enda jag gjorde var att plocka isär min säng. Den tänker jag inte ha kvar. Jag har haft den sen jag var 6 år gammal, och det räcker. Nu sover jag på madrassen till jag får en ny. Det är dessutom mycket svalare nere vid golvet, och bättre vore det om fläkten fungerade. Den fungerade inte idag när jag skulle lägga igång den. Antingen är det fel på den, eller så har åskan slagit ner i den. Hur som helst, så spelar det ingen roll eftersom vi ändå ska köpa nya. Fläkten jag haft var visst minst 10 år gammal, så den har nog gjort sitt.


Nu ska jag duscha!
/ Camilla


Inlines

Den här dagen har varit riktigt seg. Jag har egentligen inte gjort något vettigt heller, förutom att träna nu på kvällen. Först var min tanke att fara ut och träna redan på morgonen, vid kl. 08, men då orkade jag inte stiga upp. Det gjorde tydligen inte syrran heller eftersom hon fortfarande låg kvar i sin säng när jag klev upp kring klockan elva. Jag skulle säkert inte vaknat då heller om inte det skulle varit åskväder. Därför kom även mamma instormandes till mitt rum för att säga åt mig att dra ur alla sladdar.

Hur som helst, så har jag hunnit vara in till Övertorneå idag också. Vi var och inhandlade ett par stavar till mina inlines, eftersom jag blivit helt sjukt sugen på att åka igen. Det är egentligen ingen som åkt så mycket på säkert två år, eftersom alla inlines var längst in i förrådet. Och förrådet är verkligen fullt med saker, knappt så man lyckas gå där inne.

Några goda gärningar har jag gjort idag också. Nämligen att lära lillasyster att cykla utan stödhjul samt åka inlines. Det sistnämnda gick inte allt för bra, kanske bl.a. för att vi åkte på gången till vårt hus. Jag tror inte att hon är så bra på att åka skridskor heller, så det gjorde nog sitt också. Hon lär sig säkert efter lite övning.


Nu ska jag gå duscha i alla fall.
/ Camilla


Elise från hennes sötaste sida ;-)





Ja, vad säger man? Ibland är det bra roligt med småsyskon. En bild säger mer än tusen ord ;-)


/ Camilla

Långpromenad

Istället för att börja baka eller något liknande bytte jag om och for ut på en långpromenad. Jag tänkte gå till Övertorneå och sedan åka hem med mamma eftersom hon slutade kl. 20, men jag hann inte gå ända fram före hon mötte mig. Eller jag hann ganska precis till infarten till byn, men helst hade jag gått ända till mammas jobb. Nåja, 10 kilometer är bättre än inga alls.

Nu däremot vet jag inte alls vad jag ska hitta på. Kanske borde jag bada bastu när bastun blir ledig, eller så kanske jag plockar undan lite saker i mitt rum. Jag har nämligen haft en madrass på golvet i ca. en vecka, och nu när jag plockade bort den härifrån märkte jag att det samlats en hel del saker på golvet, som vanligt.


/ Camilla


Niskanpää tur & retur

Nu är jag stolt över mig själv eftersom jag faktiskt cyklade runt Niskanpää. Jag har inte allt för bra koll på hur långt det är, men jag chansar på att det blev över 2 mil i alla fall. Först tänkte jag cykla längre, men p.g.a. motvinden vände jag tidigare. Dessutom var det inte allt för roligt att cykla själv.

Jag vet inte hur, men jag fick plötsligt en sådan himla lust att baka något gott. Synd bara att jag aldrig får några gäster som kommer och fikar. När bara familjen vräker i sig allt fika känns det som att man bakat helt i onödan. Mamma kommer nog från jobbet om ca. 2 timmar, så då kanske jag hittar på något med henne istället. Det skulle vara kul att promenera in till Övertorneå, men jag vet inte om jag orkar.


/ Camilla

Dagen är räddad

Yes, pappa fixade min cykel så nu är min dag räddad. Jag tänker nämligen inte sitta kvar inomhus utan jag ska dra ut på en cykeltur, en lång en om jag orkar. Annars skulle stugan vara ett bra förslag, men dit har jag ingen lust att cykla eftersom de sett björn där. Att det dessutom nästan bara är skog efter vägen gör inte saken bättre. Inte heller att björnen sågs på vår tomt i Vyöni. Haha!


/ Camilla


Kyckling på fredag

Så var det åter fredag, gud vad fort tiden går! Hemma får jag inte mycket gjort, men det är bara skönt att ta det lugnt ibland. I längden blir det ju såklart tråkigt, men det är sådant man får räkna med när man bor här. Senare kanske jag tar och pinar mina fötter lite och tar en långpromenad, om jag inte har annat att göra då.

Jag råkade sova rätt länge idag också, även om jag somnade tidigt igår. Det är nog gårdagens tidiga uppstigning som orsakade det hela. Mamma väckte mig hur som helst klockan elva och vi for till Övertorneå för att storhandla. På något konstigt vis lyckades vi med att köpa det mesta mellan himmel och jord man kan tänka sig behöva just denna gång. Annars brukar det alltid bli så vi bara plockar det vi vet tagit slut.


Nu ska jag se om jag lyckas komma på något att göra.
/ Camilla

Sadist eller inte?

