Ojdå

Här sitter jag nu nästan en timme senare. Dock är det nästan samma plats jag suttit på hela tiden. Jag får helt enkelt skjuta upp städningen till senare, för idag blev det inget av den. Jag har ju hyfsat kort dag imorgon, så då borde jag väl ha tid med det. Eller ja, det handlar nog snarare om orken. Om jag orkar, ska jag dessutom cykla till skolan. :-) Obs, om!


/ Camilla

Plocka undan

Nu ska jag skärpa mig vad gäller rummet, och städa här innan jag lägger mig. Då menar jag inte städa som innebär skura, dammtorka m.m, utan plocka undan alla saker och ordna på så vis. Jag kommer aldrig att orka vara här inne annars. Visserligen sitter jag väl vid datorn här ganska ofta, men då puttar jag vanligtvis bara undan grejerna som är på fel platser. En ovana helt enkelt!

Hoppas att det inte tar länge att plocka undan här, för jag vill hinna sova ganska länge. Med andra ord vill jag försöka sova så länge som möjligt. Idag har jag känt mig så trött hela dagen. När vi for till kalaset kände jag mig åter som en zombie - illa!


Nåja, nu ska jag börja så det inte tar länge.
/ Camilla


Bilder från kalaset











Söndagsmiddag

Snart är det dags för middag. Idag blir det en köttgryta med champinjoner - gott! Ihelg har man verkligen haft osunda matvanor. I princip har jag ätit fika och andra sötsaker till varje mål, förutom just middagarna. Inte för att det hjälpt så mycet att äta middag heller när det direkt jämnar ut sig med fika. Som tur är så slutar kalasen för ett tag efter ihelg. Nu på kvällen ska vi till kusin Therése på fika. Jag tvivlar på att jag får ner med fika, men ett försök duger ju alltid.


/ Camilla

Ötå cruising

Gårdagen blev rolig trots allt, och jag åkte nog bil från ca. 20:30 till 03:30, med några få undantag då jag var på Frippes och Särkivaara. Jag hann med att träffa en massa trevligt folk också, som tur är. Jesper bl.a. träffar man verkligen inte allt för ofta numera. Annars hade jag kul i bilen med Johan också. :-D

Idag sov jag tydligen bort halva dagen. Jag vaknade kring ett av att jag hörde att vi hade gäster, vilket jag visste att vi skulle få också. Vad jag inte visste var att vi redan haft gäster som hunnit fara före jag vaknade. Nåja, ibland måste man ju få sova också. Imorgon börjar ju trots allt skolveckan igen.


/ Camilla

Zombie

För tillfället känner jag mig oerhört trött. Jag kom hem relativt tidigt igår, och sov till ungefär kl. 11. Ändå känner jag mig som en zombie just nu. Kanske vore det bäst att gå vila en stund, men då finns risken att jag sover bort hela kvällen. Eller halva åtminstone. Och om jag går och lägger mig nu, så är jag kanske tröttare senare ikväll? Vem vet..

Nu har de flesta gästerna varit på kalaset. Några enstaka kommer ikväll, och resten imorgon. Det ska bli skönt att få kalasen överstökade, eller åtminstone för ett tag. Inom familjen är det kalas först i mars igen, men sen finns ju släkt och vänner som fyller år före det. Massor av människor för att vara exakt.


Om jag nu tänker fara någonstans ikväll vore det nog bäst att börja kolla om jag har nå rena (läs: fina) kläder.
/ Camilla


Barnkalas

Nu börjar Elises kalas lida mot sitt slut här hemma. Dock kommer det nog eventuellt släktingar lite senare. Tårta och annat fika har jag i alla fall fått nog av nu för ett tag. Bara tanken på att äta mer av något sött, inte minst godis, just nu får mig att må illa. Snart ska vi som tur är äta middag. :-)

Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag. Eventuellt far jag ut på byn senare, men det är inget som är säkert än. Jag tror att jag hoppar över festandet i alla fall. Sorry, kompisar! Jag orkar inte komma och kolla när andra festar heller. Jag är helt enkelt inte på humör för sådant idag, åtminstone just nu.


/ Camilla


Ny mobil!



Yes, äntligen har jag en ny mobil. Visserligen ingen jag själv valde ut, men jag nöjer mig med den här ändå. Mamma hade en Nokia 5610 Xpress Music över hemma så. Den har 3.2 megapixlars kamera, så hyfsade bilder borde det väl bli. Dock gillar jag absolut inte Nokia, men det här får gå. Åtminstone till jag köper en ny, om jag köper en. Allt beror nog på hur pass bra den här samarbetar med mig. :-)

Ont i ryggen

Igår bestämde jag mig för att lägga mig på soffan och kolla på Sex and the city. Det slutade dock inte bra, eftersom jag nog lyckades somna efter drygt ett avsnitt. Vad jag sedan inte märkte av var att jag sov på soffan hela natten. Jag hade mina jättekuddar på soffan, vilket verkligen resulterade i att jag fick ont i ryggen. Suck. Nåja, upp kom jag ju i alla fall. Jag var inte ens trött när alarmet ringde kl. 05:50, men jag valde ändå att hoppa över bakningen och vila en stund.

Snart ska jag äta frukost, och sedan ska jag packa alla saker jag behöver med mig idag. Jag tror att jag ska försöka fara ut och springa på motionsidrotten idag, om vristerna håller. Annars får jag väl hålla mig till en promenad.


/ Camilla


Sovdags

Önska mig lycka till! Imorgon tänkte jag nämligen försöka orka upp redan kl. 06:00, för att hinna baka lite till inför helgens kalasande. Annars hade jag kunnat baka efter skolan, men eftersom jag slutar så pass sent får jag slopa den iden. Om jag nu lyckas ta mig upp eller inte, det är en helt annan sak. Har man viljan borde det åtminstone gå!

Annars är det nog en relativt lugn dag imorgon. Skola till kl. 15, sen kommer jag hem. Hur jag gör senare under kvällen vet jag inte riktigt. Syrran försöker skarpt få iväg mig härifrån, men frågan är ju vart jag ska ta vägen? Någon som vill hitta på något med mig?

Och en sak till, är det någon som vill se Sex and the city filmen med mig på måndag eller onsdag? Helst onsdag.


/ Camilla


Nya vrister?

Även om jag bytte om och for till träningen blev det inget tränande för min del idag inte. När jag sprang upp för att hämta mina kläder vek sig vristen min. Det gjorde ont, och när jag väl tog på mig basketskorna och tänkte träna fick jag mer ont. Så jag stod över basketen idag, och tar nya tag på måndagens träning istället. Jag börjar bli less på mina vrister. När jag spelade basket förut, för ca 4 år sedan, stukade jag jämt foten, vilket nu på senare tiden har lett till att vristen viker sig då och då. Det kvittar om jag går, springer eller hoppar någonstans, det bara händer ibland. Inom kort ska vi dock fara och köpa stöd för vristerna, så kanske det förbättras. Annars kan jag ju alltid köpa nya vrister. ;-) (det var ett skämt)


/ Camilla

Som jag trodde

Precis som jag trodde var det här sista korta torsdagen, åtminstone om schemat inte går att ändra. Jag har dock inte slutat hoppas ännu, och imorgon ska vi försöka få vår vilja igenom en gång till. Torsdagarna är ganska perfekta som de är nu ju.

Annars har jag inte åstadkommit i princip något idag. Jag läste boken på morgonen, eller åtminstone 50 sidor av den, sedan efter skolan var jag på byn ett tag. Jag försökte hitta söta blyertspennor att tillägga i Elises present, men något sådant verkar inte finnas i Övertorneå. Typiskt! Nåja, jag har trots allt redan fyra presenter åt henne. Det får räcka. :-)


/ Camilla

The Godfather

Nu ska jag alldeles strax lägga mig i sängen och läsa The Godfather. Jag hade helt glömt bort att läsa den, trots att jag haft det i tankarna några dagar nu. Tack Jenny för påminnelsen! Hur som helst, så har jag ca. 60 sidor att läsa, och kommer nog därför att behöva fortsätta läsa ett tag på morgonen. Vi har nämligen ingen matte imorgon, så då har jag bara en lektion. :-)

Imorgon kommer nog bli den sista sköna torsdagen i hela trean, eftersom vi mest troligt flyttar fysiken till torsdag eftermiddag. Suck, det är verkligen det sämsta tänkbara! Vi var och pratade med Siv-Britt idag, och det kanske gick att fixa om det passar hela klassen. Jag håller tummarna för fullt!


God natt!
/ Camilla

Huvtröja

Åh, vilken fin huvtröja jag hittade när jag kollade på Halens sida. Nu har jag kommit in på mina ryck med att vilja ha en massa saker igen, men den här måste jag bara ha. Den ser så mysig ut också. :-)


http://www.halens.se 699 kr


IKEA

Det här fick jag med mig från IKEA, glömde visst bort lite tidigare: 

- POLARVIDE, filt 39 kr
- SOVA, örngott 39 kr
- GÖREL, kuddfodral, 99 kr


GÖREL kuddfodralen är dock finare i verkligheten!


