Flickan som lekte med elden

Klockan är nu strax efter fem på morgonen, och man kan ju undra sig hur i all världen folk är vakna vid den här tiden? Ja, normalt sett sover jag för fullt, och vaknar inom loppet av några timmar. Idag är det inte så att jag precis vaknat, utan faktum är att jag aldrig sovit. Tro nu inte att jag inte gått och lagt mig, för det gjorde jag redan för över fem timmar sedan. Mina musikaliska grannar en trappa upp ville dock återigen visa oss andra i huset att de gillar musik, speciellt att spela (dålig) musik sent in på nätterna. Inatt blev det tyst kring klockan tre. Normalt? Nej, inte om man frågar mig!

Så, varför går jag inte då och lägger mig? För det första är jag inte längre trött. Visserligen är jag inte pigg heller, men eftersom klockan absolut närmar sig uppstigning beslutade jag mig för att inte sova alls. "Flickan som lekte med elden" måste vara bland de bästa böckerna jag hittills läst i mitt liv, för annars läser jag mig inte igenom en hel natt. Den tog slut alldeles nyss, och ikväll påbörjar jag nog den tredje och sista boken i Milenniumserien. Efter det ska jag se filmerna, och jag blir mäkta besviken om de inte är bra.

Nu blev det alldeles för luddigt, men jag antar att det är helt okej vid den här tidpunkten. Om nu någon undrar sig varför jag inte lade mig när mina grannar gjorde det, kan jag säga att jag då inte lyckades somna, och bestämde mig för att läsa till jag blev trött igen. Boken blev sedan spännande, och jag blev helt enkelt aldrig trött. Det kan ses som en stod tidsbesparing i mitt ganska snäva schema för dagen, då jag tänkte försöka plugga både fysik och  kemi. Dock misstänker jag att det blir en ruskigt tidig kväll idag, om det inte rent av blir eftermiddag.

Hoppas alla andra sovit gott inatt i alla fall!


/ Camilla

Meningslöst

Varför känns det här som en meningslös dag? Jag vaknade visserligen upp rätt tidigt, och hann göra en massa saker innan klockan ens visade lunchdags. Frågan är bara vart allt försvann sen? Nu är jag rastlös, men ids ändå inte börja med något. Städa och plugga står högst upp på listan, men jag tror att jag trotsar det och läser en stund istället. Kanske kommer jag på andra roliga saker också. ;-)

Men först - en lista!

1. Tre ord varför du sist spydde? - Jag mådde illa.
2. Vad gjorde du 08:00 imorse? - Då sov jag.
3.Vad gjorde du för 30min sen? - Jag satt förmodligen här i soffan då också.
4. Vad hände dig 1995? - Säkert inget speciellt. Antar att det var lek och bråk med mina då två syskon som gällde. Eller? (Mamma kanske vet något?)
5. Vem fick dig att skratta senast? - Just nu kommer jag faktiskt inte på vad det sista var.
6. Vilken färg är din borste? - Det roliga är att den egentligen inte är min, men den är i alla fall turkosaktig.
7. Vad köpte du sist? - Massor av mat på Willys igår. :-)
8. Vilken färg har du på din tröja? - Röd/vit
9. Var förvarar du dina pengar? - Kontanter i börsen (eller i väskor, jackfickor m.m.) och resten på banken.
10. Hur var vädret igår? - Kallt!!
11. Vad ser du framemot? - Oj, vad ser jag inte framemot? Säger bara: sommar!
12. Snarkar du? - Nej!
13. Vad är 15? - Två siffror. 
14. Vilken skostorlek har du? - 36
15. Vill du klippa dig? - Både ja och nej. Vill varken korta eller tunna av det mycket, men toppa ska jag nog! (Eller Renée SKA)
16. Är du över 25? - Nej, jag är inte ens över 20.
17. Pratar du mycket? - Om jag gör! Folk måste ha skavsår i öronen snart.
18. Kollar du på O.C? - Ibland.
19. Har ditt namn ett "x" i det? - Nej
20. Känner du ngn som heter Steve? - Nej
21. Hittar du på egna ord? - Säkert, fast det händer väl inte så ofta.
22. Är du en typiskt svartsjuk person? - Nej, det tror jag inte.
23. Vad har du för mobil? - Sony Ericsson w995
24. Vem ringde dig senast? - Ida Stålnacke
25. Biter du på naglarna? - Nej, men finns det ingen sax i närheten och nageln råkar gå av någonstans kan man ju inte annat än bita bort det.
26. Har du lockigt hår? - Absolut inte, men lite vågigare hår skulle inte skada! Inte volym heller för den delen!
27. Vilken konsert ska du på härnäst? - Det återstår att se.
28. Vem är den sämsta personen i ditt liv just nu? - I mitt liv tillåter jag bara bra personer.
29. Hur många gånger har du svurit idag? - Jag tror inte att jag svurit alls?
30. Vilket ord säger du ofta? - Okej! Det är t.o.m. så folk klagat på det!
31. Ska du till skolan/jobbet imorgon? - Nej, men på måndag.
32. Vem sa du ''jag älskar dig'' till sist? - Pass
33. Vad borde du göra nu? - Städa och plugga.
34. Har du något smeknamn? - Nej, Camilla duger gott och väl som tilltalsnamn.
35. Sover du mycket? - Om jag gör!
36. Vilken är den bästa filmen du sett under loppet av 2 veckor? - P.S. I Love You! (Det är nog enda hela filmen jag sett under de sista två veckorna)
37. När var du sist ute? - Igår kväll.
38. Har du gråtit idag? - Nej
39. Är du en glad person? - Jag kan vara både glad och sur.
40. Har du roligt nu? - Verkar det som det? Nej.
41. Vad äter du helst? - Listan kan göras lång!
42. Vem var du med sist? - Ida och Christine (dvs i skolan)
43. Pratar du i sömnen? - Nej, då vaknar man ju.
44. Vem kramade du sist? - Jadu? Vanessa kanske.
45. Nämn den bästa personen: - Jag själv, såklart!
46. Tycker du om någon just nu? - Ja
47. Vill du flytta? - Jag vet inte? Kanske om jag hittar något bra.
48. Hur ofta borstar du tänderna? - Vanligtvis två gånger om dagen.

