Nytt försök

Mitt pluggande ikväll övergick till läsning om medeltiden en stund, men senare till tv-serier och en film, som jag hann se sista hälften på. Nu är klockan mycket för att plugga, jag måste duscha och dessutom är trött, så det blir ett nytt försök imorgon. Vi har nog bara en lektion (?), så då får jag gott om tid på mig också. Bara allt går som det ska borde inga nya problem uppstå. Fysiken förstår jag mig säkerligen på så fort jag börjar läsa och göra uppgifter i all lugn och ro. Det sistnämnda existerar inte i vårt hus när flera är hemma samtidigt.

Jag orkar inte börja läsa till provet om antiken än, utan jag lämnar det till efter fysikprovet. Om det nu är ett dumt val eller inte lär jag ju märka av. Jag brukar ha ett relativt bra minne och det är inte så svårt? Åtminstone har jag inte stött på det svåra än i sådant fall. Önska mig lycka till, det lär behövas!


/ Camilla


Powerwalk

 

Theo tvärnitade vid varje brevlåda m.m. Elise frös och "hade ont i fötterna". Mina ben kändes 10 gånger tyngre än vad de egentligen var. Det började bli mörkt och vi hade inga reflexer. Elise lockades av fikat på potatiskällaren. Och ja, allt gick åt skogen. Det blev mer en powerwalk istället.

Snart blir det "galet mycket tv". Men lugn, jag sitter inte här själv, utan min fysikbok sällskapar. Tyvärr, men det finns ju alltid reklampauser. Jag vet, jag är tillbaka i träsket, men jag tänker verkligen försöka. Det är det värt.


/ Camilla

Beslutsångest

Jag övervägde min springtur idag eftersom jag på så vis faktiskt får mer tid till att bl.a. plugga. Jag har inte hunnit göra speciellt mycket fysik än, så idag är det verkligen dags. Hoppas att jag klarar av det utan hjälp, för här i huset finns inte en enda person som faktiskt klarar av att hjälpa mig. Illa!

För övrigt så har jag märkt att jag alltid får beslutsångest över saker och ting. Haha, och fråga mig inte varför för jag vet faktiskt inte. Kanske försöker jag se fördelarna med allt, men om båda alternativen har en massa fördelar blir det ju svårt.


Nåja, nu ska jag ut!
/ Camilla


One three hill

Den stora frågan just nu är om jag ska simma idag eller inte. Jag vill ju liksom bådadera, men kl. 20:00 börjar Ugly Betty, och efter det står Desperate housewives på tur. Jag vill verkligen inte missa det, och nu är jag nog fast vid tv:n igen. Men det gör faktiskt inget, för gissa vad jag gjorde när jag tog den senare bussen hem? Pluggade kemi! Ja, ni läste rätt. Kemi. Jag tror att jag blivit knäpp faktiskt, men jag tycker det är kul att plugga. Fysiken och historian står på tur när jag väl är på humör. Det händer verkligen inte varje dag.

Annars sitter jag och kollar på One three hill nu. Roligt avsnitt om inte annat, för vem vill inte springa runt i kalsonger i ett köpcentrum? Haha, gud så jag skulle skämmas.


/ Camilla


Träning

Träningen gick bra, och idag var det riktigt kul faktiskt. Nu har jag nog hyfsad koll på spelarpositioner också. Jag fick spela forward, och jobbigt var det. Min kondition är inte precis på topp, och att springa fram och tillbaka över planen tärde nog på mig. Men inte tänker jag börja med några slöfasoner för det, utan imorgon ska jag antingen simma eller springa. Helst både och om jag bara hinner. Någon som vill följa med och simma?

Äsch, nu ska jag gå bada bastu. Jag tänkte kolla på en film idag också innan jag lägger mig, så då måste jag nog börja kolla betydligt tidigare än igår. Igår var det förresten Flood som jag kollade på, och den var faktiskt bra. Dock visste jag inte att den var lång innan jag hade börjat kolla. Jag var helt inställd på att den skulle vara en och en halv timme lång, som de flesta filmerna, men den var mycket längre. Lång film = mindre sömn.




/ Camilla


Kladdkaka

Jag kan dela med mig av receptet på kladdkakan till er som nu skulle vilja ha den:



100 g margarin eller smör (jag använder alltid margarin)
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl
3 msk kako
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
1. Smält margarinet/smöret i en kastrull och låt det svalna.
2. Tillsätt de andra ingredienserna i given ordning.
3. Smörj och bröa en form.
4. Grädda 20-25 mitt i ugnen i 175 grader. (Själv brukar jag ha ungefär 23 minuter)
5. Efter att kakan svalnat kan man pudra på florsocker.
6. Servera med grädde/glass och t.ex. frukt eller bär.


/ Camilla


Medeltiden

Konstigt nog lyckades jag ta mig i kragen och nu sitter jag faktiskt och gör lite historieuppgifter. Det är inte det roligaste man kan göra, men jag tror att det är bättre att göra uppgifter hemma idag och plugga till provet på onsdag istället. Frågorna skulle vara klara till måndag, och provet är nästa onsdag. Lite jobbigt att börja med ett nytt område när man inte gjort provet på det förra, men det har ju gått förut så det borde gå bra nu också.

Senare ikväll ska jag ta tag i både fysiken och matten. Allt blir nog bättre om man gör klart en sak i taget istället för att göra lite på allihop. Då brukar jag i alla fall blanda ihop allt med varandra till slut. Eller ni förstår? Inte direkt så att jag blandar ihop typ mina historiafrågor om medeltiden och integralerna i matten, men just räknesätten. Det vi håller på med i fysik skiljer sig helt från matten nu. Skönt om inte annat.


Min goda kladdkaka! Jag var inte sugen på grädde eller något, så jag åt den sådär.


/ Camilla

Måndag

Gud så less jag blivit på skolan. Ibland får jag bara känslan av att jag inte orkar göra någonting. Dock var det bara på fysiklektionen de tankarna uppkom idag. Vi ska ha prov på två kapitel, var jag inte hunnit räkna alla uppgifterna på, så nu har jag smått panik. Provet är på fredag, och jag borde orka räkna hemma, men det är ju inte direkt det enda som behöver göras. Historieprovet stundar också snart, och matten ska man inte heller hamna efter med. Utöver det har vi engelskan, men om jag får panik hoppar jag över den. Det prioriterar jag lägst nu i alla fall.

Nu har jag i alla fall hunnit få i mig lunch, och efterrätt snart också. Jag blev så oerhört sugen på kladdkaka redan igår, så nu tog jag minsann tag i saken så att jag slipper äta en massa annat. Det är för jobbigt att åka till Övertorneå och köpa godis så, och kladdkaka är nog för det bättre än godis.


/ Camilla

Sovdags

På tisdag har vi varken någon träning eller idrott B. Jag som vill träna, träna och åter träna! Nåja, kanske måste jag fara ut och springa då eller så far jag och simmar. Någon som vill haka på det sistnämnda? Det brukar ju nämligen inte vara allt för roligt att simma själv omgiven av en massa ungar.

Snart ska jag i alla fall lägga mig och kolla på en film innan jag somnar. Imorgon väntar följande:

- Skola 8-12
- Plugga till fysiken och historian
- Basketträning


God natt och sov gott!
/ Camilla


Ugnsstekt falukorv

Äntligen fick jag orken till att börja laga middag. Det blir ungsstekt falukorv med potatismos idag, något jag inte ätit på flera år. Tack för tipset Rebecka! Jag hade ju nästan glömt bort att man kan laga det. Är det korv till middag brukar syskonen alltid komma och önska sig korvstroganoff, eller helt enkelt "korvsås" (korv med brunsås), så det är vad vi ätit ett flertal gånger. Tur att det bara är jag som äter idag, så får jag bestämma helt själv.

Jag orkade faktiskt kratta ett tag tidigare idag, men Theo höll på att smita stup i kvarten, så det blev ingen långvarig vistelse ute på gården. Jag insåg att vi faktiskt har extremt mycket löv att kratta upp, och en gräsmatta som borde klippas också. Nåja, jag gör ett försök med rummet senare ikväll i alla fall. Något borde jag ju orka med.

Kanske det blir en film och godis också?
Ibland måste man faktiskt unna sig. ;-)


/ Camilla


Att göra nytta

Eftersom jag inte följde med till Kalix bestämde jag mig för att göra nytta här hemma istället, men återigen uppkom slöheten. Det finns varken en början eller ett slut på det här, så nu vet jag helt enkelt inte vad jag ska göra. Ska jag träna, städa rummet eller plugga? Alla är de saker som borde göras, men det lockar mer att bara slöa och njuta av denna soliga söndag. På tal om solen, så kanske man borde passa på att vara ute idag, men det är ganska trist själv. Faktiskt.

Kratta gården kanske jag borde göra. Då håller jag ekorren på gården sällskap, och mamma blir nog glad. Inte över ekorren då, utan för att någon krattar bort löven. Inte för att jag skulle hinna med allt, men en början på det hela i alla fall. Kanske skulle hon t.o.m. gå med på att åka till Haparanda imorgon, om hon inte jobbar. Jag måste nog gå kolla hennes schema och hoppas på det bästa. :-)


/ Camilla

Söndag

Nu står jag och velar om jag ska med till Kalix eller inte. Tanken var från början att vi skulle till affärerna i Kalix och Haparanda på samma gång, men de löftena har tydligen brutits för länge sen. Som vanligt. Aldrig kan man hålla löften när det gäller mig, känns det som. Jag har nog velat fara till Haparanda i 3-4 veckor nu, och varje vecka har det farits ditåt på helgerna. Men aldrig med mig inte.

Idag borde jag egentligen städa och rensa klart rummet. Sedan borde jag även plugga både fysik och historia, men jag vet inte om jag orkar med en pluggdag? Samtidigt så vet jag inte om jag orkar följa med till Kalix heller när det blir en fullsatt bil. Från början skulle vi åka bara 3 st. :-S


Hur ska jag göra?
/ Camilla

Bilder

 
Renée o Jossa (Johan)


Kusintrio; Isabelle, Elise och Therése


Arvid som försöker smita


Tvillingarna (enda bilden där Frans syns i princip)


William


Renée o Seija


Far och son, Rolf och William


Mamma


Tanja o Rita (stavning)


Haha, roligaste bilden!
Madde, du var faktiskt fin även om bilden är en "flumbild"


Vanessa o Sussu på ett hörn


Niina


40-åringen himself ;)


Halva familjen ungefär


Avslutningsvis en suddig egobild (ingen ville fota mig annars)
Jag har på mig en vinröd t-shirt o min denima klänning, men det syns inte ;S

Grattis farbror Mikael!



Idag fyller min farbror, fadder/gudfader Mikael 40 år. Grattis till honom! Vi har varit hos honom på kalas tidigare idag och fikat lite. Så nu är jag en bit smörgås- och marängtårta rikare. Haha, jag skulle nog alltid kunna vräka i mig smörgåstårta i alla fall. Synd att det är så länge kvar till nästa "fest". Kanske Maddes konfirmation som kommer näst, eller?  ;-)

Det var ganska mycket folk hos Micke, men det blir nog lätt ganska mycket folk när bara de närmaste kommer. Vi i vår familj är t.ex. 7 st, Marinas familj är 5 o.s.v. Som sagt, det blir fort hur många som helst. Vi for dock därifrån före många andra, men jag roas faktiskt inte så mycket av att vara bland onyktra. Haha.


/ Camilla

MVG

Jag kollade igenom min inkorg av e-postmeddelanden också, och där låg minsann ett mail av Gunilla. Allt pluggande inför naturkunskapsprovet lönade sig, eftersom jag fick MVG på det. Därför valde jag att göra ett sammansatt prov på kapitel 1 och 3 (det var prov på kapitel 2 nu). Eftersom det gick såhär bra den här gången, så hoppas jag att det gör det nästa gång också. Alternativet hade varit en laboration på kapitel 1 och ett prov på 3:an.

Nu kommer Johan strax, så jag ska springa och fräscha till mig lite. Jag tänker inte börja med något överdrivet, utan bara spreja till håret lite, eftersom det nog inte är lika fint som när jag fixade det för några timmar sedan.


Ha det bra!
/ Camilla

Fredag

Idag har det varit en väldigt hektiskt dag. På morgonen orkade jag inte upp, och jag sov så länge att jag fick stressa något oerhört för att hinna till skolan. Det var nog ganska precis på minuten jag kom till lektionen, om den nu började halv elva. Jag har aldrig någon koll på om det är halv eller fem över halv vi börjar, och schemat är så tjorvigt att det tar evigheter att lyckas med att luska ut när man börjar.