/ Camilla

Tur i oturen

Nu är jag hemma från Haparanda. Det blev en lång dag, mycket längre än jag trodde. Efter skolan hann jag nätt och jämnt hem före vi for tillbaka igen. Jag hade tänkt mig endast några timmar i farten, men det tog två timmar bara på Ikea. Suck, jag höll på att mista tålamodet helt och hållet. Jag kan gå runt och strosa i affärer hur länge som helst, men när man väl vet vad man ska ha har jag verkligen inget tålamod att bara stå och glo på saker.

Jag hann inte med att köpa något av det jag skulle. Det enda jag fick med mig hem var en massa presenter till Elise och två nya kuddfodral till mina jättekuddar. Listan på vad jag egentligen skulle ha är lång, men jag får väl snällt vänta till nästa gång. Då har vi förhoppningsvis mer tid till andra affärer. Nu fick jag nästan springa igenom flera affärer på lite mer än en halvtimme.

Jag höll inte på att mista tålamodet bara på Ikea, utan även på mina familjemedlemmar. Jag blir så himla less på att jag bara får ta emot klagomål och gnäll. Som jag blivit påmind om så många gånger förut slutar man tydligen lyssna efter nog mycket sådant, men ändå avtar aldrig det när det är mig det är frågan om. Nåja, ett år kvar nu. Ett långt år.

Det hade kunnat gå riktigt illa för oss allihop på väg hem. Halvvägs hem sprang nämligen en älg över vägen, väldigt nära bilen dessutom. Som tur var hann jag sakta in i tid, och älgen sprang fort över vägen. Eftersom vi hade lilla bilen hade vi nog fått älgen över oss annars. Vi hade tur i oturen helt enkelt.


/ Camilla

Armband

Ja, jag röcks med i tv-tittandet och kollar på SATC just nu. Det är sjukt bra =)

Samtidigt som jag kollar på tv surfar jag runt på nätet också. Jag behöver smycken, så jag tror att jag ska beställa hem lite armband någon dag. Här är mina tre favoriter, men jag vet inte riktigt vilken/vilka jag beställer. Vilka tyckte ni var finast?


http://www.bettiesgalleria.com 129 kr


http://www.bettiesgalleria.com 129 kr


http://www.bettiesgalleria.com 89 kr


/ Camilla

En prinsessas dagbok



Jag ändrade mina planer på att gå sova tidigt, och istället kollar jag på "En prinsessas dagbok". Den är faktiskt rolig även om jag sett den massvis med gånger förut. Ibland tycker jag bara att prinsessan gör bort sig totalt. Haha xD

Nåja, snart blir det sängen och imorgon väntar en sovmorgon. Dock får jag inte sova länge eftersom Elise börjar redan kl. 08:20. Men något positivt är i alla fall att jag slipper åka buss, och åtminstone får sova lite längre än annars. Jag får räkna med att vara dödstrött på morgonen igen, men eftersom vi bara ska till Haparanda imorgon, så kanske jag lägger mig tidigare då istället. Bättre sent än aldrig ju.


/ Camilla

Tisdag

Jag förstår inte hur mycket sömn jag egentligen behöver. Inatt sov jag 8 timmar, och ändå var jag väldigt trött. Eller rättare sagt höll jag inte på att ta mig upp, vilket resulterade i att jag precis hann till skolan till kl. 08. Då blev besvikelsen stor över att vi inte fick våra handledare idag, vilket för vår del betydde att vi inte kunde fortsätta med vårt projekt. Så jag gjorde i princip inget vettigt alls i skolan idag, utan jag gick mest och väntade på att lektionen i idrott B skulle börja. Det var förresten kul, hoppas det fortsätter likadant. :-)

Hur som helst, så ska jag snart fara till träningen. Vi börjar inte förrän kvart i 6, men jag ska följa med mamma till Finland en sväng före. Min bror tränar där nu i veckan, och som alltid har alla träningar på samma dag. Hehe, nästan i alla fall. Tur ändå att vi har tidig träning idag, så hinner jag hem i tid till att sova. Jag ska inte vara uppe länge idag, det är ett som är säkert!


Nu måste jag byta om, och sen blir det att fara.
Ha det bra! / Camilla

Tips på smycken?

Jag är verkligen i behov av nya smycken. Som det är nu varierar jag mest mellan två par örhängen och två halsband. Jag behöver variation, men änner att jag har för "fina" smycken som jag inte riktigt kan använda till vardags.

Någon som har något bra tips på var man kan hitta fina smycken? (helst på nätet)


/ Camilla


Back in business

Nu har jag tränat mitt första pass basket på fyra år, och det gick väl ungefär som jag förväntat mig. Vissa saker måste jag öva in igen, medan andra sitter kvar. Nu får jag i alla fall regelbunden träning varje vecka, vilket är huvudsaken. Att basket sedan är roligt är ju bara positivt. :-)

Jag känner mig faktiskt riktigt duktig. Före jag for till träningen hann jag med att baka nötchokladrutor och toscakaka, samt laga mat. Utöver det hann jag med att slöa också, men ändå är jag trött. Idag blir det en tidig kväll för mig! Jag kanske borde ta och räkna lite efter bastun i alla fall, men sedan blir det sängen.


/ Camilla

C905





Någon som har en aning om när Sony Ericsson C905 kommer ut? Jag är i behov av en ny telefon, och jag vill så gärna ha en bra kamera i mobilen. Snygg är den också! :-D

Höjden av trötthet

Min morgontrötthet är deffinitivt tillbaka. Imorse orkade jag knappt stiga upp ur sängen. Att jag dessutom somnat med levande ljus tända på fönsterbrädan gjorde inte saken bättre. Jag förstår inte hur jag kan vara så trött egentligen. Oftast gör jag inget som kräver allt för stor ansträngning, och jag sover ändå en hel del också. Nåja, kanske det går över.

Skoldagen gick relativt fort. Vi hade matte, historia och fysik. Uppgifterna i både matte och fysik går oerhört segt att göra, och jag börjar nästan misstänka att jag håller på att bli trög. Så svåra kan de väl ändå inte vara att jag hakar upp mig på var och varannan uppgift? Haha.


/ Camilla

God natt!

Nu är det färdigräknat för idag och sängen väntar inom kort. Jag ska bara kila ner och borsta tänderna. På morgonen ska jag försöka att hinna upp lite tidigare än vanligt så att jag hinner duscha och packa alla saker. Jag tänkte nämligen stanna och träna efter skolan, som slutar redan till lunch, även om jag har basketträning också. Det är ingen risk att jag tränar för mycket i alla fall, snarare tvärtom. Från och med imorgon är det slut med slöandet för min del.


God natt!
/ Camilla

Matte

Det är konstigt att jag helt tappat suget för att kolla på tv. I och för sig är det ju bara bra, eftersom jag kan ödsla energin på så mycket annat då. Förra året kretsade i princip hela mitt liv runt de tv-program som gick på eftermiddagarna/kvällarna, och det märktes rejält på vissa saker. Inte minst skolan. Nu ikväll ska jag passa på att räkna lite matte, eftersom vi räknar i rasande fart i skolan.

Rummet förblev ostädat över helgen, men det hoppas jag kunna ta igen någon dag. Imorgon blir det nog basketträning för min del. Min första på fyra år. Det ska bli ganska kul att se hur mycket jag egentligen tappat under alla dessa år.


/ Camilla


Väntan

Nu väntar jag på att rimbobullarna ska jäsa klart så jag får börja grädda dem. Det blev inte mindre än 7 plåtar, vilket motsvarar ca. 150 stycken. Mamma hjälpte mig, så själva bakningen gick relativt fort. Medan jag kikade lite i recepten kom jag på fler sorter att baka. Och ja, det kanske är mycket fika, men är det kalas så är det. :-)

Jag skippar dock att baka fler sorter idag, utan lämnar det till veckan. Jag har inte jobbiga dagar i skolan, så jag borde ju hinna baka på flera tillfällen. Utöver träningen och allt annat har vi även planerat in en tripp till IKEA någon dag före fredag. Med andra ord kommer veckan att gå fort!


/ Camilla


Bakning på G

Snart ska jag börja baka. Det blir rimbobullar och ev. något mer idag också. Allt beror på hur mycket jag orkar med idag. Jag har åtminstone inga måsten nu, så det är lika att passa på att baka. Det svåraste med det hela lär bara vara att bannlysa alla från att snatta fika före kalasen. Det måste räcka!

Någon som har något tips på bra kalasfika? :-)
 

/ Camilla


Oslagbar



Det går inte att i ord beskriva hur oerhört less jag är på Theo. Han är så dum, envis och jobbig. Han får inte direkt pluspoäng av att han jämt gräver i papperskorgarna och sliter ut diverse saker och sprider ut de på golvet. Idag hade han visst bestämt sig för att vardagsrummets stora matta var en bekvämare toalett än hans olika ställen utomhus. Jag trodde att Elise skämtade när hon ropade:
- Camilla, Theo har bajsat på mattan!

