Gott nytt år!

Igår gjorde jag något som många skulle trott var helt omöjligt när det gäller mig, men jag började nämligen storstäda vår hall. Alla som varit till oss vet hur det sett ut, vilket kan liknas med ett bombnedslag, men nu börjar det snart se riktigt bra ut. Visserligen är det fortfarande mycket som fattas, men mycket tommare är det i alla fall. Det är inte klart heller, men om en stund ska jag fortsätta med ev. hjälp av mamma också. Sen är det bara resten av huset kvar.. Suck.

Idag är det nyårsafton, och som det ser ut nu tillbringar jag kvällen i Haparanda med familjen hos min farbror och hans familj. Mamma oroade sig för hur det kommer gå att ta sig dit eftersom det stormar för fullt ute. Det har dessutom uppkommit varningar om den kommande (?) stormen som kan liknas vid stormen Katrina. Om det stämmer eller inte lär vi ju märka av, inte minst när min farbror bor precis vid älven. Nåväl, nog går det säkert bra.


Nu ska jag spela en omgång betapet innan jag ska städa.
Gott nytt år! / Camilla


Långtråkigt

Nu är klockan alldeles för mycket igen, och det är ingen allt för stor överraskning att jag fortfarande är uppe. Visserligen har jag inte varit vaken allt för länge på lovet (läs: inte till fyra jämt), men vaknar sent gör jag ändå. Idag vaknade jag inte tidigare än kl. 14:10, då jag fick mig en chock när jag kollade på mobilen. Med andra ord har jag än en gång lyckats vända på dygnet helt. Nåväl, man måste väl passa på när det är lov. Eller? Oftast vaknar jag före tolv redan, faktiskt.

Annars har jag inte hunnit med så mycket. Den mesta tiden går åt till att inte göra någonting, men imorgon blir det ändring på det. Eller egentligen är det ju idag, men eftersom jag inte lagt mig än tycker jag att det är imorgon. Datorn har blivit en trogen vän, igen. Andreas tycker att jag är alldeles för beroende, och kanske är det sant som han säger. Jag sitter nog vid datorn lite för mycket ibland.

Snart är det nyår också, och då hoppas jag på att träffa lite folk i alla fall. Ibland känns det nästan som att folk glömt bort mig eller något. Just för den här dagen fick jag i alla fall fikagäster, men annars är det bara Andreas som jag hunnit vara med. Lovet är ju inte slut än heller, så kanske hinner jag träffa fler. Jag är inte allt för svår att nå i alla fall, om nu någon skulle vilja umgås. Nu ska jag i alla fall försöka underhålla mig med annat ett tag, och förhoppningsvis kunna somna också.


God natt!
/ Camilla

Juldagen

Det här har varit en lugn dag. Först har vi sovit rätt länge, sen har jag suttit vid datorn några timmar innan vi åkte till Finland. Hos mormor och morfar var det ganska roligt idag. Maten var till min stora förvåning ätbar i år, och jag blev t.o.m. mätt. Efterrätten var dock ingen favorit så jag hoppade över den och drack kaffe och fikade med dem istället. Jag vet inte varför, men plötsligt har jag börjat dricka kaffe igen. Det är ju ganska gott.

Annars har jag hunnit med att få en hel del julklappar också. Jag har fått både sängkläder och bestick, kastruller och choklad, parfym, smink, en volumaster, pengar, presentkort och Sex and the city boxen m.m. Orkar inte rabbla upp allt, men nöjd blev jag i alla fall. :-)

    

Lite av det jag fick av "tomten" ;-)


Nu är Ante trött, så vi ska sova.
God natt! / Camilla

God jul!

Idag är det julafton, så nu ska jag allt försöka hålla mig borta från datorerna så mycket som möjligt. Risken finns att jag sitter vid datorn i timtal senare, men nu på dagen ska jag åtminstone försöka få annat gjort. Jag funderar på att göra ett till försök med knäcken, eftersom jag ändå inte kan baka för att julskinkan ockuperat ugnen. Suck.