Hur som helst, så gick skoldagen fort. Egentligen skulle vi ha engelska, men det var tydligen sagt att "alla är i stockholm", så lektionen var inställd. Dock var ju inte det något vi hade fått någon information om, men tydligen en massa andra klasser? Skumt!

På matten gick det jättebra, och nu börjar jag förstå allt vi håller på med. Det känns faktiskt som att man svävar på moln nu när inget tynger en speciellt mycket. Jag hann med att räkna matte när jag satt i badhuskassan också, utöver allt annat jag gjorde där. Det var faktiskt ganska roligt, men väldigt långtråkigt också. Det kom bara 28 personer som skulle bada, och majoriteten kom nog den första timmen, så efter det var det lugnt. Nästan lite för lugnt.

Nu är klockan mycket, men jag ska nog fara ut på byn en sväng till lite senare. Johan kommer ju äntligen hem, så honom ska jag allt umgås med. Och nej, vi är inte tillsammans, utan bara kompisar. För er som nu går omkring och inbillar er saker, haha.


Hoppas alla haft en trevlig fredag! :-)
/ Camilla


Morgondagen

Nu är det dags att sova för mig. Imorgon har jag mycket att hinna med, så jag får nog stiga upp väldigt tidigt. Först hade jag tänkt sova lite längre än annars, men för att vara ett snällt gudbarn (heter det så?) så tänker jag minsann baka något till min farbrors 40-årskalas. Det får bli nummer ett på listan. Utöver det ska allt det här göras:

- Skola; fysik B, engelska C och matte D
- Räkna ikapp i både fysik och matte (efter skolan)
- Sitta i badhuskassan 16.30 - 19.30 ?
- Städa rummet (när ska jag hinna?)

Utöver det hade jag även tänkt följa med mamma och Elise till affären efter skolan. Jag måste köpa godis bara för att det är fredag. Äter jag inte godis går jag och småäter på allt annat, hela tiden. Dessutom är ju godiset extra billigt nu i veckan och nästa; 3.98 kr/hg med undantag för onsdag då det är en krona billigare. Tur att jag tränar!


God natt och sov gott!
/ Camilla

Namnhalsband

Jag har varit ute efter namnhalsband ganska länge nu, men de jag senast hittade kostade på tok för mycket. Om jag inte minns helt fel var de enklaste modellerna på runt 649 kronor, men nu har Betties Galleria fått in fina, personliga namnhalsband. De här var mina favoriter, fast med namnet Camilla då..


349 kr t.o.m. 1 oktober, därefter 399 kr. Länken
 

349 kr t.o.m. 1 oktober, därefter 399 kr.  Länken

Båda halsbanden är i äkta silver och har 38 cm långa kedjor. Ihelg har jag minsann tid att sätta mig ner och kolla igenom vad jag ska beställa ordentligt, och ett av de här halsbanden lär garanterat finnas med i beställningen. :-)


/ Camilla


Basket

Idag gick det väldigt bra på träningen, till stor skillnad från sist. Nu är jag peppad igen, och det är nog väldigt tur eftersom första matchen mot Vråken är redan nästa söndag. Jag misstänker att min prestation inte kommer att vara så bra, men övning ger förhoppningsvis färdighet. Jag har ju trots allt nyss börjat igen, vilket man faktiskt får ha förståelse för nu.

Jag hann med att få en matchdräkt och en uppvärmningst-shirt också. I år ska jag spela med nr 4. Det har jag aldrig haft förut, utan om jag minns rätt har jag haft nr 5 och 24. Inte för att numret spelar någon roll för mig, men ändå. Vissa var ju väldigt petiga märkte jag, haha.


/ Camilla

Torsdag

Om ca. en timme ska jag befinna mig på sporthallen där träning väntar, suck. Det är kul att träna, men jag är så himla trött idag. Nu ligger jag på soffan med min nya, mysiga, halsduk och mössa. Sen lånade jag Maddes stickade kofta som låg i andra soffan också. Skönt om inte annat! Dock måste jag säga att jag fryser också, trots kläderna.

Skoldagen gick väldigt fort idag. Det kan nog bero på att vi hade en minst sagt tråkig håltimme på två timmar mellan matten och engelskan, men det gick hyfsat fort ändå. På fysiken labbade vi, och idag var det faktiskt kul. Jag och Jenny lyckades t.o.m. få rätt resultat på den, så då var det extra roligt. Nu känns det som att fysiken kanske inte är så svår ändå, trots allt.

Vårt H&M-paket kom idag också, äntligen. Dock beställde jag inte mycket, men det blir eventuellt dit jag skickar in en ny beställning snart. Jag har lite svårt att bestämma mig för vilken postorderfirma jag ska beställa ifrån. Förslag?


/ Camilla


Att somna i tid

Återigen har jag fullt upp när det är kväll. Nyss tillbringade jag nog ca. femton minuter med att leta efter Maddes nyckel till hennes skåp i skolan, men det gav ingen framgång inte. Annat jag ägnat min tid åt är att läsa en massa onödigt på nätet m.m. Aldrig somnar jag i tid, men nu skulle jag prioritera att vakna i tid istället. Med början imorgon. Önska mig lycka till!


God natt och sov gott!
/ Camilla

Paparazzi

När jag ändå har kameran ikopplad kan jag ju passa på att visa andra roliga och mindre roliga bilder som fanns på minneskortet. Det är nog faktiskt så att vi har en paparazzi (läs: Elise) i huset, haha. I varje kamera, och mobil, finns nog foton hon tagit när hon sprungit iväg med respektive sak. Min förra mobil brukade innehålla allt från bilder på mamma och pappa till saker jag har i mitt rum o.s.v. Min nya har hon inte riktigt kommit på hur man fotar med än, som tur är?

  
(klickbara bilder)

1. Mamma och hennes minst sagt fräscha vagel. Nyopererad på bild.
2. En chockad Renée?
3. Jag i full färd med att fixa mig

Som sagt, på de två sista bilderna kanske ni märker att det pågår smygfotografering hemma hos oss?


/ Camilla

Mamma mia

Jag har hunnit med att vara på bio också, och jag ångrar inte mitt val. Det stod mellan cirkelträning och bio idag så. Filmen var verkligen sevärd, även om jag nu inte kan neka till att det var mer som en musikal än en vanlig film. Låtarna är ju ganska bra, och jag tyckte om allt annat i filmen också. I´m a dreamer. ;-)

Vill inte gå in på några detaljer ifall nu någon jättegärna skulle vilja se den och inte vill få allt avslöjat för en. Det är ju inte det roligaste så. Men slutet var en aning oväntat i alla fall. Hur som helst, så var Sofie (flickan) grym. Det var nog de flesta andra också, men henne gillade jag mest.




Det var nog faktiskt en av de bästa filmerna jag set när jag tänker efter. :-)

/ Camilla

En dag i bilder

Jag hade lite tråkigt när jag kom hem från skolan, så jag satte igång med att fota. Inga systemkameror här inte, utan vår näst sämsta digitalkamera. Men anledningen till att jag började fota var att mamma ville ha ett kort på vårt gul-gröna träd, en björk kanske det är? Om jag inte tar helt fel, haha.


Björken!


Bara för alla fjortisar, hahahah !


Renault Master (även kallad "djungelbuss")


Stickat


Theo i trotsåldern?


Hon skulle just säga något, därför hon ser ut sådär.


Det här var inget seriöst fotograferande, om någon nu trodde det. Det är helt enkelt sånt här man gör när man har tråkigt i Korva, haha.

/ Camilla

Höstmys

Jag insåg att inget gick att gör förrän det blev mysigare kring mitt skrivbord, så därför tog jag min bordslampa (som fått vara nattlampa vid sängen ett tag) och tände ljus på fönsterbrädan. Det hjälpte, men jag fick ändå inte gjort mycket idag. Det här är helt enkelt min dåliga dag idag.

Nu ska jag gå lägga mig så jag orkar upp imorgon. Det är nästan så att jag måste kämpa varje dag. Jag skulle vilja ha en helg som jag skulle få sova ut i lugn och ro på. Här är det alltid något liv när jag sover, oavsett vad klockan är. Kanske måste jag flytta ut till härbret på helgen eller något. Där borde det ju gå att sova, tror jag. Fast det är ganska kallt, så man brukar få dra dit massvis med täcken.

 
Dagens ljus gick i grönt


/ Camilla

Internet bråkar

Jag blir så less på att ta upp nya internetrutor hela tiden, men det är faktiskt så att alla hakar upp sig. Suck. Alltid är det något som bråkar med mig. Hur som helst, så tänker jag försöka nonchalera det, stänga av musiken och ägna mig åt skolarbete i en timme eller två. Hur nu det kommer att gå, men ett försök är det allt värt.

Imorgon har jag tänkt mig att åka till skolan med första bussen, 07:30, för att hinna plugga en sista gång till naturkunskapsprovet samt hinna räkna lite matte/fysik. Det behövs, jag lovar.


/ Camilla


Dyblött

Idrottslektionen var verkligen rolig idag. Det roligaste var nog ändå rugby, men blöt blev man. Och inte nog med det så blev man otroligt smutsig också. Hela jag var nog helt brun efteråt, så det var tur att jag åkte bil hem. Eftersom mamma ändå skulle till byn skulle jag börja springa/promenera hem, men jag hann nog inte mer än typ en kilometer eftersom hon åkt hemifrån före. Nåja, bättre än ingenting.

Sen hann jag typ bara hem och äta innan jag skulle ta bussen till basketträningen. Där kan jag inte direkt säga att det gick bra. Jag vet inte vad det tog åt mig, men jag blev bara helt seg. Ibland har jag sjukt sega dagar då jag typ inte fattar något heller. Idag är en sådan dag.

Nu måste jag springa ner och hämta in mina kläder, som förhoppningsvis inte är lika blöta mer. Jag kunde vrida av de flera gånger efter idrotten, så de fick bli kvar ute på trappan. Haha


/ Camilla 


Tisdag



Finns det någon morgontröttare person än mig? Jag lyckades försova mig rejält imorse, och det roliga är faktiskt att jag inte ens minns att jag skulle hört alarmet idag heller. Ändå har jag typ högsta volymen och telefonen just bredvid kudden. Hopplöst var ordet! Det hjälper inte med att ha fler klockor heller, inte ens om de skulle vara spridda över rummet. Jag har helt enkelt lärt mig att stänga av de i sömnen. Suck. Det enda jag "hört" imorse är när de andra sade att jag hade sovmorgon där nere. :-S

Nåja, jag har hunnit med att läsa igenom all post ordentligt. Jag ska åka till skolan med mamma när hon ska hämta hem Elise, d.v.s. om ca. en halvtimme. Projektarbetet sket sig för min del idag, men jag får väl försöka att jobba ikapp mig här hemma senare idag. Jag hinner i alla fall till idrott B, som idag betyder myrfotboll.


/ Camilla

Längtan

Konstigt nog, så har jag faktiskt börjat längta till vintern nu. Hösten är mysig på många sätt, men jag saknar det lilla extra. Jag har aldrig riktigt gillat vintern, åtminstone inte mer än sommaren, men nu känner jag otrolig längtan. Inte minst efter att ha kollat igenom gamla bilder på datorn, men även andras bilder. Tänk att kunna köra skoter, åka längskidor, åka slalom, ta långa promenader efter skoterlederna (skare), åka tefat ner i diket m.m.


Elise våren -08


Isabelle våren -08


/ Camilla

Lista

Jag är trött och orkar inte göra något idag. Suck, ännu en meningslös dag. Mitt rum är hopplöst. Det finns verkligen ingen bra lösning till hur man får alla saker att rymmas, så jag antar att jag får slänga ut lite. Helst av allt skulle jag göra en helt annan sak, men skulle jag ens nämnda idén skulle vissa få rejäla utbrott på mig. Jag lovar.

Nåja, en lista. Kanske är jag på bättre humör senare.