Någon som vill ha en hund? ;-)


/ Camilla

Killar ;-)

När hon går ifrån dig och är arg - Gå efter henne.
När hon stirrar på dina läppar - Kyss henne.
När hon puttar dig eller slår dig - Ta tag i henne och släpp henne inte!
När hon börjar svära åt dig - Kyss henne och säg att du älskar henne.
När hon är tyst - Fråga vad som står på.
När hon ignorerar dig - Ge henne din uppmärksamhet.
När hon drar sig ifrån dig - Dra henne tillbaka.
När du ser att hon börjar gråta - Håll om henne och säg ingenting.
När du ser henne gå - Smyg upp bakifrån och krama om henne.
När hon är rädd - Skydda henne.
När hon lutar sitt huvud mot din axel - Lyft upp hennes huvud och kyss henne.
När hon tar ditt favoritplagg - Låt henne ha kvar det och sova med det en natt.
När hon retar dig - Reta henne tillbaka och få henne att skratta.
När hon inte hör av sig på ett tag - Försäkra dig om att allt är okej.
När hon tvivlar på dig - Försvara dig med sanningen.
När hon säger att hon tycker om dig - Så gör hon det mer än vad du skulle kunna förstå.
När hon tar tag i din hand - Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar.
När hon "bumps" in i dig - "Bump" in i henne också och få henne att skratta.
När hon berättar en hemlighet - Håll den hemlig.
När hon tittar dig i ögonen - Titta tillbaka och vänd inte bort blicken förrän hon gör det.
När hon saknar dig - Är hon sårad på insidan.
När du krossar hennes hjärta - Försvinner aldrig smärtan.
När hon säger att det är över - Vill hon fortfarande att du ska vara hennes.
När hon laddar upp den här texten - Vill hon att du ska läsa den.

H&M


Suck, vårt H&M-paket hade blivit försenat till nästa vecka. Jag som är så sugen på nya kläder! Visserligen var det inte mycket jag plockade åt mig eftersom så många andra också skulle ha kläder, men det är åtminstone en början. Jag ska försöka hinna fara och shoppa i höst, och då ska jag försöka hitta det jag fortfarande behöver. Jeans, koftor och träningskläder börjar bli rätt så akut. Jeans kan man väl i och för sig hitta här i byn, men resten får man nog åka längre bort för att få tag på. Här är lite av vad jag beställde:

Söndag

Jag hade tänkt mig att kunna sova så länge jag vela, och inte minst till när Elise vaknar. Vanligen vaknar hon ganska sent när hon väl får sova, men inte imorse inte. Hon kom minsann och väckte mig redan klockan åtta! Så jag har redan hunnit med massor av saker, och nästa punkt blir bakning, matlagning och pyssel. Jag och Elise tänker nämligen göra hennes inbjudningskort för hand, efter en massa tjorv från datorns sida. Suck.

Nu har vi dock båda pauser framför varsin dator. Själv roar jag mig med bloggar och annat medan Elise är på msn. Hon är ganska bra på att skriva trots att hon bara är 5 år (snart 6), men ibland blir det ganska roliga resultat. Inte minst nu:

Elise säger:

ja är jä teglad attduär pådatån camilla


/ Camilla


Morgondagens planer

Imorgon är det söndag. Helgerna går verkligen fort! Jag har inga måsten, så då ska jag försöka få så mycket som möjligt gjort. Här är en lista på vad jag ska försöka hinna göra:

- Baka en eller flera sorter
- Räkna lite matte
- Läsa ett kapitel ur "The godfather" (ca. 60 sidor)
- Städa mitt rum (dammsuga, skura m.m.)
- Promenera

Sedan dyker det säkert upp nya saker, men sådant får man räkna med.


/ Camilla


Filmtips?

Gud vad jag känner mig trött! Tv:n var på i vardagsrummet när jag kom upp för trapporna, så här sitter jag nu och ser på någon halvtaskig film. Nu skulle jag dock inte tacka nej till sällskap. Det är så trist att sitta här själv eftersom familjen lade sig. Kanske borde jag också sova snart, men ett tag till sitter jag nog här i alla fall. Det är ju trots allt lördag, så imorgon får jag nog sova. :-)

Jag hade nästan lust att kolla på film idag, men jag vet som ingen bra film. Någon som vill ge mig tips på en bra film? Jag har sett ganska många filmer, men nu har jag inte sett några nya filmer på ett tag. Eller jag såg på en film, Gracie, idag. Det var faktiskt en helt okej fotbollsfilm som t.o.m. lockade fram tårar vid ett par fillfällen. :-)




/ Camilla

Bagarhalsband

Jag och Elise fick för oss att börja baka till de stundande kalasen nästa vecka. Elise har skrivit en lång lista, med kompletteringar av mig. Såhär lyder "bak-listan" till åtminstone Elises kalas:

- Muffins, ljusa och mörka
- Rulltårta + Drömtårta
- Kokosbollar
- Hallongrottor
- Sockerkaka
- Tårta (tårtor)
- Nötchokladrutor
- Morotskaka
- Mockarutor
- (Rimbobullar)
- Toscakaka
- Tigerkaka
- Minttoppar
- Kolakakor

Mitt i allt bak började Elise spegla sig och lägga på sig smycken. Hon hade tydligen ett bagarhalsband också. Har ni det va? ;-)


/ Camilla

Spjut

Det blev inga basketskor för mig idag, eftersom mamma plötsligt insåg att spjutfinalen i OS just skulle börja när vi tänkte fara. Nu sitter jag och håller tummarna för den snygga norsken, som faktiskt leder. Mamma skriker sig hysterisk för finnarnas skull, men jag hejar inte på de inte.


Andreas Thorkildsen


/ Camilla

Lördag

Igår somnade jag bara helt plötsligt när jag satt och kollade på en massa saker på nätet. Datorn hade jag i alla fall lagt ner på golvet, men det har jag inga som helst minnen av. Msn var på och så även allt annat jag hade haft uppe. Jag hade inte sladden i mitt rum, så batteriet har nog dött strax efter att jag somnat. Klockan kan inte ha varit mycket mer än elva när jag slocknade heller, för jag hörde aldrig när mina systrar kom hem med bussen.

Idag kommer jag troligen inte att göra något alls. Det blir säkerligen en av dagarna jag känner mig som inlåst här hemma. Jag tänkte först fara och kolla på ett par nya basketskor, vilket mamma lovade att vi skulle göra igår, men nu har har hon som vanligt ändrat sig. Typiskt! Varje förslag jag har om något att göra dissar hon. :-S


/ Camilla


Skolan är ju inte viktig!

På måndag ska mamma fara till Sunderbyn för att operera bort någon sak hon haft på ögonlocket ett bra tag. Mamma visste inte än hur hon skulle göra med Elise, så vi satt och diskuterade det här. Elise slutar skolan kl. 14, och mamma har tid en halv timme senare. Plötsligt slängde Elise ur sig ba:
- men skolan är ju inte viktig!
- men elise, du har ju precis börjat. skolan är viktig.
- men hallå, är det inte viktigt att ta bort ditt öga då?
- oj, jag menade klumpen på ditt öga.

Haha, gud så man får skratta åt henne ibland. :-D


/ Camilla


Dagens ideal

"Man får inta äta flera glassar, för då kan man bli tjock. Tjock som en gris." - Elise 5 år

Gud vilka sjuka ideal det är idag. Det börjar gå överstyr när lågstadiebarn börjar tänka på att inte bli tjocka. Det är inte det enda som börjar krypa ner i åldrarna, utan även massor av "fula ord". Vi diskuterade om det på engelskan idag också, men det är verkligen sjukt. Min syster är inte sen direkt med allt det, utan hon frågar om vad som är nyttigt och inte hela tiden, frågar om hon blir tjock om hon äter diverse saker o.s.v.

Rätt kul med fredag igen ändå. Då får jag åtminstone vila ut i två dagar. Min morgontrötthet har återkommit med stormsteg. Idag var jag ännu tröttare än igår, men jag hann i alla fall med bussen. Om jag inte hade packat klart på kvällen hade jag nog fått stressa.

Det trista med fredagarna är bara att jag inte vet vad jag ska göra. När man gick på högstadiet for man till Frippes varje fredag, men jag roas inte allt för mycket av sådant mer. Eftersom jag inte är 18 kan jag inte fara ut heller, så jag får väl helt enkelt vara hemma med familjen eller något. Eller ja, typ mamma och Elise.


/ Camilla


Rastlös

Hör och häpna - jag är inte trött längre! Det kom ju inte precis lagom det här, eftersom det är nu jag vill vara trött och kunna somna direkt. Istället sitter jag vid datorn och är rastlös. Jag vet inte riktigt vad jag skulle göra nu, räkna matte, läsa eller gå duscha? Det sistnämnda lämnar jag nog till morgonen, även om vi har motionsidrott direkt kl. 08. Eftersom det är på idrottsplanen fruktar jag nästan att jag måste hoppa höjdhopp. Jag kan helt enkelt inte det. Haha.

Äsch, nu kom jag på att jag åtminstone kan packa väskan till imorgon. Jag tänker nämligen inte upprepa de tidigare årens vanor, nämligen att packa väskorna i sista minuten före bussen kommer. Stressa får jag göra nog mycket redan, så jag ska försöka ändra mig till det positiva i år. Jag hoppas att det håller året ut. :-)


/ Camilla


Jävla stave!

Istället för att träna basket idag for jag ut och tänkte åka inlines, men självklart stötte jag på problem. Det verkar som att det är det självklaraste numera - att stöta på problem när jag börjar med något. Hur som helst, så började min ena stave krångla efter vägen och det var ganska svårt att åka med bara en stave som fungerade väl. Med andra ord blev min träning ganska oseriös idag, även om det blev ett par kilometer. Basket börjar jag med på måndag!