När jag vaknade kändes det verkligen inte som att dagen skulle bli bra eftersom jag rent av kände mig som en bakfull person. Och för att inte folk ska misstolka det så måste jag säga att jag absolut inte drack något igår. Jag hade somnat med kläderna på, och inte druckit vatten på allt för många timmar. Det resulterade i att huvudet snurrade till ett x antal gånger innan jag tog mig ner till köket. Nu känns det dock mycket bättre efter att ha ätit frukost och badat bastu en sväng.


/ Camilla


Boffe


1993-03-03 - 2006-12-23


Jag saknar dig. Kom tillbaka!
/ Camilla

Uppe med tuppen

Tro det eller ej, men snart har jag faktiskt varit uppe i en timme redan. Det är inte så att jag vaknat själv, men anledningarna till att stiga upp var idag fler än anledningarna att ligga kvar i sängen. Jag har hunnit med att diskutera med mamma innan hon åkte till jobbet, och snart ska jag själv åka till Finland en sväng med min faster. En av systrarna ska också med, bara hon stiger upp. Oftast är det omvända roller när det gäller trötthet, men nu har jag väckt henne två gånger redan. Det känns bra att det inte alltid är jag som ligger kvar.

Annars ska jag inte göra allt för mycket idag. När jag kommer hem måste jag verkligen städa lite i mitt rum efter att jag gått loss med att göra julklappar där inne. Att göra det på mattan var inte mitt smartaste drag precis, utan nu måste jag dammsuga hur länge som helst där för att få bort alla små pappersbitar från mattan. Sedan har jag även lovat systrarna att baka något idag alt. koka knäck eller göra ischoklad. Energi verkar det åtminstone finnas, så kanske hinner jag med mer än en sort. Kanske man ska hålla tummarna, fast för vad vet jag inte riktigt. Gott med sötsaker, men tjock blir man.


Nu måste jag i alla fall klä på mig för att hinna klart till klockan nio.
/ Camilla

2 dagar kvar

Jag har nu en väldigt otålig lillasyster som knappt kan hålla fingrarna borta från alla paket under granen. Hon har kommit på att man ger paket åt de man tycker om, så nu är alla de paketen under vår gran och bara väntar på att tomten ska dela ut dem. Sedan kommer tomten med "de riktiga" paketen när det väl har blivit julafton, säger hon.

Idag hade jag tänkt åka till Haparanda först, men ingen ville följa med mig. Egentligen var det nog bara bra också, för jag var verkligen supertrött imorse när jag skulle försöka ta mig upp. Det slutade med att jag låg i min säng ända till klockan tolv, och skönt var det. Jag älskar verkligen att sova.

Kanske åker jag in till byn senare idag. Vi har eventuellt träning, men annars tänkte jag kika förbi en affär också. Här hemma borde jag baka något, men före väntar matlagning. Tur att mamma hade gjort klart någon slags älgstek med tillhörande sås, men jag måste fortfarande koka antingen potatis eller ris till det. Nåväl, det borde inte vara allt för jobbigt.

Nu ska jag kolla när Elise öppnar sina julkalendrar.
/ Camilla

En till dator




En sådan här dator försöker jag nu skriva på. Det var inte så lätt som jag trodde att det skulle vara eftersom den faktiskt är minimal. Tangenterna är allt annat än stora, och så är de väldigt tätt. Så småningom tar det sig nog, och då kanske jag t.o.m. börjar tycka att tangentbord i vanlig storlek är stora och konstiga. Nu är ju bara frågan vad dessa minidatorer egentligen är praktiska till? De är ju lätta att ta med i alla fall.

Annars har dagen tillbringats i Haparanda och Finland. Det var inte roligt, och jag fick inte med mig något alls hem. Kanske hinner jag med en runda till. Madde var rätt trött imorse, så hon följde aldrig med, och då kanske hon vill följa med? Om jag inte kommer på något annat roligt att göra. Någon som har något förslag?


