Segt

Idag har det varit en ruskigt seg dag. Min energi verkar dessutom verkligen gå i vågor. Ena stunden sprudlar energin och jag orkar med hur mycket som helst, för att i nästa bara vilja ligga på soffan och kolla på tv i evigheter. Jag har i alla fall lyckats åstadkomma mer än jag tänkte mig när jag steg upp imorse. Förutom att jag pluggat lite har jag även rensat i ett av mina överfulla skåp, hängt upp gardiner, diskat och städat lite.

Min lägenhet ser faktiskt ganska mysig ut just nu. Tänk vad mycket lampor och gardiner ibland kan göra, även om min lampa i sovrummet kommer att få vänta på att bli uppsatt ett tag till. Jag har ingen taklampa över köksbordet heller, men jag väntar snällt på att pappa ska komma på besök med en slagborrmaskin. Det var nämligen det som fattades sist de var här. Segt!


/ Camilla


Hemma

Nu är jag tillbaka i Luleå, och det är ett under att alla mina ben i kroppen fortfarande är hela. Jag förstår inte hur jag trots att jag tänkte på att inte ta med något tungt, kunde ha så himla mycket att släpa med hem nu. Visserligen handlade vi på IKEA, men kassen kändes inte alls lika tung då. När jag klev av bussen på Luleå busstation hade den nog samlat på sig en massa extra vikt, för det var precis så jag orkade bära den bort till Malmuddsviadukten. I tid dessutom.

Nu har jag massor av saker att packa upp, disk att diska samt lite annat att städa. Om någon känner sig villig att stryka och korta av mina gardiner är den personen mer än välkommen till min lägenhet nu. Jag kan tillägga att jag borde plugga också. Kan någon stanna tiden en stund, eller bara skänka mig massor av energi? Tack!


/ Camilla

Julbak

Idag har vi faktiskt varit ganska duktiga, Elise och jag. Vi kom på att vi ville baka tidigare ikväll, och nu står en kardemummakaka och svalnar på spisen samtidigt som vi kokat massor av knäck, som vi strax ska föra till förrådet. För att citera Elise kommer alla sju i vår familj att bli "feta/runda som knäck eller bullar". Med tanke på att knäcken var det första vi gjorde inför julen kan det mycket väl bli så.

Imorgon ska vi nog baka lussekatter med mamma, tror jag. Sen ska jag även passa på att umgås med kusinerna i grannhuset, och kanske umgås med några kompisar med. Det gäller att försöka vara effektiv för att hinna med något här.

Nu blir det förrådet, och sen väntar lite diskande. Suck!


/ Camilla


Onsdag

Den här dagen har nog varit den bästa på veckan. Inte nog med att onsdag alltid betyder att man kommit halvvägs på skolveckan, så betyder det nästan slutet denna vecka. På fredag morgon skippar jag matteföreläsningen, för då kan jag åka bil hem redan imorgon. Nu vill jag faktiskt hem och träffa alla.

Annars har dagen bestått av en massa labbande, som enligt mig var lite segt och långdraget. Lite paff blev jag dock när vi plötsligt skulle räkna ut hur mycket vi skulle ha av våra kemikalier. Nu har vi dock fräschat upp minnet, så förhoppningsvis är det inte lika segt varje gång.

Efter skolan har jag hunnit med att springa på stan en vända med, fast ska nog fortsätta imorgon innan jag åker hem. Vi borde bli klarar med de sista delarna av labben ganska fort, eller åtminstone hoppas jag på det. :-)


/ Camilla


Tokigt värre

Visst vet jag att jag är klantig, men jag undrar ändå hur ett Ica Maxi-kvitto kan ligga i ugnen? Jag minns inte ens när jag skulle ha öppnat det så att det kunde ha kommit på gallret. Hur som helst har jag nu ersatt kvittot med tacolasagne, och om ca 30 minuter borde maten stå klar på mitt bord.

Under tiden ska jag försöka att röja undan all disk i köket. Jag förstår verkligen inte hur det alltid kan bildas bergliknande skapelser i mitt kök. Kanske jag bara äger för mycket porslin m.m., eller så är jag bara slöast i världen på att diska. Om man ändå hade en diskmaskin...