Annars har jag haft en av mina tröttare dagar idag. På morgonen orkade jag knappt upp. Det kändes väldigt motvilligt och jag fick till slut tvinga mig upp för att hinna med att duscha före skolan. Bussen missade jag, och jag var för seg för att hinna till skolan med vespan också. Som tur var hade jag i alla fall en mamma som förde mig idag, vilket jag säkerligen inte kommer att ha allt för ofta. Utöver morgonen har jag varit trött resten av dagen också, både i skolan och hemma. Jag har inte ens orkat med att ta fram matteboken, vilket jag hade i tankarna. Det är svårt att hinna med många tal på lektionerna när det är mycket nytt.

Imorgon är det fredag, och för första gången känns det inte som något speciellt. Skolan rullar på så lätt att det nästan känns skönt att gå dit varje dag. Då vet jag att jag gör något nödvändigt. Dessutom är ju de flesta ämnena faktiskt helt okej. Jag har fortfarande både kemi och svenska kvar från förra året, men de borde jag ha fixat i ett nafs. :-)


/ Camilla


Basket eller inte?

God natt, nu ska jag nämligen gå sova. Jag känner mig ganska trött, och det är bara värre på morgonen när jag ska upp. Imorgon måste jag dessutom orka upp i hyfsad tid eftersom jag tänkt mig hinna duscha och allt före skolan. Vi har bara matte och engelska C imorgon, men jag vet inte riktigt om jag hinner till engelskan eftersom jag ska till tandläkaren. Kanske missar jag början av lektionen, men det borde ju inte göra så mycket? Matten började jag i alla fall första mig på nu, så jag hoppas att inte engelskan blir något problem i år. Det är nämligen inte det lättaste språket om man frågar mig, men nog kan jag väl lite åtminstone. :-)

Ska jag spela basket eller inte i år? Det är den stora frågan nu, och jag vet inte riktigt om jag vill eller inte.


/ Camilla


Fysik B

Idag hade vi vår första lektion i fysik B, och det verkar ju inte vara överdrivet svårt. Visserligen har jag inte förstått det vi höll på med idag riktigt, men jag antar att de nya begreppen bara behöver tid på sig att falla in. Vi stötte nämligen på nya begrepp i matten också, och en del av de verkar komma i fysiken också. Suck. Nåja, snart ska jag i alla fall försöka mig på att lösa lite uppgifter själv också. I år tänker jag minsann inte hamna efter.

Det är så himla trist med regn. Man blir blöt, frisyren blir platt som en pannkaka och man ser allmänt sliten ut. Imorse hade jag mina tankar på att köra vespa till skolan, men jag fick lägga de planerna åt sidan när regnet inte ville sluta. Det är nämligen inte roligt att köra en kvart i 50 km/h och sedan vara dyblöt när man kommer fram. Jag hade tur idag och fick skjuts med Marina till skolan - snabbast och skönast. :-)


/ Camilla

Otur

Återigen vann jag inget på bilbingot, suck. Varför fattar man bara inte att man inte vinner hur man än försöker fara och spela? Det värsta är när man är ett nummer ifrån, och så tutar någon annan. Det har ju som hänt en och annan gång, tyvärr. Nåja, ett tidsfördriv var det ju.

Nu sitter jag förvånansvärt nog och försöker göra lite finska uppgifter. Jag brukar inte göra något nödvändigt när jag sitter vid datorn, men nu ska jag ge det ett försök. På så vis tar de ju slut fortare också. Fast just de här lär ju inte ta slut på ett bra tag eftersom hon gav mig en massa extra (läs: svåra) uppgifter utöver det andra. Nästa vecka ska jag tydligen få mallen till en fullständig romananalys också. Låter det inte lockande? Haha.


/ Camilla

Idéskiss

Förvånansvärt nog kom jag och Betty på vad vårt projektarbete ska handla om, så idag blev idéskissen klar. Dagen gick faktiskt fort, även om vi egentligen bara hade projektarbete. Dock höll vi inte på med det mer än till lunch, men det räckte ju för dagen. Själva arbetet sätter nog inte igång förrän om ett tag, skulle jag tro.

Jag hann med att fylla på mitt schema lite idag också. Jag valde till Engelska C, Naturkunskap B och Idrott och hälsa B. Schemat var så himla tomt före, och sedan är ju extra poäng alltid bra att ha. Finska steg 6 var jag också och hämtade ut material till, så det borde inte ta allt för länge att göra. Om det går ska jag även försöka hinna med Desktopp (stavning?). Dock är det inte säkert att jag får läsa den kursen, men vi ser ju.


Nu ska jag försöka ägna mig åt att läsa igenom lite finskapapper före bilbingot.
/ Camilla


Sova är det bästa som finns!

Jag blev verkligen supertrött efter att jag ätit middag, så jag gick upp och vilade lite. Dock kan jag säga att min vila drogs ut väldigt mycket, eftersom jag var trött och för att det var så skönt att bara ligga där. Jag hade ju tänkt fara och träna, men när jag väl vaknade en aning senare än jag tänkt mig, hörde jag att någon behövde vara hemma med Elise, och vem tror ni blev utsatt? Självklart var det jag, suck. Då bestämde jag mig för att fortsätta sova, men vad händer inte då precis när bussen gått? Elise far och hälsar på Klara. Nåja, nu har jag sovit ut i alla fall.

Man kan ju faktiskt undra varför jag inte sover nu också, men jag tänkte försöka komma på något bra PA (projektarbete), eftersom det ändå snart måste kommas på. Imorgon har vi PA hela dagen i skolan, så framåt borde man ju komma till slut. Dock skulle vi lära oss något system först, fråga mig inte vad för det har jag faktiskt glömt.


/ Camilla

Fika

Nu sitter jag här hemma och fikar, igen. Jag kan verkligen aldrig hålla mig om det finns fika på bordet. Ikväll är det viss träning (?), så i sådana fall gör det inget att jag fikade. Basketen är ett ganska osäkert kort just nu, eftersom jag tydligen inte får någon information om något alls. Nåja, man får hoppas på det bästa helt enkelt.

Schemat var mitt lättaste någonsin, sjukt korta dagar och lite lektioner. Hellre skulle jag haft packat schema på hösten och lätt på våren, men det här duger bra det också. På torsdagar slutar jag redan kl. 08:50. :-)


/ Camilla

Skolstart

Jag som tänkte vara pigg, och framför allt sova länge kunde inte sova inatt. Antingen var det för ljust, varmt, kallt o.s.v. Jag hatar verkligen när man har sådana jättesmå skäl till varför man inte kan sova. Min säng står vid mitt lilla fönster nu med morgonsol, men idag behöver man inte oroa sig för sådant. Däremot var det fullmåne (?) inatt. Nåja, till slut somnade jag ju.

Nu har alla syskonen farit till skolan, och det var sjukt skönt att kunna säga att man inte börjar förrän om ungefär fyra timmar. Jag har nog aldrig varit uppe såhär tidigt, alltså så många timmar före. Skönt är det i alla fall. Nu kan jag ju göra precis vad jag vill fram till halv tolv ungefär, då bussen går. :-)


/ Camilla

Snart nöjd!

Nu är jag stolt över mig själv. Jag orkade nämligen börja ta itu med mitt rum, och hör och häpna - det är snart bra! Nu har jag i princip bara skrivbordet och alla småsakerna där kvar att placera. Det är inte världens minsta jobb precis, men det går fort bara man börjar. Lite mer ljus måste jag försöka få in hit också. Mina mörka tapeter bidrar tyvärr bara till att göra rummet mörkare, suck. Jag förstår inte vad jag tänkte på när jag valde tapeter för ett x antal år sedan.

Jag ska försöka att inte lägga mig så sent idag heller, eftersom jag vill försöka vara hyfsat pigg till skolan imorgon. Jag är aldrig pigg som en mört när det är skola, men om jag åtminstone orkar stiga upp så att jag med god marginal hinner fixa mig och äta frukost så är jag nöjd. Det är inte alltid det är en självklarhet när man heter Camilla.

  

En del av rummet. OBS, det är bara möblerat, inte städat här..
Fler bilder kommer nog när rummet är städat och fint. :-)



/ Camilla


Storstädning

Äntligen kan jag ta en längre paus från städandet när mamma fick gäster. Idag har vi verkligen åstadkommit mycket i vardagsrummet. Det börjar t.o.m. se ut som ett vardagsrum nu. Vi flyttade pappas "kontor" en aning så det blev en lite öppnare planlösning i rummet. Annars har det sett ut som en tv-hörna samt ett kontor på andra sidan av rummet. Golvet har varit så fullt med saker att det varit en smal gång ut till balkongen, men nu äntligen är det öppet. :-)

Mitt rum har jag inte hunnit ta tag i alls, men eventuellt gör jag det senare ikväll eller lämnar det till någon dag senare i veckan. Efter skolan och allt annat lär det inte bli städning under vardagarna, men framåt helgen kanske. Mamma jobbar nog inte så mycket i veckan, så hon fortsätter nog i de andra rummet i alla fall. Själv ska jag försöka komma i gång med träningen, för att inte bli helt slö.


/ Camilla


Kvällsmys

Eftersom inget annat dök upp ikväll tror jag att jag fortsätter kvällen uppe i mitt rum med levande ljus och antingen en film eller bok. Jag är ganska trött faktiskt, men lite sällskap hade inte skadat. Visserligen hade jag ju mamma och Elise hemma, men de två blir man less på ganska fort.