Nu vill lillungen ha hjälp med att slå in paket.
/ Camilla

Lördag

Idag blev det ingen sovmorgon för min del, och det blir ingen imorgon heller. Morgontrött var jag imorse också, men då skulle jag till byn med Marina. Det var tänkt att jag skulle hitta ett par fina pumps åt mig, men min storlek lyckas alltid vara slut av alla skor jag önskar mig. Huvudsaken är att de har klack, helst hyfsat hög också. Sedan ska de självklart matcha klänningen också. Kanske inte så svårt som det låter, men har man storlek 36 ungefär, så är det inte alltid världens lättaste att hitta sig ett par skor. Tyvärr.

Imorgon blir det Haparanda med delar av familjen och Andreas. Tur att han följer med i alla fall, så kanske han kan agera väckarklocka åt mig eftersom alarmet på mobilen inte längre är något jag vaknar av. Särskilt inte mitt eget, men andras vaknar jag minsann av. Konstigt. Nåväl, bara jag tar mig upp i tid till vi far klockan 9, så är det lugnt. :-)

Annars har jag inte hunnit med allt för mycket. Jag har spelat yatzy några gånger, och tro det eller ej, men jag vann faktiskt de flesta gångerna. Kanske är inte min tur i spel borta ändå, eller så är motståndarna mina så dåliga. (ironi)




Nu blir det i alla fall Barnhemmet, sen sova.
/ Camilla


Jullov

Äntligen är det jullov, och mer lämpligt i tid kunde det inte ha varit. På sistone har jag blivit väldigt less på skolan och på allt stressande fram och tillbaka överallt. Tur att jag får vila i två veckor nu. Och sova ut det ska jag minsann göra. Jag tycker faktiskt riktigt synd om de som kommer och väcker mig tidigt. Oavsett vem det är så lär jag bli riktigt arg om jag är trött. I och för sig är jag nog alltid det, tror jag.

Nu är jag i alla fall hos min faster och hennes familj i Soukolojärvi. Det är inte allt för ofta jag är hit mer heller, men det har sina orsaker. Ikväll ska vi i alla fall kolla film efter att barnen gått och lagt sig. "Järnets änglar" blir det. Någon som sett den?




/ Camilla


Snart är det jul!


Vår gran som syskonen(?) pyntat

Det känns knäppt att det är jul redan om 6 dagar. Tiden har gått helt obeskrivligt fort på sistone, men det är både bra och dåligt. Sämre är det på så vis att man hinner med mindre saker, och speciellt eftersom jag varit hur trött som helst ett bra tag nu. Bra är det eftersom det ska bli ofattbart skönt med jullov i några veckor. Då ska jag minsann ta det lugnt och sova ut varje gång jag känner för det.

Ikväll väntar basketträning, om jag nu kan vara med ordentligt eftersom jag blivit förkyld. Jag har i alla fall inte speciellt ont i halsen, så det borde gå. Måndagens träning gick ju trots allt bra. Egentligen tänkte jag gå ut på en långpromenad idag, men när jag gick ut och hämtade posten märkte jag att vädret inte var allt för passande för en promenad, så jag avstod. Istället har jag suttit alldeles för länge vid datorn, men jag lagade faktiskt två olika sorters maträtter till middag nyss, så då är det okej.


Nu är det snart One tree hill, så jag ska bänka mig vid tv:n.
/ Camilla

Vill ha

Just nu känns det som att jag vill ha allt, men nya halsband och andra smycken skulle verkligen inte skada. Det börjar bli trist att alltid ha på sig ungefär samma när man ska någonstans. Här är några fina från Bettie's Galleria:

  

Självklart finns det många fler fina smycken, och i olika färger, men de här var mina favoriter just nu. För tillfället finns även en rabatt på -15% ända fram till den 19 december då det blir uppehåll över jul på hemsidan. Den 5 januari öppnar de i alla fall igen. :-)


/ Camilla

Trötthet

Idag var jag tröttare än på länge. Varför vet jag inte, men gäspade var bland det enda jag gjorde så länge jag var i skolan. Eller åtminstone fram till lunch. Efter det var det vattengympa som gällde, och det var faktiskt ganska roligt. Det är alltid roligt med omväxling från de vanliga aktiviteterna också.

Efter skolan har jag återigen stressat till jobbet. Det gick relativt dåligt för mig, men en film fick jag med mig hem i alla fall. Huruvida filmen är bra eller inte vet jag inte, men sevärd är den säkerligen. Renée kommer säkert att provkolla den åt mig, så jag lär ju höra.