49. Är du egoist? - Det är jag, men jag är även väldigt omtänksam!
50. Gillar du att bada? - Det beror på om vattnet är varmt eller inte.
51. Skrattar du åt allt? - Nej, enligt mamma har jag ju inget humorsinne? Jag skrattar åt det som är roligt!
52. Vem får dig alltid att skratta? - Det finns nog ingen som alltid får mig att skratta.
53. Gråter du när du tittar på filmer? - Ibland
54. När grät du senast? - Det minns jag inte?


/ Camilla


Mer kläder

Ingen har nog undgått att jag längtar till sommaren. Jag är inte gjord för snö och kyla, och gillar det inte för den delen heller. Sommar året om skulle vara rena himmelriket! Hur som helst, beställde jag mer sommarkläder igår. I paketet jag hämtade igår låg nämligen ett par riktigt snygga shorts, varför jag sedan behövde gå in och beställa fler par. Två par solglasögon hann jag också klicka hem. De var visserligen i princip likadana förutom att färgen var annorlunda, men vad gör man när man inte kan bestämma sig för vilka man vill ha? Jo, beställer båda såklart!  

 
  

/ Camilla


 

Festa, någon?

Jag tänkte mig en tidig kväll idag, men planerna ändrades skarpt när grannarna ovanför tydligen började festen. Inte nog med att de nog har volymen på max och det dunkar som aldrig förr, hör man t.o.m. texten hit ner. Inte bara då de själv försöker skrika med, utan även från själva stereon. Så om någon vill på fest, kan jag snällt visa vägen två trappor upp. Själv vill jag sova, men frågan är ju när mina grannar tycker att det är dags att gå ut. Om de går ut d.v.s.

Själv väsnas jag aldrig på kvällarna. Så pass mycket hänsyn har jag för mina grannar att jag inte stör dem när det börjar närma sig läggdags. Dessutom har jag bra hörsel, så jag känner heller inget behov av att höja volymen extremt mycket. Det kanske är felet på mina grannar - att de har dålig hörsel? Om inte annat så är jag rätt säker på att deras hörsel försämras rejält efter ikväll. Om jag inte hade varit tjej hade jag helt klart gått upp och klagat. Nu har jag ingen aning om vad det är för sorts människor (förutom att de är invandrare) och hur de reagerar om man går upp, så jag avstår.

Hoppas det är lugnare på andra ställen ikväll!


/ Camilla

Kyla ut, värme in?

Dagar som den här, och givetvis de lika kalla eller kallare dagarna, önskar man verkligen att det vore sommar, eller att man hade möjlighet att åka utomlands. Skulle det sistnämnda bli sant skulle jag inte tveka en sekund på att boka en resa någonstans. Inte nog med att jag är blek som ett lakan, utan jag fryser också! Om schemat för lp4 (läsperiod fyra) skulle ligga ute redan nu, skulle jag lätt klicka till mig en resa. Dock lär ju även den läsperioden vara full med obligatoriska moment, som t.ex. onödiga labbar som går ut på att mäta vattenflödet i ett rör. Himla kul var det! NOOOOOOOT!

Däremot vet jag något som är roligare. Resultaten från hemtentan kom ut idag, och jag lyckades få en 4! Jag som gått runt en längre tid och hoppats på en vändpunkt resultatmässigt känner att den nog snart kommer. Pricken över i:et vore om resten av resultaten också skulle komma ut nu. Jag väntar speciellt på resultatet från deltentan i kemi, men eftersom den var relativt nyss lär det ju dröja. Håll tummarna för att den också gick bra! :-)


/ Camilla

Fredag

Idag är det fredag, och jag som bestämt mig för att sova riktigt länge vaknade redan halv nio. Till min stora besvikelse kunde jag heller inte somna om, så jag passade på att ligga och läsa i sängen en stund. Nu har jag dock hunnit vara till Coop och hämta ut ett paket, fört ut lite sopor och betalat en räkning. I skrivande stund kom jag på att jag ju tänkte äta frukost när jag kom in, men tydligen glömde jag. Äsch, kanske jag skippar frukosten och äter lunch direkt istället. Köttfärssåsen och spagettin jag lämnade i kylen lockar enormt mycket.

