Jag är helt slut

Nu ska jag gå sova. Jag kände mig helt orkeslös redan när jag kom hem, men och andra sidan så var klockan halv åtta då. Jag åt frukost vid halv tio, och nästa mål mat var först vid åtta på kvällen kanske. Dock kände jag inte av någon hunger, utan det kändes bara som att jag hade ett hål i magen eller något liknande. Dagen har varit rolig i alla fall.

Inhandlade även en ny tunika idag, som jag tänkte ha imorgon på studenten och ev. på festen senare. Jag såg en fin tunika i skyltfönstret, men eftersom jag inte hann gå in och kolla själv fick mamma så snällt göra det efter jobbet. Jag hade i alla fall tur - den passade! Jag orkar inte packa nå mer, men det ska jag göra på morgonen. Då väntar även dusch och fixning, så jag får räkna med stress.


God natt!
/ Camilla


Energi i mängder

Nu är klockan inte ens nio, och jag har redan varit vaken i drygt en timme. Det måste vara något med att jag inte har skola idag, eftersom jag alltid annars är helt slut. Jag lade mig inte heller tidigt, men det här är bara en positiv utveckling. Hoppas det här är början till morgonpigghet, eftersom det faktiskt skulle behövas.

Om drygt en timme blir det nog jobb fram till kl. 18 idag. Hanna kommer nog och hjälper mig vid kl. 14, så det ska nog fixa sig. Visst kommer man vara lite vilse ibland, men det får man räkna med när det är första gången. Man lär sig nog fort. Borde kanske vara förbi skolan också, men idag har jag absolut inte tid. Kanske jag hinner prata med de jag behöver prata med på tisdag då vi även har matteprov.


Nu ska jag äta och fixa mig lite!
/ Camilla

Lista

Jag har en :
[X] Mamma
[X] Pappa
[  ] Styvmamma
[  ] Styvpappa
[  ] Styvsyskon
[X] Bror
[X] Syster
[  ] Brorson
[  ] Systerdotter
[X] Mobiltelefon
[  ] Eget badrum
[X] Eget rum
[  ] Swimmingpool/utebadkar
[  ] Hot tub
[X] Gästrum/gäststuga
[X] Dator
[X] TV
[  ] Egen DVD-spelare
TOTAL: 9


[  ] En säng lite större än normalt
[X] Mer än 4 par skor
[X] Solglasögon
[X] Klocka
[X] Mp3spelare/iPod
[X] En fungerande PS2
[  ] Nintendo Wii
[X] Xbox som funkar
[  ] Nintendo 64 som funkar
[  ] Gameboy/ Advance
[  ] Gamecube
[  ] Nintendo ds
TOTAL: 6


[  ] Poker-bord
[X] Basketkorg
[X] Hockeyspel
[  ] Biljardbord
[  ] Pingisbord
[  ] Fotbollsspel
TOTAL: 2


[X] Nattduksbord
[  ] Stereo på rummet
[X] CD spelare
[  ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[X] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort
TOTAL: 3


[X] Jobb/sommar jobb
[  ] Shoppar minst en gång i veckan
[X] Har dyr parfym/cologne
[X] AIM/MSN
[X] Kamera/video kamera
[X] Du har ägt mer än 3 mobiltelefoner
TOTAL: 5


[X] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling/moppe
[X] Gitarr/trummor/basgitarr
[  ] Piano/Keyboard
[  ] Något annat instrument
[  ] Varit på en kryssning
[X] Rest utomlands
[  ] Haft en personlig tränare
[X] Dyra smycken
[X] Träffat en kändis
TOTAL: 5


[X] Du har minst 2 märkesplagg/accesoarer t. ex Dolce&Gabbana
[X] Platt/locktång
[  ] Har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[X] Har 1000 spänn på dig just nu
[X] Kreditkort, debetkort eller bankkort
[X] Rest i Europa
[  ] Varit på Hawaii
[  ] Varit i USA
[  ] Varit i Asien
[  ] Varit i Australien
[  ] Varit i Afrika
[  ] Varit i Sydamerika
TOTAL: 5


[X] Föräldrarna har bil
[  ] Jet ski/båt
[  ] Husbil/vagn
[  ] Jag har en bil
TOTAL: 1

[X] Hemmagjord mat nästan varje dag.
[  ] Äger en videokamera
[X] Plattskärm
[X] Egen dator
[X] Två datorskärmar
[X] Har fler än 6 glödlampor i rummet
[  ] Har två stora högtalare med kraftig stereo
[X] Har ett USB-minne som är minst 512 MB
TOTAL: 6


TOTAL SUMMA: 42

1-23 = Ghetto-kid
24-33 = Vanlig
34-40 = Bortskämd brat
41+ = Uppeklassens snobb 


Hm, jag tycker inte att jag är någon uppeklassens snobb?


Fullt upp

Nu har jag precis hunnit få i mig middag, samt hunnit sätta mig ner och ta det lugnt ett tag. Dagen började med skola, för att sedan rusa vidare till Hietalas för att diskutera och förhandla om sommarjobbet. Det tog längre tid än förväntat, nästan 2 timmar. Nu är allt i alla fall klart och jag ska börja jobba redan imorgon kl. 10.

Vi kommer mest troligt att jobba i ca. 3 veckor, men sedan ska jag nog jobba 3 veckor åt kommunen också. Visst är det dåligt betalt, jo, men det är ju åtminstone bättre betalt än att man sitter hemma och slöar. Jag vill gärna försöka få in så mycket pengar som möjligt i sommar så. Det har man inte för mycket av precis. Samtidigt så vet jag inte hur jag ska göra med det kommunala jobbet, eftersom jag fick det jag ville ha, men samtidigt så skulle de ringa från Hietalas om det behövs. Hur ska jag göra?


Nu ska jag göra något annat en stund, springa kanske.
/ Camilla


Onsdagkväll

Imorgon blir det sista skoldagen för min del, med undantag av matteprovet som är nästa tisdag. Annars tänker jag bara hämta betygen den 10:nde, och ev. vara på kick-offen till projektarbetet den 9:nde. Det ska bli skönt att få tänka på en massa annat istället. Dessutom tjänar man mycket bättre på att jobba än att vara i skolan. Och vad är det egentligen för mening med att vara i skolan när man inte gör något speciellt?

Samhällen flyter på, vilket ju är positivt. Jag måste fortfarande skriva ca. 1 A4 på datorn, men det går fort. Texten lär jag mig nog på väldigt kort tid, bara jag inte glömmer bort att göra mina OH-blad. Måste nog kolla om jag har något vettigt att lägga på de, annars är det ju onödigt. Men samtidigt blir det tråkigt om jag bara står och berättar i ca. 15 minuter.


Äsch, det löser sig!
/ Camilla

Internationella konflikter

Nu är jag måttligt less på att att studera internationella konflikter, speciellt Kosovokonflikten. Imorgon slipper jag det för gott i alla fall, vilket jag är glad för. Då slipper jag även kemi B för alltid! Jag kan knappt vänta. Jag hatar verkligen kemi över allt annat på skolan, det fungerar helt enkelt inte. Allt är som kinesiska för mig, d.v.s. jag förstår ingenting. Imorgon efter redovisningen, troligen även efter lunchen, ska jag i alla fall försöka mig åt att plugga till proven. Egentligen borde jag plugga redan idag, men tyvärr har jag inte tid för det. Jag prioriterar samhällen.

Och på tal om konflikter, vet ni hur man märker att en person har en dold konflikt med någon och inte vill lösa den? Jo, genom att ha korsade armar, samt. ha huvudet lutandes nedåt. Mungiporna ska även peka nedåt. Det, och mycket mer, kommer jag faktiskt ihåg från vårt område på svenskan - kroppsspråk.


Snart blir det "Sex and the city"!
/ Camilla

Sommarjobb

Yes, nu är jag glad igen! Jag fick jobb på Hietalas Handelsträdgård, åtminstone i några veckor. Det är bättre än inget alls + att jag får jobb från kommunen också. Det sistnämnda får man nog reda på nästa vecka eller något, och är det något som inte går ihop med det andra jobbet så tackar jag så gärna nej. Kommunen betalar verkligen ut en usel lön!

Skolarbetet har fortfarande inte kommit igång, så därför ska jag gå duscha nu eftersom jag var ute och tränade intervaller för ett tag sedan. Efter duschen blir det att träna samhällsredovisningen. Den måste verkligen gå bra, annars är mina chanser för MVG körda.

För övrigt så blir det mosters student på lördag, kul! Hon bjöd dessutom mig till studenternas grillfest senare, men den får jag se om jag har möjlighet att gå på. Imorgon får jag nog mer information om jobbet så. Hoppas det ordnar sig hur som helst, det vore verkligen kul att festa loss!


Ha det bra!
/ Camilla

Designtävling

Mitt i allt snokande hittade jag en tävling om en bloggdesign, härligt! Den här tävlingen hittar ni på http://fakkors.blogg.se, och en del av designen ser ut såhär. Instruktioner för hur man deltar i tävlingen finns på länken jag skickade.

image72 

Jag är lättad!

Nu har jag precis ätit, och tänkte ta och unna mig en glass snart. Det såg så gott ut när alla andra åt glass, så då måste även jag haka på trenden här i huset. Dock blir jag alltid less på glassen så fort jag börjar äta, men det är gott ett tag i alla fall. För att slippa ångest över den sen ska jag faktiskt fara ut och springa eller promenera. Det blir ev. intervaller igen beroende på hur jag mår. Det verkar nämligen vara något i luften nu, kanske pollen, som jag reagerar på. Verkligen jobbigt att nysa så fort man kommer ut.

Finskaredovisningen gick idag, och tillsammans med min uppsats tog det mig till ett MVG. Det gjorde mig verkligen lättad, även om jag inte tror att jag kommer ha fler MVG:n i mitt betyg i år. Hela året har skolan gått oerhört dåligt, och växelvis har jag tappat all motivation till att plugga också. Först nu i slutet känner jag att jag orkar, men det är inte långvarigt eftersom det är så oerhört mycket på samma gång. Imorgon väntar två kemiprov samt en redovisning i samhäll. Det ska jag nog klara galant.


/ Camilla

God natt!

Jag önskar att jag också skulle ha tid att gå lägga mig nu, men dess värre måste jag komma en bit med min jämställdhetsredovisning först. Jag har åtminstone kommit på en infallsvinkel; jämställdhet på arbetet, skolan och i hemmet. Jag tror att det är vad jag har lättast för att berätta fritt om. Sådant förekommer ju runt omkring oss hela tiden.

Uppsatsen är i alla fall klar nu, även om den inte blev så lång som den skulle. Hur svårt är det inte att skrivia om jultraditioner när man inget hellre vill än att sommaren ska komma. Hur som helst, så fick jag ihop uppsatsen till ca. en och en halv A4. Det får duga, eftersom minimikravet var på 2 A4. Jag har helt enkelt inte tid att fokusera mer på uppsatsen eftersom jag även har annat att göra.


/ Camilla

Jämställdhet - tips?

Jag måste göra en redovisning på ca. 10-15 minuter om jämställdhet, men det står helt tomt i mitt huvud. Jag vet inte om något av mina förslag på infallsvinklar går att utveckla till ett så pass långt föredrag. Någon som har något bra tips om vad jag kan ha? Något allmänt och aktuellt ska det vara..


Tack på förhand i alla fall!
/ Camilla

Sjusovare

Imorse försov jag mig, igen. Men denna gång gjorde det ingenting alls, vilket ju var skönt. Eftersom vädret var fint och jag hade gott om tid tog jag vespan till skolan, bl.a. för att min syster missade bussen. Jag måste dock säga att det var oerhört kallt med uppvikta jeans och en skinnjacka som jag inte stängt helt. När jag gick ut kändes det rätt varmt, men det var bara 6 grader då. Solen stekte lite, men så tidigt på morgonen hjälper det nog inte så mycket.

Hur som helst, så har skoldagen gått oerhört fort! Det kan ju bero på att jag bara hade två lektioner också; matte på förmiddagen och svenska på eftermiddagen. Istället för att träna till svenskaredovisningen när vi hade ledigt fördrev jag tiden med yatzy istället, men de tär ju också mycket roligare. Redovisningen gick hur som helst hyfsat, vilket jag är glad över. Nu borde mitt betyg inte sjunka i alla fall, hoppas jag.


Nu ska jag skriva lite på min uppsats i finska!
/ Camilla

Underhållning

Nu tänkte jag egentligen se på "The terminator"-serien, men jag gillar inte den så mycket faktiskt. Istället ska jag nog ta mitt pick och pack för att lämna av det i mitt rum. Jag har en massa filmer hemma, så jag tar nog och ser på en av de idag. Det känns mer värt att koppla av med, eftersom jag kollar på massvis med program om jag slår på tv:n. Det är liksom bara ett problem jag verkar ha.

Imorgon väntar en tidig uppstigning, eftersom jag måste hinna med att duscha på morgonen också. Jag väljer att inte göra det ikväll eftersom min frisyr då är hemsk på morgonen. Det borde inte ta allt för länge att fixa håret i alla fall. Jag är rätt så snabb på att sminka mig, så då borde jag ju ha tid till håret också.


Imorgon blir det nog bättre uppdatering i alla fall!
/ Camilla


Solsken efterlyses!

Var tog våren vägen egentligen? Ena dagen är det ruskigt varmt, och andra är det regn och kallt. Just nu sitter jag ute i vårt härbre, var jag suttit ganska länge idag, och håller på med skolarbeten. Jag kom på att det helt enkelt finns bäst möjligheter för full koncentration här, eftersom jag dessutom får vara i fred. Nu börjar det dock bli så kallt att jag nog går in så fort jag fått klart det jag håller på med.

Jag har nästan glömt bort att träna till svenskaredovisningen också, men det löser nog sig lite senare. Jag har ganska lätt för att lära mig det jag skrivit utantill. Att det dessutom handlar om något så lätt som kroppsspråk borde inte göra så det uppstår några problem i alla fall. Det enda tänkbara som kan gå snett just nu är att skolans projektor är upptagen imorgon.


/ Camilla

Dansföreställning

Nu har jag ganska nyligen kommit hem från en dansföreställning för små barn mellan ca. 4 och 12 år. Jag måste säga att den var ganska värdelös för min smak, inte så mycket till dans precis. Jag kände mer att jag ville sova än kolla på den. Ledaren för alltihopa var inte mycket att hurra för hon heller.

För övrigt är jag ganska stolt över mig själv. Jag har lyckats göra klart både svenskan och en av mina tre finskagrejer idag. Det är mer än jag brukar orka med på en dag. Jag antar att jag helt enkelt jobbar bättre under press, och speciellt om det är ämnen jag kan med lite tur få höga betyg i. Andra ämnen, som alla NO-ämnen t.ex. skiter jag fullständigt i eftersom jag ändå inte får bra betyg i de.