Hur gammal är du om 5 år? - 22år
Hur lång är du? - 162 cm
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? - Betty
Vilken är den senaste filmen du sett? Superhero movie, tror jag
Vem ringde du senast? Mamma (och jag vet, jag ringer henne alltid)
Hur löd det senaste smset du fick? Tack! :)
Ringer du eller skickar du helst sms? Jag är nog mer typen som smsar de flesta, men vissa ringer jag.
Är dina föräldrar gifta eller skilda? - Gifta sedan 19 år tillbaka
När såg du din mamma senast? - Alldeles nyss. Det är max 4 minuter sedan.
Vilken ögonfärg har du? - Gröna
När vaknade du idag? - 07.07 ;-)
Vilken är din favoritjulsång? Julen är här, men även den kan jag bli less på ibland.
Vilken är din favoritplats? - Jag föredrar värme, så något varmt ställe.
Vilken plats föredrar du minst? - Ingen aning? Tandläkaren är ingen favorit i alla fall.
Var tror du att du befinner dig om 10år? - Jag hoppas att jag befinner mig på något större ställe, helst en stad. En bra utbildning vill jag också ha.
Vad skrämde dig om natten när du var barn? - Jag är nog inte så rädd av mig, men jag gillade inte när mamma klippte mina naglar eller lade plåster på mina sår på nätterna. Jag hatade nämligen båda sakerna, så därför gjorde hon de medan jag sov.
Vad fick dig verkligen att skratta sist? - Måste varit vid något tillfälle under helgen? Jag minns inte. :-S
Hur stor är din säng? - ca. 90x200 cm, d.v.s. liten. Vissa har faktiskt kallat den babysäng, haha.
Har du stationär eller bärbar dator? - Både och :-)
Sover du med eller utan kläder? - Jag sover alltid med kläder, om det sedan är underkläder eller pyjamas är en annan sak.
Hur många kuddar har du i din säng? - 2 st jag sover med, men sedan har jag nog 5 prydnadskuddar också.
Hur många landskap har du bott i? - Endast Norrbotten
Vilka städer har du bott i? - Inga alls 
Är du social? - Jadå, det är jag.
Vilken är din favoritglass? - Jag gillar inte glass speciellt mycket, men Magnum har rätt goda glassar när jag väl är sugen.
Vilken är din favoritefterrätt? - Chokladmousse har jag alltid gillat, hemmagjord.
Tycker du om kinamat? - Ja, det är bland det bästa.
Tycker du om kaffe? - Det går att dricka, men jag föredrar vatten.
Vad dricker du till frukost? - Juice, oftast.
Sover du på nån speciell sida? - Nej
Kan du spela poker? - Lite kan jag väl, men något proffs är jag inte.
Tycker du om att mysa/kela? - Med rätt person, ja.
Känner du någon med samma födelsedag som du? - Ja, faktiskt en. Någon mer som fyller år 22 april?
Vad spenderar du helst pengar på? - Kläder, skor m.m.
Vad har du för ringsignal? - Takida - Curly Sue
Vad har du närmast dig som är rött? - Min mobiltelefon
Läser du dagstidningen? -  Ja, så gott som varje dag dessutom.
Vilken radiostation lyssnade du på sist? - Radio Nova, tror jag nog.

 
Andra röda saker i min omgivning.
Jag har nog ganska lite rött. :-S


/ Camilla

Nu ska jag laga mat

Idag är jag trött och lat. Det jag egentligen vill är att lägga mig ner, vila och bara ta det lugnt. Slippa stressen som råder över det mesta livet, och bara vara. Tyvärr är det inte så läget är, utan istället måste jag snart gå ner och laga mat åt mig själv. Resten av familjen äter köttsoppa idag, men det är något jag absolut inte klarar av att äta. Någon som vill komma och laga mat åt mig istället? :-)

Jag vet inte riktigt vad jag orkar laga idag. Mamma hade tagit fram kassler, men den hade inte tinat när jag var ner sist i alla fall. Kanske pasta med kasslersås skulle vara gott. Det är ganska lätt också. Äsch, jag får se vad det blir.


/ Camilla

Skor

Min last är verkligen skor. Jag skulle kunna äga flera hundra par skor utan att jag skulle känna att jag har för mycket. I dagsläget äger jag nog inte allt för många par, 10 kanske, men jag är ständigt på jakt efter nya. Haha, mamma klagar alltid att jag är hopplös när det gäller skor. På Halens hemsida hittade jag dock ett par fina Puma-skor nu när jag kikade förbi. Dock var de ganska dyra enligt mig, 1095 kr.


(Klickbara bilder)


/ Camilla

Nytt kommunalråd


Linda Ylivainio http://www.overtornea.se/nyheter/Linda-Ylivainio-nytt-kommunalrad-i-overtornea/

Jag läste precis på kommunens hemsida att vi fått ett nytt kommunalråd idag, Linda Ylivainio (c). Fråga mig inte hur jag kom på att kika förbi hemsidan, men rätt som det var så var jag där bara. Man ser ju om något kommer att ändras nu när det skett ett byte av kommunalråd. Själv hoppades jag dock på att Inga skulle vinna. Men men.


/ Camilla

Måndag

Jag förstår inte varför jag alltid är morgontrött på vardagarna, och inte minst på måndagarna. Idag kändes det som att jag inte skulle ta mig upp, men det gick till slut och jag hann till skolan. Dock med vespan. Det var ganska kallt på väg till skolan, men när jag körde hemåt värmde det lite i ryggen i alla fall. Jag måste försöka hinna med bussen hädanefter så jag slipper köra själv.

Nu börjar proven också dyka upp. På onsdag ska jag göra Naturkunskapsprovet, nästa vecka väntar fysik och veckan efter har vi prov i historia. Typiskt att de få proven alltid måste komma samtidigt, eller hur? Det är säkert fler än vi som har så. Fast ibland är det bara bra med press på sig. Det är då man orkar ta tag i saker och verkligen plugga. Jag brukar i alla fall ofta bli slö om jag vet att vi t.ex. har fyra veckor på oss, så då tar jag tag i det först i sista minuten. Men idag ska jag börja plugga lite till alla prov, så hinner jag.  :-)


/ Camilla

Nattuglan

Nu är det verkligen dags för mig att gå sova. Det blev inga skolarbeten gjorda ikväll inte, men kanske imorgon? Jag slutar ju trots allt redan tolv, så jag borde hinna med skolarbeten och städning. Självklart även basketträningen senare på kvällen.


God natt allihop!
Kram/ Camilla

Hjälp?



Förstår sig någon så pass mycket på Limewire att denne kan förklara för mig hur hälften av allt kan vara på finska? Jag har ändrat språket till svenska, men ändå står ju t.ex. "ääni" kvar på finska. Jag fattar i alla fall inget!


Tack!
/ Camilla

Mobilbilder

Yes, äntligen fick jag det att fungera. Nu ska jag minsann börja fota oftare, för nu vet jag ju faktiskt att jag får de överförda till datorn. Duktig jag är ändå, haha. ;-)

  
  

1. Theo
2. Sötaste Elise
3. Suddig bild på mig och Madde, ötå cruising
4. Elise på väg till skolan
5. En äckligt söt chokladtårta
6. En trött Jonas, haha. (fotad av Joel)


/ Camilla

Inga olästa e-postmeddelanden

Äntigen tog jag tag i alla mina olästa e-postmeddelanden. I nästan ett års tid har jag nonchalerat de flesta e-mailen som droppat in på min hotmail, men idag har jag minsann raderat och läst en hel del. Nu får jag hoppas att jag inte hamnar i samma onda cirkel igen. Hehe, men man vet aldrig med mig.

För övrigt har jag faktiskt städat en hel del, men klar är jag nog inte på långa vägar. Jag missbedömde helt enkelt hur stökigt det var och hur länge det tar. Visst tar det inte länge att bara ordna det fint, men jag vill minsann få ut onödigheter härifrån. Dock går det inte i hur stor utsträckning som helst, men lite är ju en början i alla fall.

Jag hittade mitt bälte som var borta igår när jag behövde det. Jag hade inte lagt det på det upphittade stället själv, så det så. Alltid skyller man på att jag tappar bort saker själv, men det är verkligen inte så. Jag har oftast väldigt bra koll på var jag har det jag äger. Så jag skyller inte på andra i onödan i alla fall!


/ Camilla


Paus

Nu tar jag en paus från allt städande. För tro mig, det är mycet. Den här snodde jag av Jenny;

1.Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig? Öhm.. Jag vet inte riktigt, kanske.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Nää du behöver inte heller ;-)

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss? Hehe okkay

4. Vilket sms blev du mest berörd av? Jaadu är du sugen?

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? Enda som lönar sig?

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? Vad har män och moln gemensant?

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? Tss lät ju som att du inte klarar av det iaf o inget annat du tros kunna ;-)

8. Vad vill du höra mest av allt? Hej. Vad gör fröken Mathilla?

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt? Mmm så påtändande ;-)

10. Din romantiska replik? Tyckte du det var skit eller?

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Men bra kom till mig då :-)


/ Camilla

Planering

Nu borde jag kanske sluta göra en massa onödigt och faktiskt ta tag i nödvändigare saker. Därför tänker jag minsann lämna datorn till jag hunnit göra allt detta:

-Duscha och fräscha upp mig lite
-Städa rummet
-Rensa och städa garderoben
-Plugga

Jag borde även få mina slitna, kluvna hårtoppar klippta, men det lämnar jag till senare. Fråga inte när, för det vet jag inte.


/ Camilla


Snart är jag fast

  

Det här med tv är precis som med droger. Nästan. När man väl börjat är man fast. Och eftersom det snart börjar tre bra serier; gossip girl, ugly betty och desperate housewives, så kommer jag att vara bänkad framför tv:n. De är nog bara en bråkdel av vad jag kommer att se på. Haha, men något måste man ju få unna sig med ibland. :-)


/ Camilla

Ändrade planer

Justja, idag var det egentligen meningen att jag skulle följt med mamma och Emil till Haparanda/Torneå. Dock tyckte mamma att jag skulle stanna hemma och sova istället för att följa med. Trots att jag bad henne att slita upp mig från sängen för att jag skulle orka, gjorde hon inte det idag, utan istället kom hon och diskuterade med mig. Typiskt.

- Camilla, varför sover du på soffan?
- Min säng är full med kläder, och jag orkade inte städa när jag kom hem.
- Kom du hem sent eller?
- Jo, vid halv fem.
- Men då ska du stanna hemma och sova!

Nåja, det var ju skönt att sova i alla fall. Vid ett tyckte jag att jag sovit färdigt, och slog på tv:n istället. Sedan måste jag även tillägga att jag hunnit med att äta lunch, hamburgare. Jag orkade inte laga något komplicerat, och eftersom det fanns en hamburgare och ett hamburgerbröd i frysen, så slog jag till. Dock kan jag säga att det var äckligt.

En glass han jag också med att äta, och det var också äckligt. Jag tycker egentligen inte ens om glass, men jag blev så sugen när Madde kom upp med en glass. Haha. Jag är sämst.


/ Camilla

Roadtrip

Efter flera om och men, från min sida, for jag med på en roadtrip tillsammans med Johan, Isak, Jonas och Joel igår. Jag förstår inte ens hur Johan har tålamod nog, men han envisades med att få med mig i alla fall. Och det var nog kul, även om jag var och blev väldigt trött.

Hur som helst, så skulle Jonas och Joel fara ut i både Kalix och Torneå, men allt blev nog inte riktigt som de tänkt sig. När vi kom till Torneå hade Umppari redan stängt, men i Kalix var de ut. Det blev ingen lång vistelse för de, utan det hela slutade nog med ca. 5-10 minuter inne på Valhall. Enligt Joels beskrivning gick det till såhär:

- De kommer in och tar sig varsin öl.
- En kille kommer fram och bryter Joels mobiltelefon (ja, den var faktiskt helt vikt på mitten)
- Jonas puttar bort honom (och fick ett slag i magen)
- Någon började bråka med Joel också, så att han slog ner en kille på bardisken

Därefter blev de utslängda, men inte var de allt för deppiga ändå trots mobiltelefon och allt. Joel fick nämligen med sig en Marilyn Monroe-tavla som han var så stolt över hela kvällen. Den var visst bra till mycket, eftersom den t.o.m. fick fungera som kudde när han sov. Haha

Hur som helst, så slutade vår vistelse i Torneå/Haparanda med att äta på Max. Eller de andra åt. Jag satt och pratade med Emelie istället. De var nämligen också där, precis som många andra ötåbor.

Hem kom jag vid halv fem någongång, efter att ha sovit en stund i bilen också. Jonas och Joel sov också. Snacka om att vara trötta. Haha.