Annars har jag en kemilektion idag. Frågan är om jag ska idas gå på den eller inte? Visserligen är det bra att gå på den, men mina uppgifter kan jag väl lika gärna göra hemma? De flesta går att förstå med hjälp av boken och studiehandledningen. Om inte annat har man ju internet till sin hjälp. Dessutom har jag inte behövt fråga om hjälp av våran lärare en enda gång, så det känns onödigt att åka in till skolan bara för det. Den börjar i alla fall kl 13:00, så än har jag gott om tid att ändra mig fram och tillbaka.

Nu började magen kurra, så det blir att äta något litet till frukost!


/ Camilla

Kallt

Varför kan vädergudarna aldrig vara på min sida? Imorse kollade jag ut, och såg att det inte var storm som igår. Därför antog jag att det heller inte var lika kallt, men när jag kommer ut var det garanterat kallare? Jag har hur som helst frusit hela dagen, och därför tänker jag skjuta upp allt man behöver gå ut för till imorgon. Förhoppningsvis är det då inte kallare ute, eftersom jag tänkte vara duktig och hämta ut mina paket samt vara och handla. Idag ids jag inte gå ut och frysa mer.

Imorgon är det helg, men den eviga frågan är vad jag då ska hitta på. Jag känner inte för fest, och jag ids heller inte ta bussen till Övertorneå. Vad som då återstår är typ ett konstant slöande. Okej, efter att jag pluggat och städat. Frågan är bara hur mycket jag ids plugga ihelg när det inte är "panik" med något just nu. Den som lever får se!

Nu är det "Halv åtta hos mig" som gäller!


/ Camilla


Storm

Vilket jävla väder! Om det inte är bättre väder ute imorgon, och mindre snö också, tänker jag inte gå en meter utanför dörren! Dessutom är det inte ens säkert att dörren går upp imorgon, då vaktmästarna verkar vara rätt slöa på att skotta snö här. Slöa är även Luleås plogbilar om det nu finns några? Alldeles för många gator är helt snötäckta, och man har svårt att ta sig fram. Som om inte det redan vore nog får man ju all snö som blåser i ansiktet! Snälla vädergudar, imorgon önskar jag mig sol!

Annars har dagen varit lång. Riktigt lång. Jag missade kemiföreläsningen imorse, men hann för det gå på fysiklektionen och fysiklaborationen. Emellan dem var det tomt på schemat, och vad passar då inte bättre än att snacka skit? Tiden går himla fort då har jag märkt. Dock straffar det sig i efterhand, eftersom jag nu borde plugga. Frågan är bara om jag istället ska snygga till lägenheten lite. Åtminstone måste jag plocka in alla kläder i garderoberna. Som det är nu är de överallt! Dessutom måste soporna ut, men vem vill egentligen gå ut i snöstormen och sedan in i det stinkande soprummet? Det skjuter jag minsann fram!

Frågan är ju hurdant kaos det skulle vara i Stockholm med väder som det här? HAHA


/ Camilla


Teknikproblem

Mamma glömmer aldrig att säga hur teknisk hon tycker att jag är, men frågan är ju om jag verkligen är det. Tidigare idag lyckades jag antagligen automatiskt få virus, eller stänga av virusprogrammet. "The computer is injected" stod på skärmen, och den började ladda varje mapp jag hade. Jag stängde av datorn, och fick sedan nästan inte på den. Det visade sig även att virusprogrammet stängts av, och så vitt jag vet har jag själv inte gjort det. Hur som helst är det fixat nu, och inga virus har jag mer i alla fall! Om det var virus.

Nyss googlade jag hur som helst fram olika saker, och när jag väl skrev in ord på finska, för att även söka där, kom något asiatiskt google ut. Jag är ingen språkfantast, och kan därför inte avgöra vilket språk det var på, men det var i alla fall inte svenska! Efter att ha startat om internet var det hur som helt svenska google som kom fram igen, men såhär såg det ut först:



/ Camilla


Strul

Vad är väl inte roligare på morgonen än att bråka med sin skrivare? Än roligare blir det när man missar bussen p.g.a. den. Jag startade datorn när jag började fixa mig, och antog att den skulle skriva ut allt till jag var klar. Visserligen skrev den ut papper ett tag, och tystnade sedan när jag antog att den var klar. När jag går och kollar känner den stället inte av att jag lagt nytt papper i den, och det tog ett himla tag innan den ville fortsätta skriva ut. Jag bestämde mig i alla fall för att lämna papprena hemma, men eftersom jag missade bussen med ca 3 sekunder, och inte skulle hinna i tid med nästa, är jag helt enkelt hemma än. Dock ska jag nog åka till skolan om tjugo minuter, för att åtminstone gå på lektionen.

Annars var min säng skönare än någonsin, och jag tröttare än aldrig förr imorse. Tog mig ändå upp i hyfsad tid, vilket i nuläget stör mig. Hade jag vetat att jag ändå inte skulle hinna hade jag helt enkelt fortfarande sovit. Äsch, en powernap på dagen eller en tidigare kväll får det bli!

Hoppas resten av dagen blir bättre!


/ Camilla


Fireflies

Det landade även ny musik i min mobil idag. Bättre sent än aldrig! Viktor får nog dra tillbaka sin klagomål om att jag har en walkmanmobil, med alldeles för lite låtar på. Fast sen att de jag har är dåliga håller jag inte med om!