Idag slipper jag i alla fall göra skolarbeten nu, så jag ska bara ta det lugnt och umgås. Imorgon väntar filmtema med skolan kl. 08:30, vilket innebär kortare sovmorgon än jag annars haft. Nåväl, snart är det ju lov.


/ Camilla

Måndag

Så var det återigen måndag, och dagen började lika dåligt som många andra dagar gjort på sistone. I skolan var det innebandyturnering med idrott B som gällde hela dagen, och det var ganska kul även om det inte gick allt för bra för oss. Finalplatsen förlorade vi p.g.a. straffar, och matchen om tredje plats blev otroligt våldsam där jag t.o.m. flög över sargen en gång. Kul var det i alla fall.

Annars har jag hunnit med en skön träning på kvällen också. Det gick hur bra som helst för mig idag, även om jag blev otroligt trött på slutet eftersom vi inte drack så mycket. Synd att träningen är kortad till en timme bara, men springer man mycket så spelar det inte så stor roll. Förhoppningsvis blir man uthålligare av bara en timme också. :-)


Nu ska jag renskriva historian, och sen blir det sängen.
/ Camilla

Datorfritt

De senaste dagarna har jag haft bra mycket annat för mig än att sitta vid datorn, och det är nog ganska bra. Dock är det sämre att mina datorer börjat sega mer än förut, och därför har man inte alltid tålamod att sitta och försöka få igång allt man vill göra på datorn. Därför har det blivit mycket tv-tittande och mysande istället. Nu ska jag dock övergå till pluggande igen, eftersom jag kom på att jag blir borta hela dagen i Luleå imorgon. Suck. Egentligen har jag inte tid.

Annars är det skönt att det bara återstår fem dagar innan jullovet. Min hjärna har nog tagit jullov för länge sedan redan, men det ska bli skönt att inte ha några måsten alls i några veckor. Dock väntar en inlämningsuppgift i historia, två arbetsdagar m.m. innan lovet börjar, men man klarar sig.

Jag har även hunnit vara till Haparanda i fredags med faster och en av mina systrar. Jag hittade de flesta julklapparna jag hade tänkt köpa, och även en klänning åt mig själv. En lyckad resa helt enkelt! :-)


/ Camilla

Nationella prov

Den här dagen både kom och gick över lika fort. Skoldagen bestod endast av nationella prov i matte D idag, och gladare vore jag om jag kunde säga att det gått bra. Dock var det verkligen motsatsen till hur det egentligen gick. Resultatmässigt kan jag nog inte förvänta mig högre än G, men kanske lyckas jag få det i betyg ändå. Jag hoppas på det i alla fall.

Jag har hunnit med att jobba också, och faktiskt gick det hyfsat bra idag också. Lite träffar blev det, men det gör det samma när jag lyckades sälja till rätt många ändå. Det var lite jobbigt med relativt långa väntetider bara, men man kan ju alltid passa på att göra annat då. Snacka brukar jag vara ganska bra på i alla fall, och faktiskt finns det alltid massor att prata om också. Och när man väl pratar hela tiden så går tiden också fort. Inget dåligt med det alltså. :-)


/ Camilla


Tisdag

Idag blev det inget projektarbete för vår del, men det gör inget eftersom det var en perfekt dag att bara ta det lugnt på. Hann för den delen inte med att göra mycket, men till jobbet var jag i alla fall, och det var faktiskt kul där idag. Jag sålde kanske inte jättebra, men samtidigt så sålde flera sämre än mig, så jag är nöjd. Hade dessutom relativt lite träffar, så jag sålde bra procentmässigt i alla fall.

När jag kom hem märkte jag till min stora glädje att mamma bakat lussekatter, precis som hon lovade för några dagar sen. Gott var det, men julmust hade varit pricken över i:et. Ändå gillar jag inte läsk så mycket, men på julen hör julmust till. Julmat t.ex. smakar mycket bättre med julmust till. Annars blev jag extra glad när de börjat tända gatubelysningen i kommunen. Inom några dagar är det nog ljusare även kring oss, och då minsann ska jag inte vara slö på att promenera längre. Kanske slipper man pannlamporna då också, tack och lov!