Jag är så less. Tack vare mina troligen missbildade fötter kan jag varken gå eller springa ordentligt. Det hjälper nämligen inte vad jag än har för skor på mig - det resulterar i enorma skavsår i vristerna i alla fall. Nu var det så att jag skulle försöka mig på en promenad, men efter ett par hundra meter insåg jag att jag inte skulle kunna gå tack vare smärtan, så varför inte springa istället, tänkte jag. Det gick snäppet bättre, men jag kände fortfarande av värken från fötterna enormt. Antingen måste det vara så att jag är en sadist eftersom jag ständigt pinar mig själv med bl.a. fötterna, men samtidigt så tycker jag ju inte precis om att göra så? Träna är något jag gillar helt enkelt, och jag ger inte upp det för vad som helst. Förhoppningsvis kan jag ta cykeln i hopp om att få motion senare i veckan, men som det är nu är den sönder. Suck, allt är bara ett enda misslyckande känns det som!


/ Camilla

Hej då!


Söt-kusinen <3

Nej, nu går jag ut på en kvällspromenad för mig själv. För det första är det bara skönt att komma ut i lugn och ro ett tag, och för det andra så behöver jag motion. Hela dagen har jag bara vräkt i mig mat, inte minst nu på kvällen då vi åt middag lite före kl. 21.


/ Camilla

Haparanda



Hela dagen gick åt i Haparanda idag, men det gör inget eftersom det var väldigt trevligt. Det är alltid kul att vara hemma hos mina kusiner. Vanessa hade vuxit enormt mycket sen jag såg henne sist på dopet för ca. två veckor sedan. Det är helt sjukt vad barn växer, och man märker speciellt av det om man inte ser de så ofta. Det är inte bara Vanessa som vuxit till sig, utan även min lillasyster Elise. Det är helt sjukt hur mycket hon vuxit nu på senare tiden när jag mest jobbat. Hon måste ha vuxit flera centimeter eftersom hon var en bra bit längre än hon var sist vi "mätte".

Det blev inga affärer alls idag, förutom en snabbis till bistron på Ikea, och det börjar jag ångra nu. Elgiganten hade varit rolig att fara till, speciellt eftersom jag funderar på att köpa mig en ny tv. En ipod/mp3-spelare är jag också i behov av egentligen, men det är inte så panik med det. I och för sig är det väl inte det med en tv heller, men det vill jag bara ha. Får väl se om det blir någon mer tur till Haparanda nu i juli.

Jag vet dessutom inte om jag är knäpp eller inte, men jag är sugen på att gå ut på en kvällspromenad. Jag vet att klockan snart är tio, men vad spelar det för roll? Det är sommar och jag har ändå vänt på dygnen ganska rejält. Inte så att jag sover halva dagarna, men jag är då vaken halva nätterna i alla fall. Tyvärr.


/ Camilla

Morgonpromenad

Äntligen orkade jag upp klockan 08 för att gå ut på en morgonpromenad, och skönt var det! Morgonpromenader är så härligt uppfriskande. Jag fick dessutom syster med mig, så det var desto roligare denna gång. Härligt att vara uppe i tid för en gångs skull också, även om jag ville ligga kvar och dra mig ett tag till i sängen. ;-)

Snart blir det Haparanda för min del. Det är nog jag, mamma och lillebror som far. Brorsan skulle hälsa på någon av hans kompisar han träffade under hockeyskolan, och medan ska jag och mamma fara till mina söta kusiner. Vi är säkert hemma till eftermiddagen i alla fall, tråkigt nog. Här har jag nästan aldrig något att göra. Jag får väl offra min tid till att träna extra mycket om inget annat dyker upp. Om syster min behöver hjälp i rummet kan jag ju eventuellt offra mig till det också. Och jag vet, det går segt!


/ Camilla

Lista

Ett tidsfördriv i väntan på att syrran stänger av andra datorn så vi kan sova..

För 10 år sedan
1.) Hur gammal var du? 7 år var jag.
2.) Var gick du i skola? Kuivakangas skola
3 ) Var jobbade du? -
4 ) Var levde/bodde du? Korva, precis som nu.
5.) Var brukade du hålla hus? Mestadels hemma, men också hos kompisarna i närheten.
6.) Bar du glasögon? Nejdå, jag hade bra syn.
7.) Vem var din bästa vän? Det var nog Tiina eller någon av tjejerna i byn.
8.) Hur många tatueringar hade du? Inga riktiga, men leksakstatueringarna var roliga då.
9.) Hur många piercingar hade du? Inga alls.
10) Vilken bil körde du? Jag nöjde mig med att åka bil med mamsen.
11.) Hade du varit på ett riktigt party? Nej, inte då inte.
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nepps

För 5 år sedan
1.) Hur gammal var du? 12
2.) Var gick du i skola? Skulle nog börja 7:an på centralskolan i Övertorneå då.
3.) Var arbetade du? Inga jobb då inte.
4.) Vart bodde du? Korva
5.) Var brukade du hänga? Mestadels hemma
6.) Använde du glasögon? Nej
7.) Vem var din bästa vän? Therése eller Tiina var det nog.
9.) Hur många tatueringar hade du? Inga tatueringar för mig inte
10.) Hur många piercingar hade du? Hål i öronen
11.) Vad för bil körde du? Då körde jag inte bil.
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej

För 2 år sedan
1.) Hur gammal var du? 15
2.) Var gick du i skola? Skulle börja på Gränsälvsgymnasiet
3.) Var jobbade du? Jag tror att jag jobbade åt pappa den sommaren.
4.) Var bodde du? Huset i Korva
5.) Var brukade du hänga? Hemma och på byn i princip
6.) Använde du glasögon? Ja, ibland.
7.) Vem var din bästa vän? Nästan alla bästa vänner jag har idag, ni vet vilka ni är.
8.) Hur många tatueringar? Inga alls
9.) Hur många piercings hade du? Hål i varsitt öra.
10.) Vilken bil körde du? Ingen alls
11.) Hade du fått ditt hjärta krossat? Nej
12.) Var du singel/upptagen/gift/dejtande? Singel


Idag
1.) Hur gammal är du? 17
2.) Var går du i skola? Gränsälvsgymnasiet
3.) Var arbetar du? Arbetade på dagis, campingen och Hietalas i sommar.
4.) Var bor du? Korva i ett år till, tror jag nog.
5.) Använder du glasögon? Nej, men det lär behövas snart igen.
6.) Var brukar du hänga? Mestadels hemma och på jobben.
7.) Talar du med dina gamla vänner? Inte alla, men några.
8.) Hur många piercings har du? Hål i varsitt öra.
9.) Hur många tatueringar? Jag vill inte ha några tatueringar!
10.)Vad har du för bil? Ingen bil för mig inte. Mammas och pappas bilar duger att övningsköra med.
11.)Har ditt hjärta krossats? Nej
12.)Singel/upptagen/gift/dejtande? Singel


Sova är det bästa

Det har blivit en vana att kolla på dubbelavsnitten av Sex and the city på tv. Oavsett om jag sett avsnitten eller inte så är det fortfarande lika roligt att kolla. Den serien är helt klart i klass med Desperate housewives. Det är svårt att bli less helt enkelt.

Jag har varit halvt frånvarande från allt nu i ett par dagar. Det har jag nog febern att skylla på. Precis allt gick fel bara, inte minst jobbet. Att det dessutom kändes så extremt motvilligt att vara där av diverse skäl sade jag upp mig. Jag insåg att det är vila jag behöver. I juni körde jag i princip slut på mig själv när det gäller jobb så. Att jag tjänar några tusen mindre i sommar gör mig inget. För vad är det värt om man är helt slut hela tiden?

På tal om att vara slut så var det nog precis vad jag var igår - slut och sur. Vid halv fem kändes det som att allt bara var ett rent helvete, så jag gick och lade mig. Steg upp gjorde jag inte förrän vid klockan tolv idag, och skönt var det då att sova. Nu tänker jag visserligen inte sova så länge i fortsättningen, men så tänker jag inte heller ha så sena nätter som jag råkat ha nu en lång tid. Vid tolv borde jag åtminstone vara i säng varje dag.


/ Camilla


Jag kan inte sova!

Om ca. 6 timmar ska jag befinna mig på jobbet, men vart försvann tröttheten? Mitt rum är alldeles för varmt, och fläkten är trasig. Eller åtminstone så låter den alldeles för illa för att vara fullt fungerande. Mamma var rädd att den skulle börja brinna om jag hade igång den, så det alternativet får jag slopa direkt. Det lilla fönstret i mitt rum har inget myggnät, så tanken på att öppna det är helt utesluten. För vem vill sova mitt bland myggen? Inte jag i alla fall!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag vill ju sova för att orka bättre, men samtidigt så går det ju inte. Då skulle jag istället kunna gå ut på en promenad, men då blir man som sagt dumförklarad här i byn om någon skulle råka se mig. Och reaktionen från min mamma vågar jag nog inte ens tänka på.


/ Camilla

Segt

Jag känner mig helt seg och trött. I och för sig så har hela helgen varit så eftersom nätterna blivit sena, vilket också lett till att man sovit länge. Marknaden har vi inte kommit iväg till förrän på eftermiddagen varje dag, även om tanken alltid varit att fara tidigare. Idag t.ex. kom vi inte iväg förrän vid 14.20. Inte heller blev det mindre segt när vi kom hem, vilket ledde till att middagen var färdig först vid åtta.

Om mindre än 12 timmar börjar jag jobba, så snart ska jag gå sova. Jag är helt slut, och sover jag inte länge nu kommer jag inte orka städa imorgon på jobbet. Att det inte är roligt att städa gör det knappast lättare att orka med, men pengarna driver trots allt en framåt. Det har man nämligen aldrig för mycket av.


/ Camilla


Morgontrött

Idag var det meningen att vi skulle vakna tidigt för att fara till marknaden, syster och jag, men klockan var närmare 12 före vi steg upp. Det var inte direkt kul att vakna upp till lunchen som inte direkt var min favorit - makaroner och hamburgare, fiskpinnar eller korv. Efter att inte ha ätit på 19 timmar så ände mig sig nästan illamående efteråt, men nu är det bättre.

Marknaden far vi nog inte till förrän om tidigast en timme, eftersom det ändå tar ett bra tag före alla gjort sig klara. Vi är ju ganska många här så. Hur många det blir som far vet jag inte, men säkert minst 6 personer, d.v.s. jag, syskonen och mamma. Pappa brukar oftast stanna hemma och jobba när vi andra far någonstans.

Ikväll måste jag verkligen tvinga mig själv att somna tidigt, eftersom jag börjar jobba kl. 08. Det är nu jag ska jobba två veckor i sträck, så jag behöver nog en god natts sömn för att orka. Jag ska även försöka komma ihåg att leta fram en mp3-spelar, så jag inte har lika tråkigt hela tiden. Man blir faktiskt nästan rent av galen av att inte kunna prata med någon alls.