Nu ska jag försöka hinna med lite mer, för att sedan sätta mig och kolla en film eller något.
/ Camilla

Ångest

Nu har jag jobbat med min samhäll i flera timmar redan, men lika många lär nog bestå också. Det går verkligen sakta, men jag har väl mig själv att skylla för att jag inte är klar. Hur som helst, så hoppas jag på det bästa med att jag ska hinna klart till imorgon. Hur nu det går återstår att se. Önska mig lycka till.

För övrigt är jag trött, men det hjälps inte. Skolan går i första hand nu. Jag kommer att ha fullt upp hela veckan, men sen lär det nog bli lugnt. Det enda som återstår då är nog ett matteprov, som inte borde vara några prolem alls. Jag ser helt enkelt framemot när den här veckan är över, då ska jag njuta.


/ Camilla


Insektsfobi

Jag hatar verkligen insekter av alla det slag, alla småkryp i princip. Och så när jag låg och solade ute på studsmattan, så kände jag nåt som rörde sig vid sidan om mig, men när jag kollade så var det ju såklart inget där. Av någon konstig anledning kom jag på att kolla framåt också, och där var det en fet skalbagge. Den var säkert minst 4 cm lång också, usch! Det är sällan jag skriker, men då kunde jag inte hålla mig. Som tur var så kom syrran och puttade bort den.

Jag har även hunnit med att vara ut och träna, och jag ska nog fara ut en gång till sen senare. Nu känner jag att jag måste ta tag i lite skolarbete för att jag ska hinna med allt. Och som en liten påminnelse, så är inget av det jag skriver i bloggen menat att användas mot mig, och jag skriver inte heller för någon annans skull utan för att jag själv vill det. Gillar man inte det jag skriver, så kan man lika väl sluta läsa.


/ Camilla


Sommar och sol

Så äntligen kändes det som sommar när jag vaknade. Dock skymde de få molnen på himlen solen en stund, så därför orkade jag inte ligga och sola speciellt länge. Annars skulle jag kunna ligga där hela dagen, men det blir så oerhört kallt på studsmattan när det blåser och när solen går i moln. Att jag dessutom borde göra en massa andra saker gör inte det bättre, utan däremot tvärtom. Nu har jag i alla fall bestämt mig att jag stannar hemma imorgon också om jag inte hunnit klart med samhällen idag. Det ska hur som helst inte få förstöra min dag.


/ Camilla

Jag hatar ESC!

Egentligen är det totalt meningslöst att länderna röstar alls i "Eurovision song contest", eftersom det ändå bara är ett enda kompisröstande alltihopa. Tydligen är Sverige inte på god hand med något land med tanke på poängen. Istället för att då låta länderna rösta borde alltihop avgöras av en jury istället. Visst, Sveriges låt kanske inte var klockren, men lite mer poäng kan vi väl få? Äsch, grattis till Ryssland i alla fall.


Nu ska jag göra något annat!
/ Camilla


Heja Lettland!

Jag tycker att Lettland, piraterna, ska vinna! De var så coola, och låten var det bra fart i. Självklart vill jag att Sverige ska vinna, men jag tyckte inte att framträdandet var allt för bra, så därför hejar jag på Lettland också. Temat i ESC verkar inte vara att skicka dit så bra låtar som möjligt, utan däremot är det nästan så att ju flummigare desto bättre? Jag tycker inte alltså det, men på bidragen verkar det så.


Hur som helst, spännande att se vem som vinner!
/ Camilla

"För Sverige är bäst!"

Nu sitter jag här och ser på "Eurovision song contest" med mina systrar E och M. Det är väldigt underhållande att kolla med de, eftersom E har sina klockrena och kaxiga citat. T.ex. satt hon här och skrek "För Sverige är bäst" nyss. Efter det sade hon helt plötsligt att Finland suger. Ja, och en hel del annat. Jag antar att hon får de flesta orden/uttrycken från alla oss syskon samt. kompisar, men syftena hon säger de i är bara för bäst ibland. Ordet "damp(a)" är som ett basord för henne, då hon t.ex. sade att hon tror att hennes nya fröken kommer att "dampa" på henne om hon inte är snäll i skolan. Haha.

Tidigare sade hon även att jag och hon skulle vara nyttiga idag, och bara äta äpplen. Det höll inte speciellt länge, och nu sitter vi här med Coca-Cola, chips och dip, samt godis. Dock måste jag säga, som jag även tidigare konstaterat, att Coca-Cola verkligen är äckligt. Blä!


/ Camilla

Min lördagkväll

Om ca. 1½ timme börjar "Eurovision song contest", och därför tänker jag försöka hinna med lite skolarbete före det. Jag insåg att jag kommer att få det alldeles för stressigt imorgon annars. Dessutom har jag en hel del arbeten som ska vara gjorda till olika dagar nästa vecka, så jag antar att det är lika att sätta igång.

För övrigt så ska jag tillbringa kvällen med min lillasyster. Alla andra verkar ha annat för sig idag så. Vi passade även på att fota lite när vi satt i bilen, men här nedan ser ni våra inte allt för lyckade resultat.

   


/ Camilla

Intervallträning

I brist på annat att göra for jag ut och tränade intervaller. Riktigt jobbigt var det, inte minst för att det är ganska varmt ute. Känslan efteråt är i alla fall skön, men nu vet jag dess värre inte vad jag ska hitta på. Snart ska jag åtminstone bada bastu, men efter det står kvällens planer helt tomma. Jag kanske tar och kollar "Eurovision song contest" senare, om jag nu inte kommer på något annat. Det låter inte som något lockande att sitta hemma med ca. halva familjen.

Skolarbetena skulle nog vara ett ganska növdändigt alternativ på tidsfördriv, men jag tänker inte hålla på med sådant på en lördag. Det får helt enkelt vänta till imorgon, då jag egentligen inte heller orkar med det, men måste.


Nu ska jag gå ut och hoppa studsmatta!
/ Camilla

Sovmorgon

Idag tog jag verkligen min chans till att få sova ut på en lördag. Jag kan inte minnas sist jag fick sova så länge jag bara ville, utan alltid är det någon som kommer och väcker mig. Hur som helst, när jag vaknade kl. 12, började jag kolla klart "Prinsen och jag 2", som jag började se redan inatt. Dock hann jag såklart inte kolla länge förrän jag hörde att min syster skrek efter mig. Argt svarade jag, och då visade det sig att de ville ha med mig på en promenad. Det är väl inte det roligaste när man precis stigit upp, och därför såg jag ut där efter.

Nu vill jag verkligen att det ska vara varmt, så jag kan gå ut och sola. Visserligen var det inte precis kallt idag, men ändå skulle jag inte lägga mig där ute i bikini. På något sätt är det liksom inte sådan sol idag, så därför kanske jag tar mig ut på en cykeltur snart istället. Jag känner för att vara ute helt enkelt.


/ Camilla

Kyckling på fredag

Nu har jag precis kommit hem från Övertorneå, där vi hyrde filmer bl.a. Min lillasyster sitter och äter godis för fullt, men jag känner mig inte direkt sugen efter att ha ätit middag för inte så länge sedan. Jag åt så pass mycket att jag känner mig helt uppsvälld nu, men gott var det iaf. Det var jag som stod för middagen idag, och därför var det kycklingwok med nudlar och kyckling, currysås och ris som stod på menyn.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på här näst, så ska väl gå upp till mitt rum och fördriva tiden med att kolla på tv eller något liknande. Egentligen har jag lust att gå ut och promenera, men jag orkar inte börja byta kläder nå mer. Jag får väl ta igen mig imorgon helt enkelt. Jag kommer ändå inte att ha något bättre för mig.


/ Camilla


Städning

Nu känner jag att jag måste göra något, så därför ska jag börja städa rummet. Det har blivit ganska dammigt i bokhyllan, men det är nog för att tv:n står där. Hur som helst, så blir det ju roligare att vara i rummet i alla fall om det är städat. Åtminstone så länge som det städade varar.

Nyss var jag och handlade, och det blev en hel del godis. Vet inte ens hur det alltid lyckas bli för mycket, men så är det. Jag kom dessutom på nu när jag kom hem att en av mina systrar inte ens kommer hem idag, så då är vi bara 5 stycken som äter. Man kan väl alltid spara eller nåt om det är för mycket.


Ha det bra!
/ Camilla

Morgonpromenad

Nu har jag precis kommit hem från en promenad/powerwalk med min lillasyster och vår hund. Jag var lite tveksam till om min syster skulle orka promenera ca. 5 km, men hon orkade hur bra som helst. Efter lite mer än halva vägen ville hon dessutom ha mina stavar, och ja, det såg lite smålustigt ut när en 5-åring går med stavar.


/ Camilla

Tv-tittande

Nu ska jag nog kolla igenom en hel del tv-program, som jag illa nog ser på i princip varje kväll. Jag börjar bli smått less på att sitta vid datorn efter att ha fixat designen på bloggen en hel del, inte minst då den började tjorva. Att spela "Betapet" är ganska roligt, men även det blir man less på. Jag antar att det är lika att stänga av datorn och lägga sig i sängen och kolla på tv istället.

Imorgon ska jag i alla fall städa mitt rum. Vad mer jag gör under dagen vet jag inte än, utan det får morgondagen visa helt enkelt. Det är ju trots allt fredag, vilket för vår del betyder godis. Själv skulle jag gärna hoppa över det, men jag blir helt enkelt för läskad när alla andra i familjen äter godis. Dessutom köper vi hem kring ett kilo varje vecka. Det kan låta mycket, men vi är ju trots allt 6/7 personer i familjen som äter godis. Det är främst mina småsyskon som är noga med att vi verkligen måste köpa godis varje fredag. Dock råkar det allt för ofta bli godisköp på lördagar också, illa!


God natt!
/ Camilla

Hjälp mig!

Jag undrar om ni ser en ljusblå/lila bakgrund med hjärtan på min blogg? Jag skulle nämlgen kolla till min blogg på en av våra andra datorer, och där var hela bakgrunden vit. Jag fattar verkligen inte vad jag ska göra om den tänker fortsätta vara såhär. Hur ska jag göra?

---

Nu borde allt vara fixat, och texten är åter svart för att underlätta läsningen.


/ Camilla

Förvirring

Nu kom jag precis från bastun, och när jag slog på tv:n märkte jag att det var "Eurovision song contest". Mamma berättade för min en dag att det är någon konstig uppläggning på allt i år, men vad menas med det här? Är det nu de visar alla bidrag? Eller är det här alla som inte tagit sig direkt till finalen? Jag fattar ingenting!

Det blev inget av min städning idag, så det får jag ta imorgon. Det borde gå relativt fort om jag nu inte lyckas stöka ner mitt rum under kvällen/natten. Jag är nog lite slö med att lägga saker på sina rätta platser, så därför har jag högar av allt möjligt i mitt rum. Ibland måste jag dra till med nödlösningen att lägga några högar under sängen. Dock inga kläder, som en del tror, utan papper och sådant. Jag har nämligen bara en enda låda i mitt rum att lägga sådant i, så därför har jag tagit till både en del av bokhyllan samt skrivbordet. Jag verkar helt enkelt ha för mycket sådant, kanske dags att göra sig av med lite?


Nu ska jag kolla på tv!
/ Camilla

Vädring på G

Idag känner jag mig duktig, så därför städade jag undan kläderna som legat i mitt rum och vikte in allt i min garderob igen. Jag har en tendens för att slänga mina kläder på stolar och golvet på kvällar och morgnar. Då känner jag mig alltid antingen trött eller stressad, och därför orkar jag inte börja vika de då.

Skolarbetet har inte gått så mycket framåt idag, men efter "Lyxfällan" tänkte jag kolla lite mer på det också. Matte måste jag också räkna för att inte hamna efter allt för mycket. Där brukar jag ibland vara före, men sedan om jag inte orkar räkna en lektion så är jag efter igen. Eller inte alltid så mycket efter, men lite från början blir mer i slutändan.

Jag var ute med min syster och hunden på promenad nu på kvällen också. Det är skönt att komma ut och få frisk luft. Just nu är hela vår övervåning helt kvav och varm. Det beror nog delvis på alla datorer vi har här. Om jag inte har helt fel så har vi nog minst 5 stycken här. Utöver det har vi dessutom tv:n och "X-box 360", samt "Playstation 2". Men nu håller jag i alla fall på vädrar för att göra något åt saken, det är nämligen inte skönt här precis.


/ Camilla

Synpunkter på designen?

Nu har jag äntligen förstått mig på hur man ändrar diverse saker på designen! Dock undrar jag om textfärgen är för ljus eller inte? Det är ju inte kul om man inte ser texten heller. Men det är svårt att hitta en passande färg eftersom jag inte vill ha tråkigt svart.

Jag är verkligen på g för att träna idag. Före middagen var jag och cyklade ca. 2 mil, men nu har jag lust att göra något igen. Kanske jag tar med hunden på en powerwalk lite senare. Kl. 20:00 ska jag i alla fall se på tv, "Lyxfällan". Säkert sitter jag ändå bara här på mitt rum resten av kvällen också, men då får jag ju åtminstone något gjort. Idag har jag lust att baka, men jag lämnar nog det till helgen. Annars kan jag inte ens gå ut.


/ Camilla

Godisdag varje dag

När jag väl försökte med att klara mig utan sötsaker hela dagen kom mamma hem från affären med en "Center" till mig. Om jag inte äter upp den direkt läskar den mig hela dagen, så det är lika att äta. Hur jag än försöker med att bara äta godis på helgerna, så äter jag ändå godis under veckorna av diverse skäl. Ibland har jag så pass dåliga ursäkter som "jag måste orka plugga". Jag vet inte vem jag försöker lura med det, kanske mig själv.

Snart blir det lugn och ro i huset när mamma far till skolan och min syster åter till skolan. Då först ska jag fortsätta med mina skolarbeten, som samlas på hög här i mitt rum. Det känns som att hur jag än försöker med att få bort de, så får man bara nytt. Det är nog så jag tappar lusten till att plugga.


/ Camilla

Powerwalk

Jag for inte till skolan idag, så därför passade jag på att sova ut riktigt ordentligt. Dock vaknade jag redan strax före halv 10 eftersom det var så varmt i mitt rum. Det dröjde mer än en timme före jag orkade gå ut, men en powerwalk runt skogen här blev det iaf. Om jag inte har helt fel så är det ca. 5 kilometer, åtminstone har jag hört det av någon någongång. Vem och när kommer jag inte ihåg.

Snart ska jag bege mig en våning ner för att äta lunch. Jag känner mig inte speciellt hungrig, men jag kommer nog inte att orka göra något alls annars. Då hinner jag även med att kolla in dagens post. Om jag inte har helt fel så brukar "Kalle Anka" komma på torsdagar. Visserligen kommer den nog ibland på fredagar, men jag kan ju alltid hoppas på att ha tur idag.


/ Camilla

Design?