/ Camilla

Effektivitet

Vad ska man säga? Deltentan i kemi var klart mycket svårare än väntat, men jag får hoppas att jag klarar den ändå. Åtminstone var jag väl förberedd, vilket jag väl får leva på ett tag. Att det sedan kändes som att jag inte kunde något är en helt annan sak. När ska jag ha tur och få en lätt tenta framför mig? Det skulle vara rena himmelriket att kunna allt och bara fylla i svaren. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..

Annars har jag fått ovanligt mycket gjort idag. Tvätten tog ett himla tag att ta itu med, eftersom teknikens underverk Camilla bråkade med tvättmaskinerna i tvättstugan. Alltid brukar de funka precis som de ska, men nu fanns det tydligen ingen "Ångra"-knapp att trycka på när den inte ville reagera innan jag ställde in fel grader. Till slut gick det bra, och nu är lägenheten överfull av tvätt. Jag bestämde mig för att renbädda när jag ändå höll på, så alla lakan och påslakan hänger på dörren just nu. I toaletten hänger de flesta tröjorna, och såhär ser det ut i mitt vardagsrum:


Överfullt var ordet!

Min tanke var att jag skulle läsa igenom ett kompendium i fysik innan jag går och lägger mig, men jag tror jag avstår. Istället belönade jag mig själv med några chokladbitar. Mörk choklad med bitar av hallon och mandlar var himla gott må jag säga! Jag misstänker att chokladkakan inte lär finnas i min kyl länge till. ;-)


/ Camilla

Måndag

Ny vecka och nya tag. Dagen började med en bussresa, som jag nog sov mig igenom. Jag försökte mig på att plugga lite till i bussen mot Överkalix, men efter lite mer än halva vägen somnade jag. Bytte sedan buss och somnade om. När jag till slut vaknade till med ett ryck var vi vid universitetet. Med andra ord gick bussresan snabbt, men dessvärre är jag fortfarande trött. Tur att dagen i sig inte är så lång.

Om ungefär två timmar börjar skolan, och om ytterligare ca två timmar ska jag skriva deltenta i kemi. Jag känner mig kolugn inför det, för den här gången kan jag verkligen mycket. Om jag hinner ska jag kolla igenom allt en sista gång, men först blir det matlagning här. Hoppas att jag slipper springa till Coop den här gången! Det har hänt flera gånger att jag ställer mig vid spisen, och märker att det minsann fattas något. Håll tummarna för mig! :-)


/ Camilla

Pluggdag

Fredagen tog en oväntad vändning, och istället för att sitta och kolla film dödar jag nu tid framför datorn. Ovanligt? Nej! Dock är jag rätt nöjd med dagens prestationer ändå. Jag har pluggat rätt mycket kemi, och jag känner att ett godkänt resultat på måndagens deltenta närmar sig med stormsteg. Nu tänker jag inte ta ut lyckan i förskott, men det känns verkligen som att det här är min grej!

Jag har nu även insett att godis absolut inte är något jag tänker äta mer av i framtiden. Jag har klarat mig utmärkt utan i en vecka nu, och från och  med imorgon blir det en ny start på det. Godis får mig att må illa och få ont i magen. Dessutom är det inte ens allt för gott. Möjligen är den första godisen god, men efter det trycker man i sig oavsett. Inga mer godis för mig på länge nu! Man mår så bra utan!

Dags att ta itu med annat nu!


/ Camilla

Sluta stör mig!

Vem i all världen är det som vill ringa mig med dolt nummer halv tre på natten var och varannan dag? Inatt hade det tydligen ringt två gånger. Jag tippar på att jag måste ha trott att det var något alarm, för den första gången har jag lagt på, och andra har jag tydligen svarat. Det är mycket möjligt att jag tryckt på knappen i mitten, och sedan lagt på. Så gör jag nämligen när jag stänger av mitt alarm. Om personen nu vill mig något kan han/hon väl lika gärna låta numret synas, så jag kan ringa upp vid ett senare tillfälle? Andra alternativ är även att smsa budskapet eller helt enkelt ringa mig på något normalare tidpunkter. Tack på förhand, om du läser detta!

Om en och en halv timme börjar skolan. Idag är det en fysiklektion före lunch, och en kemilektion efteråt. Först tänkte jag hoppa över den sistnämnda, för att istället göra uppgifterna hemma och på så vis hinna till Övertorneå före. Dock tar jag istället bussen som går 17:10. På så vis hinner jag även göra saker hemma i lägenheten, och kanske äta middag också. Det är allt roligare att sitta i bussen om man slipper ha en kurrande mage. :-)


/ Camilla


Powerwalk

Nu har jag två av tre kursböcker hemma, och även en hel del papper som skrivits ut. För att förstår hur mycket det rör sig om kan jag nämna att ett kompendium i fysik jag skrev ut är hela 65 sidor. Därefter tillkommer mycket annat. Förhoppningsvis behöver man inte ta med alla böcker till skolan samtidigt, för de väger 3.2, 2.2 resp 0.9 kg. Inga nätta böcker direkt, utan rena tegelstenar. Kanske jag borde börja använda de som hantlar, för att bära hem fysikböckerna (den tyngsta och lättaste boken) var rena rama powerwalken. Dessutom låg inte paketet på Coop Forum nära mig, utan borta på Skurholmen. 1,5 kilometer med ett fyrkantigt, klumpigt paket på över 4 kg blev t.o.m. lite svettigt. Kanske jag borde föreslå Adlibris att lägga handtag på paketen, för det vore verkligen sjukt mycket lättare att få hem dem. Dock skulle man kanske inte få lika mycket träning på kuppen.