Imorgon väntar mer städning av övervåningen, helst blir vi klara med hela. I det ligger väl en hel del önskedrömmar, men man vet ju aldrig. Dock vet jag inte hur länge jag städar imorgon, eftersom jag inte har den minsta hum om när jag kommer att vakna. Det kvittar när jag går och sover - jag sover länge hur som helst! Haha, snacka om att vara hopplös.


Nu ska jag gå borsta tänderna!
/ Camilla

Kebabpizza

Nu är jag sådär äckligt mätt igen. Egentligen gillar jag inte en pizza, men både jag och mamma blev lata när det gällde matlagning, så vi beställde en pizza. Snart får det dock vara slut på latandet, för då ska vi fortsätta städningen uppe på övervåningen. Nu vill jag verkligen att det ska börja se skapligt ut där uppe. Jag är missnöjd med det mesta där, men när det försvinner lite saker blir det ju åtminstone en aning förbättrat.

Det hade varit skönt att gå ut på en promenad idag, men det kommer jag inte att ha tid för. Sedan är det inte världens skönaste att gå med skavsår, som vanligt. Jag förstår inte vad det är med mig och promenadskor, för jag får verkligen alltid skavsår när jag är ute och promenerar längre sträckor. När jag gick till Övertorneå sist valde jag att ta på mig mammas sandaler istället, men det är ju inte precis sådana skor jag vill promenera i. Jag kan dock ha mina promenadskor annars när jag springer etc, men då blir det minsann inga skavsår. :-S


/ Camilla

Överfullt

Nu har jag och mamma rensat i vardagsrummet rätt länge redan, och det börjar faktiskt synas. Snart åker det bort väldigt mycket saker, så då får vi äntligen mer plats igen. Det är svårt att i ord beskriva hur oändligt mycket saker det funnits där, men de som varit hos oss vet. Vardagsrummet har sett ut som ett förråd i flera år, inte minst när syskonen rensade sitt rum i början av sommaren. Att pappas "kontor" också befinner sig i rummet gör inte saken bättre, utan tvärt om - överfullt!
Senare idag vet jag inte alls vad som händer. Någon som vill hitta på något med mig? Jag skulle inte ha lust till att sitta hemma med mamma och några syskon hela kvällen. Då är man så rastlös och tänker hela tiden på vad man skulle kunna hitta på, men man kommer aldrig fram till något ändå. Ofta är det datorn/tv:n som blir ens sällskap då.


/ Camilla

Trötter

Äntligen lite omväxling från mina hemmakvällar på helgerna. Igår umgicks jag med mamma på kvällen; spelade yatzy ett flertal gånger och sedan for vi in till byn och körde runt där ett bra tag. Egentligen skulle vi fara och köpa choklad, men vi lyckades fara för sent. Nåja, bättre utan choklad helt enkelt. Fast idag är mamma oerhört sugen på godis, så det lär väl bli dubbelt idag eftersom vi inte åt igår. ;-)

Efter jag kom hem for jag ut med Johan efter ett tag. Han fick tillbaka körkortet här om dagen, grattis! Jag kom hem vid fyra ungefär, och då var jag trött! Jag orkade varken det ena eller andra kändes det som, men till slut lyckades jag i alla fall få i mig två ostmackor, borsta tänderna och gå upp till sängen. Sömnen blev inte långvarig idag heller, eftersom jag och mamma ska fara till Ylitornio en sväng alldeles snart. Efter det ska vi nog storhandla.


/ Camilla

Långpromenad

Morgontrött är bara förnamnet på vad jag är, haha. Imorse hade jag återigen alarmet på 08, men jag steg upp först vid halv ett. Visserligen så skulle jag säkert vaknat tidigt om jag skulle kunnat somna tidigt. Jag lade mig i hyfsad tid, enligt mig, men kunde inte sova. I en timme låg jag och vred på mig fram och tillbaka i sängen, men sedan kom jag på att jag inte hade borstat tänderna. När jag väl var på väg ner insåg jag att jag var klarvaken. Därför hämtade jag datorn och roade mig med den alldeles för länge inatt. Upp kom jag ju idag i alla fall. :-)

Hur som helst, så gick jag ut på en långpromenad med Elise och Theo. Promenader är alltid sköna, och roligare är det bara om man har sällskap. Dock hade jag en envis hund och en något trött 5-åring med mig, så inte var det världens bästa inte. Frisk luft fick jag ju om inte annat.

Nu vet jag inte riktigt vad jag skulle hitta på till kvällen. Eftersom jag inte är 18 år kan jag ju inte fara på beachpartyt, men kanske jag tar och kollar på en film istället. Jag känner mig lite trött, så jag vet inte om jag skulle idas fara mot byn ikväll överhuvudtaget. Myskväll hemma lockar mer faktiskt, om än ensam.


/ Camilla


"The hot chick"



Nu ligger jag här uppe i tv-rummet med Elise och ser på "The hot chick" på tv. Jag har sett den flera gånger, men det är ändå kul att se. Egentligen tänkte jag lägga mig framför tv:n för att se på "Sex and the city", men filmen är roligare.

Annars har jag inte gjort mycket alls. På kvällen var jag till Klara en sväng, eller närmare sagt två timmar. Jag fick med mig Elise hem också. Vi tänkte fara ut och cykla också, men det var för sent för henne enligt pappa så jag cyklade en snabb sväng runt Övre Kuivakangas. Annars skulle jag ha kunnat cykla längre, men det blev rätt mörkt så.

Filmen slutar nog vid tolv, så då ska jag bada bastu. :-)
Svar till Anonym: Jag klarar av att duscha själv också, så nej tack!


/ Camilla

Energi efterlyses!

Mina planer på att ta en lång morgonpromenad gick i kras när jag inte vaknade förrän närmare tolv. När alarmet ringde på mobilen reagerade jag inte ens på att jag skulle stiga upp, utan stängde av den i sömnen. Jag trodde helt enkelt att det var en dröm av något slag! Eller ett skämt. Det bådar inte gott för måndag!

Att jag sedan inte steg upp förrän vid halv två, efter att ha lyckats somna om, gjorde inte saken bättre. Det var tydligen lunch som stod på menyn, men vid min nerkomst såg jag att det inte alls var mat utan makaroner och korv. Usch! Att folk inte förstår att jag slutat äta det för länge sedan. Min mamma bara tror att jag ska stoppa i mig sådant för att hon så "snällt" lagat maten. Som att 15 minuter vore slöseri på hennes tid? Bullshit!

Idag har jag verkligen ingen energi för något. Jag är lite sugen på kycklingwok med nudlar, men jag orkar inte! Duscha ska jag nog göra snart i alla fall. Plocka ögonbrynen börjar också vara aktuellt, men det får nog vänta. Kanske jag borde lägga mig ner och sova igen, efter endast 13 timmars sömn. För er som inte förstod det sista, så var det ett skämt. 13 timmar är ungefär det dubbla mot vad jag sover annars. Haha ;-)


/ Camilla


Luleå

Det var ingen pigg Camilla som steg upp vid klockan 6 idag, snarare tvärtom. Jag minns inte när jag senast varit så tröttnär jag skulle stiga upp. Visserligen har jag nog ganska klara orsaker för dagens trötthet, bl.a. den att jag inte somnade förrän vid tre-halv fyra? Ikväll blir det betydligt tidigare!

Hur som helst så gick dagen i Luleå riktigt fint. Tiden blev knapp, vilket ledde till att vi stressade järnet för att hinna få i oss lunch före bussen. Jag köpte inget annat än block, underkläder och en mysig tröja åt mig själv, men Elise köpte desto mer. Möjligen kanske vi t.o.m. kompletterar med en beställning från nätet. Allt var så himla perfekt på henne som vi köpte! :-)

Nu borde jag göra en massa annat, som röja undan allt från kökssoffan samt börja plocka lite mer i mitt rum. Vissa saker måste helt enkelt bort före jag kan börja dra mina möbler kors och tvärs över rummet. Men men, snart kommer nog mamma i alla fall, så jag väntar här nere!

Svar till Anonym: Jag har det nog mysigt själv också, och jag vet inte vem du är? Börja ange ditt namn eller så slutar jag svara.


/ Camilla

Klantarsel

Jag hade precis lyckats inbilla mig själv att jag inte alls är klantig. Att jag har en massa levande ljus på min ostabila pall kan ju inte orsaka någon skada. Jag är alltid försiktig när det väl är tänt, så jag bränner inte ner något. Lyckligtvis har jag inte gjort det heller, men däremot lyckades jag med att på något konstigt vis välta pallen (fråga mig inte hur) och ett av ljusen flög i golvet. Inte nog med att det var glas runt om ljuset, utan det var även glasskärvor (stavning?) över en stor del av golvet. När vi far till IKEA nästa gång ska jag köpa en ny pall, som förhoppningsvis är stabilare än min nuvarande.


Bara för en stund sedan var jag hur trött som helst, men efter att jag varit nere en sväng och borstat mina tänder etc. känner jag inte av någon trötthet alls. Här ligger jag nu i min säng helt klarvaken. Suck. Mysigt är det i vilket fall som helst med levande doftljus och ett mysigt täcke. Datorn förstör det hela lite, men hallå, något måste jag ha att fördriva tiden med.

Svar till Anonym: Så länge jag inte vet vem du är kan jag inte heller lova dig komma och hälsa på.