/ Camilla

Snart blir det byn!

Nu har jag precis kommit från bastun. Lite väl sent blev det, men det spelar ingen roll. Som Janne sade, natten är ung! Igår var jag hemma vid tre kanske, och tidigare lär det inte bli idag direkt. Dock har jag två syskon att ta hänsyn till också, men hallå, ibland får faktiskt de ta hänsyn till vad jag vill också. Jag ska ha kul!

Det största problemet med det hela nu är vad jag ska ha på mig. Jag förstår inte varför det alltid ska vara ett problem egentligen? Enligt många är jag väl för kräsen med mitt klädval, samt sommar-/vinterfärger, men det hjälps inte. Jag är sådan helt enkelt! Något borde jag i alla fall hinna plocka ihop före jag far.


/ Camilla

Lördag




Det blev inga andra inköp idag än ett par äkta limegröna foppatofflor. Äntligen hittade jag ett par fina som fanns i min storlek. Då fick jag lägga i ett kvitto till utlottningen av 10.000 kr också. Chansen att jag vinner är minimal, men man vet ju aldrig. Dock har jag aldrig tur i lotterier, så det ser mörkt ut för mig.

Min kompis Santeri hann jag också träffa. Samt mina kusiner William och Vanessa. :-)


/ Camilla


Utekväll

Igår var jag ute på byn ända till ca. halv tre! Och less hann jag då bli mer än en gång, men det ordnade sig när jag for ut och åkte bil. Ute var det rejält mycket mygg, så de gick mig på nerverna hela tiden. Man blir seriöst helt knäpp av att hålla på klia sig på benen och fötterna hela tiden. Nåja, myggmedel tänkte man ju inte på så man får skylla sig själv. Och jag vill inte ens gå runt och stinka. ;-)

Ikväll far jag nog ut i alla fall, för hemma lär jag dö av uttråkning. Nu borde det nog vara mer folk också eftersom det är lördag. Dock tror jag att jag avstår ballerinaskor idag, eller åtminstone svarta kläder eftersom mygg dras till det. Eller allt beror nog ändå på vädret ikväll, men man ser ju.

 

1. Renée och Elina
2. Syster i fin form
3. Tripp trapp trull (jag är äldst)


/ Camilla

Bilder från dagen

   

Marknad

Hela eftermiddagen var jag på marknaden med syster Elise. Det var delvis kul, men nog blir man allt bra less efter ett tag. Varje gång jag skulle kolla på något åt mig själv, var det "för tråkigt", så då fick jag snällt avstå. Dock ska jag nog fara och köpa det jag vill ha imorgon. Själva marknaden finns det ju inte så mycket nämnvärt på, men ett par nya foppatofflor ska jag nog inhandla i alla fall - ett par limegröna.

Nu på kvällen ska jag nog kanske fara in till byn. Jag får väl umgås med Kristoffer eller någon om ingen annan av mina kompisar råkar vara ute samtidigt som mig. Hemma orkar jag inte sitta i alla fall. Här sitter jag i princip bara vid datorn om jag är själv, vilket jag ofta är. Det är inte alltid man orkar vara ute heller, och här blir man väl dumförklarad om man är ute allt för sent. Suck.


/ Camilla

Trötthet

Marknaden var inge vidare p.g.a. vädret, som var mulet och regnigt denna kväll. Imorgon hoppas jag på sommar och sol, så är det nog mycket roligare där. Jag kommer inte ha något annat att göra så det är lika att jag far dit. Tiden borde ju gå fortare än här hemma i alla fall. :-)

Snart börjar Sex and the city, vilket idag ska avnjutas med kladdkaka. Jag blev bara för sugen, så jag behövde baka en kaka nu på kvällen. Efter programmet blir det nog att sova, eftersom jag är trött just nu. Det är på tiden att jag lägger mig tidigare. Igår somnade jag vid fyra, och jag började jobba kl. 08 - ingen bra kombiation!
 

/ Camilla


Kvällsmarknad

Snart, eller när mamma slutar, ska vi fara till kvällsmarknaden. Visserligen är ju inte vädret världens roligaste, men något roligt måste ju jag också göra. Jobbet tog mycket längre tid än jag trott mig, och jag var nog inte hemma förrän vid halv fem. Fr.o.m. på måndag ska jag jobba 14 dagar i sträck där, och då kommer jag då vara less. Mot slutet av dagen idag kände jag mig redan helt ursinnig på allt som har med städning att göra. Och misstolka mig inte, jag blev bara less på att inte ha någon att prata med. Sedan skulle ju norrmän kunna plocka undan efter sig lite bättre.

Här hemma borde jag också ta mig i kragen och städa lite. Nu är det inte mitt rum som är i så stort behov av städning i sig, men jag ska nog ta och rensa lite här inom kort. Kläderna hamnar alltid på golvet eftersom garderoben svämmar över av kläder. Dock är inte allt kläder jag använder, utan det är mestadels gamla kläder i garderoben. Jag bryr mig inte om gammalt i sig, men det man köpt på högstadiet är faktiskt sådant man inte alltid vill ha kvar. Smaken var annorlunda då + att man vuxit sedan dess också.