/ Camilla

Lista

Stava ditt namn utan några A:n. Cmill
Är du nöjd med året 2007? Nja, det mesta gick faktiskt ganska dåligt då.
Är du singel? Jodå
Vad är ditt favoritnummer? Jag har faktiskt ingen favorit
Favoritfärg/färger? Gul, kanske. Alla färger är ju fina på sitt sätt.
Hatad färg/färger? Ibland har jag något emot lila.
Vad lyssnar du på? Det mesta, "skrikmusik" är något jag gärna inte lyssnar på.
Är du nöjd med ditt liv just nu?  Alltid finns det saker som skulle kunna vara bättre och sämre.
Vad är/var ditt favoritämne i skolan? Idrott :-)
Shoppar du på Abercrombie? Nej nej. Ni kan ju börja med att tala om vad det är för något.
Vart önskar du att du var nu? Utomlands :-D
Vad borde du göra just nu? Städa
Är du kär i någon? Nej
Kan du blåsa bubblor? Jajemen
Kan du nå dina fötter med raka ben? Jodå, jag är nog lite vig ändå.
Kan du vifta på öronen? Nepp
Kan du skruva tungan? Jodå
Har du någonsin velat bli läkare? Nej nej, jag tål absolut inte blod.
Tror du på Gud? Nja, jag är nog mer agnostiker.
Vill du bli en brandman? Nepp
Vad drack du senast? Sockerdricka
Vad tittade du på senast på TV? Hm, tror att det var Top model på tv när jag var uppe.
Vem pratade du senast i telefon med? Mamma
Vem ringde dig senast? Mamma
Vem sms:ade dig senast? Johan
Har du några tatueringar? Nej, och jag tänker inte skaffa några heller.
Har du rakt eller lockigt hår? Spikrakt
Är du glad? Ja, det är jag nog?
Är du piercad någonstans? Hål i öronen.
Vad har du för planer för ikväll? Ingen aning? Sova kanske.
Hatar du folk som ljuger? Det beror på i vilken utsträckning man ljuger.
Föredrar du blonda killar eller brunhåriga? Hårfärgen kvittar
Har du gjort nått som du inte kommer kunna förlåta dig själv för? Hm, nej?
Vad vill du bli när du blir stor? Något välbetalt
Har du nånsin kysst två personer på samma kväll? Nej
Har du någonsin varit helt förkrossad? Det har jag nog.
Har du någonsin velat ha någon fast vetat att du aldrig kan få den personen? Haha, ja. Flera gånger.
Hur är det mellan dig och dina föräldrar? Helt ok?
Tycker du om ditt liv? Ja, men som sagt kan vissa saker alltid förbättras.
Vad är din favoriträtt? Något med kyckling eller pasta, tror jag.
Vad är din favorit kärleksfilm? Jag har sett så många att det är svårt att välja.
Vad tycker du mest om i ditt utseende? Kanske mitt pigment, men brunare skulle jag gärna vara.
Förlåter du eller glömmer du? Glömmer
Har du mest tjejkompisar eller killkompisar? 50/50, tror jag nog?
Hur länge har du haft bilddagboken? Ingen aning, ett bra tag i alla fall. Kanske ett år?
Har du någonsin masserat någon? Jadå
Vad är du rädd för? Ingenting
Har någon försvunnit ur ditt liv? Ja
Har du någonsin haft någon på hjärnan som du bara inte kan släppa? Dum fråga - ja!
Önskar du att du var kändis? Ibland
Önskar du att du var en kille? Jag är rätt nöjd med att vara tjej.
Lyssnar du på låtar som får dig att tänka på gammal kärlek? Ja, musik tar en alltid till minnen. Om allt.
Tycker du att killar borde krama tjejer bakifrån oväntat? Den här frågan är dum?


/ Camilla

Underhållning

Jag och Elise hade ganska roligt i väntan på grädden till kladdkakan, som pappa skulle komma med. Vi (läs: Elise) började samla alla bokstavsmagneter på ett o samma ställe, och sedan skrev vi olika saker med de. Bra läs- och skrivträning för henne! Hon var dessutom väldigt duktig på att komma på ord att skriva helt själv.

Nu har jag i alla fall fikat, och gott var det. Vi valde att tina hallon och jordgubbar istället för vinbär, vilka nog absolut inte hade gått åt här. Dock känner jag mig väldigt mätt nu. Vi hann nämligen med att proppa i oss enbart kladdkaka också i väntan på allt. Haha, vi är ena riktiga gottegrisar här i familjen. Men imorgon ska jag träna, så det kvittar vad jag äter. :-)


/ Camilla


Kokoskladdkaka

Nu tror jag minsann att jag ska börja baka. Jag blev så sugen på kokoskladdkaka efter att ha kikat runt lite på http://mariaskakburk.blogg.se/2008/august/kokoskladdkaka.html. Den ser så himla god ut, och det bästa med kladdkakor är att de är bäst när man låtit de vara ett tag, helst ett dygn. Tyvärr är det sistnämnda hopplöst hemma hos oss, men ändå.

Annars har jag faktiskt varit rätt duktig idag, även om jag inte städat eller tränat. Jag orkade nämligen med att laga mat till mig och Madde, det blev panerad fisk med aioli, potatis och sås. Gott var det, och jag känner mig fortfarande väldigt mätt. Ändå är det nog snart tre timmar sedan vi åt, eller minst 2½ timme i alla fall.


/ Camilla


Nudie

Nu sitter jag här i all lugn och ro. Som vanligt kollar jag på tv, men de sänder tydligen inget bra vid den här tiden. Faktiskt kollar jag på CNN, där det nu är någon slags kampanjer om USA-valet. Kanske jag blev lite intresserad efter engelskan ändå. Inte för att jag direkt följer det 24/7, men eftersom jag ändå zappade runt kan jag lika gärna kolla på det. Jag skulle nog faktiskt rösta på McCain själv om jag hade rösträtt i USA.

Idag har jag övningskört ett x antal mil också. Jag fick agera chaufför när vi var till byn, samt till Jänkisjärvi fram och tillbaka. Bror min for dit på kalas så. Jag hann med att köpa lite nya kläder på Modehuset också. En slags tunika/klänning och ett par jeans fick jag med mig. Såhär ser jeansen ut:



Bild från Zoovillage


/ Camilla

Hemma

Svar till Anonym: Tack, för att jag enligt dig inte gör något vettigt, men det gör jag visst. Träna är vettigt, baka, laga mat, plugga, städa m.m. är faktiskt vettigt, och jag sysslar faktiskt med sådant också. Så det så!

Tänkte bara logga in och skriva god natt. Jag är sjukt trött, och nu tänker jag försöka sova så länge det bara går. Eller ja, till mamma kommer och väcker mig. Om hon väcker mig.


/ Camilla

Kväll

Nu är klockan redan nio, men inte har jag mer att göra bara för det. Trött är jag fortfarande. Jag förstår inte hur det kommer sig egentligen. Jag har varit frusen och trött i flera timmar, redan från eftermiddagen någongång. Kanske påverkande mitt körande en del, men jag fryser verkligen överallt. Hoppas i all världen att jag inte blir sjukare!

Tv sänder visst inte heller något överdrivet bra idag heller, suck. Varför kan de inte visa bra filmer på fredagar istället för mitt i veckorna? Det är ju faktiskt på helgerna folk har tid att kolla film? Eller det gäller mig i alla fall. Jag kollar mycket hellre film på en fredag än t.ex. en tisdag. Nåja, kanske jag kan pina mig med att se på något dåligt när mamma kommer hem med chips och dylikt. Fast egentligen har jag ingen lust. :-S


/ Camilla


Jag är faktiskt snäll


You Are 38% Evil
A bit of evil lurks in your heart, but you hide it well.
In some ways, you are the most dangerous kind of evil.


How Evil Are You?

Ändrat

Jag far till skolan med vespan i alla fall. Jag har inget vettigt att göra hemma ändå, och jag orkar verkligen inte städa nu på morgonen. Det tar jag hellre efter skolan, om ens då. Fredagar är inte till för att städa, tycker jag. Det kan man lika väl göra på helgerna.

Behövde proppa i mig mat här hemma också före jag far. Jag kollade skolans matsedel, och tydligen var det visst blomkålssoppa de serverar idag. Det låter verkligen inte som något aptitretande, så då var det tur att jag var kvar hemma än. Här blev det laxlåda istället. :-)


/ Camilla

Morgonpigg

Vad är det här? Jag börjar kl. 12:20, och jag är redan vaken. Nu borde jag åtminstone få en massa saker gjorda idag. Det lär ta en evighet att bara kolla kläder, eftersom en del är smutsiga och jag har dålig fantasi. Jag kanske borde städa för att överhuvudtaget hitta något här snart, men jag är bara så less på alla kläder att det känns som att jag inte orkar. Kanske borde jag åka och shoppa någonstans, men det är lättare att beställa. Nog för att man inte kan testa kläderna före då, men då slipper man i alla fall åka buss bl.a.

Först tänkte jag åka till skolan redan strax, men jag tror att jag väljer skjutsen jag får vid 12 istället. Just nu känns det inte som att jag orkar börja köra min vespa, som går så himla sakta. P.g.a. det hinner jag ju halvt frysa ihjäl också.


Nu ska jag försöka kolla kläder.
/ Camilla

Frånvarande

Nu är det dags att sova. Eller ja, det är dags att sova när jag plockat bort väskan och de enstaka tröjorna som jag slängt på sängen i all hast till bussen tidigare i eftermiddag. För jag måste säga att jag hade väldigt bråttom ut. Det var nog nätt och jämnt att jag hann faktiskt.

Febern har nog gått över helt. Åtminstone har jag inte känt av några syndrom sedan eftermiddagen, och det är ju skönt! Dock är jag helt frånvarande i tankarna etc. idag, verkar det som. På basketen kände jag mig totalt vilse, och nu blir min skrift nog oförståelig. Nåja, fråga om det är något som är oklart. Det blir i alla fall inga läxor mer, utan det tar jag imorgon. L-G skulle nämligen vara borta från fysiken imorgon, så då får vi nog en håltimme på ca. 2(?) timmar. Skönt!


God natt!
/ Camilla

En upplevelse rikare

Nattorientering var faktiskt väldigt roligt. Mycket roligare än jag hade kunnat tänka mig, eftersom orientering inte direkt är någon favorit i idrottsväg. Det blev roligare i mörkret på något sätt. Visserligen hade vi våra lampor, men mörkret var kul ändå.

Hur som helst, så blev jag nöjd med min tid. Eftersom jag varit sjuk, och delvis är fortfarande (feber imorse), lyckades jag efter min en timmes basketträning få en tid på under två timmar. Håkan, som skuggade mig, är dessutom skadad så farten fick anpassas till powerwalk. Dock sprang vi mellan kontroll 10 och 11, om jag minns helt fel, och sedan sprang jag i mål. Min enda tanke i skogen var att klockan nog var väldigt mycket, eftersom det kändes som att jag irrade runt hur länge som helst vid vissa kontroller.

Imorgon väntar en springtur på morgonen, om mina skor hunnit torka. Jag måste säga att det nog var halva skogen jag hade i mina skor, och att bedöma på torrheten (säger man så?), så skulle mina skor nog passat för en fiskeodling. Så blöta var de helt enkelt. Nu är de på torkning i bastun, där jag verkligen hoppas att de hinner torka. Åtminstone så de blir hyfsat torra. Jag vill ut och springa!


/ Camilla


Proppmätt

Jag förstår verkligen inte hur jag ska orka träna överhuvudtaget idag. Just nu är jag proppmätt av laxlåda, så det är nog tur att träningen först börjar kl. 18. Dock är det ju lite synd att jag inte hinner hem före nattorienteringen. Nåja, förhoppningsvis går det väl någorlunda i alla fall. Om jag inte glömmer att ta med mig frukt såklart. Det vore verkligen droppen, men inget kan nog förvåna någon när det gäller mig.

Nu sitter jag här i tv-rummet, som vanligt, och kollar på One three hill. Nathan är så snygg! Det har blivit lite av en vana att kolla på det jämt och ständigt. Idag hinner jag dock inte kolla klart, eftersom bussen går kl. 17. Jag hatar verkligen att åka buss, men idag har jag inga val. Tyvärr.


/ Camilla

Elise är bäst!


Stugan -08

Elise är bara så himla klockren ibland. Alldeles nyss ropade hon på Madde, för att fråga om det var en fjortis hon satt med på bussen idag. Haha. Hon får en verkligen att fundera hur 6-åringar tänker ibland.

Igår kom hon fram till mig och började kolla på min mobil. Efter ett tag utbrast hon:
- Kan jag få låna din mobil imorgon?
- Varför skulle du låna den?
- Men för att jag har sagt åt mina kompisar att jag ska få en riktig mobiltelefon, så då måste jag ju faktiskt ha med en också.

Haha, är inte barn roliga? :-D
Idag satt hon förresten och spanade in killar i bussen också.