/ Camilla


Borta

Jag vet inte vad som tagit åt mig, men kanske var jag lite sjuk igår. Syrran var ju trots allt sjuk när hon var här, så kanske hon smittade mig? Jag var nämligen hur snurrig som helst. Varje gång jag skulle skicka sms glömde jag att trycka på sänd i sista steget, och märkte det inte förrän långt senare. Senare på kvällen trodde jag även att jag lade på alarmet, och jag dubbelkollade inte, dum som jag är. Imorse vaknar jag då absolut inte i tid, utan flera timmar senare. Jag tror jag lärde mig att alltid dubbelkolla där.

Idag ska jag försöka hinna med ganska mycket; plocka in allt jag köpt i helgen (för de ligger fortfarande i påsar i hallen), handla och sedan laga tacolasagne, räkna matte och kanske småstäda lite. Min energinivå är i alla fall högre än den var igår, så kanske hinner och orkar jag med allt. Håll tummarna för mig! :)


/ Camilla

New Moon



Igår var vi då på bio och såg New Moon, fortsättningen på Twilight. Den var helt okej enligt mig, men som alltid är boken bättre. Varför kan man inte hålla sig till att kolla filmer först, och läsa böcker sen? Då skulle man aldrig bli besviken över någon film i alla fall. Den här var dock väldigt bra gjord, så besviken blev jag inte denna gång. :-)

Något som däremot inte var lika roligt med bion igår var alla fjortisar som också var och kollade. Varför fattar folk bara inte att hålla käften under filmen? Visst kan man tycka att någon är het, men att skrika ut det högt på bion är väl inget man behöver göra? Inga creds för fjortisar här inte.


/ Camilla

Fredag

Helgen är nu ungefär tre timmar bort, och det känns ruskigt härligt. Att bara få göra vad man vill om än så bara för två dagar. Matten kommer jag lägga åt sidan kl 14:30 idag, och absolut inte ta upp igen innan måndag. Två dagars ledighet förtjänar man. Jag hann skriva klart min del på vårt projekt också, så jag kan släppa skolan helt ihelg.

Däremot ska jag passa på att umgås med två av mina lillasystrar. Imorgon blir det bio, och annars är det nog diverse shopping som står på schemat. Och godis och annat gott idag, såklart. Vad är väl en fredag utan godis? :D


/ Camilla

Klagomål

Gårdagens överskott av energi ledde tydligen till ett rejält underskott idag. Inte nog med att jag försov mig riktigt ordentligt, utan jag är trött också. Matten gick inte heller lika bra som jag hoppats, men där är det nog helt enkelt så att övning ger färdighet. Åtminstone försöker jag övertala mig själv att det är så, för annars kommer det gå åt skogen. Den andra mattetentan ligger på ett preliminärt underkänt betyg. Med andra ord kommer jag att få plugga ännu mer matte i december än jag redan gör. Snart är det helt enkelt så att matte är livet.

Annars måste jag få klaga på att komma hem såhär sent från skolan. Vad orkar man med när man kommer hem strax innan sju? Jag tror att jag skippar att äta middag i alla fall, eftersom det känns riktigt onödigt att börja trycka i sig något nu. Dessutom tar det så länge att laga mat också. Kanske får det bli en macka eller två, eller helt enkelt något jag kan laga till riktigt fort. Förslag? Kanske någon vill laga mat åt mig?

För att klaga lite till måste jag bara få säga att jag hatar den här låtsasvintern vi har i Luleå. Ena dagen är det snö, andra är det fruset slask/is överallt, och nästa dag regnar allt bort igen. Hur kul är det t.ex. att fixa sitt hår på morgonen, och sen se förjävlig ut när man kommer fram? Åh, jag är less!


/ Camilla


Energin flödar

Varför jag känner mig så pigg och energisk har jag ingen aning om, men glad är jag. De två senaste dagarna har jag i princip tillbringat i sängen med datorn, men idag har jag hunnit med en massa annat. Jag har fört ut alla sopor, städat min toalett, så den nu skiner, och tvättat all smutsig tvätt jag hade. Det sistnämnda fanns det allt bra av, eftersom jag inte riktigt haft tid att tvätta på sistone.