Det blir absolut inget av min design på bloggen. Någon som vill hjälpa mig? Jag har verkligen gjort ett tappert försök till det själv, men jag är verkligen sämst på det. Lite saker kunde jag ändra, men jag blev aldrig riktigt nöjd med något. Jag får väl nöja mig med den nuvarande ett tag till. Suck.

Snart ska jag nog bada bastu. Antingen gör jag det nu på kvällen eller så duschar jag på morgonen, efter förhoppningsvis en promenad. Någongång måste jag ju orka stiga upp tidigare. Jag kan ju inte bli helt slö heller, vilket jag nog blivit på sistone. Det är helt enkelt alltid så mycket annat jag måste göra så jag inte har tid att träna, men nu blir det ändring på det hela.


/ Camilla

2,5 mil

Rätt som det var så blev det 2,5 mil på cykel för min del idag. Dock ensam, eftersom min syster dock allt inte ville följa med. Visserligen har hon väl ingen speciellt bra cykel att cykla med heller. Mina systrar brukar oftast sno min när de är på väg någonstans, om de inte kör vespa såklart.

Jag funderar faktiskt på att gå ut igen och göra något. Det känns mycket bättre än att sitta inne vid datorn. Dock går väl inte skolarbetet så mycket framåt när jag sitter här, men något gör jag väl alltid. Det enda akuta jag har för tillfället är samhällsredovisningen, som är imorgon. Dock fick jag höra att de med "Powerpoint" redovisar på måndag, och jag tänkte faktiskt ha det. Inte bara för att redovisa senare, utan för att jag är less på alla dessa OH-blad.

Jag försökte på att fixa min design på bloggen också, men jag kan inte påstå att jag kom så pass långt med den saken. Måste försöka lära mig det bättre så jag slipper denna design. Den är ju inte precis fin, men nog duger den för tillfället i alla fall. Jag har inte så mycket tid att försöka mig på en ny design nu heller. ¨


Nu blir det annat!
/ Camilla


Cykeltur

Idag är jag duktig, och tänker faktiskt fara och cykla lite senare. Minst 2,5 mil blir det nog. Dessutom får jag sällskap av syster M. Egentligen ville jag fara ut och springa, men med sällskap får jag väl kompromissa och ta cykeln istället. Det är ju trots allt mycket roligare än att fara ut och springa själv, eller med hunden. Dock känner jag mig för mätt för sådant nu.

Mitt rum är i behov av att städas just nu. Dammtorka borde jag verkligen göra, men jag tar det nog eventuellt imorgon. Jag antar att det är tv:n och playstationet som samlar på sig extra mycket damm. Inte blir det bättre av att jag har två datorer i mitt rum heller. Just nu finns det dock viktigare saker jag måste göra.


/ Camilla

Onsdag

Idag tänker jag verkligen ta mig tid att motionera. Jag hann inte med någon imorse, eftersom jag återigen försov mig. Eller idag steg jag inte upp så farligt sent, men var väl aningen seg på att göra mig i ordning. Huvudsaken är att jag åtminstone hann till skolan, vilket jag faktiskt har blivit bra på numera.

Snart är det middag som gäller, och sedan ska jag nog ta tag i något skolarbete. Jag ska inte se tv förrän kl. 22 idag, så då har jag massor av tid till skolarbete + min springtur. Nog för att jag tror att jag kommer att kolla rätt mycket på tv ändå, men jag ska hinna med det andra också. Nu i slutet av terminen känner jag mig mycket mer peppad till att faktiskt göra skolarbeten, även om det självklart finns undantag. Fysiken känns just nu som något jag absolut inte vill ta tag i, eftersom jag tydligen ändå inte kan få mer än ett VG. Själv tycker jag att jag kan mycket mer, men det hjälps ju inte om jag inte lyckas få det på våra konstiga prov.


/ Camilla

Dags för förändring?

Eftersom jag inte kom iväg på någon promenad idag, tänkte jag faktiskt försöka att hinna med en kort promenad före skolan imorgon. Hör och häpna, det är faktiskt så jag funderar på att stiga upp tidigt. Om jag lägger mig tidigare än igår borde det nog faktiskt gå. Jag känner verkligen att jag måste röra på mig.

Nu ska jag göra lite mera läxor, för att sedan faktiskt stänga av datorn och börja fundera på att gå lägga mig. Jag somnar ändå inte direkt, men ju tidigare jag går och lägger mig desto fortare somnar jag nog? Åtminstone är det värt ett försök. Jag vill inte alltid gå runt och vara trött heller.


God natt!
/ Camilla

Tv-kväll

Planerna blev ändrade eftersom det började hagla ute när vi faktiskt tänkte fara ut och cykla eller promenera. Istället spelade vi lite basket, men det gick fort över till snackande bara. Det är kul det också ibland. Dock är det inte då träningen går framåt precis, men det tar jag när jag har tid för det.

Jag lär sitta framför tv:n i flera timmar nu, eftersom det är "Gossip girl" samt "Desperate housewives". Utöver det brukar jag se på en massa andra program också, speciellt om jag har skolarbete att göra. Hur som helst, så är jag i alla fall stolt över mig själv för att ha orkat läsa igenom alla mina svenskapapper, och imorgon lär det nog bli lite text av det hela också. Vi hade inte mycket tid på oss före redovisningen heller. Biologin ska jag läsa så fort jag kommit lite längre med svenskan.

Imorgon ska jag ta tag i samhällen, eftersom jag då varken behöver oroa mig för biologin eller svenskan. Åtminstone inte just för dagen. Samhällen är mer än tillräckligt redan, men det hade kunnat vara mycket mer, som vanligt. Hoppas verkligen att det lugnar ner sig nästa vecka!


Ha det bra!
/ Camilla

Stressigt

Nu sitter jag och läser igenom mina papper till svenskan. Kroppsspråk handlar det om, och det är faktiskt intressantare än man tror. Dock tycker inte jag att jag skulle ha tid för det här, men måste man så måste man. Biologi måste jag också läsa lite senare, eftersom vi har diskussion imorgon.

Egentligen tänkte jag redovisa finska steg 5 imorgon, men det har jag inte tid med. Jag får ta och sikta på antingen fredag eller nästa vecka. Jag tänkte nämligen försöka hinna med ytterligare ett steg före sommarlovet. Huruvida jag lyckas med det eller inte, är en helt annan sak. Steg 5 tänker jag i alla fall göra klart.

Trött är jag, men istället för att gå vila ska jag nog gå ut en sväng. Om det blir en cykeltur eller promenad återstår att se. Det beror nog på vad syster min vill göra. Själv har jag nämligen ingen lust att gå ut, så då får jag nöja mig med vilket alternativ som helst när jag ändå får sällskap så.


/ Camilla

Beslutsångest

Nu har jag minst sagt beslutsångest över vad min uppsats på finskan ska handla om. Det finns nämligen 22 alternativ, men dock tycker jag att de flesta av de är helt knäppa att skriva om. Man skulle dessutom skriva ca. 2-3  A4, och då måste man verkligen ha ett intressant ämne att skriva om. På något vis tycker jag att det hela vore mycket lättare om det bara skulle finnas några få alternativ, och inte såhär många. Om man t.ex. tänker på de nationella proven finns det alltid max. 4 alternativ, och då är det hur lätt som helst att välja.

Det blev inte mycket tv-tittande för min del, vilket kan anses vara bra också. Dock har jag ägnat mycket mer tid åt surfande på internet än skolarbete. Jag vet att jag inte borde göra en massa meningslösa saker, men det är precis vad jag har lust att göra idag. Fysiken tänker jag i alla fall plugga på när jag går och sover. Det mesta kan jag redan, men det kan nog vara bra att läsa igenom alltsammans åtminstone en gång.


/ Camilla

Lista

Ja, jag ska fortsätta med skolarbetet efter det här.

10 favoriter
färg:
Gul, tror jag väl. Turkost är också ganska fint.
mat: Kyckling
band: Har inget favoritband
film: Ingen favoritfilm här inte. Det finns många bra.
bok: Ingen aning
sport: Basket om det gäller att spela själv, hockey eller friidrott om man ska kolla på.
årstid: Sommar!
veckodag: Fredag, då känns allt liksom så himla bra.
tid på dygnet: Jag är nog en kvällsmänniska.

9 nuvarande
humör: Less på skolarbeten och allt där till
smak: Popcorn
kläder: Mjukisbyxor och träningst-shirt
skrivbordsunderlägg: Inget?
nagel-färg: Naturell, eftersom jag inte orkat måla naglarna på länge.
tid: 20:32
omgivning: En massa stök
irritationsmoment: Reklam
tankar: Många olika

8 första
bästisen:
Tiina
internet-nick: Om jag så skulle minnas.
husdjuret: Labradoren Isak
piercingen: Öronen
kärleken: Minns inte
musiken: Spice Girls, tror jag.
bilen: Det återstår att se
kyssen: På högstadiet typ.

7 senaste
cigaretten: Jag röker inte!
drycken: Fanta Mango
bilturen: Till skolan imorse, om inte buss hem räknas.
kyssen: Ett tag sen.
cd-skivan: Någon mamma hade i bilen.
teve-programmet: Nytt läge

6 har-du-någonsin
varit kär i en kompis:
Nej, inte vad jag kommer på nu i alla fall.
brutit mot lagen: Ja, men inga allvarliga brott. Suttit 3 st på vespan etc.
blivit arresterad: Nej
nakenbadat: Möjligen då jag var liten.
varit med på teve: Ja, i bakgrunden så.
kysst en främling: Ja

5 vem
pratade du med senast:
 Renée, tror jag väl det var.
saknar du nu: Många
gick du på bio med sist: Minns inte när jag gått på bio senast.
ringde du senast: Renée, men det var någon dag sedan.
ska du träffa imorgon: Jag ska till skolan så det blir nog en hel del.

4 saker (en på varje)
du gjorde igår kväll: Spelade betapet
du kan höra just nu: Tv:n
du inte kan leva utan: Mat
du gör när du är uttråkad: Äter

3 människor (en på varje)
som du kan berätta allt för: Det finns några stycken.
som du hatar: Här nämner vi inga namn.
som du tycker är snygg: Jude Law

2 antingen-eller
svart eller vitt: Vitt
varmt eller kallt: Varmt

1 önskning: Att sommarlovet skulle börja så jag slipper alla dessa skolarbeten i 10 veckor.

Utan framgång

Alla mina skolarbeten går inte mot någon direkt framgång idag, utan allt står i princip i samma läge som när jag for från skolan. Suck, att jag aldrig orkar skärpa mig. Det enda jag gjort hittills är lite samhälls, men det är verkligen lite. Jag funderar på att skriva finskan ikväll istället för att fortsätta med samhäll. Fysiken tar jag precis före jag går och lägger mig. Det är nog då det mesta fastnar i huvudet också.

Om ca. 40 minuter börjar "Terminator: The Sarah Connor chronicles", och det tänker jag verkligen se på.  Dock tycker jag att "Prison Break" är ett bättre program, men det andra duger bra det också. Idag skulle det dessutom vara dubbelavsnitt, bra på det sättet att man kommer in i serien bättre, men sämre för mitt skolarbete. Det krävs nog mycket mer självdisciplin än såhär för att få allt klart i tid.


/ Camilla

Vanessa

image68

När jag ändå lagt in bilder på så många andra kunde jag likaväl lägga in en på min kusin Vanessa också. Dock vet jag inte om bilden var bra eller dålig, eftersom jag inte sett henne i verkligheten än. Söt är hon i vilket fall som helst. Jag lägger nog in nya bilder på henne så fort jag varit till de och träffat henne. De har nog nyligen kommit hem från Sunderbyn, om de ens kommit hem än.


/ Camilla


Försenad födelsedagspresent

Nu blev det ett tillfälligt avbrott i mitt skolarbete, som för övrigt går ganska dåligt, eftersom pappas faster kom förbi med en försenad födelsedagspresent åt mig. Bra saker var det jag fick, som nog ska komma till användning när jag flyttar. Min hylla med sådana saker börjar fyllas lite i sänder, och snart får jag nog skaffa en till. När jag städade för ca. en månad sedan gapade den tomt.

Just när jag hunnit uttala mig om att vara less på fika, så kom Klara även med en tårta. Självklart kunde jag inte motstå frestelsen. Jag får helt enkelt flytta fram min nyttighetsperiod lite grann. Från och med imorgon borde jag kunna hålla mig undan onödiga saker, som fika t.ex.


/ Camilla

Mobilbilder

När jag ändå hade min mobil nära kan jag lika gärna passa på att lägga upp några andra, relativt nya, bilder. Observera att jag inte är fotograf på alla bilder. Man märker nog ganska tydligt var min lillasyster snott telefonen och fotat lite.

     
     
     

Grattis x2

 
Frans                   Arvid (ignorera snorkråkorna)

Idag fyller mina kusiner Frans och Arvid 2 år. Som tur är så har de redan haft kalas ihelg, annars skulle jag behöva fika ännu mer. Jag är verkligen less på fika nu. Hela helgen blev en katastrof vad gäller ätande, då jag proppade i mig i stort sett vad som helst. Allt från snabbmat till godis.

Egentligen är de väldigt lika, men jag hittade inga bättre bilder än såhär på min mobil. Eller de jag hittade var gamla.


/ Camilla


Morgontrött

Imorse fick jag konstigt nog sova ut på min sovmorgon. Vanligtvis brukar alltid någon komma och väcka mig flera gånger, och alldeles för tidigt, men imorse klarade jag mig undan. Istället råkade jag själv se till att jag somnade om och sov alldeles för länge. När jag vaknade slog jag på mtv på tv:n så. Kl 08:40 var jag i alla fall uppe och fick börja stressa med alltsammans, men det gör inget för jag hann.

När jag höll på att packa mina saker märkte jag dessutom att mina samhällspapper visst var hemma. Alltså hade jag lugnt kunnat skriva lite på det igår, men det är alltid lätt att vara efterklok. Trött var jag, fast ändå lade jag mig ruskigt sent. Jag kollade på en film på tv som inte slutade förrän vid två på natten. Inte kunde jag somna direkt efter det heller p.g.a. diverse orsaker, värmen bl.a.

Idag blir det stavgång/lekar på idrotten, så då behöver jag inte gå ut på någon promenad senare. Det skulle jag nog ändå inte ha tid med eftersom fysiken, samhällen och finskan alla måste göras. Jag kommer helt enkelt inte ha något socialt liv idag, men det är inte allt för ovanligt.


/ Camilla


Slöhet

Jag är verkligen slö. Även om jag suttit här med mitt usb-minne samt en massa böcker, så har jag inte åstadkommit något alls. Istället har jag, som vanligt, kollat på tv och surfat runt på internet. Jag kom helt enkelt fram till att det inte är någon idé att börja med något skolarbete nå mer idag, utan istället gör jag dubbelt så mycket imorgon. Och ja, jag tänker verkligen göra det.