/ Camilla


Bilbingo

Rätt som det var så for jag på bilbingo trots att jag inte hade planerat något sådant. Det visade sig dock vara fel val eftersom det var nitlotter jag köpte. Jag som var i behov av pengar! Tiden gick i alla fall framåt, om än väldigt sakta. Det mest irriterande som kan hända en på bilbingon är när man är ett nummer ifrån och någon annan tutar och vinner pengar.

Annars har jag inte mycket mer att skriva. Imorgon blir det eventuellt Luleå för mig och Elise. Som vanligt hade det dykt upp hinder för oss, vad annars? Det verkar som att inget går som man vill mera, utan varje sak måste tydligen ha väldigt många hinder eller problem. Nåja, om det blir Luleå så får jag inte många timmars sömn. :-|

Svar till Anonym: Om du så tänker fortsätta skriva åt mig kan du ju åtminstone ange ditt namn?



/ Camilla


Hejdå tv!

Äntligen tog jag mitt förnuft till fånga och tog ner tv:n från hyllan. Det kommer aldrig att fungera att ha tv:n i rummet medan jag fortfarande går på gymnasiet. Hela förra året såg jag på tv eller satt vid datorn, främst msn, när jag egentligen skulle sitta vid skrivbordet och göra annat. Nu rök i alla fall tv:n, och eventuellt kastar jag ut den stationära datorn tillfälligt också. Jag har ju min bärbara dator, men samtidigt är den stationära datorn bra att ha. Beslutsångest!

Här näst ska jag möblera om rummet för att inte ha kvar skrivbordet vid fönstret. Det är ett till problem när det närmar sig läxor, prov m.m. Speciellt eftersom mitt lilla fönster är benäget mot vägen där det kör förbi bilar rätt ofta. Jag är ganska hopplös när det gäller att engagera sig i skolarbetet, och direkt det finns något roligare att sysselsätta mig med så tar jag chansen. Haha :-D

Svar till Anonym: Att läsa min blogg är ditt eget val, så du får städa själv. Jag läser många bloggar, men ingen städar åt mig heller så.


/ Camilla

Tandläkaren

Trots att jag stigit upp för ett par timmar sedan är jag fortfarande lika trött. Suck, jag lär aldrig bli morgonpigg. I och för sig var det inte morgon när jag vaknade, men för att rätta till det så önskar jag att jag vore pigg när jag vaknade. Hur som helst, så har jag hunnit vara till tandläkaren och även hunnit hämta hem lillasyster från fritids. Hon verkade stortrivas och började tjura och protestera eftersom hon inte ville hem. På tal om tandläkaren, så fick jag en ny tid den tjugonde. Hoppas det nu bara går ihop med mitt schema!

Vad ska man göra idag då? Städningen väntar ju, som vanligt, men jag känner mig inte så pigg att jag skulle orka med att städa nu. Det är förresten nu mina problem också kommer - vad i all världen ska jag slänga? Ibland får jag mina ångestattacker om jag slänger bort något jag fått av någon. Annars är det väl inte fel med att slänga, men om jag fått det i födelsedagspresent eller julklapp känns det fel att slänga. Samtidigt så kan jag inte ha kvar allting heller. Snälla, hjälp mig! :-S

Svar till Anonym: Jag har nog städat nog med garderober nu, så du får städa dina garderober själv.


/ Camilla

Nöjd!

Ikväll åstadkom jag massor av saker när det gäller mitt rum. Jag lyckades hitta en plats för alla saker från skolan, men också garderoben blev fin. Visserligen har jag överflödigt med saker där, men var ska jag annars placera de? Jag har nämligen väldigt lite plats för förvaring i rummet, om jag nu inte vill ha det synligt i bokhyllan. Snart borde åtminstone rummet vara så pass fint att jag trivs. :-)




Obs, det är inte ofta mina garderober ser ut såhär! - Jag är nöjd!


/ Camilla

Sortering

Svar till Anonym: Det finns fortfarande massvis med saker jag inte kan, så vill du absolut lära mig så.

Att sortera saker, just för tillfället alla "skolpapper" från 2:an, är verkligen roligt, men samtidigt så himla jobbigt! Jag förstår inte varför jag är så snål att slänga bort saker. Jag tror nog helt enkelt att jag kommer att ha användning för allt, och kanske råkar slänga bort "fel" saker om jag slänger saker mitt i terminen. Visst är det bra att ha kvar många av papprena till senare saker, men mycket är bara skit. Nästa år ska jag försöka förbättra mig när det gäller den saken också.

Mysfaktorn börjar bli oerhört hög i rummet. Speciellt såhär till hösten är det så himla mysigt att ha levande ljus i rummet, samt dämpad belysning. Om man sedan har något gott, antingen smörgåsar eller choklad etc, blir det bara mysigare. Att sätta sig med en filt och kolla på film är också oslagbart mysigt. Snart är det bara en pojkvän som fattas. ;-) (Skämt åsido)


/ Camilla


Måndag

Ibland blir jag bara så less på att inläggen inte publiceras! Jag skrev ett inatt strax före ett, och nu såg jag att halva inlägget var kvar som ett utkast - typiskt!

Svar till Anonym: Jag kan faktiskt byta däck nu, så det så!

Hur som helst, gårkvällen tillbringade jag hos Ellinor i Juoksengi. Det är hur kul som helst att umgås med kompisar. Jag förstår helt enkelt inte varför det inte blivit mer umgänge i sommar. Visserligen har alltid alla något annat för sig, men ändå. Någongång borde ju tiden för kompisarna också finnas.

Idag hade jag återigen ingen som väckte mig, vilket resulterade i att jag inte steg upp förrän vid tolv. Samtidigt kanske det är bra att sova ut nu, före skolan. Om en vecka kan jag inte längre ligga i sängen till tolv på vardagarna. Då väntar uppstigningar som är betydligt tidigare, nämligen redan före klockan sju. Jag förstår inte hur jag ska orka!

Annars har jag knappt gjort något alls idag. Jag fick äntligen Limewire att fungera på datorn, så jag har lyssnat på musik och sett på OS här i mitt rum i flera timmar. Städa har jag också gjort lite, men jag har fortfarande mycket kvar. På något vis känns det som att det bara blir stökigare ju längre jag väntar med att städa bort allt. Nåja, kanske energin kommer efter middagen!


/ Camilla

Tidsfördriv

Eftersom jag hjälpte Madeleine med att städa och rensa ur hennes garderob igår tänkte jag hjälpa Renée idag. De två är verkligen sämst på det, och det är också vad som oftast orsakar bombnedslaget i rummet. Nu när rummet är delvis omgjort, och möblerna snart är på ingång tänkte jag vara extra hjälpsam. Ingen kan ju tycka om stök precis!

Renée är i duschen nu så jag passar på att fylla i en lista.

1. När var senaste gången du rakade benen? I fredags

2. Vad gjorde du klockan åtta i morse? Jag sov som en stock :D (inget ovanligt)

3. Vad gjorde du för femton minuter sedan? Satt nog och läste bloggar här vid  datorn.

4. Vad för slags skor har du på dig just nu? Jag är barfota nu, men går jag ut lägger jag nog sandaler idag.

5. Har du några kända förfäder? Det tror jag inte.

6. Är du arg på någon just nu? Ja, jag är nog en arg person.

7. Vad var det senaste som du fick med posten? Jag minns inte eftersom jag så sällan får post. :-S

8. Vilka olika drycker har du druckit idag? Vatten ^^,

9. Lämnar du någonsin meddelanden på folks telefonsvarare? Nej, jag skickar SMS om de inte svarar.

10. Brukar du rista in ditt namn i sanden när du är på stranden? Det har väl hänt.

11. Vilken är den mest smärtsamma proceduren du låtit genomföra hos en tandläkare? När jag drog ut två tänder.

12. Vad finns utanför din bakdörr? En ful bakgård, haha :D

13. Har du något inplanerat på fredag kväll? Nja, eventuellt. Om inget annat inträffar åker jag till Oulu. :-)

14. Gillar du havet? Ja, det är så varmt och skönt :-D

15. Vilken är din favoritglass? Jag är ingen glassälskare precis..

16. Har du någonsin varit på ett planetarium? Jadå, på Teknikens Hus i Luleå.

17. Något du ser fram emot just nu: Studenten (Länge kvar, men något måste jag väl komma på)

18. Finns någon av dina gammelfar-/mormödrar fortfarande i livet? Nej, min gammelfarmor dog i våras.

19. Beskriv din skola: Svårt? Liten, ganska modern och ja? Vet inte!

20. Var förvarar du din växel? Oftast i plånboken, men jackfickorna brukar också vara fulla med växel.

21. När var senaste gången du pratade inför en stor folksamling? Det minns jag inte.

22. Äger du många vinterjackor? Om jag inte räknar helt fel nu borde jag ha minst 4 stycken, men jag ska köpa en ny. :-)

23. Hur var vädret på din senaste födelsedag? Hellre lägger jag annat på minnet.

24. Sover du med sovrumsdörren öppen eller stängd? Olika, men inatt var den stängd

25. Hur lång är du barfota? 162-163 cm lång

26. Äger du en pistol? Nej nej.