/ Camilla


Feber

Oj, vilken härlig känsla att vakna sent och ha feber. Nåja, nu är jag i skolan i alla fall och en lektion är redan bortgjord. Två (?) kvar, engelska C och fysik B. Sedan måste jag nog till mattestugan också, eftersom jag minst sagt är efter med matten. Det känns som att takten, som alltid varit hög, bara är högre nu. Vad är det här? :-S

Ikväll blir det mest troligt basket och orientering. Egentligen skulle jag orienterat redan igår, men så blev det inte. Jag skulle nog inte kunna idag heller, egentligen, men nu måste jag. Blir jag inte frisk snart får jag väl hoppa av kursen eller något. För betygen kommer att sjunka enormt om jag bara fortsätter att vara sjuk. Jag hatar det!


/ Camilla

Glömska

Alltid är det något som jag glömt känns det som. Nu hade jag hunnit gå lägga mig i min säng, placera mobilen på en plats där radion inte brusade, släckt alla lampor o.s.v. när jag kom på att vi har engelska C imorgon. Självklart hade jag inte gjort läxan där man skulle läsa på om USA-valet och om vad de båda kandidaterna står för. Suck. Varför ska jag alltid komma på allt när jag lägger mig?

Nu kan jag glömma allt som har att göra med morgonpigghet, eftersom jag knappast kommer att kunna somna förrän om en timme eller något liknande. Det är bara att räkna med att jag kommer att se ut som en zombie i skolan också. Jag har nämligen tänkt mig att duscha på morgonen, och alla vet ju hur lite tid man får att fixa sig om man stiger upp sent och duschar. Ibland hatar jag allt som har med skolan att göra, inte minst läxor.


/ Camilla


Sovdags

Bloggar är verkligen ett bra tidsfördriv. Även om man inte tänker sig att stanna kvar i timtal framför nätet med en massa bloggar, så är det lätt hänt med avbrott då man kollar pixbox m.m. också. Åtminstone är det alltid så för mig. Jag var trött redan för över en timme sedan, men först nu tänker jag lägga mig på riktigt. Efter att jag duschat.

Det var helt enkelt så mysigt här invirad i filten med tända värmeljus som doftar av vanilj. Att jag sedan hade trevliga vänner att snacka med på msn gjorde inte saken precis värre. Och tack, Marina, för smset du skickade. Det var verkligen ett smile jag behövde idag. :-)


Kramar
/ Camilla

Blodtryck och magvärk

Jag är otroligt trött just nu. Visserligen sov jag ett flertal timmar igår, men hur bra jag sov är ju en helt annan sak. Efter att jag lagt mig, för andra gången, kunde jag absolut inte somna. Radio Nova spelade i princip bara rockmusik, men det var ändå mer avkopplande än de andra kanalerna, på något konstigt vis. Musik tar en tillbaka till så många minnen bl.a. Hur som helst, så blir det inte sent för mig ikväll heller.

Jag har lyckats koppla mitt dåliga humör idag till magvärk. Är det inte härligt att jämt behöva ha ont någonstans? Knappast. Jag skulle mer än gärna slippa allt. Inte nog med det, så verkar mitt låga (?) blodtryck ha återvänt eftersom jag får en känsla av att jag ska svimma rätt ofta då jag stiger upp.  Kanske jag borde börja äta mer järn. :-S


/ Camilla


Hemmadag

Det här är en dålig dag. En dag då bara allt går fel, och förmodligen kommer fortsätta med det också. Ibland har man bara sådana här dagar, så är det. Turligt nog hade jag bara två timmar skola idag, tyvärr blev jag hemma även de två timmarna. Nåja, nya tag imorgon.

Vad har jag då gjort hela dagen? Tyvärr finns inget bra svar på den frågan heller, eftersom jag bara har slöat. Länge låg jag och kollade på tv med Madde, men efter ett tag kom vi på att vi kunde kolla en film vi inte sett, som låg i bokhyllan. En komedi - Livet från den ljusa sidan. Det var en lärorik film, såsom många komedier brukar vara, men den här föll mig inte i smaken allt för mycket. Mestadels kanske jag störde mig på den manliga huvudrollsinnehavaren. Länge satt jag även och hoppades på att en annan kille skulle finna kärlek med kvinnan, men så gick det inte.




Ha det bra!
/ Camilla

Sova prioriteras

Istället för att ta min springtur vid sju, då det visserligen inte var mörkt, men jag var trött gick jag och vilade. Det var nog det dummaste på länge, för jag vaknade inte förrän framåt kl. 21, och då tycker jag att klockan är för mycket för att springa. Man måste ju räkna med att man måste duscha efteråt också. Nåja, imorgon är det ju nattorientering i alla fall.

Nu är jag fortfarande ganska trött, men ångesten över allt skolarbete har lagt sig över mig igen. Jag har inte läst engelskaboken, sökt fakta om USA:s valkandidater (till engelskan), räknat matte, gjort historialäxan o.s.v. Det är de sakerna som ligger högst upp i min lista, suck. Utöver det har jag ett prov i naturkunskap B ogjort också. Imorgon hoppas jag på att träffa Gunilla i alla fall så vi kan komma överens om när jag kan göra provet. Typiskt mig att lyckas pricka in sjukdomar just då det händer något. Nåja, nu är jag frisk, tror jag? Jag frös enormt när jag sov i alla fall, men nu när jag sitter med datorn i famnen fryser jag inte alls. Konstigt? Haha, nej.


Förhoppningsvis orkar jag kliva upp i tid imorgon, så jag hinner sköta några av alla ärenden.
Nu ska jag i alla fall försöka somna om med hjälp av radion på min mobil. God natt!

/ Camilla

Nytt försök

Nu har jag skickat in en ny beställning till H&M. Vår beställning hade nämligen raderats, utan att jag direkt vet varför. Vi väntade på beställningen hur länge som helst, minst 5 veckor! Jag får väl helt enkelt hoppas på att de vill skicka beställningen den här gången. Annars blir jag riktigt sur.

Jag vet inte riktigt vad jag ska börja göra nu på eftermiddagen. Det känns segt, och därför skulle jag kunna gå vila en stund, men då får jag verkligen ingenting gjort. Inte för att jag fått det hittills heller. Efter skolan har jag bara suttit med beställningen i flera timmar. Kanske jag ska spela lite nu, och springa sen när det blir mörkt. Beslutsångest!


/ Camilla

Projektarbete

Hör och häpna, både Betty och jag sitter och jobbar med projektarbetet för fullt nu. För tillfället håller vi på skickar mail till vissa lokalproducenter, men snart ska vi ner och skriva klart projektbeskrivningen. Även om den skulle vara inne för ca. två veckor sedan, har vi inte lämnat in den. Visserligen har vi muntligt talat om alla delarna för vår handledare, men vi skriver den som back-up i alla fall. Då glömmer vi åtminstone inte bort något.

Idag hade jag tänkt stiga upp kl 06, men som vanligt hörde jag inte ens väckarklockan. Antingen är jag nog för van att stänga av den alt. snooza, eller så måste jag vara på väg att bli döv eller något. Nåja, det sista tror jag inte på, men jag måste ha sovit rätt djupt i alla fall. Som vanligt.


/ Camilla


Kvällsbastu

Min springtur drog ut på tiden ganska rejält, men det gör inget. Jag lyckades avverka runt 3 kilometer idag också. Jag hade faktiskt sprungit mer om jag inte skulle ha behövt leta efter fungerande hörlurar till min mp3-spelare och en pannlampa i minst en halvtimme. Utöver det blev ju klockan rätt mycket också, och det blev allt mörkare och kallare. Inte för att det direkt hindrade mig från att springa, men man måste ju tänka på annat också. Imorgon blir det kanske fler kilometer. Eventuellt. Det var så himla skönt att springa. Luften var också bra, sådär lagom kall och allt.

Nu har jag precis sett klart på Pimp my ride, så snart blir det bastu. Hoppas värmen får bort min värk från axeln också. Jag vet inte vad som tog åt mig, men istället för att få ont i knäet eller vristerna desto mer fick jag rejält ont i min högra axel. Hoppas det går över fort. :-)


Jag måste bara tillägga att jag var väldigt het i pannlampa och reflexväst. Haha ;-)

/ Camilla


Idag ska jag springa

Om en stund, eller i värsta fall efter att våra eventuella gäster åkt, ska jag ut och springa. Jag skippar träningen för att jag faktist är en aning förkyld, men också för att mitt knä fortfarande värker. När jag är ute och springer själv kan jag lätt reglera träningen efter knäet. Tål det inte att springa, så lägger jag av och tvärtom. Tyvärr är det lite svårt att försöka sig på skotten hemma. Korgen vi har är typ sämst. Annars skulle det väl inte vara ett sådant problem, men faktum är att istället för att ha plankan (vita "plattan") finns där istället en vanlig träplanka. Då är det inte världens roligaste att springa och hämta bollen från ängen om den inte går rakt in.

Är inte knäet bra till på onsdag tänker jag pina det i alla fall. Då är det nämligen nattorientering från idrott B. Jag är varken bra på att springa eller orientera, men jag ger det ett försök. Det är säkert kul om inte annat. :-)


Kram/ Camilla

Gratismakeup.se




Bli medlem här och du kan vinna gratis smink, presentkort m.m. :
http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=68360

När man blir medlem får man minst 50 poäng.
Du kan sedan samla poäng genom att bli medlem på olika sidor, värva vänner, vara aktiv m.m. Testa!


/ Camilla

Hur vuxen är du egentligen?

Din ålder borde vara 27.0 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse.
http://www.vuxenpoang.com - Hur vuxen är du egentligen? Testa!

Eller kanske http://www.fjortispoang.com? ;)


/ Camilla

Måndag

Elises reaktioner är minst sagt roliga ibland. Hon är verkligen en "lillgammal" typ. Imorse när jag gick ut till bussen, där hon och Emil redan stod och väntade i kö, utbrast hon plötsligt:
- Åhå, Camilla hann till bussen. Det är då första gången!

Haha, nåja. Det var bra att jag hann till bussen, för annars skulle jag behövt frysa ihjäl på min vespa. Det var nämligen ganska kallt imorse, och jag märkte av det särskilt bra då jag fick vänta på bussen i ca. tio minuter. En av busschaufförerna har nämligen för vana att köra förbi vår busshållsplats om inte alla fem står ute och väntar när han kör förbi första gången. Och det är verkligen sällan alla fem åker buss.

Hur som helst, så har jag hunnit med ganska mycket. Efter skolan åt jag och mamma lunch. Pyttipanna och stekta ägg var vad som stod på menyn, och efteråt bakade vi en sort var! Jag märkte att fikat var i princip slut ihelgen när jag skulle hämta in lite, men nu har vi en del igen. Mamma bakade en citronkaka, och jag en toscakaka. Jag skulle ha kunnat baka mer t.o.m, men ingredienserna fanns inte direkt i överflöd idag.


/ Camilla


God natt!

Nu funderar jag på att gå lägga mig i sängen och försöka mig på lite fysik och matte. Jag antar att jag är lite efter i båda eftersom jag var borta två dagar, men det borde jag kunna ta igen ganska fort. Ingen borde ju ha hunnit göra hur mycket som helst, eller? :-D

Nåja, det blev inget springande idag heller, men kanske hinner jag med det imorgon. Om inte så är det ju basketträning. Imorgon ska jag nog träna i alla fall, om inte vristerna eller knäet börjar tjorva. Då blir jag först less.