/ Camilla

Sex and the city

Ovanligt nog sitter jag återigen och ser på Sex and the city. Det är så bra att jag helt enkelt inte kan låta bli att kolla. Som Renée sade, det har helt enkelt blivit en vana att kolla på det när det går på tv. Jag längtar så till jag får se filmen. Jag tänkte nämligen vänta och se den på bio. Film är ju bäst på bio. ;-)

Annars har jag bara varit med Elise idag. Vi var till gammelfaster Klara en sväng, för att sedan komma hem och laga mat. Hon bestämde vad som skulle stå på menyn, så det blev makaroner och korvsås. Ingen vidare favorit, men nog går det ner det också.


Imorgon blir det jobb kl. 08. Mobilen är med, så ni når mig på den.
/ Camilla

Sömntuta

Det här börjar bli rent av skrattretande snart. Jag stiger verkligen aldrig upp då jag ska, så även inte idag. Klockan blev närmare ett än tolv före en viss Camilla pallrade sig neråt i huset - till köket. Laga mat orkade jag dock, som tur var. Hur mycket mer jag orkar och ids med idag är väldigt oklart. Jag är helt enkelt slö på sommaren. 

Ute är det ganska molnigt, så jag har ingen lust att gå dit ut än i alla fall. På kvällen tänkte jag dock gå ut på en promenad någonstans. Kanske jag tar och promenerar runt övre Kuivakangas, eftersom det nästan tar en timme. Jag vet inte hur mycket längre än så jag kan vara ute med mina allergier. Nu låter det som att jag lider av det, men så är det inte. Det är bara så att jag är väldigt snorig av mig nu, och inte ids jag ta med hur mycket papper som  helst att snyta mig med heller. Att det dessutom är tyngre att vara ute p.g.a pollen och hästar gör ju inte saken bättre.


Nu ska jag i alla fall spela lite,
och Marina - säg till när du är hemma så får du tillbaka The sims 2!
/ Camilla

God natt!

Nu ska jag sova, även om jag inte precis är trött. Vad är det med det här att man nästan aldrig är trött på nätterna för att det är så ljust ute? Tur att jag inte jobbar, så kan jag åtminstone sova ut om det skulle behövas! Idag kommer dock Elise och väcker mig när hon vaknar, och jag hoppas att det är tidigt. Jag skulle verkligen behöva stiga upp tidigare en dag. Kanske skulle jag kunna gå ut på en promenad då eller något. :-)


/ Camilla

Bilbingo

Inte blev det någon vinst för någon i vår bil idag, vilket ju var trist. Vi som satt och hoppades på att få tuta hela kvällen. Nåja, kul hade vi ju i alla fall. Visserligen blir det alltid långtråkigt att spela mot slutet, men det är sådant man får räkna med när man spelar bilbingo.

Annars har jag inte gjort mycket alls idag. Jag steg upp betydligt senare än jag tänkt mig, nämligen vid tolv. Det gjorde dock inget eftersom vi for till Carin istället för att flickorna kom hit. Annars hade jag fått stressa med att städa, som vanligt. Just nu är nämligen vårt hus mycket stökigare än det brukar, eftersom vi gör om i systrarnas rum. Om någon vecka borde den saken åtminstone ordnas. Om det blir fler projekt i sommar är väldigt oklart, men jag chansar på ett nej.

/ Camilla

Inaktivitet

Idag har jag inte varit på humör för att blogga. Halva dagen har jag bara suttit hemma och haft tråkigt. Det fanns verkligen ingenting att göra, varken inne eller ute. Pollenallergin + "förkylningen" satte stopp för mina planer att klippa gräset, jag vill ju knappast att det ska bli värre.

Imorgon väntar en hyfsat tidig uppstigning för att jag ska hinna göra lite saker på morgonen före jag ska umgås med mina vänner. Det känns verkligen som att det är evigheter sedan, ändå är det "bara" några veckor sedan. På kvällen blir det mest troligt bilbingo, och jag hoppas att jag vinner de 60 000 kronorna. De skulle behövas!


/ Camilla


Uträttat ärenden

Nu är jag hemma igen efter att ha uträttat massor med ärenden ute på byn. Först skulle vi fara till isladan för att kolla när brorsan och de hade ett ispass, sedan var det biblioteket, banken, apoteket och Ica. Jag fick övningsköra också. :-)

Jag vet inte riktigt vad jag skulle ta och hitta på idag. Mamma föreslog att jag skulle gå ut och klippa klart gräset, men jag vet inte om jag är så intresserad av den idén. Hellre skulle jag baka något, men krafterna till det finns nog inte idag. Ta det lugnt och bara göra roliga saker låter mycket bättre, men så kommer vi ju till det svåra - vad är roligt egentligen? Man lessnar på allt förr eller senare, så är det bara.


/ Camilla

Min säng gnisslar. Vill du höra?

1. gå in på raggningsreplik.se

2. slumpa sju gånger

3. Den raggningsreplik som kommer upp är den som funkar bäst för dig


Mat-tanten

Idag känner jag verkligen att jag gjort något bra för mig själv, och andra. Jag lagade nämligen kyckling, currysås, pasta och ris, samt bakade kladdkaka under tiden jag var nere. Därför fick jag också ett nytt smeknamn av Kosse och Danne - mat-tanten. Haha! Fast jag fick höra att alla mat-tanter inte brukar vara lika snygga som mig, eftersom de brukar vara så gamla etc. Jag får nog ta det som en komplimang.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på resten av dagen, kanske en film skulle passa bra? Nu har jag nämligen en massa filmer hemma också. Eftersom det är söndag kommer det nog någon bra film på tv också, dock först vid kl. 21. Om det inte skulle komma någon bra film då, så får jag väl åka och hyra en film. :-)


/ Camilla

Den som spar han har

Samtidigt som jag plockade undan mina kläder från rummet passade jag på att städa lite i min garderob, eller rensa rättare sagt. Det var inte så mycket som åkte bort denna gång, men en hel del jeans i alla fall - nämligen 11 par! Jag förstår inte varför jag gått och sparat på de. Vissa är små, och många av jeansen vill jag inte ens använda mer. Det kan ju delvis också bero på att klädsmaken möjligen förändrats sen högstadiet. Nu har jag hur som helst bara 4 par jeans kvar, så nya måste köpas!