/ Camilla


Måndag

Jullovet närmar sig med raska steg, och det tackar jag minsann för. Imorse var det lika tungt att stiga upp som det alltid är, vilket alltid resulterar i att jag får stressa järnet till skolan där jag dessutom ser ut som ett härk hela dagen. Nåväl, måndagar har jag ju inte så många lektioner i alla fall, så det gör inget.

Nu har jag i alla fall hunnit komma hem och även fått i mig lunch, men nu vet jag inte alls vad jag ska hitta på att göra. Skolarbetena borde göras, men hellre prioriterar jag allt annat. Dock har jag ett matteprov på onsdag och inlämning i historia nästa måndag, så jag slipper nog inte undan idag. Historian lär dessutom ta extremt länge att göra eftersom det är så himla många frågor. :-S


Äsch, nu är det lika att börja.
/ Camilla


Söndag

 

Här är en gullig liten kille som tydligen inte ville ha några julklappar av tomten överhuvudtaget. Haha :-)

Idag är det den andra advent, vilket betyder att det snart är jul. Elise hann "paxa" att tända två ljus i adventljusstaken igår inann hon skulle till Klara. Snart lär hon väl invadera huset med en massa tomtar och andra julpynt, som hon inte fick ta fram sist. Hur som helst, så är det ingen lugn stund i huset när hon kommer hem mer. Nu är jag dock ensam hemma i full färd med att kolla på Ugly Betty.

Jag var på min slöare sida imorse igen, och orkade verkligen inte stiga upp förrän mycket senare än jag tänkt mig. Promenaden skjuter jag upp till senare idag eller till imorgon.


/ Camilla


Markus och Johanna



Markus Fagervall och Johanna Götesson var verkligen värdiga vinnare i Stjärnor på is. Under alla veckorna har de hållt en bra klass på det hela, och fick full pott på det andra åket idag. Det är minsann inte dåligt. Jesper var bra han också, men Markus förblev favoriten. Jag röstade faktiskt två gånger också, inte fem som min mamma säkert hann med? Eller har jag fel, mamma?

Annars hann jag med att sova en timme under programmet också. Det måste ha varit mellan kl 21 och 22 eftersom jag helt missade när juryn åkte och när Lars röstades ut. Jag vaknade dock till det viktigaste i alla fall.


/ Camilla

Favoriter i repris

Det spelar ingen roll hur dåligt humör man är på ibland. Man blir nämligen alltid på bra humör igen efter att ha sett någon av dessa. Det går dessutom att se de massvis av gånger, även om två av de är tv-reklamer. Om ni undrar hur jag kom på att tänka på det helt plötsligt var det för att jag såg Kavli räkost-reklamen på tv. :-)


 


 

 

 


Fler som gillar klippen?
/ Camilla

Hemmakväll

Ingen borde bli förvånad när jag än en gång säger att jag känner mig trött. Jag vet inte riktigt vad som tog åt mig, men jag höll nästan på att somna en bra stund. Inte blev jag piggare ens av att övningsköra med mamma till Övertorneå en sväng när vi skulle föra Renée till Frippes. Efter det satt jag länge och halvsov framför datorn i köket, men när batteriet höll på att ta slut förflyttade jag mig upp till vardagsrummet istället. Nu är jag dock piggare igen av att ha fått i mig en macka.

Ikväll ska jag nog bara kolla på tv. Det blir Stjärnor på is och sedan eventuellt en film. Allt beror nog på hur trött jag är senare, och på om jag kommer på något annat att göra eller inte. Jag chansar på att jag inte kommer på något, men man vet aldrig. Helt plötsligt kanske jag får någon superidé eller liknande.


/ Camilla


Äntligen fredag!