God natt på er!
/ Camilla

Betapet

Jag har verkligen inte fått någonting gjort idag, men jag får väl ta igen mig nu i veckan. Skolarbetet har jag inte ens rört i, och inte blev det någon promenad heller. Jag var på väg ut ett tag, men då ville ingen följa med mig så jag stannade hemma själv också. Här har jag bara spelat betapet och surfat runt på internet bara. En skön avkoppling från det vanliga helt enkelt.

Eftersom jag ändå inte tänker gå lägga mig riktigt än, ska jag nog antingen kolla en film eller skriva lite om Kosovokonflikten. Dock har jag glömt alla mina samhällspapper i skolan, så jag får försöka klara mig utan de eller lämna arbetet till imorgon. I skolan lär jag inte få mycket gjort, men försöka kan jag ju göra hemma i alla fall. Sedan måste jag verkligen göra finskan, eftersom jag lovat att redovisa på onsdag, men den tänker jag inte göra idag.


/ Camilla

Seg dag

Idag har jag inte gjort någonting alls. Det är ganska ovanligt för att vara mig, men jag ville inte gå ut när det regnade, haglade eller blåste. Det sistnämnda är inte så farligt i sig, men när det är kallt och blött är det inte så kul. Så istället har jag suttit och kollat film bara, 3 stycken faktiskt.

Nu har jag precis ätit, så därför väntar jag nog en timme eller något före jag går ut och promenerar. Jag måste verkligen göra något vettigt känner jag. Det vettigaste vore nog att ta tag i skolarbetet när klockan inte är så mycket, men det tar jag senare. Då lär jag dessutom ha mer energi till det.


/ Camilla

Ibland hatar jag H&M

Nu fick jag för mig att jag skulle beställa de kläder jag fortfarande saknar bland mina sommarkläder, men självklart stöter jag på problem. Denna gång var inte problemet att varorna inte fanns, utan min storlek fanns kvar av det mesta. När jag väl fått 10 varor i min varukorg, och dessutom billigt kommer problemet. Leveransen skulle inte vara förrän i slutet av juni! Då blev jag återigen less på det och tog bort alltihopa. Varför ska man ha kläderna i sommarkollektionen om de först ska komma först då? Meningen är att man ska ha kläderna till sommaren, inte till hösten. Och nu menar jag inte att det är höst i slutet av juni, men jag försöker bara påpeka att leveranserna är helt knäppa ibland. Flera gånger har jag fått fram leveranstider som mitten av juli etc. Sjukt ställe helt enkelt!


/ Camilla

Lista

[_] Ditt efternamn slutar på -son
[X] Du känner någon som har samma förnamn som du.
[  ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[  ] I din familj är ni 4 barn
[X] Du bor i villa
[  ] Du bor i en tätort
[X] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[X] Du har egen mobiltelefon
[  ] Dina föräldrar är skilda
[X] Din mamma är yngre än din pappa
[  ] Din pappa heter Göran
[  ] Din mamma heter Carina
[  ] Din familj har en Volvo
[  ] Din familj har en metallic blå bil
[X] Du har tillgång till Internet hemma
[X] Du har ett eget rum
[  ] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[X] Du har varit på Kanarieöarna
[  ] Du har varit i Grekland
[  ] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[  ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[  ] Din familj har en husvagn
[X] Ingen av föräldrarna röker
[X] Du idrottar flera dagar i veckan
[X] Du har husdjur
[X] Du får månadspeng
[X] De flesta i din familj är blåögda
[  ] Du äter på Mc Donalds
[X] Du följer Melodifestivalen
[X] Din pappa är smått överviktig

Multiplicera antalet X med 3 för att få fram hur många % Svensson du är.
Jag är 45% Svensson. Hur många % är Du ?


Listor är allt bra tidsfördriv, men dock inte så roliga. Suck. Inget är roligt ikväll.



/ Camilla


Obeskrivligt tråkigt

Alla eventuella planer för min kväll ändrades, och därför har jag bara varit hemma och haft väldigt tråkigt. Dessutom slutade hockeymatchen precis som jag fruktade, suck. Att jag dessutom får sitta här själv och försöka komma på något att göra gör inte själva saken bättre, utan däremot. Syrran drog och sov för flera timmar sen.

Nu ska jag väl antingen gå sova eller kolla någon film. Jag vet inte riktigt vad jag är på humör för. Jag har lust att bara lägga mig ner och gråta som min lillasyster brukar göra. Allt blir alltid bra för henne efteråt, men annat är det nu. Alltid är det dessutom jag som får vara hemma och ha tråkigt. Suck! Jag är så less.


/ Camilla

Begravning och kalas

Idag har det varit en salig blandning av tillställningar, men nu är jag hemma i alla fall. Det kommer jag nog vara resten av kvällen också, då det blir antingen tv eller film. Nu var vädret på tok för omväxlande för att gå ut så. Annars hade jag nog hoppat studsmatta eller något. Det är faktiskt kul så.

Begravningen idag var fin, men väldigt jobbig att vara på. Jag grät nog i princip hela tiden i kyrkan, och som tur var hade jag även en vattenfast mascara. Annars hade nog mitt ansikte sett ut som en krigsmålning eller något liknande. Det var väldigt mycket folk också. Kyrkan var fullsatt, även läktarna då alltså.

Efter begravningen hann jag bara komma hem en snabb sväng före jag skulle på barnkalas. Jag hann i alla fall få tag på en present, men det var nog nätt och jämnt. Jag for från begravningen vid kvart i två, och affären stängde klockan två. Dock hade jag velat vara kvar på begravningen längre, men nu hade jag inga val då mamma kom och hämtade oss.


/ Camilla

Sverige utslaget

Matchen slutade i en besvikelse då Sverige förlorade mot Kanada med 4-5. Förlusten var inte direkt oväntad, och jag blev lite förvånad över att den inte kom tidigare. Dock spelade Sverige på tur, tycker jag, så det var bra att de tog sig ända till semifinalen.

Snart ska jag gå sova så jag orkar stiga upp kl. 08:00. Jag måste nämligen hinna duscha och sådant före begravningen. Och ja, det är gott om tid, men jag stiger inte upp vid åtta ända. Oftast snoozar jag i minst en halvtimme, eller t.o.m. upp till en timme.

Senare under dagen ska jag på kalas, och därför måste jag försöka fundera ut vad jag ska köpa i present åt min kusin, som jag även är fadder åt. Det är lika svårt varje gång, även om han inte fyller mer än 2 år nu. Förhoppningsvis kommer jag väl på något i alla fall. Här i Övertorneå är inte urvalet heller speciellt stort.


God natt!
/ Camilla


Kyckling

Idag har jag varit riktigt flitig och faktiskt lagat två olika maträtter till middag också. Anledningen till det var att hälften ville äta kyckling, currysås och ris, medan jag och brorsan ville äta kycklingwok med nudlar. Dock blev det oerhört stressigt med maten då två av systrarna skulle iväg med bussen. Nåja, huvudsaken är att de hann få i sig mat.

Jag tänkte leka duktig och faktiskt gå hämta hem min vespa, med instruktioner om hur jag skulle göra allt, men då visade det sig att den lät konstigt. Det var ju såklart efter att jag efter alla om och men fått tillbaka "lådan" och allt. Det var minsann inte det lättaste att skruva tillbaka den då jag inte fick pricka batteriet eller något med skruvarna. Jag lämnade vespan och tog en cykel hem istället, men väl hemma säger brorsan att pappa skulle fixa nytt tändstift före den gick att köra. Suck, att informationen aldrig kan nå mig tidigare.

Resten av kvällen tänker jag bara umgås med de två yngsta syskonen, och förmodligen baka hallongrottor också. Jag råkade lova det när vi var och handlade idag. Min lillasyster vill nämligen alltid köpa kakor eller något liknande, just för dagen var det mazariner hon ville ha. Så när jag gick och hämtade hem henne påminde hon mig om bakningen. Jag får väl göra det när jag orkar eller något.


/ Camilla

Fredag

Obeskrivligt skönt med helg. Denna vecka har varit pest eftersom vi haft så himla mycket att göra. Det minskar ju knappast till nästa, men då har vi åtminstone inga nationella prov. Ihelg måste jag plugga till fysikprovet, samt skriva klart om Kosovokonflikten. Finskan måste jag också göra bort, men den orkar jag inte göra idag i alla fall.

För övrigt så blir det nog eventuellt att fara på begravning imorgon. Jag har inte bestämt mig helt om jag tänker fara eller inte, men för tillfället lutar det mot att fara. Jag gick ju ändå i hans klass, och därför tycker jag att jag faktiskt känner honom jag med, vilket några tydligen inte tycker. Alla kanske inte kände honom lika bra, men jag har inte påstått att jag precis var bästa kompis med honom eller något heller.


Ha det bra!
/ Camilla

Bokläsning

Konstigt nog känner jag mig inte trött alls, och därför tänker jag ta och stänga av min dator redan nu för att eventuellt få gjort lite skolarbete. Det behövs kan jag säga. Boken är inte ens halvläst, men som sagt så har jag läst den förut. Ville bara läsa den på engelska också därför att den inte är helt likadan, och för att faktiskt lära mig mer engelska. Det var inget fusk jag hade i tankarna, om nu någon tror det.


God natt!
/ Camilla

Vårkonsert

Nu har jag kommit hem från vårkonserten, och denna gång var den faktiskt helt okej hela tiden. Vanligtvis brukar man vara oerhört less redan efter ett fåtal låtar, men nu var det min lillasyster som lessnade istället. Hur som helst, så var det väl ett tidsfördriv om inte annat.

Nu borde jag läsa min engelskabok, men jag ska nog se på tv och hoppa studsmatta istället. Jag har ändå redan läst boken på svenska, så nog kan jag säkert berätta om den ändå. Om inte annat, så får jag väl berätta om en del av boken. Förra året dög det med att bara berätta början t.o.m.


/ Camilla

Kalle Anka & c:o

Nu har jag precis ätit middag, samt läst veckans Kalle Anka. Jag vet inte i hur många år vi prenumererat på tidningen, men ändå är det nästan lika kul att läsa den varje gång. Nu orkade jag dessutom inte läsa min engelskabok direkt jag kommit från skolan, men den ska jag läsa ikväll.

Om ca. en timme bär det nog av till Övertorneå för att se på vårkonserten, om inget annat helt plötsligt dyker upp. Jag är faktiskt ganska trött, men bara för att se när min syster sjunger så får jag väl försöka hålla ut och sova ikväll istället. Det kändes dock som att jag skulle kunnat somna redan i skolan, så hur det ska gå vet jag inte.


/ Camilla


NP EnB

Nu har vi samhällskunskap, och sen slutar jag egentligen, men just för dagen ska vi till mattestugan kl.13:30. Det behövs verkligen eftersom vi snart har prov i både matte och fysik. Skönt att de nationella proven nu är över i alla fall, även om det inte gick allt för bra för mig. Uppsatsen i engelska gick bra, men hör- och läsförståelsen lär sänka mitt betyg rejält. Mitt ordförråd borde jag verkligen utvidga när det gäller engelska.


Nu ska jag fortsätta jobba om Kosovokonflikten!
/ Camilla

Flumvarning

Här kommer några av våra extremt flummiga bilder, men man måste väl bjuda på sig själv helt enkelt. Ingen av bilderna är seriöst tagna, utan vi tog de endast för att ha något att göra. Därav allt det flummiga.



   
   

JAAAAAAAA!

Semifinal nästa för Sverige, yes! Jag lyckades komma in lagom till förlängningen, eller slutet av den i alla fall. Huvudsaken är att Sverige vann. Den här dagen kanske inte blev så dålig ändå. Jag har faktiskt haft riktigt kul nu på kvällssidan, då jag umgåtts med mina syskon riktigt ordentligt. Det blev en hel del bilder också, flummiga dock, där ute. Jag kanske lägger in några lite senare.

Imorgon väntar engelska nationella prov, mattestugan och musikskolans vårkonsert. Mina syskon är med och spelar på konserten, så den måste man ju liksom fara på då. Det brukar vara lite småtråkigt att se på de yngre, men de lite äldre är ju åtminstone bra. Mycket folk lär det nog vara, som vanligt.


/ Camilla

Cirkus Maximum nästa!

Jag tog även en paus från detta eländiga tv-tittande, och gick ut för att hoppa studsmatta. Jag fick snabbt sällskap av både en bror och en syster, men när brorsan sedan gick in började vi träna på volter. Eller jag kan ju redan göra volter, men det kan inte min lillasyster. När jag sade att hon nog blir akrobat snart, vilket var ett skämt, och att hon blir lika duktig som de på Cirkus blev hon genast mycket mer peppad till att göra volter. Det är nämligen tråkigt att bara hoppa runt, runt och runt på studsmattan.

Jag blev jätteglad när jag hörde att brorsan skriker "MÅL!" där uppifrån, och började genast kolla på matchen mer igen. Dock var ju inte lyckan långvarig eftersom Tjeckien kvitterade, och nu står det 1-1. Jag vet inte riktigt om jag orkar sitta och kolla hela tiden. Kanske jag tar och kollar lite då o då, eftersom det ändå bara är målen jag är intresserad av att se. Resten är det inte så noga med.


/ Camilla

Grattis

image16

Idag fyller min kusin, Isabelle, 5 år. Grattis till henne! Inte för att jag tror att hon läser detta, men ändå. På lördag blir det kalas för henne och även hennes två bröder, som fyller 2 år om 5 dagar, den nittonde. Hoppas de har god tårta, för jag är sugen på fika.


/ Camilla

Sverige - Tjeckien

Nu har jag precis ätit min middag, som blev väldigt sen. Jag blev så less på allt tidigare att jag bara lade mig på soffan och sov i ca. två timmar. Skönt var det, och nu ska jag nog bara ta det lugnt resten av kvällen också. Nu ser jag på hockey, och senare blir det två avsnitt av "Sex and the city". Läsa min engelskabok tänker jag också göra, men först senare.

Jag känner mig extremt sugen på glass, bara för att mina syskon satt och smaskade i sig det när jag kollade tv på övervåningen. Glassarna vi har är inte ens särskilt goda. Jag tycker inte om "Hemglass" glass helt enkelt, men ändå drabbas jag av sådant sötsug ibland att jag äter ändå. Det är gott i ca. en tugga, men ändå tror jag att jag ska äta en. Kalla mig konstig, för det är nog vad jag är.


/ Camilla

Misslyckande

Denna dag är ett enda misslyckande, och jag börjar ångra att jag överhuvudtaget steg upp. Det muntliga nationella provet gick käpprätt åt helvete, och så även min redovisning på biologin. Den sistnämnda var dock inget som var allt för seriöst, och tur var väl det. Efter gårdagens bravader då jag lyckades radera fel blogginlägg försvann visst även mina läsare från statistiken. Tidigare då jag kollade hade jag en bra bit över 13 läsare och fler sidvisningar, men efter att ha råkat radera fel inlägg, som inte var utkastet alltså, har jag totalt 4 st. Som om inte det vore nog, så stör jag mig på precis allt annat idag också. Det här är helt enkelt inte min dag!