Kläder är inte det enda jag sparar på, har jag märkt. Pengar lyckas jag spara helt omedvetet, vilket självklart inte är något negativt. Mitt rum svämmar även över av andra saker, men de orkar jag inte ta itu med idag. Senare funderar jag nämligen på att baka samt. laga kyckling till middag. Jag borde dammsuga också, men jag ids inte börja när vi har besök. Det låter så illa.


/ Camilla

Fröken duktig

Jag har börjat sova oerhört dåligt numera. För det första kan jag aldrig somna direkt mer, vilket säkert har sina diverse skäl, men på natten sover jag dessutom också dåligt. Jag vaknar ofta, tycker det är för varmt/kallt o.s.v. I natt ringde min telefon vid 05.15, och t.o.m. till det vaknade jag. Jag som aldrig vaknar till telefonen annars.

Hur som helst, så steg jag inte upp förrän efter klockan elva, då jag fick börja laga mat direkt. Ingen annan i huset verkar bry sig om att göra det, och bror min skulle fara på hockeyskola, så jag hade inga val. Efter maten diskade jag, för att sedan sitta här och känna ett ryck av att jag borde börja städa. Mitt rum är inte stökigt, men jag har en hel del kläder att vika in i garderoben. Alla mina nya kläder jag beställde ligger nämligen i en hög på stolen min.


/ Camilla


Filmtips?

Jag blir galen snart om jag inte kommer på något att göra. Eftersom jag vilade så länge har jag ingen lust att gå lägga mig än. Dessutom skulle jag nog ändå inte somna direkt. Jag hade verkligen inga bra filmer hemma heller, någon som har något tips?


/ Camilla


Vanessas dop

  
  
   
   
    
  

Vanessa Alexandra



Idag var vi på Vanessas dop i Haparanda. Det var kul att se kusinerna igen, även om jag inte kan säga att jag mådde så bra. På morgonen kunde jag knappt andas, eftersom jag var så hes och snoret bara rann. Det måste vara hunden jag är allergisk mot, eftersom jag faktiskt känt av den förut också. Att jag dessutom bara mår såhär när jag är hemma gör ju saken bara tydligare.

Hur som helst, så har jag varit helt seg hela dagen. När jag körde hem kände jag mig helt frånvarande. Jag ogillar dessutom att köra stora bilen också, eftersom den bl.a. är så bred och stor. Jag tänker faktiskt inte bli någon busschaufför, så då tycker jag att jag inte behöver köra den bilen heller. Vår lilla bil duger åt mig.

När jag kom hem var jag helt kraftlös, och efter maten kunde jag inte göra annat än gå vila. Emil kände på min panna, som åtminstone enligt honom var varm. Det var nog så att jag utöver allt ännu hade lite feber, men det lär ha gått över nu. Jag känner mig faktiskt ganska bra, kanske för att jag sov i ca. 5 timmar. Nu har jag bara lust att göra något kul, men härifrån lär jag inte komma iväg, så det är väl bara att gilla läget. Jag har säkert någon film jag kan se på eller något.


/ Camilla


Lista

KÄNSLOLIV
[ ] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[ ] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över två år

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smygit ut utan lov.
[ ] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.


DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[x] Någon nära till mig har begått självmord.


MATERIALISM

[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[x] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[x] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, röd eller blå.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar mörk choklad.
[x] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv
 


HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.


RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.
[ ] Jag har varit i mer än 10 länder


EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då att jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i en teater. 
[ ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.


UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[ ] Jag tycker att jag är ful
[x] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har en piercing.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar


FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har minst ett barn.


SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.


SKAMLIGHETER
[ ] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mig av skratt.
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats


Leverans

 Äntligen kom mitt H&M-paket! Det måste ha varit något fel på hemsidan, eftersom paketet inte hade farit iväg än enligt den. Nåja, jag är hur som helst inte ledsen över det utan tvärtemot. Allt passade dessutom! Nu får sommaren gärna komma när jag har kläder att ta på mig. Visserligen hade jag ju det tidigare också, men nu är mitt urval lite större i alla fall.

Halens höst-katalog kom också, och som vanligt hittade jag en massa fint. Därifrån tror jag att jag beställer i alla fall, eftersom de kläderna brukar vara ganska bra också. Förut var storlekarna alltid jättestora, men det har de åtminstone ändrat på numer. Ibland är det t.o.m. så jag tycker mer om de kläderna än de från H&M.


/ Camilla

Fredag

Idag har jag inte åstadkommit nästa något alls, utan bara gjort en massa onödiga saker. Jag tog en sovmorgon istället för att fara till byn på morgonen. Banken skulle vi visst till på måndag ändå så. Dock for jag senare på dagen, då jag även hittade en söt kjol med hängslen. Det är lite väl svårt att förklara hur den ser ut, kanske lite lik en ballongkjol? Hög midja har den i alla fall, men jag får lägga upp en bild imorgon från dopet.