God natt!
/ Camilla

Tidsfördriv

99 saker du inte visste om mig

1. Fullständigt namn ? - Camilla Elina Mattila
2. Exakt ålder ? - 17 år, 4 månader och 23 dagar
3. Bor exakt ? - Korva 49
4. Bor tillsammans med ? - Pappa, mamma, Renée, Madeleine, Emil och Elise
5. Husdjur ? - cpTheo
6. Färg på ditt hus ? - Rött med vita knutar
7. När är du född ? - 22 April kl. 20:16
8. Klass ? NVNV3
9. Vilket år tar du studenten ? - 2009
10. Något jobb ? - Inte nu inte
11. När ska du sova ikväll ? - När jag blir trött
13. Duschat idag ? - Japp
14. Kramat någon idag ? - Jo, Elise
15. Pussat någon idag ? - Nej
16. Vad har du ätit ? - Nu senast åt jag en wienerschnitzel, klyftpotatis och grönpepparsås
17. Dagens klädsel ? - Jeans, linne och kofta
18. Dagens smink ? - Inget xD
19. Dagens sötnos? - Elise
20. Dagens roligaste ? - Elises reaktioner
21. Har du många vänner ? -  Beror väl på vad man jämför med?
22. Hur många har du kysst ? - Ingen aning
23. Vem kramade du senast ? - Elise
25. Hur många har varit otrogna med dig ? - Ingen?
27. Har du pojk-/flickvän ? - Nepp
28. Vem pratade du med i telefon senast ? - Mamma
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det ? - "Hehe" av Johan

FAVORIT ;
31. Film ? - Många
32. Låt ? - Svårt att välja, Markus nya singel är bra :)
33. Mat - Något med pasta eller kyckling kanske
34. Dryck ? - Vatten!
37. Stad ? - Stockholm
38. Land ? - Sverige
39. Ämne i skolan ? - Historia just i år :-)
40. År ? - Ingen aning


SENASTE ;
41. Personen du tänkte på ? - Dedu ;)
43. Gången du spydde ? - Jag har inte haft magsjuka på flera år
44. Gången du grät ? - Är nog ett tag sedan, eftersom jag inte minns.
45. Pizzan du åt ? - Länge sen
46. Gången du var i göteborg ? - Förra sommaren
47. Gången du var i stockholm ? - Om inte Arlanda gills, så för två år sedan
49. Gången du var hög ? - Aldrig
50. Personen som såg dig gråta ? - Jag minns ju inte när jag grät? Men förmodligen ingen.


ANTINGEN ELLER ;
51. Svart eller vitt ? - Vitt
52. Hund eller katt ? - Hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa ? - Beror på med vem
54. Tv-spel eller datorspel ? - Svårt att välja
55. Singel eller upptagen ? - Singel till 110%
57. Lunarstorm, helgon eller playahead ? - Hm, msn! :-D
58. Ragga eller bli uppraggad ? - Bli uppraggad
59. Big brother eller paradise hotel ? - Big brother, fast jag har inte sett det på åratal.
60. Svart hår eller blont ? - Jag vet faktiskt inte
61. Blåa ögon eller bruna ? - Brunt är fint :-)
62. Choklad eller lakrits ? - Vit choklad!
63. Göteborg eller stockholm ? - Stockholm
64. Högerhänt eller vänsterhänt ? - Jag är högerhänt, så ingen aning.
65. Coca cola eller fanta ? - Fanta gröna äpplen
66. Pizza eller kebab ? - Pizza kan vara gott ibland
67. Randigt eller prickigt ? - Beror nog på flera saker
68. Älska eller älskas ? - Båda
69. Leva eller dö ? - Leva


ANTAL ;
70. Personer du älskar ? - Är siffran så viktig?
71. Personer du hatar ? - Allt för många ibland
72. Personer som sagt jag älskar dig ? - Ingen aning
73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period ? - Inga alls
74. Glassar du ätit på en dag? - Inte mer än 2 någonsin i alla fall.
75. Festivaler du varit på/ska på detta året ? - Lulekalaset
76. Gånger du haft minnesluckor ? - Ingen aning
77. Piercingar har du ? - Ett hål i varsitt öra
78. Personer du saknar just nu ? - Några stycken
79. Gånger ditt hjärta brustit ? - Ingen aning


VEM ;
80. Vill du kyssa nu ? - Jag har inget sådant behov
81. vad ska du göra imorgon ? - Skola, och basket? (men frågan har nog hamnat fel?)
82. Sjöng du senast för ? - Hm, jag sjöng nog när jag lagade mat med Madde.
83. Hade du senast en msnkonversation med ? - Frille
84. Spelade du tv-spel med senast ? - Länge sedan, så ingen aning.
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu ? - Jadu?
86. Vill du kasta en sten i huvudet på ? - Haha, vilka skulle stämma in bättre.
87. Förtjänar att dö ? - Säkert någon
89. Vill du sova brevid inatt ? - Ingen, det är nog varmt här redan.


VAD ;
90. Gör dig glad ? - Finns väl en hel del
91. Gör dig ledsen ? - Mycket mycket
95. Önskar du dig i födelsedagspresent ? - Länge kvar
96. Längtar du till ? - Studenten
97. Tycker du om dina betyg ? - De duger nog?
98. Ångrar du mest i ditt liv ? - Mest vet jag inte, men nog ångrar jag väl mycket. Men kanske man lär sig av misstagen?
99. Är det bästa som har hänt dig ? - Svår fråga!


Och den som vill få ut mer av svaren kan ju fråga mig.
/ Camilla


Söndagsmiddag

Äntligen fick jag i mig en massa god mat. Wienerschnitzlar (stavning?), klyftpotatis och grönpepparsås. Jag stod för maten idag, dock med lite hjälp av mamma och farmor. Farmor hade nämligen gjort köttet, och mamma hade skalat och gjort klyftor av potatisen. Dock tog det ett bra tag ändå när jag skulle koka och steka potatisen, värma köttet och göra såsen. Sedan tog dukandet ett bra tag också, men nu är jag mätt och belåten. Förhoppningsvis är alla andra också det.

Jag har upptäckt ett roligt spel på min mobil också - City Bloxx. Vet inte varför jag fastnat för just det spelet, men det har i alla fall varit ett tidsfördriv nu i två dagar. Och inte hela dagarna, om nu någon tror det, utan alltid då och då när jag har tråkigt.

Nu återstår det att se om jag ägnar resten av kvällen till skolarbete eller om jag far ut och springer. Väljer jag det sistnämnda måste jag i alla fall vänta ett tag, och ta på mig en pannlampa och reflexväst också. Det är väl inget allt för lockande, men utan är jag nog en trafikfara. Haha.


/ Camilla

Snälla, hjälp mig!

Jag har fortfarande inte kommit på hur jag överför bilder från min Nokia-telefon till datorn. Med Sony Ericsson gick det hur lätt som helst, men den här bara tjorvar. Inte för att jag direkt har många bilder heller, men kanske skulle det bli fler om jag lärde mig att överföra de. Någon teknisk persom som vill hjälpa mig?

Annars ska jag ägna dagen åt att plugga bl.a. Jag sitter fortfarande här i mina sovkläder, och inte har jag någon tanke på att byta om förrän jag måste ner heller. Det är så skönt att bara kunna gå runt och slippa tänka på hur man ser ut ibland. Klockan 18:00 måste dock middagen vara klar, så till dess får jag byta om.


Nu ska jag läsa lite bloggar!
/ Camilla

Extra Extra

Extra Extra var jävligt bra! Jag ska nog börja kolla på det varje gång om jag bara kommer ihåg. 22:30 på lördagar sitter jag inte ofta framför tv:n inte. Jag har faktiskt slutat att kolla på tv till stor del, men nu när jag suttit här såg jag reklam för nya avsnitt av "Du är vad du äter", och det ska jag minsann se! Och när Desperate housewives m.m. sätter igång är jag bänkad här igen, och allt är som vanligt. Haha :-D

För övrigt sitter jag och kollar på någon hyfsat dålig film på trean. Jag tyckte inte ens att den var bra när jag började kolla, men än sitter jag kvar. Det är nog för att jag inte har något annat att göra, tror jag.


/ Camilla

Klänning


Vilken fin klänning H&M hade fått in. Den skulle jag beställa genast om jag hade användning för klänningar. Visst har jag klänningar på mig ibland, men det är vardagligare klänningar än den här. Nåja, billig var den ju - 349 kr.


/ Camilla

Superhero movie



Jag kollade på "Superhero movie" före jag började kolla på Extra Extra, och det var en typisk komedi. Suck. Hur kul är det egentligen att veta slutet så fort man börjar kolla på filmen? Alla komedier har ju nämligen något i början, ex. att någon drömmer om något, en tönt gillar den populäraste tjejen o.s.v, och i slutet blir det självklart tvärtom. Haha, alltid samma visa. Filmen var dessutom lite töntig också, tyckte jag. Kanse har jag någon sorts dragning till töntiga filmer? Den jag såg imorse var ju inte snäppet bättre den heller.

Nåja, jag piggnade i alla fall till när jag satt här framför tv:n. På golvet med andra ord. Det blev alldeles för varmt att sitta i skinnsoffan med datorn i famnen. Och för er som undar, så är datorn ganska viktig att bära med sig för att ha någon att prata med. Eller okej, skriva.


/ Camilla

Lördag

Planerna ändrades ganska drastiskt för dagen, och nu sitter jag här och fikar blåbärspaj med vaniljsås tillsammans med mina gäster. Eller ja, de fikar och jag bloggar. Jag har fått nog med fika för dagen, då jag fikade med faster och kusinerna på dagen.

Det blev ingen 5 kilometers springtur för mig idag, men åtminstone 3 km. Sedan kompenserade jag med att fara och cykla också, men cykeln lät konstigt och mitt knä verkar som aldrig förr efter igår, så det blev inte någon lång cykeltur. Jag måste väl helt enkelt köpa ett stöd för knäet också, eller tejpa det. Snart kommer jag väl se ut som en mumie när jag tränar eller något. Klantig som jag är kommer jag förmodligen att hinna slå armbågarna, andra knäet m.m. före nästa träning.


Jag?



/ Camilla


Sova är det bästa!

Kvällen igår blev rätt rolig, och bra mycket senare än jag hade tänkt mig från första början. Jag var trött redan vid 18, men vid 03 var det nog bara förnamnet på vad jag var. Som tur var hade någon stängt av min dator i alla fall, så jag somnade direkt. Sova är verkligen det bästa man kan göra! :-D

Idag har jag inte åstadkommit nästan någonting. Nu sitter jag och kollar på en film, men efter det ska jag nog fara ut och springa några kilometer. Jag hade tänkt göra det på morgonen från första början, men eftersom jag först vaknade vid 12 lyckades jag inte med det. Nåja, bättre sent än aldrig.


/ Camilla


Inventering

Jag kände för att vara duktig här hemma, och gick ner och hjälpte mamma med maten samt passade på att inventera våra köksskåp. Det var nog verkligen på tiden, eftersom jag konstigt nog fick rensa ut halva skåpet. Det mesta hade man bara puttat in i skåpen gång på gång, så bäst före-datumen hade gått ut för länge sen. Många av de alltså.

Annars funderar jag över vad jag ska göra ikväll. Som mamma just påminde mig om så borde jag städa rummet ifall någon skulle komma till mig, men samtidigt vill jag ut och träffa folk. Snacka om beslutsångest, igen. Thihi


/ Camilla

Tänk om man vore miljonär!

Återigen kom jag på mig själv med att sitta och kolla på en massa fina kläder på nätet. Om jag ändå skulle kunna köpa allt det fina! Visserligen skulle jag ha ett sådant överflöd på kläder att jag inte ens skulle hinna använda alla, men det gör inget. Vore jag miljonär skulle jag köpa kläder, skor och väskor till jag blev less! :-D

H&M hade fått in en massa fina kläder de med, men därifrån orkar jag nog inte beställa eftersom de är så sega på att leverera. Ibland kommer de jättefort, åtminstone till oss, men andra gånger får man vänta i evigheter. Som nu ungefär. Fast när jag kollade efter vet jag faktiskt inte vart paketet tagit vägen. Det är inte på "olevererade varor" mer, men det syns inte på levererade heller. :-S

Inte bara H&M hade en massa fint, utan även Stadium så jag i tidningen. Jag vet att jag har jackor, men det skadar ju aldrig med någon ny heller!? Det är ju bara kul att variera. Såg att skorna jag köpte för ett tag sedan också var på rea nu. Hade jag vetat det hade jag ju kunnat vänta.


/ Camilla


Fredag

Vad glad jag är! Äntligen har jag orkat plugga ordentligt, men dessvärre blev det inte skola idag. Hela två gånger läste jag igenom allt, skrev egna anteckningar och gjorde alla frågor. Så bra har jag nog aldrig pluggat! Nu måste jag bara fixa en tid att göra provet på. Hoppas att det är omprovstid på onsdag, för då skulle passa perfekt. :-D

Snart ska jag fortsätta skriva historians anteckningar på datorn. Eftersom det finns så mycket av de tror jag att det blir lättare att plugga om man har de datorskrivna. Annars varierar både stilen och storleken på de i mitt häfte. Ibland har man bråttom, ibland är man less o.s.v. Fast historia tycker jag är roligt, så det blir mest stress-skrivande då stilen är avvikande.