Jag hade lust att fara med vespan till Övertorneå, men det går inte eftersom pappa tydligen aldrig har tid att fixa den. Suck, vore ju nästan lika att köpa en ny för att få en som fungerar. Det är inga större problem med den jag har heller, men jag är inte kunnig inom sådant själv. Ingen har helt enkelt "tid" att kolla upp allt på den bara för att den är min, känns det som. Alla andra saker prioriteras alltid, och mina saker faller tydligen bara neråt på listan hela tiden.

Idag hade jag även lust att gå ut på en promenad eller något, men det ser ut att slopas eftersom jag återigen måste göra skolarbete. Jag är less! Det borde bli helg istället. Jag orkar helt enkelt inte mer, så är det bara.


/ Camilla

Less är bara förnamnet

Nu är jag oerhört less på allt som har med skolan att göra, känns det som. Sedan skolan slutade har jag inte gjort mycket annat här hemma, med undantag för den stunden jag sett på tv. Tur att jag åtminstone slipper både biologi- och svenskaredovisningen imorgon. Dock väntar ju nya arbeten efter det - engelska. Något positivt är ju i alla fall att veckan lättar efter onsdag.

Trött är jag också, men jag kommer inte att ha tid att sova förrän om ett bra tag. Jag måste verkligen lära mig allt det här utantill, och dessutom försöka komma ihåg att fixa bilden på morgonen. Har jag inte den är jag så gott som körd, men med mitt minne glömde jag ta med ett OH-blad från skolan idag. Vad jag vet så har vi inga här hemma. En scanner har vi dock, som tyvärr är vid datorn jag inte kan logga in på. Suck.


Nåja, godnatt på er i alla fall!
/ Camilla

- -

Jag lyckas verkligen alltid radera fel inlägg om jag har ett som utkast, och ett som publicerat. Allt går verkligen snett idag!

"Jag är en kannibal"

Skolarbetena går framåt, men så även mitt tv-titande. Just nu sitter jag och kollar på "Du är vad du äter". Jag förstår mig verkligen inte på folk som äter som de deltagarna. Inte alls faktiskt. Jag kom att tänka på en rolig kommenterar min bror har till programmet: "Om man är vad man äter, så är jag ju en kannibal. För jag äter ju faktiskt kött" Hur man än förklarar åt honom, så förstår han inte att han faktiskt inte äter människokött, utan djurs.

Snart börjar "Ugly Betty" och sedan blir det bara tv hela kvällen. Visserligen tänker jag göra skolarbete också, men främst i reklampauserna. Svenskan kommer nog att bli klar den med, som tur är. Jag är så gott som klar redan, men det krävs ju en hel del förberedelser för redovisningen också. Går det inte bra imorgon, så kommer jag att bli väldigt sur. Jag vill, och tycker att jag förtjänar, att få att MVG i svenska B.


/ Camilla


Det haglar

Nyfiken som jag är så sneglar jag hela tiden för att se om jag ser något roligt ute, och rätt som det var så haglade det för fullt. Studsmattan blev helt vitprickig härifrån sett, och så även allt annat. Dock smälter det ju bort ruskigt fort, vilket är bra. Jag vill ha sommar och sol direkt!

Skolarbetet går sakta, men säkert, framåt. Bloggar, pixbox och allt annat är för tillfället mycket intressantare. Så även tv:n, som jag just för tillfället bara lyssnar musik på. Nu är jag i alla fall inte hungrig, vilket i och för sig är ganska konstigt eftersom jag alltid är det annars. Jag kände inte ens någon speciell hunger när jag kom hem från skolan. Vanligtvis vräker jag i mig allt möjligt, men kanske jag är på väg mot det bättre nu.


/ Camilla


Klantigt

Klantig som jag faktiskt är, så lyckades jag både försova mig rejält imorse samt. glömma mitt usb-minne hemma. Vad är inte dummare än just det, eftersom jag skulle redovisat på biologin. Jag tänkte nämligen skriva ut mina papper på lunchrasten, men så märkte jag att det var hemma. Suck, alltid är det något som blir kvar hemma. Dagens bravader resulterar i att jag har två redovisningar imorgon, biologi och svenska.

Nu är jag måttligt less på att äta lax också, åtminstone för dagen. Skolan bjöd på ungstekt lax, och så råkade vi precis ha laxfrestelse hemma. Tur att vi inte äter fisk speciellt ofta hemma. Då skulle jag nog inte kunna äta det på länge. 2 gånger i veckan brukar jag dock försöka få i mig fisk, och det lyckas jag ganska bra med.

Ikväll blir det ingen promenad eller något liknande, eftersom jag ska se på tv. Det låter som att jag är världens slöaste, men "Ugly Betty" och "Desperate housewives" kan man ju bara inte missa. Om det nu ibland händer att jag missar de blir jag väldigt sur, och ibland nästan galen. Så kul är det att se på de.


Nu ska jag fortsätta göra läxor!
/ Camilla


Svenska

Jag återfick all min energi, och nu sitter jag här en svenskatext rikare. Efter att jag borstat tänderna insåg jag att jag aldrig skulle hinna med alltsammans imorgon, så därför började jag med svenskan. Imorgon återstår dock att plugga in texten så jag kan den. Det brukar visserligen inte vara några problem, men man vet ju aldrig hur det blir med denna.


Nu blir det sova.
/ Camilla


Energibrist

Trots att jag verkligen vräkt i mig socker i alla dess former känner jag mig oerhört trött. Jag orkar inte göra något alls känns det som. Det enda som jag vill är att gå sova, och det har jag egentligen inte tid med. Jag måste verkligen göra bort något av skolarbetena, men var ska jag få all energi ifrån?

Nu lät det här som ett negativt inlägg, men det är nog också vad det är. När jag är såhär trött orkar jag inte vara någon optimist, och allt känns bara tungt. Jag vet att jag inte kommer att göra något arbete på morgonen, även om jag borde. Visserligen är redovisningen efter lunch, men jag kommer ju inte precis att ha tid att kolla igenom mina papper före. Visserligen tar det bara några minuter att leta reda på alltsammans, men just nu orkar jag inte. Jag försöker kolla på "Navy CIS" och anstränger mig för att inte somna.

Imorgon däremot måste jag verkligen skriva texten till min svenskaredovisning, som jag tydligen bara skutit fram hela tiden. Jag vet redan ungefär vad jag kommer att säga, men varför jag inte skriver ner det har jag ingen aning om. Med våren kom mitt engagemang till skolan, men jag känner mig helt slut efteråt. Redan när jag for till Finland kände jag att jag skulle somna tidigt, och det är nog även vad jag ska göra nu. Annars kommer ögonlocken att gå igen vare sig jag vill eller inte.


God natt!
/ Camilla

Krokodiltårar och skrik

Det är alltid lika kul att se när min 5-åriga lillasyster får sina raseriutbrott. Det är dessutom alltid bara småsaker som hon blir sur av, men på hennes reaktioner verkar de enorma. Just idag handlade det om att jag frågade om hon ville följa med ut på promenaden, och det ville hon ju såklart. När vi väl stod i hallen kom jag på att hon faktiskt borde fråga mamma om lov eftersom klockan var så pass mycket. Mamma var ju såklart emot vårt förslag om promenaden, och då blev lillasyster rasande. Hon sprang fram och tillbaka mellan hallen och sovrummet och skrek, samtidigt som hon grät, "Mamma, du är dum!".

Hur som helst, så skippade jag promenaden, och snart blir det kladdkaka som gäller. Jag vet att det inte är det nyttigaste man kan äta på kvällen, men ack så gott. Jag tänkte baka kakan redan före jag for, men då fick jag pausa alltihop då vi skulle iväg. Imorgon ska jag helt enkelt motionera, och göra skolarbeten. Det sistnämnda kommer automatiskt varje dag, vare sig jag vill eller inte. 4 veckor till helt enkelt.


/ Camilla

Förintelsen

Idag har jag faktiskt hjälpt min syster att göra ett helt arbete om förintelsen. Eller jag hjälpte henne så mycket jag hann före jag for till Finland, men sedan fick hon ta hjälp av mina papper som jag hade. Jag tycker så synd om henne som hamnat efter i så mycket, och speciellt när folk bara klagar. Därför kände jag att jag behövde hjälpa henne och få henne att inse att det är viktigt att göra alla arbeten i skolan.

Även om jag är oerhört allergisk mot de pälsdjur och hö, så följde jag med mamma till mina släktingar i Finland som har en bondgård. Vanligtvis brukar jag inte kunna vara där, men denna gång tog en allergitablett före jag for. Det funkade faktiskt ovanligt bra, men det kan också bero på att katten eller katterna inte var inomhus. Dessutom blåste det en hel del, så jag kände inte lukterna hemskt bra ute heller. Sedan är jag även förkyld, vilket kan vara en orsak till det.

Nu funderar jag på att gå ut på en kort promenad före jag ska se på tv. Jag håller även på bakar en kladdkaka, men den kan ju även någon annan ta ut ur ugnen. Jag har verkligen bara tjockat mig idag, så jag skulle verkligen behöva lite motion. Eftersom jag for till Finland hann jag inte vara ut och springa heller, men jag hoppas att jag hinner göra det imorgon. Jag börjar ju nästan få dåligt samvete annars.


/ Camilla

Sovmorgon

Idag hade jag återigen sovmorgon, men inte fick jag sova speciellt myket ändå eftersom det, som vanligt, rådde full kalabalik i huset. En del orkade inte stiga upp, vilket resulterade i att mamma tydligen försökte väcka de genom att skrika åt de från nedervåningen. Som om inte det vore nog så stod dessutom min dörr öppen, så även jag hörde alltsammans. Suck.

Hur som helst, så vaknade jag i hyfsad tid, och hann till skolan också. Dock kom jag några minuter sent eftersom mamma skulle lämna min syster på dagis före, men det gör ingenting. Jag kände att jag fick mycket gjort på fysiken i alla fall, och provet som stundar nästa vecka kommer nog inte att bli något direkt problem.

Nu borde jag skriva om Kosovokonflikten, men det känns inte allt för roligt. Snart ska jag åtminstone läsa igenom papprena jag har, och försöka med egna ord sammanfatta de. Jag har säkert redan tillräckligt med fakta för att kunna ha en redovisning på 10-15 minuter, men jag ska ändå försöka hitta mer, om jag hinner d.v.s. Speciellt mycket tid kommer jag inte att ha till det här, eftersom jag ska göra mycket annat i veckan.

Tisdag:     BiA redovisning
Onsdag:   SvB nationellt prov, muntligt 
                 KeB omprov ?
Torsdag:   EnB nationellt prov, hörförståelse?
Fredag:     EnB bokredovisning

Dessutom ska tydligen samhällsarbetet vara klart nästa vecka. Jag kommer helt enkelt inte att ha ett liv ungefär en vecka, men det får jag väl stå ut med eftersom det är sommarlov om 4 veckor. De sista veckorna brukar dessutom inte vara särskilt seriösa, utan då har vi bara ca. en-två lektioner varje dag. 


/ Camilla

Criminal minds

Nu ligger jag i min säng och kollar på "Criminal minds" tillsammans med syster M. Det är kul att ha någon att prata med, och speciellt någon som förstår sig på min humor. Enligt bl.a. mamma har jag tydligen väldigt kass humor, även om jag skrattar mer än nödvändigt. Åt det mesta också, förutom kanske saker de anser vara roliga. Alla är vi olika helt enkelt.

Jag har inte orkat göra något skolarbete alls, men jag får se om jag eventuellt gör något senare. Jag tänkte även ta och kolla Sveriges match senare, om jag inte är för trött då. Just nu är jag nog övertrött, men då känner man ju sig faktiskt pigg ibland också. Det får jag hoppas att jag gör då helt enkelt.


/ Camilla

Filmvecka

Nu blir det alldeles snart födelsedagsfika. Även mina kusiner har kommit på besök. Dock är jag inte alls på humör för att umgås med någon, utan vill helst bara vara för mig själv. Rummet är fortfarande ostädat, och skolarbetena ogjorda. Som att inte det vore illa nog, så måste jag även börja seriösar med mitt arbete om Kosovo. Suck.

Ikväll tänker jag i alla fall ta mig tid att kolla en film. Vilken det blir vet jag inte än, men "Flood" låter som ett bra alternativ i alla fall. Jag har nog en hel del filmer hemma just nu, men jag är inte riktigt på humör för att kolla alla bara. Den gångna veckan har jag kollat alldeles för mycket filmer, känns det som. Jag tror att jag har kollat alla dessa, om jag nu inte glömt bort någon:

- The heartbreak kid
- Blonde and blonder
- Senior skip day
- Rush hour
- The nanny diaries
- The stranger inside
- 27 dresses


/ Camilla

Grattis

Idag är det den 11 maj, d.v.s. pappas födelsedag. 42 år blir han idag, och så även mamma om lite drygt 1½ månad. Gamla föräldrar jag börjar få, men sådant är livet. Jag blir ju äldre jag med, varje dag. Här nedan är en bild på pappas liv, och även han på ett hörn. Det fanns inga andra bilder på datorn så. Jag hittade en smickrande bild på pappa på min systers pixbox också, men den är nog något alla skäms över. Man kan inte alltid visa folk från deras bästa sidor helt enkelt.

 

För övrigt så har söndagsångesten kommit återigen. Varför orkar jag aldrig göra skolarbeten på fredag eller lördag? Idag måste jag göra min redovisning till svenskan, läsa i min engelskabok samt. plugga lite kemi. Kanske måste jag även kolla lite på matte och fysik, som jag väldigt lätt halkar efter i. Suck, säger jag bara. Jag har ingen lust till det, men samtidigt vill jag engagera mig mer i skolan, så jag har inga val.

Idag när jag steg upp var dessutom snö på marken, hemskt. Att det ska snöa den 11 maj är väl inget någon räknat med, och speciellt inte hoppats på. Jag vill ha sommar och värme!


/ Camilla

Klantskalle

Här sitter jag nu återigen med min dator i famnen. Dock är den nu en repa "rikare" tack vare min klantiga lillasyster. Hon lyckades nämligen med att tappa en sak rakt ner på datorn, som då alltså fick en djup repa mitt på skärmen. Klantskalle som hon är så är det ju inte det enda hon råkat ut med här i livet, utan det finns ett helt urval på hennes klantigheter. Alla är vi dock inte födda lika klantiga, som tur är.