27. Har du någonsin varit på behandling mot droger?  Nepp

28. Vad föredrar du att dricka på morgonen? Vatten eller juice

29. Gör du armhävningar? Alldeles för sällan.

30. Är du vegetarian? Nej, men jag skulle kunna tänka mig att vara det.

31. Vilket är ditt bästa knep för att förföra någon av det motsatta könet? Ingen aning?

32. Äger du en kniv? Nej, men i köket finns det väl rätt många.

33. Har du ADHD? Nej

34. Vad är ditt födelsedatum? 22 April

35. Vad var det senaste du inhandlade? Godis till både mamma och hem igår

36. Vid vilken tidpunkt vaknade du idag? Kring elva, men jag steg inte upp förrän en timme senare.

37. Vad oroar du dig för just nu? Jag är inte orolig just nu.

38. Vad hatar du just nu? Att jag inte kommer kunna sola mer i sommar. :-(

39. Var skulle du vilja vara just nu? I värmen någonstans!

40. Äger du ett par tofflor? Foppatofflor ^^,


MYSA GRÄS



Igår hade vi som sagt väldigt lite tid till shopping i Haparanda, och därför orkade vi inte börja söka efter ett perfekt täcke utan tänkte istället bara testa köpa MYSA GRÄS täcket från IKEA för 29 kronor, och hör och häpna - jag sov som en gud! Täcket var verkligen lagom varmt. Nu är det bara perfekta kuddar som saknas. Jag älskar helt enkelt att sova! :-D


/ Camilla


Söndag

Vilken stor besvikelse det blev när jag insåg att den molnfria, blåa himmelen inte innebar maximal värme utan ynka 15 grader med en hyfsat kall blåst. Jag som ville sola och bli brun! Okej, jag är väl lite brun redan, men jag ville bättra på solbrännan. Som det ser ut nu hoppar jag över en resa i höst och satsar mer på våren istället. :-)

I höst ska jag försöka ägna min tid åt träning och skola. Utöver det tänker jag försöka ha tid med att umgås med nära och kära. Alla tre saker är något jag i själva verket är ganska dålig på att ha tid med. Under hela det andra året var jag alldeles för slö för allt och därför känns det som att allt verkligen sket sig. Nu ska det banne mig bli förbättat! (Fast det är ändå deprimerande att det bara är 8 dagar kvar av sommarlovet.)


/ Camilla


William och Vanessa






Världens sötaste kusiner! <3

Maximal otur

 

Allt var inte frid och fröjd när vi var i Haparanda idag. Dels hade vi lite tid eftersom mamma skulle till jobbet, men så försenades hemkomsten ytterligare idag av att vi fick punktering på väg hem. Just då vi svängt ut från vägen till Selkäsaari märkte vi att bilen lät konstigt, ratten inte var helt stabil och att bilen så gott som skakade. Rätt som det var så stannade vi för att kolla vad som var fel på bilen på en parkering, och rätt som det var fanns det knappt någon luft i det ena framdäcket. Som tur var hade vi inte hunnit köra mer än 4 kilometer, så min farbror Rolf kom och bytte däck åt oss. Det skulle gått smidigt och fort, om inte t.o.m. verktygen gått sönder p.g.a. bultarna som satt så hårt fast. Jag säger bara en sak - maximal otur för dagen!


/ Camilla


Shopping

Idag var jag i Haparanda med mamma och Renée. Meningen var att vi skulle åka dit för att köpa lite saker från Ikea, men jag hade väldans tur och hittade det mesta jag var ute efter. Ändå var vi bara på tre affärer - Ikea, Stadium och Ö&B. Dock känns börsen lite tommare nu, men pengar är ju till för att användas. :-)

 


Ikea: 2 Tidskriftsamlare, doftvärmeljus och täcke
Stadium: Peak Performance huvtröja samt Lacoste skor
Intersport: 3 par sockar (Renée sprang in och köpte åt mig)


/ Camilla


080808

Det är redan den 8 augusti idag, vilket innebär att skolan börjar om 10 dagar. Jag måste säga att jag faktiskt vill det, men samtidigt inte. Det som talar om det förstnämnda är att jag då vet vad jag gör varje dag och träffar alla kompisar. Studenten är det inte heller ens ett år kvar till, vilket självklart inte gör saken sämre.

Sedan kommer alla nackdelar för skolan. Läxor, prov och inlämningsuppgifter är inget jag precis längtar till. Snarare skulle jag mer än gärna hoppa över alltsammans. Inte heller längtar jag till att stiga upp tidigt varje morgon och springa allt vad jag har till bussen jämt och ständigt. Jag försover mig ofta, vilket ju har sina diverse orsaker, men oavsett om jag sovit för länge eller inte måste jag ändå stressa. Suck. Jag som inte ens är långsam med mina sysslor.

Någon som däremot längtar helhjärtat till skolstarten är min lillasyster Elise. Hon pratar inte om annat än skolan numera. Nästa vecka ska vi två fara till Luleå och shoppa en massa kläder åt henne. Även om hon bara är 5 år (snart 6 år) är hon oerhört utseendefixerad och lär nog bli en fjortis inom en snar framtid. Allt måste verkligen vara perfekt enligt henne. När hon börjat skolan ska hon t.ex. inte ha på sig annat än jeans, leggings eller endast svarta/gråa mjukisbyxor. Hon är en bestämd tjej helt enkelt!

Något annat hon lyckats bestämma, utan att jag kan komma på bakgrunden till det, är att hon endast ska äta fyra gånger per dag - frukost, lunch, middag och kvällsmål. Det ska tydligen vara något som ska gälla på vardagarna. Helgerna fanns det undantag för, vilka vet jag dock inte. Haha :-D

/ Camilla


Invigningen av OS




Idag har jag vaknat sent, igen. Suck, säger jag bara. Imorse handlade det ovanligt nog inte om att jag inte orkade stiga upp och fara till Finland, utan jag orkade helt enkelt inte bara. Då menar jag inte att jag inte orkade p.g.a. energibrist utan jag hade helt enkelt inte lust. Istället blir det nog Finland till nästa helg då jag planerar att fara till Oulu/Uleåborg. ¨

Just nu kollar jag på invigningen av OS, och gud vad lång den är! Allt är så pampigt och evenemangen många. Det ligger nog mycket större arbete bakom arrangemanget än man kan ana. Nu håller länderna på tågar in. Jag har ingen koll på hur många som vandrat in, men Sverige hade nog plats 186 om jag inte minns helt fel. Mitt minne är inte dåligt, men jag orkar inte följa invigningen så noga. Istället har jag bläddrat igenom Josefssons katalogen (?) som kom idag, läst igenom både Haparandabladet och Kuriren, läst bloggar och kollat bilder.


/ Camilla

Osminkad

Nu när jag varit hemma så mycket har jag börjat gilla att gå osminkad allt mer. Jag har nästan slutat att bry mig om folk ser mig utan smink också. Dock kommer det nog att bli förändring på den saken när skolan börjar igen. Jag klarar helt enkelt inte av att gå till skolan och se ut som ett härk. Sminkar jag mig inte måste jag åtminstone fixa håret och tvärtom. Samma gäller kläder - har jag fula kläder försöker jag ibland fixa mig lite mer, d.v.s. så mycket jag hinner före jag springer till bussen. Det är nästan det värsta med allt, bussen. Suck, varför kan jag inte vara 18 år och ha körkort? Allt vore så mycket enklare.


/ Camilla

Sex and the city

Jag skippade min promenad och åkte med till stugan istället. Dock hittade jag inte allt jag sökte efter, utan endast mitt kastspö. Hittar jag inte mina drag inom kort blir det nog inget fiskande för mig i år heller. Suck. Alltid måste det vara tjorv med allt jag ska göra, och jag menar verkligen allt.

Jag och Elise hann städa lite i mitt rum också innan vi for, men det är fortfarande mycket kvar. Det har i princip stått helt still i två dagar, men imorgon när vi kommer hem från Finland slutför jag det nog. Eller ja, jag far till Finland om jag orkar stiga upp på morgonen. Mamma och Elise skulle tydligen fara senast vid halv nio imorgon, vilket är väldigt tidigt för mig numera.


Hur som helst, nu blir det SATC!
/ Camilla

Cykeltur

Gud vad det är skönt att cykla! Jag förstår inte varför jag kommer med en massa undanflykter varje gång jag egentligen borde vara ute och träna. Min cykel är varken den bästa eller skönaste att cykla med, men det går ju åtminstone framåt. Dock har jag alltid världens otur att ha en stark motvind hem. De gånger ångrar man ibland att man inte vänt tidigare, men samtidigt är det ju bara bättre träning.

Jag orkade faktiskt cykla runt Juoksengi nu, och jag är nöjd! Jag är sämst på att veta hur långt det är överallt, men jag tippar på att det blev en bit över 3 mil i alla fall. Kanske tar jag och promenerar till mamma också. Att promenera är som avkoppling för benen, men samtidigt är 1,25 mil en bra bit att gå. Nu beror det mest på om jag får sällskap eller inte. Jag föreslog att Elise skulle kunna cykla bredvid mig medan jag går, men jag får ju se vad hon säger när hon kommer hem.