En till sväng till byn hann jag också med, men då var jag och kollade på skor istället. Dock hittade jag inga lagomfina pumps som jag även skulle ha kunnat ha till vardags, så jag kör på ballerinaskor imorgon. Och enligt en viss person så "behöver man inte nya kläder eftersom det bara är gamla människor där" - Ööööh? Kanske jag inte köper nya kläder för att visa upp mig, utan för att jag själv inte vill ha samma "festkläder" vid  varje tillfälle.

Och för att fortsätta på stilen så ska jag till Övertorneå igen. Dock inte för att följa trenden, utan för att jag är sugen på godis. Mamma slutar halv åtta, så kanske hinner vi till affären samtidigt. Det tar självklart inte över en halvtimme att köra för oss, men att fixa sig tar en kort stund. Sedan är det ju också en kvart på vägen, suck.

Gäster har vi också haft - min mormor och moster. Jag måste säga att jag faktiskt diggar mormor, hon är rätt så frän ibland. Jag liksom trivs med henne bara, även om hon också har sina jobbiga stunder. Dock är hon alltid snäll mot mig eftersom jag är så "duktig". :-D


Om jag inte börjar fixa mig nu, så kanske syrran blir sur.
/ Camilla


Tidig morgon

Trots att jag var väldigt trött tidigare under kvällen, så känner jag mig pigg nu. Kanske borde jag lägga mig tidigare idag, eftersom jag och mamma tänkte fara in till byn på morgonen. Våra gäster skulle komma imorgon på förmiddagen istället, så då får vi allt skynda oss. I och för sig är det inte så mycket vi behöver göra då heller, utan bara fara till banken och inkassera lite pengar på mina konton samt. handla. :-)

Kanske sätter jag mig och kollar på en film efter att Satc slutar, eller så tar jag och försöker lösa korsord idag med. Msn är ganska tråkigt om kvällarna så.


/Camilla

Suburban girl



Nu såg jag precis den andra filmen, som jag inte orkade se på igår. Den var faktiskt bra, även om komedier ofta är förutsägbara. Hur som helst, så blir man ofta glad av att se filmer i den genren. :-)


/ Camilla


Sommarfika

Jag känner mig lite slö idag eftersom vädret är så fint. Egentligen vill jag bara ligga ute på studsmattan och steka i solen, men tyvärr har jag inte tid för det. Min moster och hennes sambo borde komma ganska snart. Före det skulle jag visst baka också, sade mamma. Jag får väl se vad jag orkar baka en dag som denna, men kladdkaka går ju ganska fort i alla fall så det kanske det blir.

Bada bastu har jag också hunnit med, och ja, det är väl onödigt när det är som en bastu ute, men jag gjorde syrran sällskap. Jag skulle ju ändå duschat så. Nu är jag åtminstone ren om inte annat. Jag borde fixa håret också, så jag inte ser allt för hemsk ut resten av dagen.


/ Camilla

Jag vill ha mina kläder nu, tack

Vad som faktiskt är mindre trevligt är att mitt H&M-paket är väldigt segt på att komma. Jag vill ju ha mina sommarkläder nu så jag hinner använda de också! Inte för att det är allt för mycket kläder, men lite klänningar, linnen o t-shirtar i alla fall. Det sistnämnda kan jag inte gå med när solen skiner dock, eftersom jag får ful solbränna. Jag blir nämligen brun väldigt fort när jag går ut, och det är absolut inte fint att vara helt vit på axlarna och ha en tydlig gräns lite längre ned på armarna.


Nu ska jag fortsätta sola!
/ Camilla

Perfekt!

Idag blev jag verkligen glad när jag vaknade - perfekt väder för att sola! Egentligen hade jag tänkt fara ut och springa, för att sedan fara till Övertorneå på morgonen, men de planerna ändrade jag ganska snabbt. Mamma får sköta alla ärenden, så kan jag sola några timmar i alla fall. Nu har jag solat i nästan två timmar, men mer ska det nog bli.

Enda haken för min solning är att vi får gäster någongång under dagen, så då får jag avbryta. Lite färg måste jag ju ha hunnit få till dess. Jag blir dessutom ganska lätt brun också. Det enda som i princip inte varit lika brun som resten av kroppen är magen, eftersom jag faktiskt inte ids gå runt och visa magen på jobbet. :-P


/ Camilla

Sommaren är kort

Inte ett moln
Så långt ögat kan nå
Inte en droppe regn
På flera dar
Med en glass i min mun 
Å  i sandaler av plast
Går jag i solen
Och tänker på dig
Ljusblåa dagar
Seglar förbi

Sommaren är kort
De mesta regnar bort
Men nu är den här
Så ta för dig
Solen skiner idag
Hösten kommer snart
De går med vindens fart
Så lyssna på mig
Solen skiner
Kanske bara idag

Vattnet är varmt
Och luften står still
Jag sitter i skuggan
Läser gårdagens blad
Snart är det dags
För ett hopp i de blå
Få bort sanden mellan tårna 
Å svalka min kropp

Sommaren är kort
De mesta regnar bort
Men nu är den här
Så ta för dig
Solen skiner idag
Hösten kommer snart
De går med vindens fart
Så lyssna på mig
Solen skiner
Kanske bara idag

Nananana
Nanana
Nanana
Nanana
Nanana

Sommaren är kort
Det mesta regnar bort
Men nu är den här
Solen skiner
Kanske bara idag



Lite önskedrömmar också. Jag vill ju bli brun! ;-)

Sista sommarlovet

Det är helt sjukt vad tiden går fort! Nästa helg är det marknad här i byn, och efter det börjar sommaren gå mot sitt slut, åtminstone känns det så. Hela juli kommer bara rusa fram. Jag har precis insett att det faktiskt är sommarlov man behöver för att orka ta sig igenom ett år i skolan. Hittills har jag bara gått hemma och jämrat mig över att de inte ringer från jobbet, men fr.o.m. nu ska jag istället börja ta vara på tiden att kunna ta det lugnt på. Det är ju faktiskt det sista riktiga sommarlovet nu. Sjukt!