Jag sitter även och kollar på ishockey - Sverige mot Ryssland. Till min stora glädje så ledde faktiskt Sverige med 1-0 när jag började kolla, och så är det även fortfarande. Hoppas verkligen att Sverige vinner nu så att det går lite bättre för de i VM. Mamma har redan hunnit uttrycka sig om att Sverige är dåliga på ishockey eftersom de t.o.m. förlorade mot Schweiz. Ibland måste man helt enkelt påminna henne om att Sverige faktiskt vunnit mot Finland flera gånger, vilket hon nog gärna glömmer bort. Hon kan dock vara på sin smarta sida också och faktiskt heja på Sverige ibland.


Snart ska jag kolla en film, och sova sedan.
God natt! / Camilla

Lista

Jag måste ju ha ett tidsfördriv när jag kollar på tv också, i detta fall en lista. "Körslaget" är inte det intressantaste man kan kolla på, men mamma ville ju kolla på det så. Jag vill inte direkt sitta ensam på mitt rum heller.

Fredag eller lördag? Fredag, då känns allt som på topp helt enkelt.
Bil eller motorcykel? Bil, men så har jag varken kört eller åkt motorcykel heller.
Godis eller chips? Godis! Det är det bästa.
Kärlek eller sex? Vet inte
Bakfylleångest eller bakfyllespy? Bakfylleångest
Tåg eller buss? Tåg, jag hatar att åka buss!
Hemma eller borta? Borta, jag trivs inte här hemma
eller jobb? Det beror på jobbet.
Solarium eller brun utan sol? Solarium, det ser mer naturligt ut.
Storstan eller landet? Storstan, helt klart. Landet är inget för mig.
Hey baberiba eller pyamas? Hey baberiba, även om jag inte ens tycker om att kolla på det.
Svenska eller amerikanska idol? Svenska
Krogjobb eller polis? Krogjobb
Hund eller katt? Hund, jag är allergisk mot katter.



Dryck och mat:

Favoritdryck? Vatten, helt klart.
Dricka på förfest? Beror väl på humöret.
Fyllekäk? Hamburgare
Bakiskäk? Jag är aldrig bakis.
Favoritmat? Något med kyckling, tror jag.
Kaffe? Med mjölk, socker, grädde? Med mjölk och socker.
Räkor eller kräftor? Jag har inte smakat kräftor, så det blir räkor.
Vad åt du senast? Fläskkotletter, ris och sallad.
Godast grönsak? Gurka, men gärna tillsammans med sallad, paprika och tomat.
Potatis eller pasta? Pasta
Lagar du mat själv? Ja, väldigt ofta. Jag är faktiskt ganska bra på att laga mat.
Vad är godast på Mc donald's? Jag äter inte på Mc donald's.
Har du tröttnat på något du ätit mycket av? Ja, jag tröttnar på allt man äter ofta. Det går dock alltid över.



Kläder och skor:

Favoritskor? Det finns väldigt många att välja på.
Gympadojor eller högklackat? Beror på stunden, men gympadojor är mer praktiska.
Skor på sommaren? Ballerinaskor
Skor på vintern? Sneakers
Favoritplagg? Mina Diesel-jeans, som tyvärr är sönder.

Jeans eller tights? Det beror på vad man har till det.
Slappt eller tight? Tight, jag ser hemsk ut i slappa kläder.
Väska eller ficka? Väska
Favoritfärg på kläder? Har ingen speciell favoritfärg, men svart, vitt har jag ganska mycket av.
Mörka eller ljusa jeans? Mörka, men ljusa är också fint. Dock inte allt för ljusa.
Uppsatt eller utsläppt hår? Utsläppt
Vilken hårfärg har du? Brunt
Pushup- eller trekantsbikini? Pushup, jag passar inte i trekantsbikini.
String eller hotpants? String
Vad använder du för smink? Olika, men oftast rouge, maskara och kajal.
Viktigaste personlighet hos en kille? Ingen aning.

Skulle du påstå att du är feminin? Ja, det tror jag väl.
Har du någon gayvän? Nej, eller kanske.
Snyggast frilla på en kille? Det beror på hur man klär sig också.
Bröst eller rumpa? Jag vet inte
Är du kär? Ja, det är jag väl.
Snyggast frisyr på en tjej? Det beror som sagt även på klädstilen.
Vill du ha en frisyr, som du inte vågar klippa dig till? Ja, jag skulle vilja testa klippa page.
Silikonbröst? Jag behöver nog inga.

Känner du någon som haft sex med fler än 50? Nej, det tror jag väl inte.
Har du vart modell för något? Nej
Börjar killars utseendefixering utvecklas till de feminima? Det går inte att dra alla killar över en kam, men vissa.

Har du haft sex med någon utomlands? Nej
Kärlek vid första ögonkastet? Inte än så länge i alla fall.


Övrigt:

Vilka bor du med? Mamma, pappa och fyra småsyskon. Samt en hund.
Vart vill du flytta? Till en stad, gärna Stockholm.
Städat eller stökigt? Städat, men dock är mitt rum oftast det motsatta.
Klipper du dig ofta?
Nej, jag hade inte klippt mig på 10 månader när jag klippte mig senast.
Har du åkt limousine? Nej
Har du tagit springnota från taxi? Nej, det har jag inte. Jag åker dessutom inte taxi.

Mest musik eller bilder på datorn? Det beror på vilken dator. Denna har jag mest musik på.
Vilket språk vill du lära dig? Engelska hade jag gärna varit bättre på, men annars tyska, spanska eller japanska.
Skulle du kunna jobba gratis för välgörenhet? Nej, i nuläget behöver jag pengar.
Känner du någon som var med i tsunamin? Nej
Bästa krog? Det återstår att se.
Kan inte leva utan? Mat!
3 saker du får ta med dig till en öde Ö? Mobilen, datorn och en vän.
Om du vann 100 miljoner och fick inte spendera dom på dig själv, vad skulle du göra? Jag är självisk.

Vad för konserter har du vart på? Inte så många.
Vad är den högsta summa pengar du hittat? Jag har nog inte hittat speciellt mycket pengar, så en tjuga kanske.
Vilken är din favoritrestaurang? Jag äter hellre hemma.
När badade du i en pool senast? När vi hade motionssimning på idrotten i måndags.
Har du varit med i någon skolpjäs? Ja, på låg- och mellanstadiet.
Hur många barn vill du ha? Max. tre barn.

Vilken musikstil tycker du bäst om? Just nu är det väl pop/rock kanske.
Brukar du rösta? Det återstår att se.
Har du fått felparkeringsböter? Nej, jag har inget körkort heller.
Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Ja, jag kan nog tänka mig det.
Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Kanarieöarna
Har du en egen trädgård? Ja, även om den inte är så fin. Eller den är familjens, men även jag äger ju den.
Badkar eller duschkabin? Duschkabin
Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Ingen aning, jag har sett så många.
Favoritpizza? Jag gillar inte pizza speciellt mycket.
Chips eller popcorn? Popcorn
Vilken färg på läppstift använder du? Jag använder bara lypsyl eller läppglans.
Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nej
Apelsin- eller äppeljuice? Äppeljuice, helt klart.
Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Hela familjen
Favoritchoklad? Vitchoklad kanske.
Har du vunnit en prispokal någon gång? Ja, när jag var yngre.
Är du bra på matlagning? Ja, det tycker jag faktiskt.
Klarar du att tanka själv? Ja.
Har du beställt något från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna? Nej
Pepsi eller Coca Cola? Helst inget, men om jag måste välja så blir det Coca Cola.
Vad var det senaste du handlade? Det var nog ett par shorts.
Har du kräkts offentligt? Nej
Sex Offentligt? Nej
Favorit Parfym? Escada
Vill du helst bli mång miljardär eller hitta den sanna kärleken? Pengar gör nog mig lycklig.
Kan man vara vän med sitt ex? Ja, det kan man.
Vem var det du besökte på sjukhus senast? Jag kommer inte ihåg, eftersom det var så länge sedan.
Hade du mycket hår som liten bebis? Ja, väldigt mörkt dessutom.
Vad har du i din väska? Min börs, ett par solglasögon samt lite småsaker.
Bäst på tv? Desperate housewives! Det är det bästa.
Sexigaste mannen? Jude Law

Sexigaste kvinnan? Ingen aning
Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Jag har nog ingen sådan favoritsak.


Shopoholic

Nu sitter jag och tar det lugnt i tv-soffan tillsammans med mamma. Vi sitter och kollar på "Körslaget", och mamma hejar såklart på team Brolle. Själv vet jag inte riktigt vem jag hoppas ska vinna, men det är ju alltid kul om någon från dessa trakter vinner. Visserligen är inte Boden precis någon grannort, men det är i norrbotten i alla fall.

Hela dagen har som sagt spenderats i Luleå, och trevligt var det. Dock börjar jag faktiskt fundera på om jag har något av en "shopoholic" i blodet. Mamma köpte nästan inget, medan jag jämt hittade något att köpa. Allt detta fick jag med mig hem:

- ett par skor
- två par jeans
- två par shorts
- två par leggings
- en tubklänning
- en t-shirt
- en bh
- tre linnen
- en blus

Övningsköra har jag också gjort. Köra bil är verkligen kul, och speciellt att köra fort. Dock har jag en mamma som inte riktigt samtycker om den saken. Jag börjar nästan fundera om hon är åkrädd eller något. Hon sitter nämligen och klagar på hastigheten hela tiden. Ändå kör hon inte så mycket saktare än mig själv heller, men tydligen räknas allt.

Resten av kvällen har jag inget att göra, så jag tror att jag ska sitta här i min ensamhet och kolla på någon film. Jag tänkte fara ut och cykla, men eftersom vi åt en så sen middag står jag över. Det är inte kul att fara ut och cykla, för att sedan få håll. Jag får helt enkelt ta min cykeltur imorgon.


/ Camilla


Luleå

Det var jobbigare än jag förväntat mig att stiga upp såhär tidigt på en lördagmorgon. Jag somnade dock hyfsat tidigt, så nu kan jag inte skylla på något sådant. Jag är helt enkelt bara morgontrött! Det brukar i alla fall, som tur är, gå över en stund efter att jag stigit upp.

Det blir tydligen jag, mamma, min syster och hennes kompis. Vi kan tydligen aldrig göra något med bara familjemedlemmar, utan min syster vill alltid ha med sig kompisar. Just i detta fall var det lite synd eftersom jag annars hade kunnat gå med henne på stan. Nu får jag väl gå med shoppingtokiga mamma. Suck.


Ha en bra dag!
/ Camilla

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"

Nu har jag tagit mig runt Övre Kuivakangas, trots att det faktiskt regnade en bit av vägen. Jag kände på mig att det skulle komma ett återfall vad gäller regnet när jag gick hemifrån, så därför tog jag på mig min allvädersdress. Rätt som det var så började det faktiskt regna, vilket betydde att jag faktiskt hade gjort rätt klädval för en gångs skull.

Dock sitter jag här med skavsår i båda vristerna nu, vilket inte är allt för skönt. Jag lyckas alltid få det när jag promenerar längre sträckor, men inte när jag springer. Konstigt! Jag måste väl helt enkelt röra på foten annorlunda då jag promenerar. Jag skulle gärna vilja komma på orsaken till mina skavsår för att faktiskt försöka undvika att få de åtminstone en gång. Många skyller på skorna, men jag har testat alla möjliga.


Nu ska jag i alla fall duscha!
/ Camilla

Spöregn

Planerna på att fortsätta kratta gården slopades eftersom det helt plötsligt började regna. Nu är gräsmattan alldeles för blöt för att kratta, så det får helt enkelt bli en annan gång. Möjligtvis kanske det är bättre väder imorgon när vi kommer hem, eller på söndag. Klart lär det ju bli någongång i alla fall.

Snart ska jag nog be min lillasyster att baka med mig. Jag har ingen lust att fara ut på någon promenad heller eftersom det är så blött ute nu. Därför blir det nog bara att vara inne och göra diverse saker resten av kvällen. Det är också skönt ibland, att bara t.ex. ligga på soffan och kolla en film, eller att bara spela spel eller något.

Trött känner jag mig också, men det enda som hjälper mot det är nog att jag går och lägger mig i tid ikväll. Imorgon blir det ju dessutom tidig uppstigning, och jag hoppas på att få övningsköra åtminstone en bit av vägen också. Jag tycker att det är oerhört tråkigt att bara sitta bredvid och åka med mamma, som inte är någon som precis använder gaspedalen speciellt mycket. Visserligen ska man inte köra hur fort som helst heller, men efter E4:an är det ändå lite annat.


/ Camilla

Kratta gården

Eftersom det var ganska fint väder på dagen bestämde vi oss för att faktiskt börja kratta vår gård. Dock tror jag inte att det kommer att färdigställas idag, eftersom vi har en ganska stor gård. Dessutom har vi högt gräs och mycket löv. Hur som helst, så kommer vi komma en bit på vägen i alla fall. Då går nämligen mamma med på att följa med till Luleå imorgon.

Snart ska även jag fortsätta med krattandet, men först måste jag nog röja undan lite saker från mitt golv för att undvika att få skämmas. Jag har nämlien en tendens av att stöka ner mitt rum hyfsat fort efter att jag städat. Det räcker med att jag inte orkar vika in mina kläder i garderoben en gång, så är det redan mycket stökigare dagen efter då jag gör samma sak. Idag ska jag i alla fall förhindra att det blir stökigare, vilket det ändå blir inom kort.


Ha det bra!
/ Camilla

MVG

Trots en dålig start på dagen lyckades jag ändå komma på glatt humör, eftersom vi fick se våra engelska nationella prov. Visserligen bara uppsatsen, eftersom vi inte hunnit göra de andra än, men den fick jag ett starkt MVG på. Jag är verkligen helnöjd!

Väldigt skönt med helg nu. Just för dagen har jag en massa planer, men jag får se vilka av de jag verkställer. Jag har i alla fall tänkt hjälpa min syster med en uppgift om andra världskriget, som hon hakat efter med. Dessutom tänker jag åtminstone hinna med att städa mitt rum, vilket inte borde ta länge att göra. Därför har jag även tänkt hinna motionera. Det behövs verkligen nu efter att jag ätit både glass och godis. Allt det bara för att det är helg. Eller jag äter inte av den anledningen, men på helger är det på något vis "okej" att äta. En ovana helt enkelt.


/ Camilla


Tvätta kläder

Efter en bastu känner jag mig konstigt nog bara piggare än förut. Det vore bättre om jag skulle bli trött, för då skulle jag nog somna tidigare. Dock är det idag bara bra att jag blev pigg, eftersom jag snart måste hänga upp tvätten som mamma tvättade åt mig, samt måste jag kolla igenom vad jag ska säga på redovisningen imorgon. Till det sistnämnda krävs inga särskilda förberedelser, utan jag ska bara leta fram min sammanfattning från rapporten. Mer än så tror jag inte krävs, eftersom man bara kort skulle berätta vad man fördjupat sig i.