/ Camilla

Vilken härlig dag! :-)

Nu är det riktigt ljust ute och solen skiner. Vem kan inte vara glad då? Dessutom hade vi en riktigt kort dag i skolan, och det var inte allt för kallt ute. Jag hittar med andra ord inget att klaga på. Som pricken över i:et är jag riktigt pigg efter närmare 12 timmars sömn inatt. Det är som gjort för min planerade dag, som består i att göra diverse ärenden och sysslor, och sedan plugga. :-)

Jag tror riktigt starkt på att våren är på väg! För det första kommer ljuset, och det blir lite varmare för en stund. Jag är dock medveten om att det bara är januari, och kommer att vara kallt vissa dagar också, men när det börjar vankas solglasögon närmar sig våren!

Nu ska jag leta fram något att laga mat av, och efter det ska jag gå ut och njuta av vädret en stund. Samtidigt hinner jag ju även boka om min tvättid, föra ut sopor och vara till Coop för att hämta/föra ett paket. Effektiv var ordet!


/ Camilla


Jag är glad! :-)

För några år sedan hade jag aldrig sagt det här, och trodde inte att jag skulle säga det i framtiden heller, men jag gillar faktiskt kemi! På något konstigt vis är det enklare än förut, och mycket har visst fastnat från gymnasietiden även om jag inte fattade något av det då. Våran föreläsare, och lektionslärare, är bara bra på något sätt! I slutet av dagens föreläsning drog han upp saker vi skulle tänka på, och en lista med vad vi skulle göra för att undvika godkänt betyg. Jag menar, vilken lärare brukar annars ta upp det? Det här blir nog en bra läsperiod! :-)

Annars har jag börjat vänja mig vid att lägga mig relativt tidigt, och även vakna tidigt. Imorse steg jag dock upp lite senare än jag tänkte mig, men vet ni vad? Jag hann till och med med lite dötid innan bussen kom. Hur härligt är inte det? Nu ska jag göra allt för att inte hamna i mina ovanor igen. :-)

Dags att städa lite, ta i tu  med disken eller packa upp min väska. Idag har jag energi så det bara sjunger om det!


/ Camilla


Otränad?

Jag tror minsann att jag har träningsvärk! Frågan är ju hur otränad jag är då jag förmodligen fått det av att ha burit först min extremt tunga packning, och sedan Coop-kassarna och H&M-paketet. Jag borde nog skaffa mig en packåsna, eller en bil. Alternativet är att jag handlar i omgångar, men det blir också jobbigt i längden.

Nu är första dagen av läsperiod 3 även avverkad. Kurserna verkar bra mycket intressantare än matten var, så jag hoppas även resultaten skiljer sig. Mina tentor jag hämtade ut idag ser allt annat än bra ut, och det är verkligen tur att man får göra om den massor av gånger. Idag tänkte jag i alla fall skriva upp anteckningarna från föreläsningarna på datorn. Jag kan minsann börja i tid jag också!

Annars ska jag även springa tillbaka med mitt paket till Coop Forum, för det var alldeles för mycket som jag inte ville behålla. Dock blir det en nybeställning snart. Om mamma läser är jag rätt säker på att hon precis suckade. Dock är det bara nödvändigt som ska beställas, och kanske det även blir något med lite färg på då jag märkte att det mesta som jag fick hem igår var svart eller grått. Slut på depressionsperioden för mina kläder nu!


 
 
Lite av det jag fick hem igår


/ Camilla

Söndag

Än en gång har jag lyckats chockera min mamma med att jag faktiskt orkade stiga upp imorse och var klar i tid, d.v.s. vid 07:00 var jag redo att ge mig iväg till Kalix, för att sedan ta bussen därifrån till Luleå. Hemma är jag nu, och det känns ruskigt skönt. Förutom alla räkningar som hittat hit genom brevinkastet är allt bara bra. Ute skulle man kunna tro att det är vår, ljust och ganska varmt. Hur varmt/kallt det är ute vet jag inte, men jag frös inte i alla fall! Det säger det mesta.

Det var helt rätt beslut av mig att ta mig hit redan på morgonen, för hur skönt är det inte att hinna uträtta alla sina ärenden, samt hinna ta det lugnt på kuppen? Skulle jag varit kvar i Övertorneå skulle jag mest troligt vaknat för ett tag sedan, och skulle få sitta och döda tid medan jag väntade på bussen bara. Nu hinner jag istället betala alla räkningar, handla och städa. Ner till förrådet ska jag också några vändor. Dags att sätta igång!


/ Camilla


Kyckling på fredag

Här sitter jag nu mätt och belåten för andra gången idag. Enda skillnaden är att jag denna gång sitter framför datorn och inte på en begravning omgiven av diverse släktingar. Okej, maten är det också skillnad på. Till lunch blev det benfria fläskkarrékotletter, kulpotatis och någon sås. Nu blev det kycklingnuggets, couscous och sötsur sås eftersom det inte fanns något överflöd av kycklingfiléer här. Båda duger gott och väl åt mig!