Svar till Anonym: Sällskap skadar ju aldrig, så nästa gång är det ju bara att komma. Om du vågar. xD


/ Camilla

Sjuk

Nu sitter jag hemma, dessvärre sjuk. Imorse kunde jag bara inte kliva upp ur sängen. Jag mådde illa på något konstigt vis och hade rejält ont i huvudet. Datorn, ljusen o.s.v. var mammas förklaring till det, men ändå. Feber har jag, som tur är, inte fått. :-)

Idag ska det pluggas naturkunskap B, elektroner i rörelse. Till skillnad från de flesta andra har jag inte ens börjat, men det ordnar sig nog. Det är ändå sådant som man känner igen till stor del. Och eftersom det inte kommer att vara några räkneuppgifter kan inte provet vara speciellt svårt.

Nu har nog de flesta engelska, vilket precis påminde mig om att jag inte skrivit det där brevet (?). Kanske dags att börja med det också, efter att jag vilat.


/ Camilla

Nyheter


http://www.bettiesgalleria.com 129 kr


http://www.bettiesgalleria.com, 129 kr


http://www.bettiesgalleria.com, 129 kr


http://www.bettiesgalleria.com, 129 kr


http://www.bettiesgalleria.com, 89 kr

Snacka om beslutsångest! Jag har inte hunnit beställa några armband än, men nu när det kommit nyheter vet jag inte alls vilka jag ska beställa. Vilken är finast, 1 eller 2? Och vilken av de tre andra, 3, 4 eller 5? :-D


/ Camilla

Onsdag

Nu när jag redan är hemma, och har hunnit få i mig både lunch och fika, vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det finns en massa jag borde göra, och lika mycket som jag vill göra, men allt lär jag inte hinna med. Jag tror att jag ska spela dator ett tag, för att sedan börja plugga lite historia. Vi har inte prov på länge än, men jag ska nog skriva anteckningarna på dator och läsa igenom kapitlet i boken.

Egentligen var det bara bra att vi ändrade vårt schema, för vad är inte skönare än att ha en kort dag mitt i veckan? Att det dessutom är då jag har sovmorgon på schemat också gör inte saken sämre, utan tvärtom.  :-D


/ Camilla


Hur less ska man behöva bli?

Nu satt jag återigen här i hopp om att H&M-paketet åtminstone skulle vara på "packning pågår", men istället är det försenat ytterligare en vecka. Suck! De har flyttat fram det sen v. 34. :-(

Jag vet inte varför det känns som att klockan vore minst elva. Jag blev nästan chockad av att klockan "bara" var halv tio. Snart ska jag i alla fall gå sova för att hinna göra saker på morgonen också. Då måste jag göra samhällsläxan, och så skulle jag gärna vilja hinna ut och promenera/springa. Nåja, det sista var bara önsketankar.


God natt!
/ Camilla

Skolfotografering

Nu är den sista skolfotograferingen över för min del, och jag misstänker att resultatet inte blev särskilt lyckat. Porträttbilderna blev i alla fall hyfsade, efter att fotografen tagit tre bilder. Jag är helt enkelt inte fotogenisk, men mamma vill alltid ha bilderna på mig oavsett.

Mycket annat har jag inte åstadkommit idag. Jag lagade mat efter skolan, efter flera om och men hittade jag faktiskt "muurikkan" och kunde sätta igång. Det blev vitlöksmarinerad, grillad lax med ris och wok-grönsaker. Som tillbehör hade vi även en sås, men den föll mig inte särskilt mycket i smaken. Hehe.

Just när jag satte mig ner och åt kollade jag på klockan, och den var inte mindre än kvart i sex. Med andra ord tiden för träningen. Jag förstår inte hur tiden kunde gå så fort, men jag antar att det tog ett bra tag att tända eld i grillen och grilla laxen såklart. Hur som helst, så var jag ute och sprang istället. Jag tror inte att det blev mycket mer än 3 km, men Elise frös och ville hem. Hon var nämligen med mig på cykel.


/ Camilla

Projektbeskrivning

Nu sitter vi här och försöker göra en projektbeskrivning. Egentligen skulle vi lämnat in den redan i fredags, men vår handledare bad oss att skjuta upp det till idag. Men vad händer inte med papprena då? Ja, vi glömde de hemma. Aldrig lär vi oss verkar det som. Dessutom står det rätt still i mitt huvud, så inte minns jag vad vi skrev ned förra gången heller. Suck.



Såhär still står det i mitt huvud just nu.


/ Camilla

God natt!

Efter flera om och men lyckades jag faktiskt hitta kläder till imorgon. De är varken de finaste eller fulaste jag äger, men de får duga. Jag var till byn med mamma också lite tidigare idag. Tro det eller ej, men jag hittade faktiskt ett par fina, bruna stövlar av märket Duffy. Det fanns ingen bra bild av de på nätet, och jag orkar verkligen inte börja fota. Men för de som sett mina svarta, så är de likadana men i en annan färg. :-)

Nu ska jag försöka gå lägga mig. Rummet lyckades jag halvt stöka till igen när jag letade kläder. Jag provade säkert utan att överdriva minst hälften av alla kläder jag äger. Eller ja, av alla de rena kläderna i garderoben. Nu hoppas jag bara på att jag inte ska ha ändrat min smak till imorgon. Då är det illa!


God natt och sov gott!
/ Camilla

Basket eller inte?

Svar till Anonym: Dyk upp när du vill. Jag är nästan alltid hemma.

Jag drabbades av någon form av slöhet. Nu vet jag inte om jag ska fara till basketträningen eller inte. Om jag inte far till träningen, så ska jag fara ut och springa. Det lockar faktiskt mer med tanke på att vristerna enligt mig inte belastas lika mycket när jag springer efter väg, konstigt nog. Visst är asfalten också hård, men A-hallens golv är inte precis mjukare. Visst ska man väl fara på träningarna när de väl är, men jag orkar inte träna till halv nio. :-S

Jag vet inte riktigt om slöheten beror på allt fika jag ätit. Eller i själva verket är det inte mycket, utan endast två muffins. Jag trodde att de var slut, men det visade sig att det faktiskt fanns kvar. Därför behövde jag bara ta några. Jag orkar faktiskt inte baka mer på ett bra tag nu. Bakningen före systrarnas kalas tog kål på allt som har med bakning att göra.


/ Camilla

Mycket snack och lite verkstad

Ingen kan nog neka till att det varit mycket snack och lite verkstad gällande bl.a. städningen i mitt rum, men gissa vem som inte har kvar extra saker på golvet mer? Jag var nämligen duktig och plockade undan allt, bäddade sängen och förde ut soporna. Dammtorkande o.s.v. tar jag en annan gång, för nu ska jag spela lite!


/ Camilla


Problem!

Jag kom precis på att jag möjligen borde kolla klart kläder inför morgondagens skolfotografering, men då dyker det vanliga problemet upp - vad i all världen ska jag ta på mig? Jag misstänker att en hel del av kläder jag annars skulle kunna ta på mig är smutsiga, så jag får nog börja tvätta kläder snart. Om jag inte lyckas hitta fina, rena kläder d.v.s.

Förra året stod hela klassen på rad (?), och jag hoppas verkligen att det inte blir likadant i år! Det får mig bara att se ännu kortare, och tjockare, ut. Som om inte det vore nog tog jag på mig en t-shirt med relativt lös passform förra året, vilket jag verkligen ångrar. Nåja, hoppas jag har mer tur med fotona i år.


/ Camilla

Istället för snoddar

Jag har kommit på mig själv med att alltid ha snoddar runt armen. Visserligen är det ju praktiskt. Då har man snoddarna där när man vill lägga upp håret, men hur ofta händer det egentligen? Snodden skulle jag ju lika väl kunna ha i väskan. Hur som helst, så funderar jag på att beställa några enkla armband att ha runt armen istället. Snyggare om inte annat. :-)

Dessa är från http://cocoo.se - Sveriges största smyckesbutik på nätet





Samtliga kostar 85 kr/st.
Det är nickelfritt och levereras fraktfritt! :-D


/ Camilla

Rutiner

Nu är jag hemma igen, efter en inte allt för tung skoldag inte. Matte D, Historia A och Fysik B var vad som stod på schemat. Och jag måste bara säga, även om det var vad jag absolut inte trodde förra året, så är faktiskt historia det roligaste vi läser i år. Som det lät förra året fick jag den tanken att historia var ett hemskt ämne. Nåja, vi ser ju vad man tycker och tänker efter provet. Ibland kommer det ju som en chock, andra gånger inte.

Det är lite komiskt hur lika mina rutiner är varje dag då jag kommer hem tidigt. Själv d.v.s. Nu är det potatisupptagning på G, och sedan är folk i skolan och på jobbet. Så när jag kommer hem, till hunden, tyvärr, äter jag lunch samtidigt som jag läser posten, vilket faktiskt tar mig minst en halvtimme varje gång. Jag brukar aldrig vara speciellt intresserad av saker som står i Kuriren, men rätt som det är sitter jag och läser om allt mellan himmel och jord. Idag läste jag om kommunalrådstvisten i Övertorneå, samt läste jag någon broschyr (?) om eko-odling i Norrland.

Inte nog med att jag alltid läser tidningen länge, tiden vid datorn och alla bloggar är större. Jag vet inte ens hur jag orkar läsa så många bloggar varje dag, men är man fast så är man. Vissa läser jag grundligt, andra inte. Det är så skönt att vara själv!


Svar till Anonym: Visst får du följa med mig ut och promenera. Dyk upp här bara så far vi!
/ Camilla

Springtur

Yes, jag lyckades skärpa mig och nu känns det bara skönt. Det kändes dock i vristen hela vägen, så jag fick ta korta pauser då jag gick. Jag märkte att jag faktiskt redan börjat få bättre kondition jämfört med i somras. Visst hade jag kondition då också, men då hade jag alldeles för långa pauser mellan mina träningar. Nu är jag åtminstone på väg åt rätt håll. :-)

Senare ikväll ska jag nog lägga på mitt vriststöd och springa en längre sträcka. Nu blev det bara ca. 2,8 km, men på kvällen ska jag försöka på runt 5 kilometer. Om inget annat dyker upp. I värsta fall får jag väl cykla eller något. Jag måste försöka leta fram Renées mp3-spelare också. Jag orkade inte söka nu på dagen, så då var det helt tyst när jag sprang. Bara några enstaka bilar körde förbi, och så skrev Arvid på Madde (han trodde att det var hon som var ute och sprang) när jag nästan var hemma.


/ Camilla

Sömntuta

Jag ändrade mig angående Haparanda idag. Det kändes för motvilligt att stiga upp när mamma kom och tjatade på mig imorse, så jag vände mig om och sov några timmar till. Det är ju trots allt söndag.

Nu funderar jag mest på att fara ut och springa eller något liknande. Det känns som att jag bara pressat i mig sötsaker och andra onyttigheter hela veckan, utan att motionera mer än jag brukar. Nu tvekar jag bara på att fara eftersom jag måste fara själv. Det är så oerhört tråkigt att inte ha någon att prata med!


/ Camilla

Solstrålen



Jag satt och kollade igenom mina bilder på den här datorn, och så hittade jag denna konversation mellan mig och Elise. Ibland är hon bara så rolig, inte minst när hon sitter vid sin msn. Synd att inte hon heller är hemma nu. Jag har så tråkigt.


/ Camilla

Jag vill ha choklad!



Vad ska man göra ikväll då? Jag vet inte riktigt vad de flesta har för sig, men jag är åtminstone extremt uttråkad. Jag känner mig inte speciellt trött längre, men är ändå så pass trött att jag skulle kunna somna om jag försökte nog länge. Problemet är inte det just nu, faktiskt, utan jag vill göra något kul! Helst av allt skulle jag kolla film och äta choklad, men som det ser ut nu är det omöjligt idag eftersom Videobutiken befinner sig så pass långt bort härifrån. Mamma var som vanligt på ett humör att hon absolut inte ville fara dit med mig. Suck.


Någon som har något förslag på vad jag kan göra?
/ Camilla

Tupplur

Gud så trött jag blev på dagen. Inatt blev det inte mycket sömn, vilket resulterade i en tupplur på inte mindre än fem timmar. Haha. Jag hann i alla fall med att umgås med söt-kusinerna och övningsköra ca. 5 mil före jag somnade. Mamma skulle nämligen till Ylinenjärvi, så då passade jag på.