Det ska bli oerhört skönt med fredag imorgon. Inte bara att det blir helg, och man får sova, utan allt känns bara bättre på fredagar. Då får jag oftast mer motivation till att göra saker också, och till imorgon har jag planerat in en hel del. Efter skolan ska jag eventuellt handla med mamma, för att sedan städa mitt rum och vara ut och motionera när jag kommer hem. Jag har egentligen lust att städa mer än bara mitt rum imorgon, men jag tror inte att jag har tid för det. Antingen får jag ta det någon annan dag, eller så får någon annan städa det. Vi är ju trots allt 7 personer här i huset, dock är det bara en bråkdel av oss som faktiskt bryr sig om huset.


Nu ska jag invänta tvättmaskinen, för att sedan kolla på "In to the wild".
God natt! / Camilla

"Du är en datanörd"

Att höra att man är en datanörd är inget man vill, men när man hör det börjar man faktiskt att tänka efter. Visst sitter jag mycket vid min dator, det kan jag inte neka till, men jag gör faktiskt många olika saker vid den. Ibland gör jag skolarbete, skriver med kompisar eller bara surfar runt på nätet. Andra gånger kan jag sitta och spela, men det är ganska sällsynt. Många gånger kan jag ha på datorn, men inte sitta där själv. Msn går nog på högvarv på min dator, men jag skriver helt enkelt mer med kompisar än ringer de.

Det är lite lustigt att min syster som sa det, själv sitter vid datorn väldigt mycket för att bara vara fem år. Tv:n är hennes andra destination på hemma, de gånger de inte har något att göra. Jag brukar alltid säga att hon får fyrkantiga ögon om hon bara sitter framför bildskärmar, men hon brukar inte vara speciellt långsam med att påminna mig om att det faktiskt är just vad även jag håller på med. Kaxigheten börjar allt komma till henne och jag är verkligen glad att jag inte bor hemma när hon blir tonåring.


/ Camilla

Bråttom

Det blev ingen speciellt lång cykeltur för mig, men jag hann åtminstone med att cykla en mil. När jag nästan var hemma fick jag dessutom ett samtal om att jag skulle komma med nycklar till andra sidan vägen, där resten av familjen var. Jag som hade skyndat mig hem för att hinna se "Lyxfällan" fick springa in och leta fram nycklarna, för att sedan springa allt vad jag hade. Dock tog jag bilen hem, för att det skulle gå snabbare.

Att jag inte hann cykla särskilt mycket bekymrar mig inte just nu eftersom jag faktiskt fått mycket annat gjort. Jag har t.ex. ägnat mig åt skolarbete, vilket synnerligen är ovanligt. Det är nästan aldrig jag orkar med sådant, så jag är nöjd. Dock har jag suttit och kollat efter kläder åt Vanessa, min nyfödda kusin, i ett par timmar. Jag lyckades dock hitta väldigt söta kläder, som jag hoppas att mamma också vill köpa.


Nu ska jag fortsätta kolla tv, sedan blir det bastu.
/ Camilla

Labrapport

Tro det eller ej, men jag har faktiskt ägnat mig åt kemi i ungefär en timme. Det mest märkliga med det hela är att jag faktiskt gjort det frivilligt, eller åtminstone delvis. Jag har en labrapport som jag inte lämnat in, vilken jag nu försökt göra klart. Det har faktiskt gått ovanligt bra, men jag har fått tänka till riktigt ordentligt vid några tillfällen. Trots det förstår jag mig fortfarande inte på kemi. Tur att kursen är slut om några veckor. Det är absolut ingen jag kommer att sakna, någonsin.

När jag färdigställt rapporten ska jag nog ta mig ut på en cykeltur. Jag ska försöka att cykla åtminstone två mil, men jag får se hur mycket jag orkar när jag väl far. Oftast råkar jag just ha något hinder, som gör att jag inte cyklar lika långt som jag skulle. Några gånger rör det sig om fel på cykeln, medan det andra gånger kan råda brist på tid. Nu borde jag dock inte ha något hinder, eftersom jag först ska se på tv kl. 20:00.


/ Camilla

Städmani

Nu är ytterligare en skoldag avklarad, och nu återstår inte lika många dagar till skolavslutningen mer. Det går inte att beskriva hur mycket jag längtar till att slippa gå andra året på gymnasiet mer. Det är helt enkelt för jobbigt för mig. Eller själva ämnena är inte så jobbiga allihopa, men tillsammans med alla andra ämnen blir det bara för mycket. Tredje året blir förhoppningsvis lättare.

Jag känner mig fortfarande motiverad till att göra skolarbeten hemma, vilket inte händer allt för ofta. Jag ska nog göra bort några saker jag ligger efter med, och om jag orkar ska jag även försöka räkna matte eller skriva lite om Kosovokonflikten i samhäll.

Efter att ha kollat "Rent hus" igår drabbades jag av en städmani, men jag har nog inte tid att städa mitt rum idag i alla fall. Jag tänker nämligen fara ut och motionera senare. Just nu känner jag mig för mätt, efter att ha ätit lunch.


/ Camilla


Mirakel (?)

Trots min trötthet jag drabbades av för ett tag sedan, fick jag nu en kick på att börja läsa min engelskabok, som faktiskt bara legat i min väska i minst en vecka. Säkerligen mer än så. Vanligtvis gör jag absolut inga skolarbeten om jag inte är under press. Jag skjuter ex. upp allt så länge det bara går, och ibland längre. Därför måste ett under ha skett. Jag kan inte vara mig själv just nu. Andra året på gymnasiet är mycket jobbigare än man tror sig, vilket även kommer att synas i mina betyg. Inte bara det, utan även min skoltrötthet.

Jag måste ha fått nya krafter eller något i bastun. Nu tänkte jag hur som helst börja läsa "Änglar" av Marian Keyes, fast på engelska. Den är trots allt tjockare än mina engelskaböcker vanligtvis brukar vara, men förhoppningsvis blir inte det något problem. Om jag inte förstår något av boken på engelska, eller själva sammanhanget, så får jag väl antingen välja en ny bok eller helt enkelt läsa boken på svenska också.


Det är värt ett försök, hur som helst.
/ Camilla


Blod

Just nu tänkte jag kolla på "Grey's anatomy", men det är helt enkelt alldeles för mycket blod i det just nu för att jag ska kunna kolla. Att vara känslig för blod är verkligen inget roligt. Det känns som att jag blir svimfärdig och illamående om jag kollar, så därför valde jag att åter ta upp datorn i min famn. Det skulle vara kul att klara av att kolla på tv, men det går bara inte. Jag får hoppas att nästa program, "Sex and the city", inte innehåller blod. Och det brukar den inte heller göra, så jag tror inte på det denna gång heller. Min farmor brukar dock försöka övertala mig till att utbilda mig till läkare, men det är absolut inget för mig. En läkare kan inte svimma och må illa av blod.

Idag fick jag en till kusin också, dock vet jag inte vad hon ska heta. En liten tjej var det dock, 2616 gram. Henne kommer jag nog inte att träffa förrän om ca. en månad eller något liknande, eftersom det för tillfället råder översvämning där de bor. Den lär dessutom pågå några veckor, men det är nog värt att vänta. Tjejen är säkert grymt söt, vilket även hennes bror är.


/ Camilla


Popcorn & Juice

Jag skippade springturen, som jag känner att jag borde gett mig ut på. Istället satt jag vid datorn och hoppade studsmatta ett tag. Fr.o.m. klockan åtta är det dock bra program på tv, så jag tänker bänka mig i soffan, som vanligt. Denna gång tänker jag inte ens göra det själv, utan syster M, popcorn och juice får göra mig sällskap. Jag borde inte hålla på äta saker om kvällarna, men jag kan helt enkelt inte låta bli.


/ Camilla

"Eliten"

Dagen började bra idag, även om jag råkade ligga kvar i sängen lite längre än nödvändigt. Jag hann till biologilektionen och sedan var det innebandy som stod på tur. Det är verkligen kul, och det borde vi göra oftare. Speciellt roligt är det då man faktiskt får möta andra än de på sin skola, i detta fall finnarna. Dock gick det inte allt för bra för vårt lag, "Eliten", som faktiskt varken gjorde ett mål eller vann en match. Oavgjort lyckades vi dock spela en match till.

Efter middagen kollade jag klart filmen jag började kolla lite på igår, "Senior skip day", och den var faktiskt helt okej den med för att vara en komedi. Dock är de alltid förutsägbara, vilket gör det hela lite tristare. Ett bra tidsfördriv var det i alla fall, och nu funderar jag på vad jag ska fördriva min tid med senare. Eventuellt far jag ut och springer, eller cyklar. Hoppa studsmatta är inte roligt när man är ensam, annars hade jag helt klart valt det.

Nu återstår bara två lätta skoldagar före helgen - underbart. Dessutom har vi endast en muntlig redovisning om rapporterna vi gjorde i biologin på fredag. Det borde inte ta mer än några minuter, så jag antar att förberedelserna tar ungefär lika länge. Att kort sammanfatta hela sitt område tycker jag borde vara hur lätt som helst.


/ Camilla

God natt!

Ikväll lär jag inte behöva någon film för att somna, eftersom jag känner mig oerhört trött redan nu. Ögonlocken blir tyngre hela tiden, och jag får faktiskt nästan kämpa för att lyckas hålla mina ögon öppna. Igår var jag ungefär lika trött, då jag somnade efter endast 23 minuter av filmen. Dock såg jag klart den idag.

Imorgon är det innebandy som gäller nästan hela dagen, vilket ska bli kul. Inte nog med att vi faktiskt slipper alla vanliga lektioner förutom en snabbis av biologin på morgonen, utan vi får även göra något kul på skoltid. Innebandy är faktiskt väldigt roligt, även om jag inte är speciellt bra på det. Dessutom skulle finnarna också komma, vilket bara gör saken roligare. Jag ser helt enkelt ingen nackdel med att vara med och spela.

Idag kom även H&M:s höstkatalog hem till oss. Det känns sjukt att kolla in höstens kläder före sommaren ens börjat, men samtidigt är det bra att kunna se vad som är mode i höst. Jag hittade väldigt mycket jag skulle kunna tänka mig att beställa, men jag får nog begränsa mig väldigt mycket. Eventuellt kanske jag skickar in en liten beställning imorgon, för att sedan beställa mer framåt hösten. Leveransen är ju ändå först i augusti.


Nu ska jag dock sova så jag hinner med både dusch och frukost på morgonen.
God natt! / Camilla


Frossa

Det blev varken att springa eller promenera för min del, eftersom vädret faktiskt inte var allt för förträffligt. Vi kom överens med min lillasyster, den yngsta, att vi skulle ta oss en vända runt byn, hon på cykel och jag springandes, men ingen av oss hade någon lust att bli blöt precis. Dessutom började hon tjata enormt mycket på att vi skulle baka baguetter, så det fick det bli.

Nu kollar jag på tv, som vanligt. Det blir automatiskt att man ligger kvar i soffan efter "Desperate housewives". Jag måste säga att det verkligen är en dramatisk plats att bo på eftersom något nytt alltid händer, men det är ju det man dras till. En serie där inget händer är inget någon vill kolla på.

Eftersom vi bakade kunde jag såklart inte motstå frestelsen, och ligger nu här och känner mig alldeles för mätt. Tur att vi ska spela innebandy imorgon, men jag tänker även försöka att promenera eller något på kvällen också. Frossa som idag tänker jag absolut inte göra, eller åtminstone försöka att inte göra.


/ Camilla

Baka eller träna?

Plötsligt blev jag otroligt sugen på chokladmuffins, eller bara något med choklad i. Jag borde inte börja vräka i mig sådant, men jag kanske bakar och äter lite ändå. Jag ska dock försöka hinna ut och promenera eller springa före det. Sedan är min kväll fullbokad med tv. "Desperate housewives" kan man bara inte missa. Det är bäst.

Jag känner mig väldigt trött också. Morgonen var inte direkt bättre, utan jag ville bara fortsätta sova hela dagen. Dessutom hade jag ont i magen, men det gick över. Min familj tror dock alltid att allt är inbillning som jag har, men de ska man tydligen alltid tro på. Jag kan inte förklara hur otroligt less jag är på att bo här, och speciellt med dem.


Nu ska jag se klart OC!
/ Camilla


Bröllop och barn

Min lillasyster försöker tydligen jaga ut mig från huset. Hon påminner jämt om att jag snart är 18 år och går ut skolan. Då ska jag tydligen flytta, vilket jag även tänkt själv, och hon får eventuellt ett eget rum. Det är nog det sistnämnda hon längtar till eftersom hon jämt talar om för mig hur hon kommer att sakna mig. Igår började hon återigen ta upp saken.

E: Snart ska du gifta dig så du måste hitta en man.
C: Vem? Jag?
E: Ja, för du ska ju flytta också.
C: Måste jag gifta mig bara för att jag ska flytta? Varför?
E: För det måste finnas en mamma och en pappa.
C: Så du menar alltså att jag måste gifta mig och skaffa barn när jag är 18 år?
E: Ja, man gör så.


/ Camilla


Blonde And Blonder

image40


Nu känner jag mig så trött att jag tänker lägga mig i sängen och kolla på filmen "Blonde and blonder" före jag somnar, när jag nu somnar. Ibland kollar jag hela filmerna, medan jag andra gånger bara hinner kolla några minuter före jag somnar. Det går ganska bra program på tv nu på kvällen, men jag känner inte att jag orkar börja kolla på något.


God natt!
/ Camilla

Orkeslös

Måndagar är verkligen tråkiga. Inte nog med att skolan börjar igen, utan även andra saker känns tråkiga. Jag känner mig dessutom alltid helt trött av någon konstig anledning. Det behöver inte alltid bero på att jag sovit för lite, utan allt känns bara motvilligt. Just nu känner jag mig precis såhär, orkeslös.

Om ca. 5 veckor är det sommarlov, och jag känner mig stressad eftersom jag endast preliminärt har jobb. Vad i all världen ska jag ta mig till om jag inte får ett jobb? Jag vill inte gå på fler festivaler än "Lulekalaset", och jag kommer inte att göra något annat speciellt under sommaren heller. Jag vill helt enkelt jobba. Visst vill jag umgås med nära och kära, men det hinner man med.

Jag tänkte promenera till Övertorneå med min syster idag, men istället har vi tillbringat tiden inne på mitt rum med att bl.a. kolla i gamla skolkataloger samt. suttit och kollat andra bilder på datorn. Vi är nog lite elaka faktiskt som sitter och skrattar åt vissa personer, men det hjälps inte. Det kommer automatiskt bara.


Nu ska jag gå ner och äta något!
/ Camilla

God morgon!

Konstigt nog var jag faktiskt inte morgontrött imorse, och vaknade till mitt alarm kl 06:00. Dock märkte jag att det fortfarande var väldigt grått och mulet ute, så därför övervägde jag att faktiskt somna om och ligga kvar i sängen till efter kl. 08. Jag började först kl. 09:15, så då hade jag chansen till detta.