Jag vet inte riktigt om jag ska orka börja kolla på den andra filmen idag, eller om jag helt enkelt sparar den till imorgon. Om jag gör det kan det uppstå problem i och med att klockan blir väldigt mycket när jag sett klart den. Jag borde faktiskt försöka somna tidigare åtminstone en gång. En ovana att lägga sig vid tre på natten vill jag inte ha!


/ Camilla


He´s the girl

Ikväll hade jag inget annat för mig så vi for till Övertorneå och hyrde två filmer. Just nu ser vi på "He´s the girl", och näst på tur står "Suburban girl". Dock tror jag inte att vi hinner se nr. 2 före "Sex and the city", men den går ju lika bra att se efteråt. Ingen av oss lägger sig ändå tidigt. Igår t.ex. kunde jag inte somna förrän vid klockan tre - alldeles för sent.


/ Camilla

Ellos höstkollektion

Igår fick vi Ellos höstkatalog i brevlådan, men nog tyckte jag att det var ganska tidigt - 1 juli. Visserligen har ju H&M skickat ut sin katalog redan i maj, men det var ju andra omständigheter. Annars skickar de ut sin i augusti har jag för mig. Dock blev jag ganska sugen på att beställa lite höstkläder redan nu, men jag tror att jag väntar ett tag. Det lär ju dyka upp nya saker om bara några veckor. De här två plaggen har jag i alla fall tänkt mig:


   

Åska

Det är så lugnt och skönt här hemma när dels hela familjen inte är hemma, men också för att det har åskat. Då är inga datorer på, och så heller inte någon tv. Det medför ju i sin tur att ingen musik spelas här. Systrarna gick dessutom och vilade, så då får jag njuta av tystnaden ett tag till.

Det är bara jag, Renée och Madeleine som är hemma. Pappa och Elise for till Haparanda för att hämta hem pappas nya bil - återigen en Renault, suck! Det måste vara så att mina föräldrar helt enkelt avgudar bilmärket eftersom vi för tillfället har fyra stycken. Tre röda och en vit. Dock blir vi nog av med en av de röda inom kort, eftersom pappas kompis skulle köpa den.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag? Mamma kommer inte förrän efter kl. 15, och då kanske vi ska fara och kolla på tapeter. Eller i själva verket ska vi bara fara till butiken och beställa de ifall de inte skulle råka ha sådana tapeter på lager. Det är så praktiskt att man kan kolla tapeter redan på nätet, och se hur de ser ut i "rummet" också. :-)


/ Camilla

Kliniskt rent

Nu är mitt rum städat och fint. Skrivbordet samt. fönsterbrädorna måste jag ordna bara, men det tar jag nog imorgon. Jag har verkligen storstädat här inne. Inte en enda gång har jag fuskat nu, vilket jag alltid annars gör. Ovanför garderoben, som är 205 cm hög, orkar jag nästan aldrig dammtorka, men nu så! Bara jag inte stökar till det här direkt så lär jag nog trivas.

Annars har jag inte gjort något speciellt ikväll. Middagen blev riktigt sen, kl. 21:00. Jag ska väl inte klaga eftersom det trots allt smakade bra. Flera pauser med tv-tittande har jag också haft från mitt städande, men huvudsaken är att det faktiskt blev städat. Dock förstår jag inte varför jag har så himla mycket saker här inne. :-S


/ Camilla

Städning

Det slog mig att jag ändå inte skulle göra något idag, så jag förde ut mina sängkläder på vädring och nu ska jag storstäda mitt rum. Jag kommer ändå vara för slö för att städa på länge, så det är lika att passa på. Annars hade jag tänkte fara på bilbingo, men jag har nog inga möjligheter till det idag, tyvärr. Nästa vecka kanske jag kan fara i alla fall. :-)


Nu ska jag vara duktig istället för att ödsla tid här.
/ Camilla

Meningslöst

Idag har jag i princip inget vettigt för mig. Jag tänkte hjälpa till med rummet, men det ledde bara till att folk blev sura på mig, som vanligt. Inget ska tydligen få gå fort fram, så kanske man borde satsa på att bli klara till jul!? Det är alldeles för länge om man frågar mig i alla fall. Inget i rummet tar dessutom lång tid att göra heller.

Vädret är fint ute, men det är nog lite för molnigt för att jag ska lägga mig ner och sola. Jag hatar nämligen när det plötsligt blir kallt eftersom solen gått i moln. Kanske borde jag ta en promenad istället. Cykeln min har nämligen så gott som gått sönder av någon konstig anledning. Jag har själv inte haft den på några veckor, så skulden ligger på de andra den här gången. Tack ska ni ha!


/ Camilla

RSS 2.0