Annars har dagen varit ganska lång. Det blev väldigt tidig uppstigning, och en sväng till Korva innan destinationen var Haparanda. Väl där var det som sagt begravning, och efteråt var vi på Candy World. Hemåt åkte vi med alldeles för mycket godis med oss, och nu har jag ont i magen. Tro nu inte att jag åt allt vi köpte, men illamåendet kom redan efter några stycken. Snälla, låt mig sluta tycka om godis helt!


/ Camilla

Torsdag

Jag kan inte fatta att det redan är fredag imorgon. På något konstigt vis lyckas jag alltid koppla bort dagarna här, och det slog mig inte förrän jag satte mig framför tv:n idag att det faktiskt var torsdag. Imorgon bär det av till Haparanda med mamma och systrarna. Denna gång blir det ingen shoppingtur, utan vi ska på begravning. Den börjar redan kl 11:00, så jag hoppas att vi är tillbaka i sinom tid också.

Idag har jag varit hur slö som helst. Bortsett från att jag steg upp med Elise på morgonen, har jag inte gjort något vettigt alls. Om nu det heller var vettigt, då hon egentligen klarar sig själv. Det var hur som helst trevligt att slippa äta frukost själv, även om jag fick göra frukost åt henne också. När hon sedan traskade iväg mot skolan lade jag mig och sov igen. Svårigheter med att somna hade jag då någon vänlig själ i huset har borrat massor i väggarna sedan igår kväll. Varför måste man börja redan innan klockan åtta, för att sedan lägga av hur tidigt som helst? Konstig människa..

Nu ska vi snart åka till Övertorneå igen. :-)


/ Camilla


Filmkväll

Det kändes verkligen som att man blev mycket lättare när hemtentan var nästan klar och inskickad. Jag hann göra klart nästan alla uppgifter, och de flesta var jag mer än nöjd med. Hoppas att det nu visar sig poängmässigt också. Egentligen är jag nöjd bara allt jag gör blir godkänt.

Resten av dagen blev faktiskt rätt så rolig. Lillasyster saknade mig så mycket att hon ville komma hit och sova över. Vi har hunnit med att äta popcorn, spela Mastermind, Yatzy och kolla på American Pie - Bandcamp. De filmerna måste verkligen vara världens roligaste, för vem skrattar inte till ibland när man ser på dem? Jag längtar till jag får se den nyaste! De andra har jag ju faktiskt redan sett minst en gång var. :-)




/ Camilla

Stressa stressa

Jag måste vara otroligt stressad för att få klart hemtentan nu. Inatt drömde jag flera gånger om att jag av någon konstig anledning försov mig rejält och vaknade efter att hemtentan ska vara inlämnad, d.v.s. kl 16:00. Det är något jag egentligen aldrig skulle göra i verkligheten, och speciellt inte då jag lade mig strax innan tolv inatt. Dock kan jag nämna att jag ändå inte direkt steg upp tidigt, utan jag har precis ätit frukost.

Igår blev jag minst sagt frustrerad över hemtentan. Varför måste de svåraste och mest krävande frågorna, ha texter i boken som är på engelska? Språket har aldrig varit min starkaste sida, och speciellt inte då det är på en så komplicerad nivå att det omfattar svavelsyratillverkning bl.a. Om jag inte blivit knäpp eller avlidit av det här, ska jag minsann försöka komma på något riktigt roligt att göra när jag väl skickat in den. Frågan är bara vad.


/ Camilla

Hemtenta

Tisdag idag. En dag innan sista inlämningsdag för hemtentan. Med andra ord har jag massor att göra idag, speciellt eftersom jag inte är fullt säker på alla frågor jag hittills gjort. Jag får hoppas att kompendiet omfattar alla svar, eftersom internet inte alls var till stor hjälp. Visserligen finns det många bra och fullt vettiga svar, men också alldeles för många totalt oseriösa svar till mina frågor, delvis fulla med skit. Än så länge har jag inte träffat på någon ingenjör här som vill hjälpa mig med mina uppgifter.

Jag passade även på att ta en alldeles för lång sovmorgon idag. Första gången jag vaknade var det inte sent alls, men nästa gång var klockan minsann halv elva. Dagen har inte varit fullt lika effektiv som gårdagens, men än finns tid för förbättringar. Håll tummarna för mig! Jag behöver det!


/ Camilla

Söndag

Trots att min granne sent på natten tyckte att även vi andra som bor i huset skulle höra hans bra musik med tillhörande dunkande, har jag sovit otroligt gott. Min säng är så himla skön att jag nog skulle kunna sova bort hela min livstid! Dock vaknade jag automatiskt efter 7-8 timmars sömn, och känner mig nu pigg och glad. Emil sover fortfarande, även om "Märkesmannen" skulle vakna extremt tidigt, vilket enligt honom var sisådär vid klockan tio. Kanske jag får väcka honom snart, men innan är det nog bäst att fixa fram lunch.

Om mindre än sju timmar är jag tillbaka i Övertorneå igen. Det känns lite jobbigt att behöva sitta på bussen i två och en halv timme, men säkert skönare att vara där sen. Här är det så tyst och lugnt att jag nästan alltid måste försöka låta så mycket som möjligt, eller prata i telefon hur länge som helst. I Korva har jag massor av folk att umgås med hela tiden. :-)


/ Camilla


HEJA LULEÅ!