Fredagarna är alltid väldigt efterlängtade, och så även den här gången.  Trött har jag varit i princip hela dagen, men nu har det gått över. Det är typiskt att jag alltid ska piggna till på kvällarna, och speciellt efter en närmare två timmar lång film vi kollade tidigare ikväll - Pans Labyrinth. Den var faktiskt ganska bra. :-)



Nåväl, nu återstår nog några timmar innan jag går och lägger mig. Vad jag ska hitta på att göra är väldigt oklart, för min fantasi är nämligen slut. Dock lutar det mot att bada bastu om en stund eller kolla på tv/film. Datorn lockar faktiskt mig inte numera. Vad det tagit åt mig vet jag inte, men det klagar jag inte på.


/ Camilla

Seger

Nu borde jag egentligen vara i full gång med min inlämningsuppgift i fysik B, som ska in imorgon, men dess värre gör jag en massa annat istället. Snart ska jag nog kolla på tv också, tror jag. Kanske blir det mer gjort då?

Annars har vi haft träningsmatch idag, och vi vann faktiskt. Det är första segern för i år, och det blev nog med 33 poäng om jag inte minns helt fel? Förhoppningsvis vinner vi på lördag också när vi möter Dundret. Kanske går det bättre för mig då också. Idag var det inte mycket att hurra över, men det beror nog dels på att jag var på extremt dåligt humör. Allvarligt talat så vet jag inte ens hur jag blev på dåligt humör, men allt verkade bara gå dåligt då i alla fall.

Imorgon är det i alla fall fredag, och skönt är det. Skolan känns inte som något jag orkar prioritera just nu, även om jag kanske borde. Imorgon ska vi lämna in fysiken, nästa vecka har vi nationellt prov i matte D och veckan där efter har vi inlämning i historia. Den sistnämnda har jag inte heller börjat med. Nu måste jag skärpa mig!


/ Camilla

Tisdag


Imorse var nog den värsta morgonen på länge. Det kändes som att jag skulle svimma varje gång jag ens försökte stiga upp, och därför blev det en aning sent. Jag hann i alla fall till skolan till klockan åtta, vilket var huvudsaken. Trött har jag ändå varit, och stundtals gick det över också, men nu är jag trött igen. Jag var nästan så trött att jag tänkte hoppa över Desperate housewives, men när datorn ändå var vid tv:n, så blev jag kvar. Nåväl, klockan är ju inte mycket än.

Det enda jag hunnit med idag är skola och jobb. Det sistnämnda gick inte direkt bra idag, men jag får hoppas på en förbättring imorgon. Less är jag i alla fall, och därför tänker jag inte vara kvar länge till om jag inte börjar sälja mycket till Norge också. Sverige brukar det inte vara några direkta problem med.

Annars måste jag säga att tröjan jag köpte i Haparanda igår var riktigt skön. Sådär lagom varm också. Dock var det ganska kallt ute idag, så när jag stod ute i tio minuter och väntade på pappa efter jobbet hann jag frysa till en aning. Såhär ser tröjan ut i alla fall:





/ Camilla

Ledigt

Det var så obeskrivligt skönt med en ledig dag idag! Jag orkade stiga upp i tid t.o.m. Frågan är ju bara om jag lyckas med det imorgon också eller om det var en engångföreteelse. Hoppas mamma väcker mig om inte annat. Imorgon blir det nämligen projektarbete i full fart redan klockan åtta, utifall att datasalen skulle vara bokad nu i veckan också.

Annars har jag hunnit med att vara till Haparanda idag. Tro det eller ej, men jag köpte inga skor. Det tar jag senare istället, eftersom jag nog ändå inte behöver några allt för mycket nu. Ikea hann vi vara till två gånger t.o.m., och inte klagar jag på sällskapet inte! Dock var det lite synd att det inte fanns med några skruvar på det andra bordet jag köpte, men jag antar att det får vänta ett tag då. Det borde inte dröja allt för länge till någon är på väg till Haparanda härifrån.

Nu på kvällen stressade jag iväg till träningen, och det var det verkligen värt. Det gick bra för mig, även om jag kände mig som ett frågetecken ibland, men jag gjorde i alla fall mitt bästa. Efteråt känns det också bara skönt att jag tränade. Imorgon och på onsdag blir det jobb, men det är i alla fall idrott B imorgon, så lite träning får jag allt då också.


Nu måste jag fixa några saker innan Prison break.
/ Camilla


RSS 2.0