Jag blev faktiskt glad över att för en gångs skull hinna i tid till fysiklektionen på morgonen. Det brukar nästan aldrig hända nå mer, eftersom det alltid är nåt som försenar min ankomst till skolan på måndagar, även om jag själv inte alltid är seg.

Nu har vi samhällskunskap, och jag ska ta ut fakta om konflikten i Kosovo. Det var inte det intressantaste området, men jag får väl skylla mig själv som faktiskt inte var i skolan när alla andra valde sina konflikter. Huvudsaken är väl ändå hur pass bra man redovisar.


Nu ska jag fortsätta söka fakta!
/ Camilla

Bada bastu

Numera har jag blivit alldeles för bekväm. I princip varje gång jag behöver gå duscha badar jag bastu istället. Förut när det tog ca. en kvart för bastun att bli varm blev det betydligt mer sällan jag bastade. Nu däremot när vi har vår bastu som är varm så fort man lyfter luckan badar jag bastu typ varje dag.

Nu ska jag hur som helst gå sova, eller möjligen slår jag på en film. Jag somnar hur som helst, så det spelar ingen roll hur jag gör. På morgonen ska jag dessutom försöka stiga upp kl.06 för att fara ut och springa. Jag är lite tveksam till hur jag kommer att orka, men det är värt ett försök. Är jag allt för trött på morgonen stannar jag helt enkelt i min säng och sover.


God natt på er!
/ Camilla

Grattis till vinsten!

Söndagar är verkligen trista dagar. Oftast har jag verkligen inget alls att göra, vilket resulterar i att jag bara kollar på film eller liknande. Vädret idag blev ju inte direkt bättre, så jag gick inte ut. Istället har jag kollat tre filmer under dagens lopp, varav jag somnade till en av de. Inte heller blev det roligare av att medan jag sov, hade min familj ätit. De brukar inte precis vara snälla och komma och fråga mig om jag vill äta.

Jag hade kunnat hyra en ny film att se på idag, men "Videobutiken" var stängd, så då går det inte. Det kan hända att jag har något att se på hemma, men kanske helt enkelt går och sover istället. På tv går det som vanligt inget bra program, och inte heller någon bra film. Jag hade förväntat mig att mina två systrar skulle komma hem tidigt, men där visade det sig att jag hade fel. De kommer visst hem först om ca. 3 timmar, så då lär jag inte hinna umgås med någon av de idag. En av mina systrars lag hade dessutom vunnit cupen i Kiruna, grattis! Inte hade det gått så mycket sämre för den andres heller, de blev tvåa.


/ Camilla


The Nanny Diaries

image39

Nu har jag precis kollat klart filmen "The nanny diaries", som faktiskt var ganska bra. Det är en film som de allra flesta borde se för att förändra in synvinkel på saker och ting. Speciellt de tjejer som vill bli barnskötare, au-pairs, eller liknande borde se den just för att se ett skräckexempel på hur livet som en sådan kan bli.

Vädret ser inte direkt bättre ut nu, molnigt och inte speciellt varmt. Det blir alltså inget solande idag och därför måste jag komma på något annat att göra. Först och främst ska jag nog i alla fall kolla den andra filmen, "The stranger inside". Något skolarbete får nog bli nr. 2 på min lista.


/ Camilla


Jag sover inte

Nu har jag precis sett klart "The heartbreak kid", som jag började kolla redan igår, men lyckades somna till. Jag måste ha varit något oerhört trött eftersom jag inte ens orkat stänga av datorn. Inte heller informerade jag någon om att jag lade mig, utan jag bara somnade. Dock är det bara skönt att somna tidigt också, med en hake. När jag är så oerhört trött är jag inne i min egen drömvärld om någon väcker mig på natten. Denna gång, som vanligt, alla telefonsamtal. När jag kollar på samtalslistan nu på morgonen minns jag inte ens hälften av alla samtal, vilket även leder till att jag inte vet vad jag sagt. Här nedan ett exempel på min trötthet:

M: Låg du och sov?
C: Nej, jag har redan sovit klart.
M: Men klockan är fem på morgonen.

Jag hade hoppats på solsken och extrem hetta idag bara för att kunna bättra på min solbränna ytterligare, men här är det mulet. Klockan är ju inte så mycket än, så vädret kanske hinner ändra sig ändå. Eftersom jag ändå lär tillbringa min tid inomhus tycker man ju att jag borde ägna mig åt viktigare saker, som ex. skolarbete, men jag har ingen lust att göra något sådant idag. Istället ska jag nog snart gå ner och laga mig något att äta till lunch, om jag helt enkelt inte sätter mig och kollar en till film. Jag har fortfarande inte sett filmerna jag hyrde igår.


/ Camilla


Tröttmössa

Det går inte att beskriva i ord hur trött jag är just nu, och varför vet jag faktiskt inte. Visserligen har jag vaknat tidigt idag, men jag har ju inte precis gjort något som varit allt för jobbigt. Uppstigningen är väl i princip det jobbigaste jag gjort idag, och inte heller det var något problem när mamma upplyste mig om vad klockan var.

Jag skärpte mig t.o.m. när det gäller träningen och tog mig ut på en ca. 1 mil lång cykeltur, även om jag kände mig som en hösäck efter att ha hoppat studsmatta lite fram och tillbaka under kvällen. Länge hade jag tankarna på att vända redan efter några kilometer på cykeln, men på något vänster lyckades jag faktiskt med att ta mig runt hela "Nedre Kuivakangas". Uppför gick det sakta, men nerför är det bara dubbelt så skönt då.


Nu ska jag hålla mig till annat, film bl.a.
/ Camilla

+20,2 grader

Nu fick jag avbryta mitt solande för en kort stund, eftersom jag tänkte komma in och hämta en filt att ha som underlag. Under tiden hann min lillasyster samt kusin gå ut på studsmattan, så jag får väl snällt vänta på min "tur". Idag hinner jag inte sola länge, men något hinner jag alltid. Färg hann jag få redan på mindre än en timme, så nog borde jag bli lite brunare än.

Resten av dagen tillbringade jag i Haparanda tillsammans med min faster och kusin. Det var kul, och för en gångs skull hittade jag en hel del att köpa också. Dock var en bråkdel av sakerna åt mig, men fick mig ett par solglasögon i alla fall. Mina favoriter gick nämligen sönder, så då åkte jag på att köpa nya. Jag brukar få klagomål på att jag redan har för mycket, men jag gillar solglasögon helt enkelt.


Nu ska jag ut och sola mer!
/ Camilla

Fredagkväll

Idag känner jag för att gå lägga mig tidigt, eftersom jag ska följa med min faster till Haparanda imorgon bitti. Jag är inte den människan på jorden som är morgonpigg precis, utan snarare tvärtom, med några undantag. Därför tänkte jag försöka med att somna tidigt idag, för att möjligen ha lättare för att stiga upp imorgon. Dessutom måste jag duscha på morgonen också.

Planerna för kvällen ändrades ganska drastiskt då studsmattan drog ut på tiden. Det dröjde till efter kl. 20 före vi fick själva "mattan", och då tog det även ett bra tag för oss att få fast alla fjädrar. Till slut gick det dock, och min syster hann hoppa i ca. 5 minuter före det började regna. Kort sagt hade vi bra timing på det hela.

Film ska vi kolla på imorgon kväll, då jag antagligen inte lär ha något att göra, som vanligt. När mina systrar är borta har jag dessutom ingen att prata med på kvällarna heller, eftersom min familj går och lägger sig relativt tidigt. Idag fick jag dock besök.

Vår nedervåning ser för tillfället hyfsat okej ut, även om vi inte städat mer än två rum. 90% av alla leksaker fick sin plats i förrådet, vilket skapade en ganska hemtrevlig stämning i hallen. Vanligtvis har man nog inte leksaker etc. i hallen, men vi har faktiskt inte plats någon annanstans. Antalet sovrum är också för lite, då två stycken fortfarande saknar egna rum.


Nu ska jag underhålla mig med något annat före jag går och sover,
God natt! / Camilla


Jag är duktig

Nu är jag på mitt flitiga humör, vilket även syns här hemma. Tillsammans med min lillasyster har jag lagt upp alla järn till studsmattan, och ska även snart lägga upp själva mattan. Enda problemet med det hela är att mattan faktiskt råkar befinna sig ca. 1 km härifrån, så därför kan jag inte få tag på den själv. Mamma skulle hämta den snart.

I väntan på att få mattan bestämde jag mig för att faktiskt för en gångs skulle hjälpa mamma att städa. Hon verkar ha väldigt mycket att städa själv, och jag har ju faktiskt inget bättre för mig just för dagen. Jag har därför städat så gott som hela vårt kök. Jag skurade golvet, dammtorkade lite och möblerade om, så nu ser det städat och fint ut. Lite smådetaljer finns kvar, som t.ex. alla saker ovanpå spisen, men de får faktiskt mamma städa själv. Jag tycker att jag har gjort tillräckligt här i rummet.

Även min syster drabbades av denna städningshysteri, och började faktiskt rensa bland alla sina leksaker. Eftersom vi är 5 barn i huset har det samlats en hel del leksaker under alla åren. Mamma har inte haft hjärta att slänga allt för mycket, så därför har vi för tillfället väldigt mycket saker. Nu åker dock allt förutom Barbie-dockorna i förrådet. Samtidigt blir vår hall mycket finare, även om det kommer dröja före den ser fin ut.

Mamma kunde inte vara sämre hon heller, så därför tog hon tag i tvättstugan, som verkligen är i behov av att städas. Dessutom hände ju vår lilla olycka där idag också. Fortsätter vi i denna takt kommer nog inte vårt hus att vara lika stökigt länge till. Den dagen allt ser fint och inte allt för ålderdomligt ut är jag nöjd. Dock vet jag inte om allt detta kommer att hända före jag hinner flytta ut. Det är ju trots allt bara ca. ett år kvar, och min pappa är aldrig villig att förändra saker i huset. Däremot brukar det få vara jag som tar initiativ till allt.

Senare idag ska vi åka och hyra film, samt köpa lite godis åt min syster. Hon skulle få det som belöning. Hon fick välja mellan en film och lite godis, eller två filmer. Dessutom ska hon få en överraskning till hennes lekhörna så fort den är färdigstädad. Hon ser framemot det väldigt mycket, men i själva verket är det bara två pallar och ett bord i plast, som hon fått när hon var liten. Jag såg de i klädkammaren, som har fungerat som ett extra förråd i flera år, när jag sökte efter något där en dag. Det blir alltid en tillfällig lösning till kaoset som råder bland leksakerna.


Nu ska jag gå ut!
/ Camilla

Otursdag (?)

Denna dag började, som kanske framgår redan av rubriken, inte bra. Jag var inte skälet till detta, denna gång. För det första hade mamma fått vänta 35 minuter extra på "OK" då hon skulle lämna in bilen. Inte nog med detta, så hade hundet spytt ner 4 av våra mattor här på nedre våningen.

När vi andra sedan steg upp, och två av mina systrar höll på packa det sista inför resan till Kiruna kom nästa hinder. Hunden, som tydligen inte verkar vara frisk, pissade på ett flertal ställen över hela nedervåningen. Eller det började redan i trapporna. Suck.

P.g.a. detta blev mamma såklart hysterisk, eftersom vi skulle hinna till Övertorneå till kl. 12:00. När vi väl fått med oss allt, och alla redan satt i bilen märkte vi att postbilen kom till gården för att lämna ett paket. Dock dröjde inte det länge, men när vi sedan parkerat utanför "Konsum" märkte mamma att hon faktiskt glömt hela sin handväska hemma. I den fanns såklart alla pengar, hennes körkort etc. Vi mötte dock inte polisen, vilket var väldigt tur.

Hur som helst, så kom nästa hinder när vi väl kommit hem från Övertorneå. Den andra gången alltså. Vi behövde nämligen komma hem för att hämta väskan efter att vi lämnat av mina systrar. Mamma skulle gå släppa ut hunden från tvättstugan, dit vi lade honom för att vi skulle åka iväg allihopa. Då märkte mamma att de kommit ut en massa vatten på golvet för att avloppet tydligen inte fungerar helt som det ska idag. Kort sagt verkar vi ha väldigt otur idag, och jag hoppas verkligen att det vänder senare.

Visserligen är det inte fredagen den 13:e idag, som ju sägs vara en otursdag, men kanske det räcker med att det bara är fredag här i familjen.


/ Camilla

Tv-tittande

Denna kväll bestod bara av tv-tittande, vilket inte alls var oväntat. Nu funderar jag dock på att gå sova, trots att klockan är mycket mindre än den oftast är då jag går och lägger mig. Imorgon tänkte jag stiga upp tidigt, faktiskt redan kl. 07:00, om jag orkar. Jag och min syster tänkte baka bröd, som mina systrar kunde ta med sig som "matsäck" till bussresan mot Kiruna. Jag avundas verkligen inte de just nu. Vädret är säkert kanon imorgon igen, och då vill nog ingen sitta ca. 5 timmar i buss.


/ Camilla

Hemmakväll

Planerna för kvällen ändrades återigen. Suck. Jag är måttligt less på att alltid behöva ändra mina planer av diverse orsaker. Denna gång ändrades planerna att gå till Övertorneå, eftersom pappa skulle jobba en timme till och då skulle min lillasyster behöva vara ensam hemma.

Jag kom precis hem från mina kusiner. Eftersom vädret var så fint tog jag mig dit på cykel, och det var faktiskt inte så kallt att cykla hem med shorts heller. Visserligen fläktade det lite kallt på benen, men man blir ju varm när man cyklar i alla fall.


Nu ska jag se på tv!
/ Camilla

Sköna maj

Även om jag först somnade vid klockan ett igår, så vaknade jag upp helt pigg redan kl. 07:37. Dock tvingade jag mig själv att somna om då, och steg upp lite efter klockan tio. Solen sken så härligt in till mitt rum. Därför bytte jag bara om till bikini och gick ut och solade. Här är jag nu ca. 2,5 timmar senare och har redan fått färg.

Eftersom det är så varmt idag hoppas jag att det fortsätter likadant minst hela veckan ut. Det är så himla skönt att bara kunna gå ut och sola hela dagen. Min familj tycker dock att jag är knäpp som ligger ute och solar bara, men hellre gör jag det än sitter inne och gör en massa onödigt som de. Jag fick även en del roliga kommentarer dit ut. Bl.a. kom mamma och sade att jag får reumatism om jag ligger på så hårt underlag, och då det dessutom är kallt nere på marken. Det var nog bara en ursäkt för att själv inte behöva vara ute.

Idag känner jag inte för att göra något annat än vara ute, så därför ska jag gå ut nu igen. Kanske tar jag mig iväg på cykeln senare, om det nu inte är alldeles för varm. Jag tycker inte om att cykla när man blir helt svettig av värmen direkt. En promenad med hunden blir det hur som helst, men inte riktigt än. Den får nog vänta på sin promenad till åtminstone efter middagen.


Ha det bra!
/ Camilla


RSS 2.0