Idag är det en hektisk dag, minst sagt. Tidig uppstigning, snabbpackning av det sista, stress-shopping i Luleå, stress-matlagning innan det blev en shoppingrunda i stan. Efter det var det minst sagt bråttom till Coop Arena, och trots att vi missade hela första perioden var det riktigt kul att se. Läget var 1-0 för Frölunda när vi kom, men efter förlängning var det istället 5-4 till Luleå, vilket betydde att de vann!

Nu gäller det att hinna städa bort julen, föra ner allt till förrådet, diska, packa upp och packa om för veckan. Helst ska jag väl hinna med något annat, och roligare, också. Vem vet om kanske Coop Forum har gott godis. ;-)


/ Camilla


Lyckad dag

Nu börjar det verkligen kännas att jag var uppe med tuppen idag. Eller nästan i alla fall, då jag vaknade lite innan klockan åtta. Vid den här tiden brukar jag inte vara särskilt trött numera, men ikväll lägger jag nog mig faktiskt tidigt. Imorgon ska vi trots allt iväg hyfsat tidigt då mamma måste hinna till Luleå och tillbaka innan hon börjar jobba kl 15. De ska även försöka hitta ett par skor åt Elise på den tiden.

Den här dagen blev faktiskt bra, precis som jag hade förutspått. Jag har hunnit med att hälsa på mina kusiner två gånger, umgåtts med två systrar och även med en kompis, som kom förbi på kaffe och fika. Imorgon hoppas jag på en lika trevlig dag tillsammans med lillebror. Vi ska shoppa och se på hockey. Resten står fortfarande oklart, men något borde vi allt komma på. :-)


/ Camilla


Fredag

Jag känner på mig att det här är en bra dag! Trots att jag vissa dagar inte ens varit vaken vid den här tiden har jag idag hunnit promenera 5 kilometer med hunden, läst tidningarna och ätit frukost, badat bastu med Elise och nu håller vi på att laga mat. Eller okej, koka makaroner. Resten är redan färdigt från tidigare dagar. Efter det bär det av mot Övertorneå och affären för att handla.

Jag måste ha vant mig vid kylan nu också, för trots att det var -25 grader ute frös jag bara om ansiktet när jag promenerade. Dock fick mamma sig ett gott skratt när jag kom in igen eftersom jag såg ut som en snögubbe eller något. Man får lite lätt snö på sig när bilar, lastbilar och dylikt kör förbi, men nu var jag även vit om ögonfransarna, ögonbrynen och håret som stack ut. Det var dessutom tjockt med snö. :-)

Nu är våra makaroner klara, så jag ska gå värma köttfärssås.


/ Camilla

Jag fryser ihjäl!

Hela natten har jag, trots kvällens kyla, haft i tankarna att jag ska klä på mig ordentligt och gå ut på en promenad för att sedan avrunda med att bada bastu. När jag vaknade såg himlen ruskigt blå ut och jag anade det värsta. Väl på nedervåningen visade mätaren -35 grader. Min lust att gå ut försvann ungefär lika fort som jag förstod vad det stod, så nu sitter jag här med badrock och filt istället!

Med andra ord tänker jag stanna inne hela dagen. Pluggandet står högst upp på schemat, men kanske jag kan få med mig någon/några personer här på att göra något roligt också. Åtminstone skadar det aldrig att försöka. Kanske tv:n tycker synd om oss och visar något ruskigt bra ikväll, eller så får vi spela istället. Den som lever får se, men just nu är jag lite tveksam om jag ska frysa ihjäl eller inte. Kan det inte bli sommar nu? :-)


/ Camilla

Sömngångare

De senaste dagarna har jag sovit så länge att jag knappt trodde jag skulle orka ta mig upp vid tio idag. Jag var hur trött som helst ända till på eftermiddagen när jag fick vila knappt en timme på soffan. Nu är jag inte direkt pigg heller, men åtminstone orkar jag vara uppe. Dock har jag tyvärr inte haft mycket energi över till pluggandet idag. Imorgon blir det att plugga dubbelt så mycket då!

Med andra ord har det här varit en slö dag. Förutom att jag och Madeleine lagade mat tidigare har jag mest tagit det lugnt framför datorn och tv:n. Nu på kvällen såg vi två filmer på tv också, mina syskon och jag. Jag hade sett åtminstone en av filmerna, men den var rätt rolig ändå.

Efter "Jordan, Rättsläkare" ska jag fortsätta sova för att komma upp i hyfsad tid imorgon. :-)


/ Camilla

Kallt

Ytterligare en dag med pluggande har snart passerat, och idag har jag verkligen fått mycket gjort. Snart är halva hemtentan gjord, och den andra halvan ska jag hinna med under veckan. Papper har inte blivit ett dugg intressantare idag heller, men åtminstone har jag ju mindre kvar att göra nu. Sann lycka! 