/ Camilla


Träningshysteri

Jag hade tänkt vänta till skolan började på att äntligen skärpa mig när det gäller träning. Hela sommaren har jag bara varit lat och skippat träningen var och varannan gång. Vissa gånger har jag varit skärpt och tränat hårt i några dagar, för att sedan ligga och slöa i flera veckor - illa! Men nu fick jag en kick åt rätt håll igen, så nu ska jag minsann ut och cykla. Om, observera om, jag hinner ska jag även promenera till Övertorneå idag lagom till mamma slutar. På så vis kan jag ju åka hem med henne. :-)

Annars har dagen varit som alla andra på sistone, slö. Jag steg upp vid tolv när syster min kom och lade en godispåse i ansiktet på mig. Nej, det är inte världens trevligaste sätt att vakna på, men upp klev jag i alla fall. Efter det blev det lunchande med familjen samt. filmtittande för min del. Inatt började jag nämligen kolla en film, men självklart somnade jag efter bara en halv timme.


/ Camilla

Tur i spel, otur i kärlek?



Den här kvällen gick rätt fort även om jag inte gjorde i princip något av det jag tänkte. Istället för att fara och köpa godis och förmodligen frysa ihjäl efter vägen åt jag en skål med glass och hjortron. Gott var det! :-D

Hur som helst, så kom Renée på att vi kunde spela yatzy. Fyra partier spelade vi, och det blev faktiskt 50/50. Visserligen överklassade jag henne enormt en gång, men det räknas inte i mängden. Vi kom fram till en väldigt smart lösning, nämligen att jag hade sådan obeskrivlig tur eftersom jag dissar de flesta, men i nästa parti vände oturen tillbaka igen efter att smsen började rulla in på löpande bäst. Jag är bäst i alla fall! 

Vanilj



Gud så mysigt det är med ljus. Jag vet att jag säger det om och om igen, men jag tycker verkligen det. Doftljus är speciellt mysiga, bara doften inte är för stark. Den här jag tände igår luktar vanilj, d.v.s. gott. Om jag inte minns helt fel har jag fått den av Jenna någongång för ett x antal år sedan. :-)

Undrar om strömmen går ikväll? Jag har inte hört något sådant, men jag har ju som inte gjort det dagarna innan heller. Igår var det någon som sade åt mig att strömmen skulle gå, men inte ens då var jag säker. Jag låg i min säng och lyssnade på musik och spelade på min mobil när internet bara hängde sig, sådär som det brukar göra. För att vara extra säker på att det var strömmen testade jag om lampan gick igång, men sladden var inte i. Efter det kom jag på att kolla på tv:n, och rätt som det var så lyste inte lampan rött.


Nåja, snart ska jag i alla fall kanske fara och köpa godis.
/ Camilla

Ensam och övergiven

Ibland känner jag mig bara så himla less. Det är som att jag är ensam och övergiven, helt bortglömd. Hela sommaren har varit såhär, ingen som någonsin vill hitta på något eller något liknande. Varje dag går jag och hoppas på förbättringar, men de kommer aldrig. Hoppet är som bortblåst nu. Det här året kommer att bli ett rent helvete. Alla har slutat bry sig om mig nu. Enda människan som verkar bry sig om mig mer är Elise. Hon glömmer minsann inte att påminna mig om hur viktig jag är för henne o.s.v. 

Själv försöker jag tänka på alla så mycket som möjligt. Jag litar på alla, vilket jag på senare tid märkt att jag absolut inte borde göra. Alla ger mig falska förhoppningar jämt och ständigt bara. Snart orkar jag inte mer.


/ Camilla


Ordning & Reda

Städa är kul på så vis att det faktiskt blir mycket finare, men ack så jobbigt det är. Det går långsammare för varje plagg jag ska vika in i garderoben, och det går inte snabbare när jag ska försöka komma på en bra plats åt andra saker heller. Jag har i alla fall kommit fram till att jag ska slänga en hel del saker, men vissa måste jag bara hitta en bra placering till. Smink, hudlotioner samt. en massa saker till håret fick ta plats på en hylla i min garderob för att göra det hela lättare. När jag ska fixa mig på morgnarna placerar jag verkligen alltid saker på den hyllan. Nu hoppas jag att det ska fungera ett tag åtminstone.

Möblera om tänker jag också göra, förr eller senare. Det bästa är nog om jag gallrar och städar rummet före, annars kommer jag säkerligen putta in saker på tillfälliga ställen bara för att inte ha de i vägen. Jag är nog sådan helt enkelt. :-)


/ Camilla

Myskväll

Igår kväll var jag minst sagt förvånad när strömmen helt plötsligt gick och allt blev svart som natten. Hur kunde jag ha missat informationen om den nu var både i tidningen och på tv? Arg blev jag i alla fall, men jag hittade fort andra saker att roa mig med. Som tur var hade jag åtminstone bra med batteri på mobilen, så före jag somnade låg jag och spelade i några timmar. Slitet värre är det ju, men vad gör man när det inte finns så mycket annat?

Det är faktiskt så att man glömmer bort hur bekväm man faktiskt blivit. I stugan har vi ingen ström, så där lär man sig fort att leva utan, men dit har jag inte hunnit vara alls i sommar. Eller egentligen beror det inte på att jag inte hunnit, utan jag blev ganska rädd när de såg en björn på gården strax efter att mamma och syskonen var dit. Nästa sommar får jag hoppas att gården är björnfri, så kanske jag vågar mig dit då istället. 

   

/ Camilla


Lulekalaset i bilder

Jag tog inte många bilder på Lulekalaset, men de få jag tog kan jag ju lika gärna lägga upp.

   
   
   
   
   
   
   

De två sista bilderna föreställer slitna tjejer efter att ha städat hela dagen!

"Den som spar han har"

Nu har jag hunnit rensa både hyllan och lådan på mitt skrivbord, och ack vad man hittar saker! Inte nog med att jag hittade en massa pengar jag inte visste att jag hade, utan man hittar så  himla mycket annat också. Egentligen förstår jag inte ens varför jag sparar på så himla mycket saker, men nu får det vara nog med det i alla fall. Allt onödigt slänger jag!

Om drygt en timme ska jag fara och övningsköra med mamma. Syrran och hennes kompis har farit till Neistenkangas, så vi ska hämta hem de därifrån. Det är faktiskt kul att övningsköra med mamma även om man nu får bortse från hennes panikanfall då jag råkar köra för fort eller något. Vi har alltid mycket att prata om så tiden går åtminstone fort. :-)


/ Camilla

Musik & minnen

Nu drabbades jag av städhysterin, igen. Jag kommer aldrig att trivas i rummet om jag inte tar och rensar det här och nu. Jag hittade ett gammalt block i min låda där någon skrivit upp en lista med musik, och gud så kul det är att lyssna på gammal musik igen. Musik ger en så himla många minnen om diverse saker.

Annars har jag sovit länge idag. Jag tror att klockan var närmare ett före jag steg upp - skamligt! Men man behöver helt enkelt vila upp sig efter en hel helg i farten. Men morgonpiggheten jag hade ihelg är som bortblåst, typiskt. Hur som helst, så orkade jag ta mig i kragen och baka en pizza till lunch/middag. Ingen annan i huset verkar bry sig om sådant när mamma jobbar så.


/ Camilla

Äntligen hemma

Helgen har varit väldigt roligt, inte minst gårdagen, men det är ändå sjukt skönt att vara hemma. Undantag för det finns ju självklart alltid, men det ska åtminstone bli skönt att kunna lägga sig i sin egen säng igen.

Idag har vi inte orkat göra så mycket. Vi steg upp efter 12 någongång, syrran och jag. Efter brunchen städade vi lägenheten, och det tog minsann mycket längre tid än man tänkt sig. Kliniskt ren var den när vi for i alla fall. Vi slapp bussresan och åkte bil med Mats istället. Mycket bekvämare och roligare!


Nu ska jag gå sova, jobb imorgon?
/ Camilla

Lördag

Nu är jag verkligen helt vilsen när det gäller att hålla koll på dagarna. Hela dagen igår trodde jag att det var lördag, och därför känns det som söndag idag. Normalt sett är man ju inte ute och har roligt på torsdagar, så det är nog orsaken. Jag klagar dock inte, det är bara kul med lite omväxling. :-)

Idag går jag nog till stan en sväng. Det bara känns som att jag måste gå kolla om det finns nåt i de affärerna jag inte var till igår. Om jag nu går själv eller inte kvittar. Renno ligger och sover i sängen, och Mats sover lika tungt i soffan. Kanske jag har råkat väcka de ett flertal gånger, men det är inte mitt fel att jag var morgonpigg idag. Jag var faktiskt uppe redan vid sju. Visserligen har det väl sina diverse orsaker, gårdagen är ett bra exempel. Det blev helt enkelt för mycket!


/ Camilla

Luleå

Det är så himla skönt med stadsliv ett tag. Eftersom jag bara har ca. 1 km in till stan kan jag gå in dit och shoppa om jag så känner för det. Idag hittade jag inte så mycket - en tunika/klänning, leggins och en mascara. Jag går eventuellt till stan imorgon också. Allt beror lite på när jag vaknar och om jag orkar börja promenera då. Fötterna ömmar lite efter nattens bravader.

Efter flera om och men var jag hemma efter 01 inatt. Meningen var att jag skulle gå hem redan vid elva, men som sagt blev det inte så. Motion fick jag ju om inte annat i alla fall. Idag hoppas jag dock på att det blir bra mycket roligare. :-)


Nu ska jag springa och köpa lök, sen ska vi äta middag.
/ Camilla

RSS 2.0