Nu väntar tv-tittande och lite matteplugg, eftersom jag har några uppgifter kvar på det vi skulle göra klart till imorgon. Då blir det i princip en heldag med matte. Hoppas att det gör både mig och Albin smartare, så resten av terminens matteplugg skulle gå lite fortare och bättre. Ibland är det allt bra tur att det finns facit till alla uppgifter. :-D

Bjuder på en bild från förra helgen då Elise var hos mig. Ingen av oss var nog riktigt med, men det gör inget.




/Camilla

Morning after dark



Det senaste tillskottet på min playlist! :)


/ Camilla

Feber

Alla vet vi ju redan att alla saker och ting kryper ner rejält i åldrarna, men aldrig trodde jag att sjuåringar oroade sig för vad de skulle börja jobba med när de blir vuxna. Kanske är det bara min lillasyster som går i de tankarna, eller så är det helt enkelt så att precis allt kryper ner i åldarna. Just i Elises fall vill hon bli "skolfröken", men eftersom det är så svårt att lära tröga barn engelska försökte hon nu komma på något annat. Vart är världen på väg?

Annars är det inte mycket som händer i mitt enformiga liv. Jag lyckades få feber igår, så jag ligger i princip i min säng sedan två dagar tillbaka. Tur att datorn finns, för nu har jag verkligen använt den mer än någonsin. Mitt The Sims 3 spel går nog snart på högvarv efter allt spelande jag hunnit med. Om inte, så gör i alla fall mitt internet det. Det har fungerat nästintill felfritt fram till nu, då det börjat stängas av helt plötsligt. Dock endast väldigt korta stunder, och det är jag glad för. Det är min slöhet också, för mitt mobila bredband orkar jag inte leta efter.


/ Camilla


Söndag

Ibland skulle jag verkligen vilja kunna stanna tiden ett tag, om än bara för en liten stund i taget. Nu är det söndag, vilket betyder att helgen är över, och att min lillasyster behövde åka hem. Hon kom vid ett igår, och tio i elva idag åkte bussen tillbaka mot Kalix, där mamma väntade på henne. Jättekul att hon kunde komma, men det är trist att alltid behöva vara ruskigt effektiv för att hinna med allt. Nu hann vi gå på stan, kolla film, baka, spela Guitar Hero och sjunga Singstar. De två sista är absoluta krav när lillasyster är på besök.

Nästa helg får jag besök igen, men av en annan lillasyster denna gången. Då blir det bl.a. bio och New Moon-filmen. Vad mer vi hittar på återstår att se, men det ska hur som helst bli roligt. Ibland önskar jag faktiskt att Övertorneå var lite närmare, för då skulle det gå mycket fortare att ta sig emellan orterna, och på så vis skulle det nog komma bra mycket mer gäster hit.

Nu ska jag fördriva tiden med annat en stund. Kanske spelar jag lite The Sims 3, eller bara tar det lugnt framför tv:n. Småstädandet tar jag senare. :)


/ Camilla

Sjusovare

En bättre start på läsperiod kunde man inte ha fått. Trots bekräftelse av åtminstone ett underkänt resultat på tentorna innan lovet, verkar schemat vara okej, mattekursen lättare och dubbelföreläsningen idag slutade mycket tidigare än den skulle. Med andra ord har jag inget att klaga på.

Jag hann dessutom med att sova tretton timmar förra natten, och det är inte dåligt i jämförelse med hur mycket jag annars kan/hinner sova på veckorna. Ofta går nästan timmarna att räkna på ena handens fingrar. Nu hade jag dock en lång sovmorgon idag, plus att jag lade mig tidigt igår, så jag hann sova så mycket. Jag kom helt enkelt inte på något som skulle ha kunnat hålla mig uppe igår, så innan kl 21 låg jag i min säng och sov för fullt. Jag stryker nog planerandet av att skaffa fler tv-kanaler, för då finns det inte en chans i världen att jag lägger mig så tidigt igen.


/ Camilla


RSS 2.0