Mindre lycka är det med kylan, som aldrig verkar ge sig här. Just nu är det -26 grader. Alldeles för kallt om man frågar mig, och jag verkligen inte gå ut mer än nödvändigt. Hade det varit lite vamare hade jag kunnat promenera eller åka skidor, men jag får nog lov att vänta. Om inte annat får jag hoppas på mer värme till nästa vecka, då jag nog kommer hit på tisdag eller onsdag och stannar veckan ut. :-)


/ Camilla

Papper

Till min stora glädje går pluggandet framåt i hög fart nu, och kanske är jag lite klokare vad gäller papper nu också. Annars har det varit så att jag behövt läsa vissa delar flera gånger för att överhuvudtaget förstå vad det är jag sitter och skriver om. Jag är ändå glad över att det är en hemtenta och ingen vanlig tenta, för då hade jag nog behövt läsa allt många fler gånger. Det enda jag i princip kom ihåg utan att kolla i mitt anteckningsblock, som för övrigt befinner sig i Luleå, är att papperstillverkning har följande fyra delmoment:

- Mäldberedning
- Formning
- Pressning
- Torkning

Jag får nog börja tro att mitt minne inte liknar en guldfisks mer, eller så hade jag bara tur. Den som lever får se!

Jag hade en tanke på att gå lägga mig tidigt idag, men jag slopar nog den och försöker plugga så länge jag orkar istället. Ju snabbare jag är klar med hemtentan, desto fortare kan jag ju börja lägga mer fokus på matten. Jag tror inte en sekund på att jag klarar tentan, men ett bra försök måste man alltid göra! Vem vet om man har tur och tentan plötsligt är jättelätt. Möjligen var det en önsketanke, men något hopp måste man ju ha! 


/ Camilla

Måndag

Idag är det hemtenta som gäller. Om någon verkligen älskar allt som har med papper att göra är personen mer än välkommen hit och hjälpa mig! Jag kan även vara snäll och överlåta nöjet att skriva hemtentan åt någon annan också om så skulle behövas. Fast jag kan inte klaga på min tillvaro. Snart börjar One Tree Hill, som jag inte får se på enligt min stylist som ägnat en hel del tid åt att försöka fläta mitt hår i olika stora flätor idag. Så fort jag kollar på tv:n får jag höra att det var plugga jag skulle. Näsvis är tjejen också, som jämt frågor om jag inte kan frågorna när jag skriver så lite.

Annars väntar jag just nu på att mamma ska komma hem. Om Elise talar sanning är det fisk som står på menyn idag. Jag är glad, och syster är glad för min skull som blir smartare då. Vi har försökt få henne att äta fisk på alla sätt som går, men det hjälper inte ens om man säger att man blir smartare av det. Nog smart är hon redan, säger hon, men ändå lovar jag att hon är lite avundsjuk på mig för att hon jämt uttrycker sig hur fuskigt det är att jag är smart och kan "allt". ;-)


/ Camilla

Söndag

Idag är det "jullovets" sista dag, men jag förlänger mitt lov till lördag, då det bär av mot Luleå igen. Efter att ha tagit en titt på schemat igår rådde det ingen tvekan om när jag skulle åka tillbaka. Två föreläsningar, varav en är på måndag morgon och den andra på torsdag eftermiddag, ids jag inte åka tillbaka för. Dock innebär det ju att jag ska plugga massor hemma i veckan, men det ska nog gå bra. Allt blir så mycket roligare när man har människor runtomkring sig hela tiden här. I lägenheten är det snart så illa att jag får börja prata med mig själv eller ha en skyhög telefonräkning.

Det har egentligen inte hänt något speciellt alls idag. Det enda som egentligen hänt var Elises lilla olycka då vi skulle äta kvällsfika. Hon råkade snubbla på valpen och spillde ut allt på golvet. Som om inte det vore nog gick även glaset sönder och hon fick en liten glasskärva i handen. Nu är i alla fall glasskärvan borta, golvet skurat och mattan i tvättmaskinen. Det är inte ofta jag sett pappa skura, men han kunde tydligen! :D


/ Camilla


2 januari

Den här dagen måste vara världens längsta dag! Jag lovar! Jag har inte ens vaknat tidigt, och ändå har jag hunnit med hur mycket som helst. Det konstiga är att det dessutom är en massa segt jag gjort; städat bort julen, bytt och strykt gardiner samt bytt glödlampor. Utöver det har jag även hunnit med att vara och hälsa på en granne i säkert en timme. Varför kan då inte tiden ha gått lite snabbare? Min fantasi över vad jag ska göra börjar ta slut.

Kvällen får bestå av att titta på film ifall jag inte kommer på något annat. Här har jag vi ju trots allt fler tv-kanaler än jag har i Luleå, men där är min tv större och bättre. Allt kan man helt enkelt inte få, speciellt inte samtidigt.


/ Camilla

100101

Nytt år och nya möjligheter nu. Jag fick en ruskigt bra start på 2010, så jag tror att det blir ett bra år nu! Kvällen var helt klart över förväntan. Eller faktiskt hade jag nästan inga förväntningar eftersom mina planer alltid brukar spricka, och fester i den här kommunen inte brukar vara något att hissa i flaggstången. Om man räknar bort att min mobil nästan försvann var kvällen nästintill perfekt. En bättre början på året hade jag absolut inte kunnat få!

Nu är jullovet snart slut, men jag funderar på att förlänga min vistelse här och åka tillbaka till Luleå först i slutet av nästa vecka. Som vanligt är beslutsångest mitt andra namn, så jag vet inte hur jag kommer göra. Jag hittar både för- och nackdelar med de båda alternativen, och jag tvivlar på att någon kommer hjälpa mig att bestämma mig. Men äsch, time will tell.


/ Camilla


RSS 2.0