Imorgon ska jag övningsköra igen, fast då blir det nog hem från Haparanda eftersom mamma mest troligt skulle köra dit på morgonen. Det är nämligen så att min bror har hockeymatch där, så då ska jag åka med. Jag kan ju alltid kika in på någon av affärerna också. Vi kan ju låtsas som att det inte är mitt huvudsyfte med resan. :-D


/ Camilla

Tidsfördriv

Äger ett par vita string -  Ja, faktiskt.
Har mer än 5 bh:ar - Nej
Älskar killar som har magrutor - Det är väl inte huvudsaken, men snyggt är det ju! ;-)
Har färgat håret minst 3 gånger - Jodå, men nu har jag inte färgat på över ett år.
Går inte ut utan smink - Det brukar jag faktiskt göra ibland.
Har någon gång spelat klädpoker - Ja, men inte fullt seriöst.
Du har någon gång föreställt dig själv ha sex med Brad pitt - Nepp
Du har hånglat med över 20 killar på en kväll - Nej nej!
Du älskar att prata om sex och killar - Killar pratar man väl alltid om! ;-D
Har dåligt självförtroende - Det händer, men allt som allt är det ganska bra.
Älskar att få uppmärksamhet - Uppmärksamhet an ju vara både bra och dåligt.
Kysst en tjej - Nepp
Strippat inför en folksamling - Nej!
Tagit betalt för sex - Nej!
Tittat på en porrfilm - Nej!
Du har studerat din kropp i spegeln - Men ja, massor av gånger.
Älskar att shoppa underkläder - Det kan ju vara kul ibland.
Romantiska filmer är det bästa man kan se - Nej, men de är rätt roliga att se på.
Du solar solarium - Nej, det har jag aldrig gjort.
Du bär alltid läppglans - Nej, men lypsyl däremot.
Du är nöjd med dina bröst - Nja, lite mindre tack!
Du har provat på någon drog - Nej
Du är nöjd med din kropp i helhet - Allt som allt är jag väl ganska nöjd, men nog skulle jag ju kunna ändra vissa saker.

Mätt och belåten

Nu har jag precis ätit middag. Kycklingwok med nudlar var vad som stod på menyn, och det blev faktiskt riktigt gott. Den enda nackdelen med maten var att jag faktiskt hittade små ben i kycklingen! Eller det var ju inte precis fullt med ben, men ena hittade jag när jag strimlade kycklingen, och andra när jag åt. Hur som helst, nu är jag mätt och belåten.

Ikväll ska jag till Frippes, tror jag i alla fall. Jesper ringde precis och frågade mig om jag skulle, och det är ju alltid trevligare än att sitta hemma och göra ingenting. Jag har bara inte riktigt bestämt mig när jag far. Antingen blir det att fara med bussen 18.20-30 (vet inte när den går) eller med 21.00 bussen. Helst skulle jag åka bil, men jag vet inte om mamma går med på att föra. Dock vore det bra eftersom jag då skulle hinna röja lite i mitt rum också. Mormor skulle nog få hjärtfel om hon såg det nu. Hehe :-D


/ Camilla

Slöhet

Imorgon har jag haft min nya mobil i en vecka, men tror ni att jag orkat koppla den till datorn än? Svar: nej. Jag förstår inte varför jag drabbats av en sådan här slöhet nu, men läget är nog bara att acceptera. Ihelg kommer jag ha tid att fixa många av sakerna som blivit stressiga på sistone, så allt ordnar sig nog. På söndag blir det förresten Haparanda igen, bror min har hockeymatch där så.

Nu har t.o.m. mamma börjat klaga på mitt rum, och jag erkänner. Det är verkligen hemskt! Men som sagt, ihelg har jag tid och ihelg ska jag städa klart. Då ska minsann allt som är extra ut härifrån. Som det ser ut nu har det legat på mitt skrivbord, och en del av golvet, i flera veckor. Skamligt! Men när jag tänkte efter har jag faktiskt haft en massa annat att göra. Det har blivit mycket bakning och matlagning på sistone, men nu lugnar nog mammas schema ner sig en aning. :-)


/ Camilla


Överraskning

När jag skulle åka hem från träningen fick jag mig en trevlig överraskning - vi skulle till Haparanda! Jag föredrar inte att åka bil i en timme, handla på Ica Maxi och hälsa på mina kusiner, precis efter träningen. Då vill man oftast bara hem och duscha direkt, men jag ska inte klaga. Det är så kul att hälsa på min farbror och hans familj. Nu var inte William vaken, men alla andra. :-)

Annars har dagen varit tröttsam. Jag vet inte varför, men jag har varit oerhört trött bara. På fysiken kändes det som att jag skulle somna vilken sekund som helst bara jag ägnade min koncentraion till annat, men som tur var gick det bra. Jag lyckades hålla mig vaken i de 75 minutrarna lektionen pågår, och åkte hem efter det. Egentligen hade jag tänkt fara till mattestugan, men det får bli nästa vecka istället. Det är ju trots allt varje torsdag.


/ Camilla

Evig grannfejd?

Var just in på Aftonbladet en vända, och inte var det förvånande att familjen Grönfors i Haparanda var inblandade när rubriken "Grannfejden som aldrig tar slut" syntes. Jag kan inte förstå att man har bråkat över 20 år med sina grannar. Det är ju hur sjukt som helst! Men vad säger ni, är det romer som är förföljda av samhället eller är familjen skyldig? Jag tror mer på det sistnämnda.

Läs artikeln här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3242677.ab



/ Camilla

Bäst!



Sex and the city är verkligen den bästa filmen jag sett. Jag älskar verkligen SATC. Tjejerna (?) är så underbara och har alltid så bra kommentarer om allt. De två timmar och femton minuter som filmen pågick rusade verkligen förbi i väldig fart, minst sagt. Jag skulle nog kunna se på serien/filmen hela dagarna. :-D

Snart borde jag dock läsa engelskan istället för att sitta vid datorn. Ett kapitel låter lite, men i den boken är ett kapitel en evighet. Speciellt när den är på engelska, suck. Men men, jag lär väl förhoppningsvis mig något av den också. Ord om inte annat.


Nu ska jag i alla fall fortsätta surfa ett tag till!
/ Camilla

Less

Vad less jag blir på att inte bo i en stad, eller åtminstone ett större samhälle med fler klädaffärer. Så gott som varje gång man beställer från H&M blir paketen försenade. Nu var vårt paket försenat till v. 37. Kläderna därifrån är ju hyfsade, och billiga om inte annat, men jag vet inte riktigt om det är värt att vänta flera veckor på att få sina kläder.


/ Camilla

Någon som ska på bio idag?

Idag har det mesta flytit på bra, även om jag nu inte städa klart. Istället valde jag att se på "Djävulen bär Prada", som vi lånade när vi var på kalas i söndags. Filmen var faktiskt bra, tycker jag. Visserligen gillar jag de flesta komedierna även om de är förutsägbara m.m, men den här var i en klass för sig. :-)

Om inte ens två timmar ska jag på bio, men som det ser ut nu får jag nog fara dit själv. De flesta var nog och kollade filmen på måndag, och det skulle nog även jag gjort om jag inte haft träning då. Före bion ska jag dock fara förbi Ica och köpa nötter, så har jag något att äta i alla fall. Godis tänker jag faktiskt klara mig utan hela veckan nu, eller åtminstone fram till helgen.


/ Camilla


Sovdags

Nu är det dags för mig att sova. För att orka upp lite tidigare imorgon måste jag försöka sova så länge som möjligt har jag kommit fram till. Imorse blev det en rent av brådskande uppstigning när jag behövde duscha och allt. (Ja, jag är lite dum som lämnar duschandet till morgonen, men oftast hinner jag faktiskt!) Imorse hade jag dock andra hinder utöver att jag försov mig. När jag väl tänkte ta vespan till skolan märkte jag att den inte var hemma. Syrran hade lämnat den hos hennes kompis, men hon fick hämta hem den på kvällen när vi handlade, så nu har jag en back-up om jag inte hinner med bussen imorgon.


God natt!
/ Camilla


Grattis på födelsdagen!



Idag är det min kusin Therése som fyller 6 år. Grattis!


/ Camilla

Det artar sig

Nu börjar mitt rum återigen likna ett beboeligt rum, hehe. Jag vet inte hur det kommit sig att jag blivit så slö på att städa just det här rummet på sistone, men nu har jag ju mina vanor tillbaka i alla fall. Jag har en del kvar, men jag räknar med att hinna färdigställa allt + dammtorka m.m. imorgon efter skolan. Jag har nämligen kort dag och slutar redan kl. 11:50! :-)

Snart ska jag sova. Egentligen borde jag duscha också, men jag lämnar det till morgonen. Det är trots allt roligare att fixa håret direkt efter duschen, istället för att fixa det när man fått världens finaste morgonfrilla. ;-)


/ Camilla

Städa och plugga

Gud så fort dagen gick! Det känns som att man nyss steg upp, och nu ska man snart lägga sig igen. Eller snart och snart, om några timmar. Då har jag i alla fall tid till att städa rummet och göra läxor. Det behövs, och den här gången menar jag att det gör det och att jag faktiskt tänker göra det idag. Imorgon kommer nämligen mormor också, och hon är ganska noga med hur det ska se ut. Oftast är hon t.o.m. så snäll att hon tvättar våra fönster. :-)

Projektarbetet står nu på steg 1, faktiskt. Vi fick en hyfsad handledare ändå, men det var väldigt svårt att försöka nå henne. Det hela slutade med att vi tänker göra ett försök imorgon. Då måste vi ha hjälp med diverse saker och även höra vad hon tycker om idéskissen bl.a. Det som stör mig mest är bara att alla andra kommit så långt.


/ Camilla


God natt!

Nu är det dags att sova för mig också. Egentligen borde jag väl redan sova, men det blev helt enkelt inte av p.g.a. diverse orsaker. Imorgon är det i alla fall en hyfsat skön dag, och jag behöver inte stiga upp till tidiga bussen heller. Visserligen ska jag ändå åka med 08.10-bussen, men då får jag åtminstone sova ut lite längre än vanligt.


/ Camilla

Stickat

Åh, jag är helt inne på stickat just nu. Synd bara att jag inte har särskilt mycket sådant i min garderob, åtminstone än. Jag har lust att beställa hem massvis med kläder, men det känns onödigt samtidigt som det inte gör det. Möjligen är jag lite tjorvig, men ibland måste man väl tänka efter också. Det finns ju faktiskt saker jag behöver mer än kläder. :-P

 
http://www.halens.se  149 kr

Grattis systrar!

Jag har inte fått någon bild på Elise förrän nu, så jag får helt enkelt lägga in foton på de båda nu. Det är ju trots allt bättre sent än aldrig, och än är ju inte deras födelsedag över.


Elise 2002-09-01



Madeleine 1994-09-01

Träning

De två milen jag cyklade var de jobbigaste på länge. Efter flera om och men kom jag i alla fall iväg, dock inte med min egen cykel. Jag gick ut och tänkte fara iväg, men så hittade jag inte cykeln. Jag ringde mamma, och gick därefter över på andra sidan vägen och kollade om någon lämnat den där, men icke. Sedan blev jag påmind om att syrran lånat ut den åt hennes kompis, så jag fick snällt ta en annan cykel. Inte heller det var världens lättaste eftersom en var för liten, och den andra för stor. Till slut tog jag den större, vilken inte var världens lättaste att cykla med i motvinden hem! Nåja, bra träning borde det ju vara i alla fall.

Träning blir ddet om sisådär två timmar också. Dock basket den gången. Det verkar som att de flesta som tänker se SATC-filmen ser den idag, men jag väntar till på onsdag. Nu prioriterar jag basketen före annat. Fast läxor m.m. står ganska högt upp på listan det med, men nu får det vänta till senare. Träningen slutar halv nio, så något borde jag orka med då också. Hoppas jag i alla fall.


/ Camilla

Cykeltur

Tro det eller ej, Anonym, men jag orkar faktiskt cykla till Ötå! Det är faktiskt vad jag tänker göra här näst. På morgonen hoppade jag över cykelturen eftersom jag ville hinna få ner frukost före skolan. Dessutom hade jag kort dag, så nu passar det ju utmärkt att cykla. Dock blir det inte mycket längre än till Övertorneå, eftersom jag måste hem och laga middag åt familjen sen. Ikväll är det bio(?) och träningar, så det blir för snävt om mamma måste laga middag efter jobbet. Det är inte så trevligt att springa på träningen och samtidigt ha håll.

Skoldagen gick fort, även om jag nu bara tänkte på min hunger halva dagen. Skolan bjöd på något så vidrigt (?) som köttkorv och rotmos om jag minns helt fel. Bara namnet låter äckligt, så jag lagade hellre mat hemma. Det blev inget glamouröst hemma heller, men åtminstone snäppet bättre.


/ Camilla

RSS 2.0